Dodaj do ulubionych

Głośna muzyka non stop

IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 17:15
Bardzo proszę Forumowiczów o pomoc w sprawie osoby uprzykszającej życie w bloku która słucha non stop bardzo głośnej muzyki mieszka na parterze a muzykę słychać w całym bloku, takie dudnienie aż uszy bolą robi to w ciągu dnia do 22 więc nic z tym nie można zrobić nadmieniam że prośby w tym kierunku nic nie dają więc co mają zrobić z tym problemem ludzie którzy muszą tego wysłuchiwać non stop
Obserwuj wątek
    • Gość: SM ZA.ZAMKEM Re: Głośna muzyka non stop IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 17:19
      Wyłącz główny bezpiecznik w klatce i spokój masz
    • Gość: gość Re: Głośna muzyka non stop IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 17:34
      W SPÓŁDZIELNI – W statutach z reguły jest zapis, że jeśli lokator wykracza w sposób rażący lub uporczywy przeciwko porządkowi domowemu, to spółdzielnia (rada, walne zgromadzenie) może go pozbawić członkostwa. Możliwość tę daje art. 24 prawa spółdzielczego.

Żeby spółdzielnia zdecydowała o wyrzuceniu członka, musisz złożyć na niego skargę (najlepiej z kilkoma innymi mieszkańcami). Rada nadzorcza albo walne zgromadzenie wysłucha, co ma na swoją obronę, i podejmie decyzję.

Wykluczony sąsiad może odwołać się do walnego zgromadzenia (gdy wyrzuciła go rada) lub do sądu (gdy walne).

Czy wykluczony będzie się musiał od razu wyprowadzić? Jeśli ma lokatorskie prawo do mieszkania, to tak (wygasa ono z chwilą ustania członkostwa). Jeśli zaś sąsiad ma spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu, będzie mieszkał w nim dalej, ale jest pozbawiony praw członka spółdzielni (nie będzie mógł np. głosować).
      • Gość: Zombii Re: Głośna muzyka non stop IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 17:44
        Art. 51. § 1. (56) Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
        • Gość: ... Re: Głośna muzyka non stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 18:02
          Otóż to, Zombii dobrze prawi. Skarżyć możesz się do straży miejskiej lub policji. Jak delikwent nadwyręża Twóch organ słuchu, dzwoń do jednych lub drugich. Oni mają obowiązek sporządzić notatkę z takiej interwencji. Możesz poprosić o kopie, masz potem w ręku dowód, gdybyś chciał zeznawać lub powlec go do sądu.
    • Gość: Henio Re: Głośna muzyka non stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 18:26
      Postaraj się zwrócić mu uwagę jeśli to nie pomoże zgłoś skargę w SM,lub zadzwoń na policję .Prawdą jest że cisza nocna to 22-6 ale i w pozostałych godzinach nie można też mocno dokuczać sąsiadom.Słuchanie głośne muzyki jest nie zdrowe i dla tej osoby .
      • Gość: muzyk Re: Głośna muzyka non stop IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 18:49
        ten sąsiad to pewnie wymiata nie stać go na słuchawki? ale normalka lubi innych zaleźć za skórę ot co go kręci
        • Gość: ... Re: Głośna muzyka non stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 21:46
          Jeżeli robi to naprawdę codziennie i przez wiele godzin, możesz zadzwonić do sanepidu. Przyjadą, zmierzą ilość debyceli, jeżeli zostanie przekroczona norma, gość dostanie nakaz obniżenia hałasu.
    • Gość: karol Re: Głośna muzyka non stop IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 22:02
      a co jeśli pies szczeka kiedy ja jestem w pracy a jednemu sąsiadowi przeszkadza? bo nie daje mu spać?
      • Gość: ... Re: Głośna muzyka non stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 22:11
        Wychowaj psa, albo zabieraj ze sobą do pracy ;)
        • Gość: karol Re: Głośna muzyka non stop IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 22:19
          baaaardzo śmieszne ....
      • Gość: pies Re: Głośna muzyka non stop IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 23:35
        Szczeka? A co, ma miauczeć?
    • Gość: eloelo Re: Głośna muzyka non stop IP: *.play-internet.pl 04.01.12, 10:08
      a coo, jeśli sąsiadom przeszkadza głośno lecąca woda??
    • beauty.andrzej Re: Głośna muzyka non stop 04.01.12, 11:18
      Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Bardzo proszę Forumowiczów o pomoc w sprawie osoby uprzykszającej życie w bloku
      > która słucha non stop bardzo głośnej muzyki mieszka na parterze a muzykę słych
      > ać w całym bloku, takie dudnienie aż uszy bolą robi to w ciągu dnia do 22 więc
      > nic z tym nie można zrobić nadmieniam że prośby w tym kierunku nic nie dają wi
      > ęc co mają zrobić z tym problemem ludzie którzy muszą tego wysłuchiwać non stop
      >
      Dzwoń po Policję i Straż Miejską. Do uprzykrzenia. Ini wprawdzie nie będą się palić do takiej interwencji, ale w końcu coś będą musieli zrobić. Poza tym skargi do spółdzielni, do bólu. Takie zachowanie to zwykłe chamstwo, a to z kolei trzeba tępić. Nie poddawaj się terrorowi jakiegoś gnoja.
    • Gość: Decybelek Re: Głośna muzyka non stop IP: *.171.188.71.static.crowley.pl 04.01.12, 16:53
      Swego czasu byl przepis, ze halas nie moze przekracac 40 decydeli 100 metrow od zrodla halasu w obszarze zabudowanym, natomiast w bloku 30 decybeli. Inna sprawa, kto to zmierzy. Ani policja, straz miejska i sanepid nie dysponuja odpowiednimi urzadzeniami pomiarowymi. Jednak wezwac do interwencji mozesz :) pytanie czy to cos da :)
      • Gość: ... Re: Głośna muzyka non stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 09:03
        Sanepid ma na 100% sprzęt. Niech założyciel wątku zadzwoni z zgłosi. Niech powie w których godzinach przeważnie gamoń tłucze, a oni się dostosują.
    • Gość: sąsiad:D Re: Głośna muzyka non stop IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 20:07
      ja remontowałem mieszkanie i mam bardzo upierdliwą sąsiadkę, ponieważ o godzinie 16 dla niej zaczyna się cisza nocna... , a po za tym jak ona remontowała swoje miesiąc wczesniej to klatka była upieprzona prawie cała i każdemu musiał pasować :D
      • Gość: JA Re: Głośna muzyka non stop IP: *.205.103.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.12, 21:07
        ja tez mam takich sąsiadów którym się wydaje , ze wszystko im wolno i nikt nie może zwrócić im uwagi to dalej sra..... niż d....mają. Chamstwa i dziadostwa w naszych blokach nie brakuje ;(
        • Gość: ........... Re: Głośna muzyka non stop IP: *.play-internet.pl 04.01.12, 22:10
          zadzwoń do swojego dzielnicowego on napewno coś zaradzi.
          • Gość: tempic gada Re: Głośna muzyka non stop IP: 195.194.62.* 05.01.12, 13:11
            dzwon, straz miejska i policaja. Ja takiego gada wytempilem tym sposobem :) przestal jakos madry byc gdy mu policja pulaka codziennie do domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka