Dodaj do ulubionych

Msze trydenckich w Ciechanowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 17:51
Są już znane reakcje księży poszczególnych parafii na decyzję B16 w sprawie odprawiania mszy trydenckich bez potrzeby uzyskania zgody biskupa? Gdzie i o jakich godzinach po 14 września takie msze są planowane?
Obserwuj wątek
    • zinngiesser Re: Msze trydenckich w Ciechanowie 08.07.07, 10:24
      A ktorys z wielebnych w C-nowie zna lacine w stopniu wystarczajacym czy by jedynie dukal z mszalu?
      Hehehehehe...
      • Gość: 2calories Re: Msze trydenckich w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 10:53
        informacja ze strony www.piotrciechanow.pl

"Msza św. w języku łacińskim
        17 01 2007 10:30:46 - Autor: ks.MJ
        Msza św. w języku łacińskim będzie odprawiana w naszym kościele w każdą
        ostatnią niedzielę miesiąca o godz. 17.00. Rozpoczynamy 28 stycznia 2007."

piotrciechanow.pl/galeria/thumbnails.php?album=34
        • zinngiesser Re: Msze trydenckich w Ciechanowie 08.07.07, 23:30
          piotrciechanow.pl/czytelnia_m_latina.htm
          Posluchalem. Bolalo. Bylem raczej grzeczny, wiec chyba nie zasluzylem...
          • Gość: gość portalu Re: Msze trydenckich w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:10
            2calories - Dziękuję za pomoc.
        • jeden_pocisk Re: Msze trydenckich w Ciechanowie 21.04.08, 18:41
          Przepraszam, ale czy to przypadkiem nie jest Msza Pawła VI z tym, że po łacinie?

Czy naprawdę w Ciechanowie żaden kapłan publicznie nie odprawia Mszy świętej w
          nadzwyczajnej formie rzymskiego rytu (czyli tzw. "trydenckiej") ?
          • lukjab12 Re: Msze trydenckich w Ciechanowie 25.04.08, 18:57
            Msza w par. św. Piotra jest w rycie posoborowym.
            O ile się orientuje aktualnie nie ma mszy w rycie trydenckim w naszym kościele.
            Chociaż może Fara o 6:30 w dni powszednie. Jest to msza tylem do ludu. Osobiście
            nie uczestniczyłem więc nie wiem czy jest to msza trydencka.
            • Gość: ja Re: Msze trydenckich w Ciechanowie IP: *.gprs.plus.pl 28.04.08, 23:07
              Słyszałem że w Żmijewie Kościelnym, koło Konopek, są Msze trydenckie.
              • jeden_pocisk Żmijewo Kościelne 29.04.08, 10:05
                Mówi Pan poważnie? Może jest to po prostu Msza święta w rycie posoborowym z tym,
                że odprawiana po łacinie?
                • Gość: ja Re: Żmijewo Kościelne IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 02:29
                  Sprawdziłem niestety w Żmijewie Kościelnym, koło Konopek,mszy
                  trydenckich nie ma, ani żadnych po łacinie. Ale za to w tą niedzielę
                  ma być pierwsza od kilku lat msza w rycie trydenckim w Płocku.

cywilizacja-2000.blogspot.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka