Dodaj do ulubionych

Ciężarna

IP: *.tktelekom.pl 12.03.11, 14:54
W czerwcu będę rodzić i chciała bym znać opinię jakie są warunki w ciechanowskim szpitalu, ilu osobowe sale i jaka obsługa? Czy dziecko jest ubrane w ciuszki własne czy szpitalne gdyż słyszałam ze w każdym szpitalu jest inaczej. i jeszcze czy lekarz prowadzący jest przy porodzie? Czy warto rodzić w Ciechanowie czy lepiej poza Ciechanowem.
Obserwuj wątek
    • Gość: karla Re: Ciężarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 15:35
      zamiast zakładać nowy wątek,poszukaj-masa osób pisała o porodówce ciechanowskiej
    • Gość: de Re: Ciężarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 20:04
      ja jestem facetem nie wiem jak jest
      ale nie radze
      każdy mówi ze bardzo zła obsługa
      jedz gdzie indziej
      • mirusia1989 Re: Ciężarna 13.03.11, 12:19
        Ja rodziłam 2 miesiace temu i jak bym miała mozliwość to bym pojechała do innego szpitala. Sale są 2-3 osobowe, personel nieszczególnie mily
        • Gość: Monia Re: Ciężarna IP: 213.199.253.* 13.03.11, 18:18
          W sumie nie masz gwarancji, że w innym będzie lepiej i personel bardzo miły:) J rodziłam 2 razy w ciechanowskim szpitalu i jestem zadowolona...2 lata temu nie było jeszcze tej porodówki z prawdziwego zdarzenia, rodziło nas 8 jednocześnie a położne dały radę z uśmiechem na twarzy, myślę, że tak jak wszędzie zależy jak i na jakich ludzi trafisz ja mam miłe wrażenia pomimo tego bólu
          • Gość: . Re: Ciężarna IP: *.play-internet.pl 13.03.11, 18:51
            Nie żartuj.Na porodówce w Ciechanowie zawsze działy się niesamowite rzeczy.
            Kiedyś nawet podobno jeden lekarz wszedł do sali,gdzie leżały kobiety po porodzie i głośno krzyknął,że leżą tam jak te krowy...
            • Gość: gość Re: Ciężarna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 08:52
              Jedźcie gdzie indziej. Bedziecie rodzić w lepszych warunkach, ale pod takim warunkiem że dużo zapłacicie. W Ciechanowie jest bardzo dobra porodówka i bardzo dobre sale na oddziale noworodkowym. Zawsze ktoś sobie może ponarzekać dopóki nie pojedzie gdzie indziej. Na przykład taki szpital na Inflandzkiej w Warszawie. Prywatny i wszytkie porody za darmo, przujmują wszystkie Panie. Porodówka jest ładna (zdjęcia na www), ale po porodzie leży się w istnym chlewie. Dopiero tam kobiety leżą jak krowy. W warszawie godny polecenia jest Szpital Bielański, ale żadna z oburzonych tu dam nie ma szans tam się dostać. Więc musicie się cielić w Ciechanowie. Hahahahahahaah
    • Gość: mamusia Re: Ciężarna IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.11, 09:50
      Ja rodziłam pod koniec tamtego roku. leżałam w sali 2-os , ciuszki dla dziecka musisz mieć swoje bo tylko po porodzie ubierają w szpitalne ubrania a następnego dnia już w twoje. Rodzisz w sali sama, jest czysto i nawet ładnie, a pielęgniarki w miarę miłe . Myślę że nie ma sensu jechać gdzie indziej.pozdrawiam i powodzenia-)
      • Gość: Sisi Re: Ciężarna IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 15:43
        Ja rodziłam 5 lat temu w Białymstoku i rok temu w Ciechanowie i powiem ,że Ciechanów jest ok,jak wszędzie różnie może być....sale są ok,co do położnych to rodziłam ponad 24 godziny i trafiłam ,że byłam na porodówce w czasie 3 dyżurów,położne ok,jedna taka ruda była nie bardzo miła,po prostu opryskliwa,reszta Pań ok.
        • Gość: ja Re: Ciężarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:32
          a ja widzialam jednoosobowe salki, wiec jak to jest w koncu?
          • Gość: bllll Re: Ciężarna IP: 80.50.135.* 16.03.11, 11:30
            Sale porodowe jednoosobowe, po porodzie sale chyba wszystkie dla 3 pań. Pielęgniarki faktycznie czasami mogłyby się bardziej zainteresować kobietami dla których to jeden z trudniejszych i piękniejszych dni w życiu. Lekarz obecny tylko podczas "obchodu" i podczas "właściwego" porodu. Pierwsze ubranko szpitalne, całą resztę trzeba mieć swoją. Weź sztućce bo inaczej po porodzie będziesz musiała jeść gołymi rękami. Weź wodę. W przypadku kiedy nie będziesz miała siły proś o podanie glukozy bo niestety nic nie będziesz mogła jeść. Na porodówkę radzę zabrać "osobę towarzyszącą" która może pomóc w różnych sprawach. Powodzenia

PS. Dodam tylko że cesarka nie jest najlepsza dla dziecka (i po porodzie dla matki) więc nie zgadzaj się na cesarkę jeśli dziecko nie będzie zagrożone ;)

szczęśliwy tata
        • Gość: monika Re: Ciężarna IP: 213.199.253.* 16.03.11, 22:15
          Należy wziąć pod uwagę fakt, że jak zacznie się poród to niewiadomo czy zdążysz dojechać do jakiegoś innego cudownego szpitala, ja tam bym nie chciała się tak stresować...chyba,że są to porody umawiane i wywoływane niewiem jak to się odbywa, bo niby Warszawa blisko, ale może być różnie...
    • Gość: MMMMM Re: Ciężarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 14:26
      JA rodziłam w Ciechanowie i muszę przyznać ze warunki sa bardzo dobre sale po kapitalnym remoncie sale są dwu osobowe, Położna jest przy pani chyba ze coś się dzieje wzywają lekarza Poza tym dziecko ubierają we własne szpitalne ubranka na drugi dzień po kapaniu porannym dziecko jest przebierane we własne ubranka.
      Myślę ze warto rodzic w Ciechanowie jestem zadowolona
      A co do Pani ciężarnej która rodz w czerwcu mam do sprzedania nowy przewijak dla DZIECKA i nowy rozko becik wszystko jest nowe moge chętnie odsprzedać istniej możliwość wysłania zdjęć na maila

• Gość: Pawełek Re: Ciężarna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.11, 20:40
      Wejdźcie na link zamieszczony poniżej a wiele spraw się wyjaśni
      www.nowenowe.pl/?pwid=b8695af34ceb41598aa33f4ff494f720

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka