Dodaj do ulubionych

uczulenie?

01.06.05, 15:35
Witam,
mam pytanie odnośnie uczulenia czy alergii, która pojawiła mi się dwa dni
temu na pośladku, jest to parenaście czerwonawych wyprysków, nie swędzą, nie
bolą, są nieduże, po lekkim podrapaniu lekko się powiększają. Zaczęłam brać
wapno, poza tym nie mam pojęcia czym to smarować, clotrimazolem? Jestem w
15tc.
Mam nadzieję, że to uczulenie, było gorąco, może jakiś kupny, nieprany ciuch,
pot? Ale chodzi mi po głowie półpasiec, chociaż teoretycznie kontaktu nie
miałam, ale te przymierzalnie, tramwaje... Powinnam polecieć z tym od razu do
lekarza? Pomocy, pani doktor!
Obserwuj wątek
    • agaw00 Re: uczulenie? 01.06.05, 16:10
      czesc ja miałam podobnie ale swędziało okrutnie. Po pierwsze proszki zmieniłam
      na dziecinne, kosmetyki tez na mydło Bobas i nawet sam dermatolog mi nie pomóg
      a wręcz przeciwnie. W koncu gin wpadł na pomysł że może jestem uczulona na wit
      B wystepująca w witaminach dla cięzarnych - odstawiłam...poprawa była
      natychmiastowa.
      • tamara5 Re: uczulenie? 01.06.05, 16:34
        Dzięki. Też biorę witaminy dla ciężarnych chociaż wyniki mam książkowe. Wysypka
        mnie nie swędzi, ale za to swędzi cała reszta, całą noc nie spałam, a to
        brzych, a to boki, noga, ramię, plecy. Tak czasami miałam nawet przed ciążą,
        mam suchą skórę, pomagała kąpiel z dodatkiem oiwki, natłuszczenie skóry, teraz
        mam wrażenie, że oliwka uczula, zresztą wolę ty krost nie drażnić. Może swędzi
        bo zaczynam się powiększać? Do tego pupę posmarowałam Ziajką na rozstępy, może
        od tego mam te krostki. A do tego naczytałam się o cholestazie (na szczęście
        występuje później). Głupia jestem od tego wszstkiego.
    • oxygen100 Re: uczulenie? 02.06.05, 12:14
      rozpusc tabletke wapna musujacego w wodzie i tym smaruj. Kiedys mnie dopadlo
      takie uczulenei na calym ciele i to zadzialalo. Ale to byla raczej swedzaca
      pokrzywka. Cltorimazolem to chyba nie ale hydrocortizonem bardziej tylko nie
      wiem czy w ciazy mozna.Ale to w sumie kremi i dziala miejscowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka