Dodaj do ulubionych

ki diabel? sucha skora

08.10.21, 16:00

najpewniej po znieczuleniu

w miejscu wklucia na plecach mam suchy placek (nie swedzacy) a skora na dloniach, rekach, nogach zrobila sie jak u 80letniej staruszki, wyglada jakby starcila turgor sad

nic sie nie zmienilo, ani zel pod prysznic, ani woda, ani balsam, tylko wklucie znieczulenia, 10dni temu! tzn, zmiane skory zauwazylam kilka dni temu a po tym suchym placku na plecach doszlam, ze to moze byc znieczulenie

balsamuje jak szalona, lykam wiesiolka, witA i E, kolagen i nie mam pojecia co jeszcze moge zrobic

dzisiaj mam wizyte kontrolna u ortopedy, poprosze o zestaw badan krwi, z tarczyca tongue_out choc tu akurat wyniki byly ok
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: ki diabel? sucha skora 08.10.21, 21:24
      podrzuce, moze ktos, cos
      • taje Re: ki diabel? sucha skora 08.10.21, 22:14
        Nie mam pojęcia co jest przyczyną ale na pewno smarowałabym się jakimś odżywczym, natłuszczającym balsamem. Polecam CeraVe balsam do skóry suchej, bardzo pomógł mojej suchej skórze. Może także masło shea?
        • mysiulek08 Re: ki diabel? sucha skora 08.10.21, 22:27
          wlasnie cerave uzywam, na noc, w ciagu dnia psikam olejkiem nuxe

zamowilam pol litra wiesiolka ( rowniez do picia, kapsulki sie koncza), litr mosquety i kwas hialuronowy
          • taje Re: ki diabel? sucha skora 09.10.21, 17:43
            CeraVe ma także bardzo dobry krem do stóp i inny do rąk (choć ich balsam do ciała też daje radę). No i jak już badasz tarczycę to niech Ci zbadają też przeciwciała na Hashimoto. Kiedy skóra zaczęła mi się mocno przesuszać dermatolog kazała mi je zbadać i bingo (inne wyniki tarczycy byly wciąż w normie).
            • mysiulek08 Re: ki diabel? sucha skora 09.10.21, 19:46
              popróbuje jak wykończę obecne

tak, mam wszystko zlecone co do tarczycy, jak mowie co chce a doktor pisze, pytał sie tez czy te przeciwciała maja być i przy okazji poziomy hormonow plciowych
    • hexella Re: ki diabel? sucha skora 08.10.21, 21:40
      Wygląda, że musisz to przeczekać. Jeśli to reakcja na chwilowe działanie jakiejś substancji (znieczulenie) to skóra potrzebuje miesiąca, dwóch żeby złuszczyć to co uszkodzone i zastąpić nowym. Z metod wypróbowanych na sobie polecam olej lniany i z wiesiołka - oba do picia, chociaż wcierać pewnie też można.
      • mysiulek08 Re: ki diabel? sucha skora 08.10.21, 22:29
        lnianego u mnie nie widzialam, wiesiolka lykam, tak hak wit a i e

oprocz tego pije wode, ale to nic nowego u mnie, dwa litry wody i z 2,5 herbaty 😊
        • antonina.n Re: ki diabel? sucha skora 09.10.21, 20:44
          Spróbuj może olej migdałowy 100%. Moim zdaniem lepiej zadziała niż Nuxe, bo Nuxe robi się „suchy” natychmiast, wsiąka i koniec.
          • mysiulek08 Re: ki diabel? sucha skora 09.10.21, 20:52
            tylko skora, oprócz tego placka na plecach, nie jest sucha, nie luszczy sie, nic, tylko właśnie wew turgor straciła, cos jakby 'wyssalo' wilgoc od srodka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka