Gość: janko muzykant IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 20:42 Tak jak w temacie. Ile można zarobić w TP na słuchawce?? Myślę o "karierze" tam i tak się zastanawiam czy warto czy nie warto?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :/ Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 21:48 zależy na którym dziale. Najwięcej można zarobić na sprzedaży, łącznie z premią nawet 3 koła, a przeciętnie koło tysiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja85 Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.06.10, 22:16 9 zł brutto, czyli na rękę 7zł z groszami... Nie jest tak źle;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 23:07 na neo pracujac po 8h dziennie lekko 2tyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 109.243.105.* 19.06.10, 00:18 Słyszałam,że niektórzy mogą zarobić tam nawet 2-3 tys. ale trzeba być naprawdę dobrym,mieć zapał,doświadczenie itd. Ogólnie jest ciężko.Niektórzy klienci są pozbawieni kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce 19.06.10, 02:11 A mają się cieszyć, że na pół roku przed końcem umowy są nagabywani dzień w dzień, a na miesiąc przed końcem nawet kilka razy dziennie do przedłużenia? Nigdy nie kupię nic od telemarketera. Kiedy się rozmawia wszystko jest za darmo albo za złotówkę a jak przychodzi do podpisania umowy trzeba płacić grubą kasę. Nie wspomnę już o pajacach którzy jak im nie szło, wymyślili konkurs z lodówką, tylko nie było żadnej lodówki. Mówię jak do człowieka NIE! a ten od nowa "ale będzie pan miał to i tamto". Kupiłem telewizję od TP. Tuner odpala się 2 minuty, ma zablokowany modulator, co 3 dni trzeba go od nowa programować, co 5 dni trzeba czekać na autoryzację a co 3 tygodnie prosić o odnowienie uprawnień. Promocja? fajnie jak ale jak skończy się aktualna będzie następna lepsza więc po co się śpieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Raczej ile się wciąga :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 09:45 Zadzwonił do mnie niedawno, z racji kończącej się umowy, nakręcony gość i puścił słowotok, chciałam o coś dopytać, to na mnie ryknął, że mam nie przerywać, bo to on dzwoni i mam go wysłuchać do końca:)) oplułam słuchawkę ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 15:41 jesli postanowiłes skorzystac z ulsugi neo+tv to ktokolwiek ci to wcisnal musial miec wielki talent haha Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce 19.06.10, 16:27 Sam to wziąłem chodziło mi tylko o TVN jakoś da się z tym żyć mam wszystkie telewizory w domu podłączone przez zewnętrzny modulator. Jestem też szczęśliwym posiadaczem liveboxa który jest bardzo przydatny. Położyłem go tak żeby jedna ścianka była poziomo i stawiam na nim kubek. Kawa nie stygnie cały dzień :D. To dziadostwo musi z 50W pobierać i z 40 oddawać do otoczenia w postaci ciepła :). Porażka totalna ale jakoś z tym przeżyję już tylko 30 miesięcy ;D. Za to dla odmiany jestem bardzo zadowolony z zetafona. Doładowanie za 50 starcza mi na 3 miesiące. Zastanawiam się nad przejściem na taryfę firmową ale dobre warunki (w reklamach) daje tylko Era. Procedura przejścia z prywatnym numerem do firmy w Orange jest tak zrypana, że szok. A wracając do tematu słuchawek to odkąd nadałem sobie pin nie można praktycznie z nikim pogadać tylko automatyczne biuro obsługi. A ja tak lubię odgrywać się na nich rozmawiając długo i namiętnie :). Jest na szczęście coś czego nie dałem sobie zabrać - abonament standardowy. TP wolała by mi dać 60 min a jak się skończą płać jak za zboże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek_Pee Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 109.243.110.* 19.06.10, 22:30 pracuje w Warszawie dla jednej z sieci komorkowych na sluchawkach i za dokladna taka sama robote mam 11 zl netto, za kazda umowe dodatkowa 10 zl a nie 2 zł jak w tpsie. nie wazne doswiadczenie, mlode osoby po 18-19 lat ciagna tutaj po 2-3 tys, wystarczy troche kreatywnosci w dzialaniu :) nikt nad Toba nie sleczy i nie zmusza Cie do sprzedawania jak w tpsa, a i o doswiadczenie nikt Cie nie pyta, wogole niebo i ziemia. Pozdro ze stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 23:26 myślę że nie ma co porównywać Ciechanowa do Warszawy, zwłaszcza z pracą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.chello.pl 20.06.10, 00:02 a jak jest na dziale informacyjnym? nie każdy się nadaje na wciskacza kitu do sprzedaży, więc jest jeszcze ten dział, co o tym powiecie, jak atmosfera, zarobki, czas pracy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Dz1ad3k Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 94.254.145.* 20.06.10, 00:20 Telemarketerzy nie są odpowiedzialni za to,że do klientów dzwoni się na pół roku przed wygaśnięciem umowy.Nie oni ustalają te zasady.Pracownicy tp pracujący na słuchawkach wykonują po prostu swoją pracę,czasami po to by utrzymać siebie i swoje dzieci.Oni są odpowiedzialni tylko za przedstawianie ofert.Nawet sami nie wykonują telefonów-robi to system.Jak już napisałam wcześniej-nie jest to praca lekka.Nic nie usprawiedliwia chamskiego i często wulgarnego zachowania klientów,którzy myślą,że mogą wszystko,bo to do nich się dzwoni. Poza tym na kim Ty chcesz się odgrywać prowadząc te długie i namiętne rozmowy? Na ludziach,którzy muszą siedzieć 8 godzin w dusznej sali i wysłuchiwać wrzasków i impertynencji klientów? Zastanów się troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 08:30 Już widać tacy są ludzie. Najlepszy typ to ten co na złość idzie przedłużyć umowę w salonie jak się do niego dzwoni, a potem po 2 latach ma żal że prezentu nie dostał.. wracając do tematu, na informacji masz stawkę tylko godzinową, zależy wszystko ile dostaniesz godzin na miesiąc i czy nie będziesz wracać wcześniej z dyżuru gdy ruch będzie zbyt mały. Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce 20.06.10, 11:12 Może system powinien mieć przewidziane żeby wklepać "Klient nie życzy sobie kontaktu"? Myślisz, że fajnie jest nie mieć spokoju tylko dzień w dzień wysłuchiwać jak to mi będzie super? To się myślisz nie chcę mieć w domu centrali. Mam wrażenie, ze telefony były z kilku miejsc bo czasem kilka minut po sobie. Ja nie jestem więźniem systemu. Następnym razem będzie szybka piłka "nie ma go w domu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:24 Zgadzam się, powinien. Powinna być również jakaś wspólna baza i żeby jeden abonent był przydzielany do jednej lokalizacji, ileż to by problemów rozwiązało? Klient by był spokojny bo rzadziej by dzwonili, konsultant miał by parę sekund więcej między rozmowami i wszystko byłoby pięknie gdyby nie menago który chce wydusić największą premię i ciśnie wszystkich po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 109.243.141.* 20.06.10, 15:00 Oczywiście,że jest coś takiego w systemie. Jeśli powiesz,że nie życzysz sobie telefonów i że przedłużysz umowę w salonie i prosisz o odznaczenie Cię to konsultant usunie Cię z systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce 20.06.10, 15:09 Poprosiłem i nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 19:51 tylko co daje takie usunięcie??? Tylko tyle że w jednej lokalizacji dany klient zniknie, ale wróci i tak za miesiąc znów albo i szybciej bo tak to działa niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 22:39 i nie da kumasz?????????????????/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADZIK Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.centertel.pl 25.08.10, 23:27 Jak będziesz mówił ze nie ma go w domu to beda dzwonić jeszcze częściej, zeby go zastać - logiczne! najlepszy sposób przedłużyc i bedzie spokój od tefonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 22:38 jak cie sie nie podoba, to rozwiaz umowe, przejdz do innego operatora, to sie przekonasz. Nie mila Bogu ofiara, chodz ciele do domu, znasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telemarketerka Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.11, 22:59 Drogi dziadku, sprzedawcy nie mogą mówić, że wszystko jest za darmo, bo nic nie ma za darmo, po drugie, chyba zanim się cokolwiek podpisze powinno się to przeczytać, nie uważasz? Po trzecie system, z którego korzystamy jest tak de*bilny, że nawet jeżeli "wyrzucimy" klienta z naszej bazy on i tak pojawi się następnego dnia jako czysty "rekord". Więc apeluję do wszystkich, nie rzucajcie słuchawkami, bądźcie wyrozumiali i miejcie trochę kultury osobistej, bo ludzie pracujący na słuchawkach są takimi samymi ludźmi jak klienci. P.S. a z tymi promocjami nie jest wcale tak jak myślisz, czasem warto przedłużyć wcześniej umowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 80.48.171.* 26.08.10, 00:06 Kochana pozbawieni kultury i nie znający umiaru w nękaniu są pracowncy TP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 23:06 ale ty jestes kulturalna/ny, ciekawe czym ty sie zajmujesz, i jaki kit ty wcisasz nekajac ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Negro Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.tktelekom.pl 07.05.11, 00:33 NĘKAJĄC LUDZI????? Przeciez to sam klient wyraża zgodę,żeby się z nim ponownie kontaktować...I szczerze??? Jakby wszyscy,którzy tak narzekaja na telefony od konsultantów od razu przedłużali umowę...i niezależnie czy orange czy neostrade czy cokolwiek innego ,to każdy byłby zadwolony. I klient i doradca,oferta jest jedna i ta sama przez ten okres czterech miesiecy...a szanowni klienci tylko narzekają...wybrzydzają i czekają na ch...wie co!!! A potem mają pretensje o telefony kilka razy dziennie,to jest tylko i wyłącznie ich wina...Jeżeli nie chce oferty to się składa rezygnację i w systemie od razu jest informacja,a jak takiej nie ma,to konsultanci dzwonią!!! Więc drodzy klienci,nie piszcie tu pierdół o nękaniu i najpierw sami się ogarnijcie!!! Tylko i wyłącznie od was zależy,czy ktoś będzie dzwonił czy nie!!! Nie podoba się to rezygnacja,a nie zastanawianie się i fochy przez całe 4 miechy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annonymouse Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 12:18 Miło, że chociaż jedna osoba stanęła w obronie pracowników 'tepsy'. Rozumiem, że telefony mogą być irytujące, promocje niekorzystne, a dzwonienie na pół roku przed wygaśnięciem umowy to jakiś absurd. Myślicie, że konsultanci to jacyś inni ludzie, którzy ślepo sławią telekomunikację? Nie, oni też widzą te absurdy. Niestety, większość z nich nie ma innej możliwości, sprzedają co mogą, żeby mieć na życie. Nikt nie idzie do pracy, zwłaszcza tak stresującej dla zabawy. Często jest tak, że oferuje się na prawdę korzystniejszą opcję (np wyższa prędkość w cenie którą klient płaci w tej chwili), jednak z czystej przekory i chęci zagrania dzwoniącemu na nerwach klient odmawia, bo nie. Dodatkowo - każdego z konsultantów obowiązują zasady, za których złamanie można automatycznie wylecieć, jak chociażby obiecanie wyżej wymienionej lodówki. Zatem zamiast wyżywać się na tych ludziach, wysłuchajcie, czasem opłaca się skorzystać z proponowanych opcji. Jeśli obawiacie się oszustwa - zapiszcie imię i nazwisko konsultanta i dopytajcie dokładnie jak rozkładają się koszty przez cały okres trwania umowy - nie wolno im wtedy skłamać, bo out. Jeśli dzwonią za często - powiedzcie, że sobie nie życzycie, definitywnie. MUSZĄ wtedy wykreślić. I proszę, jeśli obie strony nie będą próbować na siłę się na sobie wyżyć, tylko zachowają resztkę kultury i dobrej woli, życie tysięcy osób stanie się piękniejsze. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchawa garnki gorsze IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 12:48 swoją drogą to bardziej nie lubię telefonów z zaproszeniami na pokazy jakiejś pościeli czy garnków. Nigdy w życiu nie byłam na takim pokazie, nic od nich nie kupiłam....a oni nigdy nie zapominają mnie zaprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: garnki gorsze IP: *.chello.pl 21.06.10, 16:34 dobra, może jakieś konkrety? bo mało się na razie dowiedziałem mianowicie: ile dokładnie można dostać na godzinę w TP na dziale informacyjnym oraz jak średnio kształtują się zarobki miesięczne na powyższym dziale poza tym jakie są godziny pracy? (nie piszcie jakie kto chce, bo przecież nie przyjdę na 12 i wyjdę o 13) :)) a no i na koniec może jakiś kontakt? telefoniczny, do tej firmy? (są tam 3, która się zajmuje działem info?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: garnki gorsze IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 17:39 Konkrety? Prosze bardzo.Na 118913 stawka wynosi 9zł, do ręki masz 6,70 za godzine.Zarobki miesieczne ksztaltuja sie na poziomie 900-1200zł zalezy ile masz godzin,czy bierzesz jakies dodatkowe dyzury i czy cie zwalniaja wczesniej do domu,a to sie czesto zdarza jak malo ludzi dzwoni.Tak wiec wynagrodzenie jest adekwatne do ilosci godzin,miesiecznie jest od 140 do 160 w grafiku.Mozesz miec dyzur w niedziele,świeta i sylwestra na przyklad ,tego nie przewidzisz i to zmiane 22-6 rano,lub 16-2,rozne sa godziny bo jest to informacja calodobowa.Praca wyglada tak ze dzwoni klient chce numer do szpitala na przyklad,wpisujesz miejscowosc,adres klikasz enter i podajesz numer.I tak w kółko... :( Musisz użerać sie z pijanymi co dzwonia o w nocy i chca numer do agencji towarzyskiej hehe :) W godzinach szczytu czyli 8-18 telefony co sekunda,rozłączasz sie i za chwile nastepny wiec jest to dość męczące. W kazdej chwili mozesz wyjsc na przerwe tylko trzeba pilnowac zebys nie przekroczyl.W zaleznosci od zmiany masz od 30-50 minut przerwy. Numer do Work Service 23 6752150 do innych firm nie mam. Jak masz jakies pytania jeszcze to pisz,pracowalam tam póltora roku wiec sporo wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 118913 Re: garnki gorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 19:04 a zawsze przyjmuja na informacje czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: garnki gorsze IP: *.chello.pl 21.06.10, 19:16 mariolka, dzięki i właśnie to była odpowiedź jakiej oczekiwałem :) właśnie, co do wpisu powyżej - przyjmują każdego? bo na inne działy "handlowe" się nie nadaję, byłem kiedyś na rozmowie i na tym można by zakończyć ;p po prostu trzeba być tam wygadanym do wg mnie wciskania kitu ludziom xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synergis Re: garnki gorsze IP: *.opera-mini.net 21.06.10, 20:37 najłatwiej to sie żeni firmom DSLe , na tym jest spoko kasa i łatwo się sprzedaje, większość to łyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: garnki gorsze IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 21:51 Na 13 sa szkolenia raz w miesiacu przewaznie lub raz na dwa zalezy ile osob sie zwolnilo w danym miesiacu,nie zawsze sie trafi jak zlozysz cv, bo moze akurat wtedy beda przyjecia na biznes na przuklad...najlepiej zadzwon i sie zapytaj kiedy beda przyjęcia na 13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: garnki gorsze IP: *.chello.pl 22.06.10, 12:43 a jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? co sprawdzają, jakieś testy dogłębne trzeba przechodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariolka Re: garnki gorsze IP: *.tktelekom.pl 22.06.10, 13:30 Mnie na rozmowie pani przepytala z calego cv czyli na przyklad dlaczego nie pracuje juz w poprzedniej pracy jak mi sie ukladaly stosunki z szefostwem itp... Ale od kolezanek slyszalam ze na przyklad spytala o liczbe wojewodztw lub ze znajomosci angielskiego,rozmowa to dla lipy jest po prostu musi sie odbyc kazdy ją przechodzi. Na drugi dzien dzwonia i zapraszają na szkolenie ktore trwa tydzien na 13. Ostatniego dnia jest egzamin ktory wyglada tak ze kierownik sekcji ma podpieta sluchawke do twojej i slucha twoich rozmow,jak szybko piszesz na klawiaturze i jak szybko wyszukujesz informacje,jak jest ok wtedy egzamin pisemny ze skryptu. A szkolenie to wyglada tak ze przez tydzien masz przydzielona jakąsosobe ktora cie szkoli najpierw sluchasz i patrzysz jak ona pracuje a pozniej samodzielnie rozmawiasz i wyszukujesz numery oczywiscie ona siedzi i ci pomaga.Ogolnie wszystko do przejscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balszoj Re: garnki gorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 23:49 160h za 900 - 1200zł ??? na sprzedazy za 160h zarobilibyscie 2500, 1200 to za 4h pracy dziennie, i praca nie polega na zadnym "wciskaniu kitu", jak ktos chce dalej korzystac z uslug tp to skorzysta, jak nie to nie, proste, bez zbednego gadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3333 Re: garnki gorsze IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 12:51 Ludzie ja nie wiem gdzie wy pracujecie czy pracowaliście ale chyba nie w TP, bo jak ja to czytam to mnie...., w TP jeśli ktoś ma stawkę 9 zł brutto za h, to do ręki otrzymuje około 6,30zł za h, bo odejmuje się 30% podatku !!!!, czyli za 160 h wychodzi tysiak z groszami, każdy kto pracował lub pracuje w TP o tym wie, chyba że jest idiotą, a to już inny temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdfd Re: garnki gorsze IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 10:21 jak taki madry jestes to zapraszam na czekolade ;] pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: garnki gorsze IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 22:48 na sprzedazy i owszem mozna bylo zarobic przez 3 miesiace w roku, teraz to masakra, nawet godzin nie moga wyrabiac, bo nie maja bazy, jak ktos wyciagnie 600 zl do reki, to sukces, ale darmozjady typu liderz, roznej masci kierownicy tylko zeruja na tych biednych robolach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 22:42 nic nie musza i nie wykresla, klient jest w bazie i po ptakach, a propo dzwonienia na 4 miesiace wszesniej, przeciez jesli zgodzi sie klient, to nowa umowe ma o 4 m-ce wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 13:45 na 913 za 164 godziny było ok 1140zł + za 2 dni urlopu jak się go nioe wykorzystało dostawało się ok 70 zł czyli jest 1200zł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 94.254.142.* 07.08.10, 20:08 To pewnie zależy na jakim dziale i jak sobie radzisz.Na utrzymaniu Neo niektórzy zarabiają po 3 tysiące samej premii plus kaska za godziny.Są również tacy,którzy mają nie dużo ponad tysiąc złotych. W każdym razie ja bym polecała karierę w utrzymaniu Neo albo na Biznesie ze względu na premię i miłe towarzystwo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.chello.pl 18.08.10, 16:14 teraz maja byc jakies szkolenia w tp na centrum windykacji, co tam sie robi dokladnie z tego co slyszalem to dzwoni po ludziach ktorzy noie placa rachunkow a moze ktos dokladniej opisac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.chello.pl 19.08.10, 16:15 może ktoś odpowiedzieć ? :) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.chello.pl 20.08.10, 20:25 a teraz nagle nikt tam nie pracuje? choć co chwila są kłótnie "znafców" tp ... o.O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 94.254.212.* 20.08.10, 21:46 A co masz pretensje do ludzi,że nie potrafią Ci pomóc? Widać nikt z użytkowników nie pracuje na dziale windykacji,którym jak sam napisałeś powstał nie dawno czy też dopiero powstaje. Skoro jesteś zainteresowany to zadzwoń do tp albo złóż tam cv i wszystkiego się dowiesz. Ja jak szłam pracować tam na wakacje to wszystkiego dowiedziałam się osobiście a nie od ludzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.chello.pl 21.08.10, 06:50 nie napisałem nic o tym czy powstaje lub czy dopiero powstał, czytaj uważnie :) lecz sęk w tym, że mam pracę, planuję zmienić dlatego chcę uzyskać jak najwięcej info najlepiej właśnie od ludzi tam pracujących bo napiszą całą rzeczywistość, a nie tak jak pracownicy (tj. osoby z rekrutacji) z TP opiszą w superlatywach a wyjdzie chłam :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 109.243.18.* 21.08.10, 14:25 Cóż,zawsze są obawy jak zmieniasz pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 07:03 wszystko zależy na który dział trafisz. Większość to działy sprzedażowe, więc jeśli już kiedyś sprzedawałeś przez telefon i dobrze się w tym czujesz to wbijaj, powinieneś zarabiać coś koło 1500, są jednostki co wyciągają i po 2500 samej premii, Ale jeśli nie idzie to z godzin wychodzi 700-900 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.icpnet.pl 14.09.10, 11:39 Działów jest kilka.. jest cekat jest utrzymanie. Najwięcej idzie zarobić na neostradzie, aktualnie wchodzi nowa punktacja za sprzedaż, liczona od aktywacji, a nie od zapisanej oferty. Punktacja prawie nie zmienna przy tradycyjnych prędkościach, a na plus przy wyższych prędkościach na długie okresy, chcą zachęcić żeby cisnąć droższe umowy widać, a trzeba brać pod uwagę, że będzie liczone od aktywacji. Ktoś napisał, że przy 4H można zarobić 1200zł, co jest ciekawe, pytanie ile kto zarabia w danym mieście, bo punktacje są ponoć różne dla każdego miasta. Ciechanów, Katowice, Poznań. Każde miasto rządzi się swoimi prawami, gdyż np. pracownicy z danego miasta mają dużo zwrotów oraz reklamacji, bijać codziennie bardzo dużo punktów, a inne miasto mało zwrotów. W Pń bynajmniej stawka godzinowa 9H brutto, dla samej godzinówki w ogóle nie ma co w tej pracy się użerać z ludźmi, liczy się premia, premie zazwyczaj tworzą drugą godzinówkę, czasami w mniejszym lub większym stopniu. Bynajmniej jak ktoś przy 3/4 etatu utrzyma ok 180 neo to otrzyma te 6-9 stówek do ręki już ,w zależności przedłużeń. Podstawa gdzie się pracuje, jaki jest monitoring, jaki jest lider. PODSTAWA: Lider to nie jest twój najlepszy przyjaciel, Lider w większości przypadków jest bliżej góry, niż dołu ( mimo, że będzie mówił inaczej), od przełożonego zależy Twoja praca:), Jeśli Lider jest kumaty, to wie co w firmie "piszczy" dużo wcześniej niż Tobie się zdaje;) Kończąc swoją wypowiedź napiszę, że praca jest męcząca na dłuższą metę, psychicznie, bo fizycznie rzecz jasna nie. Od tej pracy to jedynie mięśnie wiotczeją;) co nie jest akurat plusem, chociaż z drugiej strony w czasach jakie mamy ludziska zarabiają póltora klocka za pełny etat w jakiejś tam firmie 3 zmianowej, a tutaj wpadniesz popracujesz, 5 do 6 godzin i masz łącznie tyle. Umowa o pracę też jet atutem. PS: Co do systemu pracy, przy 5H=20min.przerwy, przy 6H=40min.przerwy, ( jeśli ktoś myśli, że to dużo to ok, biorąc pod uwagę że system, który dzwoni, a potrafi co sekundę dzwonić, czasami co 2 minuty, zależnie ile osób aktualnie pracuje na kampanii itp., to wbrew pozorom nie jest to wiele czasu, bo gardło czasami odmawia posłuszeństwa). W tej pracy zarabia ten dużo, kto potrafi poruszać się na "krawędzi", ten kto umie dobrze dobierać słowa. Wtedy sukces gwarantowany heh.. Pozdrowienia dla wytrwałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 94.254.230.* 14.09.10, 14:05 Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale umowa o prace w CC to atut? Przeciez wiekszosc pracuje na umowe o prace tymczasowa podpisywana na miesiac i ostatnio na zlecenie. Umowe o prace maja tylko najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 94.254.230.* 14.09.10, 14:09 aha i umowy o prace w wiekszosci sa na pol etatu a nie 3/4. A to sie liczy do emerytury a nie premia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: 80.54.54.* 29.11.10, 13:31 Witam, odswieze temat... Jak obecnie wyglada sytuacja na sluchawkach? Jak jest na utrzymaniu Orange i akwizycji TP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urrrrr Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 23:10 nedza i same dymy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 08:33 lepsza nędza niż pusta kieszeń, ale to prawda ledwie na waciki wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.play-internet.pl 30.04.11, 23:46 Utrzymanie Orange za marzec miałam 834 zł...,dla mnie jako studentki nie jest to mało,tym bardziej ,że pracuje po 5 a nie 8 godzin,na dziś dzień musi tyle wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.play-internet.pl 01.05.11, 23:30 pewnie z 700 zł miesięcznie. wyścig szczurów, ludzi ternują jak psy i ciągle robią szkolenia, przed rozpoczęciem roboty 2 tygodnie lub więcej szkoleń. Jakieś podsłuchy Ci robią, testy, rankingi i wogóle, taka bzdurna robota, a stresują ludzi jakby nie wiem co to było, przerwy parę minut i ciągle musisz być na linii. Ludzie nie chcą z Tobą gadać, to nie możesz im kulturalnie dać spokój, tylko ich nękać, podejmować próby namówienia na jakieś żenujące oferty niekorzystne dla nich. Naszczęście praca tam była epizodem w moim życiu, pracowałam w różnych miejscach i to wspominam najgorzej, a najlepiej robi się na swoim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 13:12 tak mowi kazdy kto nie dawal sobie tam rady i zazdroscil tym co za 50h w miesiacu zarabiali ponad 1000zł.. pracowalem tam 2 lata temu i powiem ze jak ktos ma troche szczescia i dobre teksty, wpadnie tam na pare godzin i zarobi 1000 - 1500 zł na lajcie, sprobowac moze kazdy i nie rezygnujcie po pierwszym miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.play-internet.pl 04.05.11, 20:05 Heh :) Znam takich co robią samej premii po 2500 na orange , wygrywają różne rowery , wycieczki i inne nagrody dla "przodowników" ;] Ja pracuję tam już prawie dwa lata - fakt niezaprzeczalny że w tej robocie trzeba mieć końskie nerwy zarówno do klientów jak i do kadry zarządzającej (nie mylić z kierownikami sekcji) , która bez przerwy wymyśla jakieś pierdoły i podwyższa progi. Ale jak ma do wyboru pracę w tp 6 godzin dziennie za minimum 1300 zł /mc (stawka z premią - za same godziny na działach sprzedażowych nikt nie pracuje . Nie robisz premii= nie jesteś dochodowy dla firmy= WYPAD ) , lub pracę w sklepie od 9:30 do 18:30 świątek , piątek i niedziela za te same pieniądze - wolę TePe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.tktelekom.pl 05.05.11, 00:13 Co do Orange,to takie ''świetne''czasy minęły,jak się skończyła baza uprawnionych warunkowo,więc teraz nie jest juz tak różowo...W kwietniu na palcach jednej ręki można policzyc kto miał choćy 1000zł premii,więc nie koloryzuj ''robolu''. Co do kadry zarządzającej to się zgadzam w 100 procentach...Czasami rzygać się chce od tych pomysłów pana S.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eel Re: Ile wyciąga się w TP na słuchawce IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 22:50 kto ci napieprzyl o tych trzech tysiakach?, moze kumus sie traif taki jeden miesiac Odpowiedz Link Zgłoś