osia1988 18.10.10, 18:15 hejo , wierzycie w zjaziska nadprzyrodzone i duchy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kudłaty Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.chello.pl 18.10.10, 18:19 Nie. Zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.chello.pl 18.10.10, 18:25 Ciężko powiedzieć. Ostatnio z kolegami zwiedzamy takie miejsca, w których podobno są duchy, prowadzimy dokumentację, ale nic drastycznego nie przeżyliśmy. Czasami tylko trochę strachu jest ;). Może są, może nie. Najpewniej dowiemy się tego po śmierci, jeśli w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kudłaty Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.chello.pl 18.10.10, 18:37 Osiu... dlaczego ? Nie doświadczyłem nigdy nic takiego. Tak jak osoba wyej bywałem w miejscach w których niby straszy. Ja wyznaję zasadę że jest XXI wiek, i takie zjawiska jak duchy można wygenerować komputerowo. Ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.tktelekom.pl 22.10.10, 11:04 Podobnie jak wcześniej wypowiadający się Maciej prowadzę swego rodzaju "Badania"... choć i to jest lekko powiedziane. Jak najbardziej, duchy istnieją są praktycznie wszędzie, żyją dosłownie obok nas. Tylko że żaden przeciętny zjadacz chleba nigdy nie zobaczy nic co mogło by nu poświadczyć za dowód bo po prostu jest prostakiem, bez pasji i krzty romantyzmu w sercu. Takim plebsom żyje się lepiej w błogiej nieświadomości bo tak jest po prostu... prościej. Są ludzie którzy nie potrzebują tej wiedzy bo nie chcą... Ostatecznie wiedza tego typu morze jedynie urozmaicić nasze doczesne życie... nic poza tym. P.s: Macieju, może razem poszwendamy się bogowie wiedzą gdzie w poszukiwaniu zgrozy? mój e-mail: sederoth@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 14:53 albo ty tak jestes wkrecony w te swoje badanie ze wszedzie je widzisz nawet w zupie. zastanow sie, to ze ktos nie wierzy nie znaczy ze jest prostakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keyo sa, sa IP: 213.199.253.* 22.10.10, 15:06 www.youtube.com/watch?v=W4fASCnYGOI no to obejrzyjcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: sa, sa IP: *.tktelekom.pl 22.10.10, 16:08 Niektóre ze scen przedstawionych w tym filmiku to fabrykacje, wiem o tym bo znam je od lat. A wracając do poprzedniego posta... Racja, nie powinienem używać takich słów bo ktoś może zostać urażony... Ale tak też bywa. A wracając do pewnego zarzutu w moim kierunku to powiem tylko jedno... Ja nie widzę... ja wiem, i to wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: sa, sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 17:53 idac twoim tokiem myslenia ja rozowych sloni nie widze, ale ja wiem ... pzodrówki od davida duchovnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadMax Re: sa, sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 18:09 Duchy są bardziej w naszych głowach niż poza. Kiedyś naoglądałem się wisielca to kilka miesięcy z oporami wychodziłem po zmroku. Taki lęk irracjonalny w środku siebie.. nieciekawe. Ale przekonałem się, że bardziej groźni są żywi. Duchy są ale ich się nie da zobaczyć bo są niematerialne. Można odczuć ich obecność ale zdarza się to rzadko w wyjątkowych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: sa, sa IP: *.tktelekom.pl 22.10.10, 18:09 Dziękuje, i nawzajem! różowe słonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opus Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.opera-mini.net 22.10.10, 18:12 No taaak, jakie to typowe u takich jak ty, wmowil sobie ze jest madrzejszy od inych, a inni sa glupsi od niego. Chyba ktos inny tutaj ma problemy z psychika. Pewnie wierzysz w jakies glupoty typu orbsy na zdjeciach, mam racje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadMax Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 19:01 Wierzę w orbsy ale staram się zawsze mieć czysty obiektyw i matrycę :). Krople deszczu, płatki śniegu czy drobinki kurzu poza płaszczyzną ostrości wyglądają tak jak wyglądają nic nadzwyczajnego :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.tktelekom.pl 22.10.10, 20:01 Jak widzę nikt z was nie potrafi uczestniczyć w życiu publicznym... Ktoś mógłby nazwać mnie szaleńcem... powiem inaczej ch.. wam do tego w co wierze bo i tak byście musieli przeżyć to i owo aby mieć jakiekolwiek pojęcie o tym o co zapytała pani która zapoczątkowała ten wątek. A orbsy to nic innego jak fabrykacja... emergencja stworzona przez ludzi którzy nigdy nie robili zdjęć w ciemnościach i tyle. Coś jeszcze? Z chęcią pogadam bo NARESZCIE coś się tu dzieje! P.S. przepraszam za nerwy ale coraz bardziej zaczynam dostrzegać ze z NIEKTÓRYMI nie można grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
osia1988 Re: DUCHY I ZJAWY 22.10.10, 20:45 Gość portalu: Personatus napisał(a): > Jak widzę nikt z was nie potrafi uczestniczyć w życiu publicznym... > Ktoś mógłby nazwać mnie szaleńcem... powiem inaczej ch.. wam do tego w co wierz > e bo i tak byście musieli przeżyć to i owo aby mieć jakiekolwiek pojęcie o tym > o co zapytała pani która zapoczątkowała ten wątek. > A orbsy to nic innego jak fabrykacja... emergencja stworzona przez ludzi którzy > nigdy nie robili zdjęć w ciemnościach i tyle. > Coś jeszcze? Z chęcią pogadam bo NARESZCIE coś się tu dzieje! > > P.S. przepraszam za nerwy ale coraz bardziej zaczynam dostrzegać ze z NIEKTÓRYM > I nie można grzecznie. zgadzam sie zkolegą wyzej ,najwyraźniej niektórzy niemają pojęcia o czym mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedżma Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 00:17 Wierzyć nie wierzyć...to jak z gustami, ale jedno jest pewne, z bytami nie ma żartów, więc najpierw lekarz, a jeśli to problem nawiedzeń - oczyszczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 00:24 oczyszczanie... setka czystej. : D A tak na serio to jesli nie ma koniecznosci - nie pchaj sie w to. Temat jest tak zlozony i zroznicowany, ze nie na tutejsze kregi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evi Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.tktelekom.pl 23.10.10, 01:49 A ja tam wierze w duchy. Moja zmarla babcia przychodziła do mnie co noc (przeprowadzilam sie do jej domu) i pokazywala mi miejsce gdzie jest ukryty testament.z początku wydawalo mi sie ze to sny i nic z tego nie robilam,nawet nie szukałam bo wszyscy mowili ze nie spisala... do czasu kiedy moj narzeczony wstal za mna i zapytal co robię w kuchni o 3.24(o tej godzinie zmarła babcia) i czego szukam w szafce w kredensie. Okazało sie ze tam w szkatułce babcia zostawiła swoją ostatnią wole,w zyciu bym nie pomyslala ze cos tam mogla schowac. A caly swoj majątek czyli dom pod ciechanowem i dzialke zapisala na mnie wydzieczyczajac reszte rodziny. Gdybym tego nie znalazla to pewnie teraz nie mialabym gdzie mieszkac.....Bo w zyciu by mi nie przyszlo do glowy zeby otwierac takie szkatulki sprzed wojny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Personatus Re: DUCHY I ZJAWY IP: *.tktelekom.pl 23.10.10, 09:43 Ja też dostałem dowód istnienia życia pozagrobowego od mojej zmarłej babci... Jak byłem mały, i minęło kilka dni od pogrzebu moja matka miała wypadek samochodowy. W tym czasie opiekowała się mną i moim starszym bratem nasza siostra chrzestna. Tej nocy, gdy mama nie wróciła na czas zjawiła się nasza babcia... tak jakby wściekła... Hałasowała i zostawiła po sobie niezły bajzel w kuchni... Nasza siostra zamknęła mieszkanie na klucz i uciekła do siebie... Ja w końcu zasnąłem a mój brat podobno pod poduszką miał tej nocy schowany nóż... Poza tym mojej matce po dziś dzień śni się babcia kiedy ma się wydarzyć coś okropnego i niech mnie kule biją ale zawsze się sprawdza... Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ciech001 Re: DUCHY I ZJAWY 25.11.10, 17:12 Ja tam jako katolik wierzę, ale tylko w Ducha Świętego ... Odpowiedz Link Zgłoś