Dodaj do ulubionych

suzuki gs 500

IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 19:52
witam. mam pytanie do posiadaczy tego motocykla. nigdzie w ciechanowie nie spotkalem nikogo kto by posiadal akurat ta maszyne, ponoc jest dosyc niska i czy przy moim wzroscie (182cm) nie bede na niego za wysoki ???
i jak jest z awaryjnoscia i dostepnoscia czesci do tego modelu

z góry dziekuje za konkretne odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: suzuki gs 500 IP: 213.199.253.* 02.10.11, 20:25
      Witam!
      Ja jeżdżę motocyklem rozmiarowo podobnym-Kawasaki er 5. Wysokość siedzenia w er to 780 mm, w gs 760 mm, niby 2 cm. Ja mam 180 cm wzrostu i wyglądam normalnie ( poza tym 180-182 cm to nie jakiś niewiadomo jaki wzrost). Znam osoby, które są słusznej postury i na gs też wyglądały zupełnie normalnie, dlatego jeśli masz do kupienia jakiś zadbany egzemplarz to nie musisz się martwić o to czy będziesz na nim dobrze wyglądać.
      Pozdrawiam!
    • Gość: Piotr Re: suzuki gs 500 IP: 213.199.253.* 02.10.11, 20:32
      A co do dostępności części, nie musisz zbytnio o tym myśleć. bo silniczki te są na prawdę żywotne. Myślałem i o tym modelu przy zakupie jednak przeważył na korzyść Er jeden istotny argument- chłodzenie cieczą. Podstawowe części eksploatacyjne(filtry, świece itd.) dostaniesz na zamówienie, albo nawet i od ręki w sklepie na Mławskiej lub na Kasprzaka. Jakieś bardziej "egzotyczne" typu: pierścienie albo inna silnikówka zamówienie w w.w. sklepach lub znany serwis aukcyjny. Również jakieś plastiki, części nadwozia- w ogłoszeniach jest cała masa GS na części.
      • Gość: michal Re: suzuki gs 500 IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 20:40
        jeszcze jedna kwestia w takim razie :)
        czyli gs lubi zagrzac sie jazda po miescie?
        • Gość: Piotr Re: suzuki gs 500 IP: 213.199.253.* 03.10.11, 05:59
          Nie posiadam GS, nie jeździłem, więc nie wiem. Swojej ER używam właśnie głównie do jazdy po mieście albo krótkie trasy poza miasto, dlatego wolałem mieć głowę spokojną o to czy się zagrzeje czy nie ;)
          • Gość: michal Re: suzuki gs 500 IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 16:10
            wielkie dzieki za info
            • Gość: zx6r Re: suzuki gs 500 IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.11, 16:23
              Witam, jeździłem gs-em i powiem Ci że jest to idealny sprzęt na pierwszy motocykl (jako pierwsza maszyna bardzo dużo błędów mi wybaczyła). Mam coś około 180cm i bardzo dobrze się na nim czułem i nie wydaje mi się że wyglądałem jakoś nie normalnie :-) Bardzo tani w eksploatacji, tanie części, mało pali itp. Jeśli chodzi o chłodzenie to nie jest tak że zaraz on Ci się nagrzeje, odkąd go użytkowałem to może ze 2 razy mi się zagrzał ale to dlatego że temp wynosiła gdzieś powyżej 40stopni i stałem w bardzo długim korku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka