Dodaj do ulubionych

Fotoradar na Okulickiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:44
tez daliscie sie zlapac tak jak ja? skoda fabia sobie stala, nieoznakowana,
pan w srodku roz...bany na fotelu lezal, obok stala skrzynka. Cieakwe z jakiej
odleglosci robił zdjecia, jechalem ok 80 (moja wina, tam jest 50), zwolnilem
do 60 przed samym gosciem, bo cos mi nie pasowało (dziwnie był ustawiony na
poboczu). Stał na przeciwko bloków (koło garaży). Radze uważać na tą ulicę i
na łącznik z północą od Obi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:48
      Mieszkam na parkitce i tez tamtedy przejezdzam. owszem ale to nie robi zdjec
      tylko pomieza predkosc. za skretem stoja policjanci na motorach i lapia takich
      co predkosci przekroczyli. pan w aucie kontaktuje sie z policjantami i mowi kto
      jedzie za szybko i lapia takich. mi sie udalo bo skrecilam przed policjantami
      wiec musialam zwolnic a troche przekroczylam predkosc. Wiec uwazajcie!!
      • Gość: Lukasz Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:45
        za zakretem, tzn na górce, za Nowobialską, jak jest przystanek 32? Ja skrecilem
        w Nowobialską w strone szpitala.
        • Gość: Gosia Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:06
          mi chodizlo o ulice jak sie jedzie z reala na parkitke ta nowa droga to tam
          stali najpierw facet w samochodzie i przed nim fotoradar a za zakretem
          policjanci na motorach na przystanku 25 i 36. moze tam na gornej parkitce tez
          stoja.
      • Gość: LanekFan Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:09
        Mam nadzieje ze mierzy tylko prędkosc ;), bo tez tam jechałem około 60/h. Ale
        koło 30 metrów dalej stał policjant, to rzeczywiscie jeden mowi drugiemu i
        haltują tych co grzeszą! :P
        Lukasz -gdzie Ty tam widzisz ograniczenie do 50, skoro nie ma tam zadnego znaku
        ograniczenia. Zresztą zawsze mi sie chrzani, w koncu jak jest teraz w terenie
        zabudowanym w Cze-wie 50 czy 60? :P
        • Gość: Lukasz Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:18
          Teren zabudowany w dzień - 50km/h. Sorry, taka prędkość jest conajmniej
          śmieszna. Rozumiem, zaraz się odezwią obrońcy pieszych. I mają rację-przy takiej
          prędkosci są szanse na przezycie pieszego czy rowerzysty, ale tez nie
          wyhamowanie. Ale na litość boską! Niech postawią fotoradar w alejach i łapią
          debili w "tuningowanych" furach, którzy ścigają się jadać po 100-110km/h drugą
          aleją przed mostem, a nie w takim miejscu, gdzie nigdy nie było żadnego wypadku,
          gdzie nikt nie przechodzi (pasy sa przy Łódzkiej i przy Nowobialskiej, tam
          zwalniam bo są światła). Są bardziej niebezpieczne miejsca, a swoją drogą
          ograniczenie w tym miejscu do 50 jest smieszne, bo np na wiele gorszej drodze
          jadać od Akademii Polonijnej w strone Ronda Mickiewicza jest przez większość
          czasu 70km/h, mało widać, kilka zakrętów w tym zdradliwy w lewo, pełno przejść,
          szkoła... Ręce opadają, kto wymyśla takie przepisy?
          • Gość: Lukasz Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:21
            ..."na wyhamowanie" miało być a nie "nie wyhamowanie" - sorry.
        • Gość: Krystian Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:19
          Na terenie zabudowanym:
          od 6 do 22 - 50 km/h
          od 22 do 6 - 60 km/h
          chyba tak?
          • Gość: Lukasz Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:23
            chyba od 6 do 23 - 50km/h
            od 23-6 - 60km/h
            Ciekawi mnie tylko jedno - z jakiej odległości taki fotoradar mierzy prędkość
            (bo zdjęcie może robić z bliższej, jak już namierzy). I jaki mogli mieć
            ustawiony limit, bo słyszalem, że ostatnio gdy stali na niepodległosci to była
            tolerancja do 70km/h , bo tam nikt wolniej nie jezdzi:)
          • Gość: LanekFan Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:24
            No dobra!
            Ale powiedzcie mi, czy to robi zdjecia, czy tak jak napisała kolezanka, tylko
            rejestruje predkosc i pan co tam siedzi w autku nadaje do kolegi i zatrzymują!
            Bac sie ze przyjdzie portrecik, czy nie?
            • Gość: Lukasz Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:34
              Przyjśc to Ci nie przyjdzie, co najwyzej wezwanie na policje, pokażą Ci fotke i
              wystawią mandat. Ja mam nadzieję, że on tylko rejestrował prędkość i podawał
              dalej (pare razy widziałem jak stali właśnie na przystanku 32 koło Bialskiej),
              bo jesli był fotoradar i robił zdjęcia, to wybule coś w przedziale 100-300... :/
              • Gość: LanekFan Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:39
                No tez mi sie tak wydaje, ze to jednak na tym polega. Ten co rejestruje daje
                cynk tym dalej i łapią, bo niby po co tam mieliby stać ?!
                Czytałem w gazecie, ze tak własnie zrobili na ul. Nowowiejskiego.
                Każdego kto przewinił zaraz haltowali!
                Bo niby po co mają tracic czas na chodzenie po domach i wreczanie zdjecia czy
                wniosku o stawienie, skoro mają na gorącym uczynku!
                Obym miał racje :P
                • Gość: Lars Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:49
                  problem tylko w tym, że fabia stała na 100% ze skrzynką koło garaży na przeciwko
                  bloków (mniej więcej środek długości odcinka miedzy Łódzką a Nowobialską, troche
                  bliżej w strone szpitala), ja skrecilem potem w nowobialską (w strone szpitala)
                  i nie wiem czy za krzyżówką stal oznakowany na przystanku 32... mam nadzieje, że
                  nie.
                  • Gość: Lukasz Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:51
                    kurde pozno juz, zle sie podpisalem. Lars = Lukasz :)
                    Co będzie to bedzie, nie odwócimy niczego już, ale jedno jest pewne-jezdzic
                    50km/h tamtędy nie zamierzam.
                    Pozdrawiam i zycze miłej nocy:)
                    • Gość: tom Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:51
                      5 - 23 = 50 km/h
                      23 - 5 = 60 km/h

:)
                      • Gość: Kuba Re: Fotoradar na Okulickiego IP: 195.189.52.* 23.07.06, 01:32
                        nie

całą dobę jest do 50km/h

a ostatnio jakoś mi noga zdrętwiała i jechałem z polnocy 140 AK ale żadnego
                        RadioWozu nie było ;)
                    • Gość: ok Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 23.07.06, 00:55
                      stoja tez na skrzyzowaniu westerplatte z grochowskiego. Tylko ze pies stanal tak
                      na przejsci dla pieszych ze wyjezdzajacym z grochowskiego zaslonil caly widok na
                      westerplatte. Naprawde ale za to to powinien dostac mandat " za zaslanianie
                      widoku na skrzyzowaniu" Musialem wyjechac na polowe jednego pasa zeby cos
                      zobaczyc. I to niby Policja
                      • Gość: Gosia Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 10:35
                        Zdjec raczej nie robi bo takto to by tych policjantow nie bylo pozniej. po
                        prostu ktos jedzie szybko fotoradar pokazuje predkosc, i facet informuje
                        policje i lapia takich. mandat dostaja i wogole. wiec jepiej jak sie widzi
                        jakis pojazd na poboczu i jakas skrzyneczke obok niego to lepiej zwolnic :P
                        • Gość: cop Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:03
                          nie wiadomo, skoro lukasz pisał wczesniej, ze nie widzial za skrzyzowaniem
                          okulickiego z nowobialska zadnego oznakowanego zatrzymującego, a jedynie fabie z
                          fotoradarem na wysokosci szpitala na srodku okulickiego. pzdr
                          • Gość: Kierowca Re: Fotoradar na Okulickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:37
                            Jechałem wczoraj kolo 20.15 Okulickiego i widziałem Fabie a dalej na przystanku
                            stał motocyklista...
                            Tak wiec chyba mierzy tylko predkosc...
    • Gość: y Re: Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 15:22
      Na miejscu zatrzymują tylko tych, którzy przekroczyli dozwoloną prędkość o
      więcej niż 40km/godz. Drobniejsze wezwania nadejdą pocztą: jeżeli zdążą w ciągu
      miesiąca - skończy się mandatem, jeżeli później - wezwanie do Sądu Grodzkiego
      (takie jest prawo). Fotoradar nastawiony jest na 70km/godz w dzień i 75km/godz w
      nocy.

Podobnie było kiedyś na Nowowiejskiego, co raczyła opisać Gazeta.
      • Gość: Kierowca Re: Wyjaśniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 16:13
        Z ilu metrów łapie taki fotoradar?
        • Gość: Lukasz Re: Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 16:41
          na którym stał motocyklista? na tym 32, koło bialskiej na górce? ja skręciłem
          wczesniej w prawo w droge na szpital. jesli on miał za zadanie łapać tych którzy
          zostali podani przez radio tego z fabii, to uratowany jestem, jeśli inaczje - to
          kiszka.
          • Gość: Kierowca Re: Wyjaśniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 16:46
            Stał, stał ale tu padło wyjasnienie i jesli to prawda ze łapali powyzej 40 km/h
            to moze byc roznie :/
            Tolerancja 20 km/h + ograniczenie 50 km/h dają łapanie tych którzy cisneli
            powyzej 70 km/h. Ja jakies 25-30 metrów wczesniej skapnąłem sie i zwolniłem do
            60 km/h. Mam nadzieje, ze sie udało.
            Teraz pozostaje juz tylko czekanie :/
            • kierowfca Re: Wyjaśniam 23.07.06, 18:27
              Fotoradary są ustawiane najczęściej na 30 km/h więcej niż ograniczenie, a
              wynika to z tego, że w Polsce wszyscy przekraczają prędkość dozwoloną :) i taki
              fotoradar po kilku godzinach pracy ma już pełny dysk ;)wiec bardziej się opłaca
              podnieść granicę tolerancji, żeby złapać tych co jeżdżą dużo szybciej i więcej
              zarobić.
              Info o tych fotoradarach to nie mój wymysł tylko nawet policja tak twierdzi.
              • Gość: Kierowca Re: Wyjaśniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:34
                Tu sie zgodze!
                W koncu fotoradar ma wyłapywac piratów drogowych a nie takich co to przekroczą
                dopuszczalną o pare km/h...
                • Gość: Lukasz Re: Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:17
                  Niech nawet łapią za małe przekroczenia prędkości (5-10km/h) ale nie na takich
                  drogach, bo Okulickiego, łącznik z północą, nowa nitka w strone Lisińca i pare
                  innych dróg to jedne z najlepszych w Częstochowie, z małą ilością kolizyjnych
                  miejsc. A Policja robi obławy w tych miejscach, bo na dobrej drodze kierowcy
                  szybciej jeżdzą, mimo że jest i tak bezpieczniej niz np na Niepodległosci czy w
                  Alejach. Ale kasa wpadnie taka sama za złapanie delikwenta, a to, że w tym
                  czasie wariaci jeżdzą po 2 Alei rekinami i golfami3 ile fabryka dała, zagrażając
                  pieszym i innym uczestnikom ruchu, to już naszej Policji nie interesuje. Lepiej
                  kosić na dobrych, pustych drogach gdzie nie ma zagrożenia, niż ustawić suszarke
                  tam gdzie ono jest. Parodia nie kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka