Dodaj do ulubionych

Hurrrra!!!!!.............

11.10.16, 11:26

Jednak kupimy Caracale. Francuzi w ramach offsetu zgodzili się skończyć Świątynię Opatrzności Bożej.

Chyba Koyod wymodlił abo co.........!
Słyszałem, że mieli jeszcze zażądać by geotermię w Toruniu sfinansowali ale nie przeszło.
Jednak aż tacy durnie z nich nie są..........:),:),:)!
Dyzio.

p.s
Na "asz dziennik" znalazłem więc jak by co to nie ja........!
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: Hurrrra!!!!!............. 11.10.16, 13:48
      Jak jeszcze katedrę Notre Dame i Luwr przeniosą do Krakowa i Łuk Triumfalny wzbogacą wpis ku czci Lecha Smoleńskiego to tez będę ZAAAA:):)
    • asia-loi Re: Hurrrra!!!!!............. 11.10.16, 20:21
      dyziek_o napisał:

>
      > Jednak kupimy Caracale. Francuzi w ramach offsetu zgodzili się skończyć Świątynię Opatrzności Bożej.

Chyba jednak nie. Dyziek, podawaj zawsze linka do źródła informacji.

Dyziek, jeszcze jedno: na forum częstochowskim, nie da się wkleić zdjęć bezpośrednio. Można tylko wkleić linka do zdjęcia, dlatego mi się nie udawało. Jak będziesz zainteresowany, jak się wkleja zdjęcia na fora gazety.pl, to Ci napiszę, bo wiem.
      Zapytałam o to na Forum o forum "wyższą" moderację. Moderator marrant odpowiedziała mi tak:
      "My decydujemy. Możemy włączyć na prośbę użytkowników jeżeli nie ma przeciwwskazań.
      Na f Częstochowskim ja jednak takie przeciwwskazania widzę."

forum.gazeta.pl/forum/w,299,162508727,162508727,Dlaczego_nie_mozna_wkleic_zdjecia.html
      • dyziek_o Re: Hurrrra!!!!!............. 12.10.16, 10:51
        Przecież Ci podałem, że na "asz dziennik" ?
        Po za tym:
        Wcale mi nie zależy, by ktoś decydował co mogę a czego nie.
        Mam to od jakichś dwudziestu lat w ...............( wpisz dowolne )
        Dziś JA decyduję, co mogę a czego nie muszę.
        Czy jakiś mod to zamieści lub nie.........zależy jedynie od IQ moderatora.
        A na to wpływu nie mam. Sami muszą o tym decydować.
        Poza tym, - wiesz:
        Oni też mają kogoś nad sobą................a robota dziś się liczy..........więc nawet jak mi coś usuną
        staram się ich zrozumieć. To tylko ludzie. Chyba, że usuwają na "polecenie" kuriewnych.....!
        Wtedy nie rozumiem...........:),:),:).
        Pozdrówki,
        Dyzio.
        • asia-loi Re: Hurrrra!!!!!............. 12.10.16, 22:05
          dyziek_o napisał:

> Przecież Ci podałem, że na "asz dziennik" ?

Gdybyś podał linka do tego artykułu, to ma się do wiadomości dostęp od razu po kliknięciu.
          A na głównych stronach portali jest tak, że dana wiadomość jest tylko jakiś czas, potem wędruje gdzieś dalej i trzeba szukać, jak się chce znaleźć.

> Po za tym:
          > Wcale mi nie zależy, by ktoś decydował co mogę a czego nie.

Ależ ja wcale nie uzurpuję sobie prawa, do decydowania o czymkolwiek na tym forum. Wygodniej by tylko było dla innych forumowiczów.

> Czy jakiś mod to zamieści lub nie.........zależy jedynie od IQ moderatora.
          > A na to wpływu nie mam. Sami muszą o tym decydować.

A mnie wkurza, jak moderatorzy usuwają posty/wątki bez powodu lub wysyłają na osła.
          Jeżeli nie złamałam regulaminu forum czy nietykiety, to nie widzę powodu, aby moderator usuwał mój post na zasadzie - bo tak. Usuwając posty bez powodu, moderatorzy zniszczyli bardzo fajne forum - Oszczędzamy. Można było tam podyskutować na wszystkie tematy, a tak teraz tam pies z kulawą nogą nie zagląda, tak jak i na częstochowskie. :(
          Chociaż akurat na częstochowskim forum moderator nic nie usuwa, i jak mi napisałeś chyba nie ma tu moderatora.
          Nie po to poświęcam swój czas, aby moderator bez powodu usuwał moje posty. :>

• taniarada Re: Hurrrra!!!!!............. 13.10.16, 21:21
        asia-loi napisała:

> [i]dyziek_o napisał:
        >
        > >
        > > Jednak kupimy Caracale. Francuzi w ramach offsetu zgodzili się skończyć Ś

>
        > Chyba jednak nie. Dyziek, podawaj zawsze linka do źródła informacji.
        >
        > Dyziek, jeszcze jedno: na forum częstochowskim, nie da się wkleić zdjęć bezpośr
        > ednio. Można tylko wkleić linka do zdjęcia, dlatego mi się nie udawało. Jak będ
        >
        > bo wiem.
        > Zapytałam o to na Forum o forum "wyższą" moderację. Moderator marrant odpowiedz
        > iała mi tak:
        > "My decydujemy. Możemy włączyć na prośbę użytkowników jeżeli nie ma przeciwwskaJ hu> zań.
        > Na f Częstochowskim ja jednak takie przeciwwskazania widzę."
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,299,162508727,162508727,Dlaczego_nie_mozna_wkleic_zdjecia.html
        Nie pyskuj to nie będzie przecwskazań.Dyźku ty siostra jego jesteś miłosierna ?
    • dyziek_o Re: Hurrrra!!!!!............. 12.10.16, 14:03
      A tera będzie poważniej:
      Cyt;
      O miłości Antka do Black Hawków.
      Podejrzewam, że inną przyczyną tej miłości jest kasiorka do kieszonki.

Black Hawk: czy minister obrony chce kupić atrapę?

Antoni Macierewicz ma zamiłowanie do swobodnych lotów, trenował wszak skoki do wody. Odważnym skokiem była zmiana śmigłowców wojskowych dla polskiej armii: zamiast stepowego rysia (Caracal) minister wybrał czarnego jastrzębia (Black Hawk).

Antoni Macierewicz publicznie i kategorycznie przesądza i zapowiada: Black Hawk zostanie wybrany i trafi na początek do dumy WP – wojsk specjalnych (które teraz latają niedawno wyremontowanymi i przystosowanymi do ich potrzeb Mi-17). Nie dopuścił do głosu nawet prezydenta – zwierzchnika Sił Zbrojnych.

Na jakiej podstawie minister uznaje wyższości Black Hawków i czy jego opinie podziela Sztab Generalny? Śmigłowiec ma być jak najlepszy dla wojska, a nie biznesu zbrojeniowego, choćby nawet był tak polski, że aż piastowski. Jak MON poradzi sobie z procedurami zamówień publicznych? Zakup z tak zwanej wolnej ręki musi mieć przecież uzasadnienie ”pilną potrzebą operacyjną” (w tej procedurze kupiono rosyjskie Mi-17 dla żołnierzy misji w Afganistanie).

Antoni Macierewicz rozpływa się nad Black Hawkiem, ale nie wiadomo, którą jego wersję ma na myśli. Chyba nie stary typ tej maszyny S70i, który przegrał w przetargu z francuskim Caracalem. Dopiero latem tego roku pojawił się na rynku „uzbrojony” wariant amerykańskiego śmigłowca. Jest to jednak tylko tzw. demonstrator technologii. Od tej fazy przygotowania nowego sprzętu bojowego daleko jeszcze do maszyny zdolnej do wykonywania realnych, bojowych operacji lotniczych.

Nowy Black Hawk był prezentowany na manewrach „Anakonda”; nie wiadomo czy brał udział w ćwiczebnych akcjach, czy był tylko„do oglądania”. Jak eksponat wystąpił na słynnych Farnborough International Airshow, w połowie lipca tego roku. To ten model, najprawdopodobniej jest przedmiotem adoracji ministra. Z nim w tle występował z premier w hali produkcyjnej w Mielcu.

Nowy Black Hawk ma mieć 15-calową głowicę optoelektroniczną INFIRNO; będzie uzbrojony w pociski kierowane Hellfire i DAGR, wyrzutnię npr Hydra, zasobniki z 12,7-mm km GAU-19 oraz 12,7-mm km FN M3M, 7-62-mm km MAHG 58M i 7,62-mm km M134D. Na razie to wszystko atrapy. Uzbrojenie uzupełnią kamery: termowizyjna i kolorowa TV oraz laserowy dalmierz/wskaźnik celów dla broni kierowanej laserowo oraz rejestracji danych wywiadowczych i rozpoznawczych.

Śmigłowiec ma niewiele godzin wylatanych w ramach prób. Nikt nawet się nie zająknął czy proponowane typy broni pokładowej zostały już zintegrowane w elektronika śmigłowca. A to zadanie podstawowe, kosztowne i czasochłonne. Demo przyszłego Black Hawka podobno w całości zostało przygotowane w Mielcu. Czy polski zakład firmy Lockheed Martin będzie je produkował? A jeśli to czy w całości, czy na przykład tylko kadłuby bez zaawansowanego opancerzenia? Być może resztę zrobią wyłącznie amerykańskie wytwórnie, które płacą podatki w USA.

Niektórzy eksperci pytają, czy zagłada Stepowych Rysi w Polsce jest częścią większego „dealu” z USA? Czy minister ON, wyciągając z kapelusza Czarnego Jastrzębia i podtrzymując zainteresowanie zakupem systemu Patriot, nie wdaje się czasem w iluzję gry z dużo potężniejszym partnerem? Dziennikarz „Gazety Wyborczej” Tomasz Piątek wskazuje na tropy, które zdają się to potwierdzać. Minister ON jest znajomym Alfonse D’Amato. b. senatora USA; obaj są prezesami organizacji Friends of Poland. Oprócz tego pan D’Amato jest znanym lobbystą… koncernu Lockheed Martin. Koło zdaje się zamykać.

W rozstrzygniętym w 2015 roku przetargu Caracal najlepiej spełniał długo przygotowywane wymagania wojska; oferowany Black Hawk był bez uzbrojenia; o odrzuceniu oferty AW149 (Leonardo) zdecydował termin dostawy, aż o dwa lat dłuższy od ustalonego w przetargu.

Antoni Macierewicz dał się poznać opinii publicznej jako ten, który szybciej mówi niż myśli. Chce stworzyć przekonanie, że wojsku dzieje się lepiej niż za jego poprzedników. Gorzej z faktami. Ciągle nie ma, mimo solennych zapowiedzi wiceministra Kownackiego, projektu tzw. „redefinicji Planu Modernizacji Technicznej WP”, podstawy do wydania ponad 100 mld zł unowocześnienie armii. Teraz ważny program – śmigłowcowy – odsuwa się w czasie. Pociągnie to za sobą odłożenie na lata po 2019 r. realizację programu Kruk (śmigłowca atakującego pola walki) mającego zastąpić bezzębne (pozbawione rakiet) Mi-24. Być może długo jeszcze poczekamy na nowoczesną armię.

38milionow.pl/black-hawk-czy-min ... c-atrape/#

• taniarada Re: Hurrrra!!!!!............. 12.10.16, 19:49
      Czemu ryczysz dyzma?Gdyby twoja głupota umiała fruwać to krążył byś nad Jasną i nie lądował.Dobry manerw bo platfusy płaczą nad rozlanym mlekiem ,czyli temat jak PIS załatwił Francuzów i Platformę Nieobywatelską.Części do amerykańskich śmigłowców produkowane w Mielcu więc hurra.Macierewicz to mądry facet jednak.
    • storima Re: Hurrrra!!!!!............. 12.10.16, 22:25
      Nalezy sobie uświadomić iz nie w Polsce "polskich zakładów produkujących helikoptery".

"Mówiąc o powiązaniach Antoniego Macierewicza z byłym amerykańskim senatorem Alfonse Marcello D'Amato, Siemoniak przypomniał sprawę, którą dokładnie opisała "Gazeta Wyborcza". W tekście "Alfonse D'Amato. Nowojorsko-smoleński łącznik Macierewicza?", opisano związki Macierewicza z b. senatorem i lobbystą Lockheed Martin - właścicielem zakładów w Mielcu [to tam produkuje się śmigłowce black hawk, które mają być na wyposażeniu wojsk specjalnych - red.]."
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,20825995,siemoniak-gdym-jak-macierewicz-byl-w-jednej-organizacji.html#BoxNewsLink
      PZL Świdnik należy do Leonardo, a PZL Mielec – do Sikorsky.
      Wiec jest to absurdem to bezustanne mówienie PiSu o polskich zakładach produkujących helikoptery.
      To kłamstwo i manipulacja.
      • dyziek_o Re: Hurrrra!!!!!............. 13.10.16, 08:20
        Wiec jest to absurdem to bezustanne mówienie PiSu o polskich zakładach produkujących helikoptery.
        To kłamstwo i manipulacja. ..............pisze Storima.

Ależ oczywiście .
        W takie brednie wierzą jedynie idioci typu taniocha ale na to rady nie ma jako że nikt jeszcze witamin na głupotę nie wynalazł.
        Na nieszczęście tego kraju, procent durniów jeszcze spory jest.
        A biorąc pod uwagę zmiany w szkolnictwie jakie szykuje nam waaaaadza.........ten
        procent będzie jeszcze rósł zamiast maleć..............tragedia.
        Dyzio.
    • taniarada @Storima 13.10.16, 19:48
      Człowieku i ty działałeś w Solidarności .Ty jakaś popierdółka jesteś.Konsorcjum .Słyszałeś taką nazwę? Mielec ma udziały i ten drugi.O Świdniku nie czytałem.Jedynie mogę pochwalić Platformę Obywatelską że wszystkiego nie wyprzedała .Bo na lasy zakusy Donek z tym drugim niedorajdą Komorowskim miał.By Żydom oddać rekompesatę za krzywdy.Polacy to tania i wyksztcona brać niewolnicza .Pisałem Ci to kiedyś.Po to w Polsce weszły zagraniczne firmy by doić i wykorzystywać. W Częstochowie działa zagraniczna firma TRW i płaci pół Częstochowie.Ale trzeba zapie...ć na trzy zmiany.Po sprzedawały Polaków i Polki zaprzedańcy z KOR, michniki ,kuronie i reszta bolków cwaniaków.Fajnie Ci pisać zagranicą wraz z twoim wujkiem pluto.I napieprzać na wszystkch i na wszystko.
    • storima Re: Hurrrra!!!!!............. 13.10.16, 20:35
      Powyżej popełniłem błąd.
      to nie Sikorsky,
      lecz Lockheed Martin jest obecnym właścicielem PZL Mielec, którego lobbystą jest
      Alfonse D'Amato, były senator USA powiązany z PiSowskim ministrem obrony narodowej Antonim Macierewiczem.

United Technologies, który dotychczas zajmował się produkcją śmigłowców Sikorsky, za 8 mld dolarów sprzedał je jednemu z największych koncernów w branży zbrojeniowej - Lockheed Martin.
      Jest to istotna wiadomość dla Polskich Zakładów Lotniczych w Mielcu, gdzie wytwarzane są m. in. kabiny do helikopterów Black Hawk. Obecnie w firmie pracuje ponad 2,1 tys. osób. Znajduje się ona w Specjalnej Strefie Ekonomicznej Euro-Park Mielec, a od 8 lat należała do United Technologies. Dalszy rozwój zakładów zależy od planów ich nowego właściciela.

innpoland.pl/119019,zaklady-pzl-mielec-sprzedane-ich-nowym-wlascicielem-jest-gigant-zbrojeniowy-z-usa-lockheed-martin
    • taniarada Re: Hurrrra!!!!!............. 13.10.16, 21:00
      Storima napisał.Co to ma do rzeczy.Masz jakąś obsesję na temat PIS i Macierewicza.Strefa ekonomiczna to nic innego tylko w łażenie w tyłek inwestorom .Pisałem jak wyżej.Nic nie mamy do gadania .Tylko sobie popyskować na necie.Dzieci GW do tej pory nie zajarzyły.Że czym większego będą robiły wariata z Macierewicza tym gorzej dla nich.Macierewicz jest numer2 w PIS,czyli Bóg baranki boże.Jest pytanie na które polonisto i opozycjonisto musisz sam sobie odpowiedzieć.A nie wchodzić do rzyci wujkowi pluto i drogiemu dyziu.Co zauważam obiektywnie ,że całkowicie mu nie wchodzisz.
    • taniarada Re: Hurrrra!!!!!............. 15.10.16, 22:51
      Dobry Boże co to jest?W górę racice pokażmy macicę.Jestem chora na Kaczora?Jakieś obłąkane kobiety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka