Dodaj do ulubionych

Studentka oskarżona o dzieciobójstwo

IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 19.04.06, 18:57
Wstyd za Politechnikę Częstochowską. Kogo tam sie kształci, wstyd i hańba
miec takich studentów. Co na towykładowcy? Jak oni wychowują swoich
studentów? Pewnie wcale tego nie robią.
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Aborcja TAK !!! IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 19.04.06, 19:33
      Zezwolmy wkoncu na ABORCJE !!! Kobiety to nie krowy do rodzenia dzieci !!! NIe
      robmy z Polskie Iranu !!! Precz z lapami od kobiecego brzucha !!!
      • Gość: studencik Re: Aborcja TAK !!! IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 19.04.06, 19:42
        a co to na uczelni sie wychowuje??!! hahah a to od kiedy?! studenci to juz
        dorosli ludzie i ich sie nie wychowuje! a jakby jeszcze wykladowcy chcieli
        wychowywac to juz parodia totalna by byla. A na tylu studentow co ksztalci PCz
        musza sie znalezc rozne przypadki - nie generalizujmy!!
      • Gość: Anzelm Re: Aborcja TAK !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:43
        Posłuchaj mnie zzz - zwolenniku mordowania nienarodzonych dzieci!
        Jesli uważasz że wcześniejsze zabicie dziecka (jeszcze w łonie matki) jest
        lepsze od tego co zrobiała ta studentka to gratuluje... tylko czego, chyba
        głupoty...
        W ogole to sie dziwie, w Polsce jest mordowanych... znaczy dokonuje sie
        kilkadziesiąt tysiecy aborcji rocznie, a ci co morduja znaczy sie "lekarze"
        chodzą sobie na wolnosci jak gdyby nigdy nic... jescze powiedzą ze w szpitalu
        nie dokonają aborcji (prawo dopuszcza mozliwosc zabicia dziecka) co mają
        sumienie (śmiech na sali) a w prywatnym gabinecie za kase zrobią to z miłą chęcią!!!
        • Gość: zzz Re: Aborcja TAK !!! IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 19.04.06, 22:30
          Posluchaj mnie Anzelm - zwolenniku niewolnictwa, ciemnogrodu i
          ubeznowlasnowolnienia. (Nie wiem czy jestes kobieta czy mezczyzna wiec napisze w
          dwoch sytuacjach) Jezeli jestes kobieta to mozesz miec wlasnych dzieci do woli,
          z mezem, z gwaltow, z orgii z czego tylko chcesz. Ale nie decyduj i nie zmuszaj
          innych kobiet do rodzenia dzieci ktorych nie chca. Jesli jestes mezczyzna to
          o.... sie od kobiecego brzucha bo to nie twoja sprawa. Chcesz to miej dzieci do
          z wlasna zona, kochanka, dziewczyna z kim tam jestes. Ale nie mow innej kobiecie
          ze ma urodzic dziecko ktorego nie chce bo Ty tak uwarzasz w imie falszywego
          rozumienia pojecia "morderstwo".
          • Gość: Anzelm Re: Aborcja TAK !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:28
            Jestem mezczyzna (ten Anzelm, a nie ta Anzelm, pewnie zamiast na polski to szło
            się na wagary, ale mniejsza o to!).
            Ja wszystkie pojęcia rozumiem doskonale, Ty już nie a szkoda, ale nic straconego
            naprowadzę Cię na własciwą drogę!
            Oczywiście ze nie bedę dyktował żadnej kobiecie czy ma zajść w ciążę czy nie,
            nikt nie ma do tego prawa! to jej suwerenna decyzja, ale skoro już zdecydowała
            się zajść w ciążę, to musi to dziecko urodzić i tu nikt (nawet Ty, a przede
            wszystkim Ty) nie ma prawa mówić jej by to dziecko zabiła (przed urodzeniem,
            czyli aborcja lub po urodzeniu czyli morderstwo, ale to jedno i to samo,
            aborcja=morderstwo!)
            • Gość: konrad Re: Aborcja TAK !!! IP: 200.118.2.* 20.04.06, 08:42
              Ok ale odnies sie do dzieci zrobionych poprzez gwalt do kilku tygodni.
              Powiedz od kiedy (ktorego tygodnia) plod jest dzieckiem?
              Narazie widzimy ze jestes na nie i wyzywasz wszystkich za odmienne poglady ale
              sam nie dales argumentow na przekonanie nas do tego co myslisz.
              • Gość: Anzlem Aborcja NIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:13
                Konradzie: kolega zzz jest za aborcją, czyli za pozbawianiem zycia człowieka, ok
                moze miec takie poglądy, ja je szanuje; napisanie wiec przeze mnie ze zzz jest
                zwolennikiem mordowania (troche dosadnie) nienarodzonych dzieci to według Ciebie:
                wyzywanie (...) za odmienne poglady?? chyba nie, prawda??
                Piszesz ze nie dałem argumentów za swoimi racjami, hmm, 1 argument nasuwa się
                sam, pozbawianie innego człowieka życia jest złe, to wystarczy aby zakazać
                aborcję (i inne formy zabijania ludzi: eutanacją, kara śmierci dla przestępców),
                co tu jeszcze mówic???
            • Gość: anna Re: Aborcja TAK !!! IP: *.interpc.pl 20.04.06, 09:47
              nie będę sie wypowiadać o występku studentki bo popełniła zbrodnię,ale o
              aborcji niech nie wypowiadają się osoby które nigdy nie zajdą w ciąże bo są
              mężczyznami i osobami w wieku podeszłym.to powinna być sprawa kobiet i ich
              sumienia.Dlaczego nikt nie okazuje takiej troski o dzieci już
              narodzone,głodne ,zaniedbane które często wychowuje ulica.Takimi dziećmi i ich
              rodzinami gardzimy.U nas w Polsce nie ma polityki prorodzinnej i nie ma
              programu jak zapobiegać niechcianej ciąży.bo to jest grzech.Ciemnogród
            • Gość: basia Re: Aborcja TAK !!! IP: *.21.pl / *.21.pl 20.04.06, 10:10
              Gość portalu: Anzelm napisał(a):
              ale skoro już zdecydowała
              > się zajść w ciążę, to musi to dziecko urodzić

A skad wiesz, że się zdecydowała? Może to niechciana ciąża. Oczywiście powinna
              stosować zabezpieczenia(choć to nie po katolicku), ale mogła zostać
              zgwałcona(dlaczego gazeta nic o tym nie wspomina?).

Mój brzuch - moja sprawa.
              • Gość: Anzlem Aborcja NIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:57
                No właśnie, nie wiadomo w jaki sposób zaszła w ciążę, jeśłi świadomie, to nie ma
                prawa zabijać tego dziecka przed (aborcja czyli de facto morderstwo) czy po
                urodzeniu (morderstwo), wszyscy wiemy ze mozna legalnie oddac dziecko do adopcji
                bez zadnych konsekwencji, mogła to zrobić...
            • Gość: Gość Re: Aborcja TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:08
              Anzelm powiem krotko prowokujesz i obrazasz ludzi. Odrobine kultury!
              • Gość: Anzlem Re: Aborcja TAK !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:54
                Nie prawda!
                Wskaż w którym miejscu kogoś obraziłem!
            • Gość: villon Re: Aborcja TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:58
              Nie rozumiem tego antyaborcyjnego pieniactwa - o dziecko (czy też zarodek, płód
              - jak kto woli) w brzuchu kobiety jakoś wszyscy się kłócą, dziecko w brzuchu to
              przecież nienaruszalna świętość. Niemalże sprawa wagi państwowej, a w
              najmniejszym stopniu sprawa kobiety, która je nosi. Ale kiedy takie dziecko już
              się urodzi i okazuje się, że nie ma co jeść, w co się ubrać i wychowuje je ulica
              - ci wszyscy obrońcy moralności nabierają wody w usta i uważają, że to nie ich
              sprawa.

No tak, dziecko jest święte w brzuchu, ale potem niech sie dzieje co chce.
              Dziecko, którego po urodzeniu nikt nie chce, przestaje być "najświętszym życiem".
              • Gość: villon Re: Aborcja TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:11
                > - ci wszyscy obrońcy moralności nabierają wody w usta i uważają, że to nie ich
                > sprawa.

Nie mam na myśli pana, Anzelmie (chyba, że pan taki właśnie jest, mam nadzieję,
                że nie), proszę się więc nie oburzać.
                • Gość: expertum credere p villon bez demagaogii IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 12:18
                  norma w społeczeństwie jest taka że dzieci się rodzą są otoczone miłością
                  wychowywane i wykarmiane.
                  Więc jednak troszczymy się o swoje dzieci i wypraszamy sobie takie teksty że
                  nasze dzieci chodzą głodne po ulicach.
                  • Gość: Anzelm expertum credere p bez demagaogii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:03
                    a pan w jakim swiecie zyje???
                    raporty mówią ze 30% polskich dzieci chodzi głodne do szkoły, takie niestety są
                    fakty, niech pan z łaski swojej kliknie na pajacyka w prawym górnym rogu i
                    poczyta sobie do "czego on służy"!!!
                    • Gość: expertum credere p anzelm czy co? IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 17:10
                      aznzelm jak masz na neta to masz pewno i na chleb dla swojego dziecka. No chyba
                      że wyznasz nam na forum że odbierasz swojemu dziecku chleb po to żeby mieć kase
                      na zapłacenie za neta bo lubisz klikać w pajacyka.

• Gość: Anzelm Re: Anzelm czy co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:19
                        nie mam dzieci, i tyle w tym temacie;
                        • retomka Re: Anzelm czy co? 21.04.06, 16:38
                          to tym bardzieś siedź cicho. Dokarmiaj dzieci ulicy, choć w berecie i całuj
                          księzy po tyłkach. Ale nie wypowiadaj sie na temat dzieci; narodzonych czy
                          nie!!!

• Gość: Harry_man Re: Anzelm czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:09
                            > to tym bardzieś siedź cicho. Dokarmiaj dzieci ulicy, choć w berecie i całuj
                            > księzy po tyłkach. Ale nie wypowiadaj sie na temat dzieci; narodzonych czy
                            > nie!!!

Uciszać możesz swoją mamusie lub tatusia, a nie ludzi którzy mają ochotę
                            wypowiedzieć się na forum. Widać wychodziło ci to do tej pory skutecznie skoro
                            nie wpoili ci podstawowych wartości życia.
                            Nie umiesz dyskutować to wypad do swojej piaskownicy gdzie wszyscy mają takie
                            samo zdanie jak ty!

pozdrawiam
                            • Gość: aga Re: Anzelm czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:35
                              W 1000%-ach zgadzam się z tym co piszesz!Takie panienki które nie potrafią
                              ponieść konsekwencji swojego zachowania powinny mieć zaszytą pewną część
                              ciała....
                              Ktoś napisał że można zajść w ciążę pomimo stosowania środków
                              antykoncepcyjnych.Tylko że takich przypadków jest może z 3-5%...a reszta???????
                              Bzykać to się potrafią ale zabezpieczyć (skutecznie) to już nie...Wśród moich
                              znajomych urodziło sie mnóstwo dzieci z "wpadek" ale żadne z ich rodziców nie
                              stosowało antykoncepcji...I jaki z tego wniosek?Że trzeba byc odpowiedzialnym
                              za to co sie robi.Zresztą w tym przypadku była alternatywa-mogła oddac
                              dziecko.Nikt jej nie zmuszał żeby je wychowywała.Mogła oddać a nie zabijać.Dla
                              mnie to morderczyni i nic jej nie usprawiedliwia!!!!!
                              Brawo harry-cieszę się że są jeszcze tacy ludzie jak Ty!!!!!
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Harry_man Re: Anzelm czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:57
                                > Brawo harry-cieszę się że są jeszcze tacy ludzie jak Ty!!!!!
                                > Pozdrawiam
                                I ja także cieszę się, że są w tym kraju jeszcze prawdziwe kobiety!!

pozdrawiam
                  • Gość: villon Re: villon bez demagaogii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:52
                    Nie wiem, czy zauważyłeś, ale nie chodzi mi o ogół społeczeństwa, tylko o jego
                    część. I nie uważam, że dzieci chodzące głodne po ulicach to norma.
                    • Gość: expertum credere p thx IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 18:56
                      dziękuję za uczciwe doprecyzowanie stanowiska.
                • Gość: Anzelm Aborcja NIE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:00
                  Na szczęscie nie jestem taki i oczywiście się nie oburzam panie Villon,
                  podpisuję się pod tym co pan napisał; szkoda ze tak wyglada rzeczywistość :-(
                  • Gość: Latkaa Re: Aborcja NIE !!! IP: *.wip.pcz.pl 21.04.06, 08:56
                    Ja też uważam że aborcja to morderstwo i wielka krzywda - dla samej
                    pseudo-matki. Jeśli już idzie się z kimś do łóżka, to znaczy że się jest na tyle
                    dojrzałym żeby pomyśleć że dzieci nie rosną w kapuście tylko biorą się właśnie z
                    tego. Gorycz mi się zbiera jak sobie pomyśle o tych ludziach, którzy tak pragną
                    mieć dziecko - a nie mogą. Niech te wszystkie paniusie co uważają że brzuch to
                    ich sprawa też o tym pomyślą - bo kiedyś przez takie morderstwo same mogą mieć z
                    tym problem. W dzisiejszym społeczeństwie panuje moda na
                    "robienie_co_mi_się_podoba", bez konsekwencji. Zabijamy bo "tak_jakoś_wyszło".
                    zdrowia psychicznego życzę
              • Gość: gosc Villon - Popieram!!! IP: 203.124.133.* 20.04.06, 14:33
          • Gość: tom Re: Aborcja TAK !!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.04.06, 10:07
            Palant...
          • Gość: Iga Re: Aborcja TAK !!! IP: *.ids.czest.pl 20.04.06, 18:06
            To niechj ta wolan kobieta najpierw pomysli głową a potem macicą!!!!
          • Gość: wk30 Re: Aborcja TAK !!! IP: *.pcz.czest.pl 26.04.06, 09:37
            Trzeba pomyslec zanim sie z kims pojdzie do lozka!!!!!!!!!Myslisz,ze mozna sie
            p... jak kroliki a pozniej aborcja??!!!Gratuluje pomyslu!!!Pomysl!!!!!!!!!
        • Gość: Johnny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:31
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Anzelm Aborcja NIE!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:37
            Ale dlaczego ma cierpieć niewinne dziecko???
            Czy Ty się na tym zastanowiłeś??
            Chyba nie, zrób to więc!!
            P.S. Wybaczam Ci to że mnie obraziłeś, nie rób tego więcej, to źle o Tobie świadczy!
            • Gość: gosc Re: Aborcja NIE!!!!!!!!!!??? IP: 203.124.133.* 20.04.06, 08:14
              Zalezy od punktu widzenia. Temat jest kontrowersyjny. Jezeli ktos uwaza komorke
              za zycie, to co z bakteriami? z komarami? Oczywiscie nie porownuje czlowieka z
              owadem, ale nie wszyscy uwazaja, ze zarodek ma poczucie swiadomosci. Rozumiem,
              ze Ty - a raczej Twoja kobieta nie posunela by sie do aborcji. Ja jestem
              kobieta i tez bym tego nie zrobila, ale wolalabym miec wybor. Ludzie popelniaja
              bledy - a jesli dziecko przez cale swoje zycie ma byc traktowane jako blad..?
              Czesto gdy mamy wybor nie posuwany sie do radykalnych rozwiazan. Lepiej po
              prostu jest tez wybor miec!
        • retomka Re: Aborcja TAK !!! 21.04.06, 16:14
          No właśnie. Jest tak jak napisałeś/łaś. I dletego aborcja TAK, TAK, TAK!!!
        • Gość: kobieta 43 Re: Aborcja TAK !!! IP: 212.160.86.* 21.04.06, 17:11
        • zblazowana1 Re: Aborcja TAK !!! 27.04.06, 23:15
          ty oszołomie z PiSu
    • Gość: therin Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.centertel.pl 19.04.06, 20:50
      Sorry, ale na studiach juz troche za pozno na wychowanie, nie uwazasz ?? To nie
      podstawówka czy liceum. Sam jestem studentem PCz i twoje uogolnienie jest co
      najmniej niesprawiedliwe. Swoja droga, masz fajne podejscie, nie wstyd za
      dziewczyne, tylko za uczelnie. No nic tylko pogratulowac!
    • Gość: ....... Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:42
      To że zrobiła to bedac studentka Politechniki Czestochowskiej to nie powodu by
      obwiniac uczelnie i pisac takie rzeczy. Jesli miala zamiar zabic to bezbronne
      dzieciatko to i tak by to zrobila nawet gdyby uczyla sie gdzie indziej. Pozatym
      to juz byla dorosla osoba !!! A wychować to powinni ja rodzice i to oni powinni
      wpoic jej najwazniejsze wartosci. Jesli jest tu czyjas wina to tylko tej
      studentki, ojca dziecka no i rodzicow bo zapewne nie miali oni w nich wsparcia.
      Oby takich sytuacji bylo jak najmniej bo przeciez jesli nie chce sie wychowywac
      dziecka to mozna je pozostawic po urodzeniu w szpitalu, zrzec sie do niego praw
      - tyle sie o tym mowi- a napewno nie jedna rodzina sie znajdzie ktora je
      pokocha, obdazy miloscia i stworzy cieply rodzinny dom.
      • Gość: marghi Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 19.04.06, 22:17
        Szkoda mi tego dzidziusia:((niektórzy nie mogą mieć dzieci, i cierpią z tego
        powodu...życie to dar i nikt nie ma prawa odbierać komuś życia !Nawet jego
        własna matka! Powinni ją zamknąć w więzieniu dożywotnio!!!:(((
        • Gość: !!!! Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:06
          z twoim komentarzem sie zgodze w 100% bo naprawde niektore osoby nie moga miec
          dzieci, a taka laska ktora nie pochodzi z biednego domu mogla ta ciaze usunac i
          miala by problem z glowy, a nie od razu zabijac ta bezbronna istote!chcialbym
          jeszcze powiedziec ze ta laske widze na dyskotekach i sie bawi tak jakby sie
          nic nie stalo, a na dodatek chodzi sobie po swiecie normalnie-takie mamy w
          polsce prawo!moim zdaniem powinni ja skazac na dozywocie dotarloby do niej co
          tak naprawde zrobila, bo narazie to nie widze zeby ona sie przejmowala tym co
          zrobila!widzialem ja na dyskotece i potem po dyskotece znowu zajdzie w ciaze i
          nastepne dziecko zabije i to ma byc sprawiedliwosc!przepraszam bardzo ale nasza
          sprawiedliwosc jest do dupy i to polskie prawo!
    • Gość: KATOLIK podziekuj rodzicom IP: 195.117.153.* 20.04.06, 07:23
      MISKI I INNE STWORZONKA PŁODZIC TO ZNACZY BYC ODPOWIEDZIALNYM ZA SWOJE
      DZIAŁANIE ,TAK- JAK ZA JAZDE PO PIJANEMU-TY SIE URODZIŁES DAJ TAKA SAMA SZANSE
      DRUGIEMU .
    • Gość: magdi Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: 203.124.133.* 20.04.06, 08:18
      Niezly z Ciebie prowokator.
      • Gość: expertum credere p Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 09:35
        sprawa jest jasna i nie wymaga komentarza.

Na marginesie1, ponieważ ostatnio mam dużo tłumaczeń medycznych więc się
        napatrzałem na cudowne widoki uśmiechniętych dzieciaczków ssących paluszek na
        usg i jakby dziewczyna zobaczyła swoje niewiniątko toby je ukochała nad życie.

Na marginesie2, tłumacząc wstępny wywiad położnej naszykowany jestem na
        zdziwienie tak zwanych matek-polek które pytane są najpierw o palenie tytoniu a
        potem czy rzucą same czy chcą przejść przymusowy odwyk. Podobnie ojciec
        dziecka. Widocznie H(ealth) B(oard) S(ervices) dobrze przeliczyło ile ich
        kosztuje leczenie skutków paczki fajek i w zupie mają "wolną" wolę palaczy.

Na marginesie3, (horror?) są kraje w których osoby złapane na seksie
        przedmałżeńskim z mety zawierają ślub jak stoją, albo trzy lata do odsiadki dla
        obojga. Co ciekawe to ich towary i technologie zalewają całyh świat a polskie
        specjalistki od wolnego brzucha na razie niczym sie nie moga pochwalic w
        zakresie jakimkolwiek.

Na marginesie4, (kabaret czy kpina) jedna z koleżanek poczęła jeszcze w starym
        roku i na świętach w Polsce poszła do pana doktora, Pan doktor jak to doktory
        wziął wziernik, popatrzał, (pomacał?) pomruczał i taką kwestię: ma pani lekką
        nadżerkę ale to zaczniemy leczyć przy następnej wizycie. Oczywiście dziewczyna
        w trakcie wywiadu mówi położnej o wszystkich diabethis, small pox i innych tam
        takich no i na koniec z tą nadżerką i czy będzie cesarka. To jak się zaczęło to
        się i ciągło, kobit pełno jak na porodówce, a to na usg, a to na krew, a to
        siuśki, no i w końcu do doktorki, a ta znowu się wypytywać a ja znowu tłumaczyć
        z polskiego na angielskie i z angielskiego na polskie. W końcu kolega, mąż
        koleżanki i szczęśliwy ojciec Maleństwa mówi doktorce, a ja tłumaczę: a jakby
        pani sama zajrzała i sprawdziła.....
        Pani Doktor zasuwa parawan i patrzy, wziera, wziera, kombinuje i orzeka:
        NADŻERKI NIET.

• Gość: Rafał Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.man.czest.pl 20.04.06, 14:03
          Doktorek napisal
          "Na marginesie3, (horror?) są kraje w których osoby złapane na seksie
          przedmałżeńskim z mety zawierają ślub jak stoją, albo trzy lata do odsiadki dla
          obojga. Co ciekawe to ich towary i technologie zalewają całyh świat a polskie
          specjalistki od wolnego brzucha na razie niczym sie nie moga pochwalic w
          zakresie jakimkolwiek."

Czesc doktorku...mozesz zdradzic w jakich to krajach jest wiekszy ciemnogrod
          niz u nas za rzadow PiSu ??

Pozdrawiam,
          Rafał
    • Gość: H. Bulski Długa ława oskarżonych! IP: 82.160.21.* 20.04.06, 09:38
      Na ławie oskarżonych wraz z nieszczęsną studentką, a niedoszłą matką powinni
      bezwzględnie zasiąść: 1/ - dyrektor liceum, do którego ostatnio uczęszczała
      studentka, 2/ - b. kurator śląskiej oświaty J. Grad oraz 3/ - b. minister
      katolickiej oświaty w polskich szkółkach parafialno-publicznych, M. Sawicki.
      Chyba, że dyrektor liceum posiada oświadczenie rodziców swojej b. uczennicy,
      oraz następnie samej uczennicy z okresu jej dorosłości o rezygnacji z lekcji z
      zakresu oświaty seksualnej i przygotowania do życia w rodzinie! Bowiem dla mnie
      faktem oczywistym jest, iż gdyby w liceum oskarżanej o dzieciobójstwo matki
      była wykładana z dyspozycji wciąż obowiązującej i właściwej rzeczy ustawy,
      oświata seksualna oraz wiedza z zakresu przygotowania do życia w rodzinie, to z
      całą pewnością należy przyjąć i założyć, że primo: do ciąży w ogóle by nie
      doszło. Secundo: gdyby doszło, dziecko by się urodziło i żyło. Niezależnie od
      tego w jakiej rodzinie. Czy to matki biologicznej, czy w rodzinie przybranych
      rodziców! Matce studentki, jej samej, względnie adwokatowi prowadzącemu sprawę
      sugeruję i doradzam wniesienie do prokuratury stosownego doniesienia o
      dokonanym przestępstwie wszystkich współwinnych tegoż, jak na razie,
      domniemanego przestępstwa. Czyli wszystkich katolickich edukatorów polskich
      szkółek parafialno-publicznych od ministerialnej góry począwszy, do najniższego
      szczebla dyrektora liceum! A nawet gimnazjum! BASTA, stanowcze NIE i
      obywatelski sprzeciw bezkarności głównych sprawców kolejnych zbrodni
      dzieciobójstwa dokonywanych przez katolickich edukatorów w polskich szkółkach
      parafialno-publicznych na polskich dzieciach i młodzieży!
      • Gość: anna Re: Długa ława oskarżonych! IP: *.interpc.pl 20.04.06, 09:51
        P. Bulski brawo!!!
        • Gość: expertum credere p posadzic H. Bulskiego niech nie plecie głupot* IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 10:27
          ja to bym na miejscu h. bulskiego. *szift mi sie na klawiaturze popsul jak tylko
          wczytalem jego posta* jak h bulski na h bulskiego doniesienie do prokuratury
          napisal ze h bulski swiadom niebezbieczenstw wynikajacych z nieuswiadamianina
          nieuswiadamiamial a mial przeciez taki obowiazek (przynajmniej moralny).
          Przeciez gdyby uswiadamial to moze i ta matke morderczynie by uswiadomil.

h. bulski. do tego zeby ludzi zabijac to sie w hitlerjugend pralo mozg przez
          kilka lat małolatom. Normalny, niezdegenerowny człowiek ratuje życie drugiej
          osobie, a nawet często poświęca własne. To co się tam zdarzyło to była swoista
          patologia ciąży i nie jest to żadne bohaterstwo zabić dzieciaka. To draństwo i tyle.

a pan nie jestes dziwak, pan jesli wykorzystujesz ten dramat do szerzenia swoich
          idei to to jest degeneracja.
          • Gość: teresa Re: posadzic H. Bulskiego niech nie plecie głupot IP: *.interpc.pl 20.04.06, 11:12
            P Expertum to chyba Panu mózg wyprano bo jest Pan chamski i nie wydaje mi sie
            żeby Pan tak strasznie szanował drugiego człowieka.Nie jestem psychologiem ,ale
            Pana charakter i nastawienie do drugiego człowieka wyziera z Pana
            wypowiedzi.Więc niech Pan nie zabiera głosu w tak delikatnej sprawie
            • Gość: expertum credere p teresa daruj sobie IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 12:04
              odcięła pempowinę szkłem - to nie jest delikatna sprawa, pomijając już że żeby
              ukryć swój stan spieprzyxa 9 najfajniejszych dla dzieciaka miesięcy. wiesz jak
              ciasno temu dziecku tam musiało być?!?! zamiast rosnąć pod sercem matki w
              cieplutkim i przyjaznym brzuszku gniotło się maleństwo i kurczyło żeby sie nie
              wydało.

co żeby ci nie psuć humoru powinienem poprzestać na zanuceniu ohydy lady pank?
          • Gość: abor Re: posadzic H. Bulskiego niech nie plecie głupot IP: 82.160.21.* 20.04.06, 13:09
            Człowiecze bez nazwiska ......ekspertum! Doniesienie do prokuratury w podobnej
            sprawie o stwarzanie zagrożenia przedwczesnym rodzicielstwem, czy zarażeniem
            AIDS, składałem już 10 lat temu przeciwko poprzedniczce Godali w Norwidzie.
            Którego to ogólniaczka mój syn w niedalekiej przeszłości był uczniem. Niestety
            prokuratura nie podjęła wówczas dochodzenia, a ja odpuściłem sprawie. Jednak
            gdyby synowi jeszcze w trakcie nauczania w liceum, względnie bezpośrednio po
            jego zakończeniu przytrafiła się przedwczesna, a niechciana ciąża jego
            partnerki, czy tak samo przedwczesne a niechciane rodzicielstwo, względnie
            odpukać, przypadek zarażenia AIDS /jedynym skutecznym lekarstwem przeciwko AIDS
            jest oświata seksualna/, niewątpliwie byłby sporządzony prywatny akt oskarżenia
            przeciwko b. dyrektor, Juraszek. I tylko w przypadku gdyby prokuratura z mojego
            kolejnego wówczas doniesienia, nie wszczęła postępowania z urzędu. W tym
            natomiast przypadku jest podejrzenie o popełnienie przestępstwa przez
            nieszczęsna studentkę, ale zachodzi również przypadek ewidentnego i w pełni
            świadomego, czyli umyślnego pomocnictwa w przestępstwie poprzez niedopełnienie
            swoich obowiązków przez dyrektora liceum. Którego uczennicą była nieszczęsna
            studentka. Obowiązkiem nałożonym ustawowo na każdego dyrektora szkoły /nikt ich
            z tego do tej pory nie zwolnił/, jest wykładanie przedmiotu z zakresu wiedzy i
            oświaty seksualnej oraz przygotowania do życia w rodzinie. Jeśli tego
            zaniedbał, a nie był na tyle przebiegłym, aby odebrać od rodziców i swoich
            pełnoletnich uczniów oświadczeń o rezygnacji z tego przedmiotu, jest
            ewidentnie i niepodważalnie współsprawcą każdego przypadku dzieciobójstwa
            dokonanego przez swojego ucznia na zasadzie umyślnego pomocnictwa w związku z
            rażącym zaniedbaniem swoich obowiązków. Swojego ucznia, czy także samo, niezbyt
            odległego w czasie, b. ucznia. Na podobnej zasadzie niedopełnienia obowiązków z
            tytułu sprawowanego nadzoru pedagogicznego podlegają odpowiedzialności wszyscy
            jego kolejni zwierzchnicy po stronie nadzoru pedagogicznego. Tak stanowi i
            nakazuje interpretacja obowiązującego w tym temacie prawa. W szczegóły nie
            wchodzę, bo wszelka polemika wymaga znajomości co najmniej podstaw prawa. Poza
            tym, z zasady na zaczepki tego typu nigdy nie odpowiadam poniżej Kanta. Teraz
            jedynie czynię to z uwagi na powagę sytuacji i kolejny niepotrzebny dramat.
            Przy okazji winszuję słuszności i racji Twoim ideom. Których głównym
            przesłaniem jak mniemam, jest znajdywanie na polskich śmietniskach kolejnych
            noworodków! Moimi ideami natomiast jest zwykły humanitaryzm i człowieczeństwo.
            Oraz skuteczna profilaktyka i zapobieganie kolejnym dramatom pozostawianych
            samym sobie, młodych matek. Jak również dramatom ich często niechcianym
            dzieciom! Na koniec składam tutaj deklarację, że swój zwykły, obywatelski
            obowiązek wypełnię! H. Bulski
            • Gość: expertum credere p posadzic H. Bulskiego niech nie plecie głupot IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 13:21
              Panie Bulski zapychaj sobie Pan prokuraturę swoimi donosami, ręczę że pracy
              prokuratorom Pan nie zablokujesz. Nikt nie jest przeciwko uświadamianiu, a Pan
              zamiast swoje w kółko powinieneś jasno i wyraźnie powiedzieć że dziewczyna
              zabiła. W imię czego: żeby sobie ulżyć?
              z tego co wiem to pan żeś swoich dzieciąt nie zabił tylko po męsku jako tam im
              byt zapewniasz. I nie pisz pan że zawsze było panu lekko i z górki.

swoja drogą jakbym miał mieć nazwisko wsławione walką z katechetkami to wolałbym
              go już nie mieć wcale...
            • Gość: gosc Re: posadzic H. Bulskiego niech nie plecie głupot IP: 203.124.133.* 20.04.06, 15:06
              Slabo mi sie robi jak to wszystko czytam.
              Jestem absolwentka "Norwida" i pomimo tego, ze dyrektor Godala nie wprowadzila
              edukacji seksualnej w szkole - nie zaszlam w ciaze. Dlaczego? Nie bede sie tu
              wypowiadac, ze trzeba byc odpowiedzialnym i myslec zanim sie cos zrobi, bo
              kazdy to wie - po szkodzie. Powiem krotko - Drogi Panie - w pierwszej
              kolejnosci rodzice sa odpowiedzialni za swoje dzieci i ich edukacje seksualna.
              Czy wniosl Pan doniesienie do prokuratury przeciwko wlasnej osobie?? Dlaczego
              Pana syn nie byl "uswiadomiony"?
              Z powazaniem dla wielkich ideologii.
    • Gość: homo sapiens Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.wip.pcz.pl 20.04.06, 10:42
      Jak mozna oskazac uczelnie o to co zrobila ta biedna dziewczyna. To tak jakby
      powiedziec ze to wstyd i wszyscy POLACY sie powinni za nia wstydzic. No bez
      przesady. Zal mi jest tej dziewczyny bo do konca zycia bedzie musial zyc z tym
      co zrobila. A wstyd ze nikt jej nie pomogl i nie zauwazyl ze jest w ciazy. No
      nie przesadzajmy ale trzeba byc slepym albo nie chciec widziec ze kobieta jest w
      ciazy. A rodzina powinna za wszelka cene pomoc...
      • Gość: Gość Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:15
        Studeci to banda darmozjadów i głąbów.
        Z pewnością nie wszyscy ale wielu tak.
        Expertum ze swoimi teoriami filozoficznymi również.
        • Gość: expertum credere p gostek głąbusiu IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 12:24
          gostek głupio piszesz, nie obrażaj, chcesz miec przechlapane u studentów jak Pan
          Wrona po juwenaliach?
    • Gość: ja Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:28
      Taki już ten świat popieprzony,że ludzie którzy wszystko by oddali żeby tylko
      mieć własne maleństwo-mieć go nie mogą...A takie potwory...ech-szkoda
      pisać...Dla mnie to nie osoba ale jakiś szmatławiec bo nic nie tłumaczy
      morderstwa.I bez znaczenia czy chodzi o starsze czy maleńkie
      dziecko.Morderczyni powinna zapłacić za to co zrobiła.Gdyby miała w sobie choć
      minimum ludzikch odruchów-oddała by dziecko i zrzekła się praw do niego.I
      wszyscy byliby zadowoleni bo na pewno szybciutko znaleźli by się chętni aby
      adoptować dzidziusia.Ktoś kto nie jest w temacie nie wie ile bezdzietnych
      rodzin czeka na takiego maluszka któremu mogą dać wszystko...A taka zdzira to
      chyba nie ma sumienia...
    • Gość: Kepke23 Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:46
      Aborcja TAK.Jestem za legalna aborcją.
      • Gość: Rafał Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.man.czest.pl 20.04.06, 14:48
        Witam,
        Jak byla by możliwosc dokonywania aborcji jak w normalnych Cywilozowanych
        krajach, to do tej sytuacji by nie doszlo...

Usunela by dziewczyna plod po miesiacu i nie bylo by sprawy...

A kolejna rzecz do obrncow moralnosci...Wszedzie leca bluzgu na ta
        dziewczyne...a ona taki sam czlowiek jak to bronione przez was dziecko...

Jednych byscie ukrzyzowali a z niewiadomo jakich powodow drugiego czlowieka za
        wszelka cene bronili...

A co by bylo jak by ten dzieciak w przyszlosci okazal sie zawodowym morderca??
        Jak bys sie czul, jak by dziecko ktore teraz bronisz za 20 lat zabilo by cala
        Twoja rodzine...

Moze troszke przesadzilem...ale to tak samo jak ktos pisze, ze aborcja =
        morderstwo...

Pozdrawiam,
        Rafał
        • Gość: expertum credere p fakty, rafał, fakty. IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 17:00
          mimo wszystko dziecko nikogo nie zabiło i dlatego jest różnica między tym
          dzieckiem a matką. Po drugie przyjmując do wiadomości że dziecko jako niewinne
          zostało zamordowane, wejdź sobie na www.o2.pl tam kliknij na link z Lemon TV i
          obejrzyj wywiad ze Sławkiem Sikorą. Facet zabił bandyte, wyrwał chwasta,
          wyrządził społeczeństwu przysługę i co? poszedł siedzieć. Posłuchaj jak on o
          sobie mówi.

Daj tej dziewczynie szanse. Niech wobec kryminalistek które mogą się bronić
          powalczy teraz o godność i jakość swojego życia. Na takie małe dziecko to byle
          skrwiel jest chojrak.

aborcja z cywilizacją nie ma nic wspólnego. kolejny kit, który w biały dzień
          wciskasz.
          • Gość: Rafal Re: fakty, rafał, fakty. IP: *.man.czest.pl 20.04.06, 18:48
            witam ponownie
            "aborcja z cywilizacją nie ma nic wspólnego. kolejny kit, który w biały dzień
            > wciskasz."

Ale za to zakaz aborcji z ciemnogrodem ma juz bardzo duzo:-)

> Daj tej dziewczynie szanse. Niech wobec kryminalistek które mogą się bronić
            > powalczy teraz o godność i jakość swojego życia. Na takie małe dziecko to byle
            > skrwiel jest chojrak.

Porownaj sobie jej zbrodnie z sytuacja w ktorej ktos zabija Ci bliska Ci
            osobe...?? I jakie masz odczucia...jej zbrodnia znika w Cieniu utraty kogos
            bliskiego...wiec sam sobie odpowiedz jakiej miary to jest przestepstwo...

> mimo wszystko dziecko nikogo nie zabiło i dlatego jest różnica między tym
            > dzieckiem a matką. Po drugie przyjmując do wiadomości że dziecko jako niewinne
            > zostało zamordowane, wejdź sobie na www.o2.pl tam kliknij na link z Lemon TV i
            > obejrzyj wywiad ze Sławkiem Sikorą. Facet zabił bandyte, wyrwał chwasta,
            > wyrządził społeczeństwu przysługę i co? poszedł siedzieć. Posłuchaj jak on o
            > sobie mówi.

To juz nie moja wina, ze mamy w Polsce takich sedziow, prawnikow i politykow,
            torzy tworza zle prawo...

Zreszta jak moze byc dobrze, skoro ministrem jest Ziobro...z ktorym to
            nierozerwalnie lacza sie slowa "Jest pan Zerem" wypowiedziane przez bylego
            premiera

Pozdrawiam,
            Rafal

• Gość: expertum credere p fakty, fakty po raz drugi poproszę. IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 18:54
              faktycznie to za ministrowania Pana Ziobry Sławek Sikora dostał warunkowe.

zakaz aborcji jak najbardziej świadczy o humanitaryźmie prawodawcy. Natomiast
              jeszcze raz powtarzam że aborcja do cywilizacji ma się tak jak doktor Mengele do
              przysięgi Hipokratesa.
              • Gość: Rafał Re: fakty, fakty po raz drugi poproszę. IP: *.man.czest.pl 20.04.06, 19:11
                Witam,
                >zakaz aborcji jak najbardziej świadczy o humanitaryźmie prawodawcy.

Jak bys umial myslec, to zauwazyl bys do czego prowadzi ten zakaz aborcji...
                (zabijane niechciane dzieci po porodzie, wyrzucane do smietnikow itp)

Tak, to sa wlasnie fakty...

Jezeli byla by mozliwosc aborcji likwidowany byl by plod, a nie zabijane
                dziecko...

Jak widzisz ten wielki humanitaryzm prawodawcy sklania ludzi do popelniania
                jeszcze wiekszych zbrodni...i takie ma byc prawo??

Pozdrawiam,
                Rafał
                • Gość: Anzlem Re: fakty, fakty po raz drugi poproszę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:24
                  Mylisz się!
                  Płód=Dziecko, więć wcześniejsze zabicie dziecka (aborcja) nic nie zmienia!
                  Zło jest złem!
                  Pamiętaj o tym.
        • Gość: Latkaa Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.wip.pcz.pl 21.04.06, 09:06
          A gdyby to był wielki geniusz, albo kompozytor???
          • Gość: Rafal Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.man.czest.pl 21.04.06, 11:48
            > A gdyby to był wielki geniusz, albo kompozytor???

A co bylo by , jak by to byl najwiekszy terrorysta i morderca ??

"Jak chcesz dyskutować to naucz się czytać. Napisałem, że zabijanie noworodków w
            jakikolwiek sposób (aborcja czy morderstwo po porodzie) jest bez sensu, bo takie
            dziecko może normalnie żyć, w normalnej rodzinie. Kobieta po porodzie może go
            nawet na oczy nie oglądać. "

Ale to nie Ty bedziesz rodzil to dziecko, wiec nie decyduj za innych...

Idac tym tropem co piszesz, to niedlugo dojdziesz do wniosku, zeby zakazac
            uzywania srodkow antykoncepcyjnych...bo w ten sposob zmniejsza sie liczba
            dzieci, ktore sa tak potrzebne:-)

Postaw sie na miejscu takiej dziewczyny, ktora wlasnie dowiaduje sie, ze jest w
            1 miesiacu ciazy...
            Myslisz, ze ja obchodzi jakas rodzina, ktora moze czekac na to dziecko??

Dla kazdego najwazniejsza osoba jestesmy my sami...i w takiej sytuacji
            rozwazamy za i przeciw...co jest dla nas bardziej kozystne...

Jezeli okaze sie, ze mniejszym zlem bedzie aborcja...to powinna miec do tego
            prawo...

Pozdrawiam,
            Rafal

Ps. Piszecie, ze w takich sytuacjach gdy jakas dziewczyna nie chciala by
            dziecka, powinna pomyslec o tym wczesniej...

A co z przypadkami, gdy pomimo zabezpieczen dochodzi do zaplodnienia??
            Srodki Anty nie sa w 100% skuteczne...

• Gość: L Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.wip.pcz.pl 21.04.06, 13:21
              "Jezeli okaze sie, ze mniejszym zlem bedzie aborcja..."
              nie ma czegoś takiego jak "mniejsze zło" - zło to zło, zawsze ktoś ucierpi.
              Zawsze są dwie strony medalu, a co z ojcami tych dzieci?? Skąd wiecie że oni by
              ich nie chcieli, czy oni nie mają prawa decydować?? W końcu do tanga trzeba
              dwojga. poza tym ciekawam czy ty byś chciał żeby twoja ukochana nie pytając
              Ciebie o zdanie wygrabiła i wyrzuciła TWOJE dziecko - skoro to ona niby ma
              rodzić i to jej brzuch.
            • Gość: Harry_man Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:01
              > Idac tym tropem co piszesz, to niedlugo dojdziesz do wniosku, zeby zakazac
              > uzywania srodkow antykoncepcyjnych...bo w ten sposob zmniejsza sie liczba
              > dzieci, ktore sa tak potrzebne:-)

No tutaj to pojechałeś bo bandzie jak prawdziwy skate. Porównujesz morderstwo
              dziecka do stosowania antykoncepcji. Powodzonka kolego....

> Ale to nie Ty bedziesz rodzil to dziecko, wiec nie decyduj za innych...

Ja nie zdecydowałbym się na współżycie gdybym miał jakieś wątpliwości co do tego
              czy chce mieć dziecko czy nie

> Dla kazdego najwazniejsza osoba jestesmy my sami...i w takiej sytuacji
              > rozwazamy za i przeciw...co jest dla nas bardziej kozystne...

Tym jednym zdaniem pokazałeś, że nie warto nawet z tobą dyskutować... Takich
              ludzi jak ty nazywa się egoistami. Kto wie, może gdybym miał takie podejście do
              życia jak ty też byłbym za aborcją. Na szczęście nie mam i na szczęście nie
              wielu takich jest.

> Jezeli okaze sie, ze mniejszym zlem bedzie aborcja...to powinna miec do tego
              > prawo...
              Jest jeden przypadek w którym aborcję uznałbym za mniejsze zło. Wszystkie
              pozostałe to zwykła zbrodnia. Nie można zabijać ludzi na podstawie własnego
              widzimisie

Piszecie, ze w takich sytuacjach gdy jakas dziewczyna nie chciala by
              > dziecka, powinna pomyslec o tym wczesniej...
              >
              > A co z przypadkami, gdy pomimo zabezpieczen dochodzi do zaplodnienia??
              > Srodki Anty nie sa w 100% skuteczne...

W takim przypadku rodzi dziecko i jeśli naprawdę go nie chce oddaje do adopcji.
              To jest tzw. mniejsze zło o którym wcześniej pisałeś!!

pozdrawiam i nawrócenia życzę
    • Gość: Harry_man Są rodziny które chcą adoptować!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:59
      Z tego co się orientuję w Polsce jest więcej rodzin które chcą adoptować
      niemowlaka niż samych niemowlaków (zresztą nie tylko w Polsce). Możecie mi więc
      podać jakiś logiczny argument przemawiający za ABORCJĄ??? Bo te bzdury które tam
      wcześniej wypisywaliście (wychowywanie przez ulice) tracą w takim wypadku sens.

Jeżeli ktoś dopuszcza się jakiegoś czynu niech umie ponieść za niego
      konsekwencje. Jeśli nie umie - niech czynu nie popełnia, bo nie dojrzał jeszcze
      do tego psychicznie!!!

Kompletną bzdurą byłoby oskarżanie w tym wypadku dyrektora szkoły, księdza czy
      wykładowce ze studiów!! Słusznie ktoś wcześniej napisał, że w tym przypadku
      jeżeli już jakaś osoba trzecia ma ponieść konsekwencje - powinni to być rodzice.

ABORCJA TO MORDERSTWO NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZłOWIEKA!!!!
    • Gość: TTT Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:16
      dziecko w łonie od pierwszego dnia jest swietoscia ciekawe tylko czemu ksieza nie godza sie na pogrzeb takiego plodu. skoro nie mozna usunac bo wiaze sie to z morderstwem czlowieka to chyba nalezy mu sie pogrzeb
    • Gość: zzz Do Anzelm !!! Aborcja TAK !!! IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 20.04.06, 18:37
      Cytuje "ale skoro już zdecydowała
      się zajść w ciążę, to musi to dziecko urodzić i tu nikt (nawet Ty, a przede
      wszystkim Ty) nie ma prawa mówić jej by to dziecko zabiła (przed urodzeniem,
      czyli aborcja lub po urodzeniu czyli morderstwo, ale to jedno i to samo,
      aborcja=morderstwo!)"
      A dlaczego uwazasz ze Ty masz prawo jej mowic zeby to dziecko urodzila ?? W
      koncu ona je bedzie nosic w sobie, pozniej wychowywac. Jezeli chce przerwac
      ciaze jest to jej suwerenna decyzja i nikt, ani Ja ani Ty nie ma jej prawa tego
      zabranic lub nie. Jedni sa za inni przeciw i nikt tego nie zmieni.
      A co do wagarow to Ty chyba na nie chodziles, bo nie mozesz zrozumiec ze inni
      maja inne poglady, chcesz ich zmusic do tego co Ty uwazasz za sluszne. Ja jestem
      za demokracja, Jezeli chce urodzic dziecko niech to zrobi, jezeli nie niech
      przerwie ciaze. Poniewaz inaczej mamy takie przypadki jak teraz, zabojstwo
      dziecka po urodzeniu, dzieci znajdowane w beczkach, smietnikach, itp itd. Dla
      mnie sprawa jest jasna, nie kazdy moze miec dzieci i nie kazdy chce. Wiec nie
      decydujmy za nikogo. Niech decyeduje osoba ktorej ta sprawa dotyczy dlatego
      jestem ZA ABORCJA !!!
      • Gość: expertum credere p z(iuta)zz IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 18:49
        ziuta a co w tym złego że urodziłaby i wychowywała to dziecko i że by je
        karmiła. Przynajmniej byłabv człowiekiem. Wyobraź sobie że udałoby się jej
        ukryć całą zbrodnię i taki element by żył pośród nas gotów do następnej
        skrytobójczej zbrodni. Bo ktoś znowu stał by na drodze do jej osobistego
        szczęścia i spełnienia.

jak pies zagryzie kure to mu potem zawsze krew smakuje.
        najgorzej pierwszy raz ukraść, najtrudniej pierwszy raz zabić.
        potem to już jakoś idzie.
        • Gość: zzz Re: z(iuta)zz IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 20.04.06, 18:55
          Ja wcale nie pochwalem tego co ona zrobila z nowonarodzonym dzieckiem i uwazam
          ze to zbrodnia. Tylko zadaj sobie pytanie dlaczego do tego doszlo ?? Zaszla w
          ciaze, niwazne byla tego swiadoma czy nie, nie mogla jej przerwac, ukrywala cala
          sytuacje i w ostatecznosci zdecydowala sie na ten makabryczny czyn. Gdyby mogla
          usunac ciaze calej sprawy by nie bylo. A wszystko to dlatego ze niektorzy chca
          decydowac za innych. Pozwolmy Kobietom decydowac o tym czy chca miec dzieci czy
          nie, czy usunac ciaze czy nie. Nie decydujmy za nie !!! Czy tak ciezko to zrozumiec.
          • Gość: expertum credere p Re: z(iuta)zz IP: *.localdomain / 83.141.95.* 20.04.06, 18:57
            no przecież zrobiła co chciała, dzieciakowi wszystko teraz jedno czy ujrzało
            świat czy nie. zabiła je własna matka.
            • Gość: zzz Re: z(iuta)zz IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 20.04.06, 19:10
              Takim mysleniem pokazujesz ze nic nie nalezy zrobic z aborcja zeby wiecej do
              takich sytuacji nie dochodzilo.
          • Gość: Anylem Re: z(iuta)zz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:44
            ZZZ pisze
            Gdyby mogla usunac ciaze calej sprawy by nie bylo...

Tak myślisz, mylisz się, zabiłaby dziecko a Ty mówisz że nie byłoby sprawy??
            Ręce opadają, bez komentarza :-(
      • Gość: Anzlem Do Zzz: Aborcja (morderstwo) NIE !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:42
        1. Skoro kobieta świadomie wybrała że chce zajść w ciążę to równocześnie
        decyduje się na urodzenie dziecka. Nie zmuszam żadnych kobiet aby wychowywały
        dzieci które nie chcą urodzić. Mogą je bez zadnej konsekwencji po urodzeniu
        oddać do adopocji.
        2. Jeśli kobieta chce dokonać aborcji czyli zabić niewinnego człowieka to już
        moim zdaniem nie jest jej suwerenna decyzja, państwo (społeczeństwo) musi
        zareagować, musi nie dopuścić do tej zbrodni!
        3. Nie wagarowałem, rozumiem że inni mają inne poglądy na różne tematy i je
        szanuje, nie namawiam Cię abyś zmieniła zdanie na temat zabijania nienarodzonych
        dzieci (lub jakikolwiek inny), mówię Ci tylko grzecznie że zabijanie dzieci jest
        ZŁE!!!
        4. Ja też jestem za demokracją ale musielibyśmy przedstawić definicję tej
        demokracji bo pewnie by się okazało że Twoja demokracja różni się od mojej :-)
        5. Piszesz:"
        "Jezeli chce urodzic dziecko niech to zrobi, jezeli nie niech
        przerwie ciaze. Poniewaz inaczej mamy takie przypadki jak teraz, zabojstwo
        dziecka po urodzeniu, dzieci znajdowane w beczkach, smietnikach, itp itd."

to o czym piszesz jest spowodowane (w pewnym stopniu (nie potrafię niestety
        ocenić w jakim)) upadkiem takiej instytucji jaką jest Rodzina, zmianą ustroju w
        89 roku a co za tym idzie nasileniem się przez określone instytucje (np. media)
        szerzenia komsupcyjnego stylu życia i zamiany człowieka z podmiotu w przedmiot!
        ale to tylko moja opinia i mało kto musi się z nią zgadzać :-)
        pozdrawiam
        • Gość: zzz Re: Do Zzz: Aborcja (morderstwo) NIE !!!!!!!!! IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 20.04.06, 20:54
          Moglibysmy tak dyskutowac dosyc dlugo, przedstawiajac rozne argumenty, jednak
          kazdy ma swoje poglady i ciezko jest je zmienic.
          Rowniez pozdrawiam
          • Gość: Rafal Re: Do Zzz: Aborcja (morderstwo) NIE !!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 20.04.06, 21:31
            witam,
            wszystko zalezy od definicji...ale jak mozna nazywac dzieckiem cos, z czego
            dopiero ono powstanie...

Jezeli ciaza jest przypadkowa, to czemu spoleczenstow ma decydowac o dalszym
            jej losie??

To powinna byc decyzja dziewczyny...i ona za to odpowie przed sama soba...

Pozdrawiam,
            Rafał
            • Gość: Anzelm Re: Do Zzz: Aborcja (morderstwo) NIE !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:01
              odpowie przede wszystkim przed Panem Bogiem a i przed soba pewnie tez (sumienie)
          • Gość: Anz Re: Do Zzz: Aborcja (morderstwo) NIE !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:51
          • Gość: Anzelm Re: Do Zzz: Aborcja (morderstwo) NIE !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:54
            No to chyba po raz pierwszy sie zgadzamy
            pozdrawiam
    • deezerter Rydzyk NIE!! Aborcia - Decyzja nalezy do Matki 20.04.06, 18:53
      www.antyrydz.prv.pl
    • Gość: Harry_man ZZZ - nie będziesz czytał to dyskusja nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:38
      Jak chcesz dyskutować to naucz się czytać. Napisałem, że zabijanie noworodków w
      jakikolwiek sposób (aborcja czy morderstwo po porodzie) jest bez sensu, bo takie
      dziecko może normalnie żyć, w normalnej rodzinie. Kobieta po porodzie może go
      nawet na oczy nie oglądać.

To tak pomijając fakt, że jak się decyduje na współżycie to niech będzie gotowa
      ponieść ewentualne owego konsekwencje!! Jak jest bezmózgiem to niech płaci za
      swoje błędy swoim zdrowiem/życiem, a nie czyimś!! Jeżeli ciąża jest wynikiem np.
      gwałtu - nic nie stoi na przeszkodzie, aby dziecko urodzić i oddać do adopcji,
      ale o tym już pisałem wcześniej.

NIE dla aborcji

pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: do Harry_man IP: 203.124.133.* 26.04.06, 11:30
        Latwo jest powiedziec "Jeżeli ciąża jest wynikiem np. gwałtu - nic nie stoi na
        przeszkodzie, aby dziecko urodzić i oddać do adopcji". Ciaza trwa 9 miesiecy.
        Zapewne nie potrafisz sobie wyobrazic czym jest gwalt dla kobiety, noszenie
        dziecka gwalciciela przez 9 miesiecy, przezycie porodu i zwazanych z nim boli.
        Nie sadze, zeby bylo latwo dbac o ciaze jesli codziennie patrzac na brzuch
        wspomina sie gwalt.
        Slyszalam wypowiedz kobiety (zwiazanej z polityka), ktora zdecydowalaby sie na
        urodzenie a nawet na wychowanie dziecka gwalciciela. Fakt, ze zazdroszcze jej
        sily psychicznej nie swiadczy o tym, ze ja taka sile mam. Osobiscie jestem za
        aborcja, ktorej nie traktuje jako morderstwo (choc sama bym nie zdecydowala sie
        na przerwanie ciazy) - nie mam tez zamiaru sie spierac z tymi, ktorzy maja
        odmienne opinie.
        Zgadzam sie za to z Toba, ze oddanie "niechcianego" dziecka do adopcji -
        szczegolnie w opisanym przypadku - jest najlepszym rozwiazaniem.
        Pozdrawiam
    • retomka Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo 21.04.06, 16:07
      Na Politechnice kształci się inżynierów. Na studia idą ludzie dorośli i trochę
      za późno na ich wychowanie. A nie pytasz gdzie są rodzice, proboszcz, katecheta?
      Ci ostatni mają w kwestii antykoncepcji, życia seksualnego i aborcji najwięcej
      do powiedzenia. A gdzie oni wszyscy byli zanim ta kilerka trafiła na studia?
    • Gość: dadi Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: *.man.czest.pl 28.04.06, 08:19
      O co chodzi?
      Przeciesz zyjemy w najbardziej zacofanym kraju w europie ( wyprzedziła nas juz
      Albania).
      Jestesmy zwykłym ciemnogrodem i tyle.Przeciesz w szkole ucza ze dzieci przynosi
      bocian lub szuka sie ich w kapuscie.
      Niech zyje pani Sobecka !!!
    • Gość: mario Re: Studentka oskarżona o dzieciobójstwo IP: 83.16.17.* 01.05.06, 08:28
      a ty ciekawe gdzie studiujesz lub studiowałes?? a ostatnio chłopak który zabił
      swoją dziewczyne w Krakowie. i uczył sie na uniwersytecie jagielońskim, i niby
      taka renomowana szkoła i co?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka