Dodaj do ulubionych

Brudas - deptak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 21:45
Dlaczego ciechanowski deptak jest taki brudny.Dzisiaj polewali go wodą.Raczej go schładzali niż czyścili.A ekipa sprzatająca - bez komentarza.Raczej nie wiedzieli jak obsługiwać szczotkę na kiju. Ubrani we własne ubrania, nieprzystosowane do tego rodzaju prac, a jeden Pan około godziny 12.00 był jeszcze w kurtce ( może lubi gorąco!).
Chyba było wiadomo, że deptak wykonany z takich materiałów ( granit i klinkier ) trzeba myć ( czyścić).
Obserwuj wątek
    • Gość: żabka Re: Brudas - deptak IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 22:06
      zgadzam się z Tobą, codziennie rano idąc do pracy omijam przeszkody (czytaj śmieci) Jest tak brudno, wszystkie śmieci z koszy i nie tylko są na naszym deptaku to jest tragedia. W ogóle moim zdaniem robiąc deptak wycinając drzewa trzeba było pomyśleć jak to wszystko będzie wyglądać, drzewa chociaż zasłaniały te obdrapane budynki teraz jak się przechodzi nawet nie trzeba nadwyrężać oczu by widzieć jak główna ulica jest brudna i zaniedbana.
    • Gość: Ewa Re: Brudas - deptak IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 22:08
      Fakt, brudno jest strasznie, zwłaszcza przy punktach z lodami. Tam dzieci gubią te lody z wafelków, potem jest plama i wygląda to obrzydliwie. A te wdeptane gumy do żucia wygladają gorzej niż psie kupy.
      • Gość: . Re: Brudas - deptak IP: *.play-internet.pl 03.06.11, 23:46
        Ojej,pan był w kurtce do 13.No coś strasznego!
    • Gość: zaTroskany Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 23:48
      Wam deptak wybudować to był błąd, wystarczyło trochę chodnika zrobic i asfalt dac:-(
      • Gość: Personatus Re: Brudas - deptak IP: *.tktelekom.pl 04.06.11, 08:19
        Nieprawdaż?! Miasto Parchów i dzikusów!
    • Gość: zgredek Re: Brudas - deptak IP: *.multimo.pl 04.06.11, 11:29
      Pana w kurtce o poludniu powinni zamknac!!!!!! Toz to przestepstwo!!! Obdrapane kamienice proponuje obsadzic mchem. Nie bedzie widac zaniedbania wlascicieli.
      Co 20 metrow powinien stac pracownik z workiem na smieci i jak zobaczy kogos z papierkiem sledzic do momentu znalezienia sie papierka w worku.
      Przeciez to MY mieszkancy smiecimy, rzucamy gumy itd itp.
      • Gość: de Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 12:37
        dlatego ja wole mieszkac na wsi cisza i spokoj
        a w ciechanowie to sami debile brudasy i smieciarze :D hahah dobrze wam tak
        • Gość: Personatus Re: Brudas - deptak IP: *.tktelekom.pl 04.06.11, 13:08
          No widzisz jak ci dobrze...
        • Gość: sztrlitz Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 13:31
          to są ci co wyjechali ze wsi do miasta
          • Gość: Violka Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 14:08
            Często przychodzę na deptak z dziećmi, bo starszy pojeździ na rolkach a młodzy ciągle zawiera nowe znajomości :) Obserwacji nt. zachowania na deptaku mam mnóstwo. Powiem szczerze, że sie posuwam do zwracania uwagi brudasom, bo mnie szlag trafia, co potrafią. Apel do matek: od małego uczyć kulturalnego zachowania, nie wystarczy siedzieć z koleżanką na ławeczce, a dzeciak w tym czasie wynosi kamyki spod drzewek na środek ulicy albo rozlewa soczek!
            • Gość: Sonia Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 15:56
              Też zwracam uwagę i zdarza mi sie usłyszeć wulgarną odzywkę w odpowiedzi. Zastanawiam się, czy w domu też rzucają śmieci na podłogę. Wielu ciechanowian nie dorosło do życia w cywilizacji. Odszorowali deptak do czysta a ja zastanawiam się na jak długo. Dzień, dwa, góra tydzień. Ale oczekiwania wszyscy mają, że ho ho, tylko od siebie nie wymagają.
    • Gość: Oll Re: Brudas - deptak IP: *.play-internet.pl 04.06.11, 22:43
      Pan był w kurtce o 12?! Dlaczego nikt nie zawiadomił policji! :D
      • Gość: z Aleksy Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 00:10
        ponieważ czegoś trzeba się czepnąć, każdy nawet absurdalny powód jest ok.
        Wg ostatnich doniesień forumowych matołów tylko w ciągu 2 ostatnich dni władza popełniła 2 fatalne błędy: po pierwsze -wyszorowano deptak, po drugie- zorganizowali za dużo imprez. Zgroza, trzeba to powszechnie potępić.
        • Gość: z c-nowa Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 13:41
          Po pierwsze to nie władza polała deptak wodą tylko "ekipa sprzątająca".Po drugie mnie te imprezy nie przeszkadzają .Mam wybór.Albo Warszawska albo z dala od "imprezy" - na szczęście nie mieszkam blisko tej ulicy. To ja decyduję czy będę na imprezie czy nie.
          Mam taki zwyczaj, że jak siadam do komputera to sprawdzam czy jest czysty.Jeśli tak to zaczynam na nim pracować.Polecam.Wszystko lepiej i wyraźniej widać.Ale jak komuś nie przeszkadza kurz i inne farfocle na komputerze to jego sprawa.Podobnie jest z deptakiem.Są esteci i ...
          Pozdrawiam
      • Gość: letnik Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 13:32
        To proszę wejść w południe, w upalny dzień na Warszawską, w odzieży typu kurtka i zechcieć posiedzieć na ławeczce nie wspominając o jakiejkolwiek pracy w takim ubraniu.
        Ja nie potrafię ale cóż być może trafiają się wyjątki.
        Więcej samokrytycyzmu!
        • Gość: Oll Re: Brudas - deptak IP: *.play-internet.pl 05.06.11, 18:12
          A co ma do tego samokrytycyzm? Jak ktoś chce to może siedzieć nawet i na plaży,w upalny dzień w kożuchu,rękawiczkach i czapce i innym nic do tego.Za wiele czasu wolnego macie widać i szukacie sensacji.
          • Gość: oczko Re: Brudas - deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 18:47
            Prosty sposób na pozbycie się brudasów. Po co mamy monitoring. Częściej zaglądac i karac mandatami wszystkich brudzących. Za nieletnich rodzice powinni płacic. Dostaną po kieszeni przestaną brudzic. Kierowca żle zaparkuje samochód i po pewnym czasie przyychodzi z UM smutny pan z mandatem -średnio 300 zł. Dlaczego tego samego nie mozna zrobic w stosunku do brudasów. Straż miejska powinna ruszyc dupy i po cywilnemu przejśc siś kilka razy dziennie - wystawiac mandaty .Przy okazji podreperują kasę miejską. Najgorszy brud i bajzel jest przy sklepie MERKURY. Małolaty srednio 13 lat okupują ławki palą, brudzą,blużnia. Gzie są rodzice , gdzie policja.Młoda dama 12 lat zaczepia np dorosłego mezczyznę i mówwi" daj papierosa" , facet odpowiada że nie pali , na to malolata 12 lat " h..j ci w dupe" Takie odzywki słyszy sie na deptaku nagminnie. Obok siedzą matki z dziecmi, przechodzą osoby dorosłe i żadnej reakcji. Gdzie rodzice Tych dzieci, gdzie szkoła.
            • Gość: e Re: Brudas - deptak IP: *.centertel.pl 06.06.11, 12:10
              www.ciechtivi.pl/wielkie-szorowanie-deptaku/
    • Gość: mniasto informÓje 1. Lody z deptaka połykamy w całości ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:32
      lub spożywamy w domu.
      2. Na deptak przychodzimy z obuwiem na zmianę (kapcie lub klapki)
      3. Jeżeli kosze na śmieci są już zapełnione to prosimy zabierać śmieci do domu lub samemu zutylizować ,a najlepiej przynosić podręczny kosz na śmieci.
      4. Właściciele przyległych do deptaka kamienic winni są codziennie wychodzić z wiaderkiem i szorować szczotą deptak (mimo wysokich opłat i podatków jakie płacą za możliwość prowadzenia usług w swych lokalach)
      5. Gumy do żucia przyklejamy do włosów lub połykamy.
    • Gość: lena Re: Brudas - deptak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 13:04
      Sprzątanie deptaka w ten sposób to kolejna porażka władz miasta.
      Trzeba zakupić lepszy sprzęt plus lepszy monitorin i chamów, brudasów wychowywać trzepiąć po kieszeni a zaczynać od najmłodszych i bez taryfy ulgowej.
      HONKONG , SINGAPUR od nich braĆ przykład a tam KACZYZMU NIET :-)))

Wyobraźcie sobie miejsce na ziemi, gdzie ludzie różnych ras i wyznań żyją w spokoju. Gdzie na jednej ulicy, tuż obok meczetu stoi kościół katolicki lub hinduska gophura, gdzie luksusowe samochody, z ubranymi w garnitury kierowcami zatrzymują się przed pieszym i to wcale nie tylko na pasach, gdzie w gazetach można znaleźć wielkie nagłówki artykułów typu "co zrobić aby obcokrajowcy czuli się u nas jeszcze lepiej", miejsce gdzie za jedzenie w metrze płaci się karę w wysokości 660 USD, a za palenie papierosów w miejscu publicznym - 1000 USD. Wyobraźcie sobie miejsce sterylnie czyste, w którym od lat funkcjonuje zakaz żucia gumy w miejscach innych niż miejsce zamieszkania lub miejsce pracy, gdzie ludzie sprawiają wrażenie szczęśliwych i wiecznie uśmiechniętych. Taki właśnie jest Singapur, niewielkie państwo - miasto, na południowym krańcu Półwyspu Malajskiego, położone zaledwie 100 km na północ od równika.

www.transazja.pl/blog/28,29-wpis540-Singapore,Singapur.html
      • Gość: . Re: Brudas - deptak IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 13:27
        Myślałam,że masz na myśli więzienie.
        Jak komuś źle w Polsce to Singapur czeka,ale wątpię aby wiecznie zrzędzący Ciechanowianie byli zadowoleni z zakazu życia gumy tudzież jedzenia w metrze.Niedługo rzeczywiście na wasz deptak będzie można przyjść tylko w kapciach i nieruchomo siedzieć na ławce.Żałosne.
        • Gość: Zytka Brudasy mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 21:31
          Żałosne to jest to, że ludzie nie potrafią się zachować kulturalnie w miejscach publicznych. Żeby nie pluć gumą na ziemię i nie przylepiać jej do ławek albo papierów nie rzucać pod nogi -strasze wymagania. Nie ma co ironizować, nikt nie oczekuje chodzenia po deptaku w kapciach i nieruchomego siedzenia na ławce. Mnie nie przeszkadzają rowerzyści, bawiące się dzieci, deskorolkarze, głośna młodzież, tylko niechlujne brudasy.
          • Gość: kama Re: Brudasy mieszkańcy IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 01:38
            Nie brudzi nikt inny jak tylko mieszkańcy. Narzekać to łatwo, a zwrócić uwagi nie można. Przychodzą mamusie z dziećmi, rozwalą dupska (za przeproszeniem) na tych i tak gadają. O.K., ja im nie bronię, ale dzieci w tym czasie biegają, biorą spod drzewek kamyczki i rzucają nimi na środek. Potem dzidzia bierze rączki do buzi i nikt nie wie skąd dzidzia chora, a no ba, pieski na drzewka sikają co też jest nieuniknione. Ale jak by raz przy... mandat to już by pieski nie sikały, smycz by była skrócona, mamusie by dzieci pilnowały, młodzież by nie śmieciła i można tak jeszcze długo wymieniać. No ale po co? Policja i straż miejska co nie spojrzę robi sobie powolny objazd po deptaku, ale jeszcze nigdy nie widziałam, żeby mandat wypisywali, a mieszkam zaraz przy Warszawskiej. Pomysł był dobry, tylko wszystko niedograne.
            • Gość: . Re: Brudasy mieszkańcy IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 10:58
              Co ty psu sikać zabronisz? Normalna ty jesteś?!
              Oburzają mnie takie posty.Co jak co,bo kupę po psie trzeba sprzątnąć,ale zabraniać psu załatwiać potrzeb fizjologicznych na dworze to przegięcie.Pies to żywa istota,możemy mamy wszystkim psom z Ciechanowa cewniki pozakładać? Pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka