Dodaj do ulubionych

nurkowanie

13.08.09, 21:12
Jakie kluby nurkowania w Częstochowie polecacie? Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: nurek Re: nurkowanie IP: 85.219.229.* 27.08.09, 09:02
      W Częstochowie są dwa kluby nurkowe. Pierwszy to Nautilius prowadzony przez Marcina Kuźnickiego ( z własnego doświadczenia nie polecam - ale to Tylko moja opinia) a drugi to GO DEEP prowadzony przez Roberta Jabłońskiego (system szkolenia bardziej techniczny)
      Wybór należy do Ciebie, i zwracaj uwagę na to czy instruktorowi zależy tylko na kasie i jak traktuje swoich kursantów po kursie:)
      Moje wnioski - kursy NIE w Częstochowie! -
      Polecam Nautice w Krakowie!
      Pozdrawiam
      nurek
    • Gość: robert Re: nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 14:10
      W Częstochowie mamy i trzecie Centrum nurkowe które nie zostało
      wymienione,PCSP-POLSKA ,jeśli nie jest za późno naprawdę polecam.Mieści się na
      ulicy Andersa 21 w Częstochowie.Wbrew temu co pisał mój poprzednik o dwóch
      Częstochowskich centrach nukowych, tu spotkasz się z miłym podejściem do Twojej
      osoby,profesjonalizmem w każdym calu, odpowiedzialnością, kompetencją,
      bezpieczeństwem, nowym i wysokiej jakości sprzętem,wspaniałą atmosferą i
      przednią zabawą,szczerze polecam Robert
    • Gość: rozbawiony Re: nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 20:20
      W Czestochowie mozna nurkowac rowniez w Ochotniczej Strazy Pozarnej przy ul. Strazackiej 3. OSP skupia ochotnikow ale rowniez kilku najwyzszej klasy instruktorow, ktorzy szkola prawie non profit. A PADI z ul. Andersa 21 nie polecam, to kosmiczny amator bez doswiadczenia, totalny oszolom. Dobra atmosfera jest wszedzie , ale w miejscach o ktorych bylo wczesniej mowa szkola ludzie z ogromnym doswiadczeniem i z wielkimi osiagnieciami, a ten z Andersa 21 glownie trenuje na swoich kursantach, tragedia. Uprawnienia zdobyl w takiej amerykanskiej plastikowej organizacji jak amyway ktora nazywa sie PADI, warto zapamietac ta nazwe i sie jej wystrzegac . Reszta baz tzn. Marcina Kuznickiego i Roberta Jablonskiego (Go Deep) OK bo są PROFESJONALISTAMI.
      • Gość: Dudus Re: nurkowanie IP: 193.138.241.* 31.01.10, 21:36
        wiecie co nurkoawalem z wieloma osobami i szkolilem sie tez z kilkoma w kilku
        federacjach i chce wyrazic swoja opinie o nurkowaniach w czestochowie,
        kazdy powinien sprawdzac centrum nurkowe, jakie ma wyposazenie, jaki serwis czy
        sa spotkania czy sa szkolenia na basenie systematyczne bo to duzo mowi. i
        Nautylius i ccr to 2 szkoly powstala nowa na andersa nie bylem wiec nie bede sie
        wypowiadal aczkolwiek znam tego czlowieka ale nie wiem jak szkoli wiec nie ma co
        sie wypowiadac
        a co do federacji no coz PADI ma srednia slawe ze wzgledu na szolenie
        sztukanckie aczkolwiek zalezne od instruktora wiec i moze w padi bedzie dobrze
        szkolil.
        przy wyborze sprawdzilbym dokladnie jaki jest system szkolenia wyjazdy w polsce
        bo tu sie czlowiek glownie szkoli plus zagranica i szkolenie na basenie bo tutaj
        mozna szkolic sie i trenowac w czasie gdy sie nie nurkuje.CCR to federacja
        szkolona nurkow technicznych glownie w USA obecnie zajmuje sie takze szkoleniem
        podstawowym i wiem ze dobrze im to wychodzi. a najwazniejszy zawsze bedzie
        czlowiek ktory prowadzi i nas uczy.
        pozdrawiam przyszlych nurkow mam nadzieje ze sie spotkamy pod.....
        • Gość: nacia Re: nurkowanie IP: 87.248.87.* 23.02.10, 09:31
          a co do federacji no coz PADI ma srednia slawe ze wzgledu na szolenie
          > sztukanckie aczkolwiek zalezne od instruktora wiec i moze w padi bedzie dobrze
          > szkolil.
          A skąd taka opinia?
          Ja szkoliłam się w PADI i jestem bardzo zadowolona:)
          A co do centrum to spotkałam się na jednym z wyjazdów z panem Markiem z PCSP i
          mogę z czystym sumieniem polecić tego człowieka, z resztą można poczytać o nim
          na jego stronie www.nurkowapasja.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka