Dodaj do ulubionych

Romanof odchodzi!!

12.03.07, 13:54
Hurrrrrrrrrrraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • lauracroft69 Re: Romanof odchodzi!! 12.03.07, 18:11
      Nie Romanof tylko Romanow,taki kardynalny błąd,wstyd,że nie wiesz jak twoja już
      niedługo dyrektorka się nazywa.Nie wiem także z czego taki entuzjazm,ciekawe
      kto będzie następny.Czy polecą także tzw."przydupasy" to byłoby fajne,nawet
      urocze.Któż zajmie jej miejsce,może niedawno wyrzucony z/ca techniczny.Podobno
      kadrowa też opuściła ten szpital.Może razem udają się w to samo miejsce.Blady
      strach padł na popleczników Romanow.Drżyjcie ściany szpitala,idzie nowe.
      • phk1 Re: Romanof odchodzi!! 12.03.07, 19:48
        [PHK1] Re: LAURO a jak to skomentujesz?

phk1jeden 12.03.07, 19:18 + odpowiedz

lauracroft69 napisała:
        Nie wiem także z czego taki entuzjazm,ciekawe
        kto będzie następny.Czy polecą także tzw."przydupasy" to byłoby fajne,nawet
        urocze.Któż zajmie jej miejsce,może niedawno wyrzucony z/ca techniczny.
        -----------------------------------------------------
        Re: Co checilibyście zmienić w Szpitalu w Ciechan
        lauracroft69 02.02.07, 20:50 + odpowiedz
        Na początek zmienić należy całe towarzystwo piastujące najwyższe
        stanowiska.Jest ich dużo za dużo,a tak naprawdę nic nie robią, no może oprócz
        nierobienia tak naprawdę niczego.
        ------------------------------------------------------
        PucHateK1JEDEN-UZALEżNIONY TYLKO OD SWOICH POGLąDóW-:)
        • lauracroft69 Re: Romanof odchodzi!! 12.03.07, 20:26
          Człowiek,który ukrywa się pod pseudo PHK1 to spam spam spam spam spam zamiast
          pisać bzdury popatrz sobie między nogi,tam może jeszcze coś zobaczysz mimo
          posuniętego wieku,tu juz nie ma nic co możesz zobaczyć.
          • eustachy07 Re: Romanof odchodzi!! 12.03.07, 20:35
            Droga Lauro...Od pewnego czasu czytam to co ty piszesz,i dochodze do wniosku,że
            jesteś okrutna w stosunku co do puchatka.Jest on małym,wystraszonym,i
            bezbronnym stworzeniem,którego życie tak okrutnie doświadczyło.Apeluje do
            ciebie,nie rób mu więcej złudnych nadziei,nie wciskaj mu kitu i pozwól mu
            wegetować, tak jak na to zasłużył.Nie chcę tu nikogo obrażać,ale pomóc.
            • flyguy71 Re: Romanof odchodzi!! 12.03.07, 22:06
              ................................
              • flesh75 Re: Romanof odchodzi!! 13.03.07, 07:29
                Sorki za błąd w nazwisku byłej już Pani Dyrektor-zdarza się!! Do laury:nie
                jestem dla twojej wiedzy pracownikiem szpitala ale słyszałem sporo
                nienajlepszych opinii o tej pani więc cieszę się że odchodzi! Z drugiej strony
                drżę, bo chciałbym, żeby teraz przyszedł ktoś kto naprawdę będzie szanował
                swoich współpracowników!! Oby zmiana wyszła na lepsze nie tylko szpitalowi ale
                i nam mieszkańcom Ciechanowa i okolic! Mam nadzieję, że aktualnie rządząca
                koalicja ma dobrego kandydata na nowego dyra!!
                • clint_eastwood Re: Romanof odchodzi!! 13.03.07, 08:28
                  Jak PiS był przez 4 lata w koalicji sejmikowej z PSl-em, to Romanow była dobra
                  i dla Morawskiego i dla Struzika. Jak PiS wypadł z koalicji to Romanow "be".
                  Panie marszałku, panie starosto: dlaczego tolerowaliście przez cztery lata
                  tę "złą" dyrektorkę?
                  A może po prostu trzeba było teraz uwzględnić opinię nowego koalicjanta - PO,
                  dla którego usunięcie Romanow, to chyba drugi najważniejszy cel, poza reelekcją
                  prezydenta?
                  • www.microsoft.com Re: Romanof odchodzi!! 13.03.07, 22:29
                    Akurat Panu nie wypada tak manipulować opinią publiczną, Panie Brudny Harry.
                    Przez 4 lata PiS był w województwie w koalicji nie tylko z PSL ale i z
                    PLATFORMĄ OBYWATELSKĄ. I Platformie Pani Romanow całe cztery lata pasowała,
                    chociaż prowadziła ona totalną wojnę z PO i panem prezydentem Wardzińskim a nie
                    z PSL-em. A kiedy PiS wypadł z układu a Pani Romanow zwolniła swojego zastępcę
                    z PO to Platforma nagle znielubiła Panią Romanow znacznie radykalniej. Nie
                    łączmy innych z faktem odejścia Pani Romanow spowodowanego wojenką PiS z PO.
      • kameleon90 Re: Romanof odchodzi!! 21.03.07, 08:27
        Podobno w szpitalu poplecznicy Romanow mają się dobrze szczególnie ci z kolumny
        sanitarnej a zarazem związkowcy z "Solidarności",którym to derektorka w dniu
        odejścia dała bez akceptacji innych organizacji związkowych 15% dodatkowej
        podwyżki.
        Warto tu jeszcze wspomnieć o nagrodach dla przydupasów pani dyrektor ok.60 osób
        {od 700 - 2500 zł.}. A jak teraz czują sie pozostali pracownicy ,którzy zrzekli
        się odsetek od zaległyćh wypłat z tytuu 203zł.i 13-stek --właśnie p. dyrektor
        rozdyspoowała ich pieniądze Bezprawnie i Nieprawiedliwie brawo PIS nidługo
        mieszkańcy naszego miasta ocenią was w przedterminowych wyborach .
        • phk1 Re: Romanof odchodzi!! 21.03.07, 08:36
          [PHK1] A mnie ciekawi rola zastępcy p.TRZECIAKA czy on nic nie wnosił do
          rewolucyjnch programów ROMKI.Tyle o niej złego i zapewne słusznie sie pisze ,a
          jaki on miał głos człowieka z PO ? Miał podobne wynagrodzenie zapewne jak
          szefowa,a głos jego tak niesłyszalny w mediach był ?
    • kameleon90 Re: Romanof odchodzi!! 13.03.07, 09:39
      Ja bym się zbyto z tego nie cieszył.
      Szykują się redukcje i obniżenie uposażeń wywindowanych przez Romanow.
      Ciekawy jestem kto podpisze nowy kontrakt na usługi medyczne z nowym dyrektorem
      z Platwormy bo chyba nie Prezydent Wardziński.
      • phk1 Re: Romka odszłai!! 13.03.07, 13:19
        [phk1] ja jak Kalmelon,ale z innego powodu bym sie nie cieszył tak za bardzo,
        z powodu braku Romki.
        O kim teraz tyle pisać będziem my tu w większosci? A wymienić można by
        wszystkich ,oprócz postaci Karambolla.
        Wyznawcy i sympatycy platformy pary z gęby nie puszczą jak w kazdym miejskim
        temacie,wszystko zamiotą pod dywan.
        Ani nie krytykują,ale i nie bronią działań naszej władzy ze zwartego sojuszu
        POPSuLi.
        A nasze waleczne medium TC raz pisze w tytułach ROMANOW GRA OSTRO,
        a potem DYREKTORKA ODWOłANA.
        Też na koniec po takiej kasie nawet cienia sympatii dla bogatego sponsora u
        redaktorów no i jaka odwaga?
        Napisałbym na ich miejscu raz tytuł wielki jak arbuzy DYREKTOR SZPITALA
        ZMIENIAłA ZASTEPCE, DYREKTOR SZPITALA ZłOZYłA REZYGNACJE.
        Brzmi sympatyczniej za jej zasługi dla was dziennikarze gazety TC?
        • magik1985 Nadejszla wiekopomna chwiła.... 13.03.07, 14:08
          Witam!
          Dawno tu nie zaglądałem. Względy osobiste , można powiedzieć. I co czytam?
          Użytkownikowi LAURA nie przeszło jeszcze prześladowanie (niczym nieuzasadnione)
          Puchatka. Cóż... Widać niektórzy tak bardzo chcą udowodnić że jest on
          frustratem, że sami się tymi frustratami stają.
          Co do dyr. H.Romanow. Z mojego punktu widzenia trudno ocenić czy stało się źle
          czy dobrze. Pokusiłbym się jednak o stwierdzenie: "Ni ziębi mnie to, ni
          grzeje". Środowisko Ciechanowskich lekarzy jest jednak zadowolone, z tego co
          można by było zauważyć "nieoficjalnie" ;-)
          Pozdrawiam!
          Maciek Paprocki

-
          • eustachy07 Re: Nadejszla wiekopomna chwiła.... 13.03.07, 19:05
            Jeja o czym wy tak rozprawiacie.Dyrektor jeszcze nie odeszła,jesteście naprawdę
            niezorientowani.Jutro oficjalnie już nie będzie dyrektorem.Czemu środowisko
            lekarskie jest zadowolone,ponieważ pozbyli sie niechcianej pani dyrektor a to
            dlatego,że ukróciła im,zagoniła do roboty,jak trzeba było to nawet zwalniała z
            pracy i chwała jej za to.Nie wdawała się w żadne układziki z
            lekarzami,pokazywała gdzie jest ich faktyczne miejsce, i tak jej wszyscy za to
            podziękowali,normalnie pozbyli się balastu,który ich obciążał.A ciebie to pewne
            zacznie grzać dopiero jak poczujesz lekką rękę lekarską,która nie będzie miała
            dla ciebie czasu,brak przyjęć.Pozdrawiam Panią Romanow i życzę jej
            powodzenia.A nasza małomiasteczkowość widać już z daleka wstyd,naprawdę wstyd.
            • phk1 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe..... 13.03.07, 20:49
              [phk1-eustachy] Eustachy nie płacz,czyzbyś był z kręgu lizusostwa Karambolla?
              NIE MA TEGO ZłEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZłO-moje ulubione zdanie powtórz pani R.
              Skoro nie poznali się przez cztery lata Ciechanowianie to po co walić głową w
              mur,niech się duszą we własnym sosie-:).
              Ja ją atakowałem z pozycji image w lokalnych środkach bo mi nie pasuje taka
              postawa osoby z PiSu,sukcesy,reklama,wydawanie kasy,egzaltacja,arogancja,pycha..
              masz tam sporo moich postów do poczytania jak chcesz.
              Wiem też jak ludziska mi bliskie narzekali na szpitalne porządki i opiekę.
              • pussycat77 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 13.03.07, 22:09
                Skoro nie poznali się przez cztery lata Ciechanowianie to po co walić głową w
                mur,niech się duszą we własnym sosie-:).

WŁAŚNIE. I tak będzie, bo człowiek z zewnątrz ma w Ciechanowie trudno,
                glanowany jest od razu do poziomu parkietu, coby się nie wybijał za bardzo z
                szarego tłumu.

Ja ją atakowałem z pozycji image w lokalnych środkach bo mi nie pasuje taka
                > postawa osoby z PiSu,sukcesy,reklama,wydawanie
                kasy,egzaltacja,arogancja,pycha.

Moim zdaniem większość tych rzeczowników można wrzucic do jednego worka
                zwanego: nowoczesne zarządzanie, wizerunek medialny jest bardzo wazny dla tak
                wielkiej firmy, jaką jest szpital. Jeśli były sukcesy, to trzeba było się nimi
                pochwalić.

Ciekawe jakiego boskiego managera ekipa rządząca wystawi teraz, kompetentnego i
                z silnym kręgosłupem moralnym, co dużo kasy dla szpitala zdobędzie, a lekarze
                pewni o swe wynagrodzenia będą wiedli sielankowy żywot w krainie mlekiem i
                miodem płynącej, bo szpital taką krainą uczyni ten LEPSZY i z lepszą postawą
                Puchatku, choć chyba partia nie ta jak dla ciebie??
                • clint_eastwood Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 14.03.07, 08:41
                  I co? I właśnie w KRC pan Niestępski powiedział jasno: dyrektor szpitala to
                  stanowisko polityczne. I dlatego nie trujcie mi tutaj, że: dobro szpitala,
                  dobro pacjentów, że Romanow dbała tylko o swój image, itp, itd.......
                  • 1946s Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 14.03.07, 08:47
                    Gdzie jak gdzie, ale dyrektor Szpitala nie powinien być stanowiskiem
                    politycznym. Ale dotychczasowa dyrektor swoją działalnością około zawodową
                    bardzo je upolityczniała wciągając w to wielu pracowników szpitala. Sprawdziło
                    się przysłowie "Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie". Teraz ważne by
                    następca nie był gorszy w zarządzaniu tym trudnym zakładem.
                • magik1985 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 14.03.07, 10:57
                  pussycat77 napisała:

> Skoro nie poznali się przez cztery lata Ciechanowianie to po co walić głową w
                  > mur,niech się duszą we własnym sosie-:).
                  >
                  > WŁAŚNIE. I tak będzie, bo człowiek z zewnątrz ma w Ciechanowie trudno,
                  > glanowany jest od razu do poziomu parkietu, coby się nie wybijał za bardzo z
                  > szarego tłumu.
                  >
                  > Ja ją atakowałem z pozycji image w lokalnych środkach bo mi nie pasuje taka
                  > > postawa osoby z PiSu,sukcesy,reklama,wydawanie
                  > kasy,egzaltacja,arogancja,pycha.
                  >
                  > Moim zdaniem większość tych rzeczowników można wrzucic do jednego worka
                  > zwanego: nowoczesne zarządzanie, wizerunek medialny jest bardzo wazny dla tak
                  > wielkiej firmy, jaką jest szpital. Jeśli były sukcesy, to trzeba było się
                  nimi
                  > pochwalić.
                  >
                  > Ciekawe jakiego boskiego managera ekipa rządząca wystawi teraz, kompetentnego
                  i
                  >
                  > z silnym kręgosłupem moralnym, co dużo kasy dla szpitala zdobędzie, a lekarze
                  > pewni o swe wynagrodzenia będą wiedli sielankowy żywot w krainie mlekiem i
                  > miodem płynącej, bo szpital taką krainą uczyni ten LEPSZY i z lepszą postawą
                  > Puchatku, choć chyba partia nie ta jak dla ciebie??

Widzisz...Problem polega na tym, że trzeba szanować siebie, swoją pracę, ale
                  mocno się tym na każdym kroku nie przechwalać. Bo "glanowanie" to sprowadzenie
                  do poziomu. Ludzie daqli temu wyraz. Skoro było tak różowo, to czemu dyr.
                  odchodzi? Hmmm? Z powodu kilku malkontentów? Nie! Odchodzi bo nie ma atmosfery,
                  a to ludzie, pracownicy szpitala, pacjenci tworzą tę atmosferę do pracy dla
                  dyrektora.
                  "Rób kobieto swoje, ale nie przechwalaj się na każdym kroku". Dawno już to
                  mówiłem. Wszak Ciechanów jest zakompleksiony i elita zawsze ma ostatnie słowo
                  do powiedzenia, co powyższy przypadek to potwierdza.
                  Inna sprawa, że niektóre osoby robiły taką PRL-owską propagandę dyrektor
                  Romanow że się to wszystko już w głowie nie mieściło.
                  POzdrawiam!
                  • clint_eastwood Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 14.03.07, 11:20
                    Magiku drogi, powtarzam po raz kolejny, tu nie chodzi o żadną atmosferę w
                    szpitalu, ani o "PRL-owski" "pi-ar". Romanow była dyrektorem od 2003 r. i jakoś
                    PO nie domagała się od Struzika jej odwołania. Teraz PO zażądała głowy HR i
                    dostała.
                    • www.microsoft.com Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 14.03.07, 15:30
                      Właśnie. To PO żądała głowy Pani HR i ją dostała. Nie mieszajmy w to marszałka,
                      starosty ani PSL. Jest to tylko i wyłącznie wynik wojenki PO z PiS.
                      • flesh75 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 15.03.07, 07:19
                        Dokładnie tak www.... Z tego co wiem-a jestem dość dobrze zorientowany-to PSL-
                        owi Romanow nie przeszkadzała!! Oczywiście miłością do niej nikt nie pajał-
                        zresztą podobnie jak ona w stosunku do innych-jednakże naciski PO-szczególnie
                        ciechanowskiej doprowadziły do tego, że złożyła rezygnację!! Gdyby jednak nie
                        wykonała sobie tzw. "strzału w kolano" i nie zwolniła Trzeciaka to podejrzewam
                        że jeszcze dość długo mogłaby posiedzieć na stołku!! W tym całym zajśćiu nie ma
                        zatem winy Struzika!!
                        • lauracroft69 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 15.03.07, 18:25
                          Ona nie płacze,tylko idzie na całość.Kasą obdzieliła jak ze swojej kieszeni,a
                          to z kieszeni pracowników,którzy zrzekli się odsetek o 203,te pieniądze dostali
                          jej poplecznicy a reszta podziękowania za zrzeczenie się tych pieniędzy,ale
                          wtopa.
                          • mlody2001 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 15.03.07, 22:16
                            A ja mam pytanie:
                            Dlaczego tak wytrawny menager sam składa rezygnację?
                            Przecież wszystkie gazety pisały, że jest tak dobrze, Pani Dyrektor DLACZEGO?
                            Byc może nie wszystko jest prawdą co pisały media?
                            Jeżeli nie wszystko, to co jest prawdą?
                            Odpowiedź jest jedna, banalne proste pytanie:
                            Ile długu ma szptal w Ciechanowie?
                            Pani Henryko Romanow czy jest Pani w stanie odpisać prawdę na to pytanie?
                            Może wypowie się księgowa lub rzecznik?
                            Przecież to członkowie PiS-u?
                            Uważam, że nie ma się co wstydzić, pochwalcie się, przeciez to wasze dokonania,
                            nieprawdzaż, chyba, że się mylę?
                            Chyba, że mamy doczynienia z aferą, oczywiście mogę się mlić. Niemniej mam
                            prawo pytać.
                            Pozdrawiam mlody2001
                            • lauracroft69 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 15.03.07, 22:23
                              Nikt ci na to młody nie odpowie,wszyscy dali zwyczajnie nogę ze
                              szpitala,nachłapali co mogli i w długą.Dyrektorka,kadrowa.księgowa i jej
                              zastępca.Pracują już w byłym urzędzie wojewódzkim dzięki pani dyrektor,źródła
                              prawdziwe donoszą.Tylko niech napiszą, że 4 lata użytkowali służbowe mieszkania
                              mając własne,zgroza,za pieniądze nas pacjentów.Ich wszystkich powinno wyweiźć
                              się jak Jagnę na gnoju wtedy byłoby super.A długi jak były tak są.
                              • guciu83 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 15.03.07, 22:31
                                Pracują już w byłym urzędzie wojewódzkim dzięki pani dyrektor,źródła
                                > prawdziwe donoszą.

Laura, jak można pracować w byłym urzędzie? Przenieśli się w czasie? W żadnym
                                obecnym urzędzie nie są zatrudnieni?
                                Nie jestem złośliwy i nie łapie za słówka - żeby było jasne. Poprostu chce sie
                                dowiedzieć gdzie konkretnie te osoby sa zatrudnione.
                                • lauracroft69 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 16.03.07, 16:55
                                  Najlepiej jak spytasz samych zainteresowanych.Mi nic do tego.
                                • stary2006 Re: Nie placz Henia,bo tu miejsca brak na Twe.... 16.03.07, 20:59
                                  kadrowa pracuje w delegaturze MUW, wydaje paszporty (narazie). Może wkrótce
                                  nastąpi zmiana na stanowisku kierowniczym. Kto wie co Heńka jej załatwiła. Ale
                                  póki co jest zatrudniona także w szpitalu tylko bez świadczenia pracy. Super -
                                  dwie niemałe pensje, mieszkanie służbowe ze szpitala. Wstyd pani Ewo. Jak się
                                  odchodzi z pracy to z honorem i dumą. Ciechanów to małe miasto i wszyscy o
                                  wszystkim wiedzą.
                                  A co do księgowych to podobno mają się pojawić w NFZ. Drżyjcie nasi chorzy bo
                                  finanse pójdą obok WAS. To co zrobili w szpitalu w ciągu ostatniego dnia to
                                  sprawa prokuratora. I niech staną przed odpowiedzialnością ci co narazili na
                                  ogromne straty ciechanowski szpital.
    • morfeusz_1 Re: Romanof odchodzi!! 16.03.07, 18:53

I tylko zauważyłem przez tyle lat prosiem śanofnego draństfa pefnom prawydłofość

Dyrehtory odchodzom,zmieniajom punkt patrzenia w zależności od punktu
      siedzenia,następnie podczepienia i tak na ten przykład -
      Dyrehtor Mazurek odchodzi,Dyrehtor Romanow odchodzi -
      Nie zmienia się tylko first pozyszen Pana Struzika...hm,hm,hm....
      znaczit...
      Pan Struzik na Dyrehtora powinien wystartować sobie teraz i spoko wodza
      dlaczego...bo byłby fajnym zarządcą majątku ;)

*nie mam nic do powiedzenia w tej kwestii powiedział do mnie żłów i spuścił
      wodę wychodząc
      • www.microsoft.com Re: Romanof odchodzi!! 18.03.07, 21:37
        Ciebie morfizpolski nie przekona first positon ani nawet fist position. Tą
        dyrektorkę wywaliła Platforma Obywatelska a nie Struzik.
    • przemyslaw14 I co z tego komusze hieny ?? 18.03.07, 21:55
      • phk1 Re: I co z tego komusze hieny ?? 18.03.07, 22:09
        [PHK1-PRZEM14] akurat nie wiem co tam napisałeś oprócz tytułu.
        Ja podam przykład ,taki ze smród na cały kraj by był gdyby to sie przebiło
        Jesli uwazasz ,że prominentny człowiek z PiSu kryptoreklamy w dniu ciszy
        wyborczej ma w KRC,w kościele w dniu wyborów głupawe ogłoszenia są za szpitala
        czytane z ambony.To wybacz albo przymykamy oczy albo zwisaja nam pewne standarty?
        Albo zajmujemy sie szpitalem albo władza nam do uderza,PiS to tez nie świete krowy
        • phk1 Re: I co z tego komusze hieny ?? 18.03.07, 22:17
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=51979643&a=51991229
        • phk1 Re: I co z tego komusze hieny ?? 18.03.07, 22:18
          [phk1]
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=51979643&a=51991229
          • przemyslaw14 I co z tego komusze hieny ?? 20.03.07, 08:47
            Dla mnie miernik skuteczności jest jeden:
            Na wejściu Pani Romanow objęła jednostkę z długiem 29 mln zł !!!
            Do takiego stanu doprowadzili szpital kolejni lokalni "fachowcy"-menadżerowie
            (od SLDowskich po AWSowskich), desygnowani na stanowiska dyrektorskie przez
            innych lokalnych "fachowców".
            Dziś szpital ma chyba ok 4 mln zadłużenie i co ważne brak długów wymagalnych !!!
            W każdym cywilizowanym kraju Pani Romanow już by została "podkupiona" za kilka
            razy większą pensję przez jakąś prywatną firmę.

No ale u nas cóż ... polskie piekiełko. Co z tego, ze jako dyrektor i menadżer
            sprawdziła się jeśli ona "nie nasza"... Nie pozwoli ustawić przetargu dla
            "szwagra", nie pozwoli rozprzedać majątku szpitala z likwidowanych lub
            przekształcanych komórek za bezcen. Znamy to przecież :)

Szkoda tracić czas i energię na kolejną dyskusję w tym temacie.
            • phk1 Re: I co z tego komusze hieny ?? 20.03.07, 10:22
              [PHK1-PRZEM14] nie zaciemniaj obrazu bo nie tylko ludzie z PiSu to gwiazdy w
              kierowaniu szpitalami.Kazdy z nich działa nie na wolnym rynku ,bo takiego nie ma
              jeszcze w słuzbie zdrowia ,kazdy z dyrektorów liczy na pieniądze z budzetu i
              nowe oddłużenia.
              Ja pytałem sie o morale w sprawie ciszy wyborczej wiec odpowiedz,bo to może o
              niej wiecej mówi niż ci sie wydaje.
              • przemyslaw14 I co z tego komusze hieny ?? 20.03.07, 14:21
                Jasne ale w ocenie Pani Romanow staram się nie wychodzić poza kwestie
                merytoryczne. Jeśli faktycznie taka agitacja była prowadzona to chyba nie jej
                wina :) Gdyby ten czy inny ksiądz nie chciał ogłosić "tego czy owego" to by nie
                ogłosił :) Wolna wola.
                Przy moim ambiwalentnym stosunku do PISuaryzmu potrafię obiektywnie ocenić Panią
                Romanow jako dyrektora i menadżera SP ZOZu... chyba.
            • kameleon90 Re: I co z tego komusze hieny ?? 22.03.07, 21:55
              Do tych chyba 4 mln. dolicz sobie lekko licząc 3mln. niezapłaconych pracownikom
              odsetek od tzn."203zł.", bo zgodnie z kodeksem pracy pracownik nie może się
              zrzec wynagrodzenia za pracę.
              • phk1 Re: I co z tego komusze hieny ?? 22.03.07, 22:08
                [phk1-kameleon90]
                "Najbardziej niepokoi mnie fakt że działania tej pani skutecznie niszczą
                wizerunek PIS-u w Ciechanowie" - i to jest tez mój punkt widzenia
    • sigma29 Re: Romanof odchodzi!! 21.03.07, 21:16
      A kto przychodzi na stanowisko kierownika delegatury Narodowego Funduszu Zdrowia
      w Ciechanowie ????
      • eustachy07 Re: Romanof odchodzi!! 22.03.07, 16:23
        A może to Romanow będzie kierownikiem,swoich ludzi ze szpitala już tam
        wsadziła,podkład już jest teraz czas na makijaż.Następne koligacje i
        kumoterstwo,gdzie są normalni ludzie,chyba w tym mieście już wymarli.
        • przemyslaw14 Re: Romanof odchodzi!! 22.03.07, 19:59
          Krytykanci kadencji Pani Romanow wydają się cierpieć na schizofrenię.
          Czy mi się wydaje czy może niemal do ruiny ( 29 mln długu !!! ) doprowadzili
          szpital właśnie nasi lokalni "fachowcy" i "menadżerowie" ? Czy któryś z byłych
          dyrektorów został za niegospodarność skazany ?
          Teraz ta sitwa prowincjonalnych krętaczy i kieszonkowców wróci i z czego tu się
          cieszyć ?

• mlody2001 Re: Romanof odchodzi!! 22.03.07, 21:40
            Przemysławie, tyle piszesz o sukcesach Pani Romanow, ale nigdzie nie podajesz
            jaki jest stan długu szpitala na dziś. Jeżeli Pani Romanow jest takim "cudownym
            lekarstwem" to mam propozycję dla Jarosława Kaczyńskiego. Proszę zatrudnić tę
            Panią w najbardziej zadłużonej placówce w Polsce i po czterech latach zrobić
            publiczne rozliczenie. Wtedy będzie można powiedzieć - udało się jest genialny
            człowiek, albo totalna klapa. Natomiast dzisiaj nikt ze zwolenników pani
            Romanow nie powiedział jaki jest dług szpitala i dlaczego została złożona
            dymisja. Wiele demagogii, mało konkretów - dlatego też z czystym sumieniem moge
            powiedzieć Pani Romanow nie ma żadnych sukcesów w sferze funkcjonowania
            Ciechanowskiego szpitala.
            • przemyslaw14 Romanow odchodzi, komuszy skansen zostaje 23.03.07, 08:44
              Napisałem wyżej, że obecnie zobowiązania szpitala z tytułu zadłużenia to ok 4 ml :)

Nadal będę się upierał przy swoim. Romanow przyszła tu jako człowiek z zewnątrz.
              Pokrzyżowało to wszelki plan dotychczasowej patologii. Układ w ciechanowskim
              szpitalu nie obejmował przecież tylko dyrekcji (która zadłużyła jednostkę na 29
              mln, za co każdy poprzedni dyrektor, który nie zmniejszył długu powinien trafić
              za kraty) patologia dotyczy całego "lokalnego przemysłu" :) Mechanizmy powiązań
              partyjno-rodzinno-biznesowych przeplatają się wzajemnie we wszystkich miejskich
              instytucjach, spółkach i niestety w szpitalu również tak było. Makabrycznie
              niewydolna polityka zatrudnienia np. Dopiero Romanow to w pewien sposób
              doprowadziła do normalności.
              Niestety miała wg mnie jeszcze zbyt mały wpływ np na inwestycje w szpitalu
              opanowane przez baronów szpitalnego układu, których niestety nie wyrzuciła zaraz
              po objęciu stanowiska dyrektorskiego.
              Stąd wcale nie dziwi mnie ujadanie i skowyt hien, które teraz dopadły ofiarę.
              Obawiam się jednak moi drodzy, że to feta przedwczesna. CBŚ działa już dość
              sprawnie :) do tego CBA powoli zaczyna uderzać w prowincjonalnych bandytów
              działających pod przykrywką stanowisk samorządowych, politycznych itp.
              Mam nadzieję, że z koszmaru pt. "Ciechanów komunistyczny skansen" powoli ale
              skutecznie zaczynamy się wybudzać.
          • kameleon90 Re: Romanof odchodzi!! 22.03.07, 21:40
            przemyslaw14 napisał:

> Krytykanci kadencji Pani Romanow wydają się cierpieć na schizofrenię.
            > Czy mi się wydaje czy może niemal do ruiny ( 29 mln długu !!! ) doprowadzili
            > szpital właśnie nasi lokalni "fachowcy" i "menadżerowie" ? Czy któryś z byłych
            > dyrektorów został za niegospodarność skazany ?
            > Teraz ta sitwa prowincjonalnych krętaczy i kieszonkowców wróci i z czego tu
            się
            > cieszyć ?
            Człowieku widzę że mocno przeżywasz nie lubisz komuchów a właśnie takimi się
            podpierała pani dyrektor przez ostatnie dni pracy w szpitalu za co otrzymmali
            sowitą nagrodę.
            Najbardziej niepokoi mnie fakt że działania tej pani skutecznie niszczą
            wizerunek PIS-u w Ciechanowie
            • magik1985 Romanow nadchodzi 12.04.07, 09:15
              Była dyr. Szpitala w Ciechanowie, zasiądzie na stanowisku dyrektora w Powiatowym
              Szpitalu w Nowym Dworze Mazowieckim.

pzdr
              • stary2006 Romanow odeszła 12.04.07, 22:24
                Strasznie nisko upadła. A więc sprawdziły się informacje że nie cenią jej
                wiedzy krajowi działacze polityczni PIS. A szkoda podobno to jest taki wybitny
                fachowiec??????
                • phk1 Re:pani dyr. Romanow a taki pomysł? 13.04.07, 09:27
                  [phk1] a teraz kto zajmie jej miejsce w radzie? czy bedzie czerpać wiedzę o
                  naszych problemach z internetu czy może tylko ze starych doswiadczeń?
                  Znowu żli ludzie-:) czepiać sie będą PiSu Ciechanowskiego przez Henię?
                  Szkoda ,że zamiast chwalić się "co to ja nie jestem" mogła stworzyć forum
                  internetowe
                  wss.olsztyn.pl/ankieta_002.htm
                  • phk1 Re:pani dyr. Romanow a taki pomysł? 13.04.07, 13:45
                    [PHK1]wss.olsztyn.pl/forum_index.htm
                    • magik1985 Re:pani dyr. Romanow a taki pomysł? 13.04.07, 17:50
                      A to ciekawe :) pomysł dobry, tyle, że
                      1. Kiedy lekarz źle określi dolegliwość, pacjent będzie brał złe tabletki, to co
                      wtedy? Kto poniesie odpowiedzialność? ha?
                      • phk1 Re:pani dyr. Romanow a taki pomysł? 14.04.07, 21:18
                        [phk1-magiku] tabletki w polsacie i tvn przepisują tylko a w razie pytan prosza
                        o konsultacje lekarza ,a na tvp1 przepraszaja te firmy farmaceutyczne za
                        wprowadzanie w bład pacjentów co do ich cudownych właściwości
                        Magiku raczej w opozycji do swojego szefa jednego i drugiego przedstaw im ,ze
                        tamta łomenmeadzer z wssolsztyn nie pcha sie do polytyky i elyty i tylko robi
                        robotę.
                        Dziś pierwszy piękny wieczór na grilowanie,ciekawe czy nasi POradni grilują w
                        intencji okrutnie-ogromnego zwyciestwa i z mienska pani romanow czy robia z niej
                        pieczen czy zupę-:)
                        Pan SADOWSKI i Niestepski może się odezwą? bo jak nie to wywołamy tych mamutów
                        na tym forum?
                        • magik1985 Re:pani dyr. Romanow a taki pomysł? 15.04.07, 09:18
                          Nie mam zamiaru z nikim dyskutować ani nikogo przekonywać, że dyr. Romanow była
                          złym czy dobrym menedżerem. Kwestia spojrzenia na sprawę. To co myślę na temat
                          p. Romanow pozostanie moją słodką tajemnicą. pzdr Maciek Paprocki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka