dyziek_o
18.11.15, 09:54
.......nowym ministrem sprawiedliwości w Polszcze.
Tak sobie myślę, czy aby nie zapytać go, co z traktowaniem naszych
obywateli przez nasz "wymiar sprawiedliwości" w kontekście niżej przedstawionego przypadku?!
cyt.
Wiadomości › Regionalne › Olsztyn Obserwuj432
PAP
11 lut, 21:27
Dieter Lorenz otrzyma odszkodowanie za pozostawione w Polsce gospodarstwo
Kwotę 451 tys. złotych odszkodowania ma wypłacić Skarb Państwa dawnemu mieszkańcowi Mazur Dieterowi Lorenzowi za pozostawione po wyjeździe do RFN gospodarstwo. Składając pozew w 2013 r. dawny mieszkaniec wsi Warchały - koło Szczytna - żądał 180 tys. złotych.
I jeden z komentarzy w tym temacie który obrazuje, co myślą o tym nasi obywatele.......
cyt.
Mój dziadziuś z babcią mieli gospodarstwo nieopodal Niska na Podkarpaciu nic wielkiego w sumie , ale solidna chałupa i 7 ha gruntu. W 1939 r. nieznani bliżej naziści kazali się dziadkom wraz z gromadką dzieci natychmiast wynosić gdyż tereny zostały zajęte pod poligon dla Wehrmachtu tżw. Truppenubungsplatz Sud Dęba Mielec. Dziadkowie musieli wszystko zostawić i iść precz ze swojej ziemi, aby dzielny i niezwycięzony Wehrmacht miał gdzie trenować przed napaścią na ZSRR. Kiedy powrócili w 1945 r. to po domu nie było już ani śladu tylko resztki wypalonych ścian i fundamentów nie było tez stodoły wszystko było zrujnowane. Do dzisiaj żaden z nazistów nie odpowiedział za zrujnowanie gospodarstwa dziadków. Czy mam isć z tym do sądu polskiego czy niemieckiego i czy przyzna mi on 3 razy więcej niż będę się domagał?
Co myślicie o powyższym?!
Dyzio.