Gość: ... IP: 193.111.166.* 17.01.11, 09:29 Jak co roku mamy zamek w scenerii typowej dla tej budowli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Banita Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 14:50 Niech ktoś wrzuci fotkę dla Ciechanowian mieszkających za granicą jak wygląda zamek po roztopach. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 15:03 Ogarnij sie kobieto. Nie ma czym sie chwalic i cieszyc, że Łydynia znowu wylała. Może widok zamku, obtaczającego rzeka jest ładny, szczegolnie dla tych kogo problem nie dotyczy. Dużo mieszkańców ciechanowa (nie tych w centrum) mieszkajacych przy rzece maja swoje dzialki, czy piwnice zalane, choć ten stan wody stale bedzie wzrastal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 19:48 ty się ogarnij, ktoś pisze o zmaku a nie o twojej piwnicy, swoją drogą bardzo ładnie wygląda nasz zamek po roztopach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !..! Re: Łydynia wylała IP: *.cnow.pl 17.01.11, 20:53 To ten ktos budujac dom nie mial pojecia że rzeka jest obok?? Ludzie sami pchaja sie w poblize rzeki bo to ladnie chca miec a pozniej jak wyleje to z pretensja ze jak to panstwo nic nie zrobilo... a ilu takich dalo lapowke aby tylko uzyskac pozwolenie na budowe na terenach zalewowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Łydynia wylała IP: *.tktelekom.pl 17.01.11, 21:36 pleciesz głupstwa,no może jesteś malolatą to nie mamy o czym dyskutować.ALE WYJAŚNIĘ ,otóż za komuny były takie zasrane zasady wszystko zgodnie z projektem ,zmieniasz coś kara grzywny i tak piwnice wkopane jak ziemianki,a teraz kwiatki w postaci wody.A swoją drogą to nikt ci nie zabrania w tym urodziwym miejscu zamieszkać,mogę podać adresy kilku domów są do sprzedaży.Zbieraj kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:53 Co się wściekasz, ma rację, że ludzie nie powinni tak lekkomyślnie stawiać domów na terenach zalewowych. A już piwnic nikt nikomu na siłę nie każe budować. Masz pojęcie, jak się podniósł poziom wody przez ostatnie 2 lata, kiedy full śniegu i deszczu ?! Nie ma co szukać winnych jak się samemu ryzykowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 22:04 co roku to samo. wielkie mi wydarzenia w lato ze goraco, w zime ze zimno i snieg pada (no bo przeciez nigdy snieg nie padal) a teraz ze woda wylewa po roztopach. NIESLYCHANE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T 34 Re: Łydynia wylała IP: *.multimo.pl 17.01.11, 22:27 A może należy wrócić do pomysłu budowy zalewu w górnym biegu Łydyni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kostka Re: Łydynia wylała IP: *.tktelekom.pl 18.01.11, 21:16 pomyliłeś się koleś,wogóle się nie wściekam bo nie mam powodu,piwnice mam suche,odpowiednio zdrenowane,mieszka mi się super w tym miejscu,a to co mnie poruszyło toto słowo"łapówki" ni nie wiem za co? bo zakup działki to moja kasa a budować się w owym miejscu nkt nie zabraniał.polemiki z mojej strony. l Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kaczorowski Re: Łydynia wylała 17.01.11, 23:23 Tak było rok temu w marcu: www.ciechanowonline.pl/news/view/1592.html 2004: muzeumciechanow.pl/_galeria/b_0004_6.jpg 2005: plfoto.com/zdjecia/793516.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 00:07 to właśnie są tereny zalewowe, ale książęta mazowieccy wiedzieli, że jak budować, to na górce. niektórzy współcześni o tym zapominają ... w dodatku jacyś bez wyobraźni zasypali zagłębienie po drugiej stronie ul. 17 Stycznia. kiedyś tam się rzeka rozlewała, woda podchodziła aż pod Tatarską. w latach 80-tych nawieźli tony ziemi, postawili koszmarny pomnik orła i zlikwidowali naturalne rozlewisko. gdzie ma się podziać woda? ano wylewa wyżej i teraz pretensje do całego świata ... tak czy siak, żaden rozsądnie myślący człek nie zbuduje domu w dołku ani na terenach zalewowych, bo woda w ogródku i piwnicy murowana !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhm Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:37 Tylko ja jakos duzo nowych domow nie widzialem, aby one byly zalewane, bo sie ich nie buduje w takich terenach już. Problem raczej dotyczy domow z lat 60-80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 07:07 Zazdroszczą szaraczkowie oj zazdroszczą tym którym lepiej się wiedzie. Pobudowali sobie piękne wille to niech ich zaleje - ja nie mam ale niech bliźni też nie ma...ot - to Polska właśnie...;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łydynia Re: Łydynia wylała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 11:47 wylała no i co ????? co roku wylewa !!! Odpowiedz Link Zgłoś