agnwil 29.03.08, 09:10 mam termin za 8 dni... i sie troche niepokoje.. bo jak mały rusza sie w brzuchu.. to słysze jakby mu kości strzelały... tak strzykały.. czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: czy to normalne? 29.03.08, 13:44 Witam. Zupełnie nie mam koncepcji, co może Pani słyszeć. Nie wydaje mi się prawdopodobne, żeby dało się usłyszeć "strzelające kości". Ale może któraś z forumowiczek tak miała i może się podzielić doświadczeniami? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: czy to normalne? 29.03.08, 15:01 A ja o tym słyszałam. Rzadko się zdarza, nie jest żadnym złym objawem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=77125769&a=77125769 A tu cytat angielski (z książki o ciaży i porodzie napisanej przez polożne) QIII. What is that strange clicking sound? Occasionally a pregnant woman will describe a distinctive 'click' or 'pop' coming from inside her uterus, usually when her baby is moving during middle to late pregnancy. This is not very common, but we have been asked this question by a few women over the years during the course of them sharing their experiences. The 'clicking' phenomenon is not documented in midwifery or obstetric text books. Therefore it is hard to know what really causes it. One plausible explanation may be that the baby's joints are rubbing or 'clicking' as they move, but we cannot be certain. In our experience, women who have noticed 'clicking' have gone on to have healthy, normal babies. Therefore we do not think it is anything to be concerned about. Perhaps it will just remain one of those strange mysteries of pregnancy? ninemsn.birth.com.au/Info.asp?class=68&page=15#click Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: czy to normalne? 29.03.08, 15:51 tez mialam cos takiego!! ale nie mam pojecia co to moglo byc... slyszal to nawet moj niemaz kiedy siedzial kolo mnie :) Ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo cos niepokojacego, ale to "strzykanie" jest niezle :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
agnwil Re: czy to normalne? 29.03.08, 15:57 bardzo dziekuje za odpowiedzi :) bo sie juz obawialam ze cos nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Miałam dokładnie tak samo. 16.06.08, 10:46 I to samo mi się wydawało. Jak ktos tego nie słyszał, nie doświadczył może się śmiac. Ja tam głowe bym dała że to kości Hanki strzelały. Nie wiem - jak maly czlowiek taki zwiniety większosc czasu to ja się tam nie dziwie ze jak noge wyprostował to mu stawy strzelały :-P Odpowiedz Link Zgłoś