Dodaj do ulubionych

Rozmowy o Centrum Kultury.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 09:06
Radni powiatowi i miejscy chcą wrócić do rozmów na temat wspólnego prowadzenia placówki kultury - Centrum Kultury i Sztuki.

Na zaproszenie Komisji Edukacji, Kultury i Sportu Rady Powiatu Ciechanowskiego, w jej posiedzeniu ( 31 sierpnia br.) udział wzięli radni miejscy Rady Miasta Ciechanów, m.in. członkowie Komisji Kultury i Sportu Rady Miasta Ciechanów.

Głównym celem spotkania, które odbyło się w siedzibie Starostwa Powiatowego w Ciechanowie, była wymiana myśli i szukanie sposobu, aby doprowadzić do ponownego podjęcia rozmów przez samorządy miejski i powiatowy, w kwestii wspólnego prowadzenia placówki kultury czyli Centrum Kultury i Sztuki.

Wszyscy radni obecni na posiedzeniu (11 radnych powiatowych i 3 miejskich) uznali, że nadrzędnym celem wznowienia rozmów jest dobro mieszkańców powiatu, a co za tym idzie - działania na rzecz poprawy poziomu kultury i zapewnienie ciekawej oferty kulturalnej mieszkańcom całego powiatu.

Radni uznali, że nie będzie powrotu do poprzednich ustaleń i wydarzeń z 2008 roku, a rozmowy będą się toczyć od początku, z uwzględnieniem jednak uchwał intencyjnych, które w 2008 roku podjęły Rady Miasta i Powiatu. Zdaniem radnych obu Rad - Powiatu i Miasta, najważniejsze w tym wszystkim jest to, aby powstał jeden prężny ośrodek kultury, co pozwoli uzdrowić sytuację w ciechanowskiej kulturze.

Radni zapowiedzieli kolejne spotkania i kontynuację rozmów. Być może radni powiatowi wezmą teraz udział w posiedzeniu Komisji Kultury i Sportu Rady Miasta Ciechanów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ................ Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.152.137.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.09.11, 10:23
      " Zdaniem radnych obu Rad - Powiatu i Miasta, najważniejsze w tym wszystkim jest to, aby powstał jeden prężny ośrodek kultury ... "

Zróbcie to zatem w końcu i przestańcie o tym gadać - będzie łatwiej jak przestaniecie traktować stołek dyr. ckisz jako łup. Będzie łatwiej jeśli zatrudnicie człowieka z pasją, nie urzędnika, którego trzeba za partyjną pracę jakoś wynagrodzić, nie kogoś kogo ktoś ważny lubi i kto by chciał bo jest taki fajny ( bo fajnie być dyrektorem czegokolwiek ) i nie kogoś kogo najważniejszym atutem jest poparcie ( posła, prezydenta, przewodniczącego itd. - niepotrzebne skreślić ). Będzie łatwiej jeśli zatrudnicie kogoś nie z pośród "sobie bliskich kręgów" - nikt nie zyska z pośród was Panie i Panowie radni obu Rad ale i nikt nie straci - wszyscy będą umiarkowanie zadowoleni.
      Dyrektor ma znać się na "robieniu" kultury i nie bać się sobie czasem rączek pobrudzić, nie epatować egzaltacją i ważnością. Ma nie zajmować się tym jaki jest aktualnie układ w radzie tej czy tamtej. Ma być otwarty i chętny do współpracy z ludźmi - nie tylko z pracownikami swojej firmy ale z pasjonatami co przychodzą do ckisz i chcą coś zrobić.
      Może to naiwne ale tak powinno być Panie i Panowie radni obu Rad.
      Oczywiście nie dyrektorem jedynie ckisz stoi - kasa musi być na kulturę, nie tylko na budynek i wynagrodzenia - w ckisz masa rzeczy się sypie ze starości, no ale na kasie znacie się na pewno lepiej niż ja zwykły szary obywatel.

• Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 10:53
        cZYTAM JAK MATOŁ PISZE ZLE O RADNYCH.
        DLACZEGO WIEC DEBILU CZEPIASZ SIE MNIE ze ja czepiam sie nieporadnych radnych

Zróbcie to zatem w końcu i przestańcie o tym gadać - będzie łatwiej jak przesta
        niecie traktować stołek dyr. ckisz jako łup. Będzie łatwiej jeśli zatrudnicie c
        złowieka z pasją, nie urzędnika, którego trzeba za partyjną pracę jakoś wynagro
        dzić, nie kogoś kogo ktoś ważny lubi i kto by chciał bo jest taki fajny ( bo fa
        jnie być dyrektorem czegokolwiek ) i nie kogoś kogo najważniejszym atutem jest
        poparcie ( posła, prezydenta, przewodniczącego itd. - niepotrzebne skreślić ).
        Będzie łatwiej jeśli zatrudnicie kogoś nie z pośród "sobie bliskich kręgów" - n
        ikt nie zyska z pośród was Panie i Panowie radni obu Rad ale i nikt nie straci
        - wszyscy będą umiarkowanie zadowoleni.
        Dyrektor ma znać się na "robieniu" kultury i nie bać się sobie czasem rączek po
        brudzić, nie epatować egzaltacją i ważnością. Ma nie zajmować się tym jaki jest
        aktualnie układ w radzie tej czy tamtej. Ma być otwarty i chętny do współpracy
        z ludźmi - nie tylko z pracownikami swojej firmy ale z pasjonatami co przychod
        zą do ckisz i chcą coś zrobić.
        Może to naiwne ale tak powinno być Panie i Panowie radni obu Rad.
        Oczywiście nie dyrektorem jedynie ckisz stoi - kasa musi być na kulturę, nie ty
        lko na budynek i wynagrodzenia - w ckisz masa rzeczy się sypie ze starości, no
        ale na kasie znacie się na pewno lepiej niż ja zwykły szary obywatel.
        • Gość: anty przem Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:01
          przem czego nie rozumiesz? TO raczej proste. Kolega na górze źle wyraża sie o działaniu rady i radnych. ty xle wyrażasz się o jednych radnych nawet jak zrobią dobrze a drugich chwalisz zawsze- nawet jak ciukna paliwo ze stacji. Kumasz różnice debilu?
          • Gość:   Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:20
            Pszem po "czytam jak matoł" powinna być kropka :D.
            Radni spierają się o drogi więc o wspólnych działaniach na rzecz kultury można zapomnieć.
            A dyrektor? chyba zupełne przeciwieństwo aktualnego ale przede wszystkim bez etykietki partyjnej.
            • Gość: doktor hook Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:27
              Wszyscy wiedza ,że dyrektor ckis jest od kilku lat członkiem jedynie słusznej partii w tym miescie.
              Taka przynaleznośc pozwala na dotarcie do emerytury albo jeszcze dalej.
              Jak bezpartyjny mógłby byc dyrektorem ,tego nawet za komuny nie było.
              Bo czymze jest Polska 2011r?
              • Gość: no Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 11:31
                bo Kęsik był w partii, która w nazwie miała nawet "bezpartyjna". Zawsze była przybudówką PIS, a teraz juz oficjalnie stał się pJN. Taki to bezpartyjny był Kęsik:)
                • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 12:58
                  a ten znowu forumowy matoł nie zna róźnicy między partią a obywatelską inicjatywą jednej setki osób bez statusu,składek,calego aparatu

Re: Rozmowy o Centrum Kultury.IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Gość: no 02.09.11, 11:31 Odpowiedz
                  bo Kęsik był w partii, która w nazwie miała nawet "bezpartyjna". Zawsze była przybudówką PIS, a teraz juz oficjalnie stał się pJN. Taki to bezpartyjny był Kęsik:)
        • Gość: ................ Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.152.137.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.09.11, 11:31
          do dr.huuk
          - kolego - rodzice widzę nie wychowali jak należy - ubliżyłeś mi dwa razy w jednym zdaniu, używając inwektyw odnosząc się nie do tego o czym piszę i jakie mam zdanie w temacie, że to np. głupie i debilne co napisałem, tylko walisz do mnie personalnie, choć nie znasz mnie i nie wiesz kim jestem ( ja też cię nie znam i nie chcę poznać, żeby jasność była ) - stwierdzasz, że jestem matoł i debil - niech tak będzie, jeśli waść życzy, tyle, że to na prawdę świadczy wyłącznie o waściu, a nie o mnie
          zachowujesz się jak typowy troll, odwagi nabierasz korzystając z anonimowości internetu, która sama w sobie jest wartością i sam z niej korzystam, ale ty niestety wykorzystujesz ją do rozładowywania emocji i własnych frustracji ubliżając ludziom jak popadnie - jak to nazwać ? zastanów się sam ze sobą - gdybym miał ocenić takie postępowanie musiałbym użyć mocnych słów, być może terminologii medycznej, ale mam zasadę aby nie zniżać się do takiego poziomu, i nie bawić się w domorosłego psychiatrę na odległość, więc sam pomyśl, a jak rozumu za mało żeby pomyśleć ? - cóż Bóg daje i Bóg odbiera, a najbardziej karze tych, którym odbiera rozum

nie masz nic do powiedzenia w danym temacie, nie zabieraj głosu, a żółć wylej gdzieś indziej - dziś piątek, idź się napij albo coś, spuść powietrze, dzieciom czas poświęć - luzuj jak lubisz i przestań w końcu ubliżać ludziom
          • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.11, 12:41
            Obrażasz mnie debilu zbyt wiele razy właśnie z pod tego IP jakiego piszesz.
            Masz dowód,że nie obrażasz ?

Rodzice nie mają tu nic do tego co piszę i jak piszę i kim jestem.
            • Gość: anty przem Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 12:47
              Skoro rodzice nie mają nic do tego co piszesz więc jednak to sprawka księdza:)
            • Gość: ................ Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.152.137.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.09.11, 14:49
              i znów wyzywasz mnie od debili - wiesz to jednak zdecydowanie trzeba leczyć, zastanów się nad tym, żyłka pierdząca ci pęknie i będzie nieszczęście

a propos IP - a skąd masz taką tajemną wiedzę ? mało biegły jestem, naucz mnie, będzie chociaż jakiś pożytek z twoich wpisów ... inna rzecz, że chyba nie umiesz, bo wiesz ja raczej rzadko piszę na tym szacownym forum i nikogo nie wyzywam od różnych ( a ja wiem najlepiej jak często tu bywam i co piszę i tak dla jasności kompletnie nie dbam o to czy mi wierzysz ), a że się czasem ponabijam - cóż śmiech to zdrowie

a na temat Centrum kultury masz coś do powiedzenia czy tylko będziesz obrażał ludzi zza parawanu internetu - chociaż wiesz, w sumie to nie chce mi się z tobą gadać - baj

• Gość: zasmucony Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 17:47
                dr.huuk to wyjatkowa "zółć" nie warto sie nim przejmować i czytać jego ........czegokolwiek
    • Gość: ewa prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 12:14
      Prawda jest taka, czy był Kęsik, jest Zalewski czy będzie ktoś inny to i tak nic z tego nie bedzie bo kasy nie ma i nie ma woli, żeby sie znalazła. Jak wiem jest permanentne od lat niedofinansowanie. To, że gadają to tylko dobrze dla kultury w Ciechanowie. Tylko szkoda jak słyszę ,że bez udziału CKiS. A, i jedno jeszcze niech teraz Kęsik nie będzie taki mądry bo to przez niego całe to zamieszanie z brakiem porozumienia UM z Starostwem w tym temacie. Dyrektor to nie problem jest ten , będzie inny ale problemem rzeczywistym jest tam paru nygusów co udają , że pracują i sobie jeszcze dla chronienia własnej d założyli związek zawodowy na czele z samozwańcem.
      • Gość: adsasda Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 12:27
        O braku kasy na kulturę może pisac albo ktos kto się na tej kulturze zupełnie nie zna albo ktoś kto przez całe zycie był urzędnikiem i jedyne co potrafi to mówić "daj". kasa jest tylko trzeba się po nią schylic. A jak się nie potrafi tego robić to trzeba się skoncentrowac na innej pracy.
        • Gość: fer Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 13:27
          "Masz dowód,że nie obrażasz ?"
          Do dr.h.......: Masz dowód że nie jesteś byłym ubekiem zatrudnionym przez Jarosława Kaczyńskiego aby siać nienawiść na forum internetowym? Udowodnij koleżko, bo metody, jakimi się posługujesz właśnie na to wskazują.

• Gość: mieszkaniec Re: prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 14:19
            z tematu o kulturze - tak malo kultury w wypowiedziach, a coz mowić dalej..
            komu tu zalezy na kulturze, a komu na mieszaniu i na tzw.bełkocie ?
            zacznijcie omawiać temat KULTURY kulturalnie
    • Gość: aaa Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: 80.50.127.* 02.09.11, 15:26
      ckis to kulturowe Dno!
      • Gość: belfer Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 12:44
        starosta nie chce oddać miastu Polonii, nie chce użyczyć kawałków dróg powiatowych pod skrzyżowania z pętlą, a nagle panowie chcą skutecznych rozmów z miastem? najpierw wywołują konflikt, a teraz nagle wyskakują z tematem, któremu łeb ukręcili -nie pamiętam -2,3 lata temu? kto, jak nie powiatowi radni nie chcieli wspólnej z miastem placówki kultury, chociaż prezydent chciał. teraz im się odwidziało. rozmowy chcą prowadzić, jakby nigdy nic ... przez ten stracony czas rozkład ckis postępuje w dotychczasowym tempie, bo zalewski tak jak kęsik to żadni menedżerowie kultury.
        jak rany,czy ktoś w tym powiecie myśli? czysta głupota, a zarząd powiatu spore pieniądze za ten bałagan bierze. dla mnie to skandal
        • Gość: jjaa Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 12:47
          To jest próba zmiany wizerunku zarządu powiatu. Ten pierwszy wpis to oficjalna wersja pani rzecznik powiatu. Tak naprawdę rozmowy wyglądały inaczej. Rany Ryms zaproponował np przekazanie miastu ckis. Oczywiście , że o tym nic pani rzecznik nie pisze. nieładnie
          • Gość: ................ Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.152.142.216.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.09.11, 15:43
            no tak, próba zmiany wizerunku - rzekłbym, że jeśli chodzi tylko o zmianę wizerunku do dla instytucji kultury w mieście nie jest dobry prognostyk

przekazanie miastu ckisz wydaje się tak oczywiste jak budowa cepa - ja się w sumie nie dziwię, że miasto nie chce za bardzo finansować instytucji, która miastu nie podlega, a zatem instytucji nad którą nie ma żadnej kontroli i żadnego wpływu na nią - przecież to jest oczywista oczywistość, że zacytuję klasyka.
            przecież ckisz działa przede wszystkim na rzecz mieszkańców miasta - skoro ckisz miałby nie działać na rzecz mieszkańców miasta to co ma robić - imprezy w okolicznych wioskach ( z pełnym szacunkiem dla wsi )
            moim skromnym zdaniem Ciech potrzebuje nie dwóch ale jednego, ale w miarę dofinansowanego, ośrodka kultury - miejski dom kultury i powiatowy w jednym mieście wielkości Ciechanowa to chyba przerost formy nad treścią. poza tym ckisz ma sensowne zaplecze( choć niedofinansowane ), czego nie można powiedzieć o coek, a coek ma pieniądze od miasta ( nie wiem czy dużo ale przecież jakieś musi mieć ) - aż się prosi żeby te dwie zalety połączyć
            skoro powiat nie ma kasy na ckisz, a miasto by miało to jasne, powiat powinien przekazać ckisz miastu i już - panie i panowie radni - ckisz to nie własność wasza czy powiatu tylko obywateli - wy tylko jesteście przez obywateli wybrani żeby służyć tymże obywatelom - będziecie służyć źle to was więcej obywatele nie wybiorą - proste

• Gość: roman Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 16:54
              Sprawa jest jasna jak słońce. Jak się dogadają co do kasy tj. finansowania CKIS to reszta pójdzie jak z płatka. I budynak na Warszawskiej i skrzyżowania dróg powiatowych i miejskich. I inne sprawy. Ja Wójt to wam mówię...
              I znów będzie jak w telewizji. Medale, uściski rąk, medale i uśmiechy.
              Piękny obrazek dla ludu.
              • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 18:14
                Zapytałbym się co miasto zrobi jak dostanie ten budynek ?
                Jakie przeprowadzi porządki kogo wyrzuci kogo zatrudni komu da dożywotnią posadę?

Zapytałbym się czemu powiat tak bardzo chce tym ckis zarządzać i naraża się na obelgi?

Jak zawsze istnieje drugie dno o którym mieszkańcy nie wiedzą nic a nic.

• Gość: anty przem Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 18:16
                  Jedyne dno jakie widać w tym temacie to ty .
                  • Gość: Anka Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 18:45
                    Mam takie samo zdanie jak belfer i ..........
                    W powiecie im ewidentnie brakuje pieniędzy, bo Polonię chcą sprzedawać, drogi wcisnąć miastu (bez dotacji), ale zobaczycie, że Ckis nie chcą się pozbyć. Będą tylko chcieli od miasta kasę, a rządzić tam będą chcieli, czyli bez zmian. Jak miasto się nie zgodzi, będą krzyczeć, że wbrew interesowi społecznemu. Taktyczny manewr w obliczu upadku Ckis i złego wizerunku powiatu po numerach z Polonią i blokowaniem pętli. Ja w ich dobre intencje już nie uwierzę, chyba że starosta odda miastu Polonię i dadzą zbudować te skrzyżowania. PiS zepsuł image PSL w powiecie, czy Morawski sam to zrobił. Oto jest pytanie ...
                    • Gość: ? Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:50
                      Niech sie Slawus ze swoimi przydupasami wezmie za rozpie...ne boisko Krasiniaka a nie jakies chore gierki uskutecznia.. Mam nadzieje, ze wszystko co ostatnio czyni zostanie mu zapamietane.. I w koncu to nie Slawus sie zemsci na kims tylko ktos.. albo wielu ktosiow - podczas wyborow, jakichkolwiek - na Slawusiu.. Howgh!
                • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 19:03
                  Może zapytam się raz jeszcze inaczej
                  O jakie frukata chodzi z tym ckis ?
                  Jakie frukta ma z tego dziś powiat a jakie będzie miało miasto ?
                  • Gość:   Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 19:53
                    Stołek.
                    Żadnych dyrektorów kierownik i rada społeczna. Jak mało kasy to wynajmować lokale i sprzęt (kiedyś był) i ludzi. Można zrobić na dole dobry klub grający różne rodzaje muzyki w różne dni tygodnia w ilości proporcjonalnej do popularności, wieczory dla singli.
                    Ciekawe ile koncertów można by zrobić za roczną pensję dyrektora. Myślę, że spokojnie można by zaprosić 4 gwiazdy z polskiej czołówki.
                    • Gość: Zuzka Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:03
                      Powiat ma z tego różne chałowe gale, ze starostą przemawiającym i wręczającym. I zamrożony stołek dla Kęsika, co według mnie jest niedopuszczalne, ale dzięki temu Kęsik potulny w powiecie jak mysz pod miotłą. Ja zatrudniłabym z konkursu dyrektora znającego się na zarządzaniu, świeżego człowieka najlepiej spoza miasta, pracowników etatowych niezbędne minimum, resztę na umowę o dzieło do konkretnych projektów. Dopóki tam będzie ten skostniały skład możemy tylko pomarzyć, że coś tam powstanie fajnego.
                      • Gość:   Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:31
                        Jest wielu fascynatów którzy chętnie poświęcają czas za damo byle nie patrzeć na nich jak na wariatów i nie podcinać skrzydeł. Wiele rzeczy można zrobić tanimi siłami jak prace interwencyjne, praktyki studenckie ... . Dyrektora spokojnie można zatrudnić w wydziale kultury urzędu nie obciążać śladowych funduszy takim wydatkiem. Gale, gale i popijawki to jest dla wielu jedyny cel istnienia i połowa budżetu CKIS. A może by tak raz spróbować jak sprzeda się film na czasie nie miesiąc po tym jak każdy pojedzie do Warszawy czy Płocka?
                  • Gość:   Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:33
                    A ten znowu wszędzie widzi tylko politykę.
                    • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:59
                      czytam,że piszą politrucy z ratusza nie znający tematu.
                      belfer taki sam politruk jak reszta i nie na się co z nim zgadzać i zachwycać pisaniem wypracowań wg jednego schematu

Pytanie brzmiało jaki zysk ma starosta a jaki chce mieć prezydent ?
                      Może najważniejsze co nowego mieszkańcy dostaną w ofercie ?

Czy nie ma racjonalnego wytłumaczenia strat jakie generuje ckis?
                      • Gość: ups Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 00:53
                        pszem, maniakalnie pytasz na forum. idź i zapytaj w powiecie. na pewno się dowiesz chłopczyku
                        • Gość: zaniepokojona Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 09:12
                          pszem zadaje chociaż pytanie o przyczyny a trolle od rana do wieczora trolluja bez sensu i bez ciekawych postów poza szczekaniem .
                          moderatorze kiedy bedziesz kasował tych szczekaczy ?
                          kasuj , kasuj a dowiesz się kto interweniuje u ciebie zagniewany i oburzony.
                          • Gość: ? Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:55
                            Pszemmm rozsmieszasz mnie juz tymi zmianami nickow. Widze, ze teraz to i plci.. Czy nie dociera do Ciebie wczesniejszy tekst, ze ukrywanie sie za zmienianymi nickami (co tak ochoczo zarzucasz innym) swiadczy tylko o twoim BRAKU JAJ. AAAaaaa stad pewnie zenski nick! To juz rozumiem.
                      • Gość: ................ Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.152.142.248.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.09.11, 16:07
                        jednego widzę tu politruka
                        dr.huuk'a , dr.huuk'a

ale się rymnęło - hehehe
                        • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:16
                          Był czas gdy Prezydent miasta dokładał się do imprez w Kawiarni Artystycznej, był czas, że i Gładysz przychodziła na dołek, był czas gdy PO tam się lubiło lansować.
                          Był czas gdy Kęsik i Zalewski byli na Ty a nie na Noże :-)
                          • Gość: dr.huuk Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:22
                            Skoro Zalewski się pojawił to może odpowie na pytania o te frukta?
                            Może poda cząstkowe wyniki finansowe jakie jest zadłużenie za jego kadencji ?
                            Rośnie, maleje ?
                            Dotacje rosną , maleją ?

Więcej odpowiedzi merytorycznych a nie pieprzenia trolla tu chcemy skoro ktoś taki wątek założył.

• Gość: ? Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:53
                              Gdzie widzisz Zalewskiego? Trollu? Po prostu ludzie dostosowywują sią do twojego poziomu i pieprzą.. Skoncz swoje - zobaczysz jak sie tu poprawi
                          • Gość: pracownik Re: Rozmowy o Centrum Kultury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:25
                            Co wy chcecie od Kęsika i Zalewskiego a zobaczcie kto tam pracuje i oceńcie tych ludzi. To oni powinni coś proponować. Sam dyrektor to może tylko sobie pomarzyć. Są tam pracownicy co nic nowego i ciekawego nie proponują.
    • Gość: łolaboga Klepią co im slina na język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 09:56
      Znawcy pozal sie boze. Widać , ze tutaj sami znawcy od klepania trzy po trzy. A znawcy łolaboga sami kulturalni specjalisci.
      • Gość: ewka Re: Klepią co im slina na język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 10:37
        Własnie panie marku zalewski to od pana zaczęła się nagonka na kesika i ckis.
        Wie pan ,ze był pan V kolumna PO w ckis a dziś co pan ma z tego ?
        jedna czy dwie pensje ?
        pól miliona na koncie jako podrzedny artysta z czego ?
        teraz pan chce zostać nominatem PO gdy powiat odda miastu ckis ?
        jakie były kulisy nagłej wolty wardzińskiego z ckis ?
        • Gość: łolaboga Re: Klepią co im slina na język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 11:17
          ple ple ple ple ple ple tylko tak potrafisz z zawiści nieudaczniku. Żółć cię zalewa a Zalewski pewnie i tak ma cię gdzieś z twoimi fobiami. Popracuj trochę tak jak on to też coś osiągniesz. Przyjedź do Płocka 18.września to coś zobaczysz i ci się znowu krew zagotuje.
          www.facebook.com/home.php?
        • Gość: Mimsy W powiecie raz nie chcą raz chcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:20
          Jaką Wardziński mógł zrobić woltę z CKiS, jeżeli tam rządzi powiat, to powiatowy dom kultury. Przecież to miasto chciało prowadzić go wspólnie, pamiętam dobrze, że radni powiatu byli przeciw. To oni teraz robią woltę i nagle chcą podjąć temat. Raz nie chcą, raz chcą, poważne to nie jest. Piszesz "ewka" o nagonce na Kęsika i CKiS, że zaczął ją Zalewski. Może zaczął, ale ja nie znam nikogo kto dobrze oceniał pracę CKiS i Kęsika. Było dennie, a za Zalewskiego nie jest lepiej. Tylko rewolucja może coś tam zmienić, ale powiatu nie stać na odwagę, a i kasy brakuje. A miastu i tak nie oddadzą -wspomnicie moje słowa. To są psy ogrodnika -starczy popatrzeć na Polonię.
          • Gość: ? Re: W powiecie raz nie chcą raz chcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:57
            To nie "ewka" To Pszemmm przeca... bezjajeczny troll o tysiacu nickow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka