Dodaj do ulubionych

Gdzie na ryby bez karty?

IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 11:39
Wiecie może gdzie tu w Ciechanowie i jego okolicach można pojechać na rybki
ale tak jak w temacie bez karty? Kiedyś chyba można było na Kargoszynie tam
przy Kościele ale teraz to już podobnież nie? Wiecie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wędkarz Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 12:30
      Na Kargoszynie trzeba mieć kartę, a bez karty to wszystkie okoliczne
      wiejskie stawy, żwirownie itp. (Młock, Augustów pod Strzegowem). Ja
      wyrobiłem sobie kartę zapłaciłem 130 zł i ani razu mi jej jeszcze
      nie sprawdzili, a dość często jestem na rybkach. Pewnie jak bym jej
      nie miał to by mi ją sprawdzili już z 5 razy :p A
    • Gość: gość Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 17:05
      Moje dzieci chciały spróbować sił w wędkarstwie, dla połowienia parę
      razy w roku nie opłacało mi się wykupywać karty.
      Jeżdzimy więc do Koszelew za Działdowem lub Zaborowo za Płońskiem.
      Są to stawy hodowlane gzie płacisz za wejście na łowisko ok.10 PLN a
      jak złowisz rybki to są ważone i płacisz. W sumie jak wyjeżdżasz
      rzadko to nie są to wielkie pieniądze.
      • Gość: sołtys Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.09, 19:14
        Bez karty można łowić w sklepie rybnym.
        • Gość: ktosik Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 20:10
          staw wiejski we wladyslawowie, kiedys braly tam rybki ale chyba zaroslo.

zwirownia w krajkowie(przed Raciazem), tam jest ich multum, ale druga od wjazdu,
          jest tam bialy dostawczy samchod i pan obok, zagadaj z tym panem (stroz
          zwirowni) a cie wpusci i powie na ktorym sa ryby (kiedys ludzie sami
          przyjezdzali i wpuszczali ryby, jest szczupak, okon i inne ryby slodkowodne,
          woda czysciutka chociaz gdzieniegdzie zarosniete - bylem tydzien temu)
    • Gość: gość 2 Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 20:29
      kiedyś można było na Dołach, później zasypano a teraz nazywa się to
      Jeziorko.
      • Gość: aloalo Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 09:17
        Dzięki wszystkim za odpowiedzi, ja właśnie też lubię wyskoczyć od święta na
        rybki i dla tego nie za bardzo opłaca mi się wyrabiać kartę, trochę jeździłem do
        Niedanowa za Mławą jest tam kilka stawów za wejście 10zł(ile złapiesz tyle
        zabierasz, nic już tam nie ważą) ale trochę słabą biorą (widocznie taka była
        pogoda) :-P Jeśli znacie jeszcze jakieś miejsca to proszę pisać
        • Gość: ktosik Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 12:25
          gdzie jest to niedanowo? z checia bym tam pojechał
          • Gość: aloalo Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 13:49
            Wpisz w mapę na necie i Ci wyskoczy, to jest między Mławą a Nidzicą.
    • Gość: Piotr Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.play-internet.pl 14.04.14, 11:51
      Witam. Odświeżam temat.

Poszukuję informacji na temat stawów wiejskich bądź innych zbiorników na których można sobie połapać bez karty. Nie interesują mnie łowiska płatne. Jeżeli ktoś posiada informacje na ten temat, proszę o podanie jakichś dokładniejszych namiarów. Interesuje mnie połów karasia, okonia, lina. Najlepiej w Ciechanowie i okolicach do 15km.

Oto łowiska które ja znam, na które nie potrzeba opłat ani karty PZW :
      - Cegielnia w Bieńkach-Śmietankach
      - Staw w Pomorzu (oddalony jakieś 500m od drogi, w polu, w mapach google można go znaleźć)
      - Staw w Kownatach Wojnowych (także można znaleźć go w mapach google)

Kiedyś można było połapać na stawie w Pawłowie, teraz podobno ktoś go wykupił i są pobierane opłaty.

Kiedyś można było też łowić na żwirowni w Aleksandrowie, lecz przy ostatnim wypadzie zostałem wyproszony przez właścicieli, więc chyba już nie można :)
      • Gość: ja Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: 213.199.253.* 14.04.14, 14:45
        jest tez kilka stawów w ciechanowie które są administrowane tylko przez urząd miasta a na nie potrzeba zgodnie z przepisami tylko kartę wedkarską bez składek pzw
        • Gość: pyszczakz Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.centertel.pl 14.04.14, 14:52
          A które stawy mają takie przywileje, że wystarcza karta wędkarska bez opłat? Mam kartę wędkarską ale od 5 lat nie opłacam bo po prostu nie będę płacił złodziejom, którzy tylko potrafią pieniądze brać. Rozbawili mnie nieziemsko rezerwatem na Bagrach, zaniechaniem jakichkolwiek działań na Kanałach. Zniszczenie Opinogóry. Nie płacę, śmigam na komercyjne łowiska, płacę i wędkuję ( nie mylić wędkowania z siedzeniem nad wodą).
          • Gość: Piotr Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.play-internet.pl 14.04.14, 21:06
            Ja kartę także posiadam, lecz składek nie opłacam. W tej kwestii w pełni zgadzam się z przedmówcą. Zabawne jest także "Łowisko specjalne Torfy" na którym ewidentnie rok w rok nic nie bierze, ewentualnie sporadycznie. Co do stawów w Ciechanowie które są własnością urzędu miasta to także chętnie dowiem się jakie to stawy. Domyślam się, że może chodzić tu między innymi o Jeziorko, jednak pamiętam jak ono kilka lat temu w upały wyschło i nie wiem czy są tam jeszcze ryby.
            • Gość: katniss Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.14, 19:19
              miesiarze wybrali całą rybe to i nic nie ma.Stosuj metodę złów i wypuść!!!
              • Gość: p64 Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.04.14, 21:12
                sa piękne 3 stawy w Kraszewie...jadąc od Ciechanowa w kierunku Ojrzenia na łuku za kosciołem po prawej stronie w lesie ..oddalone od drogi jakieś 300 metrów...ten duży jest dość głęboki...około 12-15 metrów....kopano tam kiedyś chyba torf....polecam ..potężny szczupak..
              • Gość: gosc Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.centertel.pl 23.04.14, 06:28
                miesiarze wybrali całą rybe to i nic nie ma.Stosuj metodę złów i wypuść

A tak, a najlepiej płać na wszystko i nie narzekaj.......kiedyś co się złapało to się brało i ryba była ale to co płaciliśmy było przeznaczane na to co trzeba. Ja kiedyś wyglądały kanały, jak wyglądaly zbiorniki na Krubinie? to było coś, a co jest teraz ? kacze doły.
          • Gość: pusia Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.14, 18:01
            Nie dziwię się tobie. W PZW panuje jeszcze komuna. Nikt ich nie sprawdza co jest coś kupowane i gdzie zarybiają. Prezesów jest z dziesięciu, o kiepsko ściemniającym Śierpińskim nie wspomnę.
            • Gość: wiki Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.14, 22:12
              Na co komu karty wędkarskie . byłem zagranicą i tam wykupujesz pozwolenie na tydzień lub dzień płacisz kasę wydrukują ci potwierdzenie i wszystko po co ta cała biurokracja
      • Gość: kojak Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.static.chello.pl 19.05.14, 00:47
        Cegielnia w Bieńkach od około 4 lat jest prywatna więc radzę uważać !!! ale są bardzo świetne okazy amura i szczupaka !!!
        • Gość: nowy Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.static.chello.pl 19.05.14, 01:36
          a idzie się dogadać w tych Bieńkach? Np. na warunkach takich jak w Sochocinie czy Koszelewach?
          • Gość: KOJAK Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.static.chello.pl 23.05.14, 01:26
            Nie wiem, czy idzie się dogadać. Nie próbowałem, a co do własności tych stawów to wiem z pierwszej ręki bo ciotka tam mieszka, no ale zawsze można spróbować szukać tam właściciela. Jest chyba nawet tabliczka przy pierwszym stawie "TEREN PRYWATNY"
      • kerr111 Re: Gdzie na ryby bez karty? 01.02.15, 13:55
        Piotr, a ten staw w Pomorzu to mógłbyś dokładniej drogę opisać?
    • Gość: .gość. Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.matcom.com.pl 19.05.14, 05:43
      A do kogo należą te stawy w Kraszewie,czy trzeba kogoś pytać o zgodę?
      Czy są jakieś opłaty czy można tak poprostu powędkować
      • Gość: gosc Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.centertel.pl 19.05.14, 11:36
        Stawy są gminne. Lepiej bez kogoś mieszkającego w tej miejscowości tam samemu na ryby nie chodzić.
        • Gość: ja Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.05.14, 22:14
          w Kraszewie wędkowałem setki razy....nikogo nie trzeba pytać....zresztą tylko raz czy dwa siedział tam ktoś jeszcze ..ale chyba nie miejscowy)))))
    • Gość: albin Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: 195.117.122.* 03.10.14, 14:44
      polecam miejscowość żochy p. ślubowski ma stawy rybne
      • Gość: zmorces Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.14, 20:42
        A w Kraszewie jest jakaś jeszcze rybka?
    • Gość: Wedkarz Re: Gdzie na ryby bez karty? IP: *.centertel.pl 15.11.14, 22:14

W okolicy jest sporo gminnych stawow na ktorych polapiesz bez karty. W kraszewie jest pod gąsocinem są.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka