Dodaj do ulubionych

Oswietlenie w parku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:07
Czy ktos kiedys powaznie pomyslal o oswietleniu parku w Rynku? Przeciez to
centrum miasta, a po zmroku calkowita ciemnosc. Szczegolnie teraz gdy
nadchodzi zima i ciemno robie sie dosc wczesnie. Zamiast wymieniac sprawne
chodniki na Sienkiewicza moznaby pomyslec o czym pozytecznym. Nie wspominam
juz o bezpieczenstwie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Miu Re: Oswietlenie w parku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:50
      światło to światło, a chodniki na Sienkiewicza wcale nie były "sprawne" jak to
      określiłeś Max. Sprawny to możesz być Ty, chodniki natomiat mogą być w dobrym
      lub złym stanie... Ale nie po to odpoisuję na Twój post. Ja w ogóle ostatnio
      zauważyłam, ze brakuje oświtlenia w mieście.
      • Gość: xtg Re: Oswietlenie w parku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:47
        Za to w niedzielę o 16. paliły się lampy na 17. Stycznia
      • Gość: max Re: Oswietlenie w parku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:39
        Czy lekko zartobliwe okreslenie "sprawne" oznaczajace stan calkiem dobry nie
        moze byc interpretowane tak jak powinno byc? :)
        Wspomnielem o chodnikach na Sienkiewiecza, gdyz akurat jest to zauwazalna
        inwestycja, choc mialem na mysli wymiane namierzchni chodnikowej rowniez w
        innych, calkiem niepotrzebnych miejscach (np. ul. Augustianska). Sa o wiele
        gorsze chodniki (np. Wojska Polskiego) i zdecydowanie czesciej uzywane od w/w.
        Jednak mimo wszystko uwazam, ze oswietlenie parku jest wiekszym priorytetem, a
        napewno wiekszym pozytkiem niz wymiana "plytek".
        • Gość: ES Re: Oswietlenie w parku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:14
          Też uważam, że ten ciechanowski ewenement "zagajnik w centum miasta" należy
          oświetlić, jeżeli już jesteśmy na niego skazani (a na to chyba się zanosi). Z
          uwagi na normalnie panujące tam ciemności, ale także choćby z uwagi na
          ciemności podczas ostatniej imprezy Kombii, gdzie ludzie się przewracali o
          nierówności.
          • Gość: EKO Re: Oswietlenie w parku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:46
            W sprawie rynku, a właściwie już teraz pl. Jana Pawła trzeba podjąć przede
            wszystkim ostateczną decyzję jak ma on wyglądać: skwer czy plac. Przy nadawaniu
            mu imienia podkreślano, że to miejsce ma być godne imiennika. Natomiast Max
            chyba ogląda chodniki przy Sienkiewicza z samochodu. Ja chodzę nimi codziennie
            i wiem, że na odcinku gdzie obecnie jest układany tak naprawdę połowy chodnika
            już nie było. I to wszystko między dwoma dworcami, którymi chodzi oprócz
            mieszkańców dużo osób przyjezdnych, studentów. Chcę zauważyć również, że
            również w przeważającej opnii forumowiczów ul. Sienkiewicza zaliczana jest do
            najładniejszych w mieście i dlatego jej porządny chodnik się należy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka