26.10.14, 08:36
Dlaczego w Ciechanowie 25 lat po upadku komunizmu jedno z osiedli ma nazwę komunistycznego zbrodniarza K. Świerczewskiego? Niedopatrzenie a może nie ma woli politycznej? ipn.gov.pl/najwazniejsze-wiadomosci/informacja-historyczna/karol-swierczewski-walter-18971947
Obserwuj wątek
    • Gość: ........ Re: osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 12:20
      Na Osiedlu Świerczewskiego mieszkają sami byli wojskowi, więc ludzie którym Karol był przez wiele lat przykładem i dowódcą ukochanym. Czas to zmienić, to wielki wstyd dla miasta aby w xxI wieku zbrodniarz komunistyczny był patronem sporego osiedla. Obrady Rady Miasta powinny się tym zająć. Pod rozwagę co światlejszym obywatelom oddaję. Komuchów słuchać nie chcę.
      • Gość: Jan Pawian 2 Re: osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 13:18
        "Komuchów słuchać nie chcę." - oczywiście bo po co dyskutować i podawać argumenty. W końcu to twoja prawda jest najtwojsza :D
        • Gość: Adaś Re: osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 15:39
          Zmienić na Os. Roja.
          Będzie "słuszno" i "smieszo"
          Albo Rywanola.
          • Gość: Ziom Re: osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 12:41
            Komuchów słuchać nie chcę to i tak łagodnie w porównaniu z tym co komuna robiła ze swoimi oponentami, banda łobuzów czerwonych. Żyje toto jeszcze na złość Bogu i ludziom. Precz z komuną.
            • Gość: jjj Re: osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.14, 20:58
              Gwardii Ludowej też całkiem niezła nazwa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka