Dodaj do ulubionych

VEGA telewizja kablowa

05.03.08, 22:32
Czy ktoś korzysta z usług TVK VEGA? Ja płacę 33 zł miesięcznie i mam tylko 8
podstawowych kanałów, uważam, że cena jest za wysoka. Bardzo proszę o opinie
na temat tej telewizji.
Obserwuj wątek
    • Gość: tv vEGA Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 22:37
      A Ja podpisalem umowe teraz na 2 lata i place po 20 zl
      miesiecznie.....
      Ci co maja juz umowe placa od 1 kwietnia 42 zl. podrozalo o 3,50.
      Jedni ''korzystaja'' z promocji
      Inni musza za to placic.
      Uwazam ze to jest nie w porzadku
      • Gość: laa Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:02
        Na pewno są tu jakieś przekręty z kablówką. Wkrótce nam dadzą m.in. TVP
        History, niby duża oglądalnośc - chyba taka jak Kultura.....
        Mógłby ktoś mądry przyjrzeć się tej kablówce.
    • Gość: and Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:21
      Te 8 programów to nie czasami bezpłatnie możesz oglądać? Część ściągasz z anteny
      YAGI a część z satelity free. Sprawdź to sobie dokładniej.
    • Gość: as Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.21.pl 06.03.08, 19:42
      zmień sobie na N albo CYFRE+ za podobną kaske mozna mieć wiecej i
      mysle ze lebszye kanały telewiyjne.
      CYFRE+ mozna odbierac niezaleznie na trzech TV w N taka mozliwość
      dopiero bedzie za kilka miesięcy a w POLSACIE CYFROWYM nie ma i nie
      bedzie takiej opcji
    • Gość: mama Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.tktelekom.pl 06.03.08, 21:47
      mam vege i jestem zadowolona ok 60 zł w tym 26 kanalow (wiecej mi
      telewizorek kochany nie odbiera :) )i internet
      • Gość: zx Re: VEGA -za co 60 zl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 10:08
        Za co płacisz az 60 zl w Vedze ? Chyba za TV + internet ? My placimy
        30 zl za TV Vega ,ale to stary ,dawny abonament .
        • Gość: hmm Re: VEGA -za co 60 zl? IP: *.tktelekom.pl 07.03.08, 10:36
          A to ciekawe, ja place za pakiet podstawowy 5,50 miesiecznie. Takze prosze nie
          opowiadac bajeczek o ponad 30 zl...
          • Gość: zx Vega-ale pakiet duży-nie podstawowy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:36
            Zauważ,że ludzie piszą nie o pakiecie podstawowym-tylko o
            rozszerzonym.Zanim zaczniesz odpowiadac-poczytaj dokladniej i nie
            pisz swojej-innej bajki .
            • Gość: hmm Re: Vega-ale pakiet duży-nie podstawowy. IP: *.tktelekom.pl 08.03.08, 08:49
              Zauważ ,ze autorka postu napisała o 8 kanałach ,mądralo. Korzystasz z vegi
              kilkanaście lat? Dobre:)
        • Gość: zx Re: VEGA- sama TV 30/m-c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 21:55
          sprostowanie : za m-c 29 zl - a nie 30 jak podałem..a kanałów jest
          chyba 48..ale korzystamy z Vegi juz dobre kilkanaście lat..
    • Gość: x Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.hcz.com.pl 07.03.08, 11:05
      48 kanałów -29 zł misięcznie
      • Gość: eMcE Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:50

też ok. 48 kanałów za 29 zł miesięcznie

• Gość: lady Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:39
      coś koło 44 programów i 42 zł !!! Złodziejstwo !!! ...dawna kablówka Stream ...
      • Gość: Wkurzony Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 14:50
        Za ten sam pakiet programów Parkitka płaci dużo więcej od innych osiedli!!! Internet miał być już rok temu wprowadzony, cały czas przekładają na następne miesiące, podobno teraz ma być po wakacjach :-(
        Obiecywanego TVP Sport (za miesiąc transmisje żużlowe) ani widu, ani słychu. Beznadziejna ta kablówka :-(((
        • Gość: zocha Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:30
          Czy TV Vega ma rowniez sieć internetowa osiedlowa jestem tym zainteresowana
          prosze o odpowiedż poniewaz chcialabym skorzystacz tej formy internetu jezeli
          ktos ma to dajcie namiary i jaki jest koszt abonamentu pozdrawiam.
          • Gość: kim Re: VEGA telewizja kablowa IP: 212.87.241.* 07.03.08, 22:07
            LLLudzie na jakim osiedlu jest taka kablówka ???!!! nie złe wałki z wami kręcą
            trzy dychy za 8 kanałów ? to bym wolał kupić antene szerokopasmową (i dołożyć
            kierunkowa w razie potrzeby ) i przwie to samo miałbym za darmo . Ja jetem w
            orionie i płace 33 miesięcznie i mam 51 kanały i najważniejsze że są w tym : 4-
            dicovery , anim-planet ,ale kino i kino polska i wiele innych ...pozdro
            • Gość: zx Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:40
              O ile wiem-to Vega jest na Wrzosowiaku /Raków -Zachód/ a gdzie
              jeszcze-nie wiem.Od 2 -3 lat doszedł internet ale chyba nie jest
              zbyt dobry tech. jak slychać..
          • Gość: mama Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.tktelekom.pl 07.03.08, 22:37
            Jak już pisałam płace dokładnie 65 zł w tym około 40 kanałów i
            internet 512 (29zł telewizja- największy pakiet, a 36zł internet) i
            jestem zadowolona
        • Gość: gapowicz Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 10:07
          transmisje żużla masz na kanale NTL dostępnym właśnie w VEDZE
    • Gość: zx Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:43
      Kobieto - za 8 programów aż 33 zł ?? To jest chyba opłata za pakiet
      rozszezrzony -a nie taki średni ??? Upewnij się -za co płacić i
      dlaczego taka opłata za tak mało kanałów ??
      • Gość: zx Do Martychy111- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:45
        Poprzedni post był glównie do Martuchy111 skierowany.
    • Gość: mieszkaniec Hutnik Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 10:21
      niestety jest to monopolista który ma układy ze spółdzielnią
      • Gość: Czerwo Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:27
        Potwierdzam 40 z hakiem kanałów za 29 zł, w tym TVP Sport (ktoś pisał, że ma być
        i jest). Z nowych pojawił się też FilmBox.
        • Gość: pisak 29 / pakiet -- a jak działa INFO - Linia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 07:30
          Płacę 29 pln / pakiet, ale i tak oglądam 5 :) niestety na stronie nie znajduję,
          jakie pakiety ma VEGA abym mógł sobie go zmienić.

Mam jednak wiele zastrzeżeń do działalności INFO-Linii 034 363 84 85 dodzwonić
          się tam graniczy z cudem ja po 1,5 tygodnia miałem to szczęście zgłosiłem
          problem z wyliczeniem abonamentu Pani odebrała odemnie nr kontaktowy zwroty aby
          mi w odpowiedzi udzielić wyjaśnień czemu mam saldo na koncie i czekam na
          odpowiedź, pewnie dziś znowu zacznę kręcić na Info_linię.

• Gość: mj Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 11:38
          Filmbox? Czy w całej sieci podłączyli czy w jakiejś konkretnej
          dzielnicy?
        • kajunia9 Re: VEGA telewizja kablowa 06.08.08, 15:41
          a gdzie mieszkacie , bo na wyczerpach nie mam ani tvp history ani
          filmbox ????????
          poza tym uważam że tak firma to kabaret płacę 29zł a codziennie nie
          mam po kilka programów!!!!!!!
          • Gość: Gość Portalu :-) Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:04
            Lepiej nie mieć FilmBoxu i płacić 29, niż posiadać go i płacić 42 zl ;-)
            P.S. Parkitka
    • Gość: Marek Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:16
      33 zł. za 8 kanałów ale za kwartał- sprawdź sobie dobrze na fakturze Marta
      • Gość: xoxo Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.prenet.pl 24.04.08, 22:27
        wyczerpy - 38kanałow z czego chyba nie ma dnia zeby wszystkie działały, po
        podwyższce teraz - 37,56zl. Podwyżka tłumaczona wymianą sprzetu na nowy by
        kanaly lepiej odbieraly, w ramach rekompensaty mialy byc dodatkowo 3 nowe
        kanaly, minely ponad 3 tygodnie i nowych kanałow nie ma.

a z internetem na rakowie jest podobno tak ze jak sie spozni jeden dzien z
        oplata to od razu odlaczaja. ale to nie potwierdzone info
        • Gość: beti Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 14:26
          u mnie też jest podobnie (Wyczerpy), wciąż coś nie działa, albo wszystko na raz,
          a zaznaczam, że nie mam żadnych zadłużeń w opłatach, jestem coraz bardziej
          niezadowolona
    • Gość: aga Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.prenet.pl 15.06.08, 10:58
      33 zł to jest kwota za 3 miesiące
    • Gość: kaczka Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 17:06
      W promocji o 3grosze obniżyć cenę tak jak w realu?????
      • Gość: ja Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.113.inds.pl 05.07.08, 08:40
        vega to syf juz tydzien na polnocy zle odbiera i nie ma kto naprawic
        • Gość: romek Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.113.inds.pl 05.07.08, 08:41
          masz racje odbior fatalny nic nie widac nie polecam tej kablowki
          • Gość: bonku Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.tktelekom.pl 05.07.08, 16:43
            A zgłaszałeś im, że jesteś niezadowolony z jakości odbioru. Ilekroć ja
            zgłaszałem zastrzeżenia, na poprawę nie musiałem czekać dłużej niż parę dni (no
            może poza poprawą jakości polsatu). Więc może zamiast narzekać i gadać z samym
            sobą zadzwonisz do Nich lub podjedziesz.
            • niutek2008 Re: VEGA telewizja kablowa 01.08.08, 11:34
              Nie pisz głupot,bo ostatnio jest odbiór b.dobry.Nie nadają tylko kanału
              TCM,który jest zagwarantowany w usłudze.
    • luker92 Re: VEGA telewizja kablowa 02.08.08, 20:40
      Ta kablowka wykasowala mi zig zap na ktorym ogladalem bardzo fajny serial i
      dzownilem do nich i powiedzieli''Za miesiąc ten program bedzie''.I do tej pory
      go nie ma:/
      • Gość: aga Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 07:23
        Moja mama płaci za pakiet podstawowy 16,50 za kwartał (TVP1, TVP2, TVP3,
        Polonia, TVN, oraz program informacyjny Vega). Ja płacę 29,oo miesięcznie za
        pełny pakiet tj. 51 programów. Z usług Vegi korzystam od samego początku tj. od
        1997 roku.
    • Gość: SN Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 11:54

Płacimy za Vega - 48 kanałów - ok. 30,00 mies.
    • Gość: elkas Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 14:39
      A ile kosztuje w Vedze net+tv? Jakie są gwarantowane prdkości i ile
      jest pakietów programowych (ile i jakie stacje)?
      Na stronie www nie mogę znaleźć tych informacji.
      • mirka40 Re: VEGA telewizja kablowa 14.11.08, 19:17
        sprawdź na stronie www.tvk-vega.pl
        ja do tej pory miałam tylko kablówkę ponad 40 kanałów za 29 zł. miesięcznie, we
        wrześniu wzięłam pakiet łączony za 58 zł. (29 zł. kablówka i 29 zł. internet 1
        Mb) od 1.XI przeszłam na 2 Mb za 46,99 zł.jak do tej pory wszystko jest ok.
        Mieszkam na osiedlu Wrzosowiak i tu nigdy nie było problemów z kablówką.
        • Gość: Daro Re: VEGA telewizja kablowa IP: 94.251.140.* 20.12.08, 19:17
          Ja też mam neta 2 mega w Vedze-na początku wszystko było ok.ale niestety od ok.
          miesiąca ciągle są z nim problemy-pełen transfer mam w nocy i rano,później spada
          do 400-600 kilo czego nie ma w umowie.W Vedze tłumaczą się wiecznie jakimiś
          problemami...Już mnie to meczy.Jak mi się skończy umowa to z pewnością jej nie
          przedłużę!Żałuję,że na nasze osiedle nie dociera tv UPC oni mają na prawdę
          stabilny internet nie to co wiecznie problemowa Vega...
          • Gość: gg Re: VEGA telewizja kablowa IP: 195.16.88.* 20.12.08, 19:32
            W umowie 1 mega , ostatnio (ok. miesiąc) wahania straszne od 140 !!! do 900
            kb/s. Dno i 100 metrow mułu . Rowniez nie przedluze umowy .
            • Gość: LAMSEN Re: VEGA telewizja kablowa IP: 193.138.241.* 22.12.08, 08:47
              od półtora miecha jest dno a nie internet .... kilka krotnie składałem skargi i
              dopiero po 5 razie łaskawie panie podały mi jakiś numer zaczynający się na 032 -
              do ich dostawcy internetu, tam pan powiedział po sprawdzeniu że mój modem jest
              zepsuty bo pomimo wyłączonego komputera wysyła i pobiera pakiety. Ubłagałem
              gościa żeby sam zlecił Vedze wymianę bo powiedziałem że mam dość rozmów z tymi
              "profesjonalistkami". Następnego dnia zadzwoniły do mnie z fochem i umówiły na
              wizytę z technikami ... a panowie powiedzieli że modem jest dobry tylko vega
              przyłącza parkitkę i dopóki nie skończą net będzie działał jak modem. Także
              zamierzam zerwać umowę bo sie nie wywiązują - NIE POLECAM
              • Gość: mam to samo Re: VEGA telewizja kablowa IP: 94.251.141.* 22.12.08, 10:43
                też bym zerwał umowę, ale kogo tu wybrać? W okolicy Boh. Katynia są tylko
                radiówki, Vega i TPSA. Wszystko do niczego a TPSA droga :-(
          • Gość: adam74.live Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.54.173.188.tvksmp.pl 22.12.08, 21:30
            czy to prawda że vega zmienia nazwę na stream comunications ??
            czy ktoś ma namiary na centrale w Krakowie ?
    • bastek.n Re: VEGA telewizja kablowa 16.11.08, 19:09
      Ja mam Vege na Tysiącleciu płacę 30 zł i mam 51 kanałów.
      • Gość: tak to wyglada Re: VEGA telewizja kablowa IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 13:17
        ostatni list dzisiaj
        Czekamy na ODPOWIEDZ!
        Po Nowym Roku zmieniamy ADMINISTRATORA, MOŻEMY TEZ ZMIENIC OPERATORA TV Zarzad
        jest w stanie w ciagu paru dni podjac odpowiednia uchwale WSPOLNOTY i nie
        będziecie w stanie się jej przeciwstawic i będziecie MUSIELI ROZWIAZAC UMOWE ZE
        WSZYSTKIMI lokatorami w bloku.
        Konkurencja już stoi za drzwiami.
        W dzisiejszych czasach liczy się uczciwość i rzetelność.
        Pozdrawiam

brak oddpowiedzi

PODLACZENIE INTERNETU
        Witam ponownie
        Proszę o skonkretyzowanie terminu podlaczenia Internetu w naszym bloku.
        KONIEC ROKU JUŻ TUZ, TUZ, A Wy nadal nie wywiazujecie się z podjetych zobowiązań.
        Proszę o odpowiedz na pytanie
        KIEDY wreszcie podlaczycie Internet.
        xxxxxxxxyyyyyyyyyy

Witam!
        W odpowiedzi na przesłanego maila uprzejmie informuję, że obecnie jesteśmy na
        etapie ukończenia modernizacji i podłaczenia zarówno usługi Internetu jak też
        usługi telefonii cyfrowej na osiedlu Parkitka i osiedlu Tysiąclecie w Częstochowie.
        Wasz administrator może potwierdzić fakt wykonywania prac na osiedlu Tysiąclecia
        (ukończyliśmy budowę kanalizacji teletechnicznej i przewidujemy zakończenie prac
        na budynkach do końca września br.).
        Odnośnie prac na terenie Śródmieścia w Częstochowie informuję, że jesteśmy na
        ukończeniu prac związanych z pozwoleniami na budowę kanalizacji teletechnicznej
        i jeszcze w tym miesiącu rozpoczniemy prace związane z budową kanalizacji
        teletechnicznej umożliwiającej dojście z nową instalacją teletechniczną do
        każdego budynku. Również w tym miesiącu planujemy rozpocząć prace modernizacyjne
        na budynkach w Częstochowie w dzielnicy Śródmieście.
        Całość prac na Śródmieściu planujemy zakończyć przed końcem tego roku i oprócz
        Internetu i telewizji analogowej będziemy dostarczać usługę telefonii i
        telewizji cyfrowej.
        Faktycznie nasze plany uległy przesunięciu, ale wynika to min. z faktu
        przedłużających się uzgodnień w zakresie niezbędnych uzgodnień prawnych jak też
        min. z faktu, że część terenów w Śródmieściu jest pod specjalnym nadzorem
        architektoniczno-archeologicznym.
        Bardzo przepraszamy za wynikłe opóźnienia w zakresie modernizacji sieci i bardzo
        prosimy o okazanie jeszcze trochę cierpliwości.
        W przypadku dodatkowych zapytań proszę o kontakt mail-owy ze mną lub z Panem
        Kierownikiem d/s Inwestycji Zbigniewem Jasińskim (mail w załączeniu).
        Pozdrawiam,
        Krzysztof Szmatloch

Witam Panstwa.
        Jestem Przewodniczacym ZARZADU WSPOLNOTY Mieszkaniowej w Czestochowie
        ul,xxxxxxx.Przejeliscie Panstwo od poprzedniego operatora TV Kablowej lacza na
        budynkach zarzadzanych kiedys przez ZGM.
        W chwili obecnej wymieniony budynek jest zarzadzany przez WSPOLNOT
        Ponieważ, nie renegocjowaliscie Panstwo umowy o okablowaniu i dostawie TV na
        naszym budynku, , Zarzad Wspolnoty ponawia pytanie o ostateczny
        termin instalacji INTERNETU na Waszych laczach TV.
        Pisze "PONAWIA", ponieważ w tej sprawie zwracalam się do WAS w ub. Roku na adres
        email podawany w reklamowce TV Vega.
        Otrzymalam wówczas odpowiedz, ze Internet będzie podlaczany w I-szym kwartale
        2008 r.
        Potem Administrator nasz /MEGABUD/wysyłał pismo do Was i zobawiazaliscie się
        podłączyć Internet do konca czerwca2008 r.
        Tymczasem minal sierpień i o INTERNEC IE nie ma zadnnej wiadomości.
        Ponieważ zgłaszają się do nas inni operatorzy TV I PROPONUJA
        PODLACZENIE TV, INTERNETU I TELEFONU, a właściciele mieszkan SA już
        zbulwersowani dlugim przepychaniem przez WAS, terminow
        Zarzad Wspolnoty prosi o podanie ostatecznego zobowiązującego terminu
        podlaczenia odbiorcom TV kablowej, Internetu.
        W przypadku nieusatysfakcjonujacych nasza Wspolnote WASZYCH warunkow, zmuszeni
        będziemy do wypowiedzenia WAM OKABLOWANIA budynku i zarządamy
        wyjscia z budynku.
        Podstawa prawna będzie UCHWALA WSPOLNOTY, w oparciu o Ustawe o własności lokali,
        która ma wszelkie prawne wymogi.
        Jednoczesnie informuje, ze sama dzwonilam do Waszego biura w Czestochowie i
        podano mi termin koniec czerwca.
        Obecnie musiałam powtornie dzwonic, gdyz NIKT Z TV Vega nie skontaktowal się ze
        mna, mimo zobowiązania pracownika o przekazaniu
        tematu.
        Proszę o odwrotna odpowiedz,o warunkach i OSTATECZNYM terminie
        podlaczenie Internetu w budynku WSPOLNOTY MIESZKANIOWEJ w
        Czestochowie ul. xxxxxxxx
        Z poważaniem
        xxxxxyyyyyy
        >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka