Dodaj do ulubionych

Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napieralskiego

27.04.10, 23:59
Jakie są wasze opinie na ten temat?

Ja osobiście się cieszę, że nareszcie jakiś polityk z Częstochowy został doceniony za swoją działalność i powierzono Mu dosyć odpowiedzialne zadanie. Wszystko wskazuje na to, że liczą się z Jego zdaniem i może mieć sporo do powiedzenia w tej kampanii. Uważam też, że może się sporo nauczyć, a zdobyte doświadczenie będzie mógł w przyszłości wykorzystać do poprawy poziomu życia w Częstochowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gary Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.alfanet24.pl 28.04.10, 00:05
      wiadomośc rownie istotna jak to, ze panu Kaziowi z Konopisk okociła się koza
      • misha_88 do gary 28.04.10, 00:19
        Dla Ciebie może tak, bo poza pójściem do pracy, zjedzeniem obiadu, obejrzeniem jakiegoś "górnolotnego" programu w telewizji i przespaniu się przed telewizorem nie interesuje Cię na świecie nic.

A skoro temat Cię nie interesuje, to po co zabierasz głos?
        • Gość: gary Re: do gary IP: *.alfanet24.pl 28.04.10, 00:31
          misha_88 napisał:

> A skoro temat Cię nie interesuje, to po co zabierasz głos?

nie nudź dzieciaku
          • misha_88 Re: do gary 28.04.10, 19:31
            Gość portalu: gary napisał(a):

> nie nudź dzieciaku

Bardzo mocnych argumentów używasz w tej dyskusji. Tak to jest jak się nie ma swojego zdania na żaden temat!
        • Gość: xx Re: do gary IP: *.icis.pcz.pl 28.04.10, 19:06
          Niestety malo albo nic wynika z tego dla Czestochowy.

No chyba ze wystartuje w wyborach na Prezydenta Czestochowy.
      • Gość: hycel Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 22:46
        Matyjaszczyk prosze cię wystartuj w wyborach na prezydent a Częstochowy
        chciałbym zobaczyc jak po raz kolejny przegrywasz te wybory
    • Gość: Ja Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 00:16
      Poziom życia w Częstochowie...
      misha ile Ty masz lat?
      :)
      • dyziek_o Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 28.04.10, 06:52
        Ależ "misza"!
        Napierdalalski ma takie same szanse na prezydenturą jak Matyjaszczyk na
        poprawę obrazu/sytuacji w naszym mieście.
        Bądż uprzejmy zauważyć, że notowania tego ugrupowania systematycznie lecą na
        łeb na szyję w dół.
        Dlaczego?! - no cóż, wystarczy popatrzeć na poczynania liderów tej partii. Dla
        zdobycia paru głosów gotowi są zaprzedać duszę diabłu -
        czytaj - kościółkowym myśląc, że w ten sposób uda im się pozyskać przychylność
        czarnego elektoratu.
        A nie zastanawiają się, że tracą przez to mnóstwo głosów dotychczasowego tzw.
        twardego, antykościelnego betonu. Efekt, - 5%!
        Poza tym; - naród wciąż jeszcze pamięta im przekręty jakie były
        udziałem członków tego ugrupowania w czasach, gdy byli u władzy.
        I tak jak ma prawicowy elektorat pretensje do Wałęsy i Mazowieckiego o grubą
        kreskę, / nie rozliczenie "komuchów"/ tak
        część lewicowego elektoratu pamięta numery wykręcane przez "baronów" lewicy i
        jakikolwiek brak rozliczenia za owe.
        A tymczasem w szeregach SLD zmieniły się może dwa nazwiska a resztę - cięgiem
        te same gęby. Czyli nic się nie zmieniło.
        Nadal ci sami u koryta a emeryci dalej nie mają na lekarstwa i
        umierają w poczekalniach do lekarzy lub na leżankach w izbach przyjęć szpitali.
        Jak mają szczęście być na izbę przyjęć wpuszczeni.
        Wniosek ?!
        Dopóty, dopóki w szeregach tego ugrupowania nie odbędzie się rachunek
        sumienia a więc nie oczyści się jego elektoratu z czarnych charakterów, jeśli
        nie zmieni się sposobu myślenia oraz nie zacznie słuchać, o czym szumią doły, do
        tego czasu trudno będzie nazywać SLD polską lewicą. Jako że z lewicowością ma
        ona tyle wspólnego, ile ja z chińskim cesarzem.
        Wyklęty, powstań ludu ziemi........!
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • Gość: gaść Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:23
          Dyziek - sam sobie zaprzeczasz. Nie podobaja ci sie starzy z SLD ale jak pokazuje się ktoś nowy to też niedobrze. Co ma Matyjaszczyk który ma 35 lat ma z nimi wspólnego ? A może ty pochodzisz od małpy ??
          • Gość: Qlawy Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:11
            Gaść pisząc , że Dyziek zaprzecza sam sobie Ty też sobie zaprzeczasz ,
            Matyjaszczyk ma z nimi wszystko wspólne ; poglądy , partię, znajomych itd.....
            wypłynął w Częstochowie właśnie w czasie ,o którym pisze Dyziek tzn . rządów
            sld, więc co ma z nimi nie wspólnego ? tak chyba powinno się zapytać .
            Uprzedzam , że nie jestem zwolennikiem żadnej partii , tak sobie tylko obserwuje .
            • Gość: edek Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.04.10, 09:58
              Bardzo mądry i odważny młody człowiek,wielka przyszlość przed nim, ale na
              wstepie nie można mu przeszkadzać.
              • Gość: smuga jaki wielki ? jaki odważny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 13:49
                jaki wielki ? jaki odważny ?
                przeciętniak i tyle !
                Gdzie mu do Arłukowicza, nie potrafił się wybić komisji , nie potrafił
                zawalczyć z Wroną !
        • Gość: wva1 Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:42
          Drogi Dyziu naprawdę jesteś walnięty, bo Ci emeryci dostali w dupe
          właśnie za dzielmych rządów Kaczrków i platforemki. Dostaną w dupę
          równiez następni w kolejce emeryci bo juz istnieja nowe niekorzystne
          przeliczniki wysokości emeryturki w stosunku do kapitału. A jak
          pamiętam to za czasów tych z SDRP to nie było takich kolejek do
          specjalisty, wyciagneli za uszy Polaków z dziurska budżetowego. Było
          kilku cwaniaczków którzy bardziej dbali o własna kase jak o
          panstwowwą, ale oni poszli siedziec i nikt ich z partii nie bronił.A
          co robia platformersi, jakie to wydumane sztuczki stosują zeby
          kolesi i partię chronic to widać nawet TVN.
          Gdzie te obiecanki wodza TUSKA, Gdzie te miejsca pracy itp. itd.
          Krzysztof na prezydenta może i za młody, ale licza się zastepcy i
          szefowie wydziałów. Da sobie radę i nie sprzeda czarnym działki 4000
          m.kw. za 72 tys. zł, a nie kupi od nich 300 m chodnika za 3 mln.zł.
          Ja też mam ochote zwariować jak widze ten cały POPIS, te wspólnoty.
          Lepiej napij sie wódki, idż na wiec 1- majowy, i obserwuj co Ci nowi
          SLD- owcy proponują, bo na razie tylko moga proponowac gdyż cała
          władza w reku POPISU.
        • Gość: gość... Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: 193.138.241.* 28.04.10, 17:20
          dyziek_o, a kto na mnie zagłosuje?! nieważne żem uczciwy, że chce
          dobrze dla miast, dlA MŁODYCH, ITD... jESTEM NIKIM BO NIE MAM kasy
          NA KAMPANIĘ!!! wIĘC SIĘ NIE WYCHYLAM. było kiedyś
          takie "Obywatelskie Porozumienie Lewicy". Grupka ludzi z otwartymi
          głowami, chcący coś zrobić dla naszego nudnego miasta. KTO
          zagłosował na te nazwiska?! A żeby nazwisko stało się "znane" trza
          mieć "plecy" i kaskę! Inaczej cię nie wypromują! Ot, politka. KASA!
          KASA! i jeszcze raz KASA!!!!
        • misha_88 do dyziek_o 28.04.10, 19:28
          dyziek_o napisał:

> Ależ "misza"!
          > Napierdalalski ma takie same szanse na prezydenturą jak Matyjaszczyk na
          > poprawę obrazu/sytuacji w naszym mieście.

To jest Twoje zdanie. Szanuję je, ale moim zdaniem Matyjaszczyk ma bardzo duże szanse zostać prezydentem Częstochowy. Już w zeszłych wyborach samorządowych niewiele brakło, a wszedłby do drugiej tury. Wolę dać szansę jemu niż po raz kolejny Wronie, który już pokazał nam na co go stać!

Pozdrawiam
    • Gość: demo80 Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: 94.254.165.* 28.04.10, 14:58
      Jeżeli się liczą z jego zdaniem to niech coś zrobi dla Częstochowy,
      niech sprowadzi nowych inwestorów, naprawi ulice, zaprowadzi
      bezpieczeństwo na ulicach. Najwyższy czas wywiązać się z wyborczych
      obietnic, a jeśli nic nie zrobi dla Częstochowy to jest taki sam jak
      inni tylko do KORYTA się dorwać i nic więcej.
      • dyziek_o Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 28.04.10, 16:43
        Drogi "wva1"!
        Nie denerwuj się tak bo Ci pompka stanie i lepszych czasów nie doczekasz.
        Poza tym z tych nerw, nie bardzo rozumiesz o co mi chodzi w moim poście.
        Czyżbyś gdzieś zauważył, moje poparcie dla któregokolwiek ugrupowania z
        prawej strony?!
        A może gdzieś napisałem, że SLD zabrało coś emerytom?!
        Bo ja mojego posta / na wsiaki pożarny słuczaj / - jeszcze raz dla pewności
        przeczytałem i imaginuj sobie Waćpan - nic takiego nie znalazłem.
        Ja tylko stwierdziłem - jakie w/g mnie szanse na prezydenturę -
        ma śliczny Grzesio. No i jeszcze nie śmiało próbowałem to moje zdanie uzasadnić.
        A Ty mi zaraz - chyc- do gardła.
        Gdybyś zaś ociupinę pomyślał, to doszedł byś pewnie do wniosku, że:
        a/ o dupę potrzaskać stanowisko prezydęnta w tym kraju, gdy jest to
        stanowisko podobne do królowej angielskiej. Reprezentuje i koniec.
        b/ jak by się układała współpraca z koalicją rządzącą - to miałeś przykład
        na Kaczyńskich a oni podobni w poglądach gdy tymczasem Donek z Grzesiem pasują
        jak pięść do nosa.
        Owszem, mogli by współpracować, gdyby Grzechu ustępował zawsze i wszędzie. A
        chyba nie o to tu chodzi.
        c/ jak na razie, Polska z kryzysu jeszcze nie wyszła i rozsądek nakazuje nie
        kłaść palca w tryby - niech ci co namieszali - teraz kombinują co z tym fantem
        zrobić. A nie pchać się do stery, by współodpowiadać za nie swoje winy.
        d/ nawet gdyby się Grzesio jakimś cudem na prezydęta załapał,
        to przy obecnym stanie ilościowym swojego ugrupowania, - nawet
        o dłubaniu w nosie by mu ustawa nie przeszła a co dopiero o naprawie
        Rzeczypospolitej.
        Reasumując:
        Napieralski ma stanąć na głowie, by podczas następnych wyborów
        w Sejmie posłów lewicy było tak cirka - trzy razy tylu, ilu jest ich dzisiaj.
        A najlepiej, by mieli większość. W przeciwnym razie mogą sobie
        o rządzeniu pomarzyć.
        I tylko to miałem na myśli pisząc poprzedniego posta.
        A tera idę spać. Budzić, - gdy SLD będzie miało większość.
        Wtedy poprę kto by nie kandydował.
        Jak na razie, na lewicy jedyny kto tam ma jaja - to prof. Senyszyn!
        Z wyrazami......
        Dyzio.
        .....niech Ci będzie, że walnięty.
        • Gość: gość Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:49
          Jak SLD ma mieć dobry wynik jak ty osoba która wie, że to najlepsze rozwiazanie idzie spać? Mochery mało śpią i chodzą glosować
        • Gość: wva1 Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:52
          Musze się z tobą zgodzić, ale wiesz co będę popierał Matyjaszczyka
          bo na to obecne badziewie nie mogę patrzeć. Poprę też Napieralskiego
          bo jako prezydent bedzie mógł patrzeć na łapy paltformersom i nie
          przepusci ustaw godzacych w interresy najbiedniejszych i tzw.
          sredniaków, będzie miał mozliwosć inicatyw ustawowych i nie będą tak
          łatwo te projekty wrzucane pod stół marszałkowski jak to robi
          obecnie Komorowski. A jak mu sie nie uda , ani Matyjaszczykowi to
          wypije drinka, wyłacze TVN 24, i poprosze Bozie o lepszy rozum dla
          Polaków.
          Pozdrawiam i oby więcej nas było zdrowo myslacych.
          • dyziek_o Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 29.04.10, 18:13

No i widzisz "wva1", - jak się na spokojnie zastanowisz, zaraz umysł inaczej
            pracuje. Nic na gorąco.
            Możesz nawet iść i na pięknego Grzesia głosować. Ja tam o wynik głosowania
            spokojny jestem dlatego mam głosowanie w d..pie.
            Grzela startuje - podejrzewam - też ino dla pucu. Doskonale zdaje sobie sprawę
            z szans na prezydenturę. Może ma i rację - przynajmniej go będzie widać.
            I bądżmy realistami; nie ma w tej chwili na lewicy osobnika, który
            - jak Kwachu, - mógł by się ubiegać o prezydenturą. To musi być
            gość z charyzmą i z jajami co by kościół wziął krótko za pysk,
            końkordat wywalił do śmieci, czarnych opodatkował, a wtedy zostało by mu w
            budżecie parę groszy na załatanie dziur co przyniosło by niewielki ale jednak
            postęp na drodze do wyjścia z kryzysu.
            Módlmy się więc umiłowani w Chrystusie panu o takiego/taką
            postać bo inaczej, - czarno to widzę.
            Dyzio.
            • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaa Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.alfanet24.pl 29.04.10, 22:28
              Mam nadzieje, ze zabraknie im 1 podpisu i PKW nie wpsize
              Napieralskiego na liste HAHAHAHAHAHAHAHAHA
              • Gość: jaro Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.04.10, 13:40
                Nie kazdy idzie do koryta,są także ludzie którzy mają pasje, ale samotny
                człowiek bez poparcia niewiele zrobi. Obecny ustrój jest bardzo krzywdzący dla
                zwykłych ludz. Demokracja jest dla cwaniaków i złodziei. sSpołeczeństwo składa
                sie z ludzi i nadludzi. A zarobki? Jakieś "gwiazdy" zarabiają miliony za byle
                gówno, a pielegniarka, czy pracownik fizyczny grosze, komu to się podoba, jak
                można sie z tym pogodzić?
                • dyziek_o Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 30.04.10, 18:44
                  Ooo! - 'jaro"! - widzę że się kolega obudził;
                  No i co? - rączka w nocniku?
                  A nie było pomyśleć o tym wcześniej? - zanim elektryk /Wielki?!/ przez
                  płot chybnął?!
                  Teraz, aby to zmienić, trza poszukać nowego Lenina i Dzierżyńskiego
                  a to raczej z góry skazane na niepowodzenie.
                  W związku z powyższym "jaro", do roboty i wspominać dobre czasy.
                  Jak pracowałeś 8godz. jak co roku na wczasach leżałeś dupą do góry
                  a lekarz nie robił Ci łaski, że Cię przyjmie na oddział.
                  Pozdrawiam,
                  Dyzio.
                  • Gość: jaro Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.04.10, 19:43
                    Nie się obudził się bo nigdy nie spał i nie głosował na srubokreta. jedna
                    osoba się wyżywi, ale tych są miliony, ale co nas to obchodzi?
                  • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 30.04.10, 20:56
                    I jak byles szczesliwy gdy po kilku godzinach stania w kolejce (kolejke
                    zajmowalo sie w nocy) mogles wreszcie dostac troche kielbasy i jakiegos miesa.

Szczesliwe to byly czasy - nic od Ciebie nie zalezalo - ktos za ciebie decydowal
                    - jak byles grzeczny mogles dostac talon na Fiata 126 P.
                    • Gość: koles Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.04.10, 22:44
                      A teraz są takie kolejki za pracą niewolniczą u bambra z wielkiej laski, i za
                      pare zl, bo Polski już niema, a miesa kupuje 10 deka, zamiast 1 kg. Dzieki
                      bardzo za takie rządzenie.
                      • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 15:58
                        Co do miesa - na tym polega normalnosc ze kazdy moze w dowolnej chwili kupic
                        sobie 10 deka czegos co mu odpowiada, niz 1 kg na zapas po staniu w kolejce.

Idealnego systemu nie ma i nie bedzie - tamten sam sie zawalil pod swoim
                        ciezarem. W zadnym kraju na swiecie sie nie sprawdzil, chociaz wielu probowalo.

• Gość: Janosik Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.10, 20:18
                          Witam Profesorze!
                          Ale czy to na pewno jest mieso?
                          Ile miesa jest w miesie?
                          Afere konstaru pan pamieta?
                          Mysli pan ze tylko konstar nas truł (truje)?
                    • hr.poniemirski Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 30.04.10, 23:11
                      Do xx'a
                      Oj dziecko drogie! Ta Twoja wiedza to z bajek babci Józi czy na spreparowanych
                      faktach, od rożnej maści interpretatorów, się wywodzi?

Mogę ci tylko powiedzieć,że w czasach, o których Ty opowiadasz to głodnych i
                      zaniedbanych zdrowotnie dzieci nie było, że nie wspomnę o powszechności dostępu
                      do bezpłatnej/całkowicie, nie fikcyjnie/ nauki oraz możliwości do korzystania z
                      wypoczynku podczas wakacji i ferii dla dzieci i młodzieży.
                      /dla budżetów domowych też nie "odczuwalnych", bo w całkowicie refundowanych
                      przez zakłady pracy/
                      Z tym talonem, też taka prawda jak trzecia prawda ks. Tischnera.
                      Sprawdź sobie ile kosztował taki"maluch" na wolnym rynku, a za ile ten
                      Twój"grzeczny" koleś mógł go kupić na tzw talon. A potem popytaj co z tym
                      zdobytym w trudzie i znoju dobrem robił, i na co przeznaczał hihi...ten zysk?
                      Masz rację w jednym! Słusznie to są minione czasy, bo jak coś łatwo
                      przychodzi,to szanować tego nie trzeba...Demokracja jest, wybór należy do
                      Ciebie, Ty decydujesz.... o sobie i dla siebie!
                      Bo ja to tylko paranoik jestem, taka dziwna postać z powieści Dołęgi-Mostowicza,
                      wariat ale hrabia, który widzi to czego inni nie chcą widzieć czy pamiętać.
                      • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 15:53
                        Nie jestem dzeickiem, zyle w tamtych czasach - w 1989 roku mialem juz 33 lata.

Zycie to niestety nie wypoczynek - teraz mozna spotkac Polakow nie tylko nad
                        Baltykiem, ale doslownie na calym swiecie.
                        Ja pamietam jeszcze jak 10 dolarow bylo dla mnie naprawde duza suma, a 100
                        dolarow wrecz majatkiem. To tylko tak tytulem komenatrza do tych darmowych wczasow.

Generalnie - wole te nowe czasy chocby dlatego, ze teraz duzo wiecej zalezy ode
                        mnie - chociaz rzeczywiscie wowczas zycie bylo bardziej spokojne, a teraz jest
                        bardziej newrwowe, wiecej jest niepewnosci.

Ale taki pozorny spokoj jak wtedy nie mogl trwac wiecznie - bylismy odgrodzeni
                        od swiata, zylismy w swoistej klatce.

• Gość: Emilka Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: 212.87.246.* 30.04.10, 23:25
                      I pan xx to mówi? Pan xx, który wszystko zawdzięcza komunie. To ta zła komuna
                      wyciągnęła Pana z zabitej dechami wsi. Nauczyła Pana za darmo czytać i pisać.
                      Wysłała do szkół i na darmowe studia. Sfinansowała badania i pozwoliła zrobić
                      doktorat. Gdyby nie ta podła komuna to pasał by pan gąski i mieszkał w domu bez
                      prądu. Pamięta Pan elektryfikacje kraju? Czy choćby budowę osiedli w
                      Częstochowie dla 200 tyś mieszkańców Raków, Błeszno, Wrzosowisk, Tysiąclecie,
                      Północ, szpitale Mickiewicza, Tysiąclecie, Parkitka. Szkoda, że tytuł
                      profesorski nie zwiększa mądrości tylko egoizm. Niestety ilość wazeliny którą
                      serwują Panu co dziennie podwładni odkłada się Panu na mózgu jak cholesterol w
                      żyłach.
                      • Gość: Qlawy Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.10, 07:14
                        Emilka dodaj do tego to wszystko złe co było za komuny tak do pełni obrazu,
                        puste sklepy ,nie rentowne przedsiębiorstwa, szpitale wyglądały jak umieralnie w
                        których brakowało lekarstw,( mojemu bratu żeby kupić odpowiedni specyfik a leżał
                        na wymienionym szpitalu Mickiewicz trzeba było pod pewexem kupować dolary i po
                        znajomościach sprowadzać z zagranicy bo u nas nie było ), milicja , ub,
                        inwigilacja itd.... pewnie można by wymieniać w nieskończoność.
                      • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 15:44
                        Komuna sporo zrobila dla kraju, nie wszystko bylo wowczas zle, sporo bylo
                        pozytywnego. Dlatego nie atakuje komuny, chyba ze ktos zaczyyna ja wychwalac pod
                        niebiosa, tak jak to robi np. Janosik.

Zaloznia tamtego systemu nie mialy bowiem wiele wspolnego z rzeczywistoscia i
                        musialy doprowadzic kraje, ktore zyly w tamtym systemie, do katastrofy. Komuna
                        na dluzsza mete nie sprawdzila sie nigdzie na swiecie.

Nie ma co tesknic za utopia, ktora w rzeczywistosci doprowadzila do swojego
                        zaprzeczenia.

Zycie i swiat nie sa proste, nie ma idealnej recepty na to jak je urzadzic. Ale
                        utopia nas nie zbawi niestety.

• Gość: Janosik Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.10, 20:26
                          Troche pan przesadza, nie wychwalal PRL pod niebiosa :-)
                          PRL mial i wady i zalety. Po prostu spora czesc Polakow jest przekonana ze to co
                          jest teraz jest lepsza od PRL-u. A to nieprawda!
                          Dlatego "zachwalajac" PRL wskazuje jak wiele niesprawiedliwosci dzieje sie w
                          kapitalistycznej Polsce. To wszystko!
                          • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 21:42
                            PRL sam sie zawalil pod swoim ciezarem. Nie dalo sie utzrymac trupa - nawet
                            partia z tego zrezygnowala.
                      • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 18:25
                        A dodatkowo do Emilki:

czy teraz mlodzi ludzie sie nie ksztalca, nie robia doktoratow, czy nie ma
                        dofiansowania badan (co do dofiansowania badan to wlasnie teraz sa duzo wieksze
                        mozliwosci niz za czasow komuny - w wielu dziedzinach bez porownania, poza tym
                        jest mozliwosc wspolpracy z najlepszymi) ?

Elektryfikacja miala miejsce we wszystkich krajach w Europie.
                        Tak samo budowa domow - to nie zalezy od systemu.

Tamten system sprzyjal awansowi ludzi z biedniejszych warstw spolecznych i to
                        byl jeden z jego bezsprzecznych plusow, ale okres po roku 1989 tez ma sporo do
                        zapisania na plus w tym obszarze - udalo sie np. znacznie (nawet radykalnie)
                        zwiekszyc dostepnosc wyzszego wyksztalcenia i liczba osob z takim wyksztalceniem
                        wzrosla bardzo - czesto ze szkoda dla jakosci. Akurat w PRL istnialo wiele
                        barier pod tym wzgledem - np. studia z zakresu informatyki byly prowadzone tylko
                        w najwiekszych miastach, istniala biurokratyczna blokada przed rozwojem
                        ksztalcenia wyzszego w tym zakresie. Taka blokada dotyczyla nie tylko
                        informatyki, ale akurat informatyka jest mi bliska.

• Gość: 10cc Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 18:35
                          Gość portalu: xx napisał(a):

> Elektryfikacja miala miejsce we wszystkich krajach w Europie.

otóż to, przy okazji przypomnijmy sobie jak wyglądała w PRLu np. telefonizacja na tle normalnych krajów
                          • Gość: złe doświadczenie Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.05.10, 19:26
                            Teraz nikt nikomu nie pomaga się wybić ponad przecietnośc, zadne fundacje, czy
                            stowarzyszenia, dbają o swoje utrzymanie, no chyba że coś tam skapnie, to może
                            komuś po znajomości. Natomiast osobe która ma pomysły się okrada,bez zenady,
                            odziera się ją z praw autorskich, wszystko kradnie,nawet życie osobiste,
                            paparazzi nie odstepują na krok, sfotografują ,opiszą, zarobią wielkie
                            pieniądze. Swiat to wykorzysta,a wladze np powiatowe,nawet nie wiedzą co sie
                            dzieje w ich okolicy. Autor czasami kupuje swoje pomysly już przetworzone, i
                            jeszcze może byc posądzony o plagiat. Madre przysłowie " cudze chwalicie swego
                            nie znacie".
                • Gość: Qlawy Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 23:11
                  To , że społeczeństwo składa się jak to mówisz z ludzi i nadludzi to się zgodzę
                  , ale próby stworzenia społeczeństwa bezklasowego już były u nas w Rosji itd ..
                  w bardziej drastycznych przypadkach np. w Laosie , gdzie wypędzono ludzi z miast
                  do wiosek żeby wszystkich "zrównać" przy okazji 50 % wymordowano.
                  Jeżeli znasz sposób by wszyscy byli szczęśliwi to podaj przepis?
                  • Gość: Qlawy Temat mi przeskoczył wyżej to odpowiedz dla Jaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 23:17
                  • hr.poniemirski Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 30.04.10, 23:32
                    Wiedza i nauka
                    Dla wszystkich, na każdym poziomie.
                    Dostępna, bezpłatna i powszechna.
                    Ludzkość uszczęśliwi się sama, bo będzie miała świadomy wybór.
                    To taki prosty klucz do wielkiej potęgi!

Po ponad półwiecznym pobycie na tym łez padole, to śmiem twierdzić, że opornym
                    na nią, to trzeba kłaść do głowy nawet "łopatologicznie" i to wbrew ich woli, to
                    kiedyś zaskoczą i będą szczęśliwi mogąc świadomie dokonać wyboru.
                    Utopia? Być może...ale wierzę w człowieka i cywilizowany rozwój.
                  • Gość: prawda w środku Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.05.10, 15:51
                    Niema takiego systemu i nie bedzie,i smieszy mnie gdy ktos mowi że ma na to
                    patent. Ze złem musi walczyć policja, aby czlowiek człowieka nie zagryzł.
                    Wszystko zależy od świadomosciludzi, kazdy powinien tak żyć, aby inny czlowiek
                    na tym nie ucierpiał. Ale swiatem rządzi pieniądz. pycha i głupota reszte już znamy.
                    • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 16:01
                      I bardzo duzo caly czas zalezy od czlowieka.
                  • Gość: xx Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 16:00
                    Tutaj bardziej niz o Laos chodzi o Kambodze, gdzie rzeczywiscie skrajna postac
                    komunistycznej utopii doprowadzila do wymordowania duzej czesci spoleczenstwa -
                    najczesciej uzywanym narzedziem do zadawania smierci byly zwykle motyki :((
                    • the-only-bodzio Proszę jak komuchostwo się odkrywa 01.05.10, 19:15
                      Miska 88 bardzo aktywna na postach o Pisie i wszystko co związane z
                      Kaczynskimi nawet po śmierci Lecha .Nawet napisała o kocie
                      prezydenta ,a teraz zachwala to ugrupowania na które szczałem przez
                      tyle lat.Czy nie miałem racji jak bardzo są aktywni ateiści i żeby
                      było do rymu komuniści.Droga miska jak pisze walniety ,który
                      legitymację z sierpem i młotem ma pod poduszką .Jak kuba Bogu
                      itp.Dla mnie to może rządzić bo i tak go nie znacie diabeł. Byle
                      było dobrze bo nie jestem fanatykiem ,jak tu piszą co nie które
                      oszołomy.Ale komuna już rządziła parę razy i wsio rawno było.Widząc
                      wasze zajadłe pyski pędzę w try miga głosować na anty opozycję.
                      • Gość: xx Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 19:36
                        Lewica w Polsce ma racje bytu - w Czestochowie szczegolnie.

Nie musi to byc oczywiscie SLD.

Co do PiS - jakos roznica pogladow (czyzby pozorna ?) nie przeszkazda w
                        zawieraniu koalicji politycznych PiS i SLD (mam na mysli TV), a i opinie o
                        mozliwosci koalicji PiS i SLD po wyborach byly wysuwane przez samo PiS, a
                        akceptowane pzrez niektorych politykow zwaizanych z SLD.
                        • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 20:29
                          Racja xx właśnie miałem napisać , że PiS i SLD to właściwie receptę na
                          gospodarkę maja taką samą , są to dwie partie "lewicowe" .
                          Wiem , że szufladkowanie nie jest odpowiednim sposobem opisywania partii w
                          dzisiejszych czasach bo słowo prawicowy i lewicowy jakby straciło swój pierwotny
                          sens , ale już otwarta współpraca PiSu z dzisiejszą Solidarnością , która jest
                          podobno związkiem zawodowym to o zgrozo jakiś rechot historii .
                          • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 20:34
                            Gość portalu: Qlawy napisał(a):

> PiS i SLD to właściwie receptę na
                            > gospodarkę maja taką samą

tzn. jaką?
                            • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 20:50
                              Tzn. "lewicową"
                              • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 20:51
                                a na czym to konkretnie polega?
                                • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 20:59
                                  Pytasz na czym polega lewicowość ?
                                  Czy jakie są podobieństwa w programach PiS i SLD?
                                  • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 21:03
                                    pytam na czym polega lewicowa recepta na gospodarkę PISu
                                    • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:15
                                      Np na tzw. solidarnym państwie co w programie Pisu jest tym samym co w partiach
                                      lewicowych nazywa się sprawiedliwością społeczną, na podwyższaniu deficytu
                                      budżetowego ( np. w czasie kryzysu ), na ścisłej współpracy z związkami
                                      zawodowymi itd...
                                      Nie pisze o moich poglądach na ten temat , tylko o działaniach partii .
                                      Proszę nie pytaj mnie co to znaczy sprawiedliwość społeczna , czy związek zawodowy.
                                      • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 21:24

> Nie pisze o moich poglądach na ten temat , tylko o działaniach partii .

nie napisałeś o żadnych działaniach partii, piszesz bardzo ogólnikowo, hasłowo, zero konkretów
                                        • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:27
                                          Napisałem o samych działaniach partii.
                                          Same konkrety.
                                          • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 21:31
                                            jakich działaniach?
                                            • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:38
                                              Analizuj
                                              • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 21:48

> Analizuj

z analiz wynika, że: PIS obniżyl podatek dochodowy od osób fizycznych, zlikwidował trzy progi podatkowe, podwyższył kwotę wolną od podatku, obniżył składkę emerytalną, obniżył opłaty notarialne.
                                                Ograniczył deficyt finansów publicznych z 52% do 47.7%. Ograniczył deficyt budżetowy z 54 mld w roku 2005 do 19 mld w roku 2007
                                                • Gość: xx Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 22:16
                                                  Wowczas byla calkowicie inna sytuacja gospodarcza - w skali ogolnoswiatowej. Nie
                                                  byla ona zasluga PiS-u - raczej juz poprzednikow, np. reform Belki. PiS nie
                                                  ograniczal deficytu - to rozwoj gospodarki ograniczyl deficyt.

A te konkretne posuniecia PiS-u - obnizenie podatku dochodowego, obnizenie
                                                  skladki emerytalnej - wlasnie teraz procentuja zwiekszonym deficytem budzetowym.

To sa pieniadze ktorych brakuje w budzecie. W kazdym razie Polska na tle innych
                                                  krajow europejskich tzryma sie nienajgorzej
                                                  • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 23:45

> Wowczas byla calkowicie inna sytuacja gospodarcza - w skali ogolnoswiatowej. Ni
                                                    > e
                                                    > byla ona zasluga PiS-u - raczej juz poprzednikow, np. reform Belki. PiS nie
                                                    > ograniczal deficytu - to rozwoj gospodarki ograniczyl deficyt.
                                                    >

aha, wszystko co było dobre w gospodarce za rządów PISu zrobiło się samo, albo było zasługą poprzedników - stara śpiewka

> A te konkretne posuniecia PiS-u - obnizenie podatku dochodowego, obnizenie
                                                    > skladki emerytalnej - wlasnie teraz procentuja zwiekszonym deficytem budzetowym

te pieniądze zwiększyły popyt wewnętrzny wpływając pozytywnie na gospodarkę w okresie kryzysu
                                                • Gość: haha Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 13:08
                                                  pis obniżył podatek ale dla bogatych czego zapomniałeś dodać
                                                  • Gość: xx Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.icis.pcz.pl 03.05.10, 13:12
                                                    Tak to wyszlo ze ta obnizka podatku byla z korzyscia dla tych bogatszych. Zwykli
                                                    smiertelnicy na obnizce podatki nie skorzystali.
                                                  • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 03.05.10, 16:08

> Tak to wyszlo ze ta obnizka podatku byla z korzyscia dla tych bogatszych. Zwykl
                                                    > i
                                                    > smiertelnicy na obnizce podatki nie skorzystali.

czy to ma być argument za lewicowością PISu?
                                            • Gość: xx Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 21:41
                                              Np. zwiekszanie deficytu budzetowego - jako głowne lekarstwo na trudnosci
                                              gospodarcze. To co doprowadzilo Grecje do takiego kryzysu.
                                              • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:42
                                                No to sobie odpowiedziałeś ( aś), gratulacje.
                                              • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 21:45

> Np. zwiekszanie deficytu budzetowego - jako głowne lekarstwo na trudnosci
                                                > gospodarcze.

i w Polsce deficyt nie wzrósł? i jest taki kraj, gdzie nie wzrósł?
                                                • Gość: xx Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.icis.pcz.pl 01.05.10, 21:50
                                                  Gdyby realizowowac recepty PiS-u, ktore zglaszali caly ubiegly rok, deficyt
                                                  wzroslby znacznie bardziej niz teraz.

I
                                                  • Gość: ? Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.alfanet24.pl 01.05.10, 21:54

> Gdyby realizowowac recepty PiS-u, ktore zglaszali caly ubiegly rok, deficyt
                                                    > wzroslby znacznie bardziej niz teraz.

gdyby kondycja gospodarki była tak świetna jak twierdziło PO deficyt nie mialby prawa tyle wzrosnąć
                                                  • Gość: krzysiek Re: zgoda buduje, niezgoda rujnuje IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.05.10, 22:16
                                                    Polska to wspólna nasza ojczyzna, jezeli ktos wygra wybory, to trzeba mu
                                                    pomagac w prowadzeniu tego statku po spokojnych wodach,a nie jatrzyć i rozwalać
                                                    tego co inni budują,tu niema twoje- moje,wszystko jest nasze, to tylko dzieci
                                                    sie kłocą.
                                                  • Gość: Qlawy Re: zgoda buduje, niezgoda rujnuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 22:22
                                                    Z wyrazami szacunku , bardzo ładne zdania.
                                                • Gość: Qlawy Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 21:50
                                                  Wiesz o czym piszesz? Jaka jest różnica między wzrostem deficytu a planowanym
                                                  deficytem ?
                                                  Przepraszam ale jak chcesz mi zadawać pytania retoryczne to nie mam ochoty Ci
                                                  odpowiadać, możesz poszukać sobie informacji w wikipedii np.
                                                  Z mojej strony dla Ciebie OT.
                      • hr.poniemirski Re: Te! The-only-bodzio 01.05.10, 21:04
                        My, to wszystko w Twoim wydaniu, już znamy!
                        Wiarę Twą w dogmaty i wynikający z niej język miłości bliźniego,z racji
                        tolerancji,też staramy się zrozumieć.
                        Choć gorzej już z przyzwoleniem na język gminu, którym zajadle się posługujesz.
                        Ale jaki by nie był, to TWÓJ świadomy wybór,dyktuje Ci takie zachowania na
                        podstawie wiedzy,którą pojąć mogłeś.
                        Bądź więc łaskaw i opuść ten wątek /chociaż/, bo tu o wyższych wartościach i
                        ewolucji świadomości jednostki społecznej się dyskutuje, dlatego kopanie po
                        kostkach nie jest w zwyczaju i dobrym tonie.
                        Zostaw w pokoju nasze "zajadłe pyski" i zgodnie z supozycją, pędź zakładać listę
                        kolejkową bo w takim tłoku głosu pasterza swego nie usłyszysz i do cudu nad urną
                        dojdzie.
                        Ten wątek jest dla niezależnych poglądowo interlokutorów, którym nabyta/nie
                        imputowana/ świadomość i wiedza ma służyć do wypracowania konsensusu mądrości
                        życiowej, w szacunku dla człowieka i dobra społecznego. Zgodnie z przekonaniem,
                        że spierać się także można z... kulturą w słowie i obyczajach.
                        Tylko to nie Twój poziom... zrozumienia,że o innym nie wspomnę, niestety.
                        p.s. Tym razem, te skarpetki to nie moje dzieło, chociaż to przywilej hrabiego z
                        kaprysem wariata jest.
                        • the-only-bodzio Re: Te! The-only-bodzio 01.05.10, 23:08
                          Ryśku zostaw te tematy dla znawców.Bo jako hrabia to powinneś
                          wypływać w innych tematach niż profesor Kaczyński.A ty trzymasz z
                          komuchami i do tego ateista .Dziwne bo zaprzeczasz swojemu
                          pochodzeniu.Więc się nie dziw że temat o skarpetkach dalej
                          aktualny.Dlaczego nie krzyczałeś w latach perelu.I to własnie między
                          nami jest ta róznica.I dziwię ci się język ludu cię brzydzi .A
                          babcia powinna ci to wpoić.A może ty sierota ?
                      • misha_88 Re: Proszę jak komuchostwo się odkrywa 03.05.10, 11:37
                        the-only-bodzio napisał:

> Miska 88 bardzo aktywna na postach o Pisie i wszystko co związane z
                        > Kaczynskimi nawet po śmierci Lecha .Nawet napisała o kocie

Po pierwsze nie Miska tylko Misha. Nie piszę tylko o PiS-ie. Interesuje się polityką, więc mam czasem ochotę wypowiedzieć swoje zdanie w tematach o polityce. Jeśli nie zrozumiałeś przekazu, to dla Twojej wiadomości napisałem o kocie kpiąc sobie z obłudy jaka narodziła się w Polsce po katastrofie. Nigdy nie popierałem Kaczyńskich i nie uważam, że należą się im pomniki ani pochówek na Wawelu. Nie kryłem tego podczas żałoby i nie obróciłem swoich poglądów o 180 stopni jak co poniektórzy.

> prezydenta ,a teraz zachwala to ugrupowania na które szczałem przez

Jak się domyślam chodzi Ci o SLD. Nigdy ich nie zachwalałem. Zawsze jak chwalę jakiegoś polityka, to nie chwalę partii tylko osobę. Tak to już na świecie jest, że w każdej partii są ludzie rozsądni i wykolejeńcy. Dlatego nie można oceniać człowieka przez pryzmat całej grupy. Przykład: "Użytkownicy tego forum to debile". Obaj jesteśmy użytkownikami tego forum, oznacza to, że jesteśmy debilami?

> tyle lat.Czy nie miałem racji jak bardzo są aktywni ateiści i żeby
                        > było do rymu komuniści.Droga miska jak pisze walniety ,który

Jestem człowiekiem wierzącym. Mam 22 lata. Nie jestem ani ateistą ani komunistą.

> wasze zajadłe pyski pędzę w try miga głosować na anty opozycję.

Musiałeś mnie z kimś pomylić.

Pozdrawiam
    • Gość: Janosik Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.10, 20:15
      Witam
      Rozumiem ze 88 to Twoj rok urodzenie, mlodys jeszcze i moze troche naiwny ale
      nie obrazaj sie, kazdy z nas byl kiedys mlody i naiwny.
      Co do pana Matyjaszczyka i politykow, to proponuje Ci obejrzenie filmu Wlady
      marionetek, autorstwa Sekielski i Morozowski
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7659293,Polscy_politycy_klamia__czyli_dokument__Wladcy_marionetek_.html
      Zdecydowana wiekszosc politykow taka jest... takich ludzi wybieramy, ale jakich
      mamy wybierac skoro tylko tacy startuja?
      • adamico9 Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals 01.05.10, 23:37
        Ja nie jestem fanem SLD,ale uważam,że SLD ,jako partia wyłoniona juz po
        pierwszych demokratycznych wyborach ma prawo do uczestniczenia w życiu
        poliutycznym i nikt tegonie podważa
      • misha_88 do Janosik 03.05.10, 11:48
        Gość portalu: Janosik napisał(a):

> Witam
        > Rozumiem ze 88 to Twoj rok urodzenie, mlodys jeszcze i moze troche naiwny ale
        > nie obrazaj sie, kazdy z nas byl kiedys mlody i naiwny.
        > Co do pana Matyjaszczyka i politykow, to proponuje Ci obejrzenie filmu Wlady
        > marionetek, autorstwa Sekielski i Morozowski

Nie jestem taki naiwny jak Ci się wydaję i nie obrażę się bo nic obraźliwego nie napisałeś. Musisz pamiętać, że media też kłamią i manipulują i to dużo bardziej niż politycy. Krew mnie zalewa jak widzę wywiad na żywo z jakimś politykiem, potem czytam paski u dołu ekranu cytujące wypowiedź w taki sposób, że zastanawiam się czy to aby na pewno ten wywiad przed chwilą widziałem. W filmie pana Sekielskiego też była wpadka z pielęgniarką, której nie było, a później się okazało, że jednak była.

Pozdrawiam

• Gość: xx Re: do Janosik IP: *.icis.pcz.pl 03.05.10, 12:58
          Masz racje - media potrafia mocno manipulowac ludzmi.
          Dlatego warto siegac do roznych zrodel i kierowac sie wlasnym rozumem.
          • Gość: Janosik Re: do Janosik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.10, 16:04
            "Autoportret reportera" Kapuścińskiego polecam przeczytac wszystkim. Jest tam
            przedstawione jakie zadania maja media i ze najlepsza ich bronią jest wlasnie
            manipulacja!
            • Gość: xx Re: do Janosik IP: *.icis.pcz.pl 03.05.10, 18:54
              Kapuscinki byl reportazysta-pisarzem.

On nie pisal do gazet, nie robil audycji TV.

Byl zreszta zwiazany z lewica - w najlepszym sensie tego slowa.
    • Gość: fd Re: Krzysztof Matyjaszczyk w sztabie G. Napierals IP: *.centertel.pl 03.05.10, 20:09
      samorzady!!
      nie pyskowac tylko za juvenalia sie wziasc zeby nie bylo takiej
      biedy jak ostatnimi laty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka