02.01.12, 14:18
Poszukuję psa pudla , najlepiej średniego lub miniaturę .(do pokrycia mojej suczki). Od paru miesięcy "obleciałam" już wszystkie "gratki", "tablice" itp .... zero odzewu. Czy nikt w Cz-wie lub okolicach nie posiada psa tej rasy??? W przypadku gdyby ktoś jednak się znalazł to proszę o info na maila gazety . dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: hgf Re: pudel IP: *.play-internet.pl 02.01.12, 15:21
      Jaki
      • daga1974 Re: pudel 03.01.12, 12:24
        Gość portalu: hgf napisał(a):

> Jaki

suczka jest czarna
    • Gość: abc Re: pudel IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 02.01.12, 15:23
      I mam nadzieję że nie znajdziesz....a jak znajdziesz to właściciele psa będą na tyle rozumni że nie pozwolą użyć swojego psa do reprodukcji.Jesteś nieodpowiedzialną osobą . Jest tak dużo bezdomnych psów a w tym też właśnie pudlopodobnych .Wystarczy wejść na forum Dogomanii Od tego roku rozmnażać można tylko w zarejestrowanych hodowlach i to psy rodowodowe .
      • daga1974 Re: pudel 03.01.12, 12:31
        czy ktoś Cię prosił o wyrażanie swojej "sfrustrowanej" opinii na temat mojej odpowiedzialności ? czy to moja wina , że jest dużo bezdomnych pudlopodobnych psów ? tego właśnie unikam poprzez szukanie odpowiedniego pieska dla mojej suczki, bo niestety w Cz-wie nie ma hodowli pudli .Gdyby takowa była z pewnością bym skorzystała z jej "usług" .
        tak więc, dziękuję za Twój głos w tej dyskusji , jednakże zbędny , bo nie wnoszący niczego istotnego do sedna sprawy.
        • Gość: czarodziejka.0 Re: pudel IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 11:27
          od 1 stycznia jest zakaz rozmnazania psow bez papierow;] wiec bardzo mi przykro ale twoja suczka w typie pudelka nie moze zostac mamusia...Chyba ze chcesz miec fiskusa na kontroli:)A na pewno sie zaibteresuja :)
          pozatym poczytaj o psudohodowlach i chorobach genetycznych na ktore sa poddatne pudle...Rozumiem ze masz certyfikat na PRA,kATARAKTE,rzepki i dysplazje?Oraz kliniczne badanie oczu i serca?
          • Gość: Asiaa Re: pudel IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 12:10
            Właścicielko pudla, Twój elokwentny wywód w formie odpowiedzi pokazał tylko i wyłącznie chory system myślowy.Może to i nie Twoja wina,że panuje bezdomność,ale Ty chcesz sie to tego przyczynić!Zapewne odpowiesz,że masz już psiaki umieszczone przed poczęciem w znakomitych domach, gdzie będą spały na atłasach itd. ale dziękować bogu jest już w Polsce prawo o zakazie rozmnażania nierodowodowych zwierząt i tym samym prawo na bezmyślnych właścicieli Twojego pokroju. Pamiętaj, że Ty możesz odpowiadać tylko i wyłącznie za siebie i to,że znajdziesz dom nie jest gwarancją,że ten super dom z psa,kota itd nie zrezygnuje i nie wyrzuci do do lasu,nie odda do jakże przepełnionego schroniska, nie wyrzuci na ulice skazując na poniewierkę itd długooo by wymieniać...ZWIERZĘ TO NIE RZECZ!Czuje - może Cię to zdziwi...
            Z poważaniem dla rozsądnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka