Dodaj do ulubionych

Praca w TP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 15:34
Witam :)
Wiem, że temat pracy w Tp rozpala na forum skrajne emocje, chciałabym jednak uzyskać od Was pewne informacje:
-Gdzie szukać ogłoszeń pracy w TP, czy można aplikować bezpośrednio do nich, czy trzeba zatrudniać się przez Manpower?
-Czy jest szansa wyboru działu (interesuje mnie najbardziej infolinia przychodząca) czy nowych wrzucają na najgorsze miny?
-No i oczywiście pytanie najważniejsze - jakie są zarobki? ;) i czy trzeba mieć duże doświadczenie i kwalifikacje?

Wiem, że jest taki temat na forum, ale chciałabym uzyskać bardziej aktualne informacje, tamte wypowiedzi są z 2009 roku, mam nadzieję, że coś się przez te 3 lata zmieniło ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 19:13
      Moja znajoma tam poszła. Z tego co wiem, osobiście zanosi się CV i potem umawia się na rozmowę kwalifikacyjną i po tej rozmowie dzwonią do Ciebie, czy dostałaś się na szkolenie. Następnie przechodzi się szkolenie, potem testy i decydują czy masz tą pracę. Jeśli chodzi o działy, to dokładnie nie wiem jak to jest. A zarobki są od przedłużonej umowy. A z tego co wiem, mało osób te umowy przedłuża, a to znaczy małe zarobki.
      • Gość: ... Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 19:17
        Zmienilo sie tyle, ze teraz szykuja sie zwolnienia... Placa nieterminowo, nie wszystko i wycofuja niektore premie. Jednym slowem lipa.
    • Gość: biedronka Re: Praca w TP IP: *.home.aster.pl 31.05.12, 21:43
      Hm, czyli nieciekawie...
      Przeglądając internet trafiłam na kilka ogłoszeń do pracy przy obsłudze klienta w Ciechanowie, myślałam, że to właśnie do TP szukają, ale skoro mówicie, że zwolnienia, to pewnie jakaś inna firma...

A czy jest szansa na jakąś inną biurową pracę w Ciechanowie? Bez znajomości?
      • Gość: Gość Re: Praca w TP IP: *.tktelekom.pl 01.06.12, 10:01
        Ja znam taką osobę co twierdzi że zarabia 2,500zł smiech na sali chyba na siódemce ale nie w TP.
      • Gość: xyz Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 10:59
        Nie powiedziałabym, że są tam zwolnienia. Pracują tam moje cztery znajome. Dwie już od dawna i dwie od niedawna. A z tego, co wiem teraz akurat przyjmują. Ale z zarobkami jest nieciekawie.
        • Gość: ja Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 11:10
          Składaj, bo tam zawsze przyjmują i potrzebują. Złóż cv na portierni. A zarobki...zależy ile godzin pracujesz i ile premii wypracujesz. Myślę, że jak na Ciechanów nie jest źle. Ja pracowalam na Orange po 6 godzin bez weekendow i mialam ok 1200 do ręki.
          • Gość: gosc Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 16:42
            Rozumiem ze razem z premia, na ktora trzeba przez te 6 godzin pracowac na akord. Podstawa pewnie z 800. Ze ludzie godza sie na cos takiego.
            • Gość: ja Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 17:13
              ok 7-8 zl netto za godzine w ciech to za malo?? znajdz mi wiecej to skorzystam, w sklepie za 8 godzin dostaniesz 1200
              • Gość: gosc Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 18:29
                Obiektywnie rzecz biorac to jest praca za miske ryzu, jak na Ciechanow moze i duzo, ale tylko w mysl zasady jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. ja wole - kto nie ryzykuje ten nie ma.
                • Gość: gość Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 19:23
                  bez premii 800zł za 6,5h pracy bez weekendów.
                  Z premią taką marną średnio 1200/1300zł z dobrą ponad 2 tyś. na Orange
                  ogólnie różnie to bywa wszystko zależy od indywidualnego przypadku, masz dobre gadane urobisz ludzi spokojnie wyrobisz premię ;)
                  P.S widziałam ogłoszenia na portalach z Addecco to jedna z agencji która zatrudnia w TP
                  Trzeba spróbowac i się spradzić, tam nie ma reguły ani żadnej normy wszystko zależy od Ciebie i twoich umiejętności, a własciwie tego czy potrafisz dobrze ściemniać ludziom ;)
                  • Gość: e Re: Praca w TP IP: *.tktelekom.pl 08.06.12, 20:06
                    Addecco już u nas nie ma :( A szkoda, bardzo szkoda, bo z dziewczynami z addecco wszystko było można załatwić. a teraz nie ze wszystkimi agencjami się da :((
                    • Gość: Na zdrowy rozum Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 21:16
                      Jakie T.P. ?
                      Na Mikołajczyka nigdy nie było i nie będzie czegoś takiego jak T.P..
                      T.P. to kawałek tradycji w tym kraju i w Ciechanowie [Grodzka [d.Buczka1], począwszy od PZŁ-u, RUT-u, WUT-u, Zakładu Telekomunikacji. To czysto techniczna branża. T.P. to telefonizacja wsi lata 70-te gdzie ludzie pracowali za "psie pieniądze", to uruchamianie w latach 90-tych nowej jak na te czasy S-12 w Ciechanowie, to budowa kabli światłowodowych i przy okazji miedzianych, nie tylko w Ciechu. Kawałki tej historii można jeszcze zobaczyć na Grodzkiej i Sierakowskiego. To jest właśnie T.P. A teraz - zobaczyła żaba, że konia kują i sama nogi podstawia.
                      Pozdrowienia dla P. W.Szmergalskiego - dawnego Pracownika T.P.
                      Pozdrawiam również wszystkich pracujących w C.C. Cóż zrobić - Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
                    • Gość: gosc Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.12, 00:32
                      Adecco nie m bo wlasnie Pani E.M. a od jakiegos czasu L za bardzo sie rzadzila, jakby byla niemalze dyrektorem obiektu. Chwala ze ta skorumpowana babe zwolnili.
      • Gość: z Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 23:20
        nie ma. i do tega trzeba mieć mega znajomości bo z takimi sobie nie nie znajdziesz
    • Gość: Ania Re: Praca w TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 22:41
      Hej naprawdę zastanawiam się czy podjąc tam prace komentarze nie których osób naprawdę mnie przerażają szczególnie ten temat o Leasing Team. premie wypłacają z dwu miesięcznym opóżnieniem??
      • Gość: ... Re: Praca w TP IP: *.play-internet.pl 18.06.12, 23:01
        Nie z dwumiesięcznym opóznieniem tylko co dwa miesiące....jest wiele miejsc w których masz premie co 3 miesiące.
        • Gość: gosc Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 06:50
          A wlasnie ze z dwumiesiecznym opoznieniem, ale to jest taki model premiowy, a nie zadne opoznienia.
      • ray-of-light_1 Re: Praca w TP 19.06.12, 08:51
        I don't know the "Leasing Team" topic,
        but do YOU really need to take additional job
        in other company ?
        I admire your strength and ambition Ann.
        • Gość: Sasza Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 09:00
          Я не пoнимaю, гoвaриш пa рyccки ?
          • ray-of-light_1 Re: Praca w TP 19.06.12, 09:07
            I don't have russian letters on my keyboard :)
            • Gość: Hwang Hoi Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 09:26
              喆喇啠 嗚售唱 嗣
              • Gość: Slav Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 15:47
                Én még nem érti
                • Gość: Ania praca tp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 13:19
                  Czyli nie warto???
    • Gość: klon Re: Praca w TP IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 06:11
      praca na słuchawce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka