Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygrał!

01.10.07, 21:13
Kwaśniewski przegrał debatę - był zdecydowanie gorzej przygotowany. Kaczyński
punktował i wyprowadzał Kwaśniewskiego z równowagi, aż do momentu kiedy eks
Prezydent zaczął go przedrzeźniać. Wydaje mi się, że demokracji - 2 - 3 lub
nawet 5 - 6 % na minusie - z czego szczerze mówiąc się cieszę .... Jakie macie
zdanie?
Obserwuj wątek
    • proczestochowa Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 01.10.07, 21:14
      Przepraszam, ale mój login może być nieznany - Tomasz Jaskóła
      • Gość: adam Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:16
        a ja po tej debacie zagłosuje na LiD
        • Gość: anka Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:22
          Głosuję na PiS !!!!!!!!!!

Zdecydowanie .Kwaśniewski pogrążył się.Nie chcę aby był moim
          premierem.A przedrzeźnianie ...fuck,fuck,fuck !!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • aryta Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 03.10.07, 23:24
            Kwaśniewski nie kandyduje. Wspiera LiD:0 wiec premierem nie bedzie
        • Gość: mortimer Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 80.48.49.* 01.10.07, 21:24
          Szkoda nawet komentować postawę Kaczyńskiego. Jak zwykle propaganda
          sukcesu i brak umiejętności słuchania każdego kto ma inne zdanie.
          Kwaśniewski-wielka klasa, Kaczyński-mały krzykacz.I jestem wdzięczny
          Kwaśniewskiemu, ze nie dał sie sprowadzić Kaczyńskiemu do
          PISowskiego poziomu dyskusji, czyli obrażania i żenady.
        • Gość: wnuczek Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 195.116.81.* 01.10.07, 23:35
          babcia powinna schowac ci dowod
        • Gość: LID Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.stny.res.rr.com 02.10.07, 21:11
          Przed czy po debacie będę głosował na LID. Kwaśniewski nie wygrał
          być może tej debaty, ale Kaczyński potwierdził to, co o nim
          myślałem. Utwierdził mnie w niechęci do PISOWCÓW.
          Nie wiem, czemu Kwaśniewski nie wykpił osiąnięć PISu w wyszukiwaniu
          tzw "układu". Kwaśniewski był bez formy.
      • Gość: Aśka Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 21:47
        Do Tomasza Jaskóły proponuje kupić okulary i aparat słuchowy. Bo wszystkie Pana
        argumenty dotyczą nie Kwaśniewskiego ale Kaczyńskiego. Mieliśmy porównanie
        kartofla i męża stanu.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:04
          Proszę Pani Internautki - ten post jest po to, aby podyskutować, kto debatę
          wygrał lub nie, czy dziennikarze zachowali się profesjonalnie. Nie po to, aby
          się na forum atakować w sposób personalny. Jeśli spojrzy Pani na stronę
          www.jaskola.pl to zobaczy Pani moje zdanie na temat prowadzenia polityki przez
          Kaczyńskich - nie potępiałem i nie potępiam wszystkiego, co jest ich pomysłem,
          ale trudno na mojej stronie zauważyć wiele sympatii dla państwa PiSu - raczej
          sympatię dla Bartoszewskiego i PO, ale nie zmienia to faktu, że debatę wygrał
          .... Tomasz Kamiński i Adam Bielan, zatem Kaczyński.
          Wyzywanie nic tu nie da ... przedrzeźnianie również. Każdy ma prawo wyrażać
          zdanie. A ja nie należę do żadnej partii i mogę pisać co mi się podoba nie
          oglądając się na konsekwencje ... Proszę przeczytać wszystkie moje posty z tego
          i innych wątków i zrozumie Pani bardzo wiele.

Tomasz Jaskóła
          • Gość: Jura Kwaśniewski szczerze mówiąc za wiele mnie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 15:53
            intersuje, bo jego partia ma nikłe szanse na wygranie a tym samym
            Kwaśniewski na bycie premierem.
            Natomiast Kaczyński nie pokazał ani klasy, ani nie wykazał się
            inteligencją, ani pokorą wobec narodu.
            Czym się ten człowiek chwali? Co tak naprawdę osiagnął?
            Chyba tylko dno.
            Jest zarozumiałym bufonem, powtarza frazesy rodem z PRL-owskiej
            propagandy sukcesu i jedynym człowiekiem którego nie śmie tknąć to
            ojciec dyrektor.
            Poza tym wszystkich ma w d.........ie włączenie z własnym bratem i
            bratową.
        • Gość: K1 Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:22
          Od kiedy to kobiety powiedzieć coś mądrego?
      • Gość: 19kruszynka89 Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:24
        Kwaśniewski wygrał... zagłosuję na LiD :) i tak
        wolę pijanego Kwaśniewskieo niż trzeźwego Kaczyńskiego!!
    • Gość: 123 z Częstochowy Re: Aktywiści założyli sobie wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:21
      Obydwaj panowie: Kwaśniewski i Kaczyński są siebie warci...
    • Gość: Kwa! kwa !! kwa!! Re: Kwaśniewski I - Kaczyński IP: 89.174.23.* 01.10.07, 21:21
      ....Z ty ptaszkiem nie ma dyskusji, jest tylko oczywista oczywistość.
      • rasowy_brunet Brak szacunku... 01.10.07, 21:25
        Ja za brak szacunku do osoby Władysława Bartoszewskiego i calego jego dorobku
        nigdy Kaczyńskiemu nie wybacze !!!! Dla mnie jest skreslony na zawsze!
        • proczestochowa Re: Brak szacunku... 01.10.07, 21:32
          Ale my teraz o tym nie dyskutujemy - nie mówimy o Bartoszewskim - sam na swojej
          stronie piszę i umieszczam ciosy dla Kaczyńskich, ale nie zmienia to faktu, że
          Kaczyński moim zdaniem wygrał debatę, czym mnie zaskoczył. Myślałem, że
          Kwaśniewski szybko zniszczy premiera. Moim zdaniem dzisiejszy wieczór należy do
          .... Tomasza Kamińskiego - gratuluję [chociaż nie akceptuję], ale gratuluję ...

Tomasz Jaskóła
          • Gość: / Re: Brak szacunku... IP: 212.87.241.* 01.10.07, 21:51
            kiedy zaczal opowiadac o IV RP i ukladzie ... wtopil na calej lini. Ogolnie
            Kaczynski bajek naopowiadal.
            • Gość: anka Re: Brak szacunku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:57
              Męża stanu...jak powiedziała Aśka...kupa śmiechu..
              Zienszcziny...yyyp...nie nada ....yyyyp,...yyyp..Zapomniałem ile
              wypiłem .1 kieliszek czy 10 .
              Taki mąż jaki stan.:-)))))))))))))))))))

No ,ale trzeba na wschodzie na czworaczkach.Wschód jest bliski.Nawet
              nad pomordowanymi ,tak jak na filmie "Katyń" ,mąż stanu się kiwał.
              Qrna,dobrze że jeszcze nie rzygnął na nich.
      • Gość: kwas az strach Re: Kwaśniewski I - Kaczyński IP: 195.116.81.* 03.10.07, 10:07
        kobbbietommm teeeeaaaa patrzeeec w ooczyyy
    • Gość: wyborca ale Kaczyński pjerdoli !!!!! IP: *.v.pppool.de 01.10.07, 21:25
      juz dosc tego ryja i jego belkotu!

kwachu tez niech spjerdala.
    • Gość: angrusz Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:25

Obydwoje byli sprawnymi mówcami .
      Ale mi już nie chodzi o to kto jaki błyskotliwy jest , jakim bon
      motem rzuci ale kto reprezentuje opcję narodowo chrzescijańską .
      I reszta mi już nie jest potrzebna .
      • Gość: +- Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:29
        > Obydwoje byli sprawnymi mówcami .

a który był "ona" ?
        • amtree Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 01.10.07, 23:32
          Gość portalu: +- napisał(a):

> > Obydwoje byli sprawnymi mówcami .
          >
          > a który był "ona" ?

Kaczka. Kwas - to on. ;P
      • Gość: mortimer Do Angrusza IP: 80.48.49.* 01.10.07, 21:29
        No właśnie dokładnie teraz pokazałeś typowego wyborcę PIS i wyznawcę
        Kaczyzmu czyli nikogo nie sluchać, bo i tak wiem lepiej i nikt mnie
        nie przekona, choćby nie wiem co mówił. Tragedia!!!
      • Gość: obserwator Re: Oczywista oczywistość ! IP: *.profiline.pl 01.10.07, 21:32
        PiS dąży do sytuacji, by każdy koalicjant podchodził ostrożnie , na
        kolanach i realizował odgórne decyzje - socjalistyczne założenia
        Marksa i Engelsa.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Ale bądzcie bardziej rozsądni od polityków .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:39
          ... przecież jutro rano się spotkamy w sklepie, będzie szli tą samą ulicą,
          będziemy razem spotykać się wyprowadzać psy, porozmawiamy na spacerze itd. Co
          się z wami internauci dzieje? Piszemy o tym, co kto zauważył w kampanii [jestem
          przeciwnikiem Kaczyńskich], ale potrafię docenić, że Premier wygrał - sam byłem
          zdziwiony. Właściwym zwycięzcą był Tomasz Kamiński, a przegranym ... Monika
          Olejnik ...
          Pani Olejnik w debacie raz jeszcze udowodniała, że dziennikarzem może być każdy.
          Szczerze mówiąc wypadła najgorzej - zachowała się obcesowo natomiast błędy jakie
          popełnia [często merytoryczne] są dyskwalifikacją dla niej jako dziennikarki.
          Słabo, demagogicznie przygotowana, na końcu poinformowała że trzecią osobą w
          NATO będzie Włoch … a Włochy wycofały się z Iraku. Szkoda ironii - wiedzą
          wszyscy, że tak jest i co? Powiem szczerze, że jest osobą do której żywiłem
          więcej sympatii. Natomiast Skowroński - prawdziwie przygotowany dziennikarz,
          podobnie jak poprzedniczka.
          • Gość: mortimer do Pana Jaskóły IP: 80.48.49.* 01.10.07, 21:45
            Mam inne zdanie na temat zwycięzcy. Sam poziom dyskusji ze strony
            Kaczyńskiego był dla mnie również zaskoczeniem jeśli chodzi o jego
            przygotowanie, którego się niespodziewałem po nim jako, że zawsze
            jest to poziom delikatnie mówiąc niechlujny. Jednakże jeśli chodzi o
            ogólne wrazenie to dla mnie zdecydowanie lepiej wypadł Kwaśniewski.
            Kaczyńskiemu brak jest klasy, która cechuje polityków z prawdziwego
            zdarzenia a takim niewątpliwie jest (przynajmniej dla mnie)
            Prezydent Kwaśniewski.
            • Gość: LiD Re: do Pana Jaskóły IP: *.stny.res.rr.com 03.10.07, 21:43
              Zgadzam się, Kaczyński to gość bez klasy. Nie chcę używać mocnych
              słów, ale to gość pozbawiony hamulców. On zresztą nie mówi, on
              bulgocze. Jego struny głosowe wprawiająw ruch całe ciało. To sie
              nadaje do psychiatry.
              Kwaśnjiewski był zbyt uładzony, niestety. On doskonale wie,ddoty że
              można znakomicie kpić z Pisowców i jest to broń najlepsza. Pisowcy
              są za linią, za kyórą jest tylko śmieszność. DLaczego nie prztoczył
              znanej anegdoty Fiszerzo o tym, kiedy będzie w Polsce dobrze? CZy
              nie mógł się posłużyć Mrożkiem? O policjamtach?
              To zdaje się było ustawione wszystko.
    • Gość: +- Jesteś w zdecydowanej mniejszości - na szczęście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:27
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/9,80269,4538646.html
    • proczestochowa Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 01.10.07, 21:28
      Mam nadzieję, że PO wygra wybory, PiS będzie drugi ze zdecydowanie niewielką
      ilością głosów - OBIE PARTIE SIĘ będą pilnować i nie popełnią błędów stojących
      po obu stronach! Jan Maria Rokita zostanie Premierem - czego mu życzę [a wolta
      jest tego idealnym preludium]. I wreszcie może podatek liniowy, szybciej
      załatwiane sprawy itd. Oby. Jedyne czego bym nie chciał to zdobycie przez PO i
      PIS większości ponad 66 %, aby nie zmieniać nic w konstytucji, ponieważ aż taka
      zła to ona nie jest [przegadana]...

Tomasz Jaskóła
      • Gość: karmazyny Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 21:32
        nie znoszę karmazynów ale na nich zagłosuje gorsze zło niż wyćwiczony od dziecka
        komuch
        • Gość: mati Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 212.160.86.* 01.10.07, 21:38
          Kwach rządzi!! kaczka pod lufe!
          • Gość: Eryk XiI Re: Kwaśniewski - Kaczyński IP: *.profiline.pl 01.10.07, 21:57
            Prezydent A.Kwaśniewski znany jest jako polityk, który z wielką
            rozwagą prezentował swoje wypowiedzi, lecz były jednak chwile
            słabości, których się nie ustrzegł.

Premier J.Kaczyński zaprezentował swoją pospolitą zajadłość, choć
            może wypowiadać się o swoim przeciwniku w pochlebstwach, lecz boi
            się, że dotknie to jego dumy ( chyba nie rosyjskiej), choć sam
            twierdził, że zauważa dobre cechy u Prezydenta Kwaśniewskiego.
            Czy to przerost ambicji nad rozwojem kultury ?
            Być może - zobaczymy !
          • Gość: ha ha ha Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 195.116.81.* 03.10.07, 10:36
            chyba przy polewaniu i toastach
      • Gość: / Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 212.87.241.* 01.10.07, 21:54
        Leszczyna ma Ciebie reprezentowac? Co kto lubi. Hmm ... tak nie po katolicku ;-)
      • Gość: Hanka Kwaśniewski wygrał debatę-Kaczyński cieńki bolek IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 21:59
        Pan wszystkowiedzący już wie co będzie kto z kim i gdzie. Więcej pokory ,
        dystansu i refleksji. I co z tego masz, że się tak podniecasz. Szkoda że obaj
        dyskutanci wystraszyli sie debaty z Tuskiem.
        • Gość: angrusz Re: Kwaśniewski wygrał debatę-Kaczyński cieńki bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:03

Do Hanki :

Nie wystraszyli ale w intersie obu panów było promowac siebie bo
          Kwach zabierał elektorat Tuskowi a Kaczor , tez tylko o narodowych
          poglądach a nie liberalnych .
          W interesie obu panów było i jest osłabiac PO.
          • Gość: angrusz Re: Nie ma wagi w oku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:05

Mało to dla mnie wazne .
            Ja i tak jutro ma do rozlepienia 100 plakatów PiS i na tym sie
            skupię .
            • Gość: Kontr Re: Nie ma wagi w oku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:26
              Do wieszania plakatów niektórzy muszą się bardzo skupić.Ten sam
              problem mają w toalecie.Spuść wode po wyborach/posprzątaj/.
      • Gość: marek do proczesto Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:02
        Panie Tomaszu, proszę uważnie przeanalizować treść swojego postu, bowiem jest on
        tak niefortunnie skonstruowany stylistycznie i logicznie, że istnieje problem z
        jego właściwym dla Pana intencji zrozumieniem....i ewentualnie poprawić, aby
        mógł być podstawą do rzeczowej dyskusji.Inaczej skutki mogą być dla Pana
        opłakane. Do tej pory z przyjemnością czytywałem Pana opinie, nawet gdy
        diametralnie nie zgadzałem się z nimi.
        • Gość: rob do angrusz Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 22:09
          w końcu zatrybiłeś jesteś OOOOOKKKKK
          • Gość: rob do angrusz Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 22:11
            100000 godzin na kompie nie poszło na marne
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:15
          Ma Pan rację - to pośpiech i zaskoczenie ... Byłem pewny, że Kaczyński
          wybuchnie, zacznie pleść [chociaż zdarzało mu się palnąć głupoty], ale jednak
          myślałem, że elokwencją raczej nie przyćmi Prezydenta Kaczyńskiego. I jestem
          zdziwiony! Ale wyrażam to. Teraz miałbym dobrą rade dla Donalda Tuska -
          zaznaczyć, że wygrał Kaczyński - zdystansować LiD, silnie skupić się na
          spotkaniu z Kaczyńskim, jeśli by nie chciał [Kamiński Tomas, który faktycznie
          jest spin doktorem], to oczywiście spotkać się z Kwaśniewskim - zatem osaczyć
          Kaczyńskiego. Uznać szeroką formułę programu - zaprosić jednego mniejszego
          partnera w takiej dyskusji - zapewne wybór PO padlby na PSL w przypadku, gdyby
          doszło do debaty PO - LiD. Zaś Lewica zaprosiłaby zapewne Samoobronę RP. Z dwóch
          powodów: równowaga dla chłopskiego PSL - u [zaproszonego przez PO - potencjalni
          sojusznicy, natomiast drugi powód - na pewno LiD nie zaprosiłby LPR - u, na to
          również poszłaby Samoobrona, gdyż marginalizowałaby LPR.
          Gdyby mnie tylko Donald Tusk "usłyszał" - byłoby świetnie ... podrzuciłbym
          jeszcze jedną radę - Panie Przewodniczący Z całym szacunkiem, ale Pan Schetyna
          ciągnie Pana w dół. I już Pan powinien wiedzieć co zrobić. Czego życzę Panu
          serdecznie, bo ze Schetyną nie da się wygrać wyborów [dwa lata temu stracił
          wiarygodność - kto się tym interesuje to wie o czym piszę]. Ale Panie Marku -
          już się poprawiam ...

pozdrawiam
          Tomasz Jaskóła
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:19
            Wkradł się błąd ... znów pośpiech

Ma Pan rację - to pośpiech i zaskoczenie ... Byłem pewny, że Kaczyński
            wybuchnie, zacznie pleść [chociaż zdarzało mu się palnąć głupoty], ale jednak
            myślałem, że elokwencją raczej nie przyćmi Prezydenta Kwaśniewskiego ..... [było
            Kaczyńskiego - przepraszam] . I jestem zdziwiony! Ale wyrażam to. Teraz miałbym
            dobrą rade dla Donalda Tuska - zaznaczyć, że wygrał Kaczyński - zdystansować
            LiD, silnie skupić się na spotkaniu z Kaczyńskim, jeśli by nie chciał [Kamiński
            Tomas, który faktycznie jest spin doktorem], to oczywiście spotkać się z
            Kwaśniewskim - zatem osaczyć Kaczyńskiego. Uznać szeroką formułę programu -
            zaprosić jednego mniejszego partnera w takiej dyskusji - zapewne wybór PO padlby
            na PSL w przypadku, gdyby
            doszło do debaty PO - LiD. Zaś Lewica zaprosiłaby zapewne Samoobronę RP. Z dwóch
            powodów: równowaga dla chłopskiego PSL - u [zaproszonego przez PO - potencjalni
            sojusznicy, natomiast drugi powód - na pewno LiD nie zaprosiłby LPR - u, na to
            również poszłaby Samoobrona, gdyż marginalizowałaby LPR. Gdyby mnie tylko Donald
            Tusk "usłyszał" - byłoby świetnie ... podrzuciłbym jeszcze jedną radę - Panie
            Przewodniczący Z całym szacunkiem, ale Pan Schetyna
            ciągnie Pana w dół. I już Pan powinien wiedzieć co zrobić. Czego życzę Panu
            serdecznie, bo ze Schetyną nie da się wygrać wyborów [dwa lata temu stracił
            wiarygodność - kto się tym interesuje to wie o czym piszę].
            Ale Panie Marku - już się poprawiam ... i mam nadzieję, że znów czyta mnie się z
            "przyjemnością" ... :)

pozdrawiam
            Tomasz Jaskóła
    • secesja44 Oszuści, Oszuści, Oszuści, Oszuści 01.10.07, 22:12
      Sztaby Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego już od 3 tygodni przygotowywały swoich
      liderów do debaty. Udział w debacie urzędującego premiera z pijaczkiem
      wyciągniętym z nibytu jest zdradą Polski . Możemy powiedzieć że kaczyński jest
      zdrajcą ideałów prawej strony sceny politycznej, gdyż paktuje z osobą ,która
      powinna zniknąć z firmamentu polityki z uwagi na swoje słabości.
      Ta debata to brak szacunku dla elektoratów LPR, PO, PSL i Samoobrony.
      Wśród tych partii należy szukać współkoalicjantów a nie budować przepaść.
      Wstydzę się za premiera.
    • Gość: gosc Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:20
      a chociaz jeden przyklad tego "punktowania" w wykonaniu
      Kaczynskiego ?
      Czy punktowaniem bylo to, ze udowodnil, iz miewa obsesje, w ktore
      wierzy i je realizuje,
      Czy punktowaniem bylo oczernianie wszystkich dotychczasowych rzadow,
      Czy moze punktowaniem szanowny Pan nazywa tlumaczenie wzrosu
      gospodarczego 2-letnim niklym zainteresowaniem ta strefa...
      Bardzo prosze o jakies przyklady
    • Gość: sdl kaczynski - pogarda!!! IP: *.21.pl 01.10.07, 22:32
      nigdy wiecej PiS-uaru
      • Gość: . Re: kaczynski - pogarda!!! IP: 195.116.81.* 03.10.07, 10:04
        a co to ,jest PIS
    • secesja44 W Czerwonym krawacie- Kaczyński 01.10.07, 22:40
      Dawniej po czerwonym krawacie można było poznać komucha. Pamiętacie - na debacie
      to Kaczyński miał czerwony krawat więc ocena jest jednoznaczna. Czerwony -to
      komuch.
      • Gość: gośc Re: W Czerwonym krawacie- Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:58
        po przeliczeniu dotychczasowych głosów za Kwachem i przeciw wygrał Kwasniewski
        jesłi jeszcze odejmiemy te kila głosów P Jaskóły to bardzo wygrał Kwachu
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: W Czerwonym krawacie- Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:38
          No może - każdy ma prawo do własnego zdania ... Bawmy się w oceny, a nie skaczmy
          do gardeł ...
          pozdrawiam
          TJ
      • Gość: Arek Re: W Czerwonym krawacie- Kaczyński IP: *.trustnet.pl 02.10.07, 11:25
        a nieprawda bo indianin!
        • Gość: ala Re: W Czerwonym krawacie- Kaczyński IP: *.iplus.com.pl 02.10.07, 14:30
          a dla czego wy nie lubicie kaczora .Cały czas podkreślał ,ze po
          tatusiu i wdzięcznosci ,że w stAnie wojennym go nie
          internowali ,'krAwacik czerwony włożył ,Aby mu przypominał dobre
          czasy spędzone w segmenicku ,który rodzice dostali od włądzy
          ludowej .
          I z taką konsekwencją wprowadzA polityke Gomułki .
          I TYLKO TAKIE WYKSZTAŁCIUCHY JAK BARTOSZEWSKI GO nie SZANUJA ....
          ON PRZECIEZ REPREZENTUJE WOLE WSZYSTKICH POLAKÓW ze swojej partii ...
          Malutki kaczorek jest więc musi podskakiwać w UE aby go zabaczyli .
          w szkole go od konusów przezywali to i kompleksów sie nabawił.
          A teraz uwierzył w przewodnią role swojej partii
          Dobre ksiązki czytał i cytował w swoich pracach .Marksa Lenina
          Engelsa
          Chce komunistyczny raj wprowadzić w Polsce .
          a Żydzi cykliśći iżuranlisci kłody mu pod nogi kładą .
          A JA KOCHAM KACZORA ..
          NIECH NAM ŻYJE NIECH NAM WZRASTA nasz kaczorek ...........
    • Gość: ere Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:55
      a jednak
    • Gość: K2 Na szczęście nie widziałem tej błazenady! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:59
      jak dobrze siedziec w pracy w takich momentach:)
      • Gość: WETO Kwasniewski Gora!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:31
        kWASNIEWSKI wygral na argumenty i plany na przyszlosc
        kaczor to Rydzykowy stanczyk............

LiD

Ludzie i Dobro

Na nich GLOSUJE !!!!!
        • Gość: do Weto Re: Kwasniewski Gora!!!!! IP: 195.116.81.* 02.10.07, 08:43
          nie zalamuj sie moza da sie to leczyc
    • edico Kwaśniewski może przegrał debatę - byle wygrał kra 01.10.07, 23:34
      Taki scenariusz przy organiźmie będącym mierną i wierną funkcją teorii
      Rydzyk-stanu jest niemożliwy, co te dwa lata w sposób wyraźny udowodniły.
      • Gość: wnuczek Re: Kwaśniewski może przegrał debatę - byle wygra IP: 195.116.81.* 01.10.07, 23:40
        kaczor wygral i to w cuglach.kwach gada jak zwykle a sensu nie ma.a
        tusk w starciu z kaczorem siadl by w kacie i poplakal sie.kaczki
        znowu gora
        • Gość: Wlodek Po debacie... IP: *.st.vc.shawcable.net 02.10.07, 04:40
          Czytam te wasze wypowiedzi i zastanawiam sie nad jednym.
          Czy juz wiecie. jak [z tego co obaj wydebatowali] bedzie wygladala
          polska rzeczywistosc za 5, 10, 15 lat?
          Bedzie lepsza opieka zdrowotna, wyzsze pensje, wiecej drog, obiektow
          sportowych, socjalnych, tansze leki, wiekszy dostep do nowoczesnej
          oswiaty, wiecej wysokoplatnych miejsc pracy, lepsza komunikacja,
          latwiejszy zywot codzienny przecietnego Polaka?
          Latwiej sie sie bedzie zylo przecietnemu angruszowi, K-2 i wszystkim
          innym?
          Bedzie wiecej pieniedzy na kulture, rekreacje i ochrone przyrody?
          Jesli tak, to skad?
          Beda ulatwienia w zakladaniu malych firm uslugowych i kiedy?
          Jednolite i jasne przepisy dla wszystkich? Nizsze podatki i od kiedy?
          Znacie odpowiedzi na takie i podobne pytania po tej debacie?

• Gość: Russian Girl Re: Po debacie... IP: 212.87.241.* 02.10.07, 15:34
            Otóż NIE! I w tym tkwi sedno. O czymś takim nie mówili, chociaż nie
            słuchałam tej debaty na żywo (tylko w Panoramie). Woleli poruszać
            kwestie stare i zapomniane. Kto w jakiej partii i ugrupowaniu był 5
            10 15 lat temu? Może to jest istotne, ale jakoś nieobiecujące.
            Włodek - do Senatu!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: angrusz Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 06:37

Obydwaj wymowni ale dla mnie istotne kto jaki kierunek polityczny
      reprezentuje a nie jak sprawnie posługuje sie językiem czy jest
      przystojny czy ładnie ubrany .
      Dlatego głosuję na PiS
      • Gość: beza DZdo angrusza Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 08:16
        do angrusza i innych zwolenników swoich ugrupowań ,wiem że temat postu tego nie
        dotyczy.Pytanie mam następującej treści:czy po wyborach również ochoczo będziesz
        sprzątał po sobie porozklejane i nikomu nie potrzebne plakaty.Zwykle po
        wyborach straszą przez długi czas.Wg mnie w ciągu trzech dni najdalej po każdych
        wyborach partie musiałyby zrobić po sobie porządek w przeciwnym razie nałożyć
        karę(za,którą i tak zapłacą podatnicy a więc wszyscy).Diękuję za
        zrozumienie.Moim zadaniem wynik debaty 0:0
        • Gość: a Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 195.205.202.* 02.10.07, 10:46
          Kwach wyglądał jakby był na ciężkim kacu, za to Kaczyński uśmiechnięty i sympatyczny
    • Gość: wert Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 11:21
      lepiej wypadł Kaczyński
      • kubiss Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 02.10.07, 14:36
        Sondaże już pokazały że podczas debaty lepiej wypadł Kwaśniewski .
        I chwała mu za to .
        Nie przeszkadza mi jego rodowód i pochodzenie .
        Kwaśniewski jako Prezydent godnie reprezentował Polskę na arenie międzynarodowej
        . Jednak mimo tego nie ustrzegł się wpadek .
        Biegle włada dwoma językami obcymi co niejednokrotnie udowodnił .
        Były prezydent ma duże uznanie na całym świecie czego w ogóle nie można
        powiedzieć o obecnym Prezydencie i Premierze RP .
        Polska jako kraj dużo traci mając taką ekipę która najchętniej wprowadziła by
        dyktaturę podobną do tej z Białorusi ..... ;-)
        • Gość: marek do kubiss Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:47
          Zapomniałeś Waść zaznaczyć w tym hymnie, że Kwaśniewski jest jedynym byłym
          prezydentem na świecie, który włada czterema językami równocześnie, nie panując
          zarazem nad swoim jęzorem. Wot fienomen!
      • Gość: babam Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.iplus.com.pl 02.10.07, 18:26
        a jakie to ma znaczenie kto wygrał skoro pisowski rząd doprowadizł
        do tego ,ze na Parkitce może umrzeć dziewczyna ,bo pazerni lekarze
        nie cofną sie przed niczym aby wydusić kasę A rząd nie robi nic by
        doprowadzić do kompromisu lub wziąśc ich w kamasze .Niezrobi tego bo
        dba o sondaże wyborcze ""' geba kaczora pełna frazesów , a
        rzeczywistość skrzecy .
        ludzie mogą umrzeć z braku opieki lekarksiej a kaczor prowadzi
        dziwne rozmowy z komuchami!!!!!
        • Gość: marek Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 19:10
          Jest akurat dokładnie odwrotnie, bo gdyby chodziło PiS-owi o sondaże wyborcze,
          to wrzuciłby kolejne miliardy w czarną dziurę bez próby złamania lekarskiego lobby.
    • Gość: marek Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 14:39
      Kaliber obu armat porównywalny, ale zdecydowanie za mało ognia.Zdecydowaną
      przegraną jest tylko Monika Olejnik, no ale ona nie startuje. Niedosyt.
      • kubiss Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 02.10.07, 15:08
        A jaki poziom prezentuje obecny Prezydent RP ?
        Obawiam się że o połowę mniejszy niż brat premier .
        Prezydent Kaczyński unika dziennikarzy jak ognia .
        Publicznych wystąpień zresztą też .

Czy się to wam podoba czy nie ale to Kwaśniewski jako pierwszy był najlepszym
        prezydentem RP .

Wałęsa mimo swojego autorytetu też często chlipał swoim żulerskim jęzorem .
        Podobno powstała nawet ksążka z powiedzeniami Pana Wałęsy
        "Prezydent nie jest frajer pompka" - itp.
        No ale Wałęsie należy coś takiego wybaczyć ..... ;-)
        • Gość: marek do kubiss Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 16:23
          Niestety, nie zrozumiałeś mnie. Ja nie jestem z PiS, ale nie życzę sobie aby
          rządził mną nawet nie wiem jak wygadany i kreowany facet z ewidentnymi
          problemami alkoholowymi i jeszcze do tego kreujący służalczość mego państwa
          wobec innych nacji.
          • Gość: Russian Girl Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 212.87.241.* 02.10.07, 20:16
            Ktoś jednak musi rządzić. W czym widzisz tzw. "służalczość" w
            dzisiejszych czasach? To co już było, było aktualne dla tamtego
            czasu. Teraz czasy się zmieniły, więc, o jakim usługiwaniu mówisz?
            • Gość: Dinozaur Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:32
              Czasy owszem są inne ale natura ludzka nic się nie zmieniła. Kaczor uprawia
              politykę siły i tylko taka polityka ma sens. Szczególnie kiedy jest zagrożona
              racja stanu. Gospodarka to tylko fragment rzeczywistości i głupotą jest jej
              przecenianie. Ale kasa zawsze jest wielką siłą perswazji tak samo jak sex. A
              tego wśród liberałów i lewaków nie brakuje. Piękny Szmaciak nie ma nic,
              absolutnie nic do powiedzenia i cholernie boi się zdecydowanej polaryzacji
              polskiej sceny politycznej. Wszyscy się tego boją bo stracą rząd dusz. Normalna
              demokracja jest utopią ale tylko demokracja 2 partyjna zdaje jako tako egzamin.
              I to mam nadzieję będzie wielkim zwycięstwem Kaczorów. Wreszcie jasno będzie
              widać kto jest kim i co reprezentuje.
              Powodzenia Kaczki!!!
              • Gość: Russian Girl Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 212.87.241.* 02.10.07, 21:02
                Myślę, że już dziś widać, kto jest kim. Dowodów na to można znaleźć
                wiele, chociażby to, w jaki sposób się postępuje wobec swojego
                partyjnego kolegi.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4540718.html
            • Gość: marek do Russian Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 09:00
              Ktoś musi rządzić- napisałaś, i dlatego życzyłbym sobie aby rządził patriota bez
              kompleksów, a nie facet który zataczał się pijany na grobach moich przodków,
              który wychodząc z Pałacu usiłował wsiąść do bagażnika służbowej limuzyny, który
              nie potrafi powstrzymać się od picia nawet przed oficjalnym wystąpieniem. To nie
              jest śmieszne, bo jaką mam pewność, że w sytuacji krytycznej dla mojego kraju
              nie okaże się, że Głównodowodzący jest pijany w trupa lub zupełnie wczorajszy i
              nie jest w stanie podjąć optymalnej decyzji? Jaką mam pewność, że w czasie
              negocjacji zachowuje trzeżwy umysł i nie podpisuje dokumentów nie do końca
              wiedząc co podpisuje? Jaką mam pewność, że jego ewidentna słabość nie jest
              wykorzystywana przez "służby" takie czy inne? Zauważ, że nie otrzymał żadnych
              propozycji o których tak marzył, a mianowicie: szef NATO, prezes MKOL,
              przewodnictwo jakiegokolwiek gremium w Unii. A tak go niby wszędzie szanują i
              doceniają. To tylko sny o potędze i fikcja, tam nie ma desperatów. Nikt nie
              złoży propozycji temu "wybitnemu mężowi stanu". Mężowi stanu nietrzeżwego.
              • Gość: JO Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.iplus.com.pl 03.10.07, 13:57
                A JA NIE CHCE GOMUŁKI BIS BO WIEM CZYM TO SIE SKONCZYŁO .
                A TAKI JEST KAczor .przyjaciel oligarchów .dał telef Rychowi .
                do rządu wział przestępców , którzy korumpuja .A sam jest
                pomocnikiem ,bo wypełnia tylko polecenia Rydzyka .
                urządza igrzyska z wyborów za pieniądze podatników które mogłyby
                uratować niejeden szpital !!!!!
              • Gość: Wlodek Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.st.vc.shawcable.net 03.10.07, 14:25
                Marku masz racje, ze takie niebezpieczenstwo istnieje w przypadku
                Kwacha, ale przeciez Kaczynski podpisujac USTAWY i przyznajac
                odznaczenia robil to wszystko NA TRZEZWO!
                Potem okazalo sie dal odznaczenie panstwowe Jaruzelskiem, podpisal
                ustawy OCZYWISCIE sprzeczne z konstytucja i prowadzil calkowicie
                niespojna polityke zagraniczna i unijna.
                W tym przypadku niekoniecznie abstynent [4 flachy jabola/2 dzioby z
                Tuskiem i 83 tys na alkohole w kancelarii ] znaczy lepszy.
                Zbereznik Clinton byl jednak lepszym prezydentem niz stroniacy od
                palenia cygar Bush:))))
                A w koncu bez gorzaly nie byloby Somosierry i paru innych ciekawych
                zdarzen w naszej historii.
                Podobnie jak bez ochlaju Jelcyna trwalby nam na grzbiecie do dzis
                CCCP:)))
                Moze jednak lepszy boss na rauszu, niz taki co na widok VIPow z
                zaprzyjaznionych panstw dostaje sraczki:)))
                Z takim, ani wypic, ani pogadac.
                Nie oburzaj sie tak na Kwacha ...wszak In vino veritas! Jak mawiali
                starozytni ...Rosjanie:)
                I powiedz nam Marku od kiedy Polacy stali sie krajem ABSTYNENTOW???

• Gość: Russian Girl do Marka IP: 212.87.241.* 03.10.07, 14:44
                  Marku, nie koniecznie trzeźwy = lepszy. Sam sobie jakoś zaprzeczasz.
                  • Gość: marek do Russan Re: do Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 15:42
                    Oczywiście, że nie ma takiej prostej zależności... Ale, jeśli ja uwalę się w
                    domu i wytorsjuję , dajmy na to kotu do koszyka, to dostanę joby od żony, a kota
                    się wypierze. Natomiast, jeśli mój Głównodowodzący naciśnie niewłaściwy guzik
                    lub nie wykona określonego telefonu, to już nigdy nie będę miał okazji prywatnie
                    się upodlić, a to gwarantuje mi Konstytucja. Nadmieniam, że donikąd nie
                    kandyduję.
                    • Gość: Wlodek Re: do Marka IP: *.st.vc.shawcable.net 03.10.07, 21:37
                      Gość portalu: marek do Russan napisał(a):

> Oczywiście, że nie ma takiej prostej zależności...

Cale szczescie, "bo do zycia trza miec tega glowe!
                      Choc niekoniecznie tegi leb"..klasyk:)

>Ale, jeśli ja uwalę się w domu i wytorsjuję , dajmy na to kotu do
                      koszyka, to dostanę joby od żony, a kot a się wypierze.

Na boga! A coz Ci kot winien???
                      A jak juz to bron Cie Panie wyzymac po praniu! Najwyzej susz w
                      piekarniku. Zawsze w razie zapomnienia mozna podac na stol
                      zamiast ...krolika.

>Natomiast, jeśli mój Głównodowodzący naciśnie niewłaściwy guzik
                      - Nie w tym przypadku. Temu [ o ktorym Ty piszesz, a ja sie
                      zgadzam] to zona zawiaduje guzikami, jedynymi z reszta jakie ma do
                      przyciskania. Chyba, ze piszac "Glownodowodzacy miales na mysli
                      Busha, albo innego Putina:)))

> lub nie wykona określonego telefonu, to już nigdy nie będę miał
                      okazji prywatnie się upodlić, a to gwarantuje mi Konstytucja.

- Czarnowidztwo przez Cie przemawia. A co do gwaranta, to JESZCZE!
                      Kaczynski juz twierdzi, ze bedzie ja zmienial. A wtedy dotychczasowe
                      gwarancje wyjda Ci miedzy Ziobrami. I wcale nie jest pewne, czy znow
                      nie bedziesz musial sie budzic po 13.00, zeby dojsc do siebie.

>> Nadmieniam, że donikąd nie kandyduję.
                      - I moze to jest wlasnie zasadniczy BLAD.
                      Potem mamy w ekipie samych angruszowatych.
                      I jest jak jest, co kon kazdy widzi w debacie.

Najlepszego
                      W.
                      • jolanta_rakow Re: do Wlodka 04.10.07, 21:21
                        Powiedz szczerze bedzie mial kto schowac tobie buty i laske zebys nie poszedl na
                        glosowanie mocherowy dziadku?
                • Gość: marek do Włodka Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 15:23
                  Uwielbiam taki styl polemiki, gdy sprawy arcypoważne udaje się rozważać w
                  tonie życzliwej dla interlokutora ironii i sarkazmu. To szlachetna umiejętność
                  tylko zdystansowanych do tego zwariowanego świata, a więc niegrożnych dla
                  środowiska. Niestety nasze forum jest przeważnie śmiertelnie poważne lub pełne
                  inwektyw, czasami strach się odezwać. Do rzeczy zatem... Uważam, że
                  prawdopodobieństwo popełniania głupot jest wprost proporcjonalne do ilości
                  promille w wydychanym, a jednocześnie całkowita abstynencja nie gwarantuje
                  bezgłupia. Jednak, gdy wybieramy się z kumplami na imprezę, to zawsze przedtem
                  losujemy Freda, który dowiezie nas i odstawi bezpiecznie do domu. Odbije sobie
                  innym razem, jak nie będzie miał pecha. To, że Monika robiła Billowi klintona
                  nie znaczy wcale, że nie lubi tego Dablju. Przecież cygaro nie musi być
                  kubańskie. Co do Rosji, to wiesz dobrze, że był to zawsze nakaz ustrojowy i
                  chłop który nie wykupił przydziału był batożony. No chyba, że znał judo. Gadanie
                  zaś czterema językami równocześnie nie gwarantuje sukcesów komunikacyjnych, gdyż
                  jest jeszcze uzależnione od solidności mównicy, a te ostatnio modne w Europie
                  jakieś takie mikre i przezroczyste. Całkowita przejrzystość wystąpień. Ja się
                  tam na Kwacha nie oburzam, nielekko być zarazem byłym prezydentem i byłym
                  pretendentem do europejskich zaszczytów, ale mimo wszystko trzeba wiedzieć gdzie
                  i z kim można się uwalić. No i wiesz Włodek, niech podczas tej wycieczki
                  chociaż kierowca będzie trzeżwy. Albo niech ma klona. Pozdrawiam.
                  • Gość: Russian Girl Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 212.87.241.* 03.10.07, 15:57
                    Zastanawiałeś się może, Marku, czemu tak Kwaśniewskiemu nie wyszło z
                    tymi nominacjami? Trzeciego mu zabrakło do kielicha?
                    • Gość: marek do Russian Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 17:33
                      Teraz to mnie zaskoczyłaś, kogo i na kogo Kwachu nominował? Oświeć mnie proszę.
                  • Gość: Wlodek Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.st.vc.shawcable.net 03.10.07, 19:26

Gość portalu: marek do Włodka napisał(a):

> Uwielbiam taki styl polemiki, gdy sprawy arcypoważne udaje się
                    rozważać w tonie życzliwej dla interlokutora ironii i sarkazmu.

- No i sam widzisz, ze "bez pollitry nie rozbieriosz", albo trzeba
                    samemu sobie kupic kaftan, bo tzw sluzba od zdrowia sama jest w
                    stanie zawalowym i wyglada na to, ze Religa od rydzyka pozyczyl juz
                    postument na ktorym wielebny ulozyl kiedys Giertycha.
                    A nawet jesli w stanie wskazujacym na bliskie okolice zera w
                    spozyciu, to czleka ratuja lata wzrastania w cieniu roznistych
                    Przyborow, Koftow, Szpotanskich i podobnych Rejsowych facetow, bo
                    inaczej przy codziennym goleniu czlek musialby
                    widziec ...angrusza:))))

>To szlachetna umiejętność
                    > tylko zdystansowanych do tego zwariowanego świata, a więc
                    niegrożnych dla środowiska.

_I tu sie mylisz. Wspomnij laskawie przypadek Kisiela, ktory lekko
                    rzucil "Dyktatura ciemniakow", Szpotanski zaserwowal szopke o
                    Cichych i Gegaczach", a potem rozlegl sie po kraju gromki smiech.
                    Niesiol chcial wysadzic pomnik Wodza, a kariere zrobil wierszyk z
                    rowerowym rekwizytem -plus trepy, ktory brzmial
                    "Bierz rower i buty
                    i sp...j z Nowej Huty"
                    Albo o zmianie nazwy najwyzszego szczytu Czerwonych Wierchow na Peak
                    Gomulki:))
                    I to byla zapowiedz konca pierwowzoru Kaczynskich.

>>Niestety nasze forum jest przeważnie śmiertelnie poważne lub pełne
                    > inwektyw, czasami strach się odezwać.

I nie ma co sie dziwic, skoro sam PREMIER z pomocnikami rzuca
                    stechlym miechem po ludzie, to i wyznawcy maja wzor do nasladowania.

Do rzeczy zatem... Uważam, że
                    > prawdopodobieństwo popełniania głupot jest wprost proporcjonalne
                    do ilości promille w wydychanym, a jednocześnie całkowita
                    abstynencja nie gwarantuje bezgłupia. Jednak, gdy wybieramy się z
                    kumplami na imprezę, to zawsze przedtem
                    > losujemy Freda, który dowiezie nas i odstawi bezpiecznie.

- Dobrze, ale w przypadku omawianego duetu masz wybor miedzy
                    trunkowym a niepelnosprawnym.
                    A ten trzeci - w miare przytomny akurat na delegacji w Londku ...
                    Nic jeno sie pochlastac krwawa Rawa..

Ja się tam na Kwacha nie oburzam, nielekko być zarazem byłym
                    prezydentem i byłym pretendentem do europejskich zaszczytów, ale
                    mimo wszystko trzeba wiedzieć gdzie i z kim można się uwalić.
                    -
                    Alez on wiedzial to doskonale, ale nie przewidzial [i to jego blad]
                    ze noc byla za krotka..

No i wiesz Włodek, niech podczas tej wycieczki
                    > chociaż kierowca będzie trzeżwy. Albo niech ma klona.
                    - Ale sam widzisz jaki jest klon.
                    Nie dosc, ze oglupialy, to jeszcze poniewiera i koniem i pasazerami,
                    a i przypadkowych przechodniow tez solidnie z blotem zmiesza.
                    Az mu sie chce zadedykowac Wankowiczowska opowiastke o tym, jak to
                    ponoc Melchior potraktowal dryndziarza, ktory go ochlapal na ulicy.

- Ach!Zeby ci w d--e wsadzili rozrzazony pogrzebacz, nierozrzazonym
                    koncem!
                    Na co zdziwiony dryndziarz pyta: Czemu nierozrzazonym?
                    - Zebys se go za rozrzazony za szybko wyciagnac nie mogl!!!"

Pozdrawiam.
                    Tez Najlepszego.
    • Gość: mateusz Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:26
      W tej debacie wielkim przegranym jest potencjalny obywatel tego kraju z kilku
      powodów:
      1) Kaczyński był bardziej przekonywujący dla głosujących na ugrupowania
      demagogów i wyborców niezdecydowanych ,a takich jest dosyć w naszym kraju co
      widać po dzisiejszym wyniku sondażu na zlecenie TVN ( PiS 35%).
      2)Kwaśniewski palnął wcześniej parę głupstw(wywiad w Niemczech,spotkanie ze
      studentami na Ukrainie) ,które ustawiły go z góry w gorszej pozycji.
      3)Dziennikarze tak pokierowali dyskusją,że słyszeliśmy tylko o sukcesach i
      dokonaniach przeciwników natomiat nic nie wiemy co z tego będzie miał obywatel
      tego kraju.
      4)W ogólnym rozrachunku żaden z dwóch uczestników debaty nie operował
      konkretami,a tylko nic nie znaczącymi ogólnikami.
      Jesteśmy więc w punkcie wyjścia !
      Czy zdążymy przygotować Euro 2012 ?
      Czy pokryjemy Polskę autostradami i dobrymi drogami
      Czy będziemy leczyć się w naszym kraju czy np.u naszych sąsiadów za Olzą ?
      Czy w przyszłości polski emeryt będzie nadal ubogim krewnym niemieckiego emeryta?
      Popieram więc kolegę Włodka,że potencjalny wyborca nic nie wyniósł z tej debaty.
      Ale to już polska tradycja.
      • Gość: Russian Girl Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 212.87.241.* 02.10.07, 21:31
        Zato spore miejsce w debacie było udzielone przeszłości.
        • Gość: ona Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:48
          Jaskóła zakładaj moherowy berecik i całuj krótkie rąc zki Gosa.
          • driver1a Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra 03.10.07, 01:06
            Najwazniejsze zeby kazdy polityk mial mozliwosc wypowiedzi,wtedy my
            widzowie,mozemy spokojnie analizowac,co nam odpowiada a co nie.Wazne
            jest aby tak wyborcy jak i politycy zachowali rozsadek.
      • Gość: Wlodek Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.st.vc.shawcable.net 03.10.07, 01:55
        Nie zgadzam sie z teza, ze przecietny wyborca z debaty nic nie
        wyniosl.
        Wyniosl smieci, ktore mu zafundowal Kaczynski wekslujac tzw debate
        na wygodne sobie tory.
        Publika dostala igrzyska i sie cieszy ze miala ubaw.
        Teraz licytuje sie kto komu nakladl po mordzie, choc z tego w sumie
        nic nie wynika, bo obaj sie ciesza:)))
        Zauwaz Mateuszu, ze wsrod ogladaczy trwa w kilku watkach ta sama
        mlocka i ten sam mlyn fundowany sobie nawzajem przez juz
        przekonanych.

A przeciez te wybory, to nie Kwasniewski i Kaczynski, ktorego pewnie
        spuszcza do kanalu warszawiacy [co solennie obiecuja m.in. moi ze
        stolycy i ich zanajomi]
        Czestochowianie beda wybierac u siebie i jakos nie widac na forum
        zyczen jakie chcieliby zadedykowac wybrancom.
        Znalazlem chyba jeden konkretny wykaz odpowiedzialnych za krach
        szpitali w Cz-wie i zadnej reakcji miejskich PiSuarow i PO, bo w
        koncu obermarshal jest z PO.
        Nikt nie zglasza jakiejs litanii wnioskow do zalatwienia z klauzula
        dotyczaca odpowiedzialnosci za niezrealizowanie czegos tam.
        Wyglada na to, ze NIKT od przyszlych POSLOW niczego nie chce.
        Ja rozumiem, ze angruszowi nic nie potrzeba, bo on jest leciwy i
        wierzy ze mu PiS zafunduje kaszke manne za kilka lat za zaslugi dla
        PARTII, ze moherom tez niewiele juz trzeba, bo sie ...przyzwyczaily
        i Rydzyk im wystarcza zamiast I Sekretarza do zbawienia. Ale, zeby
        nikomu z mlodszych sie nie chcialo niczego poza telewizyjnymi
        igrzyskami, to az dziwne.
        Toz Gosiewski we Wloszczowie peron sprokurowal i przystanek dla
        superpociagu...
        A tu nic:))))
        To moze Kononowicza sklonowac i wyslac do W-wy.
        Zeby ...nic nie bylo:)))
    • Gość: ketiow Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:30
      Kwaśniewski był lepszy w debacie od Kaczyńskiego, bo od premiera to "wali" jadem
      na odległość. Dla niego 70 % Polaków to pewnie złodzieje i przekrętacze z
      "układów". Nie chciałbym wiedzieć co będzie jak wygra wybory i zmieni
      konstytucję pod siebie. - oczywista oczywistość.
      • Gość: . Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: 195.116.81.* 03.10.07, 14:10
        to nie prawda
        • Gość: Russian Girl Pomysł dla niezdecydowanych. IP: 212.87.241.* 03.10.07, 17:39
          Dla tych, którzy nie wiedzą na kogo zagłosować - przeczytajcie.

www.gazetawyborcza.pl/1,75515,4541370.html
          • Gość: marek Re: Pomysł dla niezdecydowanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 17:50
            Dlaczego zawsze gdy trzeba odnieść się do postu, Ty wrzucasz nowy temat? Jaki to
            ma sens?
            • Gość: Russian Girl Re: Pomysł dla niezdecydowanych. IP: 212.87.241.* 03.10.07, 17:57
              Zaden sens. Brak sensu - to sens.
              Poza tym, nie zawsze.
            • Gość: Russian Girl Re: Pomysł dla niezdecydowanych. IP: 212.87.241.* 03.10.07, 18:00
              A poważnie, nie chciało mi się nowego wątku rozpoczynać.
              • Gość: marek Re: Pomysł dla niezdecydowanych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:23
                Odpadam.
          • Gość: chacha Re: Pomysł dla niezdecydowanych. IP: *.iplus.com.pl 05.10.07, 11:38
            JESLI CHCESZ MIEĆ PRL bis zagłosuj na PiS
    • Gość: www Re: Kwaśniewski przegrał debatę - Kaczyński wygra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 21:11
      s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka