martucha1111 05.03.08, 22:32 Czy ktoś korzysta z usług TVK VEGA? Ja płacę 33 zł miesięcznie i mam tylko 8 podstawowych kanałów, uważam, że cena jest za wysoka. Bardzo proszę o opinie na temat tej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tv vEGA Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 22:37 A Ja podpisalem umowe teraz na 2 lata i place po 20 zl miesiecznie..... Ci co maja juz umowe placa od 1 kwietnia 42 zl. podrozalo o 3,50. Jedni ''korzystaja'' z promocji Inni musza za to placic. Uwazam ze to jest nie w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laa Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:02 Na pewno są tu jakieś przekręty z kablówką. Wkrótce nam dadzą m.in. TVP History, niby duża oglądalnośc - chyba taka jak Kultura..... Mógłby ktoś mądry przyjrzeć się tej kablówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:21 Te 8 programów to nie czasami bezpłatnie możesz oglądać? Część ściągasz z anteny YAGI a część z satelity free. Sprawdź to sobie dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.21.pl 06.03.08, 19:42 zmień sobie na N albo CYFRE+ za podobną kaske mozna mieć wiecej i mysle ze lebszye kanały telewiyjne. CYFRE+ mozna odbierac niezaleznie na trzech TV w N taka mozliwość dopiero bedzie za kilka miesięcy a w POLSACIE CYFROWYM nie ma i nie bedzie takiej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.tktelekom.pl 06.03.08, 21:47 mam vege i jestem zadowolona ok 60 zł w tym 26 kanalow (wiecej mi telewizorek kochany nie odbiera :) )i internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: VEGA -za co 60 zl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 10:08 Za co płacisz az 60 zl w Vedze ? Chyba za TV + internet ? My placimy 30 zl za TV Vega ,ale to stary ,dawny abonament . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: VEGA -za co 60 zl? IP: *.tktelekom.pl 07.03.08, 10:36 A to ciekawe, ja place za pakiet podstawowy 5,50 miesiecznie. Takze prosze nie opowiadac bajeczek o ponad 30 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Vega-ale pakiet duży-nie podstawowy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:36 Zauważ,że ludzie piszą nie o pakiecie podstawowym-tylko o rozszerzonym.Zanim zaczniesz odpowiadac-poczytaj dokladniej i nie pisz swojej-innej bajki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Vega-ale pakiet duży-nie podstawowy. IP: *.tktelekom.pl 08.03.08, 08:49 Zauważ ,ze autorka postu napisała o 8 kanałach ,mądralo. Korzystasz z vegi kilkanaście lat? Dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: VEGA- sama TV 30/m-c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:55 sprostowanie : za m-c 29 zl - a nie 30 jak podałem..a kanałów jest chyba 48..ale korzystamy z Vegi juz dobre kilkanaście lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.hcz.com.pl 07.03.08, 11:05 48 kanałów -29 zł misięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMcE Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:50 też ok. 48 kanałów za 29 zł miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:39 coś koło 44 programów i 42 zł !!! Złodziejstwo !!! ...dawna kablówka Stream ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 14:50 Za ten sam pakiet programów Parkitka płaci dużo więcej od innych osiedli!!! Internet miał być już rok temu wprowadzony, cały czas przekładają na następne miesiące, podobno teraz ma być po wakacjach :-( Obiecywanego TVP Sport (za miesiąc transmisje żużlowe) ani widu, ani słychu. Beznadziejna ta kablówka :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:30 Czy TV Vega ma rowniez sieć internetowa osiedlowa jestem tym zainteresowana prosze o odpowiedż poniewaz chcialabym skorzystacz tej formy internetu jezeli ktos ma to dajcie namiary i jaki jest koszt abonamentu pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: VEGA telewizja kablowa IP: 212.87.241.* 07.03.08, 22:07 LLLudzie na jakim osiedlu jest taka kablówka ???!!! nie złe wałki z wami kręcą trzy dychy za 8 kanałów ? to bym wolał kupić antene szerokopasmową (i dołożyć kierunkowa w razie potrzeby ) i przwie to samo miałbym za darmo . Ja jetem w orionie i płace 33 miesięcznie i mam 51 kanały i najważniejsze że są w tym : 4- dicovery , anim-planet ,ale kino i kino polska i wiele innych ...pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:40 O ile wiem-to Vega jest na Wrzosowiaku /Raków -Zachód/ a gdzie jeszcze-nie wiem.Od 2 -3 lat doszedł internet ale chyba nie jest zbyt dobry tech. jak slychać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.tktelekom.pl 07.03.08, 22:37 Jak już pisałam płace dokładnie 65 zł w tym około 40 kanałów i internet 512 (29zł telewizja- największy pakiet, a 36zł internet) i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapowicz Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 10:07 transmisje żużla masz na kanale NTL dostępnym właśnie w VEDZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:43 Kobieto - za 8 programów aż 33 zł ?? To jest chyba opłata za pakiet rozszezrzony -a nie taki średni ??? Upewnij się -za co płacić i dlaczego taka opłata za tak mało kanałów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Do Martychy111- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:45 Poprzedni post był glównie do Martuchy111 skierowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Hutnik Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 10:21 niestety jest to monopolista który ma układy ze spółdzielnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwo Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:27 Potwierdzam 40 z hakiem kanałów za 29 zł, w tym TVP Sport (ktoś pisał, że ma być i jest). Z nowych pojawił się też FilmBox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak 29 / pakiet -- a jak działa INFO - Linia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 07:30 Płacę 29 pln / pakiet, ale i tak oglądam 5 :) niestety na stronie nie znajduję, jakie pakiety ma VEGA abym mógł sobie go zmienić. Mam jednak wiele zastrzeżeń do działalności INFO-Linii 034 363 84 85 dodzwonić się tam graniczy z cudem ja po 1,5 tygodnia miałem to szczęście zgłosiłem problem z wyliczeniem abonamentu Pani odebrała odemnie nr kontaktowy zwroty aby mi w odpowiedzi udzielić wyjaśnień czemu mam saldo na koncie i czekam na odpowiedź, pewnie dziś znowu zacznę kręcić na Info_linię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 11:38 Filmbox? Czy w całej sieci podłączyli czy w jakiejś konkretnej dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
kajunia9 Re: VEGA telewizja kablowa 06.08.08, 15:41 a gdzie mieszkacie , bo na wyczerpach nie mam ani tvp history ani filmbox ???????? poza tym uważam że tak firma to kabaret płacę 29zł a codziennie nie mam po kilka programów!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu :-) Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:04 Lepiej nie mieć FilmBoxu i płacić 29, niż posiadać go i płacić 42 zl ;-) P.S. Parkitka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:16 33 zł. za 8 kanałów ale za kwartał- sprawdź sobie dobrze na fakturze Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxo Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.prenet.pl 24.04.08, 22:27 wyczerpy - 38kanałow z czego chyba nie ma dnia zeby wszystkie działały, po podwyższce teraz - 37,56zl. Podwyżka tłumaczona wymianą sprzetu na nowy by kanaly lepiej odbieraly, w ramach rekompensaty mialy byc dodatkowo 3 nowe kanaly, minely ponad 3 tygodnie i nowych kanałow nie ma. a z internetem na rakowie jest podobno tak ze jak sie spozni jeden dzien z oplata to od razu odlaczaja. ale to nie potwierdzone info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:26 u mnie też jest podobnie (Wyczerpy), wciąż coś nie działa, albo wszystko na raz, a zaznaczam, że nie mam żadnych zadłużeń w opłatach, jestem coraz bardziej niezadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.prenet.pl 15.06.08, 10:58 33 zł to jest kwota za 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 17:06 W promocji o 3grosze obniżyć cenę tak jak w realu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.113.inds.pl 05.07.08, 08:40 vega to syf juz tydzien na polnocy zle odbiera i nie ma kto naprawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.113.inds.pl 05.07.08, 08:41 masz racje odbior fatalny nic nie widac nie polecam tej kablowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonku Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.tktelekom.pl 05.07.08, 16:43 A zgłaszałeś im, że jesteś niezadowolony z jakości odbioru. Ilekroć ja zgłaszałem zastrzeżenia, na poprawę nie musiałem czekać dłużej niż parę dni (no może poza poprawą jakości polsatu). Więc może zamiast narzekać i gadać z samym sobą zadzwonisz do Nich lub podjedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
niutek2008 Re: VEGA telewizja kablowa 01.08.08, 11:34 Nie pisz głupot,bo ostatnio jest odbiór b.dobry.Nie nadają tylko kanału TCM,który jest zagwarantowany w usłudze. Odpowiedz Link Zgłoś
luker92 Re: VEGA telewizja kablowa 02.08.08, 20:40 Ta kablowka wykasowala mi zig zap na ktorym ogladalem bardzo fajny serial i dzownilem do nich i powiedzieli''Za miesiąc ten program bedzie''.I do tej pory go nie ma:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 07:23 Moja mama płaci za pakiet podstawowy 16,50 za kwartał (TVP1, TVP2, TVP3, Polonia, TVN, oraz program informacyjny Vega). Ja płacę 29,oo miesięcznie za pełny pakiet tj. 51 programów. Z usług Vegi korzystam od samego początku tj. od 1997 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SN Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 11:54 Płacimy za Vega - 48 kanałów - ok. 30,00 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkas Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 14:39 A ile kosztuje w Vedze net+tv? Jakie są gwarantowane prdkości i ile jest pakietów programowych (ile i jakie stacje)? Na stronie www nie mogę znaleźć tych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka40 Re: VEGA telewizja kablowa 14.11.08, 19:17 sprawdź na stronie www.tvk-vega.pl ja do tej pory miałam tylko kablówkę ponad 40 kanałów za 29 zł. miesięcznie, we wrześniu wzięłam pakiet łączony za 58 zł. (29 zł. kablówka i 29 zł. internet 1 Mb) od 1.XI przeszłam na 2 Mb za 46,99 zł.jak do tej pory wszystko jest ok. Mieszkam na osiedlu Wrzosowiak i tu nigdy nie było problemów z kablówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: VEGA telewizja kablowa IP: 94.251.140.* 20.12.08, 19:17 Ja też mam neta 2 mega w Vedze-na początku wszystko było ok.ale niestety od ok. miesiąca ciągle są z nim problemy-pełen transfer mam w nocy i rano,później spada do 400-600 kilo czego nie ma w umowie.W Vedze tłumaczą się wiecznie jakimiś problemami...Już mnie to meczy.Jak mi się skończy umowa to z pewnością jej nie przedłużę!Żałuję,że na nasze osiedle nie dociera tv UPC oni mają na prawdę stabilny internet nie to co wiecznie problemowa Vega... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: VEGA telewizja kablowa IP: 195.16.88.* 20.12.08, 19:32 W umowie 1 mega , ostatnio (ok. miesiąc) wahania straszne od 140 !!! do 900 kb/s. Dno i 100 metrow mułu . Rowniez nie przedluze umowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAMSEN Re: VEGA telewizja kablowa IP: 193.138.241.* 22.12.08, 08:47 od półtora miecha jest dno a nie internet .... kilka krotnie składałem skargi i dopiero po 5 razie łaskawie panie podały mi jakiś numer zaczynający się na 032 - do ich dostawcy internetu, tam pan powiedział po sprawdzeniu że mój modem jest zepsuty bo pomimo wyłączonego komputera wysyła i pobiera pakiety. Ubłagałem gościa żeby sam zlecił Vedze wymianę bo powiedziałem że mam dość rozmów z tymi "profesjonalistkami". Następnego dnia zadzwoniły do mnie z fochem i umówiły na wizytę z technikami ... a panowie powiedzieli że modem jest dobry tylko vega przyłącza parkitkę i dopóki nie skończą net będzie działał jak modem. Także zamierzam zerwać umowę bo sie nie wywiązują - NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam to samo Re: VEGA telewizja kablowa IP: 94.251.141.* 22.12.08, 10:43 też bym zerwał umowę, ale kogo tu wybrać? W okolicy Boh. Katynia są tylko radiówki, Vega i TPSA. Wszystko do niczego a TPSA droga :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam74.live Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.54.173.188.tvksmp.pl 22.12.08, 21:30 czy to prawda że vega zmienia nazwę na stream comunications ?? czy ktoś ma namiary na centrale w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bastek.n Re: VEGA telewizja kablowa 16.11.08, 19:09 Ja mam Vege na Tysiącleciu płacę 30 zł i mam 51 kanałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak to wyglada Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 13:17 ostatni list dzisiaj Czekamy na ODPOWIEDZ! Po Nowym Roku zmieniamy ADMINISTRATORA, MOŻEMY TEZ ZMIENIC OPERATORA TV Zarzad jest w stanie w ciagu paru dni podjac odpowiednia uchwale WSPOLNOTY i nie będziecie w stanie się jej przeciwstawic i będziecie MUSIELI ROZWIAZAC UMOWE ZE WSZYSTKIMI lokatorami w bloku. Konkurencja już stoi za drzwiami. W dzisiejszych czasach liczy się uczciwość i rzetelność. Pozdrawiam brak oddpowiedzi PODLACZENIE INTERNETU Witam ponownie Proszę o skonkretyzowanie terminu podlaczenia Internetu w naszym bloku. KONIEC ROKU JUŻ TUZ, TUZ, A Wy nadal nie wywiazujecie się z podjetych zobowiązań. Proszę o odpowiedz na pytanie KIEDY wreszcie podlaczycie Internet. xxxxxxxxyyyyyyyyyy Witam! W odpowiedzi na przesłanego maila uprzejmie informuję, że obecnie jesteśmy na etapie ukończenia modernizacji i podłaczenia zarówno usługi Internetu jak też usługi telefonii cyfrowej na osiedlu Parkitka i osiedlu Tysiąclecie w Częstochowie. Wasz administrator może potwierdzić fakt wykonywania prac na osiedlu Tysiąclecia (ukończyliśmy budowę kanalizacji teletechnicznej i przewidujemy zakończenie prac na budynkach do końca września br.). Odnośnie prac na terenie Śródmieścia w Częstochowie informuję, że jesteśmy na ukończeniu prac związanych z pozwoleniami na budowę kanalizacji teletechnicznej i jeszcze w tym miesiącu rozpoczniemy prace związane z budową kanalizacji teletechnicznej umożliwiającej dojście z nową instalacją teletechniczną do każdego budynku. Również w tym miesiącu planujemy rozpocząć prace modernizacyjne na budynkach w Częstochowie w dzielnicy Śródmieście. Całość prac na Śródmieściu planujemy zakończyć przed końcem tego roku i oprócz Internetu i telewizji analogowej będziemy dostarczać usługę telefonii i telewizji cyfrowej. Faktycznie nasze plany uległy przesunięciu, ale wynika to min. z faktu przedłużających się uzgodnień w zakresie niezbędnych uzgodnień prawnych jak też min. z faktu, że część terenów w Śródmieściu jest pod specjalnym nadzorem architektoniczno-archeologicznym. Bardzo przepraszamy za wynikłe opóźnienia w zakresie modernizacji sieci i bardzo prosimy o okazanie jeszcze trochę cierpliwości. W przypadku dodatkowych zapytań proszę o kontakt mail-owy ze mną lub z Panem Kierownikiem d/s Inwestycji Zbigniewem Jasińskim (mail w załączeniu). Pozdrawiam, Krzysztof Szmatloch Witam Panstwa. Jestem Przewodniczacym ZARZADU WSPOLNOTY Mieszkaniowej w Czestochowie ul,xxxxxxx.Przejeliscie Panstwo od poprzedniego operatora TV Kablowej lacza na budynkach zarzadzanych kiedys przez ZGM. W chwili obecnej wymieniony budynek jest zarzadzany przez WSPOLNOT Ponieważ, nie renegocjowaliscie Panstwo umowy o okablowaniu i dostawie TV na naszym budynku, , Zarzad Wspolnoty ponawia pytanie o ostateczny termin instalacji INTERNETU na Waszych laczach TV. Pisze "PONAWIA", ponieważ w tej sprawie zwracalam się do WAS w ub. Roku na adres email podawany w reklamowce TV Vega. Otrzymalam wówczas odpowiedz, ze Internet będzie podlaczany w I-szym kwartale 2008 r. Potem Administrator nasz /MEGABUD/wysyłał pismo do Was i zobawiazaliscie się podłączyć Internet do konca czerwca2008 r. Tymczasem minal sierpień i o INTERNEC IE nie ma zadnnej wiadomości. Ponieważ zgłaszają się do nas inni operatorzy TV I PROPONUJA PODLACZENIE TV, INTERNETU I TELEFONU, a właściciele mieszkan SA już zbulwersowani dlugim przepychaniem przez WAS, terminow Zarzad Wspolnoty prosi o podanie ostatecznego zobowiązującego terminu podlaczenia odbiorcom TV kablowej, Internetu. W przypadku nieusatysfakcjonujacych nasza Wspolnote WASZYCH warunkow, zmuszeni będziemy do wypowiedzenia WAM OKABLOWANIA budynku i zarządamy wyjscia z budynku. Podstawa prawna będzie UCHWALA WSPOLNOTY, w oparciu o Ustawe o własności lokali, która ma wszelkie prawne wymogi. Jednoczesnie informuje, ze sama dzwonilam do Waszego biura w Czestochowie i podano mi termin koniec czerwca. Obecnie musiałam powtornie dzwonic, gdyz NIKT Z TV Vega nie skontaktowal się ze mna, mimo zobowiązania pracownika o przekazaniu tematu. Proszę o odwrotna odpowiedz,o warunkach i OSTATECZNYM terminie podlaczenie Internetu w budynku WSPOLNOTY MIESZKANIOWEJ w Czestochowie ul. xxxxxxxx Z poważaniem xxxxxyyyyyy > Odpowiedz Link Zgłoś