29.07.14, 10:41

Były szef częstochowskiej Solidarności Mirosław Kowalik wystawił na portalu aukcyjnym Allegro statuetkę „Tym, co służą Miastu i Ojczyźnie". Chce ją sprzedać za ponad 20 tys. zł. Ofercie towarzyszy dramatyczne wyznanie.
"Moja obecna sytuacja - brak stałego źródła dochodu oraz możliwości zapewnienia rodzinie normalnego funkcjonowania, zmuszają mnie do tak dramatycznej decyzji, jak rozstanie się z - szczególnie dla mnie wyjątkową i unikalną pamiątką" - czytamy w ofercie sprzedaży.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tyle czasu na lewiźnie związkowej, to ręce się biedaczkowi od roboty wykrzywiły na dwie lewe.
Kto w końcu przyjmie do roboty lewusa?
Może Duda jakis przytułek dla popaprańców założy.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: biedaczek 29.07.14, 21:10
      Pluciński cienkie te elity częstochowskie .Mirek Kowalik jako urzędnik częstochowskiej związkowej Solidarności nic nie zrobił dla tego miasta .Pohukiwania na obrzeżach miasta ,rączka myta z SLD-owcami ,donosy na PIS .Dobrze że wyleciał.Z głodu nie padnie .Za same odznaczenia związkowe na Allegro kasy mu starczy.Niż tradycyjnemu Kowalskiemu.Pisząc o elitach ,tereny PO i PIS to cienkie bolki walczące o utrzymanie i kasę .Pokazał to Jasiek co zatrzymał Anglię .Łódź od Częstochowy się nie różni.Ten sam układ zamknięty.Osobista wendetta Mastalerka wobec pyskatego Jaśka .
      • taniarada Re: biedaczek 30.07.14, 09:45
        Spór o statuetkę .To takie polskie .Wyciąganie brudów z dawnych lat .Nie walczy się o ludzi ,o poprawienie ich bytu .Walczy się o koryto.Koryto najważniejsze .Co tam związki ,co tam mit.
        • dyziek_o Re: biedaczek 30.07.14, 11:28
          Nie ma wolności, bez Solidarności!
          Nie ma wolności, bez Solidarności!
          Nie ma wolności, bez.........................itd,itd.
          Słyszałem, że w kopalniach są przyjęcia do pracy...........?!
          A może źle słyszałem.
          Tyle, że do pracy "na dole".
          Dyzio.

p.s
          Jednak Polacy to idioci.
          • pluto37 Re: biedaczek 01.08.14, 11:16
            Dyziek!!!
            Nie szalej. Nie należy mieszac historycznych zdarzeń sprzed dziesięcioleci z obecnym dziadostwem istniejacym pod podobnym szyldem.
            Tamto było i ....się skończyło.
            Dziś każda pokraka umysłowa może w razie ciepła pod zadem zrobić sobie z kumplami od kielicha związek zawodowy i udawać Wałęsę.
            Stąd te dziesiątki związków przy korytach z państwowym szmalem i w budżetówce.
        • kolter Re: biedaczek 31.07.14, 07:43
          taniarada napisał(a):

> Spór o statuetkę .To takie polskie .Wyciąganie brudów z dawnych lat .Nie walczy
          > się o ludzi ,o poprawienie ich bytu .Walczy się o koryto.Koryto najważniejsze
          > .Co tam związki ,co tam mit.

Widać to na przykładzie ex polityków prawicy; Ziobro, Kurski ,Kamiński wszystkie te prawackie matołki pokazali ze strach przed utratą apanaży jest silniejszy od poczucia wstydu.No i gdzie te ich wzniosłe ambicje ??
          • hr.poniemirski Re: biedaczek 01.08.14, 20:21
            Matko kochana, kolter, co Ty takie dziecinne pytania zadajesz?!
            Nie wywołuj złego, bo się zaprze i wróci!
            Jak tylko odpowiednie funkcje i stanowiska dostaną, za kasę która ich usatysfakcjonuje, to nie tylko ambicje pokażą, ale takie idee do tego wymyślą, że klękajcie narody. Tłok zrobią we wszystkich środkach przekazu, że strach lodówkę bedzie otworzyć i przymusowo okna gwoździami zabijać.
            Ja Ci powiem tak, Ty nie wywołuj tych wilków z lasu, bo partie finansowane jeszcze z budżetu są i jak nic z torbami nas puszczą, po pokazaniu następnych, za przeproszeniem, wzniosłych ambicji.
            I to cholera wszystkich, od prawa do lewa. Miej litość, chociażby przez wzgląd na swoją personę i tych dojonych wbrew woli nieoczdziałych.
            Z wyrazami szacunku dla interlokutora
            hr.j/w

A przy okazji pobytu na forum:
            Serdeczne pozdrowienia dla Szanownego Dyzia,
            z nieustającymi wyrazami wieloletniej sympatii
            hr.j/w

• dyziek_o Re: biedaczek 01.08.14, 21:06
              A witaj że Pluciński!
              A co se bede żałował?!
              Drzewiej szalałem po knajpach. Dziś już nie to zdrowie a i stateczności przybyło więc od czasu do czasu se po klawiaturze poszaleję.
              Oczywiście zgadzam się z Twoim wywodem.
              Ale co ja zrobię, skoro wyraz " solidarność" źle mi się kojarzy i od czasu do czasu muszę sobie ulżyć ?!
              Pozdrawiam,

p.s
              Ech! - drogi Hrabio:
              Gdy wspomnę nasze nocne rodaków rozmowy czy popijawy - przed monitorem........łza się w oku kręci.
              Niestety, panta rei - jak to starożytni gadali........ale wspomnienia pozostały i cennymi są.
              Chowam je więc w sercu jak drogocenne pamiątki od czas do czasu jedynie wyjmując i odkurzając oraz polerując co by śniedzią nie zarosły.
              Oczywiście pozdrawiam równie serdecznie.
              Zdrowia i szczęścia życzę,
              Dyzio.
              • 59tomtom Re: biedaczek 02.08.14, 13:20
                Szkoda, że w osranych twych kalesonach ta łza cię nie kręci zakało tego forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka