IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:15
CZY WARTO KUPOWAĆ PSA TEJ RASY?CZY TAKI PIES MOŻE ZAMIESZKAĆ POZA DOMEM CZY
JEST NA TO ZA DELIKATNY?A JAKI JEST W KONTAKTACH Z DZIECIAKAMI ?CZY DUŻO
ZJADA I CO TAM WAM SIE JESZCZE PRZYPOMNI NAPISZCIE.
Obserwuj wątek
    • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 14:51
      Gość portalu: EWA napisał(a):

> CZY WARTO KUPOWAĆ PSA TEJ RASY?CZY TAKI PIES MOŻE ZAMIESZKAĆ POZA DOMEM CZY
      > JEST NA TO ZA DELIKATNY?A JAKI JEST W KONTAKTACH Z DZIECIAKAMI ?CZY DUŻO
      > ZJADA I CO TAM WAM SIE JESZCZE PRZYPOMNI NAPISZCIE.
      Hej Ewa
      Warto kupić takiego psa.Jestem posiadaczem już 3 sztuki mam je przez całe moje
      życie:),taki pies nie powinien mieszkać poza domem zdecydowanie nie jest to
      pies do kojca czy pilnowania na wsi domku itp.Kontakt z dziećmi...idealny:)
      bokserki kochają dzieci dzieci kochają boksery:).Czy dużo zjadają ? zależy jaką
      trafisz sztukę teraz mam takiego , który je sporo ale i jest spory.
      Trzeba jeszcze dobrze pamiętać pieska trzeba dobrze wychować:) wtedy będzie z
      niego pociecha.
      Pozdrawiam.
      • Gość: gosc Re: BOKSER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:56
        Mam kolege co ma boksera cały czas meszkał w bloku niedawno wyprowadził sie do domku jednorodzinnego a pies trafił do budy. Nic mu nie jest i bardzo mu sie tam podoba :)
        • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 15:31
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Mam kolege co ma boksera cały czas meszkał w bloku niedawno wyprowadził sie
          do
          > domku jednorodzinnego a pies trafił do budy. Nic mu nie jest i bardzo mu sie
          ta
          > m podoba :)

podobać mu się podoba napewno:) ale wiesz chodzi mi o to ,że to dość delikatna
          rasa.
      • Gość: Julka Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:10
        Bokser to bardzo delikatna rasa i podatna na nowotwory. Na inne choroby chyba
        raczej nie, bo mam bokserkę już 9 lat i nigdy nie chorowała. Oczywiście trzeba
        pamiętać o szczepieniech, witaminach, pielegnacji uszu, pazurków,
        szczotkowaniu...
        Szczotkowanie jest konieczne, jeżeli nie chcesz mieć wszędzie sierści pieska. A
        sierśc boksera jest ostra, jak szpilki. Wbija sie w ubranie i trudno ja usunąć.
        Gości zawsze ostrzegam, zeby nie ubierali się na czarno.
        Ale zawsze mówię: wolę mieć codzienne szczotkowanie, codzienne sprzatanie,
        gotowanie itd i mieć bokserkę niz mieć błysk w mieszkaniu i jej nie mieć.
        Boksery uwielbiaja dzieci i nie słyszałam o przypadku, zeby bokser ugryzł
        dziecko. W ogóle nie słyszałam, żeby bokser ugryzł kogokolwiek.
        Maja bokserka nawet nie kłóci się z innymi pieskami. To na nia czasami jakiś
        zaszczeka.
        Bokser, to oczywiście rasa typowo domowa. I do tego celu została wyhodowana. Bo
        co do psa obronnego to bym się zastanawiała. Chyba, że sam wygląd.
        Warto mieć boksera. A ile potrafią dać miłości. I są wdzięczne za wszystko.
        Pozdrawiam.
        • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 15:33
          Gość portalu: Julka napisał(a):

> Bokser to bardzo delikatna rasa i podatna na nowotwory. Na inne choroby chyba
          > raczej nie, bo mam bokserkę już 9 lat i nigdy nie chorowała. Oczywiście
          trzeba
          > pamiętać o szczepieniech, witaminach, pielegnacji uszu, pazurków,
          > szczotkowaniu...
          > Szczotkowanie jest konieczne, jeżeli nie chcesz mieć wszędzie sierści pieska.
          A
          >
          > sierśc boksera jest ostra, jak szpilki. Wbija sie w ubranie i trudno ja
          usunąć.
          > Gości zawsze ostrzegam, zeby nie ubierali się na czarno.
          > Ale zawsze mówię: wolę mieć codzienne szczotkowanie, codzienne sprzatanie,
          > gotowanie itd i mieć bokserkę niz mieć błysk w mieszkaniu i jej nie mieć.
          > Boksery uwielbiaja dzieci i nie słyszałam o przypadku, zeby bokser ugryzł
          > dziecko. W ogóle nie słyszałam, żeby bokser ugryzł kogokolwiek.
          > Maja bokserka nawet nie kłóci się z innymi pieskami. To na nia czasami jakiś
          > zaszczeka.
          > Bokser, to oczywiście rasa typowo domowa. I do tego celu została wyhodowana.
          Bo
          >
          > co do psa obronnego to bym się zastanawiała. Chyba, że sam wygląd.
          > Warto mieć boksera. A ile potrafią dać miłości. I są wdzięczne za wszystko.
          > Pozdrawiam.

właściwie mogę się zgodzić:) z tym co napisałaś widać,że masz bokserka.Masz psa
          czy suczkę ?
          Pozatym z tymi nowotworami to prawda.Weterynarz przy poprzednim bokserze
          powiedział mi ,że bokser sobie żyje do 9/10 lat a potem łapie nowotwór i
          niestety...to częste przypadki.Mój poprzedni piesek też tak miał wytrzymał 11
          lat.
          • Gość: Julka Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:35
            Mam suczkę. Najsłodszą na świecie.
            • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 15:36

> Mam suczkę. Najsłodszą na świecie.

chcesz dopuścić ? miała już małe ?
              • Gość: Julka Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:41
                Ona ma juz 9 lat:(. Raz miała małe ale ... Ciężko to zniosła.
                Była tak słaba, ze nie miała siły sie podnieść, doczołgiwała sie z trudem do
                szczeniaczków, żeby je nakarmić i żeby po nich posprzatać. A z jaką miłością na
                nie patrzyła. Potem były zastrzyki, kroplówki... Jakoś z tego wyszła.
                • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 15:42

> Ona ma juz 9 lat:(. Raz miała małe ale ... Ciężko to zniosła.
                  > Była tak słaba, ze nie miała siły sie podnieść, doczołgiwała sie z trudem do
                  > szczeniaczków, żeby je nakarmić i żeby po nich posprzatać. A z jaką miłością
                  na
                  >
                  > nie patrzyła. Potem były zastrzyki, kroplówki... Jakoś z tego wyszła.

To faktycznie slabiutko nie ma co ryzykować napewno jest bardzo drobna.
            • aka79 Re: BOKSER 13.12.06, 15:38
              I oczywiście bokserki są wiecznie skore do zabawy, czasmi kilkuletnie potrafią
              zachowywać się jak szczenięta. :)
              • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 15:42
                aka79 napisała:

> I oczywiście bokserki są wiecznie skore do zabawy, czasmi kilkuletnie potrafią
                > zachowywać się jak szczenięta. :)

tak tak właśnie mój lata zziajany po domu bo przecież trzeba się wydurniać :)
    • Gość: Ornitolog Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:42
      Nie krzycz proszę.
      • Gość: ktos. Re: BOKSER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 17:43
        BOXSIU-to najwspanialszy pies ,sa tak zabawne i tak sie popisuja ze mozna sie
        usmiac do łez.
        • aka79 Re: BOKSER 13.12.06, 18:14
          ...a że troszkę się ślinią - nieszkodzi :)
          • Gość: emilia Re: BOKSER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:44
            :):)
            boksery to sama słodycz:)
            mam pieska, juz od 7 lat, a mimo, że choruje, zachowuje sie czasami
            jakby miał pół roku, te psy są wiecznie wesołe, a ich oczy mówią wszystko,
            kochają nie tylko dzieci, ale wszystkie małe stworzenia- nigdy nie zrobią
            krzywdy mniejszemu psu, chociaż mają zwyczaj "buldoczenia się" na większe;)
            ale te psy NIE NADAJą SIĘ do budy czy pilnowania podwórka,
            najchętniej ulokują się w łóżku właściciela;P
            są bardzo mądre i szybko sie uczą...
            miewaja tez humorki i są baaardzo uparte:)
            to takie małe liski, które niby posłuchają,
            a i tak chcą zrobić po swojemu :)
        • marcelmilau Re: BOKSER 13.12.06, 21:49
          Gość portalu: ktos. napisał(a):

> BOXSIU-to najwspanialszy pies ,sa tak zabawne i tak sie popisuja ze mozna sie
          > usmiac do łez.

tak tak :) :) hehehe
          • Gość: lodzika1 Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:37
            moj bokser jest super mimo ze ma problemy z uszami bo jest alergikiem i nie wiemy na co ma alergie,a bardzo trudno sie tego dowiedziec ....ale jest bardzo kochany ma juz 7 lat a zachowuje sie jak szczeniaczek!mam go od 5 tygodnia jego zycia byl odrzucony przez matke i pewnie dlatego teraz jest taki przywiazany do nas nigdy nam niz w domu nie pogryzl ani nic takiego ! inne psy znosi bardzo dobrze nawet ma jednego kumpla :D jesli kto zna dobrego weterynarza niech dac znac :) bo musze isc z moim na przeglad :D bo troche juz nie byl bede wdzieczny za namiary i jakis cennik (szczepenie i ogolnie sprawdzenie psa:stan zdrowia itp)
            • Gość: Julka Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:05
              a moja bokserka,gdy była mała upodobała sobie moje ksiązki. Nawet w nocy
              potrafiła iść do drugiego pokoju (drzwi harmonijkowe szybko nauczyła się
              otwierać) i...rano cała podłoga zasypana była strzępami papieru.
              Ale to nic. Jest przekochana.
              A co do weterynarza: dawniej chodziłam do Golca na Krakowską, raz byłam u
              Cyngier na Jasnogórskiej a teraz chodzę na Focha do P... (nie pamiętam
              nazwiska).
              Był taki wątek o weterynarzach. Może tam poczytaj, bo ja boję się tak na forum
              opiniować.
              • Gość: lodzika1 Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:11
                dzieki ide poszukac tego na forum :)
                • Gość: taksowkarz Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:26
                  potwierdzam te opinie.mamy trzeciego psa tej rasy teraz to suczka.jest
                  przekochana,uwielbia sie wyglupiac ,jest bardzo posluszna,wesola i uczuciowa
                  polecamy bardzo
                  • Gość: ewa Re: BOKSER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:41
                    dzęki za opinie tak mnie zachęciliście ,ze decyduje się nie ma co. Mój mąz i
                    synek znajdą pod choinką to cudo a dla mnie to też będzie super prezent bo od
                    dziecka marzyłam o tym przekochanym ryju; pozdrawiam
                    • marcelmilau Re: BOKSER 14.12.06, 12:57
                      Gość portalu: ewa napisał(a):

> dzęki za opinie tak mnie zachęciliście ,ze decyduje się nie ma co. Mój mąz i
                      > synek znajdą pod choinką to cudo a dla mnie to też będzie super prezent bo od
                      > dziecka marzyłam o tym przekochanym ryju; pozdrawiam

Super prezent gratuluję:) ja mojego 2 dostałem na dzień dziecka:) powiem ci
                      supar sprawa:) ucieszą się napewno
                  • marcelmilau Re: BOKSER 14.12.06, 12:58
                    Gość portalu: taksowkarz napisał(a):

> potwierdzam te opinie.mamy trzeciego psa tej rasy teraz to suczka.jest
                    > przekochana,uwielbia sie wyglupiac ,jest bardzo posluszna,wesola i uczuciowa
                    > polecamy bardzo

Moja koleżanka ma tatę taksówkarza:) o ile się znamy to bawiłem się z waszą
                    bokserką baaaaardzo fajny piesek nawet biegała sobie z moim bulbaskiem:).
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: taksowkarz Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:37
                      a jak bulbasek ma na imie ?
                      • marcelmilau Re: BOKSER 14.12.06, 13:56
                        El Chorizo ( czyt. czorizo ) :)
    • Gość: axi Re: BOKSER IP: *.flatpla.net 14.12.06, 17:23
      wszystkie wypowiedzi tutaj są prawdziwe.To najwspanialsze psy.Ja musiałam uśpić
      swojego miał prawie 12 lat i był już bardzo chory.Chętnie przyjęłabym jakiegoś
      następcę,bo bardzo jest smutno w domu.
      Życzę powodzenia.Będziecie bardzo zadowoleni.Bokser to wspaniały przyjaciel
      domu i opiekun dzieci.
      • marcelmilau Re: BOKSER 14.12.06, 22:03
        Gość portalu: axi napisał(a):

> wszystkie wypowiedzi tutaj są prawdziwe.To najwspanialsze psy.Ja musiałam
        uśpić
        >
        > swojego miał prawie 12 lat i był już bardzo chory.Chętnie przyjęłabym
        jakiegoś
        > następcę,bo bardzo jest smutno w domu.
        > Życzę powodzenia.Będziecie bardzo zadowoleni.Bokser to wspaniały przyjaciel
        > domu i opiekun dzieci.

Więc na co czekasz:) kupuj bokserka:).Jak ja usypiałem mojego poprzedniego bo
        był bardzo chory i wiadomo dramat...weterynarz powiedzial...nie smuć się
        chłopie bo właścicieli bokserów to ja znam przyjedziesz do mnie za 2 tygodnie
        szczepić następnego bo nie dasz rady i rany się zaleczą....i wiesz? miał
        rację:) mniej więcej po tym czasie musieliśmy kupić bokserka:)
        Pozdrawiam fanów tej cudownej rasy:)
        • Gość: taksowkarz Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:57
          pozdrowienia od kaii
          • marcelmilau Re: BOKSER 15.12.06, 13:00
            Gość portalu: taksowkarz napisał(a):

> pozdrowienia od kaii
            no proszę jaki jestem domyślny pozdrawiam również proszę ją poklepać odemnie :)
            niech się ucieszy hehehehe.
            • Gość: Julka Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:02
              W pierwszym momencie myslałam, że Kaja to córka, a Ty o poklepaniu...
              To ode mnie tez buziaczki dla kaii
              • marcelmilau Re: BOKSER 15.12.06, 13:03

> W pierwszym momencie myslałam, że Kaja to córka, a Ty o poklepaniu...
                > To ode mnie tez buziaczki dla kaii

NIe nie tu suczka bokserka:) taka sympatico :)
    • marcelmilau Coś dla fanów rasy i nie tylko 15.12.06, 13:29
      polecam stronkę www.boxerworld.com/ z tego co pamiętam można zakładać
      galerie swoim pieskom jest masa super zdjęć.:)
      pozdrawiam
      • Gość: taksowkarz Re: Coś dla fanów rasy i nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:43
        dzieki zostala poklepana i pocalowana w kochany pyszczek .kupujcie boksery
    • fokka2 Re: BOKSER 15.12.06, 18:30
      Ej Ewa, po pytaniu które zadałaś zdecydowanie Ci nie polecam boksera! Jak
      możesz w ogóle zakładać że boksera można wsadzić do budy, a pytanie: czy dużo
      je mnie zabiło, zje tyle ile mu dasz. Błagam nie kupuj sobie boksera, bo to
      pies nie dla Ciebie i znowu będzie następny porzucony, nieszczęśliwy psiak . W
      ogóle nie mniej rzadnych zwierząt. Pozdrawiam.
      • Gość: aga Re: BOKSER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:52
        przed dawaniem ludziom dobrych rad proponuje mądralo poczytć słowmik
        ortograficzny aby "rzaden"błąd się nie przyplątał.
    • Gość: ob Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:30
      super rasa, nie znam innej która by się tak dała kochać, bokser nie może
      mieszkać poza domem, chyba że w okresie letnim....i się nie ślinią tak jak mity
      o tym mówią-mają określone powody!!!
      • Gość: Julka Re: BOKSER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:14
        No pewnie, że się nie ślinią. Chyba tak normalnie, jak inne psy, gdy widzą
        kogoś jedzącego to im tylko ślinka cieknie. Ale tak troszkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka