Dodaj do ulubionych

Głodzone psy

21.12.10, 16:49
Witam. Na jednej z posesji w Rędzinach koło Częstochowy znajdują sie 2 głodzone psy. Po mojej interwencji w Tozie oraz fundacji ELPIS usłyszałem wyślemy tam kogoś. Mineły 2 tygodnie, psy wyglądają jeszcze gorzej (jeden ma uszkodzoną łapę). Ewidentnie trzeba je odebrać właścicielom. Poinformowałem straż dla zwierząt - zero odzewu. Jeszcze kolejny tydzień i to będzie dla nich wyrok. (Psy nie mają gdzie się schronić). Jeżeli ktoś może mi coś poradzić bądź pomóc proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Głodzone psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 17:10
      Proszę zawiadomić policję, głodzenie psów to po prostu znęcanie się nad nimi , a to już przestępstwo. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego traktowania zwierząt, które potrafią być naszymi wiernymi przyjaciółmi. Dziękuję Panu za wrażliwość i serce.
    • Gość: . Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 17:19
      policja lub straz miejska..ktores z nich musi sie zgłosic
      • Gość: ewa Re: Głodzone psy IP: *.147.133.234.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.10, 19:46
        Straz miejska ma obowiazek reagowac na wezwanie w takiej sprawie- co wiecej jezeli to za sprawa interwencji strazy miejskiej psy trafia do schroniska to owo schronisko dostanie dodatkowe dofinansowanie z gminy na utrzymanie psiakow. Takze radze zglosic sie do strazy miejsckiej lub tak jak tu pisano na policje- jesli nie bedzie rezultatow to moze w schronisku cos podpowiedza.
        czekamy na relacje jak skonczy sie los tych biednych psiakow
    • Gość: do pana kopytko Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 20:55
      panie kopytko - prosze dac znac jak zakonczyla sie ta sprawa, mam nadzieje ze pozytywnie :( fajnei ze sa jeszcze tacy ludzie, ktorzy nie przechodza obojetnie obok cierpienia zwierzat :( oby psy trafiły w bezpieczne miejsce, a własciciel zostal odpowiednio ukarany :/
      • Gość: ewa Re: Głodzone psy IP: *.146.213.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.10, 23:10
        up
    • Gość: Inspektor TOZ Re: Głodzone psy IP: 85.202.144.* 22.12.10, 08:25
      Witam
      Proszę o szczgółowe informacje (adres) na której posesji znajdują się psy. Jeżeli nie chce Pan publicznie podawać takich informacji, to proszę o przesłanie ich na maila czestochowa(małpa)schronisko.net
      Pozdrawiam
      Inspektor TOZ
      • pan_kopytko Re: Głodzone psy 22.12.10, 11:45
        Pieski znajdują się w Rędzinach na ul. Miłosza 6. Na osiedle zjeżdża się w prawo z ul. Wolności zaraz za kapliczką.
        • the-only-bodzio Re: Głodzone psy 22.12.10, 22:15
          Pan kopytko nie ma dwunastu lat i nie chodzi w krotkich spodenkach.Jak widzi czyjś cierpienie ludzi lub zwierząt to zgłasza to na policję lub straż miejską.I nie pęka podając swoje nazwisko i nr telefonu.Nie szlocha na necie i pilnuje dalej by krzywda została ukrócona.
    • pan_kopytko Re: Głodzone psy 22.12.10, 23:31
      Dokarmiłem dzisiaj pieski a jutro działam dalej. A jutro może uda rozwiązać się tą sprawę.
      • dyziek_o Re: Głodzone psy 23.12.10, 13:13
        Drogi "kopytko"!
        Aż mi się nie chce wierzyć, że po poinformowaniu "elpisu", - sprawa została pozostawiona
        bez odpowiedzi/reakcji.
        Zaraz zapytam w "Elpisie " o powód.
        Osobiście dziekuję za zainteresowanie się problemem.
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
      • Gość: www Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 14:02
        prosze napisac jak sie cos wyjasni! :)
    • Gość: nn Re: Głodzone psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.10, 13:53
      dzięki za czujność
      UP
      • pan_kopytko Re: Głodzone psy 25.12.10, 09:24
        W końcu. Odpowiedź z ELPIS'u. Mają podjechać tam w poniedziałek. Trzymajcie kciuki!
        • the-only-bodzio Re: Głodzone psy 25.12.10, 11:10
          No brawo Panie Kopytko szczególnie z determinację.Jesteś wrażliwy na krzywdę .Czyli dobry z Ciebie człowiek.
          • Gość: a Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 21:45
            Trzymam mocno kciuki, aby akcja uratowania piesków się udała i proszę wszystkich, żeby zwracali uwagę na takie sytuacje.
        • Gość: kora00 Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 12:20

całe święta czekałam na Pana odp :)
          • pan_kopytko Re: Głodzone psy 29.12.10, 09:27
            Panie z ELPISU były u piesków wczoraj. Niestety niewiele udało się zrobić. Właścicieli nie było a pod ich nieobecność psy trzymane są w garażu. Na pocieszenie w gminie wiedzą już o sprawie - poinformowany jest również wójt. Mają się kontaktować z właścicielami piesków może zgodzą się na oddanie zwierzaków. Jednak tu powstaje problem. Schronisko jest przepełnione i nie ma gdzie piesków zabrać. Może znalazł by się ktoś chętny na tymczasową adopcję do momentu znalezienia domku dla psiaków?
            • Gość: a Re: Głodzone psy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.12.10, 09:46
              Może sprawą mogliby również zająć się dziennikarze z Gazety Wyborczej?
              • Gość: Asia Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 18:00
                Podnoszę wątek z nadzieją, że znajdzie się ktoś kto zaopiekuje się pieskami.
                • Gość: ewa Re: Głodzone psy IP: *.146.192.245.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.10, 00:28
                  proponuje zglosic sprawe do TVN24- oni zajmuja sie takimi sprawami
                  • pan_kopytko Re: Głodzone psy 30.12.10, 08:24
                    Juz to zrobilem. Niestety po wymianie kilku maili cisza z ich strony.
                    • Gość: gall anonim Re: Głodzone psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 08:58
                      Prosze sie nie martwic, sprawa juz rozwiązana. Pieska wprawdzie nie udało sie odnaleźć, oże dotychczasowi "opiekunowie" gdzies go doddali, ale suczka jest bezpieczne u dobrych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka