Dodaj do ulubionych

Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA

IP: *.chello.pl 17.01.05, 20:30
Powiedzcie co myślicie o sieci Internauta i co powinni zmienić w działaniu
firmy aby was usatysfakcjonawć wszystkie opinie będą brane pod uwagę serio.
Ponadto co myślicie aby zwiększyć abonament do 55zł netto z jednoczesnym
zwiększeniem pasma do 256Kbit. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: nowygość Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.chello.pl 18.01.05, 09:48
      nikt nie podejmie tematu??????????
    • Gość: max Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:19
      pierwszy raz slysze ta nazwe. gdzie to funkcjonuje i kto udostepnia???
      • Gość: internauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.chello.pl 18.01.05, 14:20
        działamy w ciechanowie od 2 lat na jeziorku śmiecinie karrgoszynie 40-lecia
        witosa i aleksandrówce zapraszamy zainteresowanych
        • Gość: max Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 18:28
          Czy siec Internauta posiada jakis adres, kontakt, oferte ???
          • Gość: użytkownik INTER.. Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 18.01.05, 18:42
            Dostęp do netu z MSI Internauta mam od roku (wczesniej korzystalem przez 5 mc z
            uslug Radiostrady ale częściej przez ten okres bywałem z reklamacjami w
            siedzibie firmy na pl Kopciuszki niz mialem net :) ) Co do INTERNAUTY to w
            ciagu 48h od pierwszego kontaku z ta firma miałem juz net. Najdluzszy okres i
            jak narazie jedyny kiedy byl jakis problem z dostepem do netu to 2 dni, czasami
            zdarzaj sie krotkotrwale przerwy ale nie sa one zbytnio uciazliwe, oczywiście
            mogłby czasem necik szybciej chodzic i jesli odczuje zwiekszenie do 256 za 55zł
            to jestem zdecydowanie na TAK
          • msiinternauta do maxa 18.01.05, 19:31
            Jeśli chcesz więcej informacji to prosze o kontakt pod ogólnie dostępny nr
            telefonu 0 604 774 738 między 9 a 19 potrzebne są informacje o twojej
            lokalizacji w ciechanowie.
            Pozdrawiam
            Radek
    • Gość: cas Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.com.pl / 195.117.122.* 18.01.05, 20:27
      Czy ulica Gwardii Ludowej wchodzi w grę? Kiedyś słyszałam, ze nie.
      • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 18.01.05, 21:04
        przykro mi ale nie narazie bo w przeciągu miesiąca dużo się może zmienić.
        Cyba że radiowo z naszego punktu dostępowego na jeziorku, jezeli widzisz
        jeziorko to nie ma problemu
        Pozdrawiam
        Radek
    • Gość: cas Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.com.pl / 195.117.122.* 18.01.05, 22:22
      Radiowo mam w tej chwili i trochę źle mi się kojarzy, a o INTERNAUCIE słyszałam duzo dobrego od znajomej z os.40-lecia. Jesli, tak jak piszesz, cos sie zmieni, jesli chodzi o zasięg, to na pewno bedę zainteresowana
      Pzdr
    • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 18.01.05, 23:47
      to jak masz radiówkę w tej chwili to wystarczy antenkę przekierować
      pozdrawiam
      Radek
      • Gość: a53 Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.01.05, 18:06
        A czy Osiedle Zachód II jest w zasięgu? Jakie są opłaty wstępne?
        • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 19.01.05, 20:45
          jeżeli chodzi o osedle zachód II to najbliższy nadajnik mamy na ul granicznej
          zgłoś się to wyślę techników i zrobią pomiar sygnału radek-kw@wp.pl
          Pozdrawiam
          Radek
      • Gość: ab Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 20:54
        a jak wygląda z podłączeniem na Kargoszynie? Interesują mnie wszystkie opłaty
        oraz oczywiście lokalizacja - ul. ASNYKA 21
        • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 19.01.05, 23:25
          Jezeli chodzi o kargoszyn to nie ma problemu nadajnik jest na szkole nr 5
          zapraszam napisz na meila radek-kw@wp.pl
        • Gość: gość Ludzie opamiętajcie się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 14:32
          Wszędzie gdzie tylko jest to możliwe korzystajcie z tradycyjnych metod dostępu.
          Ja ze swojego okresu korzystania z MSI, pamiętam, że wystarczył w niej jeden
          zawirusowany Blasterem lub Sasserem komputer i cała sieć padała. Nie
          wspominając o ciągłych awariach i zablokowaniu wszystkich portów TCP
          potrzebnych do normalnego funkcjonowania aplikacji P2P (np. eMule).
    • Gość: użytkownik Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 19.01.05, 18:09
      ja mam net, właśnie chyba ten tylko wcześniej się chyba nazywała ta firma "radex", obecnie się nie orientuje, nie ja płacę :), nie wiem czy się nie mylę jeśli to jest ta firma to mogę w 100% na dzień dzisiejszy polecić
      • Gość: Użtkownik Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 19.01.05, 22:10
        Tak to jest ta sama firma.Również polecam.
    • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 25.01.05, 17:30
      Pozdrawiam wszystkich internautów i proszę o sugestje zmian w naszej firmie
      abyście byli bardziej zadowoleni z naszych usług
    • Gość: Jerba Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 02.02.05, 09:14
      Sieć jest super mam ją od soboty działa dobrze,instalatorzy byli bardzo sprawni
      i kompetentni.Mam ogromną prośbę o przesył 256kbs nawet jak abonament wzrośnie
      o 3_4 zł.Serdeczne dzięki!!!!!!!!!
    • Gość: DoT Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 04.02.05, 16:42
      Internecik jest naprawde spoko to fakt ale nie wierzcie w to do konca
      najgorszym minusem tego przedsiewziecia jest brak zewnwtrznego IP!!!!!!! a
      jezeli chcesz miec zewnetrzne IP to podnosza ci abonament :/
      • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 05.02.05, 09:02
        Zgadza się podnosimy cenę za adres ip ale chciałbym zaznaczyć jedno jeżeli się
        zdecydujesz na zewnętrzny adres ip to dostaniesz STAŁY ADRES IP który jest
        adresem niezmiennym i możesz z nim zrobić co chcesz łącznie z postawieniem
        małej domeny internetowej na swoim kompie twój komputer będzie widziany na
        świecie zawsze z tym samymym ip. A zgodzisz się ze mną że żadna firma nawet
        TPSA nie gwarantuje ci takiej usługi poza DSL I POLPAKIEM . Owszem dają adres
        ip zewnętrzny ale dynamicznie zmienny.
        Pozdrawiam
    • Gość: DoT Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 06.02.05, 22:20
      Moim daniem zmienne IP ma swoja dobra strone bo nie mozna namiezyc kolesia i
      przez te wewnetrzne IP nie moge bawic sie kaza a nie innym klijetem P2P a co
      najgorsze tworzc ger przec neta P.S. A ile podnosicie za te zewnetrzne IP i
      dlaczego nie dajecie go gratis czy to takie trudne czy zaduze sa koszta?
      • Gość: czlowiek Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 07:34
        Jak to nie mozna namierzyc ?!?! Czlowieku, opamietaj sie. Zawsze mozna wszystko
        namierzyc, nie bujaj w oblokach.
        • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 07.02.05, 15:35
          Kolega "człowiek" ma rację zawsze można wszystko namierzyć (nawet jak jesteś na
          wewnątrzsieciowym ip), a jeśli chodzi o zewnętrzny "stały ip" to pobieramy za
          niego opłatę ponieważ daje on znacznie większe i bardziej zaawansowane
          możliwość urzytkownikowi sieci a pobieramy 8 zł na dzień dzisiejszy.
          • Gość: DoT Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 213.199.253.* 07.02.05, 15:57
            Sory zwracam w połowie honor bo zle sprecyzowałem swoja odpowiedz ale i tak
            jest to najwiekszy minus tej firmy i zgodza sie wszyscy ci co maja Miejska siec
            Internetowa a tak na marginesie co z tym 256kbit/s czy to wejdzie w zycie czy
            nie ????? (ale jak znam zycie to nie :/
            • Gość: czlowiek Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:29
              w polowie? powinienes w calosci ;-)
              • Gość: bab Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 195.117.122.* 07.02.05, 17:50
                Czy prawdą jest, że MSI Internauta "przymierza się" do przejęcia
                dotychczasowych klientów Radiostrady?
                • msiinternauta Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA 07.02.05, 20:41
                  DOT cierpliwość jest cnotą i nie mierz wszystkich jedną miarą mamy to w planach
                  ale jest to uzależnione czy wszyscy się na to zgodzą to po pierwsze a po drugie
                  czy uda nam sie przejąć klientów Radiostrady bo prawdą jest że się do tego
                  przymierzamy co z tego wyjdzie okarze sie w ciągu około 2 tygodni.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: bab Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: 195.117.122.* 14.02.05, 17:10
                    Jak wysoki jest miesięczny abonament za korzystanie z internetu w MSI?
                    • msiinternauta do Pana WĄTPLIWOŚĆ 16.02.05, 17:38
                      Witam
                      Gdyby Pan uważnie przeczytał post który pan poddaje w wątpliwość to zauważyłby
                      pan że to nie jest nasz IP. Nasz IP to 213.199.*.*. Natomiast chciałbym
                      zaznaczyć że nie twierdzę że moja usługa nie jest nieskazitelna każdemu mogą
                      się zdażyć jakieś wpadki myslę że twoja neostrada również nie jest pozbawiona
                      wad. Ponadto śpieszę sprostować że z ledwością znajduję czas na śledzenie tego
                      forum i cieszę się z opinii klientów i mogę pana zapewnić że to nie jest jedna
                      osoba która pisze te posty.
                      Pozdrawiam
                      Radek
    • Gość: nynio Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:46
      Jestem za przesyłem 256Kbit nawet kosztem większego abonametu. Pozdrawiam i
      czekam z niecierpliwością na 256Kbit.
      • Gość: wątpliwośc Re: Miejska Sieć Internetowa INTERNAUTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:01
        mam wrażenie, że tylko 1 klient pisze, jak można mieć internet z MSI (poprzedni
        post), a pytać na forum o wysokość abonamentu. Mam znajomych na Jeziorku,
        którzy nie są zachwyceni, działa, jak wszędzie, raz lepiej, raz gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka