kumari_1 28.09.05, 22:37 Jestem w 7 miesiacu. Martwia mnie moje plytki krwi, poniewaz spadly do 68 tys. Jak bardzo jest to niebezpieczne ? Na czym polega leczenie? Bardzo sie denerwuje :(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: Małopłytkowość 04.10.05, 14:27 Może być niebezpieczne dla Ciebie i dziecka zależnie od przyczyny. Również leczenie zalezy od tego z jakiego powodu płytki spadaja. Musisz być pod kontrolą lekarza i spytać go o to. Odpowiedz Link Zgłoś
brumming Re: Małopłytkowość 10.10.05, 20:52 Stale jestem poniżej normy, jeśli chodzi o liczebnośc płytek krwi. W ciąży ich liczba gwałtownie spadła (przepraszam, ale nie pamiętam do ilu; chyba nie tak nisko jak Tobie) i moja pani doktor rozważała leczenie, ale powiedziała też, że ilośc krwi się zwiększyła i te płytki trudniej "złapac", a są to płytki w tej samej ilości :D poza tym podobno nie liczy się ilośc, ale jakośc płytek :D moja matka też ma małopłytkowośc. W ostatnim trymestrze ciąży pierwszy raz w życiu miałam 140czegośtam płytek, czyli byłam w normie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kumari_1 Re: Małopłytkowość 13.10.05, 20:24 Dziekuje za odpowiedz. Moja maloplytkowosc bede leczyc w IH. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś