Gość: PIPI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:33 TU NIE MA CO ROBIĆ OGOLNIE LUDZIE JACYŚ DZIWNI (WIEŚNIAKI) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icis.pcz.pl 21.08.05, 15:56 Juz chcialem przemilczec, bo ilez razy warto strzepic sobie jezyk w odpowiedzi na takie prowokacje. Ale cos w tym jednak jest - jednym nieomal z przeklenstw Czestochowy sa wlasnie tacy pasywni ludzie, niezdolni do wychylenia nosa spoza wlasnej "nory". Ich nic nie moze rozruszac ani nic nie jest w stanie przyciagnac - super impreza, a na niej garstka uczestnikow - np. taki KSU, ktory w tym roku byl gwiazda Woodstocku, zdolal zgromadzic u nas w Utopii kilkadziesia osob - a ceny biletow byly naprawde umiarkowane. W tym tygodniu (poczawszy od wczoraj praktycznie) zapowiada sie wiele ciekawych rzeczy, a jestem pewien ze znow uslysze Czestochowskie wycie ze nie ma co robic. Ludzie zmilujcie sie nad samymi soba :))) Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! 21.08.05, 16:51 Cudze chwalicie, swego nie znacie... Odpowiedz Link Zgłoś
devileq dzieje się 21.08.05, 16:56 na przykład to: www.czestochowiak.pl/aktualnosci/?news=1190 albo jeszcze lepiej ogólnie: www.czestochowiak.pl/ a np w dniach 3-4 września coś dla miłośników piesków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: dzieje się IP: *.icis.pcz.pl 21.08.05, 16:57 Albo zlot milosnikow TLove z mozliwoscia trafienia do telewizji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: dzieje się 21.08.05, 17:00 hmmm, akurat to niekoniecznie ;) ale ciekawie zapowiada się np występ mnichów Shaolin 20 września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: dzieje się IP: *.icis.pcz.pl 21.08.05, 17:02 Wczoraj jeden festyn calodniowy, dzisiaj 2 festyny - jeden pod M1, drugi w Lelowie bliziutko od Czestochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierto Re: dzieje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:10 jaja sobie chyba robi9cie co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: dzieje się IP: *.icis.pcz.pl 21.08.05, 17:13 jaja jak buraki :)) - ale to wszystko prawda o czym piszemy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dzieje się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:59 Hej! O jakim występie mnichów Shaolin 20 września mowisz? Nie slyszlam o tym. Gdzie to bedzie? Z gory dzieki za info. Zapowiada sie ciekawie:)) Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: dzieje się IP: *.icis.pcz.pl 22.08.05, 18:54 W Filharmonii :)) - serio. Potwierdzenie znalazlem w Filharmonii nie tylko w sieci. Ale to ma byc 20 PAZDZIERNIKA - wielkie widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGNAŚ Re:może nie wieśniaki ale za to BURAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:11 BURAKI NIE WIEŚNIAKI BURAKOW W CZWIE MASA Odpowiedz Link Zgłoś
devileq kompleksy?? 21.08.05, 17:15 Częstochowianie najwyraźniej są zakompleksieni... Proponuję coś z tym zrobić, bo z takim podejsciem marnujemy sobie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: kompleksy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:27 Z TYM SIE ZGADZAM MIESZKAM W STANACH I PRZYJECHAŁAM NA WAKACJE DO KUZYNKI I TU LUDZIE DZIWNIE NA MNIE PATRZA, A SZCZEGOLNIE PANNY JAKIES NO WIECIE W STANACH TEGO NIE MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: kompleksy?? IP: *.riph.silesianet.pl 22.08.05, 08:48 Może jakieś konkrety ? Jak niby patrzą ? Taka z Ciebie gwiazda, że wszyscy na Ciebie zwracają uwagę ? Troszkę samokrytyki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kompleksy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:41 no nie dziwie sie ..... born66.net/media/1/20041120-eu-usa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki Pipi brak na forum, a reszta już zna ten temat ! IP: *.111.inds.pl 21.08.05, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:42 Jedno jest pewne - Częstochowa to jedna , wielka wiocha. Bandytyzm , menelstwo , rozboje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calla Wy jesteście bez nadziei IP: *.107.inds.pl 21.08.05, 20:55 Mam tak samo jak Ty, miasto moje a w nim...,i kocham je, mimo, że żyją tu także bandyci, menele, rozbójnicy (jak wszędzie)i tacy jak wy wieczni malkontenci prowincjonalni. To przez was nie jesteśmy województwem - zabrakło miłości i dumy z miejsca w którym żyjemy, to sie nazywa patriotyzm lokalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icis.pcz.pl 22.08.05, 10:31 Obywatelu idzcie spac a nie zatruwajcie swoimi szkodliwymi wyziewami umyslow innych ludzi :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:16 oprócz ulicy Sobieskiego oczywiście;). Nowa stolica Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.233.* 21.08.05, 20:57 wczesny jestes pipi Odpowiedz Link Zgłoś
olenka1989 Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! 22.08.05, 01:53 Przyznam ze gdybym miala mieszkać w mieście zglupiałabym. Mieszkam w okolicach częstochowy, i tu nam się nigdy nei nudzi. a jak już naprawde nie ma co robić. to robimy ognisko czy grila czy jedziemy na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
adek126 Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! 22.08.05, 07:41 widze ze większośc jak zwykle staje w obronie Czestochowy.... Ale wy chyba sobie nie myślicie ze to najlepsze miasto w polsce, fakt każdy swoje chwali. Ale gdyby spojrzał na to normalny człowieczek spoza, któremu wszystko jest rybka to... ho ho Ja tez nie lubie Częstochowy...... ale.. jakoś wyzyje pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re:BURAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 08:21 BURAKOW TU WIELE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re:BURAKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.riph.silesianet.pl 22.08.05, 08:51 A po czym burak buraka poznaje ?????? ŻE SAM JEST BURAKIEM :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bravoorka90 Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! 22.08.05, 11:30 Widać jak bardzo beznadziejni ;] patrząc na Ciebie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.233.* 22.08.05, 13:11 raczej nie wieśniaki, nie buraki tylko CZEREŚNIAKI!!!! A ja do Częstochowy nic nie mam! To fajne miasteczko. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leandrao Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.57.* 22.08.05, 16:05 Po co w ogole odpowiadacie na jaka zalosna prowokacje kolejnego idioty? Skoro mu Czestochowa sie nie podoba to wypad - jednego pajaca mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrzezyno252 Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 22.08.05, 16:29 Skoro Czewa ci sie nie podoba to powiedz mi co byś chciał robić, jakie są twoje propozycje, stać cie na coś lepszego niż na narzekanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klop Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.160.8.* 22.08.05, 20:05 zgadzam sie z Toba w 200% a to dzieki p.Wronie pseudo prezydentowi .ktory sie tylko pokazuje w telewizji albo z biskupami a nic nie robi dla miasta zeby bylo ciekawiej ,a miał byc aqwa park i tym podobne ale po co lepiej wybudowac ze dwa koscioly jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:10 Mieszkam w Częstochowie i całkowicie zgadzam się z taką opinią o mieście. To naprawdę powiatowa, ogromna dziura. Pisze ktoś co by ktoś zrobił żeby było inaczej. Myślę, że od tego są mądre głowy we władzach miasta i to oni powinni o tym myśleć. Biorą od nas przecież grube pieniądze.I co. I nic. W mieście bajzer, brud i nuda jakiej mało. Na marginesie. Co zrobić? Jechać np na dni Szczecina i zobaczyć jak się to robi. Jak wspaniale organizuje sie ludziom zabawy i wypoczynek. Oj. Bardzo, bardzo daleko nam do tego. Pieniądze i tak pójda w gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icis.pcz.pl 22.08.05, 20:23 A ciekaw jestem gdzie Twoja szanowna osoba bedzie raczyla wychylic nosa w tym tygodniu na jedna z licznych imprez ? Preraza mnie ten infantylizm wielu Czestochowian - ani im sie nie chce dowiedziec co sie dzieje, a co dopiero pouczestniczyc w czymkolwiek. Dla wielu z nich to zbyt wielki wysilek umyslowy i fizyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icis.pcz.pl 22.08.05, 20:26 P.S. Po ulicach miasta jezdzi taki samochod z mlodymi ludzmi i zacheca dow ziecia udzialu w fajnej zabawie. Ciekaw jestem ilu z tych narzekajacych skorzysta z tej mozliwosci. Jestem prawie pewny ze nikt. Bo to przekracza ich mozliwosci i checi. Odpowiedz Link Zgłoś
mesua40 Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! 22.08.05, 20:18 Wczesniej tez tak myslałam ale od kiedy mieszkam w mały miasteczku nie marze o niczym innym jak tylko znowu wrócic do Częstochowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! 22.08.05, 20:28 Bzdura. Czestochowa poradzila sobie lepiej niz jakiez inne miasto w Kraju. Mam na mysli zatrzymanie neofaszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:47 Oto krótka lista , co w najbliższym czasie należałoby zrobić w naszym mieście : 1.Aqua-park. 2.Rewaloryzacja parków podjasnogórkich oraz III Alei. 3.Rewaloryzacja Starego Miasta. Stary Rynek byłby miejscem przeróżnych imprez kulturalnych . 4.Na każdym osiedlu wybudować przynajmniej jeden , duży plac zabaw. 5.Stworzyć sieć barów i klubów ( oczywiście na poziomie - nie takich jak Dupo ). 6.Dla osób poszukujących silnych wrażeń stworzyć chociażby skatepark i ściane wspinaczkową. 7.Organizować przeróżne zabawy dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 42-200 Re: CZĘSTOCHOWA JEST BEZNADZIEJNA !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:41 O widzisz Obywatelu, pomysły godne uwagi. Widziałem taki projekt przebudowy staregp rynku, oraz rynku wieluńskiego na styl "centrów kulturalno- rozrywkowych". Były to pomysły studentki architektury ( praca magisterska ), dlatego myślę, że przy mniejszym zaangażowaniu władz miasta....ehh to chyba każdy wie. Czasami ( a nawet dość często ) mam wrażenie, że nasz Pan Prezydent jest człowiekiem pozbawionym wyobraźni a już napewno emocjonalnego przywiązania do Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś