Gość: kama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:07 spodobały mi się twoje zdjęcia gratuluję hobby ,czy możesz mi doradzić jaki aparat kupić(chodzi mi o taki raczej dla początkujących )Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamoń Re: Diabel piszczalka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:09 dla początkujących - zorka 5 Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_piszczalka Re: Diabel piszczalka 29.10.06, 17:20 Nie sądzę abym potrafił Ci doradzić, ponieważ aparat zbyt krótko i nie znam się zbyt dobrze na aparatach. Najpierw powinnaś odwiedzić forum Fotografia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127 i grupę pl.rec.foto.cyfrowa groups.google.pl/group/pl.rec.foto.cyfrowa?lnk=lr&hl=pl Wszystko zależy od tego, do czego będzie Ci potrzebny aparat i jakim budżetem dysponujesz. Potem możesz zadać pytanie, ale pamiętaj, aby wcześniej przejrzeć archiwum. Niezależnie od tego co wybierzesz i tak będą aparaty, które mają to, czego nie będzie miał Twój. pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Diabel piszczalka 29.10.06, 17:26 ech... wprawdzie jestem jeszcze dość młody ale dla mnie liczą się tylko aparaty analogowe mają duszę Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_piszczalka Re: Diabel piszczalka 29.10.06, 17:30 No i jakość zdjęć dużo lepsza, ale cyfrówki są bardziej praktyczne i tańsze w eksploatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Diabel piszczalka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:20 macie rację,ale nowych rzeczy warto próbować,Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Diabel piszczalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:25 na cyfrówce można próbowac do bólu:) zrobić dziesiątki zdjęć, a wybrać jedno, dla poczatkujacych to najlepsze rozwiazanie, sama praktykuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Diabel piszczalka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 23:11 eeeeeeeeeeeeeeeeeej! To ja miałam założyć wątek chwalący diabełka! <foch> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w2 Re: Diabel piszczalka IP: 212.87.241.* 31.10.06, 09:07 Do Diabeł piszczałka : Jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć ! Są super !Sam też fotografuję i dlatego potrafię docenić to co robisz .Tak trzymać ! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanzel_gretyl Re: Diabel piszczalka IP: *.venaritmo.com 31.10.06, 12:01 widze ze rozmowy o cmentarzu nie poszly na marne. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_piszczalka Re: Diabel piszczalka 31.10.06, 12:43 Chciałem podziękować wszystkim za słowa uznania. Uważam, że te zdjęcia nie są bardzo dobre - dopiero się uczę sztuki fotografii. Jednak się cieszę, że się komuś podobają. Zobaczcie sobie zdjęcia na plfoto.com, onephoto.net niektóre są wręcz mistrzowskie i stanowią wzór do naśladowania. pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanzel_gretyl Re: Diabel piszczalka IP: *.venaritmo.com 31.10.06, 13:09 widze ze jestes zainteresowany losami zydow w czestochowie, piszesz jakas prace na ten temat ? a jak tam z losem tych zdjec, ktore kiedys umiesciles, wiadomo cos wiecej ? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_piszczalka Re: Diabel piszczalka 31.10.06, 20:49 Witam, Nie... nie piszę żadnej pracy na temat Żydów. Zacząłem się interesować historią Częstochowy w ogólności i teraz jestem właśnie etapie poznawania historii społeczności żydowskiej. W ogóle jest niewiele informacji na temat historii Częstochowy. Na przykład toopracowanie o częstochowskich Żydach bije na głowę wszystkie, jakie do tej pory znalazłem o samej Częstochowie. Uważam, że warto wiedzieć więcej o miejscu, w którym się mieszka. Wydaje mi się, że większa część mieszkańców Częstochowy wie niewiele o historii tego miasta. Ludzie pamiętają, że potop....że obrona Jasnej Góry....że..no właśnie. Spytaj dziś na ulicy kogoś, co to był na przykład "Krwawy poniedziałek"? Jak myślisz, ile osób będzie wiedziało? Dlatego chwalę bardzo takie działania, jak cykl Gazety o ulicach Częstochowy - to bardzo pouczająca i ciekawa lektura. Odnośnie budynku z fotografii, o który pytałem. Nie wiem jeszcze gdzie to jest, muszę zobaczyć miejsca proponowane przez forumowiczów. Na razie zarobiony strasznie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś