Dodaj do ulubionych

Strona ze śmieciarzami z domków.

IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 22:05
Drodzy śmieciarze wkrótce powstanie strona z filmami z waszych wyczynów.
Co więcej będzie jak by przy błogosławieństwie Lasów Państwowych ponieważ będą tam również śmieciarze z lasu.
A i jedna rada. Jakiś bolszewik stwierdził że skoro kontenery są puste przy blokach to można wrzucać.
Wrzuć komunisto do sąsiada, też ma pewnie pusty :-)
Nie stać cię brudasie, nie oznacza że ja mam płacić za ciebie. Zapraszam na Białoruś lub w inne strony gdzie panuje urawniłowka.
Ja nie mam zamiaru dokładać grosza do ciebie. Masz za dużo śmieci ? Obniż sobie stopę życiową.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... ... Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 22:39
      Właścicielem kontenerów na śmieci i śmieci wrzuconych do kontenerów jest puk. Tylko puk w sprawie kontenerów i śmieci w kontenerach może fornalnie publicznie zajmować stanowisko wobec społeczeństwa. Każde pokazywanie przez nieuprawnionych samozwańczych stróżów śmietnikowych jakichś filmików w necie jak ludzie wrzucają śmieci do kontenerów będzie spełniało znamiona nękania konkretnych obywateli co jest zagrożone wysokimi karami. Życzę powodzenia takim aktywistom filmowcom w postępowaniach karnych na wniosek pokrzywdzonych nękanych obywateli.
      • Gość: sanacja Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 23:14
        Mylisz się słonko.
        Wrzuć jeden worek do mojego śmietnika i masz sprawę cywilną wytoczoną przez moją wspólnotę. Jak już szukasz w google to zrób to z głową.
        A co do pokazywania śmieciarzy. Widzisz śmietnik jest miejscem publicznym. Nikt nie może zabronić mi go filmować, fotografować etc. Jeżeli przez przypadek znajdziesz się ze swoim autkiem w jego okolicy wrzucając do niego śmieci to twoja sprawa.
      • Gość: Sanacja Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 23:20
        Poza tym Lasy Państwowe będą bardzo rade, co więcej zachęcają do tego aby dostarczać im filmy i zdjęcia z brudasami z lasów.
        Drugi ruch to że jeżeli brudas twierdzi że może wrzucać do mojego śmietnika, to samo zrobimy My, mieszkańcy bloku z jego śmietnikiem.
        Przywieziemy mu worki naszych śmieci do jego kontenera :-)
        Proste, nie stać cię biedaku to mieszkaj w chlewie, tyle w temacie.
        • Gość: ups Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 00:45
          co, blady strach padł na podrzucaczy? dobrze wam tak, śmieciarzom. przyszła kryska na matyska. sanacja, jestem z tobą
          • Gość: nowy prezes Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: 213.199.253.* 11.06.11, 22:07
            mam nadzieję ,że nowy prezes zrobi tam porządek. teraz paliwa śmieciarze nie kradną bo ich pilnują ,ale dalej biorą śmieci na lewo. nikt śmieciar nie waży więc 10 złotych poza śmitenikiem to dobra cena. Na swojej trasie Krzynka (urbański K) nie pije więc bierze kasę z jednegodnia ma nawet 500 złotych na lewo
        • ciech001 Re: Strona ze śmieciarzami z domków. 08.06.11, 12:01
          Nie bardzo rozumiem, o co chodzi w temacie "brudasów z domków"?
          Bywałem w wielu domkach i było tam o wiele czyściej niż na korytarzach i klatkach schodowych w blokach. Czyżby temu też byli winni mieszkańcy domków jednorodzinnych?
          Poza tym, w lasach to grilują (niemiłosiernie śmiecąc) głownie mieszkańcy blokowisk a nie domków.
          Jeśli chodzi zaś o podrzucanie śmieci - cóż, lepiej do komunalnych kontenerów niż na pola lub do lasu.
          Swoją drogą, najwięcej śmieci widziałem na poboczach dróg, może tam też wystawimy jakieś kamerki, jak Wielki Brat - to już na całego ...
          POdglądać, POdsłuchiwać, nie otake POlske walczyliśmy ...
      • Gość: Sanacja Do biedaków z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 23:07
        Skoro ciebie nie stać to się przeprowadź. A jak zobaczę ciebie z workiem przy śmietniku mojej wspólnoty to będziesz miał sprawę cywilną i tyle w temacie.
    • Gość: x Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 01:02
      Świetnie :)

PS. Załóż stronę na serwerze w USA to ci nic nie zrobią, haha.
      • Gość: Agata Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 04:28
        jak czytam posty takie jak sanacja wypisuje to własnym oczom nie wierzę.Wy macie chyba za dużo wolnego czasu.Lepiej za robotę byście się wzięli.Chore miasto chorych ludzi :/
        • Gość: Sanacja do Agatki IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 06:18
          Agatko najlepiej podwinąć ogonek i schować się w norce ?
          To nie te czasy. Poza tym to nie mój pomysł, dały go Lasy Państwowe w odniesieniu
          do brudasów niszczących i zaśmiecających lasy.
          Nikt nie karze Ci sieroto ratować świata i być matką teresą. Tu chodzi o własny tyłek, własne podwórko. Czysto w najbliższym lesie w którym wypoczywam w weekend i brak płacenia za wywóz śmieci innych niż moje.
          Paranoją jest to że ktoś kto bierze kredyt na 30 lat aby postawić domek nie ma kilkudziesięciu złotych na wywóz śmieci.
          To jest coś co nazywa się kołtuństwem, dziadostwem, przypałem, brakiem klasy etc.
          Ciechanów to nie kołchoz i tutaj każdy płaci za siebie. PUK i moja wspólnota mieszkaniowa to nie Miejski Ośrodek Pomocy.
          Jeżeli brudasów i resztę parchu zachęcam o zgłoszenie się do instytucji charytatywnych w celu pomocy finansowania ich wywózki śmieci.
          Jeżeli zrobisz to brudasie w naszym śmietniku będziesz miał sprawę cywilną w sądzie.
          • Gość: Piotr Re: do Agatki IP: 213.199.253.* 07.06.11, 06:39
            Zajęcie sobie znalazł, śmietnik będzie fotografować..Ludzie wam coś się robi, kompleks jakiś? Bo ktoś ma domek a Wy nie? Czyli lepiej u kogoś niech śmieci gniją, ale Ty do "swojego" śmietnika nie pozwolisz wrzucić pomimo tego, że jest pusty a i tak stałą kwotę płacisz?
            • Gość: EW Re: do Agatki IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 08:16
              Zgadzam się z Sanacją co do meriyum sprawy, ale ton jakim ta osoba pisze jest dla mnie nie do przyjęcia... mierzi mnie taka retoryka.
              jad, ironia, cynizm.... fuj...........
              • Gość: pojebany Brudasy z P.artii O.szustów IP: *.180.11.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.11, 08:25
                Dziękujemy ferajnie z P.artii O.szustów za ciągłe podwyżki cen za wywóz śmieci. Cieszymy się ogromnie, że robicie udane deale z wysypiskiem pod Ciechanowem. To wszystko na co stać przewodnią siłę narodu pod światłym przywództwem ryżego, który ma Tolę i jego powiatowego namiestnika Waldiego.
            • Gość: kol Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:27
              To za Ciebie "bogaty Piotrze z domków" mają płacić "biedne ludzie z kompleksami z bloków"?
              Drogi Piotrze szczyć się swym domkiem w rodzinie i wśród znajomych ale wiedz że nie każdy chce mieś swój piękny domek. Ja np. nie mam zamiaru kosić trawy, dbć o pososję, bawić się w palacz itp. Lubię wygodę i z bloku mnie nie wyciągniesz mimo że pewnie mogbym sobie pozwolić na jego posiadanie.
              A jeśli gniją ci zaległe śmieci zadzwoń do PUK to wywiozą i nie bedziesz musiał wracając z pracy zaglądać do mojego śmietnika czy pusty stoi czy nie i czy twoje śmieci się zmieszczą :) Miejcie trochę godności i wzajemnego szacunku!
              • Gość: ? Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:33
                Nie pojmie tego.
              • Gość: w Re: do Agatki IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 08:35
                Kol, przyganiał kocioł garnkowi... ilez w was złości i nienawiści.... ty z kolei udawadniasz Piotrowi jak to bardzo nie chcesz mieć swojego domu takim językiem, że twoje słowa wydają się niewarygodne....

Polak Polakowi wilkiem, ech narodzie opamiętaj się.
                • Gość: pojebany Re: do Agatki IP: *.146.10.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.11, 08:41
                  Wszyscy Polacy to jedna rodzina, kochajmy się więc jak rodzina:) P.artia O.szóstów to świetna ferajna, kocha wszystkich, wszak jest partią miłości i tolerancji, z wyjątkiem, że kto nie z nami, ten przeciwko nam. W dekalogu też stoi: kochaj bliźniego swego jak siebie samego". Ale My, jako społeczeństwo obywatelskie czy jako chrześcijanie mamy to wszystko w dupie, najważniejsze jest przecież jak mamy "wydymać" jeden drugiego. I ciesze się, że nie ma przymusu kochania członków ferajny z P.artii O.szustów, czy gó...jadów wyrzucających swoje śmieci do cudzych śmietników lub do lasu. Lubię nie lubić tych których nie lubię, taki mój wolny wybór:)
                  • Gość: ? Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:43
                    A Ty pie...ij sie w dekiel i polityki tu nie wkrecaj.
                • Gość: ? Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:42
                  Czlowieku! Temat jest prosty. Sprowadza sie do tego KAZDY PLACI ZA SIEBIE.
                  Teksty typu "nie ubedzie wam miejsca w smietniku jak ja swoje podrzuce" "co wam przeszkadza jak wam 1 woreczek podrzuci" "dobrze, ze wyrzuca do kontenera a nie w lesie" utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze niewiele osob potrafi czytac ze zrozumieniem. Niestety.
                • Gość: kol Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 08:53
                  Przepraszam bardzo, ale może jest to naprawdę niewiarygodne ale jest wielu ludzi którzy nie chcą mieś własnego domu mimo że ich na to stać. A wyzywanie od biedaków z kompleksami, poniżanie i branie ich za śmieciowych sponsorów jest szczytem chamstwa.
                  • Gość: oburzony Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 21:04
                    A co na całą taką ogromną dyskusję PUK, właściciel pojemników? Ci co tu maniakalnie są zazdrośni o "swoje" śmietniki to chyba nic z PUK nie mają wspólnego? Chyba, że chodzi o puk, puk, puk pod sufitem jak im się dekiel poluzuje. Ciekawe czy śmietniki im się śnią, czy marzą o śmietnikach, czy wolą śmietniki zielone czy czerwone, czy z błyszczącej blachy? To jak to z wami jest gdy na widok śmietnika was mocno kręci? Czy macie wtedy "odjazd" jak na haju? ha,ha,ha
                    • Gość: do oburzonego Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 08:01
                      pojemniki odpuk dzierżawią spółdzielnie,wspólnoty i często właściciele domów płacąc określone pieniądze.niektórzy płacą też za ich mycie i dezynfekcje.do tego wszyscy płacą za wywóz śmieci.wszyscy ponoszą jeszcze koszty utrzymania porządku przy kotenerach.jeżeli tego nie rozumiesz to dekielek masz mocno poluzowany.jaki jest problem z podrzucaniem świadczy gwłtowny wzrost śmieci w tych gminach,które na podstawie referendów przjeły gospodarkę śmieciami.jest to wzrost nawet do 40 procent
              • Gość: Piotr Re: do Agatki IP: 213.199.253.* 07.06.11, 21:04
                Jak już pisałem w innych "śmieciowych wątkach" nie podrzucam śmieci bo wystarcza mi mój pojemnik i nie szczycę się domkiem tylko nie rozumiem dlaczego niektórzy piszą takim tonem jakby zazdrościli i brzydzili się mieszkańcami domków jednorodzinnych. Nie rozumiem dlaczego ktoś raz podjechał wrzucił jakiś worek i od razu wielkie halo, skoro Wy macie gdzie wrzucić śmieci to co Wam szkodzi jeden worek " z zewnątrz"...
                • Gość: M. Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 21:54
                  Ano dlatego, że to nie jest przypadek jednostkowy, tylko "nagminny". Właściciele domków mają np. podpisaną umowę na wywóz raz na dwa tygodnie, a wiadomo, że 1 gosp. domowe generuje sporo śmieci. Taka częstotliwość opróżniania prywatnego kontenera jest za mała, więc raz na jakiś czas taki Pan Właściciel podkłada świnię "blokowemu kontenerowi", myśląc "i tak wyrzuca tu masa ludzi, to mój jeden woreczek nie zaszkodzi", gorzej jeżeli tak samo pomyslało 100 innych... wtedy taki kontener starcza na jeden dzień. Moi rodzice mają działkę "na Grędzicach", kilka lat temu zarząd zamówił kontenery, niestety działkowicze nie nacieszyli się nim długo, po kilku tygodniach trzeba było zrezygnować, bo okoliczni mieszkańcy zapełniali go w jeden dzień...
                  • Gość: Piotr Re: do Agatki IP: 213.199.253.* 08.06.11, 07:00
                    To zmienia postać rzeczy. A tak nawiasem mówiąc przynajmniej tam gdzie ja mieszkam śmieci są zabierane co tydzień w poniedziałek.
                    • Gość: Anna Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 07:40
                      Zgadzam się z Piotrem. Ja też mam umowę na wybieranie śmieci raz w tygodniu i całkowicie mi to wystarcza i nikomu śmieci nie podrzucam, wręcz przeciwnie, czasem przechodnie wrzucają śmieci do mojego pojemnika, mimo to nie nakręcam o nich filmów do internetu. Takie postępowanie wynika oczywiście z zawiści i kompleksów, że nie posiada się domku tylko jest się zmuszonym mieszkać w blokowisku. Tak na marginesie, ja nie musze bawić się w palacza bo od czasu pieców węglowych wymyślono jeszcze gazowe i inne źródła ciepła, tak że uciążliwości mieszkania we własnym domu nie są chyba większe, natomiast komfort bez porównania.
                      • Gość: właściciel domku Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 08:00
                        Wystarczy wprowadzić przepis, przez Radę Miasta uchwalony, że właściciel domu musi mieć umowę na wywóz nieczystości raz na tydzień i będzie o'key. Ciekaw jestem kto dzisiaj to sprawdził? Tak jest np. z właścicielami sklepów. Proszę sprawdzić kto z nich ma umowy na wywóz. To dotyczy również szamb przydomowych. Mój sąsiad np. wywozi szambo raz na rok. Jest więc pytanie. Czy to oznacza, że się nie myje i nie s....a ? Ma sklep w swoim domu a umowy nie ma na wywóz śmieci bo nie widzę żeby wywozili. Część wystawia do ulicznych koszy, a część opakowań spala w piecu. Smród sam też wącha i się truje. Uczcie ten i wskazujcie kto tak robi to może ludziki się nauczą a na pewno zastanowią co robią ? Pochwalam
                        • Gość: ... ... Re: do Agatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 09:19
                          Oj mamy w Ciechu jakiegoś podglądacza co nie tylko podgląda śmietniki ale szamba i liczy szambiarki. Czy liczysz też szambiarki przed zaśnięciem? Jedna szambiarka, druga szambiarka, trzecia szambiarka, itd. itd. Przy której szambiarce zasypiasz?
                          • Gość: też właściciel Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 10:14
                            Baran będzie zawsze baranem, takie jak nie pojmujesz tego o czym się pisze.
                        • Gość: xxxxxxxxxXXXXXXXXX Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:10
                          Od dość dawna sanepid wymaga okazania umowy na wywóz śmieci ,więc co roku jak bywa moze to sprawdzać

> Wystarczy wprowadzić przepis, przez Radę Miasta uchwalony, że właściciel domu m
                          > usi mieć umowę na wywóz nieczystości raz na tydzień i będzie o'key. Ciekaw jest
                          > em kto dzisiaj to sprawdził? Tak jest np. z właścicielami sklepów. Proszę spraw
                          > dzić kto z nich ma umowy na wywóz. To dotyczy również szamb przydomowych. Mój s
                      • Gość: kol Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 10:02
                        Droga Anno twój piękny i komfortowy domek padł ci chyba na mózg. Bo co on ma wspólnego z chamskim podrzucaniem śmieci. Jest dużo ludzi którzy nie tylko ci zazdroszczą ale i współczują posiadania domku. Popatrz np. na nowe budownictwo gdzie wartość mieszkań przewyższa wartość domku jednorodzinnego i nie były kupowane z braku działek budowlanych w Ciechanowie ale z własnego wyboru i wygody.
                        A tak na marginesie gdzieś ty się dziewczyno wychowała że ten twój domek to szczyt marzeń i powód zazdrości całej okolicy???
                        • Gość: Anna Re: do Agatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:03
                          Ha ha chyba w centrum Warszawy to mieszkanie droższe od domu. Ale mniejsza z tym. To czy ktoś ma jakąś osobistą kulturę czy nie nie zależy od tego gdzie mieszka, w domu czy bloku. Uważam po prostu, iż tracenie czasu na odserwację smietnika jest śmieszne i niepoważne. Oczywiście, to niezbyt ładnie podrzucać śmieci, ale między Bogiem a prawdą to chyba nie jest taka straszna zbrodnia, miejsca wam nie zabraknie przez te kilka dodatkowych worków. O wiele gorsze jest podrzucanie śmieci do lasu lub łąkę czego też często bywam świadkiem.
                          • Gość: kicia Re: do Anny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 13:58
                            No to teraz nas ubawiłaś:))))) Dom domowi nie równy kochana. Pewnie ten twój piękny dom to wart pewnie te milony zł(bo po tyle chodzą mieszkania w centrum Warszawy).
        • Gość: aaaaa Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 09:20
          Czy PUK zdaje sobie sprawę ,że wiele domków jest zamieszkałych ,ale oficjalnie nie oddanych do użytku i wtedy kosza nie załatwi się i ci mogą te śmieci wyrzucać?
      • Gość: Monia Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: 213.199.253.* 11.06.11, 13:33
        Założycielu wątku:) Ty jesyeś jakiś opętany:) Swoją drogą chciałabym mieć tylko takie problemy...
    • Gość: ***** Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 13:04
      miedzy Bogiem a prawdą Anno , To zamów sobie większy pojemnik(dlaczego masz mały pojemnik) i nie będzie rozmowy, ale ty chcesz oszczędzać i podrzucać śmieci innym .
      • Gość: Anna Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 13:51
        Do ***** Czy Ty nie umiesz czytać? A gdzie ja napisałam,że mam za mały pojemnik i podrzucam gdziekolwiek swoje śmieci??? Oj byłyby trudności, że zdaniem matury skoro się nie potrafi czytać tekstu ze zrozumieniem....
    • Gość: . Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 14:55
      Cóż,gdybyście wy zajmowali się czymś pożyteczniejszym niż ciągłe marudzenie i fotografowanie śmietnika to może i was byłoby stać na taki domek.Czytam te forum i oczom własnym nie wierzę.Nie wiedziała,że ludzie z tego miasta są aż tak...specyficzni(bardzo delikatnie mówiąc).
      • Gość: opty Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 15:21
        No a to Polska właśnie...;-( Krew zalewa ze burzujstwo mieszka w domkach a proletariat w blokach? Trzeba było się uczyć a nie szukać każdej okazji aby dokopać tym którym się udało pod pozorem smieciowego problemu;-((((((
        • Gość: Na zdrowy rozum Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 18:00
          Proste jak drut.
          Mieszkańcy domów jednorodzinnych i blokowisk wszyscy wykupują przestrzeń w śmietniku i tylko i wyłącznie oni mają tam prawo pakować swoje śmieci. Co innego jak ktoś przechodzi i wrzuci tam paczkę po np. papierosach, a co innego jak pakuje tam swoje wory [bo ma za mały śmietnik] I nie ważne czy ktoś te wory przywiózł z domku jednorodzinnego czy ze swojego przedsiębiorstwa czy z drugiej np wspólnoty mieszkaniowej. Przestrzeń w śmietniku należy do tego który ją wykupił.
          I tyle w temacie
        • Gość: kol Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 08:37
          Czyli czemu ci wykształceni bogaci burżuje żerują na biednym proletarjacie z bloków na głupich śmieciach. Może chamstwo złodziei i dorobkiewiczów z kredytami budując domy tak się spłukała że nie ma już kasy na wywóz smieci. Bo jak kraść to do końca!
          Jak wiać można wszystkich wrzucić do jednego worka. I jak miło :))
          Nikomu nie chodzi o wytykanie stanu majątkowego ale o chamstwo z przywożeniem śmieci w dużych ilościach. Paczkapo papierosach, papierek po lodach ok. Ale kilka worków rególarnie to przesada.
          Przykłądowo:
          Podjedzie pan Piotr, po nim za 15 min pani Ania, za godzinę pan Oburzony itd. i kontener śmieci się uzbiera.
          I uwieżcie że nie trzeba siedzieć non stop w oknie żeby to zaobserwować bo auto przy śmietniku rzuca się w oczy bo zmykły lokator tam nie parkuje!

• Gość: **** Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 19:58
      Do Anny . Może to ty, jakbyś nie miała trudności ze swoją maturą to byś zrozumiała swój tekst , ale ty nie umiesz czytać nawet własnego tekstu coś napisała. .Tylko przeczyczytaj na głos i powoli.
      • Gość: z bloku Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 21:43
        Mieszkańcy blokowisk płacą co miesiąc w czynszu za wywóz swoich śmieci od osoby. Dlaczego właściciele domków nie płacą od osoby na zasadach określonych dla blokowisk. Przy domach jednorodzinnych powinny stać większe pojemniki a nie te jakie się widzi maleńkie, bo one nie spełniają swojej roli /oczywiście za większą opłatą/ które by zapewniły gromadzenie wszystkich przez nich wyproduktowanych odpadów,wtedy nie byłoby podrzucania śmieci. Sprawiedliwie niech każdy płaci za swoje.
        • Gość: z domku Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 08:36
          Za ten mały pojemnik płacę więcej niż Wy z bloków za możliwość nieograniczonego wyrzucania śmieci. Jak nie wiesz to nie pisz głupot.
          • Gość: Na zdrowy rozum Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 05:19
            Nikt nie jest na siłę związany z PUK. Kup sobie pojemnik na własność, raz na tydzień wywieź sam na wysypisko, weź rachunek i sprawa załatwiona. Będzie taniej. Ewentualnie zawiąż z sąsiadami spółeczkę, wynajmijcie większy kontener i będzie "tanio" jak w blokowiskach. Swoją drogą zawsze podróż zbiorowa autobusem była tańsza niż jazda w pojedynkę samochodem.
      • Gość: Anna Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 08:10
        Do***** Przeczytaj powoli mój tekst i wskaż gdzie napisałam,iż podrzucam komuś śmieci i mam za mały pojemnik. Albo może po prostu naucz się czytać. Na naukę nigdy nie jest za późno, naprawdę.
    • Gość: p Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 22:30
      ładni z domków! Rozumiem, że gdybym przypadkowo przechodził koło któregoś z woreczkiem śmieci - to mogę sobie skorzystać z waszych koszy! No bo po co ma któryś stać pusty...
      • Gość: z domków Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 23:02
        Tak,jasne.Korzystaj śmiało :)
        • Gość: p Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 23:15
          a gdzie? Ja mieszkam na Armii Krajowej, to mam daleko?
      • Gość: Piotr Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: 213.199.253.* 09.06.11, 06:24
        Jeśli ma stać pusty-bardzo proszę ;) Fakt faktem, że w niedzielę wieczorem w śmietniku jest już lekko uchylona klapa..
        • Gość: ufoludek Obserwujcie UFO nie śmietniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 09:29
          Jest na forum taki gościu bardzo spostrzegawczy to powinien zacząć obserwować poważne sprawy a nie marnować takiego talentu na wpatrywanie się w śmietniki i szambiarki.
          Z takim talentem to gościu powinien się wpatrywać w niebo i liczyć przelatujące nad Ciechanowem UFO. Z takim talentem to mógłby naliczyć od 3 do 8 UFO na dobę i powinien zapisywać dokładny czas przelotu a raz na tydzień notatki zanosić do prezydenta miasta. Powinien gościu robić zdjęcia tych UFO nad Ciechanowem i zamieszczać na stronie urzędu miasta. Nie można dłużej marnować takiego talentu.
          • Gość: ufomaniak Re: Obserwujcie UFO nie śmietniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 11:26
            Ooooo leci UFO łał i cóż za niespodzianka wrzuca worek śmieci do kontenera przy moim bloku (bo przecież to nie był bogaty wąćpan z domku:))))))).
            Czekam z wytęskniem na dalsze zjawiska paranormalne!
            • Gość: Abdul wisimulacha Re: Obserwujcie UFO nie śmietniki IP: 213.199.253.* 09.06.11, 11:30
              hehe, ale żeście sobie temat znaleźli :D Ale Sanacja ma rację.
              • Gość: m Re: Obserwujcie UFO nie śmietniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 12:41
                pewnie, że ma. z utęsknieniem czekam na podatek śmieciowy. jak wszyscy go zapłacą skończy się podrzucanie śmieci. wg mnie podrzucanie to zwykłe złodziejstwo. ktoś nie płaci -cudzym kosztem
    • Gość: ***** Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 16:58
      do Anny
      No i dalej nic nie zrozumiałaś a niby po szkole jesteś. Przeczytaj swój pierwszy tekst!!!!
      • Gość: ufoludek Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 18:37
        Robicie z siebie pośmiewisko
      • Gość: Anna Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 09:02
        Do*****
        Oto mój PIERWSZY TEKST: "Zgadzam się z Piotrem. Ja też mam umowę na wybieranie śmieci raz w tygodniu i całkowicie mi to wystarcza i nikomu śmieci nie podrzucam, wręcz przeciwnie, czasem przechodnie wrzucają śmieci do mojego pojemnika, mimo to nie nakręcam o nich filmów do internetu. Takie postępowanie wynika oczywiście z zawiści i kompleksów, że nie posiada się domku tylko jest się zmuszonym mieszkać w blokowisku. Tak na marginesie, ja nie musze bawić się w palacza bo od czasu pieców węglowych wymyślono jeszcze gazowe i inne źródła ciepła, tak że uciążliwości mieszkania we własnym domu nie są chyba większe, natomiast komfort bez porównania. "
        No i gdzie tu jest napisane, że podrzucam komuś śmieci i mam za mały pojemnik??? Jest napisane wręcz coś odwrotnego. Ty naprawdę nie rozumiesz teksu pisanego, udajesz, masz dyslekcję, dysgrafię czy po prostu deficyty umysłowe?
    • Gość: **** Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 09:25
      Ja ci odpowiadałem na tekst z godz. 12:03
      Czytając moją odpowiedź powinnaś zrozumieć ze to chodziło o ten teks, Nie moja wina że nie kumasz bo tą odpowiedz nawet dzieciak by zrozumiał.
      • Gość: Anna Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 10:39
        Do **********
        A oto mój tekst z 12.03 : "Ha ha chyba w centrum Warszawy to mieszkanie droższe od domu. Ale mniejsza z tym. To czy ktoś ma jakąś osobistą kulturę czy nie nie zależy od tego gdzie mieszka, w domu czy bloku. Uważam po prostu, iż tracenie czasu na odserwację smietnika jest śmieszne i niepoważne. Oczywiście, to niezbyt ładnie podrzucać śmieci, ale między Bogiem a prawdą to chyba nie jest taka straszna zbrodnia, miejsca wam nie zabraknie przez te kilka dodatkowych worków. O wiele gorsze jest podrzucanie śmieci do lasu lub łąkę czego też często bywam świadkiem"
        Wskaż miejsce, w którym napisałam, iż ja mam za mały pojemnik i ja podrzucam komuś swoje śmieci. Zastanawiam się, naprawdę jesteś taki rozgarnięty jak kopka siana czy jaja sobie robisz? Bo niemożliwe żeby człowiek myślący nie rozumiał co czyta! Chyba żartujesz sobie albo piszesz z oddziału na Grędzicach...
        • Gość: płacę za śmieci Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: 213.199.253.* 11.06.11, 21:50
          ludzie wykupcie wywóz raz w miesiącu a resztę śmieci wezmą za parę groszy . Biorą od 10 złotych i więcej od kosza. Kszynka [urbański k.] przyzwyczaił klientów powyżej 10 od kosza bo nie pije więc bierze kase. Śmieciar nikt nie waży więc biorą ile mogą.
        • Gość: Sanacja Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 22:06
          Trzymaj swoje śmieci u siebie w ogrodzie albo garażu. Mało mnie to obchodzi. Chyba że chcesz mieć sprawę w sądzie.
          Chyba że kończyłaś korytarze a nie klasy i to przeszkadza ci czytać ze zrozumieniem.
          Naucz się jak reszta bolszewików. Moje to moje, twoje to twoje.
          Ja w dowodzie ciebie nie mam ani twojej rodzinki. To samo ludzie z mojej wspólnoty.
          Trzeba być niewychowanym półgłówkiem żeby przeszło przez myśl wsiąść w samochód i wywalić śmieci do czyjegoś śmietnika.
          Nie wywalacie do swoich sąsiadów ponieważ dostalibyście w łeb, zrobili by wam sprawę.....
          Zwyczajnie się boicie. Więc teraz brudasie jeden z drugim, bójcie się robić to samo na blokowiskach.
          Człowiek który jest dorosły i tak się zachowuje jest śmieciem nie zasługującym na przebywanie w społeczeństwie obywatelskim.
          Jest akcja jest reakcja. Nie mam zamiaru nikogo wychowywać. Zwyczajnie co posieje do niego wróci.
          Chcesz się przekonać jeden z drugim jak przyjemnie jest zapłacić za koszty postępowania sądowego ?
          Proszę bardzo. Zapraszam.....
    • Gość: . Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 00:22
      ty sanacja musisz być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem :(
      • Gość: gośc Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 06:30
        Odpowiedź jest prosta - ci z domków produkują więcej śmieci niż klasa robotnicza. Zajrzalem kiedys do takiego wypasionego smietnika a tam butelki po jasiu wędrowniczku, opakowania po drogich delikatesach itp. Po prostu żyja ponad stan to i zra wiecej a ze smietnik maly? No coz...pojemniki na miescie wieksze i darmowe dla nich wiec po co bulic jak maja za free?
        • Gość: zdziwiona Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 09:49
          To niezła obsesja i wścibstwo,grzebać ludziom w śmietnikach...Nie ma się czym chwalić w każdym razie :)
          • Gość: pesymista Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 10:08
            Oddajmy rządy kaczorowi nikczemnego wzrostu a większość będzie grzebała w śmietnikach burżujstwa;-(
          • Gość: Alka Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 10:12
            Ludzie, czy was porąbało????
            Nie macie co robic i czym się zajmowac???
            Tylko pozazdrościć wolnego czasu i skali problemów.
            A Pan Sanacja tyle tu pisze o dobrym wychowaniu... ech człowieku, przeczytaj sam swoje posty.
    • Gość: Marta Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 10:35
      Nie rozumiem dlaczego obraża się wszystkich właścicieli domów. Ja nikomu nie wyrzucam swoich śmieci, moi sąsiedzi też nie, myślę, że są to marginalne przypadki.
      Wy z bloków jesteście w 100 % tacy porządni? Wystarczy pojechać do lasu czy nad jakąkolwiek wodę żeby się przekonać. A może sami mieszkańcy domów tam przyjeżdżają? O wiele więcej z bloków choćby dlatego, że statystycznie więcej ludzi mieszka w blokach.
      I nie leczcie swoich kolmpleksów nazywaniem nas śmieciarzami, bo nie jesteście lepsi.
      • Gość: kol Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 13:37
        A kto tu leczy swoje kompleksy??? Zrócono uwagę że są podrzucane śmieci i tyle. A ten dialog (milszy lub nie), podawanie opisów aut i ich właścicieli chyba podziałał, bo ja ich ostatnio nie widuję, a może lepiej się maskują? No cóż każde zwócenie uwagi niesie konsekwencje wymiany zdań bo strony są dwie :) Życzę uprzejmości i własnych koszy.
        • Gość: Kumpel Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.146.190.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.11, 14:53
          Przestanę wynosić śmieci do waszych śmietników jak wy przestaniecie przychodzić i zagrabiać mi warzywa z działki. Kiedyś skończycie ze śrutem w tyłku.
          • Gość: kol Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:08
            hahaha dobre i nawzajem :)
            • Gość: ups Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:58
              i co z tą stronką? ruszyła? ostatnio widziałem jak właściciel ciemnego forda focusa podrzucił 2 wory ze śmieciami na Gwardii Ludowej. nie krył się, nawet nie było specjalnie ciemno
              • Gość: Michał Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 00:12
                Czarny focus? Znam jednego gościa z taką furą. Zgadza się, podrzuca też do lasu.
                • Gość: kirk Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 07:05
                  To wina rozpasanego konsumpcjonizmu - zobaczcie jakie zakupy ludzie robia w sklepach przed dluuuugim weekendem, wóda, kiełbacha, kaszana i browar najtańszy. Nic dziwnego że potem świnią bo za dużo zeżrą i wychlają;-(
                  • Gość: Monia Re: Strona ze śmieciarzami z domków. IP: 213.199.253.* 22.06.11, 10:44
                    no tak...czarny focus jest jeden w Ciechanowie... stuknijcie się w głowy, na prawdę nie macie co robić...a jaki miał nr? To był brunet, czy blondyn:))))))? Jak ubrany:))))? Może foto zrobiliście z nudów:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka