Dodaj do ulubionych

Wielowodzie

06.05.14, 19:58
Na dzis mialam wyznaczony termin porodu. Bylam na KTG i kontrolnej wizycie z USG wlacznie. Do ostatniego USG wszystko bylo ok. Dzisiaj AFI 25. Na jutro umowilam sie na powtorke USG i ewentualna hospitalizacje z wywolywaniem porodu. Bardzo zestresowala mnie ta sytuacja. Nie lubie sie martwic na zapas wiec prosze o uspokajajaca porade:) lub optymistyczna statystyke.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Wielowodzie 06.05.14, 21:03
      W większości miejsc uznaje się, że górna norma AFI pod koniec ciąży to 20. Dobrze zrobić badanie jeszcze raz, tak jak Pani zaproponowano. Ewentualna prowokacja - według mnie - do negocjacji jeśli nic innego nie wzbudzi wątpliwości. Ale to do przegadania z lekarzem. I proszę się nie martwić, najczęściej wielowodzie nie znaczy niczego złego a z dzieckiem wszystko jest w najlepszym porządku. Życzę udanego porodu :)
      • fafyfa Re: Wielowodzie 06.05.14, 21:31
        Dziekuje. Mam nadzieje ze ten nadmiar wody do jutra w cudowny sposob wyparuje. A jak nie to szybko moje dziecko zostanie wyratowane.
    • fafyfa Re: Wielowodzie 07.05.14, 13:13
      Po powtorzeniu USG okazalo sie ze AFI 17 takze cisnienie mi sie wyrownalo. Warto powtarzac badania tym bardziej jesli wczesniej wszystko bylo ok. Jeszcze raz Pani dziekuje.
      • katarzynaoles Re: Wielowodzie 08.05.14, 09:47
        No to super! Życzę spokoju do samego porodu, no i podczas niego :)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka