Dodaj do ulubionych

Mikołaje na motocyklach 2009

17.11.09, 13:05
Przed rokiem Klub Motocyklowy "Wolny Wydech" i Stowarzyszenie "Psychoart" po raz pierwszy przeprowadziły akcję "Mikołaje na motocyklach". Chcemy kontynuować tę tradycję i w tym roku także odwiedzimy najmłodszych pacjentów ciechanowskiego szpitala. Mamy już obiecane drobne upominki od Urzędu Miasta, sklepu "Świat Dziecka" i hurtowni "Sigma". Gdyby jednak ktoś chciał nas wesprzeć i podarować za naszym pośrednictwem jakieś upominki lub np słodycze dla dzieciaków to proszę o kontakt ze mną.
Akcja odbędzie się 6 grudnia. Mikołajowie na swych mechanicznych reniferach spotkają się o godzinie 13:00 na parkingu pod krytą pływalnia, skąd przejadą do szpitala.
Z góry wielkie dzięki dla wszystkich, którzy zechcą na wspomóc.
Obserwuj wątek
    • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 16:24
      Mikołaj to świety katolicki a to moze ranic moje uczucia jako rodzica dziecka
      obdarowywanego przez mikolaja
      • Gość: mikolaj Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 94.254.245.* 18.11.09, 07:39
        Kwiatkosiu zamiast chrzanić trzy po trzy lepiej daj trochę słodyczy ze swojej
        hurtowni bruumowi dla dzieciaków
      • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 18.11.09, 13:32
        Mam nadzieję, że Twoje dziecko nie leży w szpitalu i nie będzie zmuszone nas
        oglądać.
        • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 14:46
          leży ale nie w tym rzecz Bruumie
          • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 19.11.09, 06:38
            A w czym rzecz? Skoro Twoje dziecko leży w szpitalu i będzie tam 6 grudnia to po
            prostu nie wychodź z nim z sali i powiedz nam wyraźnie, że nie życzysz sobie aby
            Twoja pociecha dostała od Mikołaja upominek. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
            Twojemu dziecku.
            • Gość: maciek Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 213.199.253.* 19.11.09, 10:08
              mam nadzieje ze cala akcja z Mikołajami na motorach będzie taka jak rok temu lub
              nawet lepsza. bardzo dobry pomysł. jak to mówią w pewnej reklamie ''radość
              dziecka bezcenna''. przecież to super sprawa by dziecko chodź na chwile
              zapomniało o szpitalu i bólu a cieszyło się że Mikołaj wręcza upominek.
              pozdrawiam
      • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:43
        Ja zastanawiam się nad rozdwojeniem jaźni naszego motocyklisty brumma ,co
        deklaruje się jako zagorzały ateista, a wierzy w św.Mikołaja jak dziecko ;-)

Czy inny dzień bruumie niż 6grudnia nie byłby dla ciebie odpowiedniejszy ;-)?
        • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 19.11.09, 11:18
          Sprawy wiary odłóżmy na bok. Tu chodzi o to, żeby dzieciakom sprawić radochę i
          to czy jestem ateistą, a jestem, nie ma najmniejszego znaczenia. Mało tego,
          moich ateistycznych uczuć nie obraża ani Mikołaj, ani Dziadek Mróz, ani inny
          wynalazek tego typu :)

Chcesz pomóc? Pomóż. Nie chcesz? Nie przeszkadzaj!!!
          • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 11:33
            piszesz
            > Chcesz pomóc? Pomóż. Nie chcesz? Nie przeszkadzaj!!!

nie będę przecież blokował ci drogi przejazdu do szpitala chociaż wszystko może
            się zdarzyć jak sygnalizacja świetlna tylko w kolorze czerwonym jak wasze stroje
            na waszą cześć ;-)
            chciałbym ci motocykliście brummie pomóc, ale jak sam wiesz wszystkiemu złemu na
            tym świecie winni są cykliści :-)
            • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 19.11.09, 12:52
              Chyba wolał bym żebyś zorganizował blokadę, z tym szybciej byśmy sobie poradzili
              niż z pisaniem bez sensu.
              To co, kupisz dzieciakom lizaki?
              • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 14:55
                Bruumie ,gdybyś nie był chamskim moderatorem, takim typowym konfidentem
                tego forum może bym ci i kupił.

Wątek chciałem ci podkręcić by wesela,fryzjerzy,jaka pizza nie wisiały na
                górze
                , a ty oczywiście musiałeś polecieć chamskim tekstem.

ROZUMIESZ MNIE ?

Zapewne wiesz dlaczego nazywam cie teraz KONFIDENTEM ?
                Każdy tu piszący za chwilę może zostać zdemaskowany po imieniu,nazwisku, bo taki
                jest twój ateistyczny świat, bez zasad no moze poza lansowaniem się w mieście
                chłopaka o gołebim sercu.
                • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 20.11.09, 17:36
                  No to lecimy:

Po pierwsze nie MI byś kupił, tylko dzieciom, które leżą w szpitalu.

Po drugie - o który mój "chamski" tekst ci chodzi?

Po trzecie - NIE, NIE ROZUMIEM CIĘ, I NAWET NIE STARAM SIĘ ZROZUMIEĆ, bo to jest
                  niemożliwe.

Po piąte - nie wiem dlaczego nazywasz mnie konfidentem

Po szóste - mój ateistyczny świat jest pełen zasad i to dużo lepszych niż twój

Po siódme - chciałeś "podkręcić" watek to trzeba było to zrobić w lepszym stylu
                  a nie wyjeżdżać z uczuciami religijnymi. Zresztą niepotrzebnie, jak będę chciał
                  przypnę go, będzie wisiał u góry.

Po ósme - fcvreqnynw
                  • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 20.11.09, 17:49
                    Po trzecie ....

Po piąte ....

No i okazało się, że nie umiem liczyć :)
            • outlaw33 Re: Mikołaje na motocyklach 2009 19.11.09, 12:53
              Ty zatuskany, bredzisz! czy Ty człeku w ogóle wiesz sam o co ci chodzi? czy Ty
              sam siebie rozumiesz? Twoja niezwykła (zapewne wg Twojego mniemania)
              inteligencyja nie dociera do pospólstwa! czego się czepiasz i czego chcesz?
              pomóc na pewno nie, nawet gdyby to twoje lub Czyjeś uczucia religijne obrażało
              to z pewnością nie uczucia dzieci, czy twojego, czy też dzieci kogoś Innego,
              udzielasz się wszędzie gdzie możesz i jak zwykle tam gdzieś nie powinieneś albo
              nie tak jak powinieneś! czyli nigdzie i nijak, a co dzień jesteś zakompleksionym
              człowieczkiem, raz ciebie widziałem, takich jak ty połowa tej społeczności zjada
              na śniadanie, ja akurat gardze takim posiłkiem czyli mam go głęboko.... Mikołaje
              i inne inicjatywy do przodu! niezależnie od tego co, kto i jak to komentuje,
              przeciwstawia się lub pseudo-pomaga...
              • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 14:47
                Ależ outlawie33 mówisz językiem zapewne jakiego nie używasz w życiu zawodowym bo
                nie zarobiłbyś na swój motur i inne gadzety,więc opanuj się.To tylko forum do
                wymiany myśli i fajnie ,że 6grudnia daleko i poklikamy sobie jak pospólstwo z
                pospólstwem.

Piszesz tak jako osoba wykształcona po studiach i niby szanowana i zacna wśród
                motocyklistów i byłych działaczy.Dokończ wiec to zdanie,bym zrozumiał co zjadam
                na śniadanie i czym gardzisz. i co masz głęboko i gdzie

a co dzień jesteś zakompleksionym
                człowieczkiem, raz ciebie widziałem, takich jak ty połowa tej społeczności zjada
                na śniadanie, ja akurat gardze takim posiłkiem czyli mam go głęboko...
        • Gość: Niebieski Trampek Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 12:44
          Drogi zaTUSKany,
          wybacz, że zwróce Ci uwage na brak logiki (lub zrozumienia pojeć) w Twoim zdaniu. Piszesz, że bruum jest ateistą a wierzy w Mikołaja jak dziecko. Pojeciem przeciwnym ateiście jest wierzący a nie dziecko. Czyli albo brumm wierzy w Mikołaja jak wierzący, albo jest dorosłym a wierzy jak dziecko. To tak dla porządku. ;-)
          Pozdrawiam
          • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 14:39
            Niebieskiemu Trampkowi odpowiem prosto jak tylko mogę,
            Ateista też jest wierzącym i też ma swoją religię o której myśli,że jest
            lepsza,mądrzejsza,nowoczesna,postępowa,bo wymaga jego religia mniej od siebie
            samego .
            Wiara i niewiara w Boga to są dwie religie przy tym nie wiara w Boga stworzyła
            dwie straszne zabójcze ideologie o czym zapewne bruum jako dziecko wie ;-)

Bruuum też wierzący jest w to co wierzy.

Pozdrawiam
            • dz1ad3k Re: Mikołaje na motocyklach 2009 19.11.09, 16:15
              Potraficie jeszcze coś robić poza pier...i ideologicznymi bełkotami którymi
              staracie się udowodnić, że jesteście kimś? To już lepiej dresem i BMką się
              lansować.
              Ludzie chcą zrobić coś dobrego a kto nie chce niech spier....!
              • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 16:30
                A ty panie dz1adku z opingórskich lasów czym się frapujesz i klniesz jak nie
                człek z elyty ;-:?
                czy ktoś poza awarią świateł na czerwone na widok tylu czerwonych czapek jest
                przeciw akcji?
                • Gość: mieszkaniec Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 17:09
                  to jak z tymi cukierkami dla dzieciaków zatuskany? Stać cię na taki gest?
    • Gość: motocyklista Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 213.199.253.* 19.11.09, 20:24
      To co robią BRACIA z WW Ciechanów to piekna i zacna sprawa
      i tu nie chodzi o przekonania religijne,tu chodzi o radość
      dziecka.BO JEGO UŚMIECH JEST NAJWAŻNIEJSZY.
      Wiec czemu ta dyskusja?? Ja dokładam się napewno
      A tak naprawdę to co Wy wiecie o motocyklistach?? nic
    • Gość: mieszkaniec Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 21:15
      Brawo dla wytrwałości i chęci.
      Są w Ciechanowie ludzie, którzy potrafią coś zrobić dla innych. I za
      to im pochwała.
      A te posty negatywne, po prostu ignorujcie.
      Liczy się każda inicjatywa wspierajacych potrzebujących.
      • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 21:36
        zaTUSKany jest jak najbardziej za akcją w ramach Markowego projektu
        Ciechanów Miasto Sztuki i swoich możliwości i trzeba to rozryczeć na cały Ciechanów.
        Tak jak motocykliści ryczą i zagłuszają rykiem swoich dwuśladów ulice miasta bo
        to przecież też dzieci tylko,że większe i bogatsze i szczęsliwsze ;-)
        Kilka ryczących maszyn to stanowczo za mało i myślę ,że zaTUSKany swoimi wpisami
        nagłośni akcję ;-)

zaTUSKany trochę boi się o tą akcję dlatego jest tak zaTUSKany
        • Gość: chyba Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 188.33.55.* 19.11.09, 21:55
          jednośladów, gamoniu!
          • dz1ad3k Re: Mikołaje na motocyklach 2009 19.11.09, 22:38
            >A tak naprawdę to co Wy wiecie o motocyklistach?? nic
            Troszkę wiemy na przykład, że zużywają hektolitry benzyny i piwa a ich
            najlepszym przyjacielem jest wiatr (w plecy) i dziewczyna która potrafi się
            "składać" w odpowiednią stronę na zakrętach :).
            Świetnie, że w Ciechanowie się organizujecie i promujecie mądre jeżdżenie bo
            dawców nerek mamy dość.
            • Gość: spacerowicz Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:50
              czasami gdybym miał procę to bym tam puknał w te szybkomknące jednoslady halasujace ponad miare i dziwne ze ktos ze stacji diagnostycznych toleruje ilosc decybeli imbecyli na tych motorach
              • Gość: mieszkaniec Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 18:45
                puknij siebie w główkę na początku, jak proca to pamiętaj, żeby gumę naciągać w
                przeciwną stronę.
                Poziom hałasu to faktycznie problem. Policja jest od takich spraw. Niech działa
                i się wykazuje.
                • Gość: mieszkaniec Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 18:47
                  ale ok, wątek jest o mikołajach na motocyklach.
                  Zatuskany, co z cukiereczkami dla chorych dzieci?
                  • Gość: aleksander Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:30
                    nie ciśnie ci sie bruum do głowy kilka pytań w związku z tym wątkiem ?
    • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 13:42
      tu masz tekst pisany przez internautę, który słowem nie atakuje cię,a wpisuje
      się w modny dziś temat podważania wiary,krzyża.

Re: Mikołaje na motocyklach 2009IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: zaTUSKany o 17.11.09, 16:24 Odpowiedz
      Mikołaj to świety katolicki a to moze ranic moje uczucia jako rodzica dziecka
      obdarowywanego przez mikolaja

Tu masz twój chamski tekst lub kogoś komu powiedziałeś kto pisze by zaatakował.
      Nie wymigasz się łgarstwem ,że to nie ty.

W Szczecinie potrzeba policji do takich działań demaskujących internautów a w
      Ciechanowie ty ochoczo zrobisz to z każdym wg swojego widzimisię.
      www.rp.pl/artykul/2,395110_Scigani_za_krytyke_w_sieci.html

Re: Mikołaje na motocyklach 2009IP: *.254.245.*
      Gość: mikolaj 18.11.09, 07:39 Odpowiedz
      Kwiatkosiu zamiast chrzanić trzy po trzy lepiej daj trochę słodyczy ze swojej
      hurtowni bruumowi dla dzieciaków

o innych pkt. nie będę dyskutował z tobą bo za daleko możemy obaj się posunąć.

• Gość: venom Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 16:44
        jaki związek ma ten bełkot z tematem wątku? Nie lepiej napisać o efektach
        śledczych bezpośrednio do adresata?
      • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 21.11.09, 16:55
        Wiesz co zaTUSKany, to twój problem czy to ja czy nie ja. Tylko winny się
        tłumaczy, więc ja nie zamierzam.
        Chciałeś sobie podyskutować na "modny dziś temat podważania wiary,krzyża"
        to trzeba było sobie wejść na forum poświęcone tym tematom, a nie mieszać tutaj.
        Powtarzam - chcesz pomóc, pomóż, nie chcesz, nie przeszkadzaj.

fcvreqnynw
        • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 17:18
          wiesz co Bruum twój poziom argumentacji zostaw sobie , bo jest dziecinny jak ty
          - duzio krzyku,hałasu i ryku z rury wydechowej i wystarczy mi co napisałeś, że
          jesteś umoczony w takie metody i to jako moderator

mogłeś wysłać emaila lub napisać to grzeczniej, a nie stosować chamskie
          zagrywki, lizaki ,ciastka to nie problem dla mnie.

A teraz do rzeczy

wiesz ,ze 6 grudnia to niedziela ?

wiesz ile dziś dzieci jest na oddziale w taki weekend ?

pomyśl o rozszerzeniu akcji, bo ten szpital to nie Centrum Zdrowia Matki Polki

wiesz ile organizacji w Ciechanowie przygotowywuje paczki i imprezy
          okolicznościowe dla dzieci i nikt z nich nie robi zadymy i lansu na tym forum ?

• Gość: wydziwiacz Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 17:48
            Panie Zatuskany. Wybacz mi - niewiernemu jedynej slusznej opcji - ze wtrace swe
            nic nieznaczace zdanie do tej ponadrzeczowej dyskusji. Otoz uwazam, ze jesli
            grupa ludzi organizuje cos, co moze wywolac choc najmniejszy usmiech i niewielka
            radosc na twarzach tych "mniejszych" ludzi to powinno sie to wspierac nie
            zwracajac uwagi na wiare, polityke, przeslanie, lans, itp. Zreszta zadne z
            powyzszych nie ma tu miejsca poniewaz chodzi o cos zupelnie innego, czego Ty
            Zatuskany moze nie zrozumiesz przy swoim wyidealizowanym spojrzeniu na swiat w/g
            jedynie slusznych zasad. Zrozum, ze: nikt na tym nie zarabia, nikt siebie ani
            swojej firmy nie reklamuje, nikomu nie zalezy na rozglosie medialnym, chyba ze
            chodzi o caloksztalt akcji. Nie rozumiem wiec, a moze nie potrafie zrozumiec
            czemu czlowiek deklarujacy sie jako wierzacy ma cos przeciwko zacnej akcji jaka
            jest pomoc potrzebujacym, w tym przypadku potrzebujacym wsparcia dzieci
            znajdujacym sie nie z wlsnej woli w szpitalu. Nie musisz Zatuskany odpowiadac,
            tym bardziej ze tego nie oczekuje i obawiam sie kolejnego belkotu zagubionego w
            zyciu czlowieka.
            Pozdrawiam Cie serdecznie i proponuje polozyc sie, zamknac oczy, zrelaksowac...
            i pomyslec o tych co tego zrobic nie moga.
            • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 18:15
              przecież nikt tu JESZCZE na forum nie deklaruje nawet krzty pomocy i to powinno
              cię/was martwić skoro takim językiem pisze się do potencjalnego sponsora jak do
              uTUSKanego.

ależ wydziwiaczu, czy ja jestem przeciw tej akcji ? nie ja nie jestem !
              róbcie swoje dla dzieci mężczyżni na swych ryczących motorach ;-)

a my starsi tu tylko dyskutujemy i nikt wam nie popsuje zabawy w realu ,ale na
              Boga myślcie też ;-)

czy taki wpis interpretujesz ,że zaTUSKany jestem przeciw uśmiechowi na twarzy
              dziecka ?

Gość: zaTUSKany o 19.11.09, 16:30 Odpowiedz
              czy ktoś poza awarią świateł na czerwone na widok tylu czerwonych czapek jest
              przeciw akcji?

• bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 21.11.09, 17:51
            Wiem, że 6 grudnia to niedziela.

W zeszłym roku dzieci było około 50, a akcję robiliśmy w sobotę. W tej chwili
            liczba dzieci w oddziałach jest podobna i w weekend nie spada drastycznie.

Niestety, nie mamy aż tylu sponsorów żeby akcję rozszerzyć. Między innymi
            dlatego piszę o tym tutaj.

Tak, wiem że są inne organizacje przygotowujące paczki dla dzieci, ale żadna z
            nich nie docierała do dzieci leżących w szpitalu i my staramy się tę lukę
            wypełnić. Nie piszą o tym tutaj, bo być może nie potrzebują wsparcia, którego my
            potrzebujemy i pisanie na forum wykorzystuję jako poszukiwanie sponsorów.

• Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 18:22
              Dzięki Brumm za normalny ludzki odruch odpowiedzi do uTUSKanego o akcję ze
              względu na termin i epidemię grypy :-)

Zyskałeś w ten sposób kolejnego sponsora.

bruum napisał:

> Wiem, że 6 grudnia to niedziela.
              >
              > W zeszłym roku dzieci było około 50, a akcję robiliśmy w sobotę. W tej chwili
              > liczba dzieci w oddziałach jest podobna i w weekend nie spada drastycznie.
              >
              > Niestety, nie mamy aż tylu sponsorów żeby akcję rozszerzyć. Między innymi
              > dlatego piszę o tym tutaj.
              >
              > Tak, wiem że są inne organizacje przygotowujące paczki dla dzieci, ale żadna z
              > nich nie docierała do dzieci leżących w szpitalu i my staramy się tę lukę
              > wypełnić. Nie piszą o tym tutaj, bo być może nie potrzebują wsparcia, którego m
              > y
              > potrzebujemy i pisanie na forum wykorzystuję jako poszukiwanie sponsorów.
              >
              >
    • Gość: motocyklista Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 00:21
      Brum, "nie wdawaj się w dyskusję z debilem bo sprowadzi Cie do swojego poziomu a
      potem wykończy doświadczeniem" napisz lepiej gdzie można wpłacić jakąś kasę na
      cukierki? Kto zbiera?
      • Gość: adam Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 08:37
        Piekne towarzycho ci motocyklisci w Ciechanowie nie ma co. Odechciało mi sie cokolwiek im zasponsorowac, a tyle apeli jest lokalnych gaztach o datki dla chorych dzieci.
        • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 09:48
          Bruum, a coś innego niż słodycze ?
          Jak pielęgniarki,lekarze oceniają potrzeby tych dzieci ?
          • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 24.11.09, 10:18
            Jakie potrzeby masz na myśli? Na pewno są tam dzieci z różnych rodzin, jedne
            biedne, inne bogatsze. Jednym najbardziej przydały by się np buty na zimę, innym
            nie brakuje niczego. Nam chodzi przede wszystkim o to, aby dzieciaki choć na
            chwilę zapomniały o chorobach i bólu. Do tego najlepsze będą zabawki i słodycze.
            Chcieliśmy też zorganizować jakiś niewielki teatrzyk lub inne występy ale
            niestety nie otrzymaliśmy zgody dyrekcji na "spędzenie" dzieciaków do sali
            konferencyjnej. Jeśli masz jakiś pomysł to napisz, wszystkie propozycje są mile
            widziane.
            W zeszłym roku kupiliśmy dwa odtwarzacze DVD, może jakieś bajki lub filmy...?
          • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 10:35
            Ja wiem Bruum ,że darowanemu koniowi .... dlatego pytam się jak personel ocenia
            potrzeby dzieci ?

Była Doda i rozumiem ze prezenty dostały dzieci i zabrały je potem do domu ?

• bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 24.11.09, 10:46
              Nie wiem jak to było z prezentami od Dody. Nasze zeszłoroczne upominki dzieciaki
              zabrały do domów, poza DVD które służą jak na razie bez problemów. Zadzwonię,
              popytam i dam znać.

Dzięki za chęć pomocy !!!
            • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 24.11.09, 12:24
              Jestem po rozmowie i jest tak, jak się spodziewałem. Personel jest zdania,
              podobnie jak ja i inni koledzy, że najlepiej będzie dać dzieciakom paczki.
              Zabawki, słodycze, owoce to jest to, co sprawi im największą radość.
      • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 22.11.09, 16:33
        Nie zbieramy pieniędzy tylko zabawki i słodycze. Jeśli chcesz pomóc proszę o
        kontakt mailem bruum@gazeta.pl
        Dzięki !!!
        • Gość: tak przeczytałem Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 13:35
          Przeczytałem te wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku że ta cała dyskusja była
          zapoczątkowana wiarą co powinno być być sprawą osobistą każdej osoby i nie
          powinny być osądzane po tym w co wierzą jedni wierzą w ojca rydzyka inni w
          kościół katolicki a jeszcze inni w buddę i tak dalej ludzie chcecie się chwalić
          w co wierzycie czy pomagać innym czy wierzycie w boga czy w coś innego jesteście
          takimi samymi ludźmi którzy żyją i umrą więc nie widzę sensu by się kłócić.

Najważniejsze jest by sobie nawzajem pomagać a nie utrudniać i jestem za
          obywatelem bruum z przyjemnością pomogę :)
          • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 15:32
            wątek musi być trochę podbijany tekstem wywołującym zdenerwowanie w kręgach
            jednośladowców ,by nie tylko wiatr ich smagał przy 160km/h

powiedz mi brummie o ile możesz być szczery w swoich wypowiedziach w stosunku do
            tej całej wierchuszki ciechanowskiej.

czytam ja sobie ten głos pochwalny samosi i nie widzę słowa o akcji jaką chcesz
            wypromować na kolejne lata czemu ?

twoja wina ? wina redakcji ? czy głos pochwalny samosi jak musi promować 6
            innych akcji mikołajkowych to czemu nie waszą dodatkowo ? tam miałbyś większy
            oddźwięk co prawda bez uTUSKanego ale jednak wór prezentów na każdy motocykl ;-)

no i twój konik wośp też bez ciebie na fotce ? schowałeś się ;-)?
            • Gość: Kronos Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 15:40
              kolego trochę zaczynasz przeginać a przestaje mi się to podobać :[
            • Gość: ciechanowianka Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 17:10
              drogi zatuskany,
              dziwi mnie twoja reakcja na szczytną akcje motocykilstów z WW ale
              nie od dzis wiadomo ze najłatwiej jest kogoś krytykować siedząc za
              klawiaturą komputera, gdybyś cały ten wylany na forum jad
              spożytkował na zrobienie czegoś dobrego było by to o wiele bardziej
              docenione niz wylewanie pomyj na motocyklistów których pewnie wogóle
              nie zasz. A co do moderataora to kjak masz cos do niego to powiedz
              mu wo osobisci a nie roztrzasasz na publicznym forum prywatne sprawy.
              • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 17:47
                ja tak naprawdę nie rozumiem was ?
                o co te pretensje ciechanowianko ?
                czy ja psuję wam zabawę ?
                czy ja nie chcę by te motory tam dojechały ?
                czy jad to jest jad jednego zatroskanego ?

obserwuję zza klawiatury z dala od wszelkich zależności i zażyłości życie
                miejskie i wyciągam wnioski jak każdy.

ciechanowianko ja nawet słowa o WW tylko o pewnej miejskiej gazecie ;-)?
                zadałem pytanie dlaczego brak informacji ,a wiem ze bruum bardzo zatroskany jest
                by źle nie pisać i mówić o miejskiej władzy na tym forum, a tu taki pstryczek .

Obecność jego na tym forum jako moderatora to rodzaj służby ;-)

Owszem po dzamprezie zdjęcie będzie,że największy wkład włożył w to Urząd Miasta
                www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=12&girok=2008&gid=2160
                • Gość: moto [...] IP: *.147.15.86.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.09, 19:08
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: zaTUSKany o [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 19:21
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: venom Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.09, 19:49
                      widzisz zatuskany ty sobie tak tu bredzisz, psioczysz, utuskujesz a oni
                      przebiorą się za Mikołaje wsiądą na motocykle i pojadą do dzieciaków. I to w
                      nich i nie tylko w nich cenię.
                      Wszystkie inne akcje tego typu będę popierał, czy to będzie akcja
                      samochodziarzy, miłośników skuterów czy przyjaciół chińskich ręczników.
                      Zmieniają na chwilę te miasto.
                    • Gość: Kronos Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.chello.pl 26.11.09, 19:52
                      Wiesz co idź człowieku się leczyć współczuje tobie i twojej rodzinie że musi cie
                      znosić ciekawe czy wiedzą co na tym forum wypisujesz.
                    • Gość: moto Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.147.15.86.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.09, 19:52
                      szukasz dziury w całym obyś nie przecholował te wypowiedzi to
                      reakcja na twoją głupotę żegnam.
                    • bruum Mikołaje na motocyklach 2009 26.11.09, 20:20
                      Do zaTUSKanego:
                      Jak ktoś bluzga, to go nie cytuj go proszę odpowiadając. To tak gwoli
                      wyjaśnienia usunięcia wpisu.
                • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 26.11.09, 20:26
                  Ej no proszę Cię nie wkręcaj mnie w jakieś dziwne tematy związane z władzą. Jak
                  mi władza zalezie za skórę i stracę swoja anielska cierpliwość :) to sam pojadę
                  sobie po władzy. Ale zrobię to konkretnie, czyli napiszę co mnie boli i kto mi
                  zrobił kuku. :)

A jak UM nie da tego, co obiecała pewna Pani z UM a gazetka samorządu napisze,
                  że brali w tym udział, to obiecuję, że zbiorę ile się da egzemplarzy i ...
                  Resztę pozostawiam Waszej fantazji :)
                • Gość: ciechanowianka Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.147.36.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.09, 20:54
                  Szkoda że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi ale nie liczyłam na to.
                  Nie zepsujesz nam zabawy a wręcz przeciwnie sprawisz że jeszcze
                  bardziej będzie chciało nam sie w niej uczestniczyć. Gdybyś tylko
                  obserwował miejskie zażyłości to byś tak gorliwie ich nie
                  komentował.
                  Piszesz że o WW nic złego nie mówiłeś to do kogo te słowa?

<Tak jak motocykliści ryczą i zagłuszają rykiem swoich dwuśladów
                  ulice miasta bo
                  to przecież też dzieci tylko,że większe i bogatsze i szczęśliwsze ;-
                  )
                  Kilka ryczących maszyn to stanowczo za mało... >

Naturalnie że przedstawiciele urzędu miasta będą na zdjęciach z tej
                  akcji bo ją współorganizują. A moderator niech służy komu chce to
                  jego sprawa.
                  A rodzice dzieci które są w szpitalu nie mają czasu na czytanie tych
                  bzdur które wypisujesz bo zajmują się swoimi pociechami.
                  Co do wulgaryzmów to masz czego chciałeś.
            • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 26.11.09, 20:11
              "głos pochwalny samosi" - rozumiem, że masz na myśli gazetę samorządu miasta?
              Nie wiem dlaczego ani słowem o nas nie wspomniano, a informacja do ratusza
              poszła. Szczerze to ani mnie to ziębi, ani grzeje. No może malutki niedosyt, bo
              jednak ludzie czytują ten periodyk i może znalazł by się kolejny sponsor.
              A tak przy okazji, mam nadzieję że Twoja deklaracja jest aktualna? Czekam na
              informację gdzie i kiedy mogli byśmy odebrać to, co przygotujesz dla dzieciaków.

PS
              WOŚP w tym roku beze mnie. Dlaczego? Pozwól, że nie będę o tym głośno
              mówił/pisał publicznie. Oczywiście "beze mnie" nie znaczy, że nie zrobię nic.
              Swoje zrobię ale po cichutku, żeby nikt nie wiedział. :)
              • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 21:11
                oferta oczywiście aktualna bruum i powiedz tym swoim znajomkom, by dyskutowali,
                a nie przeklinali i swoich emocji nie uzewnętrzniali , bo to tylko net i forum
                wymiany myśli ;-)
                no czasami i prezentów ;-)))

• Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 21:26
                  ciechanowianko nie wiem czy ta akcja jest organizowana z WW , bo nie
                  jestem z paczki brumma i pierwsze słyszę od ciebie iżby prezydent miasta jeździł
                  na jednośladzie ;-)

tak naprawdę akurat nie czepiam sie WW, a ty mi coś wmawiasz i dodatkowo
                  insynuujesz

jeśli usprawiedliwiasz chamstwo na forum to niedobry znak
                  • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 27.11.09, 07:59
                    Może ja wyjaśnię:
                    WW = Wolny Wydech - Klub Motocyklowy z Ciechanowa, który na myśli miała
                    "ciechanowianka" (mam rację ciechanowianko?)
                    WW = Waldemar Wardziński - Prezydent Miasta Ciechanów, którego miał na myśli
                    zaTUSKany (mam rację zaTUSKany?)
                    Może teraz oboje lepiej zrozumiecie siebie na wzajem :)

Bardzo się cieszę, że Twoja oferta jest aktualna i czekam na info kiedy i gdzie
                    możemy odebrać to, co przygotujesz dla dzieciaków.

Miłego dnia wszystkim życzę!
                    • Gość: moto Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.147.168.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.11.09, 23:14
                      Wiem że o sponsorów jest ciężko ale Brumie wybacz gość// tragedia//
                      ciągle jączy beznadzieja. Myślę że ciągłe prośby o pare lizaków dają
                      mu dużo satysfakcji . Rozmawialem z kilkoma ludzmi mają cheć pomóc i
                      napewno sie do ciebie zgłoszą .Wykasowaleś moją wypowiedz ze względu
                      na napisanie słowa że zatuskany jest poj....y.Wyrazilem tym slowem
                      zdanie wielu ludzi , a dziwię sie dlaczego on wyzywając kogoś od
                      konfidentów czyli w jakiś sposób obrazająć drugą osobę nie jest
                      wykasowany i dalej beztrosko uważa ze większość pisze po chamsku w
                      dodatku używając wulgaryzmów.Człowiek ideał GRATULUJE.....
                      • Gość: czytelnikforum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:41
                        Obserwuję wątek od początku i warto byś i ty moto czytał od początku i uważniej dla niezaogniania sprawy.

Pozdrawiam św.Mikołaja i tych przebranych za św.Mikołajów
    • Gość: Falcone Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.multimo.pl 28.11.09, 20:54
      Ho,Ho, Ho.
      Witam ponownie.
      Ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta.
      W zeszłym roku byłem u Was na akcji Mikołaje na motocyklach.
      Miałem wtedy do Was 110km w jedną stronę a przybyłem czerwoną Yamahą Xj :)
      Jak pogoda dopisze to pojawię się ponownie.
      Pozdrawiam serdecznie.
      www.falcone10.republika.pl
      • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 29.11.09, 12:26
        Oczywiście, że Cię pamiętamy !!! Zapraszamy ponownie!!!
        • Gość: ja Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.tktelekom.pl 29.11.09, 12:56
          super akcja, dorzucam się do prezentów! fajnie, że myślicie o maleństwach, ich
          uśmiech potrafi ogrzać nawet lodowate serducho;) może zapakujcie na motor
          zatuskanego:) poważnie to bez sensu dyskusje, dzieciaki są najważniejsze!!!
          p.s. piękna akcja,
          a panowie na motorach - cieszą oko;) bardzo
          • Gość: mieszkaniec Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 15:29
            czy akcja jest otwarta dla wszystkich chętnych na jednośladach czy tylko WW ?
            • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 29.11.09, 16:25
              Oczywiście, że akcja jest otwarta, zapraszamy wszystkich motocyklistów.
    • Gość: konik Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 13:00
      zatuskany znowu zatuska się nad wami, bo nic nie jest takie jak wydaje się, że
      jest tak szlachetne i szczytne.
      • Gość: Easyrider Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 22:22
        Nie ważne czy jeździsz z WW czy jeździsz z kims innym ważne że
        jeździsz i chcesz sie przyłączyć. Poprostu silnik, dwa koła i buzia
        wesoła. A przy tym buzia wesoła wielu dzieciaków. Bruum już broda
        wyczesana po zeszłym roku :)
        • Gość: a Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.centertel.pl 30.11.09, 06:06
          dobra akcja
          • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 08:35
            czy zaTUSKany twierdzi,twierdził ,że to zła akcja ;-)??
            • Gość: Michał Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:35
              Nie karmcie zaTUSKanego trola - pliz. Człowiek z niego biedny duchem
              ale i ciałem pewno. Lizaków dla dzieci nie chce kupić, a i
              zrozumienia dla akcji ewidentnie mu brakuje. Jakieś frustracje w
              necie wydala swoje z siebie - niech mu tam ... bądźcie miłosierni
              dla ułomnego.

A propos lizaków - chętnie kupię z torbę słodkości - gdzie
              podrzucić ?
              • Gość: zaTUSKany o Michał Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:55
                zaTUSKany cieszy się,że prezenty można składać w redakcjach, czego
                niejaki Michał yntylygentny inaczej forumowicz nie doczytał z tekstu Bruuma i
                tak właśnie krzykacze czytają to co się tu pisze.

zaTUSKany nie zawiedzie dzieciaków i wcale zaTUSKanemu nie jest przykro,
                że zawiódł oponentów.
    • bruum Mikołaje na motocyklach 2009 - najnowsze wieści 01.12.09, 12:30
      Oto garść najświeższych informacji:
      Najważniejsza to taka, że akcję rozszerzamy o Dom Dziecka w Gołotczyźnie.
      Jak dotąd swoje wsparcie zadeklarowali:
      Hurtownia SIGMA
      Sklep Świat Dziecka
      Farbex
      Urząd Gminy Sońsk
      Urząd Miasta Ciechanów
      Komenda Powiatowa Policji w Ciechanowie
      Forumowicz "zaTUSKany"

Medialnie wspierają nas Katolickie Radio Ciechanów i Tygodnik Ciechanowski.

Gdyby ktoś zechciał za naszym pośrednictwem przekazać dzieciakom mikołajkowe upominki to proszę o kontakt bruum@gazeta.pl Zabawki, słodycze lub inne podarunki można też przynieść osobiście do redakcji TC.

Bardzo serdecznie dziękujemy w imieniu własnym i dzieciaków!!!

• Gość: mieszkaniec Re: Mikołaje na motocyklach 2009 - najnowsze wieś IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 21:32
        chyba godzina i miejsce spotkania Mikołajów uległo zmianie w związku z
        rozszerzeniem akcji?
        • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 - najnowsze wieś 01.12.09, 21:43
          Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> chyba godzina i miejsce spotkania Mikołajów uległo zmianie w związku z
          > rozszerzeniem akcji?

Tak, spotykamy się o godzinie 11:30 na parkingu pod zamkiem. Jedziemy do domu
          dziecka skąd wracamy do Ciechanowa, na parking pod pływalnią. Wyjazd spod
          pływalni prawdopodobnie bez zmian, czyli 13:20, no może 13:30.
    • Gość: widz Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 85.17.146.* 03.12.09, 16:40
      słysząłem bruum , że spotkałeś dziś zaTUSKanego ?
      prawda to czy plotki ?
      • Gość: xXx Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 10:27
        Witajcie

Jak widać akcje tego typu zaczynają być ogólnopolskie

www.joemonster.org/art/8262/Zlot_Mikolajow
    • Gość: motocyklista Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 212.160.240.* 04.12.09, 12:13
      Zgadzam się z tym co napisał xXx akcje tego typu
      organizowane są w coraz wiekszej ilości miast.
      Ogromne poparcie wyrażają władze miasta wspierając w różny
      sposób.Nie brakuje też prywatnych sponsorów.
      Dodam też że motocykliści organizują inne akcje typu pomoc innym.
      My motocykliści jestesmy jedna wielką rodziną, kto nas chce zrozumieć
      musi nas dobrze poznać.A w niedzielę przyjadę napewno.
      Gdyby mnie jednak nie było to znaczy że umarłem.

• Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 19:12
        Bruum spotkałeś zaTUSKanego ?
    • bruum Re: Mikołaje na motocyklach 2009 06.12.09, 16:50
      Akcja przerosła nasze oczekiwania. Nie spodziewaliśmy się tylu motocyklistów na
      swoich maszynach. Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy przyjechali, wielkie
      dzięki dla wszystkich, którzy przekazali upominki dla dzieciaków, wielkie dzięki
      dla Policji za zabezpieczenie naszego przejazdu.
      Odwaliliśmy wspólnie kawał dobrej roboty.
      Dziękuję!
      • Gość: motocyklista Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 213.199.253.* 06.12.09, 17:06
        Brawo bruum było super
        za rok będzie nas jeszcze więcej,pozdrawiam
        szerokości........
    • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.09, 18:05
      widzę Bruum ,że ciężko pracujesz na forum kasując przyjażnie nastawionych forumowiczów i nawet na Mikołaja nie odpuszczasz ;-)?

naczytałem sie ,że Mikołaje pracują jeszcze wieczorami i to najintensywniej a ty juz zmeczony jesteś ?
      • Gość: IlonQa Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 19:39
        cie może czy wiecie może czy już otworzyli lodowisko ?
    • Gość: motocyklista Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: 213.199.253.* 07.12.09, 10:40
      Panie zaTUSKany że się tak wyrażę: żeby Pan zobaczył radość
      i zaskoczenie Tych dzieci to by Pan się nie zaTUSKAŁ ALE zLEPPERował
      może,ale to moje zdanie.Brawo bruum,pozdrawiam
      • Gość: zaTUSKany o Re: Mikołaje na motocyklach 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 10:53
        Lubię uśmiech dzieci, gdy dostają prezenty i sam dałem i teraz jestem zaTUSKany
        czemu bruum nic nie napisze, że był milczący jak grób przy mnie.
        Wydaje mi się na 99,999% był to brumm i jakoś nie daje się sprowokować do
        odpisania .

Dzięki zaTUSKanemu i jemu na złość akcja ruszyła wiele sumień forumowiczów i oto
        chodziło ;-)

Wiem,że za rok będzie jeszcze lepiej

Pozdrawiam

• bruum Mikołaje na motocyklach 2009 Podziękowania: 07.12.09, 12:14
          Dziękujemy:
          Sklep Świat Dziecka, hurtownia Sigma, Farbex, Opakoplast, Bankowa Grupa
          Motocyklowa przy Polskim Banku Spółdzielczym, Hurtownia Cash&Carry, sklep
          Pszczółka, Wójt Gminy Sońsk, Urząd Miasta Ciechanów,osoby prywatne.

Wielkie dzięki i ... liczymy na Was przy kolejnych akcjach :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka