Gość: koleś Re: GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:58 Nico - masz dzisiaj nockę pieniądze na pewno będziesz już miał na koncie. Nie tylko ty na POL 2 nie masz całej pensji.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:35 Marcinie - NICO - przelew cały dostali tylko zasłużeni, dziś na nocnej zmianie wszystko ci wyjaśnię. Twoja misia Odpowiedz Link Zgłoś
jmardok Re: GOMME 14.03.07, 14:36 No i co sie w koncu stalo z tymi majstrami na POL1 ? . Podobno sie pozwalniali Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GOMME IP: *.man.czest.pl 14.03.07, 21:48 pozwalniali sie przeciez tam teraz robia tylko niedolegi zyciowe !niedlugo pojda wszyscy za nimi i zostanie sam Gl....!hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:26 zastanawiam sie po co narobili tylu kierownikow na francji,,i jeszcze maja kilku dołozyc,,pozatym ci liderzy.Po co oni..Czy bylo zle gdy byl mistrz? Przeciez radzili sobie..A teraz poprostu narobili wiecej osob do obijania sie..Niedlugo to na jedna osobe bedzie przypadal jeden lider..Wy tam na gorze zajmijcie sie lepiej lepszym planowaniem naszej pracy,,a nie twozeniem jakichs zbednych stanowisk,,to przeciez jest zbedne..Ludzie popatrzcie troche realniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trw Re: GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:12 czytam czasami wasze forum i dochodzę tylko do jednego wniosku.wam sie po prostu niechce robić co was obchodzi kierownictwo liderzy czy inni pracujacy w biurze przecież wy macie swoje stanowiska, u nas też są kierownicy tez są liderzy i co kazdy robi to co musi zaden z was nie płaci im pensji.powiedzcie jasno ze chcielibyście być na ich miejscu i tyle.dlatego piszecie że sie obijaja.moze kiedys będziecie mieli okazje zająć ich miejsca wielu z was sobie nie poradzi z kierowaniem i organizacją w tak dużej firmie.przeciez wielu z was nie daje rady z planowaniem i kierowaniem własnego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:15 no kierownictwo jest tak beznadziejne że przez nich ludzie na produkcji mają prze..e i jak tu się ma chcieć robić Odpowiedz Link Zgłoś
ikarus13 Re: KOCHAM GOMME 15.03.07, 17:59 witam pracował kto w gommie na legionów na produkcji i jak tam jest,jaki klimat z przełozonym i jakie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klim Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 18:37 klimat to tu się zmienia z minuty na minutę,zalezy co chcesz robic leżeć czy pracować.zarobki nie za rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wccc Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 15.03.07, 19:11 zarobki marne ale będą podwyżki / francja / , pracy nie do przerobienia , ciągłe zmiany ale do kwietnia powinno się to unormować , przełożeni różni w większości słabo zorientowani w tym co robią , praca w 4 brygady lub 3 zmiany , wszędzie jest tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 18.03.07, 15:43 Czy wam też gwoździe wychodzą z butów i dziurawią skarpety? Może jakiś BHP-owiec wreszcie stwierdzi, że to trepy a nie obuwie ochronne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demoralizator P. G. Trąbs......i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:31 Co sądzicie o p G.Trąbs....m? Bo dla mnie to jest dosłownie cieć i dupoliz, któremu woda sodowa do kapucyna udeżyła jak tylko "kierownikiem " został. Najlepsze jest to, że z chłopakami niemalże na lini robił a teraz ich podpierd...la, a wszystkich z Sierpnia '80 jakby tylko mógł to by pozwalniał, premie pozabierał, więcej opierda....ł i jeszcze bardziej sie czepiał byle pierdoły. z Rewsztą tak jest zawsze jak sie z DZIADA - PAN WIELKI zrobi! P.S. Pozdrawiam Sierpień '80 i wszystkich nękanych przez p. Trąbskie...o i cała firmę. nie dajcie sie panowie! Już niedługo mam nadzieję,że się stanie to co "obiecane" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A wtedy wszystkim z góry kopara spadnie moze przy okazji tak jak uzgodnione kilka palantów "z kieszeni dyrekcji" ze stołków przy okazji spadnie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: P. G. Trąbs......i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:37 HA HA HA pewnie i tak jest. Słyszałem, że podobno na Autoclawy dali gościa po 50-tce. O czym to świadczy?? O inteligencji p. Chrobak, o pojęciu o rodzaju roboty na Autoclawach i o "chęci pomocy" p G. Trąbski....go chłopakom na linii bo on tam kierownikiem jest!!!!!!!!! Gratulacje p. Trąbs....i Gratulacje p. M. Chrob....k wiecie kogo przyjąć do pracy debile!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: P. G. Trąbs......i IP: *.man.czest.pl 21.03.07, 20:36 Trąbski to jest Gość i ukłon w jego stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihihi Re:p. Trąbs....i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:39 dokładnie!!! Zgadzam sie z tym zupełnie !!!!!!!!!!!! jeszcze trochę to będą szukać pracowników wsród bedzdomnych, w kartonach!!!!!!!!!!! ale sie fajnie robi!!!!!!!!! HIUHI(HI) ciekawe co dalej !!!!!!!!!????????? moze zaczną jeszcze z powrotem zatrudniać tych co zopstali zwolnieni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela - mortadela Re:p. Trąbs....i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:44 podobno juz nawet bezpośrednio przez gommę zaczynają na Autoclawy przyjmować, żeby zmotywować ludzi do pracy!!!!!!!! A z tego co ja wiem to 5 przychodzi a 7 z firmy odchodzi!!!!!!!! NIEZŁE!!!!!! ja także niedługo spadam. a co do p. Trąbskie.........o to to prawda niezły z niego BOI - TRĄBKA !!!!!!!!!!! i też do niego coś mam osobiśście ale Górta z Górą sie nie zejdzie ale człowiek z człowiekiem tak!!!!!!! więć Do Zobaczenia p. Trąbski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaufaj! Nie życzę ci tego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:15 Tak, to prawda że z "butów " roboczych wychodzą gwoździe! Ale panów BHP-owców takie pierdoły nie obchodzą. Ciekawe czemu oni sami nie chodzą w ubraniu i obuwiu ochronnym, przecież im też może się coś stać np. może im spaść klawiatura na nogi i nieszczęście gotowe...... BHP-owiec Dariusz W /francja/ zajmuje się pilnowaniem majątku zakładu i wydawaniem zakazów aby nie wypuszczać ludzi żeby mogli przestawić sobie samochód. Przecież na Legionów mamy taki duży,wspaniały, strzeżony parking............ na 3 (trzy) auta pod zadaszeniem przy portierni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bono Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:40 Z tego co wiem to juz przyjmuja ludzi ktorzy byli zwolnieni z rok wczesniej..Kiedys wymagali ukonczenia szkol srednich,,a nawet i studiow,,jak sie przyjmowalem to pan D..pytal ze znajomosci jezykow,,a teraz przyjmuja gosci ktorym sie podpisac nieraz ciezko...taka prawda...nie wiem kto bedzie ich rozpisywal....Co do liderow to stanowisko zbyteczne,,,chodza i sie opierd...i zgrywaja wielkich szefow..To nie jest tak ze nam sie nie chce pracowac,,i ze oczerniamy np.liderow//Ja szanuje niektorych ludzi z biura,,wiem ze niektorzy wiedza w czym rzecz..Tylko my nie mamy motywacji do tej pracy i gora tez to wie..!!A jeszcze o liderach,,powinni zapieprzac chociaz pol czasu bo niedlugo to siada i beda siedziec i rzadzic..I myslec ze sa niewiadomo kim bo dostali troche władzy..A od tego moze sie w glowie poprzewracac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 19.03.07, 10:07 kuwa w tej gommie dalej dno i syf widze a MOTYWACJA JEST TAM TAKA ZEBY SIE ZWALNIAC BO RZADZACY ROZPIEPSZA TA FIRME BO NIE MAJA POJECIA BARANY JEDNE O PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werte Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:20 dobrze że wam się w główkach nie poprzestawiał.komu się nie chce robić to wszyscy wiedzą.nikt nie ma pretensji do siebie.tylko do drugiego.bo robota nie taka siaka ja nie jestem od tego...itd. oczywista sprawa każdy chce robić jak najmniej a zarobić.po co przychodzicie do roboty pracować czy leżeć i pierdoły popychać kierownik nie taki mistrz jeszcze gorszy lider nie potrzebny. najlepiej by było jakby produkcja sama rządziła.to dopiero byłby luks.kazdy moze sobie prace zmienić nikt tu nikogo na siłe nie zatrzyma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bono Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:41 gościu skąd masz takie info.sadzisz same braki bo zamiast zając się robotą to ploty siejesz po hali.gó..cię obchodzi biuro.sam siebie nie szanujesz a dopiero kogoś.mam to gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co nieco Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:29 Taka prawda juz przyjmuja ludzi ktorzy sie zwolnili z worka z rok wczesniej..Jechalem ostatnio z takim w autobusie i mowil ze pracował rok wczesniej przez 2miesiace potem sie zwolnil,,a teraz przyszedl tez na troche..Wiec to nie rzadne ploty..Pozatym o tych zbytecznych stanowiskach tez jest głosno na zakladzie..Byl mistrz i bylo dobrze,,a teraz go poprostu sklonowali czterokrotnie i jest wielkie zamieszanie..Jest takie odpowiednie przyslowie co do tego....Faktycznie ludzie chca dla siebie jak najlepiej w pracy,,ale patrzac na takich liderow szwendajacych sie przez osiem godzin,,napewno niczego dobrego sie nie ucza..Dobrze ze wracam tam dopiero za tydzien o ile wroce,,bo niechce mi sie na to patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska9931 Re: KOCHAM GOMME 20.03.07, 11:04 a jak z kasą myslicie ze będą nam płacić???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:10 za te braki//??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego do zzzz IP: 195.205.202.* 22.03.07, 20:05 dlaczego nasz kadra moze korzystac z internetu w sposob do tego nie przeznaczony np czytanie forum i odpowiadanie na wypowiedzi pracownikow w czasie swojej pracy wystarczy sprawdzic godziny kontrodpowiedzi zobaczycie ze sa pomiedzy 8 a 16 wiec nam placa za prace a wam za siedzenie na forach ?? nie dziwie sie czemu tutaj taki syf jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:16 za te braki//??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska9931 Re: KOCHAM GOMME IP: *.tpnet.pl 20.03.07, 12:28 chodzi mi czy wypłata bedzie w terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co nieco Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:58 za te braki??Tylko ze te braki czesto powstaja nie z naszej winy..Czesto bylo tak ze to guma zła,,albo maszyny stare,czy tez wiecznie czegos brakowalo..Pewnie ze najlepiej zawsze zrzucic wine na zwykłego pracownika,,ale my nie jestesmy winni temu ze firmy nie stac na lepsze i trwalsze rzeczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 20.03.07, 15:58 własnie braki to moga byc takie jak za bardzo wyczyszcy i przytre gume ale angeliko do tej pory nie zrobili formy bo pewnie za drogie albo chcieli sie zesrac z zamowieniami i nie ma kiedy a teraz kropkuj w 3 miejscach sprawdzaj jeszcze przeciez sprawdzanie manualne to robota dla montazu a potem sie dziwia ze sa selekcje jak ludzie nie maja czasu sie wyrobic my nie jestesmy cudotworcami forma miala isc do zrobienia gdy sie wklada ta częsc na te kolki one lataja jak kutas w cipce starej ku.. gdy stol wjezdza one sie klinuja ale barany ani nie zmniejsza normy na to anie formy nie zrobia i braki robi pracownik, a poza tym brudne formy wiecznie cos nie dziala maszyny zle ustawione bardzo popieram pomysl zeby ktory obil mi sie o uszy zeby ustawiacze pracowli przez 4 godziny wtedy jak by poczuli jak fajnie sie robi na prasach to by je dobrze ustawili tylko nikomu sie nie chce ale to tez jest wina kieronictwa bo gonia strasznie tych ustaiwaczy i oni robia to na odpie..sie a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:39 Ustawiacze to i tak są nieźli. Trzeba być niezłym magikiem żeby uruchomić tak roz..e maszyny i uzyskać jakiekolwiek dobre sztuki jeszcze z tego przedwojennego badziewia. Przecież te maszyny co są w Gommie to są sprzęty które we Włoszech i Niemczech zostały zezłomowane, tam już na takich nie wolno było robić to przywieźli do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strajk Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 20.03.07, 18:31 strajk strajk jeszcze raz strajk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy z atb Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 16:31 mają być podwyżki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atb Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:30 to stwierdzenie czy informacja potwierdzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:45 Przyjma niedorajdy zyciowe??Juz widze jak by szla ich produkcja,,no chyba ze chca ten zaklad z ziemia,,w co nie watpie widzac jakich ludzi ostatnio przyjmuja (oczywiscie nie wszystkich),to pan P... zlozyl zamowienie...Chyba ma zamiar pomagac w produkcji..Ostatnio interesuje sie tym jak kto nosi spodnie,albo jaka koszulke,zamiast zajasc sie powaznymi rzeczami i zakladem,,co on wie o pracy swojego dzialu,,czepiac sie to kazdy umie,,,tu jednak potrzeba człowieka konkretnego,,znajacego sie na pracy,,a co najwazniejsze wiedzacego co mowi..!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:12 Chętnie opiszę jak wygląda praca w Gommie wielu osób z biura i nie tylko. Zacznę od nawiększych nierobów a właściwie ludzi, którzy pracując przez wiele lat w Gommie nie maja najmniejszego pojęcia o pracy i tak na początek Robert Pażu.. kompletnie zielony mistrz, zero pojęcia o tym o co chodzi na produkcji, wspierany przez Darka Majch... (towarzystwo wzajemnej adoracji) kolejne kompletne zero, które obecnie jest kierownikiem (no coż, ale jak wszyscy wiedzą już nie długo) układy, koalicje itp. to specjalność tego człowieka, następne zero to Michał Giel... specjalność 8 godz. stanie pod dystrybutorem z kawą lub znikanie na cały dzień, Konrad Zamoj... wielki come back nieudolnego planisty (był tak dobry w innej firmie, że wyleciał) i tak co jakiś czas o kimś następnym na początek wystarczy. Dajcie znać o kim chcecie wiedzieć, chętnie podzielę się swoją wiedzą...... Odpowiedz Link Zgłoś
allexy do obserwatora 24.03.07, 20:24 chetnie poczytam jakies ciekawe rzeczy (wiecej ciekawych rzeczy) o Darku Maj... i Michale Gie... bo to naprawde zgrana paczka do wszystkiego prócz pracy (efektywnej i wydajnej).Darek to podobno uzdrawiacz produkcji (DUŻO MÓWI MAŁO ROBI) a drugi Michał wdraża Program 5S (BARDZO DYNAMICZNIE I KONSEKWENTNIE)) i siie głupio uśmiecha .hahaha.A poza tym w naszej gommie to naprawde chyba wszystko padnie bo załoga ma juz dośc tego wyzysku i wogóle.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. zebranie zdyrekcją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:11 A więc tak na szybko.panowie z solidarnosci nie weszli z nami w spór zbiorowy i rozmowa toczyła sie bez ich udziału .Rozmawiali sami pózniej o 17>30.Dyrekcja w odpowiedzi na nasze postulaty odpowiedziała nastepująco: 1.parking w tym roku ---koszt 500000tys.zl 2.20%stawiki godzinowej za pracę w porze nocnej. 3.przestój 60%jeżeli zakład nie bedzie w stanie zapewnic pracownikowi pracy zastępczej. 4.awanse zakład twierdzi ze teraz udostepnia takie informacje na tablicach informacyjnych i chcą w pierwszej kolejności brac pod uwagę pracowników z naszej firmy. 5.nie godzą sie na zwiekrzenie srodkow pi. na pranie za to chca wynając firme która będzie nam prała ubrania mamy dostać wiecej t-shit i chyba całych kompletów równierz. 6.Przywrócenie srodkow bhp-nie rozptszony do końca!!!!! 7.Zniesienie systemu 4zmianowego ma nastąpic nie wcześniej jak w pażdzierniku. 10.TERAZ NAJISTOTNIEJSZE:PODWYŻKI ATB 7 %AAV 5,5% FTS 3,5% ALE NAS CENIĄ. TO JESZCZE NIE KONIEC PRZEDSTWILI DOPIERO SOJA WERSJĘ JAKĄ PROPONUJĄ . ALE NAS TO NIE ZADOWALA . SPOTYKAMY SIE O GODZ.14 ZA TYDZIEŃ W ŚRODĘ.ABY DALEJ ROZMAWIAĆ .JA Z MOJEJ STRONY DODAM TYLE ŻE SIĘ ROZCZAROWAŁEM .KOMENTARZ ZOSTAWIAM WAM PISZCIE. PAMIĘTAJCIE ZE TO DOPIERO POCZĄTEK ROZMÓW I NIKT Z NAS SIE POD TYM NIE PODPISAŁ!!! WZZ SIERPIEŃ 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smiechu warte Re: zebranie zdyrekcją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:15 Najbardziej mnie rozsmieszyly te podwyzki..Co to jest te pare procent,,czy Nicolino wie ile kosztuje zycie w Polsce?Nam nie placa w euro..Chyba wie ze wiekszosc ludzi zwalnia sie z tego obozu(bo juz inaczej nie umiem tego nazwac)i wyjezdza.Co moze nas mysla pracownikami worka zastapic..Tyle tylko ze wiekszosc tych pracownikow odchodzi,,albo przyjmuja osoby ktore nie obrazajac nikogo sa ciezkie do przeszkolenia z roznych powodow.....W was nasza nadzieja walczcie bo to czym chca nas zbyc to tylko ochlapy nam rzucone,bo mysla ze my tacy glupi jestesmy.Ja wierze w was i w to ze uda nam sie wynegocjowac lepsze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: zebranie zdyrekcją 28.03.07, 10:07 KOLEDZY do boju, nie dajmy sie tym włoskim małpom już wiecej wykorzystywać BO ONI ŻYJĄ A MY WEGETUJEMY (albo powarzne podwyżki i rozmowy albo bedą mieli STRAJK bo inaczej sie to nie skończy zarówno na stronie włoskiej jak i na francuzkiej). SIERPIEŃ ZWYCIĘŻY A SOLIDARNOŚĆ ZGINIE!!!!!!!!!. Jest nas coraz więcej i każdego dnia nas przybywa. SIERPIEŃ 80' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gommaman Re: zebranie zdyrekcją IP: 212.160.86.* 28.03.07, 10:29 Sierpień jest od roku a widać że coś robią, Solidarność jest cały czas i nic nie robiła tylko siedziała w kieszeni u pana Dudy,Teraz juz wiem że SOLIDARNOŚĆ to są sprzedawczyki tylko pilnują własnej dupy,żeby mieli jak najlepiej. Czy to już jest ostatnia "deska" ratunku z ich strony skłócenie załogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barre Do Solidarności IP: 212.160.86.* 28.03.07, 10:46 W poniedziałek z B0 panie zapisywały do związku NSZZ Solidarność i zapewniały że będzie 3,40 podwyżki.Więc pytam Panie Deska jak to jest? Czy znowu wkładacie makaron na uszy pracownikom? Widać że postępujecie taj jak za dawny lat,sprzedać wszystkich byle było dla siebie najlepiej? Stare czasy wróciły taj jak robił Pan Tazbir, wycieczki wycieczki i jeszcze raz wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Do Solidarności IP: 212.160.86.* 28.03.07, 11:42 W odpowiedzi na zamieszczone w gablocie zakładowej POL2 wasze pismo , uprzejmie informuję iż WZZ SIERPIEŃ 80 walczy o poprawę waruków pracy w CF Gomma Polska. Nie jest naszą intencją kłótnia pracowników CF Gomma Polska , a solidarna walka o swoje prawa . KZ WZZ " SIERPIEŃ 80" informuję pracowników CF Gomma Polska , iż nie jest powiązana zadnym układem z Dyr.Dudą. Będziemy walczyć o wszystkich pracowników ,a także z układami przy kawie które coraz częściej są praktykowane przez NSZZ z dyrekcją naszej firmy. Wszyscy widzą iż Sierpień 80 walczy o podwyzki chodź są na zakładzie dopiero od roku ,a Solidarność w ciągu ostatnich lat tylko wprowadziła 4 brygady,żadnej podwyzki i to ma byc związek który stoi za pracownikami? Pozdrawiamy pracowników CF GOMMA POLSKA i SP BARRE THOMAS POLAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:30 Siwy ! w pełni cię popieram ,pozdro dla Sierpnia 80 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JESTEM ZA!! Re: Popieram IP: 195.205.202.* 28.03.07, 12:45 Jestem za Sierpniem 80,,,teraz jak nigdy widze ze naprawde cos robia,,a nie tak jak solidarnosc zamiast bronic naszych praw nas sprzedala!!!!Smieszne sa te male procenty podwyzki ktore chca namdac,,przeciez to nic nie zmieni,,walczmy o cos dzieki czemu dalo by sie pracowac i zyc w tym kraju!!Cigle zapisuja sie nowe osoby do zwiazków,rosniemy w sile..Trzeba walczyc teraz nie mozemy zgodzic sie na ich rzucone dla uspokojenia nas lipne warunki,trzeba walczyc o poprawienie naszej sytuacji materialnej,i wszystkiego co moze nam pomoc w pracy..Jezeli nie beda chcieli zgodzic sie na nasze warunki,,jestem za strajkiem,,i to nie tylko ja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Do Solidarności IP: *.flatpla.net 29.03.07, 21:03 Siwy po 3 miechcach nadziei sam wiesz ze przepisałem sie do s80. Nie będę dalej wspiera macek dyrektora KTÓRY GRA A P. Deska tańczy dość. Dość ze niektóre osoby maja jeszcze dodatki na wegiel co gwarantuje im solidarność LUDZIE przejzyjcie na oczy P. Deska jak i jego zarząd w tym p. Gou.....sprzedadzą nas. Pamiętajmy te 4 brygady i te smieszne pieniądze możemy tylko zawdzięczać "s" i zwiazkom p. Pilec....o z pol1. Oszukiwali i jeździli sobie na wycieczki nota bene za nasze pieniądze tak cięzko wypracowywane. A przecież mogli sie zgodzić na porozumienie z sierpniem. Moim zdaniem ten związek solidarność w naszej firmie powinien natychmiastowo zostac zdelegalizowany. Dajmy szansę ludziom nieskorumpowanym w jakikolwiek sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: do Benego 29.03.07, 23:25 Popieram cie Beny w tym co piszesz.Ludzie przejrzyjcie na oczy SOLIDARNOŚC wszystko podpisuje co im podsuną a SIERPIEŃ chce walczyć . PRZYŁĄCZCIE SIE DO NAS.A poza tym wielcy biurowcy piszą że my nie znamy ortografii a sami prostych słów nie umieją napisać jak sie dowiedziałem np: zamiast napisać PRZEGUBU to :PRZEBYBU :-) , PRZEGÓBU :-) , i dalej : WZIĄĆ :-) itp. Ale przecież oni są ludźmi wykształconymi i wogóle.Pozdrawiam SIERPIEŃ. MY WALCZYMY!!!!!!!!! SOLIDARNOŚĆ PODPISUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allexy Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 23:36 Aha i to wisi gdzieś na jakiejs tablicy informacyjnej i ma służyć programowi 5S. Ciekawe czy tej tabliczce juz robili zdjęcia. :-) bo to też rewelacyjnie im wychodzi (wiadomo komu) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przebybu Re: do Benego IP: *.flatpla.net 30.03.07, 20:31 to wisi w pomiarówce przy Hyrtel no i dodajmy że to jest napisane DŁÓGOŚĆ PRZEGÓBU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: do Benego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:19 ciekawe po co tyle nowych obiboków do tego kontroli.moze oni tez beda czas wyrabiac chodziaż pół dniówki przecież i tak nie odrózniaja braka od dobrego.a gdzie ta rekrutacja bo nigdzie nie bylo ogloszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 17:01 Łabędzi śpiew sierpuchy, łabędzi śpiew. Potraficie tylko ubliżać i siać nienawiść. A ludzie potrzebują lepszych warunków pracy i lepszych wynagrodzeń i to negocjuje skutecznie SOLIDARNOŚĆ. Wy damscy bokserzy potraficie boksować na ringu powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 17:06 Łabędzi śpiew sierpuchy, łabędzi śpiew. Potraficie tylko ubliżać i siać nienawiść. A ludzie potrzebują lepszych warunków pracy i lepszych wynagrodzeń i to negocjuje skutecznie SOLIDARNOŚĆ. Wy damscy bokserzy potraficie boksować na ringu powietrze. Rzucać obelgi każdy potrafi nawet debil (nie ubliżając debilom) a wy tylko to potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:05 Jasne, od czterech lat jestem pracownikiem w tej firmie i nie widziałem aby SOLIDARNOŚĆ wywalczyła jakieś podwyżki. Siedzieli na tyłkach i nic nie robili. Nie potrafili zablokować decyzji dyrekcji o wprowadzeniu systemu cztero zmianowego. Teraz wielce się ocknęli jak koledzy z SIERPNIA 80 zaczęli starać się o podwyżki i poprawę warunków socjalnych. Niestety panowie trzeba się pogodzić z faktem że SOLIDARNOŚĆ działa w naszym zakładzie już bardzo długo i nie zauważyli że najwyższy czas i pora porozmawiać z dyrekcją o pieniążkach. Dzięki temu SIERPIEŃ 80 zyskał wielu nowych członków a SOLIDARNOŚĆ (na własną prośbę) ich straciła. Przykro się robi człowiekowi jak czyta te niektóre posty na forum. Takie hasła to można mówić, nowym pracownikom a nie osobie z większym stażem pracy (nowy może uwierzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: do Benego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 22:58 co sadzicie o podwyzkach ,to troche lipa. mam nadzieje ze to nie wyjdzie po 60 groszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:11 Nie na żadnych 60 gr jest średnio 160 zł miesięcznie na razie, chyba że sierpień da ci więcej bo do tej pory nic nie wynegocjował oprócz obietnic i zadymy. A spór zbiorowy, którym się tak chwali to knot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:04 Przyjechał mądrala z Katowic i likwiduje firmę w Częstochowie. Gomma nic nie ma, nie ma budynków nie ma majątku. Przeniesienie kilku maszyn w inne miejsce to żaden problem. Już Katowice zabrały Brembo i ludzie z Częstochowy jeżdżą do Dąbrowy Górniczej. I taki jest cel mądrali z Katowic. A ty człowieku przejrzy na oczy, gdyby Solidarność domagała się większych płac to włoch już by stąd wyjechał zabierając tych kilka maszyn. Katowice nic nigdy nie zrobiły dla Częstochowy dobrego, zawsze traktowali nas jak ludzi trzeciej kategorii. Sierpień żąda podwyżki wynagrodzeń o 60% i gdzie ją masz. Było wielu obiecujących i co z tego. Solidarność nie obiecuje tylko skutecznie negocjuje a bez hamulcowych z sierpnia było by łatwiej. Wczoraj na spotkaniu oprócz arogancji i chamstwa Sierpień niczego nie pokazał i nic nie zażądał. Zapytaj tych co byli na spotkaniu, a nie sierpniową propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: do Benego IP: *.tktelekom.pl 06.04.07, 23:13 Solidarność czyli sprzedawczyki w Gommie powinna zostać natychmiastowo ZDELEGALIZOWANA, to wkońcu coniektórzy przestana brac dodatki na węgiel i bedzie uczciwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: do Benego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:51 Na głupotę nie ma lekarstwa. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Do Solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:57 Łabędzi śpiew sierpuchy, łabędzi śpiew. Potraficie tylko ubliżać i siać nienawiść. A ludzie potrzebują lepszych warunków pracy i lepszych wynagrodzeń i to negocjuje skutecznie SOLIDARNOŚĆ. Wy damscy bokserzy potraficie boksować na ringu powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: zebranie zdyrekcją IP: 212.87.241.* 28.03.07, 12:45 punkt 3 - o 60 % to jakieś nieporozumienie , powielacie błędy wielu związków , wg mnie to 80 % , jesteście jeszcze młodzi musicie się jeszcze dużo uczyć, niskia płaca w tym przypadku usprawiedliwia brak kompetencji planistów , itd ... ,pkt 7 - tu można napisać pracę magisterską o błędach zarządzania i planowania ,pamiętacie że 4 brygady chcieli znieść w kwietniu , wg mnie nigdy nie zniosą tego systemu dopuki będzie "" żądził pamuła i sosnowski , nie mówiąc o wielu innych wybitnych WSA "" Odpowiedz Link Zgłoś
jmardok Re: do "or" 26.03.07, 01:25 To może napisz coś o nowym kierowniku -plecaku Łaskow....m z POL1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: KOCHAM GOMME IP: 212.244.68.* 29.03.07, 03:57 propnuje abyś opisał wszystkich mistrzów z pol2, którzy zostali na włoskiej stronie jest kilka ciekawych ewenementów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska9931 Re: KOCHAM GOMME 20.03.07, 11:00 a co z kasa Myslicie ze beda nam płacić. Bo to jest tak na początku nie płacą w terminie potem płaca w ratach a na koniec wcale Co Wy o tym myślicie I siedzi sie za darmo niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tele Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:09 to nie przychodz wcale po co się bedziesz męczyłi innych.wszyscy są zbyteczni w tej firmie.wkółko to samo na tym forum.nic nowego jeden drugiego chce utopić.niech topi .poczekamy na końcowy wynik waszych kłotni sporow..utopicie się we własnym...gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: KOCHAM GOMME IP: 80.50.232.* 21.03.07, 17:58 co z Ameryką,podobno włoska,jeśli coś wiecie co tam się dzieje napiszcie,bo nie wiem czy warto wracać z długiego zwolnienia.Kto tam teraz rządzi??????// Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: KOCHAM GOMME 21.03.07, 20:57 Ameryka podobno ma przetrwać do świąt i koniec.Ale pod takimi rządami wszystkie działy po stronie włoskiej wcześniej czy później czeka taki sam los.Ameryke aktualnie mają pod opieką mistrzowie z pras obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardkor Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 17:34 huta szkola stolze 1700, cementowania rmc 1800, hutaq stali czestochowa 1800 w gore guardian 1 tys w gore - zarobki pracownikow produkcji cf - gomma zajob wdychanie rakotworczej gumy pod dwoch trzech latach pracy syndrom lysienia stres no bo jak tu pracowac i nie robic brakow jak maszyny sa tak rozj.. a ustawiczae nie ustawia ich dobrze i za do 1200 mamy nie wiem jak wy ale ja stad spie..m juz niezle organimz sobie zooralem przy tych gumach a poza tym ostatnio przyjmuja sam,ych kryminalistow to moze zrobmy inaczej niech pracuja tu ludzie z bialego domu nad sekwana- niech pracuja w gommie za kare zabili skrzywdzili okradli niech pracuja w gommie a napewno jak sie skonczy wyrok odechce im sie lamac prawo bo nie beda chcieli juz wrocic do gommy - tako rzecze Zaratrusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strajk Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 17:54 Stanął w ogniu nasz wielki dom Dym w korytarzu kręci sznury Jest głęboka naprawdę czarna noc Z piwnic płonące uciekają szczury Krzyczę przez okno czoło w szybę wgniatam Haustem powietrza robię w żarze wyłom Ten co mnie widzi ma mnie za wariata Woła - co jeszcze świrze ci się śniło Więc chwytam kraty rozgrzane do białości Twarz swoją w oknie widzę twarz w przekleństwach A obok sąsiad patrzy z ciekawością Jak płonie na nim kaftan bezpieczeństwa Dym w dziurce od klucza, a drzwi bez klamek Pękają tynki wzdłuż spoconej ściany Wsuwam swój język w rozpalony zamek Śmieje się za mną ktoś jak obłąkany* Lecz większość śpi nadal przez sen się uśmiecha A kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa Na rusztach łóżek milczy przerażenie Ci przywiązani dymem materacy Przepowiadają życia swego słowa Nam pod nogami żarzą się posadzki Deszcz iskier czerwonych osiada na głowach Dym coraz większy obcy ktoś się wdziera A my wciśnięci w najdalszy sali kąt - Tędy! - wrzeszczy - Niech was jasna cholera! A my nie chcemy uciekać stąd! A my nie chcemy uciekać stąd! Krzyczymy w szale wściekłości i pokory Stanął w ogniu nasz wielki dom! Dom dla psychicznie i nerwowo chorych! Jacek Kaczmarski 1980 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopik Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:05 ty terefere kto to korzeń bo nie jarze ksywy ????? Odpowiedz Link Zgłoś
jmardok Re: KOCHAM GOMME 22.03.07, 22:39 Korzeń - to taki niedouczony plecak co w ciągu ostatniego roku został planistą a ostatnio kierownikiem na dziale o ktorym nie ma zielonego pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: korzen de best IP: *.man.czest.pl 22.03.07, 22:43 tak panie korzen dalej niszcz ludzi niech cwaniaki odejda a przyjda niedorajdy zyciowe to nie bedz podskakiwac !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 01.05.07, 12:36 Korzeń to dupek umie tylko obrażać ludzi poniżać a o pracy nic nie wie droge do awansów dały mu plecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrobmy to Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 17:59 Chłopcy z Częstochowy, Chłopcy z Okolic Dzisiaj dyrekcja użyła broni. Dzielnieśmy stali, celnie rzucali. Janek Wiśniewski padł Na drzwiach ponieśli go Świętojańską Na przeciw glinom, na przeciw tankom. Chłopcy gomowcy pomścijcie druha. Janek Wiśniewski padł. Lecą petardy, ścielą się gazy, Na robotników sypią się razy, Padają starcy, dzieci, kobiety. Janek Wiśniewski padł. Jeden raniony, drugi zabity, Krwi się zachciało słupskim bandytom. To Partia strzela do robotników. Janek Wiśniewski padł. Krwawy Kociołek do kat Częstochowy, Przez niego giną dzieci, niewiasty, Poczekaj draniu - my cię dostaniem! Jacek Wiśniewski padł. Gomowcy Idźcie do domu. Skończona już walka. Świat się dowiedział, nic nie powiedział. Janek Wiśniewski padł. Nie płaczcie matki. To nie na darmo Nad Gomma sztandar z czarną kokardą. Za chleb! Za wolność! Za nową Polskę Janek Wiśniewski padł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppppppppp Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 22.03.07, 20:07 PROFANACJA! Brak szacunku dla Janka Wiśniewskiego i tamtych czasów. Ty żyjesz on nie Odpowiedz Link Zgłoś
allexy Re: do pol. 1 22.03.07, 20:26 ludzie zapisujcie sie do sierpnia 80'. jesli nas bedzie wiecej na stronie włoskiej to wiecej zdziałamy a do tego nasz zwiazek bedzie sie mógł połaczyć ze stroną francuzką a wtedy panu dyrektorowi D... nie bedzie juz tak wesoło (choc i tak nie jest).z checia by ktoś przyjechał z pol 2 zapisać was ale nikt nas nie chce na pol 1 wpuścić.ZAPRASZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do pol. 1 IP: 80.54.173.* 22.03.07, 22:34 czytajac to wszystko codziennie dziekuje Bogu ze mnie zwolnili za moich czasow bylo tam inaczej lepiej jeden drugiemu pomogl a teraz az strach pomyslec teraz chodze dopracy z przyjemnoscia i rogalem na buzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzen Re: do pol. 1 IP: *.man.czest.pl 22.03.07, 22:40 spadac sierpien 80 nie dacie rady hahahahha a ja i tak was bede .. i niszczyl hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrobmy to ppppppppp IP: 195.205.202.* 23.03.07, 07:31 to nie profanacja to metafora zaklady do Janka Wisniewskiego a nasz zaklad to organizm ktory umiera wykanaczany przez wyzysk on nie zyje ale zaklad jeszcze zipi wiec moze madry polak przed szkoda a nie przed i po Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ppppppppp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:20 ratunek leży w mądrym zarządzaniu i kierowaniu.A jak można uratowac coś jak ludzie to co to zniszczyli dalej kierują.za to produkcja nie powinna popełniać błędów i być nieomylna.całej reszcie się wybacza!dajcie ludzią powód do tego by było wieksze zaangazowanie w to co robią,nie stresujcie ,wiecej tolerancji zadowolenia finansowego a wzsystkie kłopoty tej firmy znikną .nikt nikogo nie bedzie obrażał i zajmie się tym co do niego należy.ciągle wracacie do przeszłości dajcie już spokój tamtym czasom żyjemy już od dawna w innym świecie a wy ciągle się cofacie oglądacie do tyłu pokażcie wreszcie że stac was na to żeby o was mówili ze jestescie silnym związkiem ,który potrafi wynegocjować coś dla robotników.w koncu mamy się rozwijac a nie zyc przeszłością,strjkami rozrubami ,ludzie jestescie dorosli pomyslcie troche wielu z was nie pamięta sierpnia 80 ,stanu wojennego ,po co do tego wracać ,macie chyba swoje zdanie swoje postulaty to walczcie o nie a nie głupio się przekamarzacie ten taki ten siaki.pomyslnych negocjacji.znajdzcie kompromis korzystny dla wszystkich.poproscie mediatora jak sami uwazacie ze nie dacie rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś M.kurda Re: ppppppppp IP: *.realestate.net.pl 26.03.07, 12:37 A ja kocham Sille P. bardzo zależy mi na połączeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo ziom :) IP: 195.205.202.* 27.03.07, 15:21 ale dzisiaj kierownik wulkanizacji zlapal osob ze za 3 14 zamkneli prase ten czlowiek mi imponuje (ku.. niedorozwuj mysli ze mu kto cykla wiecej zrobi co za pojeb teraz rozpocznie sie zabawa w kotka i myszka tak ja w kiciu nadchodzi klawisz tak teraz bedziemy sobie stukali jak daleko jest nasz nowy nieudolny kierownik ktory chce sie zesrac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: :) IP: 212.87.241.* 28.03.07, 12:54 WG MNIE KWALIFIKUJESZ SIĘ DO ZWOLNIENIA, NIE UJMUJĄC TWOJEJ ORTOGRAFI TĄ TRZEBA ZUTYLIZOWAĆ , KUP SOBIE SŁOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO ZANIM ZACZNIESZ COKOLWIEK PISAĆ NA TYM FORUM I NIE TYLKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:58 Z twoją też nie najlepiej. Możesz się sam zwolnić, jeśli tego chcesz. Nie wytykaj takich drobnych błędów (orograficznych) innym, sam nie jesteś lepszy. Pozdrawiam ON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Re: :)do ABC IP: 195.205.202.* 29.03.07, 19:43 ABC czepiasz sie kazdego...Malo wiemy??A ty ewnie wiesz wszystko.Co siedzisz w biurze i grzejesz stoleczek?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy sierpien 80 IP: 195.205.202.* 28.03.07, 17:44 jak sie zapisac do waszego zwiazku ?? bo nie bardzo wiem jak nigdy mnie zwiazki nie interesowaly ale teraz widze ze cos robicie moze kto pokieruje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s80 Re: sierpien 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:58 a ktora masz zmiane ? jezeli chcesz wstapic w nasze szeregi zapraszamy serdecznie im nas wiecej tym mamy wieksze przebicie . na pol 1 z tego co wiem to nie ma do kogo sie zglosic proponuje telefonicznie sie umowic a na francji na autoklawach pytac o zmiane niebieska albo biala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: sierpien 80 IP: 212.160.86.* 29.03.07, 11:00 Na Pol 1 Tomasz Podsiadlik wózkowy na magazynie,albo zapytajcie mojego brata Adriana jest ustawiaczem , poda wam numer tel. do mnie. Na Pol 2 Marek Michalski ,Sebastain Wróblewski Pozdrawienia dla Pracowników CF Gomma Polska i SPBT Poland Sebastian Wróblewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: sierpien 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:12 Biuro jeśli ma coś do powiedzienia na tym forum to tylko na temat ortogafii . Szkoda , że nie piszą nic na temat poprawy sytuacji w zakładzie albo płynności produkcji na działach .W dalszym ciągu nie wywiązujemy się z zamówień , a na działach panuje szaleństo sto osób rządzi i nie wiadomo co robić . Rzuca się jedno żeby robić drugie . Panowie piszący poprawnie nie sprawdzajcie ortografii na forum tylko ruszcie głową co tu zrobić żeby się wyrobić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Do Mercedes IP: 212.160.86.* 29.03.07, 11:21 Najlepszy napis jaki Pan z biura wywiesił na tablicy informującej to "WIELOZADAŃOWOŚĆ" - pozostawmy to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: sierpien 80 IP: 195.205.202.* 29.03.07, 11:26 często tez jest brak wyrabiania sie z powodu braku pracownikow nie ma kim obstawic maszyn wiele osob notorycznie choruje ale ja sie wcale im nie dziwie nie maja motywacji do pracy jak firma nam tak i my firmie a gdyby co miesiac kazdy pracownik dostawal 400 zl za to ze nie choruje powiedzmy ta premia bylaby uzalenziona od dni roboczych w mieisacu i nadgodzin ale powiedzmy ok 400 zl na miesiac wtedy zarabialibysmy po 1800 zl i mniej wiecej byloby to ludzkie a i osoby ktore notorycznie choruja niepogardzily by tym i by w koncu sie wziely za robote no bo jest o co walczyc i mysle ze firma by na tym zyskala a nie stracila no i w koncu niech sie skoncza te glopie przepustki przeciez pracujemy po 8 godzin czasem sie zdazy tak ze wszyscy przyjda no i za duzo ludzi za malo roboty a nie mozna by bylo w tym czasie dac ludzi do utrzymania ruchu i jako ustawiaczy przeciez ludzie Ci znaja sie bardzo dobrze na maszynach wiec mogliby robic uruchomienia pomagac czy chodzby konserwowac niektore prasy. A takiep rzepustki tylko zniechcecaja do pracy bo czlowiek jedzie a tu sie okazuje ze nie ma pracy no i po co tracic czas i pieniadze na dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm.. Re: sierpien 80 IP: 195.205.202.* 29.03.07, 11:31 A co do kadry naszej to tak oni interesuja sie ortografia, tym ze detal jest w czerwoncy pojemnikach a nie w bialych chodz bialych nie ma a i czerwonych ostatnio brakuje bo maszyny coraz wiecej brakow robia bo sa zle ustawione a czemu zle bo ustawiacze sa poganiani. Zwroci uwaga kadra na to ze ma sie zla koszulka ale jak sie powie ze nie ma flag ani spryskiwaczy to nagle milkna. Jak sie zglosi ze zle detal momalowany to kazdy tylkiem sie odwraca ale ze kubek pod prasa lezy to widza, jak sie zglosi ze za duza norma to nic nie mowia ale ze kubek z woda stoi na prasie zauwaza. Jak sie zglosi ze gwozdzie z butow wystaja to cicho wszyscy siedza ale jak detal przypadkiem gdzies upadnie to chca 50 % premi zabrac. Nie wiem do czego to wszystko dazy nie wiem ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sierpien 80 IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.07, 13:06 to wszystko dąży do niedalekiego końca GOMMY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsens Re: sierpien 80 IP: 195.205.202.* 29.03.07, 17:32 faktycznie oni sami chca ten zaklad polozyc..I pisza jeszcze po co im podwyzki,,albo mowia ze nas zastapia ludzmi z worka..Tylko pokazcie mi gdzie ci ludzie,,i powiedzcie ile beda potrzebowali zeby sie wyszkolic..To prawda ostatnim czasem zrobilo sie pomaranczowo na zakladzie,,,dzieki nowym i ich kamizelka,,,tylko powiedzcie ilu z nich wytrzyma..Mam nadzieje ze chociaz połowa..Juz slysze od niektorych ze popracuja z miesiac i podziekuja..Nie pasuje im ze smierdzi,ze ciezka praca ,ze za malo zarabiaja i trzeba sie zwinac i szukac czegos bardziej oplacalnego,ze raczki bola,ze za duzo liczenia i rozpisywania,ze czepiaja sie o byle co ,ze za duzo zadzacych itp..Nic nie mam do tych ludzi bo kazdy chce pracowac,,ale nie tylko my stali pracownicy Goommy zauwazylismy ze cos jest nie tak w tej firmie.!Ludzie widzicie chyba ze wszystko idzie w gore tylko nie nasze pensje,,od 5lat jak pracuje,procz podwyzki inflacyjnej nie dostalem rzadnej!!No i jak tu zyc..a oni teraz chca te liche pare procent dac...Dlatego jestem za zwiazkami sierpnia 80 i mam nadzieje ze nam sie uda,powinnismy walczyc z nimi!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: sierpien 80 IP: 212.87.241.* 29.03.07, 19:26 pieprzysz głupoty , nic nie wiesz .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: sierpien 80 IP: 212.87.241.* 01.04.07, 14:39 o czym ty mówisz ?, jak się wyrobić ? na nocnej zmianie albo na 2 ?,najlepiej uszkodzić maszynę aby nie pracować , albo przyśpieszyć żeby można się poopiepszać , chcesz konkretów , np . duża myjka Arista , klejarki .. więcej ?? co nie pasuje ci ortografia ?? nie jestem złośliwy ale mogę być ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walcz,walcz polowanie na alexxey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:50 znajdę cie.internet to taka zabawka ale pamiętaj ze zawsze ślad jakiś po tobie zostaje .Więc proszę cię bardzo wyluzuj i niepodsycaj atmosfery.Bo jak przesadzisz ujawnię twoje imię i nazwisko.!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mnm Re: polowanie na alexxey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:38 Posłuchaj no kolego mnm , nie masz pojęcia ,że jeśli jakaś maszyna jest uszkodzona to się biega i szuka innej roboty . Bo choćby nie wiem co to normę trzeba zanieść przełożonemu . Więc nie wiem czemu myślisz , że psucie maszyn leży w naszym interesie .W tym zakładzie nikogo nie obchodzi czy klejarka stoi czy nie czas ma być i ch.. , bo jak nie to nie masz życia . WIĘC NIE MIERZ LUDZI WŁASNĄ MIARĄ KOLEGO MNM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: polowanie na alexxey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 17:00 Czekam na to ! Post poniżej też jest mój . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: polowanie na alexxey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 16:48 I co z tymi podwyżkami tyle gadania i wszystko ucichło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: He Re: polowanie na alexxey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 16:51 Dostaniemy ale pięścią w czoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s80 Re: sierpien 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:59 a numery sa na kazdym pismie ktore wystawiamy w gablocie POZDRAWIAM SIERPIEN 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś M.Kurda Re: sierpien 80 IP: *.realestate.net.pl 28.03.07, 23:41 Byłeś na pikiecie w Warszawie w niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze jedno sierpien 80 IP: 195.205.202.* 29.03.07, 11:08 Gdyby przyslugiwaly nam posilki regeneracyjne w czasie przerwy wówczas nawet zatwardziali lamacze norm zeszli by na przerwe i walka by byla wyrownana a tak to jedni nie schodza na przerwe i chociaz maszyna im szwankuje wyrobia norma a drogiemu maszyna szwankuje zejdzie na przerwe braknie mu 50 min i pozniej krzywo na niego patrza a gdyby byl posilek regeneracyjny chyba szkoda byloby nie zjesc. No i przerwa wtedy by byla a nie z 6 schodzi a reszta walczy z normami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Reidiot IP: 212.160.86.* 27.03.07, 23:28 chyba ci sie mózg lasuje z tym polączeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm.. Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 18:07 Dla porównania w innych zakładach dla pracownikow kontroli jakosci dodatek pralniczy to 50 zl a dla pracownikow produkcji dodatek pralniczy to 80 zl w gommie to sa kpiny 20 zł i powinna byc dodatkowa premia co miesiac za niechorowania ok 400 zl a nie siedza sobie na chorobowym a my musimy na nich zapierniczac chodz i tak nie do konca bo Włosi sobie żer urządzili na nas podwyzki moze i zrobili ale dla kadr nie dla nad bo my jestesmy (nie) zbedni pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 18:25 Włoski producent samochodów zmuszony został do wstrzymania produkcji w trzech zakładach. To efekt strajku pracowników poddostawcy, firmy CF Gomma. wiadomosci.moto.pl/mod.php?dir=wiadomosci&id_wiadomosci=985&id_kategorii=76&opcja=wiadomosc&pozycja= tak bylo rok temu a wiec gommowcy!!! musimy zastrajkowac bo gdybac sobie mozna ale jak nie wstrzymamy sie od produkcji to wlochow to nie ruszy dopiero jak zaplaca kary to dojdą do wnisoku ze lepiej sie mniej nachapac i dac nam podwyzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 18:34 wiadomosci.moto.pl/mod.php?dir=wiadomosci&id_wiadomosci=977&id_kategorii=6,Aktualności&opcja=wiadomosc&pozy cja=1020 to nie oni nas maja tylko my ich tak naprawde tylko oni proboja nam wmowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 22.03.07, 18:42 praca.onet.pl/oferta/pOferta.ij/OPERATOR-MASZYN-I-URZADZEN/CZESTOCHOWA/job=DF2BD70D-3048-32C3-70C66B8E6AB42E05 przegladam te ogłoszenia o prace i ciagle jest w gommie wolnych miejsc 54 a chetnych od miesiaca czasu 13 wiec cos nie moga znelesc juz jelopow do pracy ciekawe czy oni by sie truli i urzadzali sobie takie wozonko za 1200 zl hm... i jeszcze rodzine za to utrzymaj i zaplac rachunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecej?/ Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:42 ja to bym poczytal o Robercie P.wielkim szefie ATB..Niewiem co ten czlowiek chce zrobic z tego zakladu..ale na razie to te wszystkie pomysly tylko utrudniaja prace..Byl mistrz teraz zrobił po 4 na zmianie,,i sami nie wiedza co do nich nalezy,pozatym juz teraz nic nie robia,przechodza przez 8godzin i daja nam -przykład,,,.Cos wiecej o Gielcu,,wielki pan sie z niego zrobil,,juz nawet nie poznaje kolegow z produkcji z ktorymi pracowal,,teraz goni ludzi,,a byl wielkim opie..czem na produkcji,,Kolko wzajemnej adoracji istnialo chyba od zawsze,ciekawy jestem co trzeba zrobic zeby nalezec do tego zwiazku??Czy bycie plecakiem wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:00 koles za mało jesteś inteligent by należeć do tego kółka.przykłasd to jest z ciebie.wygląda na to ze juz tu troche robisz ale co przy...asz sie do innych.gó...o cie obchodza inni.zajmij się robotą bo ubliżanie innym też jest karalne..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 25.03.07, 19:26 wszystkie kółka zainteresowań mają krótkie nóźki , gielce , pażuchy i inni długo już nie pożyją ... daję im 6 miesiecy ...życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co z pieniędzmi Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:18 A co z pieniędzmi co dostała gomma ?? Podobno w związku z 5S wpłynęły do gomy jakieś pieniądze co miały iść na premie , pytanie dla kogo ? Już wiem pewnie dla kierowników i ludzi odpowiedzialnych za 5S .Ludzi co badzo dużo zrobili . Sprzątali rękami pracowników , poganiali , chodzili i patrzyli czy aby nie ma rozpierduchy . Pracownicy robili normy latali ze szczotkami w dupach zrywali o....p...r... za belegó.. . Więc w nagrodę dostali gó.. . Kurde a może Gracjelka sobie zabrała tą kase , bo przecież ona dostawała małpiego rozumu na punktcie kurzu w szparkach i to jej najbardziej zależało na tym żeby było czysto . No chyba , że to Pawełek o którym ty tyle piszą na forum lub ten kolo z brodą . Tego to my się chyba nigdy nie dowiemy . Ale moi drodzy chytry dwa razy traci !!!!!!A kradzione nie tuczy !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtuś Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 27.03.07, 11:56 nikt osobiście nie dostał żadnych pieniędzy z 5S ,wszystkie pieniądze idą na materiały / tablice + ich wyposażenie / , wiem bo jestem blisko tego tematu a nie należę do 5S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 29.03.07, 19:41 ..........tablice i te gryzmoły na nich wypisywane...? ...tylko trochę błędów ale co tam niech "chołota" się domyśla o co chodziło... pozdrowienia dla "rozmyślnych" inaczej pozdrowienia dla 5S......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:20 znowu sami swoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad69 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:53 całkowicie się z tobą zgadzam oni tylko łażą i nic nie robią.no może poza jednym dobrze włażą w dupę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:06 NO JEST TZLKO JEDEN NA TPE I ON FAKTZCYNIE ODWAL KAWAL DOBREJ ROBOTY I YNA SIE NA TZM CO ROBI - JAK TAM SIWZ NA SPOTKANIU Z PANEM DUDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:25 I co może to 80 zł sierpnia to sukces a 336 zł Solidarności to porażka, można i tak, nie ma to jak propaganda sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpien 80 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:15 nie 80 pln tylko 400pln brutto pajacu z solidarnosci na swieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:44 336 zł to robota Solidarności mieli byście figę z makiem gdyby nie Solidarność a sierpuchy strasznie sie chwalą bo tylko to potrafią że wynegocjowali tylko że po Solidarności. Bo Solidarność była o 10 i 336 zł uzgodniła o 12 i jest to podwyżka wynagrodzeń od 1 lutego 2007r. Supermenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llcoolJ do solidarnosci IP: 195.205.202.* 07.04.07, 16:50 moze i wy Solidarnosc zesci wywalczyli jakies podwyzki ale po tym jak wasze opina spadl do zera baliscie sie o stolki i chcecie teraz podwyzek bo widzicie ze nikt do was nie dolacza tylko odchodzi a sierpien zaczal dzialac wiec teraz jestescie posrani bo boicie sie o stolki ale gdyby nie sierpien to byscie nadal kladli na to lache i jeszcze obnizali wynagrodzenia bo to i tak za duzoe zeby umrzec z glodu co nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: do solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:00 Gdyby głupota umiała latać to byłbyś mistrzem świata w lataniu życzę szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:05 Ta, ale gdyby nie sierpień to by nic nie było. Solidarność negocjuje??? Pytanie tylko od kiedy. Jakoś przedtem o negocjacjach nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:32 solidarnosc negocjuje : deputat weglowy, moze jeszcze ktoregos corke badz syna na jakes "atrakcyjne "stanowisko wkreca , , kolejna wycieczka tym razem gdzie majorka ???? wyspy bachama????? , zwiekszenie im stawek i tak juz wysokich, ................ , ale my korniki kazda deske wpier....my....!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:00 Dobre, dobre ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:50 Jak ktoś nie chce słuchać i się nie interesuje to nie słyszy i nie wie. Pozdrowienia dla niesłyszących i niewiedzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 13:04 dogadajcie sie wreszcie a nie opsypujecie się wyzwiskami.bezdie to duzo lepsze dla wszystkich.wazne ze cos na te swieta wywalczyliscie i to sie liczy.teraz widoczna podwyzka i wszyscy beda zadowoleni ,chetniej beda przychodzic do pracy, bedzie kazdemu zalezec na pracy.no i jeszcze premie za wieksza produkcje.to dla samego zakladu lekarstwo ktore pozwoli osiagac wieksze zyski za naprawde dobra produkcje nikt nie bedzie wtedy zlewal tylko myslal o pracy a nie o klopotach finansowych i o tym ze jest daleko do wyplaty.WESOLYCH SWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe o panach z solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:21 Nie chcę już obrzucać błotem solidarnosci ale spojrzcie sami kto tam zarządza i w jakim jest wieku trzech starszych panów srednia 53 lata.Wiem jaki jest ich swiatopoglad na zaklad a zwlaszcza tegoich calego guru pana de..i który jakby nie bylo sierpnia to pewnie wywalczyl by ale obnizki w zamian za korzysci dla niego samego .Solidarnosc jak istnieje na zakładzie nic na razie dobrego nie uczyniła ,stała sobie w koncie i robiła wszystko co im powiedziano od starej dyrekcji pozniej jakies kolonie dla zarzadu byly we wloszech we francji,panie de...ka powiedz lepiej ile masz pan na godzine na tym remoncie 14 15 czy 16na/h wiem od niektorych ze trząsłes jak buldog przed zebraniem i mówiłes ze sierpien chce zaklad zniszczyc zadając podwyzek godnych naszej pracy .Zdajesz sobie sprawe ze takim podejsciem to własnie ty doprowadzasz zaklad do ruiny bo nikt nie będzie w nim chciał pracowac zwłaszcza młodzi sprawdzeni ludziejak nie bedzie ludzi nie bedzie goomy musisz to zrozumiec ,wiem ty masz jeszcze stary poglad ale chociarz sprubuj tym razem z panem gou...ą we dwójkeinteligencją nie grzeszycie iwęc co dwóch to nie jeden.Mam tak małą sugestię do członków solidarnosci powiem wam tak sam związek solidarnosć jest dobrym związkiem ma wiele zasług dla polski bo zarządzali nim dobrzy ludzie i mieli jakies ambicje i idały więc pomyślcie aby odwołac zarząd i stworzyc nowy z ludzi z perspektywami którzy maja jakis cel pomyslcie otym koledzy i koleżanki.Napisalem to po to bo odeszedłem z waszgo związku zapisze się może kiedys jak nie będzie w nim ludzi którzy są po stronie pracodawcy i robią krzywdę swoim kolegom.Pamiętajcie ze trzy osoby poprzez swoja głupote moz utrudnic zycie calej załodze przez swoje postepowanie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:09 Kolego,super napisaleś ! i to mi sie podoba,oby wreście reszta zalogi przejżała na oczy,masz 100% racji o panu De--e i jego światopoglądach,skończyły się czasy ukladów z Dyrekcją,w pelni cię popieram co napisałeś,bo sam pracuję w zaklądzie 5 lat ,i nie jeden ukladzik już widziałem,a teraz jest naprawdę szansa aby nam wszystkim sie byt polepszył,ale oto musimy wszyscy walczyć,nie tylko Sierpień 80 ale również niech Solidarność zacznie z nami spółpracować . Pozdrowienia dla załogi,i wesołych świąt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: o panach z solidarnosci IP: 89.174.23.* 10.04.07, 14:59 Sierpień 80 niechce rozmawiać z reszta zwjązków a nie odwrotnie . Cały zarząd tygo zwiasku to tylko marjonetki w renkach Krajówki i bez Krajówki niesą wstanie nic załatwić . Na ostatnim zebraniu poza przewodniczącym zkrajówki nic nie mówili na tematy interesujące załoge , no chyba że załoge interesuje nowe lokum dla Sierpnia 80 to był ich główny temat zebrania . A to co wypisują na ulodkach to tylko zwykła propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: o panach z solidarnosci IP: 217.153.233.* 10.04.07, 15:36 Ty zasrany jełopie chciałem rozmawiać i mówiłem to wczesniej do wszystkich pozostałych zwiazków , więc nie pie..złamasie ze było inaczej Pozdrowienia Siwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: o panach z solidarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:49 Sebcio nie denerwuj się tak bardzo bo złość piękności szkodzi i jeszcze Ci z tych nerwów wyjdą włosy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:11 tak bo bez krajowki nic nie moze zapasc zadna decyzja , i dlatego ten zwiazek tak dziala a nie inaczej , bo kieruja tym ludzie ktorzy maja wiedze prawna i nie tylko .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:30 Takie z nich Prawniki jak z koziej .... trąba. Zielonego pojęcia nie mają nawet o tym czy są reprezentatywni czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:32 Panowie z Katowic ci pomogą, naiwniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:28 I to jest właśnie słownictwo sierpnia. Z kim chciałeś chłopie rozmawiać przecież wyrzuciłeś Solidarność ze spotkania z pracodawcą. A może to był twój kolega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubek Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:00 Kto chciał rozmawiać wredna gnido z sierpnia 80. Na spotkaniu 5 kwietnia zależało wam tylko na pomieszczeniu i biurkach ani słowem nie mówiliście o podwyżkach ani o wolnej wielkiej sobocie a oskarżacie hegemony z Katowic Solidarność. Okłamujcie dalej ludzi, poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiom Re: o panach z solidarnosci IP: 195.205.202.* 09.05.07, 06:56 co z ta podwyzka bedzie czy nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:21 Będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: o panach z solidarnosci IP: 195.205.202.* 12.05.07, 22:57 bedzie tylko kiedy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: o panach z solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:08 Związek to nie trzy osoby ale jeśli nie będzie więcej to będą właśnie trzy. Najlepiej stać z boku, albo się pogniewać i zabrać zabawki ale skuteczniej jest coś zrobić a nie wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyplata Re: o panach z solidarnosci IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 14:13 dostaliscie wyplate (jesli to tak mozna nazwac:) ) przed swietami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Spotkanie Gomma IP: 217.153.233.* 06.04.07, 17:33 Komisja Zakładowa WZZ „Sierpień ‘80” przy CF „Gomma Polska” w Częstochowie ,informuję iż w dniu 05.04.2007 r. odbyło się spotkanie Związków Zawodowych z Dyrekcją firmy. Na spotkaniu Dyr. A. Forzi potwierdził iż od 1.01.2006r. nie obowiązuje ZAKŁADOWY UKŁAD ZBIOROWEGO PRACY chodź jeszcze nie tak dawno MO NSZZ Solidarność i ZZP CF Gomma twierdzili iż taki układ istnieje i obowiązuje . Dyrekcja Firmy poinformowała także ,iż zobowiązuje się do przestrzegania ZUZP ,a wynagrodzenie pracowników nie ulegnie zmianie do czasu podpisania nowego Układu pracy. Dyrekcja naszej firmy uznała za PROWOKACJĘ nasze postulaty, jeżeli dyrekcja twierdzi że nie ma dla nas na podwyżki , a przyznają sobie coraz to większe pensję. Dyr. Duda poinformował wszystkich zebranych iż : „NIGDY NIE MIAŁ ŻADNYCH PROBLEMÓW Z ZWIĄZKAMI ZAWODOWYMI TYLKO OD KILKU MIESIĘCY SIĘ POJAWIŁY” to stwierdzenie pozostawiamy załodze do własnych przemyśleń. Z okazji Świąt wielkanocnych składamy najlepsze życzenia wszystkim pracownikom CF Gomma i SPBT Poland . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek "Beny" Re: Spotkanie Gomma IP: *.tktelekom.pl 06.04.07, 23:27 Chciałbym Wam aszystkim życzyc udanych i spokojnych świąt Wielkiej Nocy, odpocznijcie i nabierzcie siły do dalszej walki. Życzę wam żeby praca się wam OPŁACAŁA, żeby w CF Gomma wreszcie zaczeli traktować was jak ludzi. Ja w dniu dzisiejszym tj 06.04 zakończyłem karierę w CF Gomma, ale popieram was za walkę wszystkich. Szczególne pozdrowiena dla mojej już byłej brygady "D", oczywiście chodzi tu o ludzi z Hyrtel, jak również dla całego paguringu oraz przewodów jak również Pandy. Jeszcze raz Wszystkiego najlepszego. Siwy trzymaj ich za mordeczke wiesz o kim mówię Pozdrawiam Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Spotkanie Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 08:59 od kiedy niby nie obowiązuje układ zbiorowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Spotkanie Gomma IP: 217.153.233.* 07.04.07, 10:23 Układ został zawarty na czas określony do dnia 31.12.2005r.Zgodnie z KP układ zawarty na czas określony rozwiązuje się z upływem okresu,na który został zawarty.W świetle cytowanego przepisu uznać należy , że układ zbiorowy pracy,o którym mowa uległ rozwiązaniu z dniem 31.12.2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Spotkanie Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:53 Od 1 stycznia 2006r. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Spotkanie Gomma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 13:02 może wreszcie ktoś DOBRZE poinformowany napisze dokładnie co, w jakiej wysokości i od kiedy zostało wynegocjowane Wesołych Świąt dla pracowników CF GOMMA i SPBT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: Spotkanie Gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 12:48 I trzeba wam było powiedzieć, że UZP nie obowiązuje bo sami nie umiecie czytać ze zrozumieniem. Od 1 stycznia 2006 roku nie obowiązuje, o czym wszyscy wiedzieli. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
ad69 Re: KOCHAM GOMME 03.04.07, 22:55 a co myślici o dziewczynacz ktore nie sa w kontroli jakosci a chodza po prasach i odwalaja robote za kontrol jakosci? mam na mysli panie z kurnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:13 dziewczyny w tej firmie są dyskryminowane.A co robi kj to wszyscy wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:48 My jestesmy zwyklymi pracownikami,,tu nie chodzi o ublizanie komus,,tylko o to ze my tez chcemy zeby bylo jak najlepiej w firmie,,,a nie widac zeby te zmiany wychodzily na dobre.Tak samo jak biuro pracujemy w tej firmie i wbrew opiniom my chcemy pracowac..Chcemy tez by wszystkie te decyzje i zmiany ktore nastepuja wychodza na dobre nam wszystkim.Tu chodzi o to ze kazde zmiany powinny byc doglebnie przemyslane,,nie tylko przez jednego czlowieka,,powinny byc uzgadniane tez z ludzmi z biura ktorzy pracowali na produkcji i wiedza cos o niej..Bo wybaczcie jezeli ktos przejdzie sie nawet kilka razy dziennie po hali to co taki czlowiek moze wiedziec o produkcji..W biurze jest duzo osob ktore prace zaczynali od produkcji i znaja sie na rzeczy i wiedza jakie zmiany wyjda na dobre a jakie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowieniu Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 26.03.07, 23:15 interesujace to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):) Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:58 czemu ten wątek jest tak popularny? Wyjaśnijcie mi bo nie chce mi się czytać od początku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś M.Kurda Re: KOCHAM GOMME IP: *.realestate.net.pl 07.04.07, 12:31 Kocham Sille!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:54 o czym wy ludzie piszecie na wloskiej stronie tylko ustawiacze i niektorzy operatorzy maja szanse na podwyzki co jeszcze ta cala lokomotywe ciagna bo ich zaden operator nie jest w stanie zastapic hytrel paguring nawet na wulkanizacji. Jezeli te osoby nie dostana podwyzek to proponuje im poustawiac maszyny zgodnie ze wszzstkimi instrukcjami i jak firma przez tydzien podliczy jakie ma z tego straty to moze wtedy zmieni zdanie na temat podwyzek - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:46 Jaka szansa na podwyżki ? - złotówę na godzinę jak dadzą czy nawet 2 zł to i tak lipa. Pracowałem w gommie 6 lat, z czego trochę ponad rok jako ustawiacz i po którejś rozmowie z kierownictwem zrozumiałem że nic nie podniosą. Kierownictwo może tylko interweniować u włochów, ale oczywiście bezskutecznie. Poza tym na niektórych działach przestało by się opłacać produkować gdyby dać podwyżki na produkcji bo niestety umowy z odbiorcami są takie że rok w rok trzeba obniżać cenę za detal. Takie właśnie są umowy w przemyśle samochodowym. Zwalniajcie się - pracy jest tyle że i tak was za mało - i to pracy za lepsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze co Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 07.04.07, 20:44 tylko dlaczego www.cfgomma.com gommy w innych krajach potrafia funkcjonowac i robi pod dwie osoby na prasie ?? i nie maja takich pensji jak my i biora je ok 1800 Euro czyli ile to bedzie na nasze.. i tam sie oplaca produkowac i caly czas sa nowe inwestycje tylko ze tutaj Ci z góry chca sie nachapac naszym kosztem inwestuja wtedy gdy juz musza na spotkaniu z glowaczem on twierdzil ze nie ma kasy na nowe prasy nagle sie znalazla na 2 nowe skad... bo juz wlosi uznali ze nie ma na czym robic bo wszystkie stoja a jak nie trzeba nowych tu hulaj dusza piekla nie ma bierzemy ile wejdzie i nie wydaje mi sie zeby w krajach USA gommy funcjonowaly i ludzie tam pracowali za grosze albo w zakladach we francji tam jakos moga ......... a niech sie przyznaja Ci z góry jakie pensje dostaje zaden sie nie przyzna bo wiedzieliby ze zaraz bysmy zastrajkowali tylko nie chce mowic ze to sa grubo ponad 10 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 07.04.07, 20:59 deska to gdzies byl na wczasach z rodzinka z gommy ?acha jeszcze nie opowiadaj szczegolow kierownictwu co sie zepsulo na danej prasie bo ich to nie obchodzi tylko zapiepszaj na prasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARo Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.04.07, 17:02 Z tym wyborem spolecznego inspektora pracy,,popelniliscie jakis blad,,Taka osoba cos powinna soba reprezentowac,,nie tylko duzo owic..Bo lepiej jest mowic mniej ale z sensem,,niz duzo ale.....!Poatym tka osoba powinna byc szczera i byc za ludzmi,,a nie jestem przekonany co do tej osoby..Pozdrawiam Sierpien 80...I mam nadzieje ze na forum bedzie przedstawiane swoje zdanie,,a nie klotnie i walki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:20 Oj grubo ponad 10000. A pracownicy nie chcą protestować. Na całym świecie najlepszą bronią pracowników jest STRAJK, tylko kto się zgodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1113 Re: KOCHAM GOMME 08.04.07, 19:56 pozdrowionka dla Norberta,najfajniejszego "bylego "mistrza na pol.2....jeszcze raz wesolych świąt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:46 jezeli chodzi o spolecznego inspektora pracy jest to Mira ktora kiedys pracowala w kurniku i nie podjelismy tej decyzji sami, jest konkretna osoba i wygadana a takiej osoby potrzeba , a jezeli masz do nas pretensje przyjdz na zebranie jak je robimy ty czy inna osoba wypowiedz sie a nie miej tylko pretensji jezeli robimy zebranie w gablocie jest info . POZDROWIONKA DLA CALEJ ZALOGI KZ WZZ SIERPIEŃ 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave i tak dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 23:15 i 50osob mniej ave grubasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik do grubasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 23:24 ty sie nie wypowidaj bo itak jestes statystą którego nikt nie zna panie p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackbox Re: wypłata czy już jest ??? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 13:29 czy dostaliście wypłatę na święta ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pośrednio produkcy Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 10.04.07, 20:24 jeśli walczycie o podwyżki dla wszystkich to dlaczego zapomnieliście o pośrednio produkcyjnych czyżby następny ziązek klasy pracującej miast i wsi , żle pachnie to wasze pismo drukowane ...przyjdzie koza do woza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.244.* 10.04.07, 20:42 Dostaliście wypłatę? Bo ja nie…C.F. Gomma Polska już chyba zbankrutowała… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 10.04.07, 20:51 ja nie dostalem tez ale to chyba te panie z biora maja nas w tylku wiesz oni maja swieta do konca tygodnia pobrali sobie urlopy i wogole a mnie nawet to wolne nie potrzebne chyba bo i tak nigdzie nie wyjade bo za co zaplac prad gaz :)) nawet w swieta sie nie moglem zastawic i dzieci placza ale oni to moja w dupie bo co tam pracownik produkcji co ma robic pracownik?? zapierniczac i ciagle podnosic normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habakuk Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.04.07, 00:06 dzisiaj robli pomiary zapylenia w gomie tylko punk postawil ludzi w takich miejsach gdzie jego nie ma hehehheh a i tak powinno cos wykazac ciekawy ile w laple dostane te panie w bialych fartuszkach zeby zmienic wyniki pomiarow i jak zwykle zebysmy nie dostali dodatku za szkodliwe warunki !! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:28 A Wy staliście pokorne baranki i czekaliście na zbawienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fini fts 6,8%to zajebi..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:31 brawo sierpien 80 hu....j wam w dupe ,żeście powalczyli o nas!!!!!!!!!!!!!!!! rezygnacja i pier.....lic was!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: fts 6,8%to zajebi..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:55 Jasne, lepiej nie mieć nic i siedzieć cicho. To dopiero początek negocjacji. Ważne że na razie jest tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm. Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 14.04.07, 17:38 i tak jestem za sierpniem gdyby nie wy to nadal by byla cisza w tym zakladzie a tak to moze jak 2 zwiazki beda walczyc o poprawe bytu bedzie lepiej a jak byla sama solidarnosc to byla tylko kukla zarzadu w zamian za przystepne pieniadze co podsuneli to podpisali i bardzo dobrze walczcie zwiazki o lepszy byt a i tak sierpien jest lepszy bo w koncu przerwal zmowe milczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.246.* 14.04.07, 19:18 Zmowa milczenia to problem pracowników a związek składa się z pracowników a nie z ludzi przyniesionych w teczce. Do tej pory pracownicy nic nie chcieli zrobić wybierając tego samego przewodniczącego w Solidarności, prawa demokracji. z S80 też jest problem i nie piszę tego w żadnej złośliwości. W przypadku dwóch lub więcej związków zawodowych pracodawca podejmuje decyzję jeśli związki zawodowe nie przedstawią wspólnie uzgodnionego stanowiska w ciągu 30 dni, a jest to możliwe. tum bardziej, że nienawiść niektórych zaślepia rozsądek. Moim zdaniem w takiej sytuacji pracownicy powinni wybierać organizację która w sytuacjach konfliktowych miła by reprezentować ich interesy ale powinna to być jedna organizacja. Ograniczyło by to możliwość manipulacji pracodawcy. Pozostałe organizacje związkowe powinny tak pracować aby następnym razem pracownicy wybrali je. Natomiast decyzja wypisania się ze związku lub stanie z boku i przyglądanie się jest najgorszą z możliwych. Nie ma pracodawcy na świecie, który dawałby pracownikom ile chcą pozbywając się własnego zysku. 85% pracowników w Danii należy do związków zawodowych, oni mogą coś zmienić. A u nas stoją z boku i czekają na mannę z nieba bo się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 14.04.07, 17:46 koniec idylli solidarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:45 O nikim nie zapomnieliśmy.Dalszy ciąg negocjacji o wzroście wynagrodzeń już 13 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdowoleni ludzi do sierpnia 8-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:42 Chodzi o to ze.jest was trzech z autoklaw i dbacie tylko o wlasne interesy .To jest szczera prawda.Nawet w komisji ktora liczy chyba 8 osob jest przewaga moze chyba 6 osob wiem ze jeden jest z aav a jedna z fts a reszta to ludzie od was atb.a gdzie b0 .W trojke podejmujecie decyzje nie pytajac ludzi o zdanie a to sie nam zaczyna nie podobać i chyba sie pogniewamy juz wiem juz na dzis ze odchodzi z zakladu pare wartosciowych osob ktorzy sa w sierpniu i zanimi pojda inni .chcecie sie rozleciec jak szybko powstaliscie tak szybko znikniecie.odemnie macie minus i od wielu innych tez.Słyszalem nawet ze ta trójka nawet sobie spolecznego insp.pracy daje od siebie z działu ponoc jakas kobieta z finicionu nie pytajac doslownie nikogo czy moze naprzyklad dac kogos innego!!!!!!!!!!! pozdrowionka dla B0!!!!!i całej reszty!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: ogolnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 12:59 ludzie czytam to wszystko co piszecie i nie dobrze mi sie robi pracuje juz w tej firmie kilka lat i zeby jeden drugiego takim blotem obrzucal wiem ze sa lepsze mozliwosci zarobienia kasy nawet w czestochowie wiec proponuje wam po prostu odejdzcie z tej firmy dlaczego tego nie zrobicie. Zamiast ciagle narzekac po prostu cos zrobcie macie trzy wyjscia pracowac i nie marudzic zwolnic sie albo STRAJKOWAC!!!!!!!! ale do niczego z tych trzech rzeczy nie jestescie ZDOLNI poza wyjatkami ale te wyjatki juz nie pracuja w tej firmie albo wlasnie odchodza bo tylko oni sa na tyle odwazni aby cos znienic w swoim zyciu i zaryzykowac nie WY KTORZY OBGADUJA INNYCH POD NOSEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: ogolnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:04 Nareszcie głos zdrowego rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek ale my coś pokazaliśmy jednak!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:39 Przez pare lat nie było słychac zeby zwazek walczył o ludzi pracy!!!!!!!!!!!!!! dopiero jakpowstał sierpien 80 zaczeło sie cos dziac.Ludzie w jednosci siła!!!!!!!!!!pozdro dla sierpniowców z jednej i drugiej strony!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek*** Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 13:23 TA rudera Paluchowa twierdzi że zrobiła przelew a kasy na koncie nie ma !! u was to samo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figo Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:06 zmień bank. wszyscy dostali wypłatę z wyjątkiem Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackbox Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 00:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska9931 Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.tpnet.pl 11.04.07, 11:51 Gdzie wyapłata pytam sie???????????? Co za dno niedługo wcakle przestana płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska9931 Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.tpnet.pl 11.04.07, 11:54 Wynajmuje mieszkanie musze je opłacic ale nikt z naszych państwa sobie nic nie robi nie interesuje ich ze nam kasa potrzebna zebyśmy i nasze dzieci mieli co zjeść@!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:58 Sierpień 80 wstrzymał bo mu się nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 17:24 Czytając te posty, muszę stwierdzić że na podwyżki to tacy super inteligentni ludzie nie zasługują (nno chyba że normy). Dajcie sobie wszyscy na wstrzymanie i zacznijcie razem walczyć o lepsze warunki pracy a nie obrzucajcie się błotem, bo to nie leży w interesie ani Solidarności, ani Sierpnia 80 NIE WLICZAJĄC CAŁEJ NIEZRZESZONEJ RESZTY PRACOWNIKÓW. Drodzy związkowcy RAZEM MOŻNA OSIĄGNĄĆ WIĘCEJ. Prawda jest taka że z tych międzyzwiązkowych gierek słownych, to tylko się śmieje Dyrekcja. Ktoś mądry kiedyś powiedział "ZGODA BUDUJE A NIEZGODA RUJNUJE". Z PARTUJNYM POZDROWIENIEM ON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 19:42 Nareszcie normalny człowiek. Przywracasz wiarę w ludzi, że są jeszcze rozsądni. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackbox Re: dostaliście wypłatę na święta ?? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 00:36 sorka, za szybko wcisnelam "ENTER" a jaki bank jest taki rewelacyjny? w ktorym daja tak wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Re: romanse IP: *.hcz.com.pl 11.04.07, 08:52 A może wiecie coś o nowych romansach na POL1. Oskarek kontra...., lub może ktoś inny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlota Re: romanse IP: 212.244.68.* 11.04.07, 20:59 co sadzice o nowym kierowniku magazynu o Arturku B.pol2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoho romanse IP: *.hcz.com.pl 11.04.07, 08:53 No trudno nie romansować jak tyle rozwódek na POL 1!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek.azs Re: KOCHAM GOMME IP: 89.101.175.* 11.04.07, 16:42 zaglosujcie na AZS !!! www.crmsport.pl/wtk/konkurs.php?cmd=rozgrywka&id=2 pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingpong Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 12.04.07, 01:18 mam nadzieje ze sie cos ruszy w ten piatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:58 W ten piątek się ruszyło. Na spotkaniu Solidarności z pracodawcą 12 kwietnia 2007 Solidarność zaproponowała: 1) wzrost wynagrodzeń od 1 marca 2007r DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW o średnio 160 zł po przeliczeniu na stawki. 2) wprowadzenie dodatku za pracę w niedziele i święta w wysokości 100% tak jak w kodeksie pracy. 3) przeliczanie premii absencyjnej miesięcznie a nie rocznie jak jest dotychczas. 4) uzgodnione zapisy regulaminu pracy i wynagradzania staną się automatycznie zapisami układu zbiorowego pracy. Sierpień pomimo obietnic wzrostu wynagrodzenia o 60% dodatku za pranie z 20 do 50 złoty i innych populistycznych haseł nic nie wynegocjował. Bo czy podwyżka wynagrodzenia o 6% czyli 10 razy mniej jest sukcesem a może likwidacja dodatku za pranie jest sukcesem. Nik Wam tyle nie da co Wam Sierpień 80 NAOBIECUJE. Przejrzyjcie na oczy przecież macie głowy i potraficie myśleć. P.S. Porozumienie Sierpnia nie może być zrealizowane bo nie ma regulaminu wynagradzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:30 Kochani koledzy z Solidarności !!!!!! nie wciskajkacie ludziom na tym forum kitu wasza wiarygodność spadła ,i o tym cały zakład wie,a gdzie wasz udział w negocjacjach? np; 2 lata temu! tylko się liczyły wycieczki do Włoch, Dowody? mamy wszysto !Chcecie wiedzieć gdzie pracuje Pan byly przewodniczący???? w Gommmie, ale za EURO,no zgadnijcie gdzie? W Gommie ale w Italji wraz z piękną Darią z przewodów.Zostawiam to bez komentarza.A wszystko to załatwiła Dyrekcja Gommy,i co Panie Deska ,głupio panu że pan jeszcze nie wyjechał???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:50 I kto to wciska kit. Sierpień nie potrafi przyznać się do porażki. Bo gdzie jest obiecana podwyżka o 60% czyżby pamięć za krótka. Gdzie 50 zł za pranie, lepiej było nie ruszać tematu ludzie mieli by chociaż 20 zł a tak figę z makiem. Obiecanki a głupiemu radość no to się ciesz, że plujesz na tych którym nic nie pomogłeś. A jeśli mowa o wiarygodności to człowiek od robienia zadym z Katowic jest wiarygodny on nawet nie zna Waszych problemów chyba, że z opowiadań (zapytaj ludzi z Brembo kto doprowadził do przeniesienia części zakładu do Dąbrowy). P.S. Sierpień losuje samochód jeden dla całej Polski, jak będziesz ich więcej chwalił może dadzą poza kolejnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Do Gościa Mir! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:41 Kolego ,rozmowy nie są skończone z Dyrekcją.My nie podpisaliśmy DEBILU niczego,i nie wciskaj dalej KITU że Sierpień nic nie Zdziałał,bo tacy jak ty ludzie wlaśnie dążycie do upadłości zakładu,i ludziom wpajacie jaka to jest wspaniała Solidarność!!!! a gdzie byliście przez ostatnie 5 lat??????? Teraz na oczy przejrzeli DZIAŁACZE SOLIDARNOŚCI , nagle zrobiło się glośno o problemach związków....A czy ktoś wcześniej słyszał o problemach??? NIE...bo było bardzo wygodnie Dyrekcji,a teraz my was razimy!ale czym? że chcemy na nasze warunki bytu jako tako zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: do mistrza Mizery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 19:14 Na Boga , mistrzu Mizera czy Ty nadal nosisz tę reklamówkę z Media Markt`u ??? Przecież tam jest wyraźnie napisane "NIE DLA IDIOTÓW" ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Do Gościa Mir! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:41 Oczka były zaropiałe a teraz ropka odpadła i okazało się że było źle. Może mi coś umknęło ale jeśli Solidarność nie miała i nie ma sukcesów to czemu oczka przez 5 lat były zaropiałe. Ciebie nie muszę przekonywać bo minimalna ilość szarych komórek w głowie i tak nie przetworzy takiej ilości informacji. To o czym piszę jest dla ludzi potrafiących czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Do Gościa Mir! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:12 Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Do Gościa Mir! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:20 Ale nie mira-to DEBIL z SOLIDARNOŚĆI.który loda uwielbia robić przewodniczącemu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwd Re: Do Gościa Mir! IP: *.kopernika.trustnet.pl 14.04.07, 07:59 A ja proponuję,zeby poinformowac zarzad glowny solidarnosci,o wszystkich sytuacjach,conajmniej dziwnych,o tych ukladach zbiorowych,o 4-brygadowce,o pensjach,i o wielu innych " conajmniej dziwnych sprawach związanych z = tymi chorymi=zwiazkami. I jesli ich wladze potwierdza,ze wszystko co do tej pory zrobili, to proponuje zeby powstal tylko jeden związek - SOLIDARNOŚC-.hahhahha. Ale jak wszyscy wiemy, ze jak sie nie da otworzyc parasolki w d---ie, tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwd Re: Do Gościa Mir! IP: *.kopernika.trustnet.pl 14.04.07, 08:03 TAM NIC NIE BYLO W PORZADKU !!!!!!!!!!!!. i nie wiem d;laczego nikt do tej pory nie poruszyl tego tematu z zarzadem tego " zwiazku " ?????nie tym z gommy ,ale tam wyzej, podejrzewam ze ci ludzie przynosza wstyd ludziom,pracy,calej NORMALNEJ SOLIDARNOSCI ,i dziwie sie ,ze jeszcze ktokolwiek podaje reke panom z tego zwiazku !!! TFU !!!!! niech sie wala !!!! hejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co wy chcecie Re: Do Gościa Mir! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 08:41 Od Solidarnosci.sierpien 80 the best wszystko zalatwi ,banda kretynów tylko wyjazdy na manifestacjie im w głowie i głupoty.No igłupie gadanie co to nie oni.Obudzcie sie ludzie przecierz oni walczą ale ale nie w gommie tylko własnie.......h...j wie gdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!zostawcie solidarnośc w spokuju populisci z atb!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZŁEK Re: mam to w D.. IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.07, 10:36 Gołdowa!!!, a może to jej mąż zabierają głos przyganiając jak kocioł garnkowi kto tak właściwie więcej osiągnął w tej batalii na rzecz dobra ogółu , nikczemnicy z solidarności!! zapytajcie tą panią ile razy jej mąż był wysłany na płatne wczasy do Włoch, Stanów ,niepoprawni realiści!! gołdowa to bardzo dziwny człowiek nie wiem dlaczego tą starą ruderę tam trzymają chyba dlatego że jest dobra w tym co robi a robi dużo bo podpie.. i to zdrowo... Jej akcja agitacyjna w 2004 okazała się wielkim sukcesem p.gołdowa prowadziła szeroką akcję z dużą pompą nagadywała pracowników atf-u do przystąpienia do związków..cel uświęca środki tak więc przy pomocy jej i męża Romanie pozdrawiam!!! zapisało się w szeregi partyjne wiele osób zostali kupieni na ładne frazesy np. nie będzie 4- brygad,przywrócą środki czystości i wiele innych sztandarowych postulatów które okazały się iluzją chorych ludzi. Dalej temat znacie bo po 6 miechach wprowadzono 4 drużyny. Lista lizusów i dupowłazów solidarnościowych jest długa można wymieniać i wymieniać godnym zwrócenia uwagi jest tak zwany Fatyga JArek propagator doktryny że "w związkach należy być zrzeszonym bo kto nam pomoże jak nie związki" a ten 1% potrącany z waszej wypłaty to chyba świadectwo lojalności wobec związku który i tak w h...ja leci. P. Fatydze wielkiemu ustawiaczowi z RZąsaw poświęce jeszcze kilka słów ale w następnym wywodzie c.d.n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Do Gościa Mir! IP: 217.153.246.* 14.04.07, 12:45 Wariatom dziękujemy. Nie zapluj się człowieku, bo każde życie jest cenne chociaż niektóre zdecydowanie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 14.04.07, 10:54 Piszecie o podwyżkach Ok! Ale co z dodatkiem za pranie? Ma go nie być? To firma będzie brała te ciuchy wysmarowane i prała? Związkowcy zastanówcie się i pomyślcie o pracownikach. Czy zastanawialiście się dlaczego w innych firmach są wysokie dodatki za pranie? To są nieopodatkowane i nieozusowane pieniądze Aby dostać na rękę 50 zł z pensji ogólny koszt dla pracodawcy to około 99 zł = zus od pracodawcy + zus pracownika + podatek + 50.- na rękę. 49 zł idzie do ZUS iUS Dlaczego u nas nie ma talonów z socjalnego? Od nich też nie ma ZUS-u. co dostajemy z socjalnego oprócz paczek dla dzieci? Czy są dopłaty do wczasów pod gruszą, a pożyczki na remont mieszkania? ZWIąZKOWCY CO WY NATO? Oświadczenie o dochodach od których jest przyznawana jest pomoc socjalna może być dawane raz na rok po pitach, a granice dochodu (bez składek ZUS) uprawniającą do skorzystania z funduszu socjalnego można ustalić 2000 na członka rodziny, samotny 3000 100% ; 3000/ 4000 -75% świadczenia; 4000/5000 50% powyżej 0. Tak prawie każdy dostanie pomoc bo w ustawie nie ma podanych wysokości granic dochodu. Czyli kochani związkowcy też się załapiecie! Może o to powalczyć.Przykład Talon 500 - podatek 05 netto 405,-. Premia świąteczna 500,- na rękę 305,-, a koszt dla pracodawcy 604,-. Koszt dla firmy większy a na rękę mniej. 100 w tą czy wtą. Mamy więcej zakład oszczędza. Druga sprawa,kiedy związki wyegzekwują od firmy obuwie ochronne z których nie będą wyłaziły gwoździe. Czy o takie bzdety związkowcy nie będą walczyć? Bo oni chodzą w czym innym. Kupić porządne buty to też może oszczędność- warto poszukać nowego dostawcę. Pozdrawiam związkowców- walczących o polepszenie warunków płacy i pracy NASZYCH a nie swoich Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:35 tak zgadzam sie z KASIKA ale w tym zakladzie nie ma funduszu socjalnego, i za to prosze podziekowac SOLIDARNOSCI , wzamian za soljalne w tym zakladzie dla ludzi maja deputat weglowy i wieksze stawki (mowa o zarzadzie solidarnosci) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC do m IP: 212.87.241.* 14.04.07, 11:52 jeśli nie wiesz ze deputat węglowy pochodzi jeszcze z fiata a związkowcy wcale nie mają wiekszych stawek to nie podgrzewaj atmosfery bo mało wiesz a zabierasz głos w sprawach dla ciebie abstrakyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 14.04.07, 11:43 OBYDWA ZWIĄZKI NIE SĄ WARTE FUNTA KŁAKÓW , ŻRECIE SIĘ MIEDZY SOBĄ JAK WSZYSTKIE PARTIE W TYM KRAJU , NIE JESTESCIE OD NICH LEPSI , ALBO SIE DOGADAJCIE DLA NASZEGO DOBRA ALBO STRACICIE JESZCZE RESZTKI ZAUFANIA I BEDZIECIE NIKIM A PRACODAWCA I TAK ZROBI TO CO CHCE BO TAKIE JEST PRAWO W TYM KRAJU , NIE PISZCIE PIERDÓŁ NA TYM FORUM , CZYŻ JEST W WAS TAK WIELE NIENAWIŚCI ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.246.* 14.04.07, 12:42 Na obelgi nie odpowiadam bo szkoda czasu. Jak będziesz tak często opluwał innych to uważaj żebyś się nie zakrztusił własną nienawiścią. Pozostałym forumowiczom dziękuję za uwagi, na pewno Solidarność je wykorzysta. Dobra uwaga o funduszu socjalnym, też jestem za wprowadzeniem (rozgrzebywanie historii nic nie zmieni) Likwidacja a właściwie zamiana nie była dobrym pomysłem, chociaż były większe pieniądze dla pracowników. Bardzo cenny argument o kosztach pracodawcy. Z praniem będzie ciężko bo pracodawca podjął działania w kierunku prania przez firmę zewnętrzną i likwidacji 20 zł (lepiej było nie ruszać tematu przez Sierpień ale stało się). Chciałbym także dowiedzieć się, które dodatki są niepopularne i dlaczego (np. węgiel) można by je zlikwidować w zamian za większą stawkę zasadniczą. Będę wdzięczny za merytoryczne uwagi. Dzięki Kasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 14.04.07, 16:08 Jedno pytanie Gdzie na pasku jest deputat węglowy i kiedy go otrzymujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: KOCHAM GOMME IP: 217.153.246.* 14.04.07, 19:00 Może ktoś z pracowników wie jakie dodatki dostaje ja tylko o niektórych się dowiaduję a może ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 19:23 posłuchajcie to ze ktoś dostaje inne dodatki niż wy to nie macie nic do tego tym ludzią sie prawnie należy bo dostali je od innej dyrekcji i nie macie prawa się na ten temat wypowiadac było tak jak teraz likwidacja fiata na gomme ale warunki muszą zostac takie same nie gorsze.tak dziala prawo,ale tylko wasza buta i zazdrosc zasłaniają wam oczy...wy możecie wywalczyc tylko lepsze warunki.tylko się dogadajcie i nie róbcie zamieszania.dajcie już spokój tamtej solidarnosci to zamierzchłe czasy i wypisywanie w kółko o tych wczasach to staje się nudne wszyscy o tym wtedy wiedzieli. i nie reagowali bo zarabiali dużo wieksze pieniądze bo nadrabiali 100-ami premia swiąteczna wynosiła 700 zł.a tak wogóle to za krótko pracujecie ci ludzie jest ich garstka pracuja w tym zakładzie po 20 lat.a tak na marginesie to nie ma w tej firmie kandytata na przedstawiciela nas wszystkich godnego zufania.... Odpowiedz Link Zgłoś
allexy jest taki ktoś 14.04.07, 20:32 Tym kimś jest np Pan Zbigniew Tyrek kolega Pana Romana G. ale ma zupełnie inne poglądy (nie należy do żadnych związków) i zawsze mówi to co myśli a nie owija w bawełne oszukując i kłamiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubek Re: jest taki ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 21:00 To nie jest dobry kandydat dla Sierpnia 80 bo nie realizuje celów Sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Spotkanie Z Dyrekcją Gomma Polska IP: 217.153.233.* 17.04.07, 19:18 Komisja Zakładowa WZZ „Sierpień ‘80” przy CF „Gomma Polska” w Częstochowie ,informuję iż w dniu 17.04.2007 r. odbyło się spotkanie Związków Zawodowych z Dyrekcją firmy. Na spotkaniu omawiane miały być propozycję Dyrekcji firmy w sprawie regulaminu pracy i wynagrodzenia pracowników gdzie stawka wg. kategorii B1 wynosi obecnie 9,23 miałaby wzrosnąć do 9,37 zł/h , tj. 14 groszy podwyżki brutto . Komisja Zakładowa WZZ „ Sierpień’80” mówi stanowcze NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! takim podwyżką. Komisja Zakładowa WZZ „Sierpień ‘80” informuję wszystkich pracowników CF „Gomma Polska” Sp. z o.o. w Częstochowie , iż została wszczęta procedura sporu zbiorowego z pracodawcą zgłoszonego w dniu 11.04.2007r. Pragniemy nadmienić iż MO NSZZ SOLIDARNOŚĆ przedstawiła swoje stanowisko w sprawie zgłoszonego sporu zbiorowego następująco: „My nie widzimy podstaw do wszczynania sporu zbiorowego” . Stanowisko Solidarności pozostawmy bez komentarza. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Gomma Polska i SP Barre Thomas Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Spotkanie Z Dyrekcją Gomma Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:06 I całe szczęście, że bez komentarza bo znowu musiał byś kłamać ja to zrobiłeś po poprzednim spotkaniu. Twoja metoda działania jest taka najpierw lejesz w mordę a później pytasz o co chodzi. Na szczęście tacy oszołomi to pojedyncze egzemplarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Spotkanie Z Dyrekcją Gomma Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:09 Przepraszam jeszcze o podwyżkach, Sierpień 80 mówi stanowcze NIE podwyżkom (jednak to skomentuje) i nic nie zaproponował, jeśli kłamię zobaczcie protokół ze spotkania. Sierpień 80 mówi NIE i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: do MIR-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:10 Twój upór i ślepa wiara w solidarność oraz całkowita krytyka poczynań sierpnia jest zastanawiajaca. Prawda jest taka że gdyby nie sierpień to solidarność nawet by nie wspomniała o podwyżkach....... Zacznij gościu myśleć i nie zachowuj się jak dziecko autystyczne które żyje we własnym świecie Cóż ta wychwalana pod niebiosa przez ciebie solidarność wywalczyła dla pracowników do powstania sierpnia??? NIC, powtórzę ci jeszcze raz NIC!!!!!!!!!!! drobne sprostowanie - solidarność wywalczyła dla nas czterobrygadówkę........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do MIR-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:51 Nie pytaj co inni zrobili dla Ciebie zapytaj co Ty zrobiłeś dla innych. Jeżeli boli prawda to ja takich bólów nie leczę. Piszę tylko o tym że jeśli ktoś obiecuje to powinien obietnice zrealizować to gdzie są 60% podwyżki obiecane przez Sierpień 80. P.S. No i proszę nic nie napisałem o Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50% Re: do MIR-a IP: 195.205.202.* 19.04.07, 13:21 50% mialy wzrosniac zarobki jak juz cos siperpien przerwal zmowe milczenia cos sie dzieje w tym zakladzie solidarnosc zaczela po prostu srac po gaciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany nowy pracod. rokowania regulaminu i SPÓR ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:22 Oj znowu S80 wyszliście na mało poważnych w negocjacjach, jeśli faktycznie było tak jak piszecie. Za wiele mam wspólnego w praktyce ze ZZ (w tym i z NSZZ), aby móc uwierzyć, iż stanowisko NSZZ o jakim mówicie „My nie widzimy podstaw do wszczynania sporu zbiorowego” dotyczyło tego, iż NSZZ nie widzi podstaw DO ŻĄDANIA PODWYŻEK. Do tej pory czytałem wpisy z przymrużeniem oka, w których atakowaliście się wzajemnie, ale widzę, że tutaj nie chodzi o dobro pracowników, takie jest moje zdanie, a o uzyskanie jak największych wpływów w zakładzie pracy. Jednak ostrzegam obie organizacji zostaną rozliczone z tego. Ponadto muszę coś zauważyć, z bólem serca a właściwie z ogromnym bólem głowy, jaki powstał po lekturze i analizie ostatnich wpisów. S80 czy ja dobrze zrozumiałem, spór zbiorowy o wzrost wynagrodzeń prowadzicie w nowym podmiocie gospodarczym z nowymn pracodawcą oraz w trakcie prowadzenia rokowań nad Regulaminem Wynagradzania ??? Przecież straciliście największy atut, jaki mieliście w ręce możliwość posłużenia się narzędziem związkowym, jakim jest strajk LEGALNY strajk dodam bo to ważne. Z ogromną niechęcią, aczkolwiek zmuszony jestem przyznać rację stwierdzeniu Mir-a „Twoja metoda działania jest taka najpierw lejesz w mordę a później pytasz o co chodzi.” S80 jak pięknie i klasycznie wyglądałby spór gdyby Pracodawca nie chciał się zgodzić na Wasze propozycje, jakie proponujecie w rokowaniach (rokowaniach w trakcie których nie ma sporu) gwarantuję, że to jest przyczyna, dla której NSZZ NA RAZIE nie widzi podstaw do wszczynania sporu. Moja obawa jest jednak o wiele większa, jeśli chodzi o Wasz spór, jednak ze względów oczywistych tj. dostępność forum nie tylko dla czytelników – związkowców, czyli pracodawcy, nie wyrażę jasno swojej obawy, oby się nie spełniła, nie znam Waszego pracodawcy, ale przy odrobienie sprytu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do MIR-a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:41 Za mały jesteś żeby się ciebie bać sierpuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Spotkanie z Dyrekcją Gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:52 Na spotkaniu 17 kwietnia 2007r Sierpień 80 podtrzymał decyzję o wejściu w spór zbiorowy dlatego, że nie otrzymał pomieszczenia oraz biurka i szafy na działalność związkową. Pozostałe związki mają wspólne pomieszczenie, natomiast Sierpień 80 potrzebuje osobnego i samodzielnego pomieszczenia. Nie zostały określone żadne żądania płacowe ze strony Sierpnia. Solidarność przygotowała propozycję zmian w regulaminie pracy i regulaminie wynagradzania zwracając uwagę, że w obu regulaminach nie ma zapisów o związkach zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xll sierpien,wrzesien itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:39 Panowie daliscie ciała niestety i chyba was będzie mniej sierpniowcy odchodzą od was !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany rany czy ktoś czytał art. 1 usto o Rozw.Sp.Zb. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:06 Co prawda pracodawca ma obowiązek zgodnie z art 33 ust.o zw.zawodowych na warunkach określonych w umowie udostępnić zakładowej organizacji związkowej pomieszczenia i urządzenia techniczne niezbędne do wykonywania działalności związkowej w zakładzie pracy, ale pamiętajcie, że tylko uporczywe i niezasadne uchylanie się od zawarcia umowy może być traktowane, jako podstawa do pociągnięcia do odpowiedzialności, za utrudnianie wykonywania działalności związkowej. Piszecie, że Pracodawca udostępnił lokal innym związkom (to są inne niż, S80, NSZZ ... ?), w takim razie zna ten obowiązek i konsekwencje płynące z jego niewykonywania Wg. mnie tylko jeden powód uzasadnia jego działanie: nie ma na obecną chwilę lokalu dla S80, względy lokalowe, pisaliście że to podmiot istniejący od niedawna, lub też inne względy nie do końca zależne od niego uniemożliwiają powierzenie lokalu, w takim jednak wypadku ja osobiście NIE WIDZĘ PODSTAW DO SPORU ZBIOROWEGO PRACY, gdzie tutaj więc mamy spełnioną dyspozycję zapisu art. 1 ustawy o rozw. sp.zbiorowych ??? Czym pracodawca uzasadnia odmowę przydzielenia lokalu związkowego ??? Jak można się z Wami S80 skontaktować, aby porozmawiać, przecież zapędzicie się w kozi róg ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Sowany Re: rany czy ktoś czytał art. 1 usto o Rozw.Sp.Zb IP: 217.153.233.* 22.04.07, 22:22 bastion@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Do Sowany IP: 217.153.233.* 22.04.07, 22:24 Napisz swój e-mail a na pewno odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Spotkanie z Dyrekcją Gommy IP: 217.153.233.* 20.04.07, 08:52 DOC tobie to już sufit na głowe spadł bo tego co napisałeś nie da sie inaczej nazwac. Wszystko co napisałeś to jest kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo. Nie będę cię straszył sądami jak zrobiła to NSZZ Solidarność wobec Sierpnia,ale proszę żebyś na drugi raz przemyślał co piszesz i zapytał sie pana Deski co było powiedziane , a jezeli nie wiesz to zapraszam na PAGURING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Spotkanie z Dyrekcją Gommy IP: 217.153.233.* 20.04.07, 09:09 SPÓR ZBIOROWY JEST O PODWYŻKI ,a nie jak twierdzi Solidarność o pomieszczenie i proszę nie wprowadzać nikogo w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Spotkanie z Dyrekcją Gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:57 Spór Sierpnia jest o pomieszczenie (patrz protokół ze spotkania), o podwyżki najpierw muszą być uzgodnienia lub brak uzgodnień czyli protokół uzgodnień lub protokół rozbieżności wtedy można wszcząć procedurę sporu zbiorowego. Radzę przeczytać ustawę o rozwiązywaniu sporów zbiorowych a nie chwalić się znajomością ustawy z opowiadań innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol1 Spór o to o co jest Spór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 17:52 Świetnie GRATULACJĘ i wyrazy uznania, Sier`80 prowadzi SPÓR, ale nikt poza wąskim gremium osób zasiadających przy stole nie jest w stanie powiedzieć o co jest ten spór, czy o biurka czy o podwyżki. Czyli mamy SPÓR O TO O CO JEST SPÓR ? To jakiś idiotyzm, czy mi się tylko wydaje ? Może Sier-80 jako inicjator tego zamieszania-sporu zbiorowego, z którego nie wiadomo co dla nas pracowników wyniknie, w końcu nam wyjaśni o co jest ten spór ? Może jakieś pismo zamieści na forum albo na zakładzie np to w oparciu o które wszczął spór. No chyba, że jako pracownik niezrzeszony w związkach nie mam prawa wiedzieć o co kruszy kopie związek zawodowy - który chyba i mnie reprezentuje czy się mylę? Czy jako osoba wolna, nie przynależąca do żadnej organizacji nie jestem przez Sier-80 reprezentowany na negocjacjach czy też jestem ? Jeśli tak to co mogę zrobić, aby nie być reprezentowanym, nie podzielam metod Sier-80. Nie chcę aby w moim imieniu występowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Re: Spór o to o co jest Spór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 21:02 Oczywiście, że Ciebie też reprezentuje. A jeśli nie chcesz żeby cię reprezentował to się gdzieś zapisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Spotkanie z Dyrekcją Gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:52 Wszystko jest prawdą mogę pokazać protokół ze spotkania. A w sądzie udowodnię kłamstwo, które wypisuje Sierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 14.04.07, 17:25 za takie wozonko i za takie pianiadze mowie o prasach to nie dziwcie sie ze palamy nienawiscia wypruwamy sobie zeyly i co za to dostajemy marne grosze jeszcze w systemie 4 brygadowym i jeszcze te normy przez ktore mozna sie wykonczyc zobaczcie ile osob na przerwe schodzi z pras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany przebrnąłem przez cały wątek - I CO DALEJ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:13 Moje wnioski, jeśli się mylę poproszę o sprostowanie: 1. Pracodawca doskonale pogrywa sobie związkami - TAK TAK dobrze czytacie, zarówno NSZZ jak i S80, robi z Wami kochani co chce, i nie oburzajcie się na mnie za tą wypowiedź, ale niestety tak jest. Skłócone związki to pracodawcy związki. Oczywiście nie popadajmy tutaj ze skrajności w skrajność. Związki są przecież niezależne nie tylko od pracodawcy, ale także OD INNYCH ZWIĄZKÓW, zatem zacznijcie moi mili od tego, aby decyzje konkurencyjnego związku zrozumieć, a nie od razu ją krytykować. Wymaga to wiele odwagi związkowej, czasem trzeba będzie powiedzieć, że NSZZ wynegocjowało dodatek 332 pln a S80 80 pln, nie możecie przypisywać sobie zasług mijając się z prawdą. Dla mnie zarówno pierwszy jak i drugi wynik oceniam pozytywnie. Dlaczego spytacie, dlatego że gdyby nie ZZ mielibyście pracownicy podwyżkę w wysokości 0,00 pln. Spójrzcie, różne drogi wybraliście, jedni przez spór zbiorowy, inni w negocjacjach bezpośrednich, ale tak naprawdę CEL macie ten sam. 2. Przypominam również, iż jako ZZ reprezentujecie WSZYSTKICH pracowników, nie tylko swoich członków, oczywiście nie stanowi to przeszkody dla tego, aby poszczególne dodatki np. do wynagrodzenia różnicować i przyznawać poszczególnym grupom pracowników, ALE POD JEDNYM WARUNKIEM, że kryterium podziału nie będzie przebiegać na linii przynależności związkowej. 3. Jest dla mnie niezrozumiałym fakt, iż wielu z Was było członkami NSZZ, jak obecnie podnosicie, jest (czy było) wiele nieprawidłowości waszym zdaniem, wyczytałem (przepraszam nie wiem czy dobrze), iż macie pretensje do władz związku, ale czemu tego nie zmienialiście, nie wiem jak w NSZZ, (bliższa jest mojej wiedzy struktura S80) ale zapewne władze pochodzą z wyborów, nikt nie jest samozwańczym przewodniczącym, ani też nikt nie jest dożywotnio "skazany" na funkcję przewodniczącego. Jako członkowie, mieliście do tego obowiązek. 4. Skupcie się na celach, tych które możecie osiągnąć, owszem przy okazji załatwcie kilka spraw bieżących: dodatki za pranie, deputaty itd. ale musicie mieć cel konkretny i musicie wiedzieć, jak do niego kroczyć. Dajcie ludziom prawo wyboru, do której organizacji chcą należeć. Jeśli chcecie "walczyć" o pracowników, członków, czyńcie to ale nie w bitwie, w której udział bierze pracodawca, bo gdzie dwóch się bije .... 5. Nie rozumiem jednego zapisu, mówi on o tym, ŻE NIE MA U WAS REGULAMINU WYNAGRADZANIA ?!? Jak to możliwe ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: przebrnąłem przez cały wątek - I CO DALEJ ? IP: 217.153.246.* 14.04.07, 18:57 Drogi sympatyku S80 zacznę od końca. Regulaminu nie ma ponieważ zakład Gomma Polska jako podmiot gospodarczy istnieje od miesiąca, a SP BT przejął pracowników po zlikwidowanej Gommie Poland i stosuje zapisy nieobowiązującego UZP zgodnie z umowami o pracę. Zgadzam się, że pracodawca gra związkami bo zalegalizował niezgodny z prawem spór zbiorowy i doprowadził do "wyścigu szczurów", którego efektem jest wyniszczająca walka pomiędzy związkami zamiast współpracy. Wybory w Solidarności były w marcu 2006 roku i z 6 kandydatów na przewodniczącego wybrano dotychczasowego, taka demokratyczna decyzja. Oczywiście podwyżka 0,00 zł bez związków zawodowych była pewna szkoda, że do niektórych to nie dociera i myślą, że im się wszystko należy bo są tak cudowni. Pozdrowienia od Solidarucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: przebrnąłem przez cały wątek - I CO DALEJ ? IP: *.tktelekom.pl 14.04.07, 21:02 kolego przez 6 lat mojej pracy w tym dosyć specyficznym zakładzie mogę ci powiedzieć tylko jedno. To przez solidarność i ZZP p. PI...go straciliśmy możliwość nadgodzin około 1000 zł wypłaty bo zgodzili nie na 4 brygady jednakże sami pracują na 3 lub 2, ponadto co niektórzy czcigodni członkowie majestatycznej solidarności biorą deputaty węglowe czyli ich pensje wahają sie w granicach 2000 zł, czy nie można innym pracownikom wyrównać tych pensji do takiego poziomu? Dlaczego Solidarność się chwali takimi sukcesami, skoro my (teraz już wy)zatrudnieni w gommie właściwie nieodczuwacie. Skąd byście wiedzieli ze nie ma ZUP gdyby nie sierpień. Nie boje się zaryzykować stwierdzenia ze sierpień 80 to związek nieskorumpowany w żaden sposób. Może już dość wycieczek Solidarności i ZZP. Powodzenia wam życzę. I stwierdzę jeszcze jedno do Solidarności: w związkach siła ale odsuńcie od władzy w swoim zarządzie sprzedawczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss co ty bredzisz sierpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:38 Dla mnie osobiscie sierpień 80 na str. francuskiej to już historia.Naobiecywali ludziom w postulatach takie głupoty a zdziałali moze 10% wszystkiego co deklarowali,ogolnie dobrze że sa dwa związki ale sierpniem zarządza banda psychopatów tzw. trzech wspaniałych największy kretyn to cofórek wystarczy spojrzec jaki niezrownoważony w swych rozmowach,jak go ponoszą emocje ,każdy kto go zna wam to powie psychol!!!!!.I on ma nas bronic.Smiech na sali.Pozatym sami sie wybrali bo widział ktoś informacje o wyborach w sierpniu 80.hhehehh powodzenia panowie liczcie dalej na nich ,lubie lewice ale nie w wydaniu hama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrowienia dla wszystkich związkowców dla oszołomów trzech równierz (są idealni HHHHHHHEEEEEE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do Siwego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 10:29 Siwy, bardzo mnie zastanawia dlaczego się teraz zrobiłeś taki awanturniczy i dlaczego teraz ci tak bardzo zaczęło zależec na związkach które reprezentujesz? Przecież ty tu nie pracujesz rok, ani dwa lata ,gdzie ty byłeś wcześniej?Przecież pracujesz z kolesiem ,który jest w zarządzie ponad 5 lat i wcześniej nie byłeś taki mądry. A brudy, które próbujesz wyciągnąć dotyczą również ciebie ( bo dlaczego pracujesz na deśmie ? no chyba nie będziesz wciskał kitu że byłeś najlepszy :) gdyby ci braciszek nie załatwił tej fuchy to byś .. dalej na prasach). I co fajnie ci ?? ( kity to możesz wciskać komuś ,kto pracuje tu krócej niż ty) A tak a'propo ,to żeby nie było, że to wypowiedż jakiegoś kolesia ze związku -jestem niezrzeszony,to moja prywatna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: do Siwego IP: *.tktelekom.pl 16.04.07, 09:03 słuchaj "ja" jak taki mądry jesteś to idź na te desmy i bergelta. Jak guma było oki to sie fajnie robiło a teraz to jest bagno. Chłopie ja robiłem na nich od poczatku jak tylko przyszły do polski niestety dzięki panu Gielcowi zdjęli mnie z niech, ale nie dopie..j sie do ludzi którzy tam robią jak taki mądry jesteś to idź i je ustaw tak żeby wszystko szło oki. Siwy ale wcześniej je wykalibruj po naszemu. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: do Siwego IP: 217.153.233.* 17.04.07, 19:42 Słuchaj "JA" zapytaj mojego zmiennika jaką ma fuche jak zostawiłem młodego na kilka dni , a później mozesz wypisywac,jezeli twierdzisz ze jest tak wspaniale to zapraszam. Moze bys sie tak przedstawił bo ja nie ukrywam jak sie nazywam. Pozdrowienia dla Benego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: do Benego IP: 217.153.233.* 17.04.07, 19:49 Wystarczy ustawic tak jak była fabrycznie i serwis bedzie musiał przyjechać, nie trzeba jej kalibrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhh popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 12:41 Cos mnie sie zdaje ze tak jest jak powiedziałes sierpień 81 hee dał dup......y!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s80 sprostowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 12:58 spor na stronie francuskiej byl jak najbardziej legalny , a ona stronie wloskiej pan duda najpierw podpisal a pozniej przeczytal co podpisal i sie odwolal , a co dalej, ten tydzien pewnie da odpowiedz .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: sprostowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:30 przeczytaj sobie człowieku ze zrozumieniem ustawę o rozwiązywaniu sporów zbiorowych bo czasem nie wystarczy jak Ci ją opowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: przebrnąłem przez cały wątek - I CO DALEJ ? IP: 212.160.86.* 15.04.07, 21:56 ty idioto kiedy bys zarobil 1000 zł za nadgodziny chyba ze bys z roboty nie wylaził ty ciemna maso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: przebrnąłem przez cały wątek - I CO DALEJ ? IP: *.tktelekom.pl 16.04.07, 09:00 zapytaj sie starych pracowników kocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany czekaj czekaj,...... skoro spór był nielegalny TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:22 Skomplikowałeś mi sympatyku NSZZ Mir-ze mój tok myślenia. Bo jeśli: A) spór był nielegalny tzn. prowadzony niezgodnie z przepisami ust.o roz. spor.zbior. to - mamy prawdopodobną przyczynę która zdecydowała o tym, iż NSZZ nie przystąpił do niego. Bo jak inaczej wytłumaczyć nie przystąpienie do sporu zbiorowego a potem prowadzenie rozmów poza procedurą sporu o to samo praktycznie - czyi o podwyżki dla pracowników (PUNKT DLA NSZZ że się zorientował w porę bo mogło się to różnie skończyć) b) w takiej sytuacji zastanawiam mnie postawa Pracodawcy ??? Gdybym to ja był pracodawcą, ciągnąłbym taki nielegalny spór zbiorowy do strajku włącznie. Tutaj z tego co piszecie zakończył się szybko porozumieniem. Coś mi tu nie gra. Czyżby był to efekt ultimatum postawionego przez Pracodawcę S80??? Albo koniec sporu teraz i bierzecie to co Wam dajemy, albo stoi przed Wami wizja odpowiedzialności za zorganizowanie nielegalnego strajku. Na pewno tak wyraźnie nie zostało to powiedziane, ale w mojej chłodnej ocenie mogło tak być. Z dwojga złego S80 wybrało porozumienie i de facto nie spełniło stawianych postulatów w obietnicach - ale nigdy nie ma takiej gwarancji przecież. Cóż mogło też być inaczej. Pracodawcy zależy na istnieniu S80, na tym aby rosło w siłę, ale pod jego kontrolą i daje im powody do chwalenia się jednocześnie sygnalizując gdzie są granice. (RANY CO JA PISZE - ALE TAKIE MI MYŚLI PRZYCHODZĄ DO GŁOWY) Czemu nie weźmiecie się z układ zbiorowy pracy, skoro już macie propozycję zapisów z poprzedniego, obecnie jesteście w suepr sytuacji, macie zapisy poprzedniego a nie macie układu co to oznacza ..... już pewnie się domyślacie, pracodawca ma obowiązek przystąpić do rokowań. (PUNKT DLA TEGO ZZ KTÓRY ZGŁOSI INICJATYWĘ ZAWARCIA ZUZP - DO DZIEŁA) Mir piszesz o wyborach w NSZZ, czyli jest podobnie jak w S80, chwali się, iż to wybory demokratyczne. Tylko, że coś ten lub nie dorósł do oceny swojej władzy i do wyciągania wniosków. Cieszy to, że w demokracji wszystko jest możliwe i można z łatwością paść na "deski" ;)) Zróbcie coś bo ludzie na was patrzą ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: czekaj czekaj,...... skoro spór był nielegaln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:28 Bardzo trafne i logiczne wnioski, gratuluję. Pozwolę sobie jeszcze dodać kilka argumentów. 1) Nikogo tzn. ani pracodawcę ani z.z nie interesowało kontynuowanie procedury sporu zbiorowego. Bo na etapie mediacji kiedy trzeba zgłosić do ministerstwa pracy wszystko by się wysypało. 2) Pracodawca podpisał porozumienie ale co w tym porozumieniu jest? Punkt 2 i 3 są tylko i wyłącznie deklaracją pracodawcy ponieważ aby obowiązywały muszą się znaleźć w regulaminie lub UZP a przede wszystkim trzeba zmienić pracownikom umowy o pracę. 3) Ale spójrzmy na punkt 1. Pracodawca doprowadził do podziału załogi wypłacając tylko części jednorazową premię. Uważam, że można załagodzić podziały ale musiała by być oferta dla pozostałych pracowników np. podwyżki od 1 marca a nie od kwietnia, lub jakaś inna forma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany przeczytałem cały wątek i co dalej .... GOMMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:15 Moje wnioski, jeśli się mylę poproszę o sprostowanie: 1. Pracodawca doskonale pogrywa sobie związkami - TAK TAK dobrze czytacie, zarówno NSZZ jak i S80, robi z Wami kochani co chce, i nie oburzajcie się na mnie za tą wypowiedź, ale niestety tak jest. Skłócone związki to pracodawcy związki. Oczywiście nie popadajmy tutaj ze skrajności w skrajność. Związki są przecież niezależne nie tylko od pracodawcy, ale także OD INNYCH ZWIĄZKÓW, zatem zacznijcie moi mili od tego, aby decyzje konkurencyjnego związku zrozumieć, a nie od razu ją krytykować. Wymaga to wiele odwagi związkowej, czasem trzeba będzie powiedzieć, że NSZZ wynegocjowało dodatek 332 pln a S80 80 pln, nie możecie przypisywać sobie zasług mijając się z prawdą. Dla mnie zarówno pierwszy jak i drugi wynik oceniam pozytywnie. Dlaczego spytacie, dlatego że gdyby nie ZZ mielibyście pracownicy podwyżkę w wysokości 0,00 pln. Spójrzcie, różne drogi wybraliście, jedni przez spór zbiorowy, inni w negocjacjach bezpośrednich, ale tak naprawdę CEL macie ten sam. 2. Przypominam również, iż jako ZZ reprezentujecie WSZYSTKICH pracowników, nie tylko swoich członków, oczywiście nie stanowi to przeszkody dla tego, aby poszczególne dodatki np. do wynagrodzenia różnicować i przyznawać poszczególnym grupom pracowników, ALE POD JEDNYM WARUNKIEM, że kryterium podziału nie będzie przebiegać na linii przynależności związkowej. 3. Jest dla mnie niezrozumiałym fakt, iż wielu z Was było członkami NSZZ, jak obecnie podnosicie, jest (czy było) wiele nieprawidłowości waszym zdaniem, wyczytałem (przepraszam nie wiem czy dobrze), iż macie pretensje do władz związku, ale czemu tego nie zmienialiście, nie wiem jak w NSZZ, (bliższa jest mojej wiedzy struktura S80) ale zapewne władze pochodzą z wyborów, nikt nie jest samozwańczym przewodniczącym, ani też nikt nie jest dożywotnio "skazany" na funkcję przewodniczącego. Jako członkowie, mieliście do tego obowiązek. 4. Skupcie się na celach, tych które możecie osiągnąć, owszem przy okazji załatwcie kilka spraw bieżących: dodatki za pranie, deputaty itd. ale musicie mieć cel konkretny i musicie wiedzieć, jak do niego kroczyć. Dajcie ludziom prawo wyboru, do której organizacji chcą należeć. Jeśli chcecie "walczyć" o pracowników, członków, czyńcie to ale nie w bitwie, w której udział bierze pracodawca, bo gdzie dwóch się bije .... 5. Nie rozumiem jednego zapisu, mówi on o tym, ŻE NIE MA U WAS REGULAMINU WYNAGRADZANIA ?!? Jak to możliwe ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:11 matki żony i kochanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek powraca Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 23.04.07, 20:02 ostatnio rozpisuja karte zauwazylem ze wogole nie ma juz numerow stlaych tylko 5 cyfrowe rozpoczynajace sie na 9 czy to o czyms nie swiadczy nie dajmy podwyzek zamineiajmy pracownikow napwno bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 23.04.07, 20:12 cf gomma polska dobre i bez gadania ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: do mistrza Mizery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:41 Widzę postęp u Ciebie. Przeczytałeś wreszcie ze zrozumieniem co jest napisane na tej Twojej (słynnej na cały zakład )reklamówce z Media Markt-u!!! Przeczytałeś i zrozumiałeś że ona nie jest dla CIEBIE!!!! GRATULACJE składa grono sympatyków z POL 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 23.04.07, 20:07 a tak najbardziej mi sie podoba znizka na silownie andrzeja suprona pracownicy produkcji zaraz po pracy na poltuleje napewno ida na najdrozsza silownie w czestochowie ze znizka :)) o jak fajnie zarzad tam napewno nie chodzi bo nie maja sily od siedzenia i picia kawy ale pamietajcie pracownik prdukcji moze palic tylko podczas przerwy a tak to nie moze pracownik zarzadu pali ile chce i kiedy chce w czasie swojej pracy to jest bardzo sprawiedliwe no bo nie wolno palic w czasie pracy powietrze sie zanieczyszcza miejsce publiczne o szykuje sie audit bentelera hehehhehehhuhuhuuhhu juz widzze malowanie idzie pelna para i bramki zaczna dzialac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta siwy nie daj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:48 rob swoje nie wzorój sie na sierpnu80 z spbt,ciągnij spór ile sie da za cos wywalczycie nie popuszczaj tak jak to maiało miejsce na francuskiej stronie.liczymy na was!!!!!!!!!!pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: siwy nie daj sie IP: 217.153.233.* 17.04.07, 22:07 Postaramy sie zrobić coś dla wszystkich , chodź z życia wiem ze nie wszyscy będą zadowoleni , boli mnie tylko ze solidarnosc nie znalazła podstaw do wszczecia sporu mimo skandalicznie niskich podwyzek zaproponowanych przez pracodawcę. Pozdrowienia dla POL1 i POL2 Odpowiedz Link Zgłoś
allexy do siwego 18.04.07, 11:50 damy rade kolego. powolutku do celu.najpierw spór zbiorowy, potem strajk ostrzegawczy a nastepnie strajk i coś sie musi zmienić w naszym życiu.Wyzysk pracowników wkońcu musi sie kiedyś skończyć a teraz właśnie nadeszła najlepsza pora do tego aby to zmienić. POZDRO DLA WSZYSTKICH Z SIERPNIA ORAZ NIGDZIE NIE ZRZESZONYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do siwego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:02 Poczekam aż przeprowadzisz ten strajk, tylko żeby znowu nie skończyło się na obietnicach. Bo walić w bęben każdy potrafi ale jeden narobi tylko hałasu aż zabolą uszy a drugi zagra melodię. Oby tym razem nie skończyło się jak poprzednio, obiecane 60% podwyżki efekt żaden bo podwyżki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESMA Re: do siwego IP: *.tktelekom.pl 18.04.07, 23:17 Siwy i tak każdy mówi że to i tamto ale ty i And.....jesteście tylko wy pan P....ś nie da rady nic zrobić czy postawisz młodego czy też nie razem odpalaliśmy duo i to nie zabawa w szachy. Co do waszych poczynań już powiedziałem co myślę, ale powtórzę ZDELEGALIZOWAĆ solidarność i będzie dobrze. Pozdrowienia dla załogi Paguringu i hyrtel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do siwego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:56 Już przed tobą byli tacy, którzy zdelegalizowali Solidarność bo bali się prawdy, bo im prawda dokuczała. A ty się nie bój, nie bądź tchórzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: siwy nie daj sie IP: 212.244.68.* 21.04.07, 12:47 mnie by tam wystarczyło to co dostali na francji ale przy takiej postawie solidarności wiem że to nie możliwe bo im zależy tylko na dobrych kontaktach z panem Du...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol2 Re: siwy nie daj sie IP: 217.153.233.* 21.04.07, 15:23 Art. 1. Spór zbiorowy pracowników z pracodawcą lub pracodawcami może dotyczyć warunków pracy, płac lub świadczeń socjalnych oraz praw i wolności związkowych pracowników lub innych grup, którym przysługuje prawo zrzeszania się w związkach zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubek Re: siwy nie daj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:38 Podwyżki by były ale związki muszą mieć jednakowe zdanie, co jest trudne, bo Sierpień podwyżek nie chce a potrzebne są im biura na działalność związkową. Bez ustalenia wspólnych żądań związków pracodawca zrobi co będzie chciał. Szansa na wzrost wynagrodzeń jest duża bo uzgadniany jest regulamin wynagradzania i można tam wpisać podwyżki wynagrodzeń ale Sierpień nie chce. Jeśli mijam się z prawdą to niech liderzy Sierpnia napiszą co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgad dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:35 sierpien 80 ma w nosie wszystko ,tłuki jedne!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: siwy nie daj sie IP: 217.153.233.* 22.04.07, 21:49 Ubek mijasz sie bardzo z prawdą,bo SIERPIEŃ 80 jako pierwszy związek zawodowy wystosował postulaty do Dyrekcji (marzec) i nagle po zebraniu kiedy to MO solidarność nie chciała wejść w spór zbiorowy (wypowiedź P.Deski) wystosowali postulaty bardzo podobne do tych które zgłosiliśmy wcześniej.(Postulaty które Sierpień 80 wystosował Dyrekcja nazwała PROWOKACJĄ , solidarnosc mówiła ze łamiemy prawo).Spór zbiorowy nie jest o żadne pomieszczenie jak któryś "osioł- doc" tam wypisuje (bo mam oryginał tego pisma i wiem co tam pisze).Gdybym nie napisał wcześniej że MO solidarność nie chce wejść w spór zbiorowy to by było 14 groszy podwyżki.Teraz Solidarność i ZZPracowników muszą poprzeć spór zbiorowy bo tak oczekują wszyscy pracownicy. Ciekawi mnie tylko jedno gdzie była solidarność przez ostatnie lata , bo dopiero jak powstał SIERPIEŃ 80 to nagle zaczyna sie coś w zakładzie robić. I taka jest prawda!!!!! każdy pracownik to wie. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników CF Gomma Polska i SPBT Poland Sekretarz KZ WZZ Sierpień 80 P.S NIE PISZE CO CHCE TYLKO TAK JAK BYŁO I JEST. Jeżeli masz pytania to zapraszam na Paguring. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: siwy nie daj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 08:45 Dobrze że osłów nauczyli pisać. Sierpień zbawcą jest, a to ciekawe stwierdzenie. Ile zakładów już zbawił? bo jakoś nie słychać. Może Brembo bo przenieśli znaczną część zakładu do Dąbrowy, a może coś innego zbawili. Pomyliły Ci się czasy Związek Zawodowy to nie PZPR kiedy I sekretarz Rządził i dzielił. Związek to pracownicy i jeśli czegoś chcą to organizując się w związek mogą być skuteczniejsi. A ustawa o sporach zbiorowych jest ustawą antyzwiązkową ponieważ ogranicza niezależność związku wprowadzając procedury. Nie ma takiej ustawy np. w Austrii (60% uzwiązkowienia) Danii (85% uzwiązkowienia) i innych krajach europejskich. A Sierpień bez ustawy jest jak dziecko nie potrafi nic zrobić. czym chcesz postraszyć STRAJKIEM, nie rozśmieszaj mnie. W pierwszym dniu Zapowiedzianego strajku właściciel przeniesie kilka maszyn i zlikwiduje firmę. To nie jest kopalnia, że w innym miejscu nie ma węgla, ale co Ciebie to obchodzi, przyjadą działacze z Katowic i zrobią Ci dobrze. No to niech Ci zrobią dobrze, bo takiego przypadku żeby ktoś z Katowic pomógł Częstochowie też nie znam. Pozdrowienia Dla supermenów z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: siwy nie daj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 09:55 ... w brembo nas jeszcze nie ma , jedyny zaklad w ktorym byl sierpien 80 to enion, i nie pier.... o uzwiazkowieniu bo w latach 80 ilu czlonkow miala solidarnosc ponad 10 000 000 a terza okolo 600 000 , moj ojciec nalezal do solidarnosci dopoki sie ni9e sprzedala , i zalozyli ''solidarnosc 80'', i my mlodzi zwizkowcy mamy poparcie tych starszych , doswiadczonych...... a to ze wam nie pasujemy , to nas nie interesuje , jezeli chcecie mozemy wystawic liste ostatniej wycieczki do wloch zwiazkowcow z panem D..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooooo he IP: 195.205.202.* 23.04.07, 17:03 to nie jest praca to jest mega syf n silnia do potegi n za na wstawiac liczby 476 cyfrowe z 9 na Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: siwy nie daj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:08 Listę to sobie zrób jaką chcesz ale zrób też listę sukcesów Sierpnia a przede wszystkim 60% podwyżki. Solidarność miała 10 mil. członków w tym sprzedawczyków, donosicieli, esbeków, zomowców, PZPRowców, komuchów i dużo innego pomiotu. Całe szczęście, że niektórzy się wypisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molesta Re: IP: 195.205.202.* 23.04.07, 19:46 tak wogole nie wiem do konca jak to jest bo mam lepsze zajecia niz przejmowac sie gomma po wyjsciu z gommy ale czasem juz tu taka bezmyslnosc panuje ze sie nie da powiem cos o solidarnosci cos tam pieprzy ze sierpien nie zgodzile sie na jakies podwyzki ja mysle ze solidarnosc jest posrana po tym jak sierpien ruszyl w gre i chce dac jakis marny ochlap powiedzmy podwyzke o 20 % i krytykuje sierpien ze nie chce sie zgodzic a sierpien chce o 60 % tylko ze w solidarnosci sa same przydupasy zarzadu i beda w hu..j..a walic puki sie da a nie zauwazyliscie ze solidarnosc zero zrobila przez te wszystkie lata tylko sieprpien przerwal to wszystko to zaklamanie w koncu nadszedl czas kiedy brakuje rak do pracy i juz ludzie nie dadza sie tak wykorzysytywac wiec nabioeramy odwagi i w koncu pewnie dojdzie so strajku w formie wstrzymania porodukcji bo taki tylko ruszy zarzad nie inny tylko kto go poprowadzi ja czekam ja juz moge odbic kartke i tylko stac przy maszynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: IP: 195.205.202.* 23.04.07, 19:50 za duzo zeby zdechnac za malo zeby zyc - jeszcze troche to ten kraj bedzie jak czarnobyl tylko puste bloki beda sciagac na sile bezdomych do czestochowy z innych wojewodztw jak do bornego sulinowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMIK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:39 W tym zakladzie jest ok pod warunkiem ze jestes sprytniejszy od buców z akwarium.Sam tam przerobiłem 3,5roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda NIGDY WIĘCEJ!!! IP: 83.2.140.* 21.04.07, 17:34 Pozdrowionka dla wszystkich ciężko zapie... w Gommie w szczególności dla znajomych. Zwolnili mnie w grudniu i wtedy myślałem że jest źle, miałem dołek ale teraz mam nową robótkę i powiem wam , że Bogu dziękuję , że tak się stało .Żyć się chce kiedy nikt nie traktuje Cię jak robota jak maszynę z numerkiem . Nigdy więcej do takich "obozów". Jeszcze raz serdecznie Was pozdrawiam trzymajcie się jakoś w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xll sierpień do domu!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 06:29 Załatwiacie wszystkim nic!!!!!!!!!!!!wielkie nic ,prócz was panie Zadora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek miodek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:14 pozdrowienia dla przyjaciela ''z lasu'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik miodu Re: miodek IP: *.man.czest.pl 22.04.07, 18:31 serdeczne pozdrowienia dla przyjaciolki z lasu caluski lalalalla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś do solidarności IP: 212.244.68.* 23.04.07, 19:41 mam pytanie do wszystkich z SOLIDARNOŚCI pracuje w tej firmie kilka lat. CO ZROBOLIŚCIE DLA NAS PRACOWNIKÓW DOBREGO PRZEZ TE OSTATNIE LATA OPRÓCZ TEGO,ŻE ZGODZILIŚCIE SIĘ NA WPROWDZENIE 4 BRYGAD!!!!!!!!!!!!!!!! I TEGO,ŻE LUDZIE ZARABIAJĄ TYLE SAMO CO PIĘĆ LAT TEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldupa Re: do solidarności IP: 195.205.202.* 23.04.07, 19:59 podobno od pazdziernika maja byc znowu 4 brygady prawda to ?? ale pewnie do tego czaud braknie tyle ludzi ze wczesniej pojda 4 brygady niektorzy sie zastanawiaja co zrobic z tymi loudzmi ale jakimi ludzmi przeciez wiecej osoob odchodzi niz przychodzi a nie powiem o notorycznie chorych wiec heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:05 Nie zamierzam się powtarzać ale niektórym trzeba kilka razy powtórzyć więc specjalnie dla Ciebie kilkuletni drogi pracowniku, przez kilka lat czekający na mannę z nieba i obserwujący czemu niebo takie skąpe. Solidarność to pracownicy członkowie związku którzy wykazali trochę odwagi i powołali do życia NSZZ "Solidarność". Ile zrobili? zrobili tyle na ile mieli poparcia i determinacji pracowników, a że niektórzy patrzyli w niebo to nie zauważyli, że manny niebo nie produkuje a tym bardziej nie rozdaje. Dobrze, że po pięciu latach umyłeś zaropiałe oczka i zobaczyłeś otaczający wredny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do solidarności IP: *.man.czest.pl 24.04.07, 16:42 miro ale ty pie..sz glupoty ty cipo gowno zrobiles i zdechniesz na raka w zakladzie palo hahahhahahhah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:25 Też życzę Ci zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzesz k..a mac do misia popczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 22:12 ale ty jestęs inteligent .wiesz dla czego jesteś burakiem bo jestes grubasem ,a wiesz dla czego jestes grubasem -------bo ci słoma z butów wystaje a dla czego ci wystajebo robisz na klawach ,a wiesz dla czego tam robisz bo sie ku..a tylko tam nadajesz pajacu i zd....ij z ta firma w pi...ziec!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: do solidarności IP: *.streamcn.pl 24.04.07, 17:47 Oczywiście ze zrobiliście. 4 brygady, normy z kosmosu ale kawa z panem dyrektorem smakuje jak zawsze nic dodać nic ująć, wpuszczenie i zgoda na Work service(tu pozdrawiam wszystkich, jak również zgoda na zatrudnianie za 4 zł z przecinkiem brutto. To stań jełopie za taką kasę i pracuj. Solidarność i wy tzw działacze to dwie różne sprawy niestety, a przez 6 lat obiecywaliście z ZZP tyle a nic z tego nie ma tylko jak potulne baranki dobrze panie dyrektorze jak pan sobie życzy itd itp. Ja naszczęscie już tam nie pracuje ale żal mi tych których cały czas okłamujecie, a to że nie macie członków sami sobie jesteście winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:14 zapomniałeś o wojnie w Iraku trzęsieniu ziemi w Japonii i suszy w Afryce to przecież też wina tych nieudolnych solidaruchów. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: do solidarności do mira IP: 212.244.68.* 24.04.07, 18:58 mir to chyba jakiś mir-arz.Z tego co wiem to kiedyś w solidarności było dość sporo osób więc mieliście poparcie wśród ludzi na zakładzie tylko że zrobiliście sami wszystko aby to poparcie stracić. Ten związek dawno powinien się na zakładzie rozwiązać takie wyjście byłoby dla wszystkich pracowników najlepsze bo nikt nie miałby żadnych złudzeń, że próbujecie coś dla ludzi zrobić od kiedy zawiązał się sierpień coś drgnęło i popieram ten związek być może wiele nie zwojują ale za to potrafią się postawić pracodawcy czego solidarność nie potrafiła NIGDY I TYLKO TAKA JEST PRAWDA KTÓRĄ ZNAJĄ WSZYSCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do solidarności do mira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:21 O tym już pisałem ale jeśli potrzebujesz to specjalnie dla ciebie powtórzę. Słusznie zauważyłeś, że Sierpień potrafi się postawić i już bo z tego postawienia niczego nie przybyło (np. żądanie 60% podwyżki). Jeśli twoim pomysłem rozwiązywania problemów jest lać w pysk i kopać po nerach to jest Twój problem i żal mi Ciebie. Jedyne co mogę dla Ciebie zrobić to polecić dobrą lecznicę niedaleko w Lublińcu szpital neuropsychiatryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: do solidarności IP: 212.244.68.* 24.04.07, 19:08 napisz mi drogi mirze jaką się wykazaliście odwagą!!!!!!!!!!!!śmiechu warte chociaż nie robił byś z siebie większego idioty, a ja na manne nie czekam wiem że kokosów tutaj nigdy nie zarobię ale mała poprawa by każdemu się przydała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: do solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:23 Jeśli nie czekasz no to do ataku, przywal komuś to Ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: do solidarności IP: *.man.czest.pl 25.04.07, 09:07 miro zycze ci raka pluc w tym syfie ja nie bede go mial bo sie zwolnilem z tego dziadostwa i pracuje w porzadnej firmie tam nie pie.. sie glupot o zwiazkach ale porzadnie pracuje ale frajerze teraz zarobie 2800zl i weekendy wolne hahahahha walic ta gomme to i tak upadnie hahahahhah palanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: do mira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:04 ale gosciu o co ci chodzi co za trzesienie ziemi jaki glod po co komgos napie....skoro sie mozna dogadac czego solidarnosc nigdy nie potrafila zrobic...nie dziwie sie ze pan D... potrafil wam wszystko w lapy wcisnac jezeli w tej solidarnosci sa tacy idioci jak TY...zamiast mozgu masz juz pradopodobnie tylko smole z gumy ktorej sie nawdychales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: do mirazawiść IP: 212.87.241.* 25.04.07, 15:07 co ty facet mówisz ??? tylko sama żółć wylewa sie z twioch wypowiedzi , wszystkich bronisz tylko dlaczego świadomie niszczycie maszyny ?? ciągle tylko podwyzki a świadomość ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: do mirazawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:29 moze przeniosą firme do Włoch .przecież tu produkcja jest za droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: do mirazawiść IP: 195.205.202.* 30.04.07, 20:59 cf gomma nie ma to ja praca w swieto pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 20:34 Jutro spotykają się związki jeśli uzgodnią wspólne stanowisko to będzie dobrze jeśli nie to pracodawca zrobi co będzie chciał. Ciekawe co zrobi Sierpień czy wygra rozsądek czy Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:20 takie publiczne darcie kotów pomiedzy związkami do niczego dobrego was nie doprowadzi ,a jedynie całaą dyrekcje uświadamia że jest rożłam wsród załogi.To przypisywanie sobie zasług świadczy jedynie o tym że jesteście egoistami.Skromnośc to cecha która zawsze jest odbierana i postrzegana przez ludzi pozytywnie .dlatego nie chwalcie się który związek więcej wywalczył bo i tak mądrzy ludzie będą wiedzieć czyja to zaśługa.,a chwalipięta w kącie stała...nie jesteście konsekwentni w swoich działaniach i poraz kolejny pan dyrektor was załatwił psychologicznie.wasze rozmowy konczą się na niczym albo tak jak chcą tego ludzie którzy biorą za to niezła kasę.14 groszy to upodlenie całej załogi .czy za to się da kupić choć jedną bułke.zabawne jeśli to podpiszecie pokażecie ze jestescie desperatami...jeżeli zakład ma się rozpasć to i tak stracicie robote ,a więc nic nie ryzykujecie.a zyskać możecie więcej.atak jest najlepszą obroną pamiętajcie otym gdyby w tej chwili przestała iśc produkcja to nie wiem czy dyrekcja dalej by was tak szantażowała.zróbcie referendum załogi rozeznajcie sie jaki jest procent ludzi którzy i tak się stąd prędzej czy pózniej zwolnią.A wtedy wasza wiedza umocni waszą pozycje w negocjacjach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bushido Re do ludzi o zdrowym rozsądku IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.07, 19:38 Czytam o waszej trudnej sytuacji chociaż nie pracuje już w Gommie warto było zostawić ten cały majdan a raczej <gó.. cuchnące> bo inaczej nie można wyrazić sie o tej firmie jaką jest CF Gomma gdzie u steru stoją debile . Mogę z rozrzewnieniem stwierdzić iż moje marzenia się spełniły,wyrwałem sie z tego marazmu pracuje z fajną ekipą w nowej firmie gdzie nikt nikogo nie dyskryminuje,gdzie doceniają mój wkład i zaangażowanie oraz umiejętności, uwydatniając je w codziennych wykonywanych obowiązkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Resyf IP: *.man.czest.pl 27.04.07, 19:49 ja tez sie zwolnilem tam teraz pracuja same niedorajdy zyciowe cala czestochowa juz sie smieje z tego zakladu ja sie wstydze przyznac ze tam pracowalem pozdrawiam slimokow czestochowskich gommowskich!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełop z produkcji Re: Resyf IP: 195.205.202.* 07.05.07, 17:08 my lud pracujacy mowimy dosc temu wyzyskowi gdyby nasi ojcowie wiedzli o co walcza to by sami sie oddali niemcom przynajmniej dobrobyt by byl teraz a tak to nasza inteligencja rozpie..la ten kraj kiedys byly obozy koncentracyjne teraz mamy mini aushwitz w Cf Gomma Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najpierw musicie w najpierw usuncie zadore,popczyka ,cofóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:02 Bo oni wszystko popsuli palanty.powiedzcie co zrobili,umieją sie tylko chwalic zeby czekac a bedzie jeszcze lepiej.cosik zrobili ale zawczesnie dali dupy i za to poinnismy ich usunąc.przecierz to populisci pamiętajcie o tym!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Stępień Re: najpierw usuncie zadore,popczyka ,cofóra IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 19:33 Jestem za !!! Najlepiej spalcie ich na stosie przed bramą głóWNA , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka [...] IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 20:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: najlepsiiiii pracują w cf IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 20:21 Niech kurw... wezmą się do roboty lenie patentowane oni stoją i śmieją się w duchu kiedy tylko człowiek ma awarię na maszynie a my na nich zapi... i to jeszcze pretensje że celowo maszyna popsuta.. bo dupy mają za ciężkie i tylko remont wzywać potrafią...osły jerychońskie, w żadnej firmie nie ma tak jak w cf gomma że ustawiacz jest na piedestale puszy się i szarogęsi, myśli że jest Panem bo majster dał mu prawo do decydowania o tym gdzie pracownik będzie pracował, gdyby nie lenistwo i głupota oraz brak wiedzy i praktyki ze strony majstrów to by te leserzy nie rozpisywali by się za free T-16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: najlepsiiiii pracują w cf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:34 tak ustawiacze zniszczyli w tej firmie duzo porzadnych ludzi a kier...nictwo było ślepe i jest... zgadzam sie w zupełnosci w tej firmie zawsze było tak że jak sie zwrócisz o pomoc do ustawiacza to ma do ciebie pretensje ze przerywasz mu sen zimowy i wtedy sie zaczyna najazd na ciebie ... dostajesz najgorszą robotę...ale kogo obchodzi to bo nie nasze kiero..nictwo.mobing jest powszechny..jak potrafisz byc dwulicowy i swiecic odpowiednim ludzią a za plecami du..pę im obrobić to twoja wygrana... uczciwi ludzie w tej firmie stoją na przegranej pozycji ludzie którzy znają się na robocie są traktowani nie powiem jak ..przeciez nie mogą być mądrzejsi od góru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz święto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 18:48 Wszystkiego najlepszego z okazji uchwalenia Konstytucji 3 Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany po przerwie - JAK przebiegają rozmowy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 10:08 Witajcie przepraszam, ale miałem przerwę (delegacja służbowa) nie mogłem śledzić wątku, na jakim etapie obecnie są rozmowy, co udało się ustalić, mieliście jakieś spotkanie z pracodawcą ? Pytam zarówno o Gomme i Barre Thomas. czekam na informacje konkretne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: po przerwie - JAK przebiegają rozmowy ? IP: 195.205.202.* 04.05.07, 11:05 w sp thomasie dostali podwyzki po 200 zl na miesiac a u nas w cf syfie nie dosc ze zapie..my jak idioci to podwyzki ani rusz a jak cos to smieszne po 1o gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowany napisz coś więcej odnośnie BRT i CF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:26 1. Czy już uporaliście się z regulaminami pracy, wynagradzania ? 2. W jakiej formie jest to podwyżka w BRT - dodatek, stała do zasadniczej, jednorazowa ? 3. Co z układami zbiorowymi pracy ? 4. Jak przebiegają rozmowy związków ? 5. No i najważniejsze, jak S80 rozwiązało problem "sporu zbiorowego" w CF i BRT ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Brother Re: Poradnik partyzanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:31 Chcesz się zdrowo odżywiać??? Kupuj kiełbache u Janka "Johnego" na pol 2 transport gratis- Janek ma widlaka i co ważne umie nim jeżdzić Chcesz ładnie wyglądać??? Kupuj srebro u Zdzisława z KJ, naprawdę ładne Chcesz wygodnie chodzić??? Kupuj trepy u Wrzalikowej "Wrony" z B0 - nie do zdarcia (szczególnie jeśli ich nie używasz) Chcesz wyklepać i pomalować sobie brykę??? Skorzystaj z usług Damiana "Domela , Niedźwiedzia" z B0 Czyni cuda!!! nie przesadzam, On to nawet by trabanta wyklepał, choć z plastiku Odpadły Ci płytki??? Wezwij Śpiewaka "Strażaka" Gościu bierze L4 i startuje z kielnią, cena 20 zeta za m2 (cena obejmuje płytki, klej, fugę, wodę i prąd oraz pracę specjalisty)- uwaga stare płytki i gruz bierze w rozliczeniu Skoro płacą tak ch..owo to ludzie sobie dorabiają i gitara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Poradnik partyzanta IP: 195.205.202.* 05.05.07, 01:55 mega mega mega i nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Poradnik partyzanta IP: 195.205.202.* 05.05.07, 02:07 dobre dobre :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Re: Kościeleć to nora IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 14:17 Dla niektórych inspiracją do napisania kilku postów staje się ich wrodzona głupota !!!!!!! Zróbcie coś bardziej pożytecznego jak zużywanie KWh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kościeleć to nora IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 14:24 Może świat uwolni się od tej szarańczy z kościelca jak w Radomsku wybudują IDESIT, a to buce jeb...ne gdzieby się nie obejrzeć to wiocha....TRW kościelec, cf gomma -kościelec, brembo- kościelec no wszędzie ich pełno. Tak jak napisano w Biblii przyjdzie Armagedon zagłada ziemi wiocha z kościelca rozpostarła swoje macki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Kościeleć to nora IP: 195.205.202.* 05.05.07, 18:53 zanim indesit wybuduja to z tego kraju juz wszyscy wyjada bo tu nie ma przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alosza awdjejew Re: Kościeleć to nora IP: 195.205.202.* 05.05.07, 18:56 nowy miesiac nowe mozliwosci a moze by tak poszedl na l-4 :) w maju tak cieplo to nie ma sensu robic heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kościeleć to nora IP: 195.205.202.* 07.05.07, 16:24 i to jeszcze jaka hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: po przerwie - JAK przebiegają rozmowy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:57 zawsze sie mozesz zwolnic skoro czujesz sie niedoceniony.albo przestan narzekac i zacznij dzialac w sierpniu dzwi stoja otworem dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuk Re: po przerwie - JAK przebiegają rozmowy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:33 Gadaj zdrów oszołomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: najlepsiiiii pracują w cf IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 11:42 Szkoda że nie dziesięciu !!!! na ATF przewodów hamulcowych i tak mają raj!nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: najlepsiiiii pracują w cf IP: *.man.czest.pl 14.05.07, 15:47 gdzie ten sierpien tero!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: KOCHAM GOMME IP: 83.2.141.* 22.05.07, 19:56 I co słychać ? Może trzeba wysłać kogoś do lekarza, na konsultacje w sprawie podwyżek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azz Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 26.05.07, 10:53 czyżby forum zamarło , chyba juz wszyscy pokłócili sie ze wszystkimi i nie ma o czym pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: KOCHAM GOMME IP: *.man.czest.pl 26.05.07, 22:07 zamknij sie inteligentni to sie zwolnili z tego dziadostwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 27.05.07, 02:35 brawo Kamil masz racje zostali niedorajdy ja jestem wśród nich to przykre. A 6 lat temu jak było??? Jakie kierownictwo taki cały zakład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 27.05.07, 15:03 jedzie zaba do restauracji na wozku inwalidzkim zatrzymuje sie przy jednym ze stolikow gdzie zajada sobie klient i zadaje pytanie i co smakowaly udka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azz Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 29.05.07, 21:27 czyżby ci mamusia udostepniła komputer , przecież ty nawet nie umiesz pisać a co dopiero pracować najinteligentniejszy w gommie , co dzisiaj zepsułes aby nie pracować ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: KOCHAM GOMME- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:04 Kasiu!!!!po niedzieli sama zobaczysz co wreście Sierpień wywalczy,ja wiem że nic po rozmowie z Kazi---kiem, teraz idziemy na całość!!!! mam nadzieję ,że Załoga nas poprze,i po niedzieli zaczniemy o to co wszyscy chcą !!!!STR%AJKU, nie mamy innegpo wyjśćia,Czas negocjacji się już wyczerpał!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: KOCHAM GOMME- IP: 83.2.141.* 26.05.07, 09:49 Jeżeli tak to nie ma innego wyjścia. To po prostu chodzi o ludzką godność.Warunki pracy i jej szkodliwość każdy zna (Jeżeli nie to może warto przebadać sobie wątrobę , a zobaczymy uboczne skutki oparów gumowych) Ile lat mogą być groszowe podwyżki? Za pracę tak ciężką, szkodliwą należy się godne wynagrodzenie. DLATEGO POPIERAM STRAJK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p72 do ROBSON Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 27.05.07, 01:47 brawo albo wóz albo przewóz ponoć pol-2 zamykają mamy 14pln na godzine jest ok mniej lub tak jak teraz szukajmy sobie pracy. PS. pozdrowienia dla LEMURA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: KOCHAM GOMME- IP: 217.153.233.* 27.05.07, 19:59 Teraz mamy certyfikat , trzeba im pokazac ze nie wolno z nami igrac i na wtorek środę czwartek brać L-4 lub urlopy na żądanie , może jak certyfikat nie przejdzie to się opamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 27.05.07, 01:43 znam super Kasie co robiła jako sekretarka mistrza a terez musi robić na montażu czy to TY ta Kasia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 27.05.07, 22:20 dlaczego pudlo kazdy ma prawo do 4 dni urlopu na zadanie jak zaklad opustoszeje to sie opamietaja byc moze mlode worki beda sie bac wziasc urlop ale wystarczy ze stazy wezma urlopy pozadne detala stana od malarek przez prasy po montaz i bedzie kila nie czekajcie az wysla sami workow na przepustki bo i tak polowa maszyn bedzie stala wiec kogo wysla ano tych co nie umieja jeszcze robic a starych ktorzy sie znaja na rzeczy zostawia niech bedzie na odwrot my wszysscy pojdzmy do zakladu odbijemy karte w jedno i droga zglosmy majstrom ze bierzemy urlop na telefon i pozamiatane a najlepiej by bylo gdyby jeszcze ustawiacze i utrzymanie ruchu tak zrobilo to by bylo niezle i wtedy podwyzki by sie znalazly ciekawe czy kieronik wulkaznizcaji poradzilby sobie z wadliwie ustawionymi maszynami wtedy bym mu powiedzial zeby sie spieszyl bo skad ja czas wezme i zobazylby jak mozna sie doprosic o pomoc dwoch zabioeganych ustaiwaczy dziwie sie ze nie ma 4 tak jak kiedys moze praca bylaby lzejsza a tak to ustawia byle jak i potem szukaj czasu w polu a jak sie kto pare razy przemeczy na zrabanej maszynie to zara odejdzie tak jak wielu nie oszukujmy sie niech inny pracodawca da normalna robote za te same pieniadze a kazdy odejdzie skonczyly sie czasu gdzie do gommy dostawalo sie po znajmosci bo roboty nie bylo no ale powracajac do tematu uropy na telefon bierzemy taka forma strajku najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOCHAM GOMME- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:57 Pudło do była odpowiedź ala Pawla - nie jestem Kasią sekretarką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 29.05.07, 23:36 a którą Kasią hmhm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p72 Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 28.05.07, 16:56 SPROSTOWANIE przepraszam cię kamil ale jakaś k....a podpisała się moim nikiem który nieraz używam, i naubliżała twojej żonie. A ty c...u co to napisałeś wymiś sobie swój nik a nie podszywaj sie pod kogoś i obrażaj czyiś bliskich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 28.05.07, 23:35 to jak zaloga przygotowana na l4 :)) zwolnienia na telefon naleza sie 4 w roku wiec do dziela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.241.* 29.05.07, 23:34 cześć sory :) ale jak ma być z tym dzwonieniem wszyscy w tej samej chwili do majstra?? nie dodzwonią sie, nie bedzie odbierał tel itd to powinno być coś troche mocniejszego żeby widzieli ze jesteśmy jakomś załogą np wejście wszystkich za 10 np 14.00 na hale nie przebranych po urlopy tak jak piszesz wypowiedzcie sie jak to widzicie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indianer Re: KOCHAM GOMME- IP: 212.87.244.* 30.05.07, 15:54 z tymi urlopami to troche kicha bo duza liczba osob juz wukorzystala L4- lekarze strajkuja i podobno nie daja zwolnien, proponuje zebrac sie i zrobic to na co wiekszosc z nas bialych murzynow czeka-STRAJK,apropo tego auditu- certyfikatu to w tej komisji sa albo slepi a albo dobrze posmarowani jak nie widza jaki tu jest syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KOCHAM GOMME- IP: 195.205.202.* 30.05.07, 20:27 cercyfikat za kase normalka przeciez nikt normalny nie puscil by tego plazem a przejsc musza zeby ludzie ze bardzo nie huczeli ze nic sie nie dzieje to juz bardziej bali sie bentelera widocznie tamtego latwo sie nie dalo przekupic a tutaj pewnie juz nie raz z tymi certyfikujacymi pili wodke wiec nawet wiekszego ruchu nie bylo takie udawanie po prstu ze niby jakas kontrola zeby nie bylo ........ a tak wogole co myslicie o tych zasłonach w akwarium ??jaki cel one maja ?? wie ktos wstydza sie reszty czy co czy moze boja sie ze ktos im tam bedzie patrzyl ?? moze wie ktos jaki cel maja te kotary ?? czyzby jakis amerykanski styl ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: KOCHAM GOMME- IP: 217.153.233.* 31.05.07, 00:08 Komisja Zakładowa WZZ „Sierpień ’80” przy CF „Gomma Polska” Sp. z o.o. w Częstochowie pragnie poinformować pracowników CF Gomma Polska Sp. z o.o. w Częstochowie iż dniu 29-05-2007 r. odbyło się spotkanie z Dyrekcją naszej Firmy w ramach zgłoszonego przez KZ WZZ Sierpień ’80 sporu zbiorowego. Na Spotkaniu byli obecni również przedstawiciele pozostałych związków zawodowych działających w naszej firmie. Dyr. Forzi zobowiązał się do wyrównywania stawek dla pracowników pracujących na stanowiskach z wyższymi kategoriami zaszeregowania. Poniżej przedstawiamy propozycję jaką usłyszała KZ WZZ Sierpień ’80 w sprawie sporu zbiorowego. 1. Dyrekcja zaproponowała 4% podwyżki płacy zasadniczej oraz zlikwidowanie Premii Bożonarodzeniowej i umieszczeniu jej w stawce zaszeregowania, co dawałoby wzrost o 7,4% (przykład dla kat. zaszeregowania B1 - 0,68 zł.). 2. Dyrekcja nie widzi podstaw do proponowanego corocznego wzrostu stawek godzinowych o 1.50 zł i proponuje w terminie do końca stycznia ustalenie procentowego wzrostu płac na rok następny 3. Dyrekcja nie widzi potrzeby zwiększania ekwiwalentu za pranie z 20zł do 50zł. Jednakże stanowisko naszej Firmy zwiększające przydział spodni roboczych i koszulki t-shirt dla pracowników fizycznych jest wystarczające. 4. CF Gomma Polska nie widzi możliwości odstąpienia od systemu 4+1 i proponuje zwiększenie dodatków za soboty do 25% i za niedziele do 50 % Komisja Zakładowa WZZ Sierpień ’80 NIE ZGODZIŁA się na przyjęcie proponowanych warunków zgłoszonych przez Dyrekcję i postanowiła spisać protokół rozbieżności, a także KZ WZZ Sierpień ‘80 poinformowała pracodawcę, iż będzie korzystała z prawa do STRAJKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allexy do siwy 31.05.07, 08:05 Prosze was w imieniu spłeczeństwa CF SYFU zorganizujcie w końcu ten cholerny strajk.Przecież nasza dyrekcja chyba chce aby do tego doszło więc zróbmy to bo te rozmowy znów będą się przeciągały przynajmniej miesiąc (a napewno dłużej)ZORGANIZUJCIE W KOŃCU TEN STRAJK!!!!! STRAJK!!!!!!!!! STRAJK!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: do siwy IP: 217.153.233.* 31.05.07, 11:18 Z godnie z ustawą musi wejsc Mediator do zakładu ma na czas mediacji 14 dni ( chyba ze bedzie chciał przedłużyć to max.do 30)po tym okresie jezeli nic nie bedzie uzgodnione to mamy prawo ustawowe do strajku , wcześniej jezeli uznamy ze mediacje nic nie przynoszą mozemy zorganizowac 2 godzinny strajk ostrzegawczy (jednorazowo) ust. o rozwiazywaniu sprów zbiorowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: do siwy IP: 217.153.233.* 31.05.07, 11:20 allexy nie mozemy złamać ustawy,musimy postepować tak jak prawo nam nakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indianer Nasz lepper IP: 212.87.244.* 31.05.07, 18:00 zauwazylem nasz nasz zakladowy lepper-grzegorz p. coraz bardziej sie obawia sie o swoj stolek na ktorym czesto gesto lezal jak na lezaku, przychodzi do pracy po polnocy, wychodzi poznym wieczorem,coraz bardziej dyscyplinuje pracownikow produkcji,chodz powinien zajac sie montazem i malarkami,czyzby ojciec dyrektor na niego na krzyczal,a moze calkiem mu odbilo-ludzie z akwarium pomozcie mu podajcie reke albo noge nie dopsccie do tego zeby rozpadla sie nasz zakladowa koalicja!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lider Re: Nasz lepper IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:12 mpk zastrajkowalo powaznie rozmowy sie zaczely jesli my nie zastrajkujemy beda sie bawic z nami do konca swiata i jeden dzien dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: KOCHAM GOMME IP: 195.205.202.* 28.05.07, 15:15 lakarze biora urlopy na telefon i chyba poradza sobie z ministerstwem zdrowia negocjacja z terrorystami nic nie da w naszym przypadku zarzad cf gomma po prstu trzeba dzialac jutro zaczyna sie certyfikat pokazmy w tej chwili co znaczymy wezmy wszyscy urlopy na telefon a jak kto nie ma niech idzie na l4 zobaczym jak gomma sobie poradzi bez pracownikow moze kierownik wulkanizacji pokaze jak sie pracuje w k 98 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcxyz Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 29.05.07, 19:38 spbt u nas kupują samochody słuzbowe dla cipów /czytaj - vipów / , wygrywa zaba z makaronem ale to ma krótkie nogi daję im 5 lat , może 3 , zakończą jak makarony / RICO , ENGLE , MAPELLI , R.../ , jak macie gdzieś pracę to radzę opóścić to bagno .... Odpowiedz Link Zgłoś