IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 07:51
popsuty telewizor(stracił kolory dokładniej z kolorów zrobiła się okrągła
tarcza strzelnicza)- fachowiec powiedział-nieopłaca się naprawa kupić nowy
telewizor. Monitor do komp. przestał swiecić-fachowiec takich starych(?) nie
naprawiamy-nieopłaca się -kupić nowy.

Ale co zrobić teraz z nimi tv i monitorem? wywożacy śmieci nie chcieli ich
zabrać,podrzucić gdzieś do bloków na śmietnik nie wypada! i daleko wozić.I tak
stoją w suterenie zajmując miejsce.
Co zrobić? czy są jakieś punkty skupu? proszę poradźcie.Dziękuję za
inf.pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • barabasz43 Re: telewizor 23.02.06, 09:51
      Wystarczy powiedzieć tym co złom zbierają,puszki,chętnie to zabiorą,tylko
      telewizor musi być cały samego kineskopu nie wezmą.Ja tak zrobiłam.
      • Gość: janek Re: telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:21
        dziękuję za wpis. dawno temu tak zrobiłem tzn. oddałem tv jeszcze czarno białe
        oczywiscie kmpl. (tak i teraz jest) owi zbieracze oczyscili z czego sie da i
        kineskop zostawili w pobliskich krzakach ,
        czy może redakcja GW ma wiadomość na ten temat usuwania takich urządzeń? proszę
        o odp.dziękuję .Pozdr.
        • Gość: DWójcik materiały niebiezpieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:46
          SITA prowadziła akcję zbierania materiałów niebezpiecznych dla środowiska (TV
          również)- skontaktuj się z nimi, lub magistratem.
    • dudi_82 Re: telewizor 23.02.06, 14:40
      Czasami niektóre sklepy RTV (np. Media Markt) obniżają cene nowego sprzętu gdy
      oddajesz stary. Problem w tym, że ciężko czekać na taką ofertę bez telewizora w
      domu.
      • Gość: janek Re: telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:18
        trzeba będzie poczekać,aż jakiś market będzie robił promocję i wtedy komuś
        przekazać ten złom bo jak się dowiedziałem sita przyjmuje takie cacka ale za
        opłatą / o ile dobrze zrozumiałem/ponad 2zł za kg sprzętu-to duzo.Poczekam i dam
        komuś w czasie promocji by mógł sobie kupić taniej nowy sprzęt.Dziękuję za
        rady.Pozdrowienia.
        • dudi_82 Re: telewizor 24.02.06, 12:19
          A z drugiej strony ja bym się nie cackał i lumpa wystawił na śmietnik 9pod
          osłoną nocy żeby się nikt nie przyczepił). Nie raz u mnie pod blokiem widziałem
          że ludzie właśnie tak robią. A i tak telewizor nie stoi na śmietniku dłużej jak
          parę godzin bo zaraz jakiś amator się znajdzie.
          • Gość: janek Re: telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 10:35
            To jest wydaje mnie się problem narastający ,wiażacy się z unowoczesnieniem
            -jak w sieci jest dopuszczalne 240V to sprzęt stary na 220V musi się
            rozwalać.Palą się też nowe żarówki w tempie przerażającym.Koszta
            nowoczesności??/?? musimy my ponosić?!.Pozdr.
            • dudi_82 Re: telewizor 25.02.06, 22:37
              Nowsze sprzęty (powiedźmy wyprodukowane po 1990r) są przystosowane do 240V.
              Wszystkie z nich (nawet żarówki) mają napisane 220 - 240V i przy 240V nie mają
              prawa się spalić. Problem jednak w tym, że czasami w sieci bywa więcej niż 240V.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka