Dodaj do ulubionych

ekonomia na pwsz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 14:22
co sądzicie o tej szkole, czy warto tam się uczyć ( nie mylić ze studiowaniem)?
Na jakim poziomie jest wydział ekonomii??? Warto??????
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 17:10
      powiem tak, nie studiuję ekonomii, ani nie studiuję na PWSZ ale wiedząc że chodziłam do liceum z osobami które z maty miały ledwo 2, czasami nawet naciąganą.. nie zdawały matmy na maturze nawet podstawowej i studiują już tam na 3 roku dziennie i mają 5tki to chyba o czymś świadczy?? a mieszkam z osobami z ekonomii w Wawie które studiują na uniwersytecie, kończyły kracha , zdawały maturę z maty rozszerzoną i naprawdę miały w lic. z maty dobre oceny , uczą się naprawdę dużoooo i oceny mają w granicach 3/4 czasami poprawki no to ja już chyba na Twoim miejscu nie miałabym więcej pytań :P
      • Gość: on Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 18:29
        jak można dostać 5 za nic?
        zawsze na studia uzupełniające można wybrać inna uczelnię (lepszą)
        i tak większość zadań z matematyki na nic Ci się nie przyda.
        ja na Twoim miejscu nie miałbym więcej pytań :)
        • Gość: ; Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 21:26
          nie mówię że za nic mają 5 ale mieć oceny końcowe na studiach za napisanie referatu jest śmieszne poprostu.. a wiem że tak jest

a przedmiotów matematycznych na uniwersytetach jest naprawdę sporo, ale ci z PWSZ nawet pewnie kalkulatora rozbudowanego matematycznie na oczy nie widzieli
          • Gość: on Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 12:33
            ja chodziłem. widziałem taki kalkulator, czym Cię pewnie zdziwię :). chodzę teraz do innej uczeli państwoej w warszawie i mam zaliczenia na podstawie referatu lub prezentacji nawet na głupią obecność, wszystko zależy od wykładowcy... W PWSZ nie chcieli robić zaliczeń na podstawie referatów, gdybyś sama chodziła tam to byś wiedziała
            • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 13:44
              Co nie zmienia faktu, że poziom z pewnością jest tam o wiele niższy. Gdybym był pracodawcą i miał jakiś wybór, na pewno nie zatrudniłbym osoby po PWSZ, choćby dlatego że ma niskie ambicje.
              • Gość: on Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 16:08
                poziom gdzie ja teraz chodzę jest taki, że wszystkie egazminy, kolokwia co rok są takie sama więc nie ma co tu mówić o poziomie mając wszystkie odpowiedzi. nie sądzę, żebym miał niskie ambicje... studiując i pracując w dobrej firmie...
              • Gość: on Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 16:21
                teraz nie liczy się szkoła a doświadczenie i umiejętności w pracy, skoro jesteś taki ambitny to po co się wypowiadasz na forum i to na temat szkoły, której nie ukończyłeś. to, że jesteś na WUM to nie znaczy, że masz komentować poziom. już widzę Twoje nastwienie do przyszłych pacjentów.....
                • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 18:00
                  Na szczęście swoich pacjentów nie będę rozliczał z wiedzy ;] Nie wiedziałem, że jest to wątek tylko dla studentów ekonomii PWSZ, bo być może darowałbym sobie komentarz. Na swoich studiach nie spotkałem się z zaliczeniami na podstawie referatów czy obecności,a i pytania na egzaminach zmieniają się z każdym rokiem. Hmm i coś mi się wydaje, że nie jest to jedyna taka uczelnia tylko jedna z wielu, gdzie jednak czegoś się wymaga
                  • Gość: qwaq Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 20:26
                    dokładnie.. i dziwią się że jest teraz tylu bezrobotnych magistrów jak takiego magistra to teraz można mieć za nic
                    • Gość: on Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 11:53
                      aktualnie studiuje w warszawie na panstowej uczelni i mam prace i jestem po PWSZ
                      • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 14:00

Jesteś po PWSZ i nadal studiujesz? Sam widzisz ;) Może autorka wątku woli skończyć jedne studia, raz a dobrze. Wybór należy do niej. Każdy chwali swoje studia i nie ma w tym nic dziwnego. Fakt jest jedynie taki, że część osób mija się z prawdą. I jeszcze jedno: są różne państwowe uczelnie w Warszawie, na których wykładana jest ekonomia. I myślę, że nie ma co porównywać SGH i np. Wyższej Szkoły Ekonomiczno - Informatycznej. Chociaż i tak pewnie się ktoś znajdzie i powie, że przedmioty są te same, liczba godzin ta sama bla bla bla...
                        PWSZ tez jest uczelnią państwową i w niektórych sytuacjach jest dobrym wyborem :)
                        • Gość: 0 Re: ekonomia na pwsz IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 16:56
                          ,,Jesteś po PWSZ i nadal studiujesz? Sam widzisz ;) ''
                          No bo pewnie najpierw zrobił licencjat na PWSZ a teraz jest na magisterskich w Warszawie.Myśl studencie WUM-to nie boli ;)
                  • Gość: do studenta WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 16:54
                    Studiujesz na WUM i nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Przecież osoba pyta wyraźnie o poziom na PWSZ i chyba LOGICZNE jest,że kieruje swój post to studentów tej uczelni,bo oni wiedzą jak tam jest.Takich to później mamy ,,wykształconych ,,lekarzy'''' o ile medycynę studiujesz ;]
                    A jeśli ktoś chodzi do PWSZ,nie oznacza iż nie ma on ambicji.Czasami tak się w życiu ułoży,że człowiek nie może wyjechać i trzeba docenić,że w ogóle chcę się dalej uczyć/rozwijać.Absolwentów z Krasiniaka i dwójki też znajdziesz w tej szkole.
                    • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 18:48

PWSZ tez jest uczelnią państwową i w niektórych sytuacjach jest dobrym wyborem :)

Tak napisałem w swoim poprzednim komentarzu. I właśnie to miałem na myśli, ze nie każdy ma szansę wyjechać studiować w dużym mieście akademickim, choćby ze względów materialnych. Nie jestem studentem PWSZ i już dawno przestałbym się wypowiadać w tym temacie, gdyby niektórzy forumowicze nie wchodzili ze mną w dyskusję. Słowa "myślenie nie boli" użytkownika "ON" źle świadczą raczej o autorze niż o adresacie. Są mniej więcej tyle warte co np. "żal.pl" czy tym podobne. Ja nie jestem studentem PWSZ, ale przynajmniej wyraziłem swoją opinię i wnoszę do tematu o wiele więcej niż Ty. I z kolei jakbyś Ty umiał/umiała czytać ze zrozumieniem, to byś wiedziała że autor tematu nie prosił o krytykowanie i obrażanie innych użytkowników, bo sam/sama nie przedstawiłaś swojej opinii o ekonomii na PWSZ, nawet jeśli jesteś studentem.
                      Na PWSZ też studiują absolwenci Krasiniaka i dwójki - oczywiście muszę się z Tobą zgodzić, bo sam znam takich. Ale muszę też dodać, że w większości nie byli to wybitni uczniowie swego czasu i jakby to powiedzieć: skupiali się jedynie na przechodzeniu do kolejnych klas. Znowu podkreślę, że nie wszyscy. Ale pewnie na PWSZ mało jest studentów, którzy z matury rozszerzonej z wymaganych na danym kierunku przedmiotów mieli wynik >80% z każdego. I tak zaraz ktoś doda, że nie jest to żaden wyznacznik wiedzy. To jak ktoś zna inny mierzalny to chętnie się z nim zapoznam. Pozdrawiam
                      • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 18:51
                        Jeszcze tylko dodam, że nie studiuję na kierunku lekarskim, a jednak myślę, że lekarzy mamy raczej z dużą wiedzą. Są jedynie "źle wychowani". Ale to nie ich wina tylko społeczeństwa, w tym pacjentów, którzy na za wiele im pozwalają ;]
                        • Gość: 0 Re: ekonomia na pwsz IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 22:23
                          ,,Jeszcze tylko dodam, że nie studiuję na kierunku lekarskim, a jednak myślę, że lekarzy mamy raczej z dużą wiedzą. Są jedynie "źle wychowani". Ale to nie ich wina tylko społeczeństwa, w tym pacjentów, którzy na za wiele im pozwalają ;] ''
                          Poziom ich wiedzy jest taki sam jak poziom ich kultury.Wielu z nich nie potrafi odróżnić zatrucia pokarmowego od wyrostka robaczkowego ani nawet nie wie jak wygląda śledziona.
                      • Gość: . Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 19:02
                        "Słowa "myślenie nie boli" użytkownika "ON" " to ktoś inny pisał inny użytkownik
                        • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 19:05
                          Tak, zaszła pomyłka. To był użytkownik "0". Przepraszam forumowicza "on" za pomyłkę.
                      • Gość: 0 Re: ekonomia na pwsz IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 22:21
                        ,,I z kolei jakbyś Ty umiał/umiała czytać ze zrozumieniem, to byś wiedziała że autor tematu nie prosił o krytykowanie i obrażanie innych użytkowników, bo sam/sama nie przedstawiłaś swojej opinii o ekonomii na PWSZ, nawet jeśli jesteś studentem. ''

A niby w jaki sposób możesz napisać cokolwiek o poziomie szkoły jeśli do niej nie uczęszczasz? Autora interesują zapewne fakty o tej szkole a ty możesz co najwyżej skopiować to co usłyszałeś od kogoś.
                        • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 22:38
                          Gdybym był pracodawcą i miał jakiś wybór, na pewno nie zatrudniłbym osoby po PWSZ, choćby dlatego że ma niskie ambicje.
                          To moja pierwsza wypowiedz w tym temacie. Jak widzisz, zabrałem głos jako hipotetyczny pracodawca, a nie jako student PWSZ. A Ty jesteś studentem PWSZ? To już Twój drugi komentarz, a nie wyraziłeś swojej opinii. Więc po co się w takim razie odzywasz?
                          • Gość: 0 Re: ekonomia na pwsz IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 22:56
                            Odpowiem cytując Ciebie,,już dawno przestałbym się wypowiadać w tym temacie, gdyby niektórzy forumowicze nie wchodzili ze mną w dyskusję.''Ty robisz offtop więc Twoje zarzuty są nie na miejscu.
                            Na tym kończę tą jałową dyskusję.
                        • Gość: student WUM Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 22:59
                          I jeszcze jedno: skąd to myślenie, że jako student innej uczelni nie mam prawa wiedzieć jak jest na PWSZ i komentować tematy z tym związane? Czy kardiolog musi mieć chore serce? Idąc Twoją drogą, w popularnym ostatnio temacie na forum: "Krasiniak czy dwójka" głos mogą zabierać jedynie osoby, które uczyły się w obu z tych szkół i to najlepiej jednocześnie.
                          • Gość: 0 Re: ekonomia na pwsz IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 17:06
                            A skąd masz wiedzieć jak jest w PWSZ jeśli nigdy tam nie studiowałeś? Pomyśl trochę.Możesz powtórzyć to co usłyszałeś,ale twoja opinia nie będzie miarodajna.
          • Gość: x Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 23:27
            Gość portalu: ; napisał(a):

> nie mówię że za nic mają 5 ale mieć oceny końcowe na studiach za napisanie refe
            > ratu jest śmieszne poprostu.. a wiem że tak jest
            > a przedmiotów matematycznych na uniwersytetach jest naprawdę sporo, ale ci z PWSZ nawet pewnie kalkulatora rozbudowanego matematycznie na oczy nie widzieli

Widać, że nie studiowałeś/-aś w PWSZ i jednak nie znasz nikogo z kierunku Ekonomia :)
            Rozbudowane kalkulatory to codzienne narzędzia pracy na przedmiotach matematycznych.
            Powiem tak: można wiele się nauczyć nie inwestując tym samym pieniędzy w mieszkanie w Wa-wie lub tym podobnych.
            PWSZ to nie to samo co ciechanowska WSM lub WSBiZ - i to powinni rozróżniać wszyscy, którzy w ogóle wypowiadają się w tym wątku.
        • nela12345 Re: ekonomia na pwsz 01.09.11, 10:55
          Uważam, że studenci w prywatnej uczelni są na różnym poziomie. Ale zajęcia i wykłady często na równie wysokim jak na uczelni państwowej. Dodatkowo najczęsciej prywatne uczelnie dbają o swoich studentów (więcej konsultacji, mniejsze grupy ćwiczeniowe itd). Więc to od osoby zależy czy idzie na studia po papierek czy po wiedzę.
      • Gość: x Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 23:29
        Gość portalu: as napisał(a):

> a mieszkam z osobami z ekonomii
        > w Wawie które studiują na uniwersytecie, kończyły kracha , zdawały maturę z mat
        > y rozszerzoną i naprawdę miały w lic. z maty dobre oceny , uczą się naprawdę du
        > żoooo i oceny mają w granicach 3/4 czasami poprawki no to ja już chyba na Twoim
        > miejscu nie miałabym więcej pytań :P

Dziwne, bo osoby z Kracha wcale nie wyróżniają się wynikami w nauce w PWSZ. Uwierz :) Wręcz przeciwnie, ale nie będę uzasadniać, bo to temat o PWSZ a nie elicie z krasiniaka.
      • Gość: ed Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 21:45
        portalu: as napisał(a)chodziłam do liceum z osobami które z maty miały ledwo 2, czasami nawet naciąganą nie zdawały matmy na maturze nawet podstawowej i studiują już tam na 3 roku dziennie i mają 5tki to chyba o czymś świadczy??
        Ano świadczy, że chodząc do Kracha nie "pobierały" należnych korepetycji. Sam znam takiego absolwenta Krasiniaka, który oblał i powtarzał klasę z powodu fizyki, bo nie pobierał korepetycji, a na studiach na UMK poszło mu znakomicie.
    • Gość: jarek Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 01:11
      Witam,ja obecnie jestem studentem PWSZ,jest to mój drugi kierunek,pierwszego niestety nie ukończyłem.Jeżeli chcesz się tu dużo nauczyć,wynieść odpowiednią wiedzę nie będzie w tym żadnych problemów,poziom nauczania jest na dobrym poziomie,wykładowcy bardzo życzliwi.
      Pierwszego kierunku w Wawce nie ukończyłem,mimo sporej ilości czasu poświęconego na naukę,czasem nie zaliczałem,choć prace były dobre,studenci przez niektórych wykładowców traktowani jak ,,śmieci" itp.
      Studia wiadomo nie powinny dostarczyć tylko wiedzy,ale ,, sposobu rozmowy " ,zachowania,kontaktu z ludźmi.
      Osobiście jak miałbym wybór iść na pierwszy kierunek jeszcze raz na pewno bym tego nie zrobił,wybrałbym PWSZ.
      • Gość: m Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 09:06
        To niestety również będzie mój drugi wybór, bo na politechnice było kiepsko, zostały mi 4 egzaminy i 1 ćw do obrony a pewnie to będzie ciągnąć się latami dlatego chcę zacząć coś w zupełnie innym kierunku.
        Dziękuję wszystkim za zamieszczone uwagi i opinie.
    • Gość: Ex-student Re: ekonomia na pwsz IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 20:50
      Ekonomia na PWSZ? Absolutnie nie polecam. Badziew totalny. I nie chodzi mi tylko o ten nudny i tendencyjny kierunek jakim jest ekonomia (bo tylko ludzie bez pomysłu na przyszłość wybierają ekonomię), ale także o uczelnię. Bałagan, burdel i Meksyk na kółkach. Biorą wszystkich i przepuszczają wszystkich. Debile nie umiejący tabliczki mnożenia, będący mocno na bakier z ortografią i z poważnymi brakami w wiedzy ogólnej wychodzą z licencjatami. A potem mając papier w ręku pracy i tak ni ma. To już o wiele lepiej iść na inżynierię. Tyle w temacie.
    • Gość: xx Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 09:52
      moi znajomi tam się uczą ciągle odwołują im zajęcia i zwalniają ich do domu...
      ja osobiście studiuję ekonomię na UWM i polecam ta uczelnię no i za pomocą referatu nie ma możliwości aby zaliczyć jakiś przedmiot tylko trzeba wykazać się wiedzą ;P
      • Gość: ania Re: ekonomia na pwsz IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 10:04
        brednie piszesz o odwołanych zajęciach najbardziej okupowany kierunek
        • Gość: Ex-student Re: ekonomia na pwsz IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.11, 11:09
          A potem dziwne, że nie ma pracy dla "ekonomisty"...
          • Gość: aaa Re: ekonomia na pwsz IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 10:31
            i tak nie ma pracy i tak wiec po co te studia, tylko doswiadczenie sie liczy
      • Gość: a Re: ekonomia na pwsz IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 12:47
        ale sciema. nie dosc ze zaliczaja za referat to i za obecnosci.......
    • Gość: dorota Re: ekonomia na pwsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:23
      ja jestem nz pierwszym roku i uwazam ze w ogole szkoła pwsz jest przyjazna szkoła, ale jesli chodzi o nauke to jest cieżko. ta matematyka, statystyka..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka