Gość: ww IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 10:13 Kto się wybiera w piątek 29.09.2012 r. do ciechanowskiego kina na "Jesteś Bogiem"? Seanse o 18:15, i 20:00 :). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 13:58 na pewno wszyscy SKOCZĄ na ten film :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogumił Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 15:12 Do czego to doszło żeby kręcić film o tym ćpunie magiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Jesteś Bogiem IP: *.183.230.221.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.09.12, 15:38 śmieszne są takie filmy i śmieszni są ludzie, którzy się zwalą na ten film do kina i płacą. Ja sobie obejrzę na moim 46' LEDzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 16:56 A mi się już nie podoba cały ten film mimo, że go jeszcze nie widziałam. Pewnie obejrzę ale za jakiś czas kiedy będzie już na dvd. Na pewno nie pójdę na ten film do kina bo on kompletnie nic nie wnosi... Obejrzę żeby ocenić pod względem reżyserii i strony aktorskiej. Dla mnie to czysta komercha. Szkoda pieniędzy. A ludzie lecą na to jak nakręceni. Wszyscy są teraz wielkimi fanami Paktofoniki i wielbią Magika samobójcę. Film robiony "pod publiczkę"... Od razu mi się przypomina równie nagłaśniana "sala samobójców" również kompletnie przereklamowana a drewniane aktrostwo głównego bohatera przeszło samo siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jesteś Bogiem IP: *.tktelekom.pl 28.09.12, 09:17 jak cos to 29 to jest sobota a nie piatek ja ide:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Jesteś Bogiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.12, 12:13 kto chce ten pójdzie i sobie obejrzy , sala samobójców faktycznie jest kiepskim filmem ale zanim zaczniecie obrażać Magika i PFK to może jako znawcy tematu wypowiedzcie się jak było na koncertach Paktofoniki albo kalibra?? taki cytat "Paktofonika została zaszczycona mianem najlepszej grupy hiphopowej w Polsce w roku 2001." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jesteś Bogiem IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.12, 12:59 Popieram fanatyka o gustach się nie dyskutuje a zanim ktoś skrytykuje może sięgnie do historii tego człowieka i zespołu, jaką muzykę tworzyli. Każda piosenka ma swój sens i ponad czasowe przesłanie "Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili pokaż że się mylili" nie każdy lubi taki typ muzyki ale przynajmniej niech nie obraża. Film jest o życiu i porusza ludzi w każdym wieku i z różnymi zastosowaniami. Weźmy drugi przykład Rysiek Riedel niby tak daleki a tyle mają ze sobą wspólnego może nie popełnił samobójstwa skacząc z okna jak Magik ale też ćpał i dlatego nie żyje. A jednak ludzie go szanowali i kochali za to jaka muzykę tworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 12:58 Słyszałam , że do biletu dodajo piwo? Przecież ta dla młodzieży piwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Jesteś Bogiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.12, 14:50 wszyscy piszecie o ćpaniu a palenie trawy moim zdaniem nie jest ćpaniem . Naukowo udowodniono iż większe spustoszenie sieje alkohol , ale oczywiście typ zataczający się i rzygający po chodniku jest dla wszystkich normą , szkoda że nawet nie poznajecie ludzi po trawce mijających was obok.... Hipokryzja i tyle. Do przedmówcy który pisał o Ryśku , on ćpał herę , kompot więc różnica jest kolosalna. Pokarzcie jeden przypadek przemocy domowej czy może innego rodzaju wykroczenia po wypaleniu skręta?? A potem pomyślcie ilu ludziom alkohol zniszczył życie. Mam sporo ponad 30 lat i bywałem na koncertach PFK jak i Kalibra i dalej uważam ze Magik jest , był i będzie jedyny w swoim rodzaju ... sam się tego nie wstydził : " mam jedną pie...**** schizofrenię, zaburzenia emocjonalne , proszę puść to na antenie ...." - bynajmniej był szczerym człowiekiem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 15:41 Jeśli faktycznie jesteś fanem Paktofoniki to nie dziwię się wcale, że chcesz zobaczyć ten film. Moje zniesmaczenie dotyczy ludzi, którzy podjarali się, że to taki świetny film nie mając w ogóle pojęcia o historii tego składu. Film jest tak mocno nagłaśniany, a 80% osób, które go ogląda mówi, że jest super bo jego oglądanie w ostatnim czasie jest modne. To film o Paktofonice więc wysoko go oceniamy zupełnie nie zwracając uwagi na to co tak naprawdę w kinie powinno się brać pod uwagę. Powiem wam szczerze, że już mi się odbija te całe "Jesteś bogiem". Kwejki, demoty.... wszędzie "Jesteś Bogiem" .. Kocham oglądać filmy- to moja pasja. Ten też zobaczę, ale nie dlatego, że jestem fanką, bo nie jestem i zgrywać wielkiego znawcy rapu nie będę. Zobaczę czy ta historia jest warta obejrzenia, od strony reżyserskiej a nie od strony stricte muzycznej. To, że jest tam parę kultowych kawałków nie oznacza zupełnie w moim przekonaniu tego, iż cały film ma być wielbiony. Zauważcie, że przecież to jest film o muzyce i to mamy oceniać a nie samą muzykę do filmu. Film to film. Tam się bierze pod uwagę, aktorstwo, reżyserię, zdjęcia, jakąś trzymającą się kupy fabułę. Co do Magika- każdy samobójca to dla mnie tchórz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinoman Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 16:17 Tak masz rację Renia, że ten film to sama komercha ! Film powstał tylko po to by zarobić kupę szmalu i jak wiadać nie pomylili się. Ludzie to łyknęli jak pelikany. Na filmy niszowe idą miłośnicy kina, ale nasze ciechanowskie kino , ale też te w większych miastach świecą wtedy pustkami. Na taki jak ten idą do kina ludzie chcący się, powiem brzydko "odchamić". Byłem w kinie - łał ! Jestem teraz wielkim fanem Magika i Paktofoniki chociaż większość kojarzy tylko kawałek "Jesteś Bogiem"...... Żałosne, ale myślę, że to nie jest forum do tego typu dyskusji. Bo tutaj raczej nie da się dyskutować z ludźmi na pewnym poziomie i o pewnym zasobie wiedzy i "biblioteki filmowej". Jestem pewien że 60-70% ludzi którzy poszli do kina na "Jesteś Bogiem" ostatni raz byli w kinie na Harrym Poterze w ramach lekcji w szkole.. I jak teraz za miarodajne uważać ich wielbienie tego filmu jak oni nie mają żadnego porównania i pojęcia o sztuce filmowej- to jakiś słaby żart. Dobrze napisałaś. "Jesteś Bogiem" to jest film ! i to film mamy oceniać a nie dorobek, czy w kład w polski rap tego składu. Niektórym się pomyliło chyba z zachwytami nad trackiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Jesteś Bogiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 19:47 no właśnie ludziska, to jest film ! sami raperzy z tego środowiska mówili, że fabuła na potrzeby filmu została zmieniona, dodano jakieś fikcyjne sytuacje a wy się zachowujecie jakby to był film dokumentalny o paktofonice. Bez przesady !!! Odpowiedz Link Zgłoś