IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:10
Panie Haładyj. Wstyd, że i Pan temu ulega. Jeszcze nie oddany wiadukt do
użytku a Pan powołuje "pseudospecjalistów". Co rajdowiec może wiedzieć o
technologiach i nawierzchniach drogowych. Przypomina mi się czas wyborów
prezydenckich kiedy wszystkie media kreowały jednego kandydata, ale wyborcy
myślą Panie Haładyj i pozwólcie im na to.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:14
      Brawo, brawo, brawo.....
      • Gość: xkx Re: Wiadukt IP: *.org 16.11.06, 07:23
        Wiadukt jest zrobiony jak wszystko w Czwie czyli parnaoidalnie - i to nawet nie
        chodzi o nawierzchnie bo z ta zapewne jest tak samo jak w wielu innych
        miejscach ale o skrzyżowanie przy zjezdzie z wiaduktu. No cuż jest to
        paranoidalne bo bedzie powodowac korki na wiadukcie. Inna sprawa ze trudno sie
        tu tak naprawde rozpedzic bo jak znam zycie swiatla za wiaduktem i te kolo
        makro nie beda zsynchronizowane. Czyli czas przejzdu bedzie taki sam jak przed
        budowa wiaduktu.
        • Gość: Ada Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:53
          Paranoidalne jest to że gazeta od dłuższego czasu jest stronnicza i nie
          przeczytałam na jej łamach niczego dobrego o tym jak zmieniło się nasze miasto.
          Wszystko jest złe: wiadukt jest zły, stadion jest zły, popówka jest zła, ratusz
          też niedobry itd... Mam nadzieje że wszyscy chodząc po mieści widzimy zmiany i
          nie damy sobie wcisnąć że białe jest czarne. A dziennikarze swoje poglądy
          polityczne powinni zostawić za drzwiami redakcji.
        • Gość: zzz Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:22
          a jak nie bedzie platformowcu?
    • Gość: mieszkaniec Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:46
      Czytając Gazetę Wyborczą spodziewam się dowiedzieć o tym co dzieje się w moim
      mieście-bezstronnie. Jeśli Państwo powołujecie specjalistów to prosiłbym
      niezależnych. Nie powinienem wiedzieć czytając Was jakie są Wasze preferencje
      ale niestety wiem i to w moich oczach dyskwalifikuje Was jako dziennikarzy.
    • Gość: facet Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:35
      A najlepiej jakby GW rozpoczęła ciszę wyborczą już dzisiaj.
    • Gość: Jan Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:05
      Ale wtedy nie mogłaby dokopywać obecnemu Prezydentowi, więc o czym by
      pisali "obiektywni" dziennikarze.
    • Gość: Olo Re: Wiadukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:06
      No właśnie coś w tym jest.
      • Gość: edd Re: Wiadukt IP: *.prio138.trustnet.pl 16.11.06, 18:29
        dokopuje mu bo zwyczajnie na to zasługuje
        • harry1983 Re: Wiadukt 16.11.06, 18:39
          Może Pan Rzecznik Leśnikowski wytłumaczy mi następujący fenomen :

Prezydent Wrona wszędzie szuka oszczędności - m.in. poprzez wygaszanie części oświetlenia ulicznego w nocy (np. w Alejach lub na ulicy Śląskiej, na odcinku od Pałacu Ślubów do UM, i jeszcze w kilku takich miejscach - mieszkańcy miasta wiedzą zapewne gdzie).

Moje pytanie brzmi następująco : dlaczego wygasza się oświetlenie na uczęszczanych ulicach, w czasie, gdy nad nieużywanym jeszcze wiaduktem mamy pełną iluminację?

Po co ? Może by tam poszukać oszczędności, bo świeci się to bezproduktywnie - jest to podjerzewam kilkaset zł na dobę - taka lampa sodowa ma ok 500 W mocy, a jest ich tam kilkadziesiąt - pobór jest spory.

Jeśli będzie to tylko 500 zł na dobę, to w ciągu miesiąca mamy ok 15 tyś. zł - miasto płaci pewnie inaczej za energię elektryczną, niż zwykły obywatel, ale już te kilka tysięcy można by było spożytkować na coś innego.

Czy w naszym mieście nikt odpowiedzialny za takie rzeczy nie potrafi myśleć logicznie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka