Dodaj do ulubionych

kupowanie głosów

IP: *.centertel.pl 13.12.10, 12:23
plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8805975,Jak_handlowano_glosami_na_calym_polnocnym_Mazowszu.html
Obserwuj wątek
    • Gość: zaTUSKany Re: kupowanie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 13:15
      Tak naprawdę to ja się dziwię , że akurat tego nie można robić:-)

Rozumiem picie wódki, zażywanie narkotyków, gwałty i rozboje itp itd, ale żeby karać za 20zŁ, za kilkanaście głosów , za obywatelską postawę ?
      Ci co mają ciepłe partyjne posadki napewno najgłośniej krzyczą o nieprawidłowościach,a przecież za jaką kasę oni są kupieni czy kupczą?

W sklepie jak ktoś ukradnie za 20zł to jest bohaterem i wypuszczany na wolność przez niebieskich:-)

Z powyższego linku wynika,że tylko źli ludzie z PO tak łatwo korumpują innych, ale czy to źle co ja ze swoim głosem zrobię ?
      • ciech001 Re: kupowanie głosów 14.12.10, 09:00
        Przepraszam, ale nie wyczytałem "tam", że chodziło o członków PO. Co innego w Wałbrzychu (to chyba tam kombinował jakiś senator z PO?).
        Ale jeśli to rzeczywiście członkowie PO, to ciekawe, czy niejaka Pitera już się tym zajmuje ;-) ?
      • zbaszty Re: kupowanie głosów 15.12.10, 09:43
        Grzegorz N. z Ciechanowa? Chyba był tylko jeden spośród wszystkich kandydatów, łatwo sprawdzić.
        Grzegorz N., jeden z kandydatów na radnego, proponował podwożenie do komisji wyborczych - mówi prokurator rejonowy Tomasz Bulc. - A także głosowanie na jednego z kandydatów. Nie, nie na siebie, chodziło o jego kolegę. Za głos oferował 20 zł, dwie paczki papierosów albo pół litra wódki.
        • Gość: zaTUSKany Re: kupowanie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 10:09
          Daliby spokój te wszystkie Bulce i inne prokuratory, to jest jakaś hipokryzja, że wybory są uczciwsze bez menelstwa :-)

• Gość: // Re: kupowanie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 15:01
            A bo to jeden ciechanowski przypadek? A jest choć jeden okręg wyborczy w Ciechanowie w którym nie kupowano? Wszyscy wszystko wiedzą a winowajcy się śmieją i po co to?
            • Gość: zaTUSKany Re: kupowanie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.10, 10:19
              Wstyd ,że mamy takich ludzi to co mówić o przekupstwie za większe pieniądze
              Tak się dać sprostytuować srednio za 10zł

Zaradność to cecha PO , gdzie tam pisiorkom do takich zrywów

200 głosów za 2000z plus 900zł premii dla zaradnego kierownika :-)

wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8831217,200_glosow_za_2000_zl.html
        • lotny102 Re: kupowanie głosów 17.12.10, 19:14
          jeśli łaska - to skąd ten Grzegorz N. jest. idzie mi o grupkę polityczną z której się wylonil
          • Gość: zaTUSKany Re: kupowanie głosów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.10, 19:20
            Grzechu ?
            Każdy wie , stronnik koncesjonowanej miejskiej oPOzycji wobec Prezydenta :-)
            jakby to był pisiorek to pikusie,elvisy,bruumy już by pisały 199 post:-)

zastanawia mnie myślenie menelstwa , ze dają głos tym co ich mają w czterech literach za tak marną kasę ,no niechby tam chociaż 100zł .
            • Gość: psss Re: kupowanie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 20:39
              Grzegorz N. członek PSL, kolega partyjny Dariusza W.wybranego na radnego powiatowego.
              Tak działa PSL, nic ich nie powstrzyma by osiągnąć cel.
              • lotny102 Re: kupowanie głosów 17.12.10, 21:10
                to teraz juz wiem skad taki wspanialy wynik osiagnela zielona konczynka
              • lotny102 Re: kupowanie głosów 17.12.10, 21:11
                ps pan Dariusz W. to chyba radny miastowy
                • zbaszty Re: kupowanie głosów 19.12.10, 01:39
                  Taki miastowy to on nie jest.Może być co najwyżej miejski ;)
              • Gość: chcem demokracji czy to prawda Dariuszu W.? IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 09:28
                są jakieś dowody?
        • Gość: gość Re: kupowanie głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 13:26
          Mam pytanie. Czy prokuratura prowadzi jakieś dochodzenie przeciwko Grzegorzowi N.?
          Czy łeb urwała sprawie, bo to przecież członek najlepiej obsadzonej stołkami partii w Ciechanowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka