Dodaj do ulubionych

kolejny pies potrzebuje pomocy

24.09.09, 23:31
Od wielu dni widać biegającego wychudzonego i wystraszonego psa w okolicach wiaduktu
czy bezdomny czy ma właściciela ?
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/IUoEOQa8Gwv2Gdo60B.jpg
Tu pies dostał pączka od łazika
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/z14jomUTyMaaEB9yjB.jpg
ale nie zjada go tylko odchodzi w kierunku wiaduktu
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/srDLCbbiRxDftAyi5B.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: str Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: 208.53.157.* 25.09.09, 07:59
      a straż miejska może zainterweniuje ?
    • Gość: goska Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 08:58
      A może przestaniecie udawać szlachetnych informując forum o takich przypadkach a
      zaczniecie informować służby do tego powołane: Puk , Straż Miejską czy nawet
      Urząd Miasta. Za każdym razem ta sama śpiewka: potrzebuje pomocy - to zamiast
      siedzieć i wklejać zdjęcia do netu wykonaj jeden telefon tam gdzie mogą pomóc
      • Gość: do gośki Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 09:09
        a ty co zrobiłaś ? krytykantko dla psa ! jak nie ty to kto jak nie teraz to
        kiedy to zrobisz ?
    • Gość: eagle Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.chello.pl 25.09.09, 22:51
      to go przygarnij
    • lazikamator Re: kolejny pies potrzebuje pomocy 25.09.09, 23:28
      Jedną z form kontaktu z władzą jest to forum.
      Płacimy podatki,płacimy ludziom przeszkolonym w łapaniu psów,płacimy za to schronisko.
      • Gość: nauka jazdy Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 01:18
        Łazik... ten pies chyba ma rodzinę:). TO jest chyba ten pies który koło chłodni
        się błąka mniej więcej od roku. Jeździmy tam elką. pies czasem do nas
        przychodzi. Czasem dostanie kanapkę. a czasem widac ze jest najedzony i nic nie
        chce:). On jest z charakteru włóczęga i tyle:). Był też kot... ale chyba go
        samochod rozjechał....:(:(:(.
      • Gość: exe Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.chello.pl 26.09.09, 21:46
        wiec chcesz mu pomagac czy lapac bo nie kumam, zdecyduj sie
    • Gość: nauka jazdy Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 01:20
      Pies jada tylko kanapki z wędliną. a w zasadzie wyjada wędlinę i masło a chleb
      zostawia:P. Juz nie raz chciałem go na plac przygarnąć.... ale on ucieka. a
      jakis czas temu widzialem ze szedl z jakims facetem.
      • Gość: leo Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 07:58
        pies wałęsający się jest psem wałęsającym się,gdyż nie jest to normalne
        • Gość: hehe Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 09:55
          To się spotkało dwóch łazikówamatorów :).
          • lazikamator Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy 28.09.09, 22:44
            skoro pies jest żebrakiem, to jest to niekaralne zajęcie i straż miejska może mu natrukać ;-)
            a oto i nowsze jego zdjęcie publikowane bez jego zgody
            fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/2OHGbkEq0kc7mtgqBB.jpg
            • lazikamator Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy 03.10.09, 23:34
              Spotkałem psa łazikażebraka, kupiłem mu coś z drobiu w nazwie z piwem.
              Może były to paluszki piwne?
              Smakowało mu
              fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/ybNquc3ovCqRancGGB.jpg
              kolejny odcinek zadziwiajacych przygod tego psa innym razem ;-)
              • xxxxxxyyyyyyzzzzz Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy 04.10.09, 09:18
                "skoro pies jest żebrakiem, to jest to niekaralne zajęcie"

Żebractwo jest zabronione!

A ogolnie to chyba bardziej Wam zalezy na pisaniu bzdur niz na pomocy temu
                zwierzakowi - wlasciwie stal sie zabaweczka dla lazika... Zalosne!
                • Gość: biednyłazik Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 09:32
                  W mieście toczy się podskórne i ciekawe dla opini publicznej życie róznych bytów.Łazikamator zaciekawił się miejskim psem.
                  Ja wolę teksty o tym psie niż o weselach czy fryzjerach.

ps.a od kiedy żebranie jest karalne?
                  • xxxxxxyyyyyyzzzzz Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy 04.10.09, 09:43
                    Kodeks Wykroczen:

Art. 58. § 1. Kto, mając środki egzystencji lub będąc zdolny do pracy, żebrze w
                    miejscu publicznym,
                    podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
                    § 2. Kto żebrze w miejscu publicznym w sposób natarczywy lub oszukańczy,
                    podlega karze aresztu albo ograniczenia wolności.

Ale ta dyskusja w niczym temu zwierzakowi nie pomoze - jest raczej malo na
                    miejscu (szczegolnie podczas Swiatowego Dnia Zwierzat)... Mam nadzieje, ze uda
                    sie poprawic los tego psiaka. Postaram sie to zalatwic!
                    • Gość: biednyłazik Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 09:52
                      wydaje sie ,ze te paragrafy sa martwymi przepisami.
                      samo zatrzymanie zebraka brudnego ,smierdzącego,zawszonego jest karą dla słuzb mundurowych i oni to oleją.
                      Fotografia psa powinna zostać pokazana w trzech lokalnych mediach kto zna psa zebraka ? Kto jest jego właścicielem ?
                      Czuje ,że w tym przypadku konstytucyjne prawo równości zwierząt wobec prawa jest niezachowane.
                      Koty sa w tym przypadku dyskryminowane jako włoczegi chodzące swoimi drogami.
                      • lazikamator Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy 04.10.09, 23:36
                        Oto godzina 22 w okolicach wiaduktu.
                        Pies zadziwił mnie,że grzecznie siedzi sobie na chodniku i obserwuje auta , gdyż jakiś czas leżał sobie na chodniku.
                        Pies zadziwia mnie ,ale wydaje się ,że to musi być samotnypiesłazik.
                        Niewykluczone ,że prawdziwa historia tego psa jest banalnie zwykła lub niewiarygodnie niezwykła.
                        fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/rJUL1nwafOjzewv8vB.jpg
                        inne fotografie w watku 'specjalna sesja zdjeciowa dla Bruuma'

• Gość: tommi Re: kolejny pies może nie potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 17:40
                          Pies dzisiaj mnie zobaczył na placu koło chłodni i przybiegł do mnie. Dał się
                          nawet pogłaskać. kupiłem mu parówkę to zjadł:D. Trochę się boję o niego bo łazi
                          po drodze:/ gdyby się chciał zadomowić to załatwiłbym mu jakąś budę na plac, ale
                          to chyba typowy włóczęga:/
    • Gość: Natalia Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: 78.152.220.* 05.10.09, 17:54
      Witam wszystkich.
      Ja juz pisalam na forum o moim psie, jednak nikt nic nie napisal. Na poczatku
      wrzesnia suczka rasy owczarek szkocki, masci bezowej uciekla podczas
      spaceru(miala cieczke). Ma 9 lat i jest bardzo lagodna. Wabi sie Kaja.
      Sprawdzalismy w schronisku jednak nic nie wiedza:(( Moze ktos z Was widzial
      Kaje??? Dziekuje za odpowiedzi.
      • Gość: tommi Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 23:07
        czy obrożę??? bo takie cos się tez czasem kręci koło cedrobu.....
        • Gość: tommi Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 23:07
          czy miała obrożę?
          • Gość: Natalia Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: 78.152.215.* 06.10.09, 15:53

Tak miala obroze:) Czy moge prosic o wiecej informacji:) Dziekuje z gory:)
            • Gość: tommi Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 20:22
              Natalia widziałem go ze 3 razy koło chłodni.... koło cedrobu.... itp. w tych
              okolicach się kręcił... wyglądał na zabłąkanego..... nie wiem czy to akurat
              ten... daj jakis kontakt na maila- jak bede widział to zadzwonię od razu.
              biuro@tommi.com.pl
              • pierwszy.obywatel Re: kolejny pies potrzebuje pomocy 07.10.09, 10:57
                Podbijam wątek pani szukającej psa w aspekcie lokalnej informacji.
                1/jest miejski monitoring i warto sprawdzić o ile coś tam widać i ktoś tam
                patrzy w te monitory
                2/ciagle aktywna i chyba nadaktywna jest straż miejska jak będzie ściagać z
                rowerów różne kobitki i dzieci i karać je
                3/ostatnio doszły jej kolejne zadania związane z psami

• lazikamator Re: kolejny pies potrzebuje pomocy 07.10.09, 23:32
                Pies póki co, gdy nie ma zimy radzi sobie całkiem dobrze.
                Nawet polubiłem go i za pozowanie do sesji zdjęciowej otrzymał kawałki mięska.
                fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/QEBHY9cp7tqpxSy3bB.jpg
                Pies jest wyjatkowo madry,gdyż w miejscu tak ruchliwym potrafi bezpiecznie przebiegac przez jezdnię i cieszyć się widokiem przejeżdzających aut na trawniku.
                fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/E2PxSTFUfjP1gk1ooB.jpg
    • Gość: ;] Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 00:52
      Pies wabi się Pimpek ;] Mad Dom w Bloku Zaraz przy gazowni ( kiedyś Chłodnia) a
      wałęsa się bo już tak ma we krwi . Wyjdzie sam z domu otworzy bramkę i sobie
      biega po osiedlu . Wiem bo znam dobrze wlaściciela.
      • Gość: Tommi Re: kolejny pies potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 20:05
        A ja już go myślałem do domu brać... tylko że do Elki nie chciał wejść:P
        kurde ale dlaczego on ciągle łazi po drodze??? już niejednokrotnie samochody
        hamowały kilka cm przed nim:(. A tam gdzie on ostatnio ciągle przesiaduje to
        jakaś suka się kręci, wiec nasz bohater pewnie się zakochał:D
        • lazikamator Re: kolejny pies potrzebuje pomocy 08.10.09, 23:17
          Mogę potwierdzić słowa Tommiego,że pies nie jest taki biedny jakby się wydawało.Jest atrakcyjnym chłopcem i dziewczęta do niego lgną.
          Amory trwały dłużej niż standardowa randka ;-)
          Fakt ,że bezwstydnie się zachowywał,ale robił to w wąskiej i małej uliczce.
          Szkoda chłopca jak zostanie z niego plama na widukcie, gdy zapomni się ,że jego życie jest ważniejsze od najpiekniejszego seksu,gdy gonic bedzie za dziewczyną ;-)
          fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/4CmmlPNGJs5Pl3FB2B.jpg
          fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/GhDw3B8QkSLs3SOELB.jpg
          fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/tr7f2dmvvGdkOKx6TB.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka