Dodaj do ulubionych

Która Pizzeria

04.08.15, 08:33
Otworzyło się kilka nowych Pizzerii, która wydaje nie najlepsza.
Gdzie jest smacznie? Gdzie można posiedzieć? Jak ceny?
Pizzeria Hit Smakowy- po Hicie na Płońskiej( nowy właściciel )
Pizzeria Retro- po Gawrze
Pizzeria Fratelli- przy dawnym Rimini na Pułtuskiej
Pizzeria Hallo Pizza- za Biedronką na Gwardii
Obserwuj wątek
    • ciechanowianinnazawsze Re: Która Pizzeria 04.08.15, 21:45
      Jak można te gówna serwowane u nas nazywać Pizzą ? To nawet przy prawdziwej Pizzy nie stało, ba na żadnej nie ma nawet prawdziwego sera tylko coś ser podobnego.
      • projekt-365 Re: Która Pizzeria 05.08.15, 22:00
        Też jestem tego zdania... te placki to, przepraszam za wyrażenie, ścierwo jakich mało na świecie.
        Tylko, niestety pizzerie podają, to czego oczekuja klienci. Ma być tanio i dużo, więc placek gruby, dodatki byle jakie, byle taniej... A jak powiesz, że szynka, to nie szynka, tylko jakiś kiepski blok, to Ci powiedzą, z wrodzoną kulturą, że możesz se zrobić sam w domu :D
        Tak więc lepiej posłuchać właścicieli tych przybytków i zrobić sobie w domu i nie truć się tym pizzopodobnym paskudztwem.

• akinorew89 Re: Która Pizzeria 08.08.15, 22:54
          A domowa pizza jest najlepsza na świecie ^_^
      • akinorew89 Re: Która Pizzeria 08.08.15, 23:05
        Staram się nie jadać już pizzy w ciechanowskich lokalach. W tych wymienionych przez Ciebie jadłam i moja opinia jest taka:

Retro - gumowiaste ciasto, w sosie pomidorowym bardzo dużo cukru, dodatki wydawały się niezłej jakości. Rosół za to dobry, bo synek wcinał ;)
        Fratelli - cienkie ciasto, ale ilość strasznie tłustego sera sprawia, że robi się jedna wielka breja, rukola nie została umyta, bo piach zgrzytał w zębach, sosy b. dobre, pomidory na pizzy wodniste i bez smaku a na bazarku takie pyszne polskie pomidory - można było wykorzystać :(
        Hallo Pizza - ciężkie ciasto, kiepski ser, dobre sosy.
        W Hicie po zmianie właściciela nie byłam ale może wybiorę się z ciekawości :)

Niestety, ale jest tak jak pisze projekt- 365, w Ciechanowie nie ma dobrej pizzy, wszyscy oszczędzają a wiadomo, że jak nie ma dobrych i świeżych produktów to nie będzie dobrej kuchni, a zatem nie będzie klientów.
        • klaker1 Re: Która Pizzeria 10.08.15, 06:40
          hit najlepszy
          • androj5 Re: Która Pizzeria 10.08.15, 17:53
            Czy w naszym mieście istnieje SANEPID? Sugestie są jednoznaczne......
          • akinorew89 Re: Która Pizzeria 17.08.15, 08:15
            Najlepszy? Sosy z butelki, ciasto to jedna gruba klucha, mielonka zamiast szynki i tona bardzo złej jakości, okropnie tłustego sera. Niestety mimo zmiany właściciela, w pizzy nic się nie zmieniło.
    • spriteaq11 Re: Która Pizzeria 17.08.15, 06:08
      Hallo Pizza - nie polecam. Zamówiłem calzone, a dostałem jakieś coś w kształcie naleśników. Chyba mylą tam pojęcia...
      • ciechanowianinnazawsze Re: Która Pizzeria 17.08.15, 08:24
        Odnośnie Hallo Pizza, a właściwie ich kierowców powinna zainteresować się Policja! Trzeba czekać, aż kogoś zabiją? To co oni wyprawiają to przechodzi ludzkie myślenie.
    • zubek.1 Re: Która Pizzeria 21.08.15, 17:37
      Witam.
      Dosyć często zamawiam pizzę z różnych lokali, jak również jadam "na miejscu"
      Najlepsza pizza niezaprzeczalnie jest w Diavolo, ale:
      1. Nie uczciwe jest doliczanie za opakowanie do pizzy 1 zł czy 2 zł, nie informując o tym klienta ( Nie chodzi o złotówkę czy dwie, tylko o fakt podejścia do klienta - można było podnieść cenę pizzy o 2 zł i byłoby po sprawie) - takie doliczanie paru złotych za karton (nie informując o tym klienta) to moim zdaniem zwykłe dziadostwo
      2. Co do sosów też nikt nie mówi, że są dodatkowo płatne - na stronie i w karcie (ulotki brak) też jest to nie jasno napisane, że za sosy się dopłaca

Co do innych pizzerii, poleciłbym Fratelli - naprawdę dobra pizza, bardzo miła obsługa.

Potem stawiam na HalloPizza, również dobra pizza, bardzo szybki czas dostawy (do 30 minut - w jednym przypadku kiedy dostawa trwałą trzydzieści kilka minut dostałem puszkę napoju gratis)

Co do nowej pizzeri Hit Smakowy - kolejne rozczarowanie:
      Pojechałem do w/w lokalu na rowerze w zeszłym tygodniu. Usiadłem w "ogródku" na tyłach pizzerii i czekałem, i czekałem... 20 minut z zegarkiem w ręku - nikt nie przyszedł.
      Mimo, że widział mnie dostawca pizzy, który akurat wyjeżdżał z zamówieniem i dwie inne osoby (chyba z kuchni) kręcące sję wewnątrz.
      No cóż zdarza się... Dużo roboty...
      Postanowiłem spróbować jeszcze raz
      Wczoraj jeżdżąc na rowerze, również pojechałem do pizzerii Hit Smakowy, znowu do "ogródka"
      Sytuacja się powtórzyła, nikt mną się nie zainteresował (tym razem czekałem tylko 10 minut).
      Z Hit'u "na dowóz" nie zamawiałem (zrażony wcześniejszymi sytuacjami) więc co do smaku się nie wypowiem.

Pozdrawiam
      Wojtek
      • jar02 Re: Która Pizzeria 03.09.15, 00:10
        Widze opinie nie bardzo , a ja wam powiem tyle że pizze od jakiegoś czasu robie sam z TYLKO włoskich składników włoskiej mąki sera i pomidorów san marzano które co prawda są drogie ale zupełnie inaczej smakuje pizza , jeśli by ktoś chciał spróbować prawdziwie neapolitańskiej pizzy bo akurat taką robie w piecu szamotowym to pisać , poczęstuje ;) a właśnie gdzie sie podziało ciechanowskie da grasso ? wynieśli sie dawno ??s11.postimg.org/deshx1gk3/20070123930.jpg
        • akinorew89 Re: Która Pizzeria 03.09.15, 07:08
          Gdzie kupujesz włoską mąkę? :)

A Da grasso chyba jest tam gdzie było.
          • jar02 Re: Która Pizzeria 03.09.15, 12:16
            Zamawiam w internecie bo w sklepach jej nie dostaniesz i jest tylko w workach 25 kg drogo bo za kg wychodzi ponad 4 zł ;/ Caputo pizzeria blu typ 00 , z takiej mąki robi większość pizzeri w neapolu , jest uważana za najlepszą do pizz neapolitańskich , w polsce np restauracja "mąka i woda " z w-wy używa tej mąki ale oni cenią sie niesamowicie bo za margharite liczą 28 zł , przesada...
            • akinorew89 Re: Która Pizzeria 03.09.15, 12:27
              Dzięki, dzięki poszukam sobie :)
              • jar02 Re: Która Pizzeria 03.09.15, 23:06
                Nie wiem czy u nas w polsce przyjeła by sie taka pizza tzn w małym miescie jak ciechanów , myśle że zaraz było by krecenie nosem : a bo mało sera a bo nic na niej prawie nie ma , a bo nie ocieka sosami , a na prawde we włoszech jedząc pizze nikt nie zalewa jej litrami sosów , przynajmniej tradycyjnej neapolitańskiej , takie ciasto smakuje inaczej a pizza jest bardzo lekka i czuć każdy składnik , a da grasso chyba usuneli bo na stronie głównej da grasso nie ma ciechanowskiej pizzeri ,
                • akinorew89 Re: Która Pizzeria 03.09.15, 23:13
                  Wątpliwe, żeby ciechanowskie podniebienia zasmakowały w prawdziwej pizzy.
    • whyou6 Re: Która Pizzeria 28.10.15, 17:29
      Polecam Fratelli i Hallo Pizza :). Pizze bardzo bardze, sosy jeszcze lepsze. To prawda, że ciasta są cienkie, ale kto co woli. Jeżeli ktoś woli grubsze ciasto, to niech wybierze się do Biesiadowa, gdzie osobiście uważam, że pizza i sosy są obrzydliwe :).
    • profesor43 Re: Która Pizzeria 20.11.15, 22:16
      Hallo pizza - polecam
      • klaker1 Re: Która Pizzeria 02.12.15, 10:17
        Tylko hit i jeszcze raz hit ludzie reszta to jakaś pomyłka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka