Gość: kontekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 10:40 Zrozumcie wreszcie , że ul.Warszawska to DEPTAK , który jest własnością CAŁEJ SPOŁECZNOŚCI , WSZYSTKICH mieszkańców Miasta Ciechanów a nie Wasz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 13:11 Zrozumcie ze jestescie tylko platformianymi politrukami którzy już niedługo zejdą z tego świata i ze sceny politycznej tak jak zeszli komuniści i postkomuniści. Nikt wam nie odbiera deptaka ale wielu chce pewnych ograniczonych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 13:18 Zrozumieć, zreformować się, przestawić się - to nie oni. Oni nadal żyją w latach 70 kiedy 70% sklepów w mieście było na Warszawskiej. Zanim zobaczą co się przez 40 lat zmieniło zrujnują przedsiębiorców przez kosmiczne ceny najmu, deptak przez absolutne niedostosowanie oferty do realiów a w końcu sami siebie - bo "rzeczywistość nie nadąża za ich wygórowanymi oczekiwaniami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.cnow.pl 06.03.13, 14:08 Na dodatek jeszcze nic ciekawego w tych sklepach nie ma, więc i parkingi tam nie pomogą. W sklepach odzieżowych ciuchy jak z minionej epoki, w spożywczych niewielki wybór. Na warszawską to ja mogę tylko z dziećmi pójść na lody i spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 14:36 pracowalem w jednym ze sklepow na warszawskiej jakies 7 lat temu. Wtedy właściciel golil sobie od wlasciciela za najem cos kolo 7000 plus oplaty. Nie dziwne ze sie tak burza, bo spali na kasie, a jak nie ma chetnych na najem to ceny lokali leca na leb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 15:59 Politycznym agitatorom z ratusza radzę przeczytać tekst w TC i obejrzeć migawke w tvpinfo i poszukać argumentów,ze kupcy nadal żyją w luksusie ,że deptak nic nie zepsuł. Polityczni agitatorzy macie dostep do danych w UM wiec śmiało zabikcie nas argumentami. Ci sami polityczni agitatorzy z peło w innych wątkach gnoją towar i ceny w galeriach handlowych,nasmiewają się z tamtych sklepów i te same chwyty stosują tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 16:15 Ja to nie wiem co sie wszyscy usrali tak na ten deptak... Są takie czasy ze ludzie prawie wszystko kupuja w internecie i coraz czesciej handel detaliczny zamiera, czy to na warszawskiej czy w innych czesciach miasta. Osobiscie uwazam ze zamkniecie warszawskiej dla ruchu skonczylo pewna epoke w handlu w naszym miescie, a mianowicie epoke sprzedawania tandety.... Wszyscy kupowali na warszawskiej bo nie bylo gdzie indziej isc, teraz powstaja centra ahandlowe i jak w kazdym miescie tam sie skupia handel. Na biznes trzeba miec pomysl, gdyby ulica byla otwarta nie pomoglo by to wiele, przy centrach handlowych sprzedajacych markowe ciuchy w dobrychg cenach w porownaniu do zwozonego z wolki kossowskiej towaru na warszawska.... Taka prawda, tylko tyle i az tyle na temat. Maja teraz deptak, szanse na rozpoczecie dobrego biznesu, chodz z mentalnoscia ludzi w ciechanowie cos utrzymac tez jest ciezko, trzeba miec glowe i wstrzelic sie w rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 16:24 Kolejny platformiany głupek zabiera głos. Skoro markowe sieci wychodzą z deptaka to znaczy ,ze jest cienko tu a nie w innych miastach. Skoro stoją wolne lokale to ciekawe czemu z Mławy,Płońska,Pułtuska nie pchaja się biznesmeni z otwarciem kolejnych sklepów jakie maja u siebie. Za chwie moge ci odszukać watki w jakich piszesz o chińszczyznie w sklepach w galeri. > Ja to nie wiem co sie wszyscy usrali tak na ten deptak... > Są takie czasy ze ludzie prawie wszystko kupuja w internecie i coraz czesciej h > andel detaliczny zamiera, czy to na warszawskiej czy w innych czesciach miasta. > Osobiscie uwazam ze zamkniecie warszawskiej dla ruchu skonczylo pewna epoke w h > andlu w naszym miescie, a mianowicie epoke sprzedawania tandety.... > Wszyscy kupowali na warszawskiej bo nie bylo gdzie indziej isc, teraz powstaja > centra ahandlowe i jak w kazdym miescie tam sie skupia handel. > Na biznes trzeba miec pomysl, gdyby ulica byla otwarta nie pomoglo by to wiele, > przy centrach handlowych sprzedajacych markowe ciuchy w dobrychg cenach w poro > wnaniu do zwozonego z wolki kossowskiej towaru na warszawska.... > Taka prawda, tylko tyle i az tyle na temat. > Maja teraz deptak, szanse na rozpoczecie dobrego biznesu, chodz z mentalnoscia > ludzi w ciechanowie cos utrzymac tez jest ciezko, trzeba miec glowe i wstrzelic > sie w rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.183.222.108.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.03.13, 17:17 Kolejny platformiany głupek zabiera głos. - gosciu, kochasz to nie ? co ma karwa deptak do platformy ? czy platfus rodzi się z deptakiem w głowie a pisiarz bez deptaka - człowieku znów widzisz wybuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 17:31 Na Zielonej Scieżce samochody mogą jeździć do woli, miejsca parkingowe też są, wolne lokale czekają na najemców. W rynku to samo. A przecież te dwa miejsca to ścisłe centrum miasta, tak jak Warszawska. Przywrócenie ruchu samochodów i parkingów na Warszawskiej kupcom nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kupców warszaws Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 17:54 Zaproście mieszkańców cenami do sklepów, to każdy przyjdzie do was po zakupy. Towar z minionej epoki włóżcie do koszy po obniżonej cenie. Ludzie przyjdą i nie będą narzekać że nie ma parkingu w Szmisjerce ludzie cały czas chodzą i wynoszą towar i nie narzekają że nie ma parkingu pod sklepem. pomyślcie, bo to nie boli a może być lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chodak Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 18:08 Deptak jest NASZ wszystkich mieszkańców Ciechanowa,a nie Wasz... Są parkingi na Ściegiennego,są i na placu JP2 i jak trzeba coś kupić to tam się zaparkuje i do sklepu pójdzie się pieszo...deptakiem. Nie musimy parkować na Warszawskiej jak kiedyś. Nie zwalajcie,że spadek Waszych obrotów wynika z braku dojazdu do Was pod sam sklep. Podnieście jakość swoich usług bo coraz gorszy macie asortyment w swoich sklepach,to może coś się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 06.03.13, 19:13 Napisz gdzie mieszkasz to przyjadę i zakręcę ci wodę. Zobaczymy ile wytrzymasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqwerty Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 20:12 Słuchaj ! Mówię do ciebie autorze ! Ja jestem mieszkańcem i członkiem społeczności i wszyscy kupcy tez sa członkami społeczności naszego miasta ! Niech cię nie dziwi ,ze walczą o swój byt o swoje dochody . Bogactwo społeczeństwa jest możliwe tylko wtedy gdy poszczególni jego członkowie sa bogaci , nie mam innej możliwości . Jezeli uważasz ze zbankrutowane firmy i biedni kupcy mogą zrobic fajne sklepy to sie bardzo myślisz , do rozwoju potrzebne sa dochody a kupcy ich nie maj od 2010r . Efekt jest prosty , centrum zamiera i stanie sie jednym wielkim pustostanem , a miało byc tak pięknie ! Kupcy walczą tez o nasze wspólne miasto by nie umarło jego serce , nie ma ludzi nie ma życia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.cnow.pl 06.03.13, 20:26 Myślę że większość tu piszących ma rację,pisząc że cena przyciąga klienta.Tydzień temu chciałem kupić garnitur dla syna(małolat,ale wyrosły w szerz i wzdłuż ).Obeszliśmy "warszawską "i przyległe do pl. Kościuszki-ceny z sufitu i roczniki wyrob.z epoki p. G. Idąc w stronę centrum dojrzałem(Sciegiennego róg Kopernika)sklep z garniturami.Proszę państwa:ceny nie umiarkowane,ale NISKIE,naprawdę niskie,obsługa na najwyższym poziomie.Ja bym nie wytrzymał,a facet biegał,wyszukiwał,pomagał,naprawdę prawdziwy Handlowiec z dużej litery.Małolat z gangu zadowolony,ja też i na pewno przed świętami kupię u Niego dla siebie "CÓŚ"na grzbiet. Ceny,ceny-to przyciąga klienta i fachowa obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 21:24 Drodzy handlowcy pora zmienić zawody na inne skoro nie dajecie sobie rady w nowej rzeczywistości. Sam deptak jest naprawdę fajny,ale ma jedną zasadniczą wadę. Nie ma na nim sklepów z prawdziwego zdarzenia... No może poza kilkoma... Lubię nasz deptak, jest naprawdę piękny ale do spacerowania,a nie do robienia zakupów. To Wy zróbcie coś aby przyciągnąć klientów do swoich sklepów,a nie wciąż narzekacie. To Wy macie się dostosować do nowych realiów. A nie tylko płaczecie,że klienci nie podjadą pod sklep... Będą dobre sklepy to klienci do nich podejdą na pieszo. Niestety takich jest za mało. NIE dla przywrócenia ruchu samochodowego na Warszawskiej! To by była porażka dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 06.03.13, 21:57 Może pora aby ci co wymyślili ten "deptak" zmienili pracę? Waldemar Wardziński chyba z zawodu nie jest prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 22:14 a ten napie... na tym forum 24godziny nonstop, te same argumenty , ten sam styl. idz ku... napij się z wardzińskim wódy i w lesie smiecińskim dżyjcie te mordy o głupich kupcach, wysokich cenach...... e: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wresIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Endriu 06.03.13, 21:24 Odpowiedz Drodzy handlowcy pora zmienić zawody na inne skoro nie dajecie sobie rady w nowej rzeczywistości. Sam deptak jest naprawdę fajny,ale ma jedną zasadniczą wadę. Nie ma na nim sklepów z prawdziwego zdarzenia... No może poza kilkoma... Lubię nasz deptak, jest naprawdę piękny ale do spacerowania,a nie do robienia zakupów. To Wy zróbcie coś aby przyciągnąć klientów do swoich sklepów,a nie wciąż narzekacie. To Wy macie się dostosować do nowych realiów. A nie tylko płaczecie,że klienci nie podjadą pod sklep... Będą dobre sklepy to klienci do nich podejdą na pieszo. Niestety takich jest za mało. NIE dla przywrócenia ruchu samochodowego na Warszawskiej! To by była porażka dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 22:17 jak ku... mać to w ZKM dwoił się i troił wardziński jaki to zabiegany i troskliwy prezydent bo JEDEN ETAT chciał likwidowac a dodatkowo musi dokładać do ZKM. jak kupców to ma gdzieś i nie interesuje go SETKA MIEJSC pracy jakie miasto straciło przez deptak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechan Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.centertel.pl 06.03.13, 23:29 Ci co tu krytykują ludzi sprzeciwiającym się przywrócenia ruchu drogowego na Warszawskiej to pewnie nieudolni właściciele sklepów,którzy biją tu pianę,bo im interes na deptaku nie idzie. Rozmawiałem z wieloma ludźmi i prawie wszyscy stwierdzają,że na Warszawskiej nie ma dobrych sklepów. Większość aby się ubrać jedzie do Warszawy na zakupy. Tak więc właściciele sklepów zwijajcie swoje interesy i zostawcie nam deptak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 07.03.13, 01:04 Do Warszawy? A może do Niujorku, Paradyża albo Medlojanu po lakierki? Ciechanowskie "gwiazdy" najczęściej spotkać można w China Town Janki bo "tam można kupić taniej o 2 grosze" jak stwierdziła pewna Aneta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 07:14 Mieszkańcy Ciechanowa wolą jechać do Wawy aby kupić ubrania niz wspierać lokalną przedsiębiorczość?!chore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 07:35 Nie wiem, czy chore, skoro doliczyć koszt paliwa i ubioru i wyjdzie taniej, to raczej normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.13, 08:31 gdzie na warszawskiej kupisz coś fajnego dla dziecka w rozsądnej cenie?tylko w reserved.Gdzie na warszawskiej kupisz coś dla siebie?nigdzie. Dlaczego?bo wszystkie sklepy mają to samo,zaopatrzenie robią chyba w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.cnow.pl 07.03.13, 10:35 Na warszawskie rządzi Wólka Kosowska a kupcy żyją w latach 70-tych i nie dostosowali się do wolnego rynku , teraz już nic nikomu się nie należy wszystko trzeba wywalczyć albo na to zapracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 11:41 Sam jesteś chory,ewentualnie właścicielem jakiegoś marnego sklepu na deptaku. Ludzie nie kupują na Warszawskiej dlatego, że tam nie ma w czym wybierać,a nie dlatego że nie można podjecdać autem. Kto z Ciechanowa nie jeździ do Nadarzyna,Janek czy do różnych galerii handlowych w Wawie ? Ile tam Ciechanowiaków można często spotkać. Dlaczego ? Bo w Ciechanowie nic ciekawego nie można kupić,a szczególnie na Warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.13, 17:02 Lokalny patrioto sam wspieraj ta zdzierską przedsiębiorczość i kupuj buty (te same) cztery razy drożej, niz np. na allegro. Ja nie jestem matka teresa z kalkuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.13, 13:01 Witam moim zdaniem niedługo to na tej ulicy będą same banki , sklepy z telefonia komórkową a reszta lokale do wynajęcia .. Nie wiem gdzie Ci kupcy mają oczy takie lokale jak pizzeria , kawiarnia i sklep całodobowy mają się tam dobrze klientów można spotkać tam zawsze , więc chyba najwyższy czas się przekwalifikować . To jest "ścisłe centrum miasta" więc nie rozumiem jak można sklep mieć otwarty do 18 i sprzedawać w nim szajs za niewiadomo jaką cenę . Trochę pomyślunku , w naszym mieście większość ludzi pracuje na zmiany , więc nie wiem kto miałby przyjść tam na zakupy , galerie są czynne przynajmniej 3 godz dłużej i 7 dni w tyg więc oczywiste gdzie pojadą na zakupy a trochę pomysłu i interes ruszy gwarantuje. A co do lokali gastronomicznych zapewne znajdą się bardzo życzliwi którym by przeszkadzał przecież hałas bo jak to można " chodzić po nocy i tak się zachowywać" a fajnie by było iść ze znajomymi po pracy wypić piwko w jakims ciekawym miejscu za rozsądne pieniądze ale cóż ja mogę oczekiwać.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 16:34 Jedyna rada dla kupców z Warszawskiej to zrobienie materiałów reklamowych / ulotki,filmiki.../ z innych miast , gdzie deptaki zamieniono na ulice z ruchem samochodowym. Zbieranie podpisów plus akcja uświadamiająca, że miasto nie straci na tym, tak jak nie straciły inne miasta. Każda władza chce sobie wystawiać pomniki i ta jest tak samo głupia jak te z lat 50,60,70,80,90 ub.wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek wacek Ja im pokarze jak siem robi byznes na deptakach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 15:48 Jutro biorem najdroższy lokal na deptaku i łotwieram byznes. Pokażem co to znaczy przebrandżlowić siem. Niech paczajom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re: Ja im pokarze jak siem robi byznes na deptaka IP: *.play-internet.pl 07.03.13, 18:39 Większość najemców sprzedaje sama mają dzieci rodziny więc praca od 10-18 to max .A praca w niedziele jest nieludzka pracownicy galerii też mają rodziny .Powinno być jak w Niemczech całkowity zakaz handlu w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ja im pokarze jak siem robi byznes na deptaka IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.13, 19:47 Człowieku, co ty pleciesz za bzdury. Całkowity zakaz handlu? To co, może na weekendy zamkniemy też szpitale, straż pożarną komendy policji? Przecież ludzie tam pracujący też mają rodziny, dzieci, a czasem nawet psy, z którymi trzeba wychodzić na spacer. Jeżeli istnieje taka społeczna potrzeba, to placówki handlowe będą otwarte i nikt ani nic tego nie zmieni. Tak żalisz się nad kupcami, którzy zazwyczaj sami sprzedają w sklepach, ale zobacz, kto handluje w dni, kiedy obowiązuje zakaz handlu w dużych placówkach? Ja pracuję praktycznie cały dzień i w zasadzie tylko niedziela pozostaje mi na większe zakupy? Że to nie po Bożemu, bo dnia świętego nie święcę? To już moja prywatna sprawa. Nikt nie zmusza kupców, żeby byli właśnie kupcami, ale jeżeli podjęli już taką decyzję, to muszą się pogodzić z tym, że zasadami handlu rządzi rynek i albo się owym zasadom rynku podporządkują, albo z niego wypadną z wielkim hukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Ja im pokarze jak siem robi byznes na deptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 23:22 przecież pisaleś ze taniej kupujesz w internecie to po co ci chodzenie po sklepach. skoro pracujesz to co robisz na forum w środku tygodnia ? mielenie jezorem to to co robisz ? Gość portalu: gość napisał(a): > Człowieku, co ty pleciesz za bzdury. Całkowity zakaz handlu? To co, może na wee > kendy zamkniemy też szpitale, straż pożarną komendy policji? Przecież ludzie ta > m pracujący też mają rodziny, dzieci, a czasem nawet psy, z którymi trzeba wych > odzić na spacer. Jeżeli istnieje taka społeczna potrzeba, to placówki handlowe > będą otwarte i nikt ani nic tego nie zmieni. Tak żalisz się nad kupcami, którzy > zazwyczaj sami sprzedają w sklepach, ale zobacz, kto handluje w dni, kiedy obo > wiązuje zakaz handlu w dużych placówkach? > Ja pracuję praktycznie cały dzień i w zasadzie tylko niedziela pozostaje mi na > większe zakupy? Że to nie po Bożemu, bo dnia świętego nie święcę? To już moja p > rywatna sprawa. > Nikt nie zmusza kupców, żeby byli właśnie kupcami, ale jeżeli podjęli już taką > decyzję, to muszą się pogodzić z tym, że zasadami handlu rządzi rynek i albo si > ę owym zasadom rynku podporządkują, albo z niego wypadną z wielkim hukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek wacek Nosz niestety byznes nie wypalił.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 13:45 Wiało jak holera na tem deptaku. Ni można go zadaszyć czy cóś ? Jakżem wyszedł z mej lymuzyny98 to aż żem się wztrygnął i czem prędzej wrócił na nowy, strzeżony, zadaszony parking w ratusiku. No wicia w tej nowej przybudowie nie? No. Ale wyśla zaraz pisma do najwięksiejszych sieci, do najlepsiejszych salonów żeby czem prędzej łotwierali swoje byznesy na naszem dziele. Napiszę że to rozkaz z samej góry od wodza naszego niepokonanego , znanego piłkarza i nasze słoneczko w oku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.centertel.pl 08.03.13, 01:01 1. czytając ostatni artykuł w TC o podupadającym handlu przy ulicy Warszawskiej odnoszę wrażenie że wypowiadający się kupcy Ci żyją w innej epoce. 2. wg mnie deptak jest prezentem dla wszystkich właścicieli nieruchomości tam znajdujących się ponieważ jest to szansa na utrzymanie przychodzą pod warunkiem zmiany branży - profilu działalności. 3. bywałem tu i tam i zawsze na tego typu reprezentacyjnych deptakach miast mnóstwo było zlokalizowanych pubów, kawiarni-herbaciarni i restauracji, rzadko sieciówki, raczej już butiki z wyższej półki. 4. pewnie że prowadzenie handlu pt sprzedaż obuwia, ciuchów jest łatwiejsza ale w obecnych czasach skazana na przegraną z sieciówkami w centrach handlowych. 5. gastronomia, działalność rozrywkowa to wyższa szkoła lotów i dlatego mało kto chce zmienić profil działalności. Spójrzmy gdzie są zlokalizowane restauracje/pizzerie itp.? W lokalach poza ścisłym centrum miasta, które należą do właściciela. Posłużę się przykładem Carlosa: świetne, smaczne jedzenie, super niskie ceny, zawsze zabieram gości z całej Polski,którzy są oczarowani smakiem i poziomem przygotowania (jedyny minus wentylacja). Lokal jest niedaleko centrum ale w lokalu który należy do właściciela lokalu. Tego typu lokal zlokalizowany na deptaku zapewne miałby wyższe ceny. 6. wg mnie zmiana profilu ulicy warszawskiej z handlowej na deptak rozrywkowo-gastronomiczny pozwoli ściągnąć klientów. Teraz jeżeli ktoś ma kupić buty, ciuch i inne jedzie do mrówki lub marcredo lub wawka lub klika w necie. Natomiast jeżeli chcemy zjeść-napić się to błądzimy po całym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 01:23 Pracowałam kiedyś w jednym ze sklepów odzieżowych na warszawskiej. Właściciele kupowali towar w tzw. Centrum chińskim w Wólce Kosowskiej po śmiesznych cenach a sprzedawali 150% drożej. Wtedy czynsz wynosił jakieś 3 tysiące,nie wiem ile teraz,ale wtedy taki utarg mieli w jeden weekend. Więc w pozostałe dni zarabiali na czysto kasę. I nieważne było ,czy ludzie parkowali pod sklepem,czy kilometr dalej.. kiedyś na zakupy na Warszawskiej po prostu szło się co sobota,teraz... bardziej opłaca się jechać do Warszawy lub bliżej Mławy czy Pułtuska. Ceny narzucili z kosmosu, za zwykłe badziewie,które na allegro kosztuje 7 zł, sklepy przyklejają cenę 45zł.. Heloł.. ale sami są sobie winni!!!! Myśleli,że jak będą mieli sklep na deptaku to od razu mają darmową reklamę i prestiż... a to nie o to chodzi..Gdyby ceny były takie same jak kiedyś to i ludzi byłoby więcej.. ale jak się idzie do takiego sklepu i widzi cenę,to ma się ochotę wyjść od razu..,więc nie dziwne,że ludzie kupują gdzieś indziej. Kiedyś może i dali się nabierać,teraz nie będą... więc gdyby kupcy wzięli się w końcu w garść i wyszli naprzeciw klientowi,to i nie musieliby narzekać na forum! Cała filozofia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Komis IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 09:19 a co sądzicie o komisie z Warszawskiej? dla mnie jest to szmateks z towarem wieszakowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 09:58 Deptak na Warszawskiej jest przykładem, kiedy władza uszczęśliwia ludzi na siłę, w dodatku za ciężkie publiczne pieniądze. Nie da się ukryć, że deptak jest kontrowersyjny, że budził i budzi sprzeciwy. A przecież demokracja polega na tym, że szanuje się wolę mniejszości, a nawet jednostek, że zwraca się uwagę na ich potrzeby. A przynajmniej tak być miało. Istotą działania demokratycznych władz nie jest uszczęśliwianie ludzi na siłę, lecz zaspokajanie ich potrzeb. Czy deptak leży w kategorii czyichś potrzeb? Wątpię. Owszem, odzywają się głosy pochwalające deptak, dezawuujące kupców i innych przeciwniuków deptaka. To takie polskie - obrona własnych racji, niekoniecznie mądrych. Jak się ktoś ze mną nie zgadza - to agent i ubowiec, prawda? Ciekaw jestem, czy mieszkańcy innych ulic chcieliby, żeby zamieniano je w deptaki. Nie słyszałem, żeby np. protestowali przeciwko budowie nawierzchni asfaltowej na własnych ulicach, a przecież drogi gruntowe to naturalne miejsce spacerów. Ciekaw jestem gdzie władza wybuduje miejskie szalety, też przecież potrzebne, nawet bardziej niż deptak. Czy ludzie z radością zgodzą się, gdy taki przybytek znajdzie się przy ich domach - a to też będzie NASZ obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.G.W. Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 08.03.13, 09:59 Czytając wypociny "wiem" odnoszę wrażenie, że szkoły produkują kretynów. 2. Wypraszam sobie prezent z moich pieniędzy który uszczupla mi dochody. 3. Podaj nazwę miast. 4. Obuwie markowe powinno się obronić, a jednak też pada. 5@6 Gastronomia na Warszawskiej robi bokami jak inne branże. Jedynym dochodowym biznesem rozrywkowym jaki wypali na Warszawskiej jest burdel. Pani Gładysz będzie zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 08.03.13, 10:19 A czemu tylko Pani Gładysz? A kobiet tam nie bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 10:27 Widzę ,że wielu mieszkańców kłania się brak elementarnej wiedzy ... ktoś na forum wspomniał ze pracował w sklepie na Warszawskej , gdzie na czynsz wystarczał weekendowy utarg a reszta dla KUPCA do kieszeni !!!! Śmiech mnie ogarnia jak czytam takie teksty !!!!! Drodzy Państwo zachęcam do zapoznania się z zasadami prowadzenia działalności - oprócz samego czynszu są również inne opłaty WYNAGRODZENIE DLA PRACOWNIKA ,ZUS , PODATKI , nie wspomnę o zakupie towaru . Tyle w temacie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motointegrator.pl Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: 213.199.253.* 08.03.13, 14:28 celowe dzialanie wardzinskiego ,aby wyniszczyc centrum miasta ,jak juz tego dokona ,to zbuduje najdlusza w polsce biedronke od placu kosciuszki do ratusza a wejscie bedzie przez ratusz a wardzinski dostanie nobla od szefa biedronek................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wiem Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 09:59 1. potwierdzam, patrz dowody osobiste właścicieli, 2. potwierdzam - dodam niemiłą uwagę, jak się jest odpornym na zmiany to trzeba pogodzić się, że zostanie sie z tyłu - patrz pkt 1; 3. potwierdzam - ale czy tu ktoś bywa choćby na Starówce w Warszawie ? na to nie ma czasu bo gania się po galerii handlowej, 4. nawiążę do pkt 2. - lęk przed zmianą - właściciele lokali na deptaku nie pomyślą, aby ... ale skoro oni nie pomyślą o tym, o czym ja myślę i to nie o obniżeniu cen lokali, ani o obniżce cen towarów, to ja im tego nie będę podpowiadać :P:P 5. potwierdzam, centrum zawsze kosztuje, choćby ze względu na miejsce - skojarzyć z płaceniem za metkę/ markę na byle jakiej szmacie, przy okazji bar Carlos polecam - smaczne, świeże meksykańskie jedzenie w bardzo rozsądnych cenach za porządną porcję, 6. niekoniecznie, czytaj pkt 4. i jeszcze jedno, biorąc pod uwagę pyskówki, chamstwo, uciekanie do poliktykierowania bardzo często przewijające sie na tym formum, to jest to też dobrym doowdem, że nic się nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 15:04 najtrafniejsze posumowanie już zostało napisane: << Drodzy handlowcy pora zmienić zawody na inne skoro nie dajecie sobie rady w nowej rzeczywistości. Sam deptak jest naprawdę fajny,ale ma jedną zasadniczą wadę. Nie ma na nim sklepów z prawdziwego zdarzenia... No może poza kilkoma... Lubię nasz deptak, jest naprawdę piękny ale do spacerowania,a nie do robienia zakupów. To Wy zróbcie coś aby przyciągnąć klientów do swoich sklepów,a nie wciąż narzekacie. To Wy macie się dostosować do nowych realiów. A nie tylko płaczecie,że klienci nie podjadą pod sklep... Będą dobre sklepy to klienci do nich podejdą na pieszo. Niestety takich jest za mało. NIE dla przywrócenia ruchu samochodowego na Warszawskiej! To by była porażka dla miasta. >> ja się podpisuję obiema rękami. ludzie chcą deptaka, nie chcą badziewia w sklepach, niezdrowych cen i roszczeniowości kupców, którzy nie rozumieją zmian w handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 17:16 Otwiera się teraz da deptaku kilka piekarnio -cukierni i zobaczymy czy mieszkańcy w piękne letnie popołudnie będą popijać kawę za 5 zł i jeść ciastko za 3 zł czy też siedzieć na pusto i gapić się w niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll-14 Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.centertel.pl 09.03.13, 18:32 Ale jak przywrócą ruch samochodowy na Warszawską to zapewne by podjechali pod te piekarnio - cukiernie swoimi samochodami na ciastko z 3 złote i kawę za 5 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 18:55 Nie jestem za puszczeniem ruchu na Warszawskiej bo to handlowcom nic nie pomoże już jest pozamiatane .Sam często spaceruję z dziećmi i mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom-15 Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 19:13 Mam nadzieję że ci wprowadzą pełną odpłatność za przedszkole. Może wszyscy handlowcy powinni się zmówić i przed przyjazdem jakiegoś notabla zakleić witryny i napisać "Likwidacja" lub "Do wynajęcia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontekst Kupcy pomyślcie trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 19:48 Walczycie z deptakiem jak chłop pańszczyźniany z pługiem . Powalczcie z Centrami Handlowymi gdzie ludzie pod jednym dachem mogą znaleźć dosłownie wszystko. Warto też powalczyć z różnymi hurtowniami gdzie np.zabawek masz WYBÓR a nie tak jak w sklepiku przy ul.Warszawskiej. Moim zdaniem hurtownie dzisiaj są sklepami detalicznymi. Czas zmienia WSZYSTKO. Obrażać się na władzę jest totalnym idiotyzmem. Właściciele centrów handlowych mają chyba niezły ubaw, bo mają spokój. A handlowcy/sklepikarze niech sobie walczą z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom-15 Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 20:08 Spóźniłeś się ze swoimi cennymi radami. Sklep Świat Dziecka już się ebnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowianka Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.centertel.pl 09.03.13, 20:10 I co z tego że pójdę do centrum handlowego,kupię ciuch co prawda za niską cenę i założę go tylko raz.....,wyleczyłam się z wszelkich galerii bo niestety przepłacałam.Wolę zapłacić trochę więcej,wiem, że po pierwszym praniu ubranko jest jak nowe.Pozdrawiam wszystkich tu piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 20:13 Odkąd metr w galerii jest tańszy od metra na Warszawskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontekst Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 20:26 - Ciechanowianka ma pełną rację i Kupcy z ul.Warszawskiej powinni to wreszcie zrozumieć również i się czegoś z tego nauczyć. Czas na ekskluzywne sklepy i wtedy klienci przyjdą. - Druga odpowiedź metr tańszy czy droższy to przecież nie o to chodzi, a o to jakim towarem handlują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 20:46 Następny pajac z cyklu "cena nie gra roli" jak się jest na garnuszku rodziców urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontekst Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 21:00 Naucz się czytać ze zrozumieniem wpisów. Jak nie umiesz to ci podpowiem. Moja odpowiedź o cenie dotyczyła ceny za metr . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.play-internet.pl 09.03.13, 21:20 Uważasz że ceny czynszu nie mają wpływu na ceny towarów? Masz w ogóle pojęcie o podstawach ekonomii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 22:40 Jeszcze raz przeczytaj i jeszcze kilka razy to może zrozumiesz. Po kolei kilka wypowiedzi z uwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowianka Re: Kupcy pomyślcie trochę IP: *.centertel.pl 09.03.13, 21:04 Ja nie mówię żeby sporo przepłacać za towar,różnica w cenie za ciuch może być ok 20-30 zł,a jakość jest o wiele lepsza.Owszem,ważna jest dla mnie cena,ale to co kupujemy najpierw oglądamy ,nie kupujemy kota w worku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: urzędnicy i ich agitatorzy pomyślcie trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 17:35 Re: Do gościa a.kraszewski 12.03.13, 13:38 Odpowiedz Dzięki za propozycję, ale mam inne zajęcie i to mi wystarcza. Odnośnie twoich zarzutów: ja przedstawiam konstruktywne propozycje, z którymi nie zawsze trzeba się zgadzać, ale może warto rozważyć. Ty walisz obuchem na oślep w łeb, nie proponując nic oprócz odwołania prezydenta i puszczenia ruchu samochodowego na deptak. Tylko wytłumacz mi, co to zmieni? Napełni kieszenie mieszkańców banknotami o najwyższych nominałach? Przecież jeżeli nawet przywróci się ruch na Warszawskiej, to i tak będzie tam zakaz parkowania, a więc nie można będzie zatrzymać samochodu pod drzwiami sklepu i wejść po zakupy. Teraz deptak jest pusty, bo jest zima, ludzie mniej wychodzą na spacery, nie ma ogródków. Ale latem było całkiem inaczej. Poza tym potrzeba czasu, aby mieszkańcy do deptaka się przyzwyczaili, uczynili z niego miejsce, gdzie zawsze można spotkać znajomych itp. I taka rada: naucz się dyskutować używając merytorycznych argumentów, a nie obrażając oponenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 23:15 Kupcy popieram was. ALLELUJA I DO PRZODU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: wardziński ku... mać kiedy twoi agitaorzy prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 22:56 przestaną pisać i pisac te same teksty. wardziński przyjdzie czas ze ci sami ludzie którzy pokładali w tobie nadzieję zrzucą cie jak lecha waleśe z 5% poparcia . zmień agitatorów rozpocznij rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za deptakiem Po prostu taki trend IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.13, 11:56 prawie wszystkie miasta mają deptaki, którymi bardzo często są główne ulice miast gdzie wyłaczonyo ruch samochodowy. Piotrowska w Łodzi, Długa w Gdańsku ... nie ma sensu wymieniać. Chcę zaznaczyć że to o wiele większe miasta i ulice. O co ten jazgot w Ciechanówku? Handlarze mogą się przebranżowić w restauratorów, lub sprzedać lokale, powinny powstać kawiarnie, lokale rozrywkowe, miejsce to powinno tętnić zyciem także po 17.00, itd. Takie powinno być dążenie wladz miasta - czasem jest to praca na dziesięciolecia ze względu na własnośc prywatną, ale możliwa do wykonania. Deptak jest potrzebny. Samo fizyczne jego posadowienie to dopiero początek. Teraz musi nastąpić przebudowa struktury około deptakowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.G.W. Re: Po prostu taki trend IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 12:13 Czy zamiast przebranżawiać całą Warszawską nie taniej zmienić jednego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
a.kraszewski Re: Po prostu taki trend 10.03.13, 22:10 Czy uważasz, że po zmianie prezydenta ludziska zaczną masowo kupować badziewie za kosmiczne ceny? Niedawno obszedłem wszystkie drogerie w Ciechanowie, bo chciałem kupić prawdziwe perfumy przyzwoitej klasy. Nie wodę toaletową czy perfumowaną, ale PERFUMY. Jedyne perfumy, jakie mi zaproponowano, to jakiś czarny bez czy inne badziewie z czasów PRL-u za ... 8 zł. Warszawska, jako centrum miasta to właśnie miejsce na sklepy z drogimi, ale ekskluzywnymi towarami, a nie chińszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Po prostu taki trend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.13, 22:54 ty nie wygladasz bys miał więcej niż 8zł w kieszeni więc nie oszukuj nas tu o swoim portfelu a.kraszewski napisał: > Czy uważasz, że po zmianie prezydenta ludziska zaczną masowo kupować badziewie > za kosmiczne ceny? > Niedawno obszedłem wszystkie drogerie w Ciechanowie, bo chciałem kupić prawdziw > e perfumy przyzwoitej klasy. Nie wodę toaletową czy perfumowaną, ale PERFUMY. J > edyne perfumy, jakie mi zaproponowano, to jakiś czarny bez czy inne badziewie z > czasów PRL-u za ... 8 zł. > Warszawska, jako centrum miasta to właśnie miejsce na sklepy z drogimi, ale eks > kluzywnymi towarami, a nie chińszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re: Po prostu taki trend IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 02:00 Panie Kraszewski, czy pan uważa handlowców z Warszawskiej za niemoty czy idiotów? Pan sądzi że ci ludzie robią wszystko aby zbankrutować? Odpowiedz Link Zgłoś
a.kraszewski Re: Po prostu taki trend 11.03.13, 08:10 Tak, częściowo tak jest. Ci ludzie nie potrafią dostosować się do istniejącej sytuacji, nie idą z duchem czasu. Mentalnie są jeszcze na początku lat 90-tych ubiegłego wieku, kiedy rynek dopiero zaczynał tak na prawdę działać i sprzedawał się każdy towar. W tej chwili jest potężna konkurencja i to ze strony podmiotów, które dysponują potężnymi możliwościami i przede wszystkim kapitałem. Nie zmieni tego ani Wardziński, ani Komorowski, ani Kaczyński. Powrotu do socjalizmu i ręcznie sterowanej gospodarki po prostu już nie ma. Według mnie kupcy z Warszawskiej mają w tej chwili 3 możliwości: 1. Zjednoczyć się i stworzyć coś w rodzaju wielobranżowej sieciówki (o lokalnym znaczeniu oczywiście, przynajmniej na początek). Mogli by wtedy znacznie obniżyć koszty (wspólna księgowość, wspólne negocjacje z właścicielami lokali i zakupy towarów). 2. Wskoczyć w niszę rynkową, którą nie będzie zainteresowana sieciówka. Oczywiście w takim przypadku trzeba byłoby najpierw przeprowadzić rzetelne badania rynku. Ideałem byłoby połączenie propozycji 1 i 2. 3. Wejść we franczyzę. Oczywiście wtedy też byłyby potrzebne badania rynku, aby zorientować się, jaka marka miałaby powodzenie. Na post kretyna, który wie, co mam w portfelu - nie będę odpowiadał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re: Po prostu taki trend IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 08:31 W takim razie działaj. Nie będziemy stawać Ci na drodze do tak pewnego sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Po prostu taki trend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 08:52 Zgadzam się po części. Nie jestem fanatycznym przeciwnikiem deptaka ,ale mam zastrzeżenia co do komunikacji miasta z mieszkańcami. Jednak nie o tym chciałem. Otóż przed otwarciem deptaka, w pewnym wynajętym lokalu otworzyła sklep przedsiębiorcza i kreatywna para. Działali w branży gastronomicznej i bieliźniarskiej. Sklep i obsługa niczym nie odstępowała od dzisiejszych standardów. Trzymali poziom. Po zakończeniu inwestycji obroty im nagle poleciały na "łeb" - również w gastronomii (!!!). Oczywiście zwinęli interes. Jednak tylko na deptaku i przenieśli się do lokalu z parkingiem pod witryną :) W gastronomii również działają nadal tylko w innym miejscu. Czyli nadal wynajmują lokal i nadal im się opłaca ale w innym miejscu. Nie musieli się przebranżawiać jak to sugerował prezydent tylko musieli się przenieść. Po drugie dlaczego Reserved czy H&M nie otworzą sklepu na deptaku ? Chyba niższy niż w galerii (!!!) czynsz nie jest dla nich przeszkodą. Dlaczego Sfinks czy Sioux lub inna sieciówka nie widzi tego miejsca ? Tu już nie chodzi o mentalność większości z deptaka (trochę się z tym zgadzam),ale też o to że nie ma NAJEMCÓW ze znanych sieciówek. Może to nie deptak jest problemem ale zubożenie społeczeństwa. A może ludzie którzy mają pieniądze nie mają po prostu czasu chodzić po deptakach zimą i jesienią ? Prezydenta np. nie widuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Po prostu taki trend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 16:51 Podziw musi miec każdy na forum o horyzontach myslowych i zasobności portfela niejakiego kraszewskiego.ilośc słow jakie z siebie wypluwa na forum sa odwrotnie proporcjonalne do treści. Oto pismo franchising.pl/ oni szukaja ich szukaja kraszewski idz do banku , złoż bizns plan , wynajmnij coś i pokaż co naprawdę potrafisz poza głupim szczekaniem na tym forum w każdym temacie od korków po sklepy , prawa pracownicze , rozklad jazdy rowerów, historie Polski, psychologie spoleczeństwa , logistyke kilkudziesięciu sklepów w jedna calośc..... a.kraszewski napisał: > Tak, częściowo tak jest. Ci ludzie nie potrafią dostosować się do istniejącej s > ytuacji, nie idą z duchem czasu. Mentalnie są jeszcze na początku lat 90-tych u > biegłego wieku, kiedy rynek dopiero zaczynał tak na prawdę działać i sprzedawał > się każdy towar. W tej chwili jest potężna konkurencja i to ze strony podmiotó > w, które dysponują potężnymi możliwościami i przede wszystkim kapitałem. Nie zm > ieni tego ani Wardziński, ani Komorowski, ani Kaczyński. Powrotu do socjalizmu > i ręcznie sterowanej gospodarki po prostu już nie ma. Według mnie kupcy z Warsz > awskiej mają w tej chwili 3 możliwości: > 1. Zjednoczyć się i stworzyć coś w rodzaju wielobranżowej sieciówki (o lokalnym > znaczeniu oczywiście, przynajmniej na początek). Mogli by wtedy znacznie obniż > yć koszty (wspólna księgowość, wspólne negocjacje z właścicielami lokali i zaku > py towarów). > 2. Wskoczyć w niszę rynkową, którą nie będzie zainteresowana sieciówka. Oczywiś > cie w takim przypadku trzeba byłoby najpierw przeprowadzić rzetelne badania ryn > ku. Ideałem byłoby połączenie propozycji 1 i 2. > 3. Wejść we franczyzę. Oczywiście wtedy też byłyby potrzebne badania rynku, aby > zorientować się, jaka marka miałaby powodzenie. > Na post kretyna, który wie, co mam w portfelu - nie będę odpowiadał Odpowiedz Link Zgłoś
a.kraszewski Re: Do gościa 12.03.13, 13:38 Dzięki za propozycję, ale mam inne zajęcie i to mi wystarcza. Odnośnie twoich zarzutów: ja przedstawiam konstruktywne propozycje, z którymi nie zawsze trzeba się zgadzać, ale może warto rozważyć. Ty walisz obuchem na oślep w łeb, nie proponując nic oprócz odwołania prezydenta i puszczenia ruchu samochodowego na deptak. Tylko wytłumacz mi, co to zmieni? Napełni kieszenie mieszkańców banknotami o najwyższych nominałach? Przecież jeżeli nawet przywróci się ruch na Warszawskiej, to i tak będzie tam zakaz parkowania, a więc nie można będzie zatrzymać samochodu pod drzwiami sklepu i wejść po zakupy. Teraz deptak jest pusty, bo jest zima, ludzie mniej wychodzą na spacery, nie ma ogródków. Ale latem było całkiem inaczej. Poza tym potrzeba czasu, aby mieszkańcy do deptaka się przyzwyczaili, uczynili z niego miejsce, gdzie zawsze można spotkać znajomych itp. I taka rada: naucz się dyskutować używając merytorycznych argumentów, a nie obrażając oponenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Do Waldemara Wardzińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 17:01 Tak ja pamiętam nawet zdjęcie Waldka w witrynie sklepu jak na ołtarzyku, a gdyby tak poszukać w necie? Kto to taki ? I jak dziś sobie radzi ? / sklep z butami lub zegarmistrz/ Ten argument ,że cała Warszawska stała murem za Waldkiem jest ważny by dziś Waldek nie wyszedł na CFANIAKA I OSZÓSTA z PełO tylko pomógł swoim wyborcom i zrewanżował się drobnymi ustępstwami, bo takie mogą być w interesie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Po prostu taki trend IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.03.13, 17:28 Nie porownuj Długiej w Gdansku do deptaku w Ciechanowie, bo w Gdańsku wystarczy przepustką od SM na Elbląskiej i juz można sobie wjechać każdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Po prostu taki trend IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.03.13, 17:30 sorry za błędy skladniowe, ale pisze z komórki i źle podstawia formy wyrazów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.183.233.156.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.03.13, 12:56 Kilka dni temu w Telewizyjnym Kurierze Mazowsza obejrzałem narzekania dwóch Pań mających swoje obiekty handlowe na Warszawskiej. Pierwsza bardzo miła Pani, branża kosmetyczna.Nie wytrzyma konkurencji 3 sieciówek ( Rossmann, Hebe, Natura ) na tej samej ulicy.I nie ma znaczenia czy Warszawska będzie deptakiem czy normalną ulicą. Druga Pani - branża ubrań i zabawek dla dzieci.Tu jest inny problem.Przestałem chodzić do tego sklepu.Przeszkadza mi i krępuje natarczywe podglądanie co też klient robi w sklepie.W żadnym ciechanowskim sklepie nie spotykam się z tego rodzaju natręctwem pilnowania. Myślę, że to jest przyczyną unikania tego sklepu.A sądzę, że tego typu branża, na Warszawskiej jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 13:25 To samo sugerował prezydent. Jeżeli ktoś narzeka to znaczy że nie potrafi handlować. Dobry handlowiec sprzeda wszystko: www.rmf24.pl/fakty/polska/news-przerabiali-zepsute-mieso-na-mielonki-i-wedliny,nId,940657 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafa Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.13, 19:31 Tak! WW to dobry spzedawca,sprzedaje nas za psi grosz!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Wy krzyczycie "taniej" ,a Prezydent W. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 07:24 mówił żeby otwierać ekskluzywne sklepy, dostarczać eksluzywnych usług i otwierać ekskluzywne restauracje. Jednak w byłym hotelu Polonia ma powstać ...biblioteka przeniesiona z innego miejsca (są propozycje na kawiarnie czy klub ale chyba ignorowane) Dostrzegam tu pewną sprzeczność :). Odpowiedz Link Zgłoś
a.kraszewski Re: Wy krzyczycie "taniej" ,a Prezydent W. ... 11.03.13, 08:14 Tylko że budynek po Polonii jest własnością Starostwa i na temat tego, co w nim będzie WW ma tyle do powiedzenia, co Żyd za okupacji. A biblioteka? Dlaczego nie, jeżeli przy okazji na dole zorganizowano by kawiarnię na modłę niegdysiejszych MPiK-ów, z możliwością wypicia kawy i poczytania prasy... Przy okazji biblioteka przynajmniej częściowo zarobiłaby na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Wy krzyczycie "taniej" ,a Prezydent W. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 08:22 eeeeeeee, jeżeli chodzi o Polonię to masz uzasadnione pretensje ale skieruj je do Starosty czyli do powiatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Coburg - bogaty odpowiednik Ciechanowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 14:17 Coburg (miasteczko w Niemczech) 40 000 mieszkańców (powiat ok. 90 000) i 500 metrowy deptak (tak jak w Ciechanowie), galeria handlowa blisko starówki (chyba jest tylko jedna galeria), ok. 100 km do miasta wielkości Warszawy. Oczywiście mają trochę więcej atrakcji np. o wiele większy zamek,pałac i mnóstwo ciekawych kamienic z historią. Tam deptak i rynek tętnią życiem. Jest mnóstwo ciekawych firm (znanych sieciówek dostępnych w Polsce tylko w większych miastach ) ,restauracji i usług. Trudno mi się zorientować jak jest z parkingami w przybocznych ulicach ,ale wiem że są również parkingi wielopoziomowe. W czym tkwi tajemnica tego miasta ? W atrakcyjności turystycznej (mają dużo hoteli i pensjonatów) ? Czy w zamożności mieszkańców ? Co np. z Płockiem gdzie niedawno został wyremontowany deptak za chyba 10 mln, wybudowane/wyremontowane przy deptaku kino, nowy teatr ,a ulica świeci pustkami !!!!! Deptak umarł zaraz po tym jak wybudowano trzy ogromne galerie. Z tego co pamiętam galeria miała powstać zaraz przy deptaku i myślę że to podtrzymałoby to miejsce przy życiu (parking + galeria + deptak w jednym). Jednak z tego zrezygnowano i mają to co mają. Dlaczego w większym i bogatszym Płocku umarł deptak ? Dlaczego w Niemczech deptaki tętnią życiem mimo galerii i internetu ,a u nas nie ? Bieda po PO-PiS-SLD-PSL-RP ? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Jednak i tam bywa nieciekawie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 17:17 www.coburg.de/desktopdefault.aspx/tabid-193/317_read-6130/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re: Jednak i tam bywa nieciekawie. IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 19:01 Ciechanów to biedne miasto bez przemysłu i perspektyw.Ktoś pisze że chce perfumy są w ROSS ale za 200 a gość chce za 20 .Jak by był ruch to handlowcy szybko by się przestawili ale w mieście po 18 hula wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups handel przenosi się do internetu i galerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 19:19 i tyle w temacie. we wszystkich miastach jest to samo, sklepów coraz mniej nie tylko przy deptakach. jak kupcy tego nie rozumieją, to znaczy, że nie nadążają za życiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: handel przenosi się do internetu i galerii IP: 79.162.92.* 11.03.13, 22:01 sprawa wygląda beznadziejnie: 1. władze miasta nie zawieszą swojego sztandarowego projektu pt deptak dla mieszkańców i nie przywrócą ruchu samochodowego. Strach pomyśleć jak miasto rozpocznie przebudowę placu kościuszki, co wtedy będzie działo się z handlem w sklepach. 2. napływu inwestycji pt wielkopowierzchniowe sklepy też nie powstrzymamy np: tesco jest już w planach przy pętli miejskiej + co najmniej 2x biedronki (1. przy rondzie na osiedle zachód, 2. przy rondzie solidarności). 3. jest mało prawdopodobne aby właściciele lokali przy deptaku zmienili branżę z odzieżowej na rozrywkowo-gastronomiczną. totalny pat :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procie bardzio tak,tak tylko w Niemczech cały deptak zapełniony.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 07:29 Kolega wyżej podaje przykład miasta-bliźniaka Ciechanowa ,gdzie deptak zapełniony jest przez znane marki i restauracje plus galeria handlowa niedaleko rynku kilku piętrowa ,a ten swoje że niby w biedniejszej Polsce wszyscy kupują,korzystają z usług i jedzą jeszcze przez internet,a w bogatych Niemczech nikt nie umie korzystać z internetu ? Po drugie w ciechanowskich galeriach oferta nie powala - czy to spożywcza, czy gastronomiczna, czy usługowa ,czy handlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procie bardzio Tzw. tymczasowy parking na Pl. JPII. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 07:24 Dlaczego miasto nie chce otworzyć tych miejsc przynajmniej w czasie jesienno-zimowym ? Prezydent powiedział ,że "monitorują" (!!??) i nie ma potrzeby otwierania tego parkingu. Jednak dla swoich gości potrafili otworzyć na jeden dzień. Plac stoi pusty, nic się na nim nie odbywa,więc dlaczego nie mogą otworzyć tego odcinka placu przeznaczonego tak naprawdę na parking chociaż w okresie od np. grudnia do marca ? Park wycieli w pień, nikt nie organizuje tam prawie cały rok ani koncertów, ani targów, ani świątecznych stoisk - tak jak ma to miejsce w miasteczkach na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie lubie chama i prostaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 07:51 Jeśli na deptaku są TRZY PERFUMERIE /SIECIÓWKI/ to o czym ten gościu pisze? Kiedyś w okolicach dawnej Mody Polskiej był punkt z perfumami więc może są cztery? Re: Po prostu taki trend a.kraszewski 10.03.13, 22:10 Odpowiedz Czy uważasz, że po zmianie prezydenta ludziska zaczną masowo kupować badziewie za kosmiczne ceny? Niedawno obszedłem wszystkie drogerie w Ciechanowie, bo chciałem kupić prawdziwe perfumy przyzwoitej klasy. Nie wodę toaletową czy perfumowaną, ale PERFUMY. Jedyne perfumy, jakie mi zaproponowano, to jakiś czarny bez czy inne badziewie z czasów PRL-u za ... 8 zł. Warszawska, jako centrum miasta to właśnie miejsce na sklepy z drogimi, ale ekskluzywnymi towarami, a nie chińszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Dom Rzemiosla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 08:00 W wyremontowanym Domu Rzemiosła na deptaku jak idzie biznes ? Ktoś zainwestował duże pieniądze i w miejscu gdzie kiedyś tysiące klientów wchodziło i wychodziło a drzwi sie nie zamykały dziś jak jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re:Dom Rzemiosla? IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 11:02 Ale SZMIZJERKA kosi aż miło ludzi tłum jak na pochodzie .Handlowcy otwierajcie lumpexy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re:Dom Rzemiosla? IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 11:11 Może jeszcze skup złomu, sortownia odpadów, lombard, komis, trzy burdele i dwie meliny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re:Dom Rzemiosla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:25 Niech ktoś ogarnięty zrobi taką sondę forumową jak nieraz tutaj bywały... Czy jesteś za przywróceniem ruchu kołowego na Warszawskiej ? I odpowiedzi TAK lub NIE. Z góry dziekuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętający Re:Dom Rzemiosla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 15:19 Kupcy z Warszawskiej są sami sobie winni. Dlaczego? Doskonale pamiętam wybory z 2002 i 2006 roku. Prawie każda witryna na Warszawskiej zalepiona plakatami Wardzińskiego. I te kupieckie opowieści - "Nasz Waldek to...", "Nasz Waldek tamto...". Podziękujcie teraz "Waszemu Waldkowi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re:Dom Rzemiosla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 19:19 Dlaczego zaraz wszyscy zwolennicy deptaku są na tym forum nazywani zwolennikami Wardzińskiego ? Ja na WW nigdy nie glosowałem, ale zawsze byłem za powstaniem deptaku. I takich ludzi jest dużo. Niezależne kto by został prezydentem deptak i tak by powstał,a zasługi Wardzińskiego w sprawie powstania deptaka są tylko takie,że zrobiono go za jego kadencji. Plan był już od dawna i kto by nie został prezydentem to deptak by był,może nawet szybciej... Kupcy zamiast chodzić do ratusza i składać petycje o przywrócenie ruchu drogowego,powinni sobie zrobić rachunek sumienia - czy sami zrobili wszystko,by podnieść jakość swoich usług i przyciągnąć klientów. Bo czasy się zmieniają,a ze sklepów i wystaw sklepowych wieje szrotem rodem lat 90tych... Tu ruch samochodowy nic nie pomoże,tu musi się zmienić asortyment w sklepach. I to Wy kupcy jesteście za to odpowiedzialni,że ludzie jeżdżą na zakupy to Wawy i to całymi tabunami... Odpowiedz Link Zgłoś
a.kraszewski Re:Dom Rzemiosla? 12.03.13, 19:31 To, o czym piszesz, to typowa erystyka. jeżeli brakuje rzeczowych argumentów na poparcie swoich racji, wszystkich myślących inaczej albo przypisuje się do określonej opcji politycznej, albo stara się poniżyć w inny sposób. Moim zdaniem deptak nie miał żadnego wpływu na handel na Warszawskiej. Na to, że jest on w tak kiepskiej kondycji wpłynęło wiele różnych czynników, przy czym przyczyn nie szukał bym raczej w mieście i jego władzach, a nawet nie zawsze w kraju (nasze władze nie przyczyniły się w żaden sposób do światowego kryzysu). I masz rację, Daro. Kupcy powinni najpierw sami zrobić rachunek sumienia, a później szukać winnych gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re:Dom Usług! IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 20:18 Panie Kraszewski, na prawdę nie trzeba być Einsteinem aby zaskoczyć, że żaden ciąg handlowy bez dobrego dojazdu i parkingu nie ma racji bytu. Jak wpłynęła zmiana komunikacji na handel na Warszawskiej? Porównanie z "Halą Pułtuską" będzie dość obiektywne. Wystarczy porównać ilość upadłości (proporcjonalnie) i otrzymamy wiarygodny wynik. "Warszawskiej" niepotrzebne są specjalne przywileje. Wystarczy możliwość równej konkurencji. Jaka to równość gdy przed sklepami zlikwidowano parking i ograniczono czasowo możliwość dowozu zaopatrzenia? Który z marketów by wytrzymał tak długo z takim samym ograniczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re:Dom Usług! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 22:08 zaopatrzenie do sklepów na warszawskiej dojeżdża, sam widuję dostawcze na samym deptaku a nie gdzieś obok, więc nie rób ludziom wody z mózgu. nie zauważyłeś, ile jest w ciechu wolnych lokali z parkingiem przed drzwiami? kraszewski i daro mają rację. kupcy robią dym, ale utknęli mentalnie w latach 90-tych. to se ne wrati. ale ktoś musi być winny, a że zawsze winny jest prezio... cóż, taka fucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re:Dom Usług! IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 00:20 alik sprawdź oznakowanie zanim coś napiszesz. Na Warszawskiej są różni kupcy, stosowanie jednej miary jest dla wielu krzywdzące. W normalnym państwie każdy odpowiada za swoje czyny tylko u nas zawsze winien jest "system" lub ostatnio modne "procedury". Oby tylko Warszawska nie została Pomnikiem Błędów i Wypaczeń Prezydenta Wardzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warownia Re:Dom Usług! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 10:39 Ochucki,a Ty przypadkiem nie jesteś jakimś sprzedawczykiem na deptaku,bo tak zajadle ich bronisz ?... Jeśli tak to powiedz kolegom po fachu,że przywrócenie ruchu samochodowego nic już nie pomoże. Już pozamiatane. Kryzys w kraju,powstawanie galerii,kiepski towar na deptaku to są główne powody przez które Wasze interesy ledwo zipią. Czy to taak trudno zrozumieć,że to nie jest wina prezydenta ? Kto by nim nie był,to by to samo było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Dom Usług! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 14:56 Słuchaj miejska urzędniczyno - Kiepski towar rządzi w ratuszu.Jest kryzys kiepski a drogo opłacany towar to bubel i niedługo nikt go nie kupi .Czy tak trudno wam zrozumieć ,ze to wina prezydenta jak będzie omijał tak jak teraz DEPTAK Z DALEKA. Możecie mu jeszcze sprawić przyjemnośc i wymienić dekle na podobiznę wielkiego budowniczego. Gość portalu: Warownia napisał(a): > Ochucki,a Ty przypadkiem nie jesteś jakimś sprzedawczykiem na deptaku,bo tak za > jadle ich bronisz ?... Jeśli tak to powiedz kolegom po fachu,że przywrócenie ru > chu samochodowego nic już nie pomoże. Już pozamiatane. Kryzys w kraju,powstawan > ie galerii,kiepski towar na deptaku to są główne powody przez które Wasze inter > esy ledwo zipią. Czy to taak trudno zrozumieć,że to nie jest wina prezydenta ? > Kto by nim nie był,to by to samo było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re:Dom Usług! IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 20:10 Ale pani GŁADYSZ jak wraca z pracy to ma cały deptak dla siebie Ona i pusta Warszawska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll-14 Re:Dom Usług! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 20:20 Dopóki na wystawach sklepów na deptaku będzie hulał wiatr dopóty Warszawska będzie pusta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlak Re:Ulica uciech? IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 20:28 A miała być taka ładna, Amerykanska! Szkłoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywil Re:Dom Usług! IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 12:11 tylko narzekac potraficie a ceny macie kosmiczne i dziadostwo co sprzedajecie wole sie ubrac w warszawie wydac na ten bilet i miec wiekszy wybór i satysfakcje z kupna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochucki Re:Dom Usług! IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 18:24 Cywil, polecam domy mody Pierdacze, Łacini i Caritassi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swojak Re:Dom Usług! IP: *.centertel.pl 14.03.13, 18:39 Pojutrze weekend i trza do Stolicy pojechać kupić jakieś ubranka na wiosnę,bo u nas w Ciechanowie to nic nie ma ciekawego,a szczególnie na deptaku... Z resztą jak co weekend z naszego miasta rzesze Ciechanowiaków wyruszą na zakupy. To wina braku parkingów na Warszawskiej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW 2012r 3.0 24V Re:Dom Usług! IP: *.tktelekom.pl 16.03.13, 13:32 Jak są z CieCHAMOWA to nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfons Re:Dom Usług! IP: *.cnow.pl 29.03.13, 18:51 Młode kurewki Ciechanów zadzwoń 236881052 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty1 Re:Dom Usług! IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 22:29 Jeszcze raz to napisze bo widać nie wszyscy czytali ze zrozumieniem . Do rozwoju biznesu ( sklepy na warszawskie ) potrzebne sa dochody , potrzebni sa klienci , jeżeli nie ma klientów nie ma dochodów nie ma rozwoju . Z deptakiem było tak , ze w momencie w którym kupcy dowiedzieli sie ze powstanie było już po rybach na jakiekolwiek ruchy i zostali ze sklepami bez klientów na około rok , to spowodowało całkowite ich zubożenie i tymsamym zamknięcie możliwości rozwoju po zakończeniu 2 letniego remontu . Teraz nie maja kasy nie maja klientów nie maja szans na jakikolwiek rozwój , nie maj szan na nowych klientów bo okolica świeci pustki i koło sie zamyka . Jeżeli państwo tego nie rozumieją i widza świat 0-1 to proszę przyjąć do wiadomości , ze świat jest trochę bardziej skomplikowany . I jeszcze jedno , ja mając firmę na warszawskiej od 2005-2010 o budowie deptaka dowiedziałem sie 3 dni przed jej rozpoczęciem . To było bardzo nie fer ze strony władz miasta . Wynioslem sie z warszawskiej 3 miesiące po rozpoczęciu budowy bo tyle miałem okres wypowiedzenia straty jakie ponioslem to 15 tyś zł. Przez rok stracił był wszystko co miałem i tak stracili kupcy . Ciekaw jestem czy któryś z państwa by chciał ponieść takie straty w imię piękna ulicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut Re:Dom Usług! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 00:35 o, jaki biedaczek. ja słyszałem i czytałem o budowie deptaka już rok wcześniej a nie byłem osobiście zainteresowany. tygodnik ciechanowski plus radio katolickie -moje źródła informacji. z ludźmi się o tym gadało, dyskutowaliśmy, że w końcu itp, a ty się ocknąłeś 3 dni wcześniej. albo ty jesteś oderwany od rzeczywistości, albo robisz nam wodę z mózgu. tak czy siak, do handlu się nie nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WCI Re:Dom Usług! IP: *.matcom.com.pl 16.03.13, 01:28 Zgadzam się z przedmówcą. W necie też o tym pisano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigzag Re:Dom Usług! IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 08:43 Pozdrowienia dla Urzędu Miasta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc pozdrowienia dla zabójców drzew,morderców handlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 08:53 Gorące pozdrowienia , słoneczne poranne całuski, gdy spią zadowoleni z życia i swoich decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 11:49 Pozdrów całą resztę mieszkańców, którzy chcą deptaka a nie chcą samochodów na Warszawskiej. Kupcy z Warszawskiej myślą, że cała reszta ma się do nich dostosować, a oni ani myślą pogłówkować o lepszej ofercie w sklepach. My tu tez mieszkamy, proszę szanownych państwa i chcemy deptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogr-13 Re: Za deptakiem IP: *.play-internet.pl 18.03.13, 19:56 CROPP się zwinął a HOUSE chyba też likwidują bo dzisiaj był zamknięty i wywozili towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Za deptakiem IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 22:31 Nie ma ludzi nie ma życia , centrum umiera bo jego serce czyli warszawska została zamknięta . Zwycięstwo biedronk z mała pomocą UM ! Czy państwo wszyscy dacie radę spojrzeć trochę z dala trochę tak z góry na całość problemu ? Sklepy na warszawskiej sa biedne bo bankrutuja ale nie od wczoraj , to trwa już 4 lata , nikt nie może tyle dokładać i każdy zdechnie prędzej czy pózniej . Teraz kupcy nawet 1200zl na ZUS nie maja więc nic już nie zrobią , pracy tez nikomu nie dadzą . Ciekaw jestem czy ktoś z państwa wie ile osób było zatrudnionych na warszawskiej przed remontem a ile obecnie ? Jak wiem zatrudnienie spadlo o około 100 osób . To jest problem , ogromny problem bo wszyscy płacimy za decyzje władzy . Miało byc pięknie wzrost zatrudnieńia nowe sklepy galerie kawiarnie itp a co mamy ? Bezrobocie 100 osób na zasiłek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 23:52 pierniczysz, a gdzie indziej to w handlu dobrze idzie? pogadaj z kupcami z innych dzielnic, jaka posucha, zwalnianie pracowników i puste lokale. zresztą nawet w wawie ciągle likwidują sklepy. deptak to jest szansa tylko trzeba umieć a oni by chcieli cofnąć czas. ludzie mają nowe nawyki. net, galerie. a kupcy z warszawskiej potrafia tylko czepiać się deptaka. zwyczajny kretynizm dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 13:21 Siedzę,czytam i staram sobie przypomnieć jakie sklepy są na "warszawskiej". To że handel upadł na "warszawskiej " to nie wina "deptaka". Dawno to przewidziałam a wróżką nie jestem:):):):). Mówiłam o tym zawsze od lat. Pomyślicie ,że jestem wredna pisząc ,że cieszy mnie to , ale sami jesteście sobie winni. Nie szanowaliście klientów. Podam jeden powód a mogę ich wiele wymienić. Od wielu lat nic nie kupiłam do ubrania na "warszawskiej" a to z takiego powodu że nic nie było. Wystarczyło wejść do 1 sklepu i miało się przegląd tego co znajdę w pozostałych sklepach. Ale chodziłam z uporem maniaka, ze może jednak coś kupię. Obchodziłam jedną stronę , obchodziłam drugą stronę aż mi za przeproszeniem nogi w du...ę wchodziły. Robiłam się coraz bardziej zmęczona, zła i nigdzie nie było gdzie usiąść napić się wody czy kawy..Wszędzie gdzie weszłam wisiały ubrania na "dzieci" tak ok 30 kilogramowe. Panie sprzedające zajęte sobą na pytanie czy dostane coś w moim rozmiarze ledwie raczyły odpowiedzieć . Czułam się intruzem a zawsze miałam dużo do wydania. Jestem osobą wysoką i trudno mi kupić coś w moim rozmiarze . Ceny tych szmatek na 30 kg osoby to groszowa sprawa. Widocznie handlowcy uważali że więcej zarobią sprzedając maleńką bluzkę za 20 zł i ładniej sklep wygląda gdy wisi ich dużo. Ale to pomyłka ja za tą bluzkę w swoim rozmiarze bym zapłaciła 200 i 300 zł . Zamiast wieszając 10 bluzek po 20 zł wystarczyło powiesić jedna za 200 zł a klient by się znalazł. Wiem co mówię. Tak było i jest na "warszawskiej" wiec przestałam odwiedzać sklepy na Warszawskiej" . Teraz jestem tam częściej bo mogę usiąść napić się kawy. Nie muszę męczyć się chodząc po sklepach w których towar jak w Nadarzynie tylko w rozmiarach" chińskich". Po ubrania jeżdżę do innych miast a naszym kupcom z :Warszawskiej" dziękuję za to ze przez dziesiątki lat lekceważyli mnie . Wolę pojechać 100 km albo dalej, zapłacić 10 razy więcej ale wchodząc do sklepu wiem że nie zostanę zlekceważona. Mogę sobie z paniami ,które tam sprzedają chwilę poplotkować. Nawet jak nic nie kupię to wygadam się, pooglądam i wychodzę zadowolona. Następnym razem wracam do tego sklepu ,bo czułam się tam miło i wydaję kilkadziesiąt zł zadowolona z dobrego zakupu i miłej obsługi.. Tak trwa od wielu lat. Każdego klienta trzeba szanować bez względu na to jakie ma koneksje, jak zasobny portfel. Nie musi być markowy ciuch ale nie szmata , która rozpadnie się po jednym założeniu. Niestety mentalność naszych kupców nie zmieniła się . Kiedyś te szmatki może i robiły wrażenie ale teraz w internecie można zobaczyć gdzie się zaopatrują i jak wysokie mają ceny w porównaniu z tymi jakie są w hurtowniach czy w Nadarzynie bo tam się zaopatrują przeważnie. Tyle lat minęło i nadal ten sam błąd robią. Nadal można kupić ubrania tylko na"chińczyka" o wadze 30 no do 40 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 16:52 Kolejny forumowy głupek tym razem kobiecy , znajome nam oczko. To to jak coś napisze to jak Majewski www.youtube.com/watch?v=fPt1kzewBVw Re: Za deptakiemIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: oczko 20.03.13, 13:21 Odpowiedz Siedzę,czytam i staram sobie przypomnieć jakie sklepy są na "warszawskiej". To że handel upadł na "warszawskiej " to nie wina "deptaka". Dawno to przewidziałam a wróżką nie jestem:):):):). Mówiłam o tym zawsze od lat. Pomyślicie ,że jestem wredna pisząc ,że cieszy mnie to , ale sami jesteście sobie winni. Nie szanowaliście klientów. Podam jeden powód a mogę ich wiele wymienić. Od wielu lat nic nie kupiłam do ubrania na "warszawskiej" a to z takiego powodu że nic nie było. Wystarczyło wejść do 1 sklepu i miało się przegląd tego co znajdę w pozostałych sklepach. Ale chodziłam z uporem maniaka, ze może jednak coś kupię. Obchodziłam jedną stronę , obchodziłam drugą stronę aż mi za przeproszeniem nogi w du...ę wchodziły. Robiłam się coraz bardziej zmęczona, zła i nigdzie nie było gdzie usiąść napić się wody czy kawy..Wszędzie gdzie weszłam wisiały ubrania na "dzieci" tak ok 30 kilogramowe. Panie sprzedające zajęte sobą na pytanie czy dostane coś w moim rozmiarze ledwie raczyły odpowiedzieć . Czułam się intruzem a zawsze miałam dużo do wydania. Jestem osobą wysoką i trudno mi kupić coś w moim rozmiarze . Ceny tych szmatek na 30 kg osoby to groszowa sprawa. Widocznie handlowcy uważali że więcej zarobią sprzedając maleńką bluzkę za 20 zł i ładniej sklep wygląda gdy wisi ich dużo. Ale to pomyłka ja za tą bluzkę w swoim rozmiarze bym zapłaciła 200 i 300 zł . Zamiast wieszając 10 bluzek po 20 zł wystarczyło powiesić jedna za 200 zł a klient by się znalazł. Wiem co mówię. Tak było i jest na "warszawskiej" wiec przestałam odwiedzać sklepy na Warszawskiej" . Teraz jestem tam częściej bo mogę usiąść napić się kawy. Nie muszę męczyć się chodząc po sklepach w których towar jak w Nadarzynie tylko w rozmiarach" chińskich". Po ubrania jeżdżę do innych miast a naszym kupcom z :Warszawskiej" dziękuję za to ze przez dziesiątki lat lekceważyli mnie . Wolę pojechać 100 km albo dalej, zapłacić 10 razy więcej ale wchodząc do sklepu wiem że nie zostanę zlekceważona. Mogę sobie z paniami ,które tam sprzedają chwilę poplotkować. Nawet jak nic nie kupię to wygadam się, pooglądam i wychodzę zadowolona. Następnym razem wracam do tego sklepu ,bo czułam się tam miło i wydaję kilkadziesiąt zł zadowolona z dobrego zakupu i miłej obsługi.. Tak trwa od wielu lat. Każdego klienta trzeba szanować bez względu na to jakie ma koneksje, jak zasobny portfel. Nie musi być markowy ciuch ale nie szmata , która rozpadnie się po jednym założeniu. Niestety mentalność naszych kupców nie zmieniła się . Kiedyś te szmatki może i robiły wrażenie ale teraz w internecie można zobaczyć gdzie się zaopatrują i jak wysokie mają ceny w porównaniu z tymi jakie są w hurtowniach czy w Nadarzynie bo tam się zaopatrują przeważnie. Tyle lat minęło i nadal ten sam błąd robią. Nadal można kupić ubrania tylko na"chińczyka" o wadze 30 no do 40 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 18:05 Oczko ma sporo racji, bo na Warszawskiej towar od dawna jest beznadziejny. Za to oczekiwania kupców ho, ho, ho. Niech się całe miasto do nich dostosuje. Niedoczekanie. DEPTAK JEST NASZ I GO NIE ODDAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontekst Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 18:17 Tak jest , ta mała grupka powinna się dostosować a nie my do nich. Popieram. To NASZ deptak a nie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 18:32 Każdy kto prowadzi swój biznes nie walczy z klientem i nie robi mu na złość. Każdy kto prowadzi biznes w danym momencie podejmuje racjonalne decyzje. Policzmy 120sklepów po 200m2 daje 24tyś m2 powierzchni handlowej a pomnożone przez 20zł/m2 podatku od nieruchomości daje skromne 480tys zł rocznie. Są to małe pieniądze i dlatego Wardzińskiemu to zwisa czy setka sklepów bedzie tam funkcjonować a kiedys tam starzy działacze PO beda lody zprzedawać z kartonu na deptaku w okresie letnim. Spocisz się jak bedziesz tyle pisać by tylko pisać to samo nonstop Re: Za deptakiemIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Anetka 20.03.13, 18:05 Odpowiedz Oczko ma sporo racji, bo na Warszawskiej towar od dawna jest beznadziejny. Za to oczekiwania kupców ho, ho, ho. Niech się całe miasto do nich dostosuje. Niedoczekanie. DEPTAK JEST NASZ I GO NIE ODDAMY. Re: Za deptakiemIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: kontekst 20.03.13, 18:17 Odpowiedz Tak jest , ta mała grupka powinna się dostosować a nie my do nich. Popieram. To NASZ deptak a nie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniela Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 22:57 Pszemm, skup się na mgle smoleńskiej, bo inne tematy ci nie wychodzą, bełkoczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniela Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 22:59 PS. Ja też jestem za deptakiem. Nas mieszkańców jest duuuużo więcej niż kupców bez pomysłu na biznes, więc sorry, ale wychodzi na nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 23:23 Ciekawe ile razy można ogladac te brudne kafelki i puste sklepy , kapusciany głąbie jeden z drugim. Gość portalu: Aniela napisał(a): > PS. Ja też jestem za deptakiem. Nas mieszkańców jest duuuużo więcej niż kupców > bez pomysłu na biznes, więc sorry, ale wychodzi na nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Za deptakiem? IP: *.play-internet.pl 20.03.13, 23:30 Hura! Będzie coraz większy syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguciu Re: Za deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 10:11 bardzo trafne spostrzezenia, popieram , kupcy nie powinni tak łatwo ustąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pozdrowienia dla zabójców drzew,morderców han IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 18:44 Żal ci tych rachitycznych drzewek na skwerku wilgotnym? Teraz jest tam ładnie. A deptak nie jest potrzebny w Ciechanowie, bo niby do czego? O parki powinni zadbać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 23:53 Na końcu tego procesu degradacji Warszawskiej do roli miejskiego chodnika zwolennicy peło co ti ich deptak powyrywają po jednej kostce i postawią sobie w meblościance i beda mieli satysfakcje OTO MÓJ DEPTAK MAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 00:10 I czego się czepiasz? Daj ekipie rządzącej pozostawić po sobie namacalny dowód nieudolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola-21 Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 08:46 Aniela jest kompletną idio.... deptak jest przede wszystkim mieszkańców warszawskiej niektórzy mieszkają tam od pokoleń a zostali może na siłę uszczęśliwieni deptakiem. Większość miała tam swoje sklepy albo wynajmowała.Teraz nie wolno zapominać że to nadal ulica handlowa i jest kilka cukierni ,kawiarni tam ludzie prowadzą interes i chcą zarobić .Wobec tego idąc na warszawską pospacerować wypadało by tam wejść i coś kupić posiedzieć przy stoliku , bo na pusto to na spacer do parku albo do lasu na Krubin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadarzyniak Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.centertel.pl 21.03.13, 12:53 Niech kupcy z Warszawskiej bez pomysłu na biznes złożą się na jakąś wspólną halkę i wybudują gdzieś na obrzeżach miasta i tam niech się przeniosą ze swoim kiepskim towarem. Chodzenie do prezydenta i składanie petycji nic Wam nie da.Już za późno. Klient ma rozum i nie kupuje byle czego,woli pojechać do Wawy niż zaopatrywać się w Wasz kiepskiej jakości sklep. Zmieńcie towar w sklepie,zacznijcie najpierw od siebie. A pamiętam,że jeszcze kilka lat temu z prawie każdego lokalu na Warszawskiej świeciła facjata WW zza szyby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:48 nawet jakby preziem został siusiumajtek zbynio z pis, to by nie przywrócił ruchu, bo by go mieszkańcy żywcem za to zjedli. beznadziejny towar, wysokie ceny i brak pomysłu na handel - kupcy jak z koziej d... trąba. zmieńcie zawód. któraś "mądra" napisała, że deptak jest mieszkańców Warszawskiej. nie droga pani, wszystkie ulice są wspólne, wspólna kasa na to idzie. jak chcesz mieć własną ulicę, to sobie ją zbuduj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:znowu Wydział propagandy z Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 18:09 Wiemy juz wiemy, że zły towar,wysokie ceny . Czytamy to już 50 raz w co drugim poście i tylko Roman Nadaj z TC wie , że każdy taki głos to inny mieszkaniec miasta pisze. Do dyskusji przyłączyli się internauci. Większość z nich krytycznie odnosi się do pomysłu handlowców. Idąc tym tropem rozumowania bazarek na PKP też umiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re:znowu Wydział propagandy z Urzędu Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 19:55 gośc czy ja Tobie ubliżam. Masz prawo nie zgadzać się z tym co piszę, masz prawo wyrazić swoje zdanie , ale Ty nie mając argumentu przeciw zwyczajnie naubliżałeś mi. Jesteś naprawdę "gośc "z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka R(+) Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 20:15 Na deptaku w Ciechocinku...pardon w Ciechanowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankieta Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 17:43 Czy popierasz pomysł kupców z ul. Warszawskiej dotyczący otwarcia tej ulicy dla ruchu samochodowego? Ankieta na stronie TC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WCI Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.matcom.com.pl 22.03.13, 22:10 Ponad 80% ankietowanych nie popiera :) Pozdrawiam mądrze myślących :) A kupcy mogą się cmoknąć :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 23:24 Kupcy górą w TC Czy popierasz pomysł kupców z ul. Warszawskiej dotyczący otwarcia tej ulicy dla ruchu samochodowego? Wyniki ankiety prezentują się następująco: Tak, popieram! 99.55% Nie, nie popieram! 00.45% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 13:18 nieprawda, w ankiecie 74,8% jest przeciwko przywróceniu ruchu."za" nawet 1/4 nie głosowała tylko 23,5%, czyli niezadowoleni beznadziejni "kupcy" plus ci z PiS co im obiecują przywrócenie. ja jestem za deptakiem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.13, 15:35 tak czytam i czytam i nadziwić się nie mogę jaka nienawiść panuje wśród mieszkańców Ciechanowa ... Ludzie kochani kupcy po prostu walczą o swój byt ... jestem ciekawa czy gdyby Wam likwidowano zakłady pracy byście skakali w górę z tego powodu !!!!! Trochę zrozumienia drodzy mieszkańcy ... To nie takie trudne . Mam nadzieje że Wasza nienawiść w tym kierunku nie wynika z czystej zazdrości o aktywa jakie posiedli kupcy przez lata swojej kupieckiej działalności !!! Każdemu wolno kochać , jak to się mówi !!! jeden idzie do pracy do Urzędu , drugi do Szpitala inny do Sądu a kupcy wybrali taka drogę wiec nie krytykujmy bo to takie hmmmm małomieszczańskie trochę ... a tak na marginesie , Warszawska istniała tyle lat i chyba mieszkańcom się towar podobał skoro sklepy istniały ... chyba że coś przespałam i ogólnie wspominana tu na forum WARSZAWA narodziła się wczoraj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 22:28 Oj przespałaś, przespałaś. Głównie zmianę profilu potrzeb klienta. Owszem ulica Warszawska w dawnych czasach była ulicą handlową, ale jedynie z racji braku konkurencji. Czasy się zmieniają, nie wypada stać w miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Niech żyje sztuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 22:59 Każda piękna sztuka na tym deptaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q1 Deptak ! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 20:34 Z tego co czytam w opinii większości piszących deptak się podoba i ludzie są za . Moje pytanie bo dawno nie byłem na warszawskiej kto z państwa był tam w ostatnim roku ? Po co tam można się wybrać ? Pytałem sąsiada i znajomych nikt nie był na warszawskiej do dawna , rok , dwa , trzy . A państwo byliście ? proszę napisać kiedy , taka ankieta ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eeeeee Re: Deptak ! IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 22:19 Dobre pytanie ... Wszyscy sa tak za deptakiem "nasz deptak , nie oddamy go " itd...itp tylko ciekawe czemu tych ZA tam nie widać ! Za każdym razem widzę na deptaku pustki więc już nic nie rozumiem ... Nie chcą deptaka a tam nie chodZa , więc O CO KAMANNNNNN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: 144 post dla głupków forumowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 22:28 Po co wam deptak skoro tam nic nie ma dla was interesujacego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: 144 post dla głupków forumowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 23:06 Spokojnie przyjdzie wiosna to i ludzie się na deptaku pojawią,młodzież i starszyzna będą okupywać ławeczki,jakiś frustrat znowu temat założy,że chodzić spokojnie nie można bo skejci będą dusić triki,rolkarze i rowerzyści jeździć,że pod sklepem nocnym znowu będzie często frekwencja...pizzeria i cukiernie wystawią swoje stoliki na deptak,będzie można coś zjeść i coś się napić w ciepłe dni na powietrzu...roślinność zakwitnie w doniczkach,zrobi się kolorowo i pięknie. I te dni nadejdą,już niedługo deptak będzie tętnił nam życiem. Deptak jest naprawdę piękny,tylko te sklepy na nim mogłyby być fajniejsze,bo sprzedawcy zatrzymali się na latach dziewięćdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glupek Re: 144 post dla głupków forumowych IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 08:16 Sam jesteś głupek , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analog Re: 144 post dla głupków forumowych IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 23:20 Czy to tak ciężko zrozumieć ze handel na warszawskiej wyparło marcredo i mrówka ???? dajecie przykład mławy płońska pułtuska i innych, alke w tych miastach nie ma zadnych centr handlowych .... tylko są dalej lata 70 czyli 70% sklepów na głównych ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola-21 Re: 144 post dla głupków forumowych IP: *.play-internet.pl 29.03.13, 19:33 Mrówka też pada tam już chyba nikt nie chodzi Marcredo ją zniszczyło bo tam są sieciówki a w Mrówce badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: 144 post dla głupków forumowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 21:53 I w sieciówkach badziew!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Kupcy z ul.Warszawskiej niech zrozumieją wres IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 15:17 k Odpowiedz Link Zgłoś