Dodaj do ulubionych

Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny"

• Gość: Enola Gay Czestochowa i Jasna Gora-centrum zabobonow IP: 217.169.37.* 08.02.06, 11:54
      Jak mozna z obrazu zrobic centrum Polski?Jak mozna oddawac czesc
      obrazowi,figurce gipsowej?Jak mozna terroryzowac
      innych,normalnych,ludzi,zalosna religia o kobiecie,ktora bez zaplodnienia
      ponoc,urodzila Jezusa?Jak jej organizm bez aktu plciowego mogl sam zaplodnic
      jajo,z ktorego powstaje potem zycie?
      Czy zabobon MUSI byc religia?
      • piwi77 Re: Czestochowa i Jasna Gora-centrum zabobonow 08.02.06, 12:03
        Zabobon jest religia i religia jest zabobonem, wiec nie widze sprzecznosci. To
        juz taka cecha ludzka, ze czlowiek chce komus lub czemus oddawac czesc. Czasami
        przybiera to karykaturalne cechy. Jak wiemy w Kosciele Katolickim jest to
        aktualny papiez, ktorego wszyscy caluja w reke, klecza przed nim i nazywaja go
        Ojcem Swietym.
      • Gość: slavik222 Re: Czestochowa i Jasna Gora-centrum zabobonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:03
        Jestes ateistką-nie wirzysz.To po co zabierasz w tej sprawie głos?To Ciebie nie
        dotyczy.To bardzo interesuje ludzi wierzących.Tez kiedys nie wirzylem,tez
        kiedys mialem klopoty ze zrozumieniem matematyki.Skoro jestes na poziomie
        dodawania do 100 i to Ci wystarcza zeby nie oszukali w Markecie to wybacz-nie
        ten poziom
        • jezdziec_apokalipsy Re: Czestochowa i Jasna Gora-centrum zabobonow 08.02.06, 12:34
          Gość portalu: slavik222 napisał(a):

> Jestes ateistką-nie wirzysz.To po co zabierasz w tej sprawie głos?To Ciebie nie
          >
          > dotyczy.To bardzo interesuje ludzi wierzących.Tez kiedys nie wirzylem,tez
          > kiedys mialem klopoty ze zrozumieniem matematyki.Skoro jestes na poziomie
          > dodawania do 100 i to Ci wystarcza zeby nie oszukali w Markecie to wybacz-nie
          > ten poziom

Po pierwsze ten temat nie jest tylko dla wierzących bo dotyczy gazety i tego co
          można w niej drukować. Za kogo się uważasz, że chcesz dobierać dyskutantów na
          otwartym forum? Po drugie to, że ktoś jest ateistą nie oznacza, że nie zna się
          na sprawach religii. Wręcz przeciwnie. Jeśli coś odrzucam to dlatego, że się nie
          zgadzam, żeby się nie zgadzac to musze to znac. Uważam ponadto, że katolicy mają
          mniejsze pojęcie o swojej religii niż ateiści o katolicyźmie.
      • gazetunia Re: Czestochowa i Jasna Gora-centrum zabobonow 08.02.06, 12:16
        żałosne jest to że z pewnego załodnionego jaja wyroiła sie taka istota jak ty,
        czy nigdy nie całowałas zdjęcia, nie wiem swojej mamy czy ukochanej osoby,
        naprawde nie wiesz dlaczego to czynią inni, skoro zaliczasz sie jak piszesz do
        normalnych to musisz obrazać tych innych, wstydx się Enola Gay
      • Gość: omnipotentny Re: Czestochowa i Jasna Gora-centrum zabobonow IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:17
        Jak mozna z obrazu zrobic centrum Polski?Jak mozna oddawac czesc
        > obrazowi,figurce gipsowej?Jak mozna terroryzowac
        > innych,normalnych,ludzi,zalosna religia o kobiecie,ktora bez zaplodnienia
        > ponoc,urodzila Jezusa?Jak jej organizm bez aktu plciowego mogl sam zaplodnic
        > jajo,z ktorego powstaje potem zycie?
        > Czy zabobon MUSI byc religia?

Pomijając fakt, że błędnie używasz pojęcia ''zabobon'' - może wypadałoby się
        trochę poduczyć, najlepiej z podręczników do gimnazjum - to jeszcze w zupełnie
        nielogiczny sposób próbujesz obalić jakieś twierdzenia. Jeśli już zabierasz się
        za obalanie tezy, że Bóg istnieje, postaraj się trafniej dobrać argumenty. A
        tym sianem nikogo nie przekonasz.
    • Gość: Mazur33x Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.makton.pl 08.02.06, 12:14
      Przy każdej możliwej okazji wierzący domagają się aby uznawać religię
      chrześcijańską jako "nieodłączną część kultury europejskiej" itd. Z drugiej zaś
      strony nie życzą sobie "profanacyjnych przekształceń plastycznych"...
      Moim zdaniem jedno od drugiego jest nieodłączne - albo jakieś pojęcia, obrazy,
      myśli są częśćią kultury i wtedy stają się obiektem przekształceń, krytyki a
      nawet satyry albo wyłączamy je poza obręb profanum i wtedy bez imprimatur broń
      Panie Boże malować...
      Panie i Panowie Chrześcijanie - albo rybka albo akwarium! ;) Trzeba się
      zdecydować, czy się w tym świecie żyje i jest częścią kulury czy może czas
      dołączyć do Amiszy.
      • Gość: do mazura Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.man.czest.pl 08.02.06, 12:22
        to już przygotowałes dla mnie jakiś obóz reedukacyjny, w którym wybawisz mnie z
        ciemnogrodu i nawrócisz na święta tolerancję o wydumanym kształcie penisa z
        wygrawerowanym hasłem: róbta co chceta !?
        • Gość: Mazur33x Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.makton.pl 08.02.06, 14:11
          > to już przygotowałes dla mnie jakiś obóz reedukacyjny,

Nie wiem skąd Ci przyszedł Taki pomysł do głowy? Dlaczego ja miałbym Cię
          nawracać? I na co? I dlaczego przemocą?
          Zdaje się raczej, że to mnie i mi podobnych "bluźnierców" mają wsadzać do jakiś
          obozów czy więzień a nie chrześcijan?
      • equus3 Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 13:37
        Bardzo dobry komentarz.
    • Gość: xanti Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.torun.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:16
      Najlepsze jest na końcu artykułu.Katolicki portal internetowy, wzywający do
      bojkotu MACHINY nazywa się "tolerancja"(sic!).
      • xs550 Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 13:11
        Gość portalu: xanti napisał(a):

> Najlepsze jest na końcu artykułu.Katolicki portal internetowy, wzywający do
        > bojkotu MACHINY nazywa się "tolerancja"(sic!).

Hej, ale dzieki wejsciu na ten portal zobaczylem jak ta okladka wyglada. :)
    • Gość: antykretyn A MOZE LESNIAKOWI SPUSCIC WPIERDOL IP: *.fbx.proxad.net 08.02.06, 12:24
      nA PEWNO DOMYSLI SIE ZA CO
    • Gość: Adrian Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.crowley.pl 08.02.06, 12:26
      Niezla reklama dla powracajacej Machiny.
    • Gość: człowiek Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: 213.199.195.* 08.02.06, 12:36
      durnota wróciła - oj dusza boli
    • Gość: observator z ulicy Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:44
      WSZYSTKO BYŁOBY DOBRZE ALE DLACZEGO MATCE BOSKIEJ CZĘSTOCHOWSKIEJ
      PRZKLEILI TWARZ POSPOLITEJ KU.. JAKA JEST MADONNA.
      PRASA ROZPISYWAŁA SIE O KONKURSACH NA ZAPŁODNIENIE ZA PIENIĄDZE MADONNY
      PRZEZ RÓZNYCH AFROAMERYKANÓW.
      GDYBY WSTAWILI TWARZ DZIEWICY BYŁOBY OK ALE TWARZ POSPOLITEJ KU..
      TO OBRAZA BO MATKA BOSKA JEST SYMBOLE CZYSTOŚCI DUCHOWEJ I FIZYCZNEJ
      OBRAZA NA CAŁEGO.MACHINA TO ZLEPEK BLOKERSÓW KTÓRZY NIE UTZRYMALI SIE NA RYNKU
      BO ILEZ MOZNA BYC BLOKERSEM MYSLA ŻE MŁODZI BLOKERSI DADZA SIE NABRAC STARYM
      WYLINIAŁYM BLOKERSOM KORZY ŁYSINY POCHOWALI POD CZAPECZKI ZDASZKIEM
      ALE NIC Z TEGO NIC IM TO NIE POMOŻE BANKRUTOM
      • Gość: sex karzełek Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:46
        tobie cos odbija a co tylko dziewice są do pokazywania?
        • Gość: observator z ulicy Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:48
          te sex karzełek jak chcesz sobie na ku.. poptrzeć to zakup playboya
          albo www.ku...pl nie wiem czy taki adres ale możęsz sprawdzić karzełku umysłowy
          • Gość: sex karzełek Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:49
            wal sie palancie
            • Gość: observator z ulicy Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:53
              karzełku seksualny jak lubisz walić to najlepiej głowa o ścianę
              może ci sie klapki poustawiają.
              czy twoja mama i siostra to qrwy?
              daj mi na nie namiary nie zapomnij tez o babci i cioci!
          • jezdziec_apokalipsy Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 12:56
            Gość portalu: observator z ulicy napisał(a):

> te sex karzełek jak chcesz sobie na ku.. poptrzeć to zakup playboya
            > albo www.ku...pl nie wiem czy taki adres ale możęsz sprawdzić karzełku umysłowy

Te obserwator, ale w playboy nie ma kurew.
            Pozatym z jego zakupem mogą byc niedługo problemy.
    • Gość: bo.tak zrobili tylko reklame "Machiny" IP: 194.51.20.* 08.02.06, 12:50
    • Gość: IJ Bojkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:53
      Ciekawe czy ci, którzy nawołują do bojkotu Machiny i innych tytułów wydawcy tego
      pisma kupowali je wcześniej żeby teraz przestać je kupować i zrobić bojkot. Bo
      jeśli wcześniej nie kupowali, to taki bojkot nie ma żadnego sensu. Ale nie jest
      za późno, prononuję żebyśmy przez pół roku kupowali po kilka egzemplarzy Machiny
      i potem jak zrobimy bojkot to Machina już się nie podniesie
      • xs550 Popieram! 08.02.06, 13:08
        Dobry pomysl! Ja tez solidaryzuje sie z oburzeniem i zamierzam przez pare miesiecy kupowac to pismo aby potem je przestac kupowac. Mozna nawet na poczatku kupic kilka numerow tego samego wydania, tak zeby inni, ci ktorzy nie uczestnicza w bojkocie, nie czytali. Jak ktos nie ma tyle kasy to mozna zawsze uzyc to co sie zwykle daje na tace. Kosciol przeciez zrozumie, ze to w slusznej sprawie.
    • Gość: Zmeczony Sytuacja NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:03
      Byloby o wiele spokojniej, przez cale wieki, glownym powodem wojen byla
      religia. Naprawde fajniebyloby gdyby wszyscy ludzie byli ateistami
      • jezdziec_apokalipsy Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII 08.02.06, 13:21
        Ja proponuje pozwać katolików o obrazę uczuc niereligijnych.
        Czuje się oburzony rosnącą falą zamachów na świeckość oraz ureligijnianiem
        wszystkich sfer życia. Godzi to w moje prawo do wierzenia lub nie wierzenia w co
        mi się podoba. Pierwszy przed sąd Rydzyk. Potem już kolejność dowolna.
      • Gość: omnipotentny Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:25
        Byloby o wiele spokojniej, przez cale wieki, glownym powodem wojen byla
        > religia. Naprawde fajniebyloby gdyby wszyscy ludzie byli ateistami

Nie za bardzo wiem, jak skrytykowac twoja wypowiedź, by w dobitny sposob
        dowieść jak bardzo jest ona debilna. Nie wiem, jak mam się ustosunkowac do tego
        nonsensu!? i czy w ogole jest sens udowadniać, że ktoś żyje w próżni
        intelektualnej?
        • Gość: j_a Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.server.ntli.net 08.02.06, 13:30
          Gość portalu: omnipotentny napisał(a):

> Byloby o wiele spokojniej, przez cale wieki, glownym powodem wojen byla
          > > religia. Naprawde fajniebyloby gdyby wszyscy ludzie byli ateistami
          >
          >
          > Nie za bardzo wiem, jak skrytykowac twoja wypowiedź, by w dobitny sposob
          > dowieść jak bardzo jest ona debilna. Nie wiem, jak mam się ustosunkowac do tego
          >
          > nonsensu!? i czy w ogole jest sens udowadniać, że ktoś żyje w próżni
          > intelektualnej?

No spróbuj. Jak ci się uda to może kogos nawrócisz...
          Twój problem moim zdaniem wynika z braku argumentów. W tej wypowiedzi nie bardzo
          jest się do czego przyczepić.
          • Gość: omnipotentny Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:33
            nie mam zamiaru cię nawracać ani nie zamierzam podejmować próby obalenia
            twierdzenia, które jest wewnętrznie sprzeczne, które samo się dyskwalifikuje.
            nie zamierzam tracić czasu na podawanie argumentów przeciwko jakimś bredniom,
            byłoby to powielanie nonsensów.
            • Gość: j_a Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.server.ntli.net 08.02.06, 13:37

> nie mam zamiaru cię nawracać ani nie zamierzam podejmować próby obalenia
              > twierdzenia, które jest wewnętrznie sprzeczne, które samo się dyskwalifikuje.
              > nie zamierzam tracić czasu na podawanie argumentów przeciwko jakimś bredniom,
              > byłoby to powielanie nonsensów.

Powielanie nonsensów powiadasz..?
              Wewnętrznie sprzeczne, a w któryn miejscu?
              Prawdziwą kwintesencją wewnętrzne sprzeczności sa nauki tak zwanych proroków w
              zestawieniu z tym co robią ich wyznawcy.
              • Gość: omnipotentny Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 13:42
                twierdzenie, że wszystkie wojny są wywołane przez religię jest oczywistym
                fałszem. po wtóre błędne jest Twierdzenie, że ateizm zapewnia spokój
                (jakkolwiek by to zinterpretowac). Autor tych twierdzen zapewne nie zdaje sobie
                sprawy, że żyjac w poganskich czasach starozytnego rzymu, miotanego wojnami,
                zapewne wczesniej czy pozniej trafilby albo do koloseum na zabawę z lwami, albo
                na jakąś rzeźnię, ktora ubzdurałby sobie jeden z imperatorów.
                • jezdziec_apokalipsy Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII 08.02.06, 13:56

> twierdzenie, że wszystkie wojny są wywołane przez religię jest oczywistym
                  > fałszem. po wtóre błędne jest Twierdzenie, że ateizm zapewnia spokój
                  > (jakkolwiek by to zinterpretowac). Autor tych twierdzen zapewne nie zdaje sobie
                  >
                  > sprawy, że żyjac w poganskich czasach starozytnego rzymu, miotanego wojnami,
                  > zapewne wczesniej czy pozniej trafilby albo do koloseum na zabawę z lwami, albo
                  >
                  > na jakąś rzeźnię, ktora ubzdurałby sobie jeden z imperatorów.

Owszem tyle, że czasy o których piszesz nie były ateistyczne.
                  Panowały tam przeróżne religie głównie politeistyczne.
                  Poza tym nikt nie pisał - przyczyna wszystkich wojen - była mowa o głównej
                  przyczynie wojen, i to prawda. Baaaardzo często od tego się zaczynało.
                  • Gość: omnipotentny Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 14:15
                    przykład może jest rzeczywiscie niefortunny. jednak teza że główną przyczyna
                    wojen jest religia jest sporym nadużyciem. Wypowiedź zaś mowiaca o tym, że
                    fajnie byloby gdyby wszyscy byli ateistami, trzeba potraktowac raczej jako
                    ocenę czy opinię konkretnej jednostki i uszanować jej zdanie, choć nie twierdzę
                    że jest ona słuszna. Trzeba sobie zdać sprawę z tego że przynajmniej jednym z
                    filarów naszej obecnej ''moralnosci'' jest wlasnie chrzescijanstwo, a wiekszosc
                    zasad Dekalogu pokrywa sie tak naprawde z podstawowimi zasadami prawa natury.
                    nie można nie doceniać roli chrzescijanstwa i jego wplywu na rozwoj swiata.
                    Stąd moje przekonanie co do fałszywości tezy o dobrych stronach ateizmu. Temat
                    wymaga szerszej dyskusji i analizy, ale nie bedzie chyba nadużyciem z mojej
                    strony jeśli stwierdze, że ateiści są w pewnym sensie ludźmi ograniczonymi,
                    maja niejako splaszczony i naiwny sposob pojmowania swiata. Prosze tylko
                    poprawnie rozumieć slowo ateista - używam go w znaczeniu: człowiek
                    zaprzeczający istnieniu Boga, rozumienaego w jak najbardziej ogolnym sensie -
                    Bóg jako Istota Pierwotna, Stworzyciel, Byt pierwotny, ponadczasowy , nie
                    kojarzony z żadną religią.
                    • Gość: IJ Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:58
                      > ateiści są w pewnym sensie ludźmi ograniczonymi,
                      > maja niejako splaszczony i naiwny sposob pojmowania swiata. Prosze tylko
                      > poprawnie rozumieć slowo ateista - używam go w znaczeniu: człowiek
                      > zaprzeczający istnieniu Boga, rozumienaego w jak najbardziej ogolnym sensie -
                      > Bóg jako Istota Pierwotna, Stworzyciel, Byt pierwotny, ponadczasowy , nie
                      > kojarzony z żadną religią.

Czyli ktoś wierzący np. że sklepienie niebieskie jest przytrzymywane w gorze
                      przez jakąś ponadnaturalna istotę, albo że błyskawice są miotane przez
                      gromowładnego boga, albo że wszystkie żywe organizmy zostały powołane do życia w
                      jednorazowym akcie stworzenia, i że przedmioty nie spadają pod wpływem
                      grawitacji, ale są spychane w dół ręką boga nie ma splaszczonego i naiwnego
                      sposob pojmowania swiata. Ktoś z kolei kto odrzuca te pomysły i inne prawdy
                      objawione, opowiada się za teorią elektryczności, ewolucji i grawitacji, pojmuje
                      świat naiwnie?
                      • Gość: omnipotentny Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.02.06, 21:40
                        '''Czyli ktoś wierzący np. że sklepienie niebieskie jest przytrzymywane w gorze
                        > przez jakąś ponadnaturalna istotę, albo że błyskawice są miotane przez
                        > gromowładnego boga, albo że wszystkie żywe organizmy zostały powołane do
                        życia
                        > w
                        > jednorazowym akcie stworzenia, i że przedmioty nie spadają pod wpływem
                        > grawitacji, ale są spychane w dół ręką boga nie ma splaszczonego i naiwnego
                        > sposob pojmowania swiata. '''

odp. ma.

'''Ktoś z kolei kto odrzuca te pomysły i inne prawdy
                        > objawione, opowiada się za teorią elektryczności, ewolucji i grawitacji,
                        pojmuj
                        > e
                        > świat naiwnie?'''

odp. nie

• gazetunia Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII 08.02.06, 15:31
        Gość portalu: Zmeczony Sytuacja napisał(a):

> Byloby o wiele spokojniej, przez cale wieki, glownym powodem wojen byla
        > religia. Naprawde fajniebyloby gdyby wszyscy ludzie byli ateistami

Wtedy nie obowiązywałoby piąte przykazanie i zapewne wyskrobali by cię zanim
        byś się doczołgał do do ujścia pochwy twojej mamusi
        • Gość: j_a Re: NAJLEPIEJ JAKBY WOGOLE NIE BYLO RELIGII IP: *.server.ntli.net 09.02.06, 08:31
          gazetunia napisał:

> Gość portalu: Zmeczony Sytuacja napisał(a):
          >
          > > Byloby o wiele spokojniej, przez cale wieki, glownym powodem wojen byla
          > > religia. Naprawde fajniebyloby gdyby wszyscy ludzie byli ateistami
          >
          >
          > Wtedy nie obowiązywałoby piąte przykazanie i zapewne wyskrobali by cię zanim
          > byś się doczołgał do do ujścia pochwy twojej mamusi

Nie kazda matka potrzebuje przykazów, żeby kochać swoje dziecko.
          • Gość: omnipotentny do: gazetunia IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 10.02.06, 22:17
            dobotnie to ujęłaś, acz moim zdaniem trafnie
    • Gość: Varg Marcinkiewicz, przeproś!!! IP: *.sbi.com 08.02.06, 13:26
      Marcinkiewicz, przeproś!!!
      • Gość: j_a Re: Marcinkiewicz, przeproś!!! IP: *.server.ntli.net 08.02.06, 13:40
        A co miał zrobic przecież to premier od nietrafionych przeprosin.
        • Gość: j_a Re: Marcinkiewicz, przeproś!!! IP: *.server.ntli.net 08.02.06, 13:41
          ...miałby...
          za błąd PRZEPRASZAM :)))
          • Gość: śmierdze Re: Marcinkiewicz, przeproś!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:46
            Oj, ja też uwielbiam tego kolesia jak tak położy uszy po sobie i tym uroczym
            głosikiem będzie mówił "przepraszam..." - on to musi lubić.
      • Gość: gugu Re: Dobry liberal to zdechly liberal, jak to brzmi IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 08.02.06, 15:29
        drodzy pustoglowi liberalowie, od ktorych sie roi na tym forum.
    • sta-fraszka Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 13:31
      Ja nie wiem, może czegoś nie rozumiem. Ale moje uczucia religijne bardziej
      obraża pijany człowiek na pasterce, obściskująca się w kościele para czy w końcu
      rodzice pozwalający sześciolattkowi żuć gumę na mszy. Bo to nie czas i nie
      miejsce. A aleegoria ikony, nawet jeśli nie najszczęśliwsza czy oprotestowany
      kiedyś plakat ze "Skandalisty Larry'go Flynta" jakoś ani trochę.
      • Gość: Mazur33x Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.makton.pl 08.02.06, 14:18
        Istota problemu moim zdaniem tkwi w tym, że dla niektórych ludzi obraźliwe jest
        po prostu istnienie innych niż oni ludzi. ;)
        Im wszystko będzie przeszkadzać. Owsiak, OŚP, Machina, Cejrowski, polish jokes,
        sąsiad, naśmiewanie sią z ekologów, ekolodzy, cykliści. Czują irracjonalną
        nienawiść do wszystkiego co nie jest nimi i nie jest taka jak oni, no i do
        kompletu są zwierzęco poważni.
    • Gość: śmierdze Matka boska częstochowska jest zajefajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:40
      Matka boska częstochowska jest w ciul lepsza niż matka boska lipna i matka boska
      zielna razem wziete. Ogolnie jest w pyte!
    • Gość: IJ Bojkotujmy wszystkie machiny i maszynki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:45
      Od dzisiaj nie będę używał maszynki do golenia!
    • Gość: tet TO PIŚMIDŁO TO SYF IP: *.wroclaw.mm.pl 08.02.06, 13:46
      nigdy go nie kupię
      • Gość: j_a Re: TO PIŚMIDŁO TO SYF IP: *.server.ntli.net 08.02.06, 13:49
        No weź przestań, chcesz żeby przez ciebie upadło?
        Kup, proszęęę.
    • senny marketing 08.02.06, 14:02
      Czy Paulini pobierają prowizję od Machiny za swój protest ? Podejrzewam, że tak.
      Gdyby nie oni nikt by się nie dowiedział o zerowym numerze Machiny.
      Wiadomo, że to co zwalcza papież, biskupi, księża bardzo dobrze się sprzedaje.
      • Gość: kkk Re: marketing IP: *.crowley.pl 08.02.06, 14:20
        Dokladnie tak,ja tez zamowilem zerowy numer po lekturze tego artykulu.Nie ma to
        jak darmowa reklama ;)
    • Gość: kosc.mlodz.psych. Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:20
      A ja przeciwko jasnej górze. Należy wyburzyć to ochydztwo.
      • apokalipsa111 Kosciol Katolicki to HOMOFOBIA? 09.02.06, 04:29
        news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm

news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4694328.stm

• Gość: WK Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:23
      Dołączam się do protestu. Autor "dzieła" postapił nikczemnie. Niektórym z
      trudnościa przychodzi odróżnienie wolności słowa od bezrefleksyjnej samowoli.
      Także osobom pozbawionym talentu łatwiej wywołac skandal niz stworzyc dzieło
      sztuki. Stąd tego typu "dzieło", nie pierwsze zresztą.
    • Gość: gosia Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: 217.96.3.* 08.02.06, 14:39
      buuu haha! nie mogę - katolicka strona www.tolerancja! na zasadzie oksymoronu?
    • mauyprezes Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" 08.02.06, 14:44
      Polska to kraj katolickich ekstermistów :), za niedługo babcia w mocherowym
      berecie, z koszulką radia maryja i ładunkami pod nią wysadzi redakcje jakiegoś
      liberlanego czasopisma bądź telewizji :).
      Afryka w środku Europy !!!!
    • Gość: DuzaBi Re: Jasna Góra przeciwko okładce "Machiny" IP: *.versanet.de 08.02.06, 14:48
      Inkwizycja, krucjaty, Rydzyk u wladzy... Producenci pejczy do samobiczowania i
      wlosiennic na start!
    • Gość: muji01 Ciemnogród nadciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:49
      Nie chce mi się wierzyć że rzeczywiście jest to problem. Jak komuś się nie
      podoba to niech nie kupuje i już...
    • Gość: maria Re: To "redaktorzy" cwaniakują na skandalu ... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 08.02.06, 14:50
      Tak można się bawić w nieskończoność. Trzeba bronić ludzi przed tanimi chwytami
      żerującymi na skandalu. Trzeba się bronić przed odejściem od norm które są
      powszechnie akceptowane. Trzeba zacząć wymagać zachowań cywilizowanych.
      Te "redaktory" to cienkie Bolki sprzedające się na tym rynku próżności.
    • Gość: dobry bojkot IP: *.mofnet.gov.pl 08.02.06, 14:51
      TP S.A., Adidas, piwo Beck's, Hugo Boss, Orange, onet.pl, Philips, Siemens,
      Levis, tlen.pl, Pepsi
      Szanowni Państwo,
      W ramach bojkotu koncernu Point Group, który dopuścił się skandalicznej obrazy
      moich uczuć religijnych profanując na okładce czasopisma "Machina" święty dla
      mnie wizerunek, zmuszony jestem rozpocząć bojkot Państwa produktów, które
      reklamowane są w tym czasopiśmie.
      Bojkot podjęty przeze mnie w ramach szerszej akcji obowiązywał będzie do
      momentu oficjalnego zaprzestania przez Państwa współpracy z Point Group.

Kamil Ostrawa
      Warszawa
      • Gość: Echo Dlaczego tak latwo napluc katolikom? IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 08.02.06, 14:54
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=36224003&a=36436285
      • senny Ale się obśmiałem. 08.02.06, 14:54
        Dzięki takim matołkom jak ty, Machina ruszy z kopyta.
        Pod drugie, jest to numer zerowy nigdzie nie sprzedawany. Pewnie tej okładki nawet nie widziałeś. Nie chcesz oglądać, nie zamawiaj.
    • bocian4 do przeciwników okładki MAchiny 08.02.06, 14:53
      Jestem praktykujacym katolikiem. Głosuję na centroprawicę, nigdny na lewicę. To
      k'woli wstępu co by status był jasny.
      WIdziałem okąłdkę - nie jest to nic nowego, inwencja twórcza autorów zadna.
      Wykorzystanie obrazu niesmaczne. Ale, nie jest to karykatura. Róznica pomiędzy
      skandalicznymi nabitkami z mahometa, skandaliczną wystawą z NMP z rogami, itd
      jest taka że to sa karykatury a machina wykorzystuje obraz/strój jako tło
      piosenkarki - ikony popu.
      Za MAtką Boską z rogami chętnie bym pozwał autora. Za ten miesiecznik nie.
      Mam nadzieję na jakąś merytoryczną dyskusję. Żenujace okrzyki ze powinniśmy
      działać jak muzułmanie pozostawiam w tej samej klasie co tę okładkę.

PZodrawiam,
      • Gość: Ruuum Re: do przeciwników okładki MAchiny IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.02.06, 20:00
        Wszystko by było (prawie) dopuszczalne gdyby okładka nie pokazywał piosenkarki
        znanej ze swej rozwiązłości i negowania wiary katolickiej. Piosenkarki
        zmieniającej partnerówseksualnych jak rękawiczki, grającej w pornolach oraz
        wierzącej w "kabałę" (sic!)
        • bocian4 KWINTESENCJA! 08.02.06, 23:45
          Teraz przegiąłeś. Czyli nei ważne jest co robi się z obrazem ale kogo sie
          wkleja?
          Szczerze mówiac tak myślalem, ale to całe zamieszanie jest tak naprawde krytyką
          Madonny a nie działania tej firmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka