Dodaj do ulubionych

Wstyd Redaktorze Szyperski

IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 07:55
W poprzednim numerze Życia Ciechanowa spotkałem zapowiedź artykułu o
urzędniku z Gminy Sońsk skazanym dwoma wyrokami za fałszowanie dokumentów.
Osoba ta nadal pracuje w URZĘDZIE GMINY W SOŃSKU. Artykułu w dzisiejszym
wydaniu gazety nie ma.
Panie redaktorze co się stało?
Zapomnieliście wydrukować?
A może był u was wójt Gebert i straszył, że nie da płatnych ogłoszeń?
A może jest to nieciekawy temat?
Rozmyślam o ideałach, które głosi prawica a przecież wasza gazeta jest
prawicowa i nie jest to powód do wstydu, ale kłamstwo panie redaktorze w
waszym wydaniu powinno spowodować wystąpienie rumieńców na twarzach
winowajców. W dobrym guście byłoby przeproszenie waszych czytelników na
łamach prasy, do których ja również się zaliczam i opisanie całej sprawy
zgodnie ze sztuką dziennikarską.
Pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Szyperski Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:24
      Nie wiem, Drogi Gościu, czy zauważyłeś, że "Życie Ciechanowa" zmieniło właśnie
      szatę graficzną. Tekst o J.C. był napisany i przygotowany na pierwszą stronę.
      Niestety okazało się, że jest zbyt długi, a pozostałe kolumny były już w druku.
      A, Drogi Gościu - ostateczny skład i druk naszej gazety odbywa się w Warszawie.
      Z powodów czysto technicznych tekst o J.C. się nie zmieścił.

Wójta Geberta u nas nie było, nie dzwonił, nie straszył, a nawet gdyby
      straszył, to nic by nie wskórał.

Chciałem Ci też, Drogi Gościu przypomnieć, że to ja, jeszcze w Gazecie
      Wyborczej Mazowsze pierwszy napisałem o problemach J.C. i pewnej pani radczyni.
      I przypomnij sobie, czy inne lokalne media wtedy tak chętnie brały się za ten
      temat.

A co do ideałów, to nie mam ani prawicowych, ani lewicowych. Życie Ciechanowa
      również Życie Ciechanowa nie jest ani prawicowe, ani lewicowe.

Pozdrawiam
      • Gość: Gość Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 11:37
        Panie redaktorze mój wpis mógł zabrzmieć ostro, cóż nie miałem złych intencji
        niemniej uważam, że takie sprawy powinny być opisywane lub inczej
        piętnowane.Rzeczywiście pojawił się artykuł w Wyborczej o J.C. i radcy prawnym,
        powinien również się pojawić w waszej gazecie. Odnoszę wrażenie,że wokół tej
        sprawy jeżeli nie osoby J.C. istniej zmowa milczenia. Gazety niechętnie o tej
        sprawie piszą, politycy nie chcą się wypowiadać, powołuję się na wywiad z
        wójtem M. Kiwitem, który zresztą prowadziła pańska żona. Gybyście
        przeprowadzili śledztwo dziennikarskie prawodopodobnie wyszłyby na jaw machlije
        radnego powiatowego Stefana Żbikowskiego, radnych gminy Sońsk itd.Szanowny
        panie redaktorze nie traktuję zmiany szaty graficznej waszej gazety jako
        wymówki tylko przypadek i z uwagą przejrzę kolejny numer Życia Ciechanowa.

Pozdrawiam cały zespół redakcyjny!!!
      • Gość: ?? Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:26
        Czy to znaczy, że redaktor naczelny nie ma wpływu na zawartość pierwszej
        strony? To kto decyduje, czy pojawi się infromacja o polowaniu na lisa czy o
        niejasnych interesach urzędnika? System komputerowy?

• Gość: mzk Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:51
      jak mietka ko.... zwalniali z zkm tez napisał iż w nast. numerze wywiad z byłym
      prezesem a następnie nawet do mietka nie zadzwonił, nie mówiąc o przedstawieniu
      sprawy z innej strony -i gdzie ten profesjaonlizm
      • Gość: Porazony lis Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 23:40
        Powiedz nam red.Szyperski,co nas obchodzi,ze jakis Rokicki goni lisy w Gaskach
        i ze graja mu do gorzaly Cyganie?To material na pierwsza strone?Koszmar,poraza
        poziom redakcji.
    • Gość: xxx Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.visp.energis.pl 20.10.04, 20:22
      Ja trochę z innej beczki. W piątek 15-go szukałem "Życia Ciechanowa" w Sońskich
      sklepach. Niestety nie było, było "Życie Siedleckie". Ciekawa sprawa.
      • Gość: Marek Szyperski Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:22
        Drogi XXX prosimy o dokładniejsze dane, przede wszystkim adresy sklepów.

Pozdrawiam - Marek Szyperski
        • Gość: XXX Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.visp.energis.pl 21.10.04, 21:08
          Sklepy na ulicy ciechanowskiej Pani Iwony Smoługi i Pani Joanny Nałęcz
          Pozdrawiam
    • Gość: Obserwatorek Re: Wstyd Redaktorze Szyperski IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 20:34
      Panie Marku! Będę zawsze kupował Życie a nie TC , ale gdzie jest na 6-tej
      stronie wypowiedź Członka Piotra o furze dla Starosty? A w ogóle jeśli gdzieś
      jest to kto mu ją napisał bo chodzą sluchy, że w samorządowcu powiatowym
      notorycznie podpisywał się pod nie swoimi tekstami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka