Dodaj do ulubionych

Parkometry

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 16:31
Jeszce nie korzystałem z nowych parkometrów wiec mam pytania: czy można zapłacic za mniej niż godzinę? Czy jeśli sobie druknę świstek ważny godzinę to jeśli w tym czasie pojadę sobie gdzieś i wrócę to czy bedzie nadal ważny?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 16:58
      Musisz zapłacić najmniej 1,50 zł i dostaniesz tikiecik na godzinę.
      Automat nie wydaje reszty. A to źle.
      Ktoś wybrał najtańszą wersję. Jak to bywa właśnie w takich
      przetargach.
      A my co mamy powiedzieć...trzeba płacić i martwić się o drobne.
      • Gość: M Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 17:29
        Wreszcie miedzy 14, a 15 mozna zaparkowac na warszawskiej ;) Dzieki za parkomaty.
        • Gość: ms18 Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:38
          Rzeczywiście! O godzinie 16 było niesamowicie wiele wolnych miejsc! Też dziękuję za parkometry!
          • Gość: saxon Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 12:00
            dobrze ze sa parkometry tylko powinna byc rozwiazana cena za postuj
            a tu sa uchybienia i ktos na nas bedzie zarabial np. w Warszawie to
            jest 50gr za 15min 1zl za 30mint i tak dalej a tu jest 1.50zl za
            godzine a jak ktos tylko bedzie 15min to co reszta dla panstwa bo
            najmniejsza stawka jest 1.50zl za godzine paranoja.
    • yoga24 Re: Parkometry 22.01.08, 21:34
      Ja również dziękuję!!!!!
      • daisy84 Re: Parkometry 23.01.08, 14:43
        Wszystko fajnie, tylko szkoda, że przez Małgorzacką nie można
        normalnie przejechać. Wszyscy i tak omijają przepisy i stawiają
        samochody tam gdzie się nie płaci. Proponuję władzom miasta, żeby na
        drugi raz lepiej dopracowali swoje wspaniałe rozwiązania.
        • Gość: gosc Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:20
          Parkowanie tam gdzie się nie płaci to nie jest omijanie przepisów, bo nie ma
          przepisu mówiącego o obowiązku parkowania w strefie płatnej. Za to łamaniem
          przepisów jest parkowanie w miejscach niedozwolonych. Tuż przed godzina 15
          jechałem ulicą Warszawską. Tylu wolnych miejsc nie widziałem od dawna. Płacąc
          1,50 można stawać wszędzie w całej strefie, zmieniać miejsce postoju do czasu
          utraty ważności biletu. Dobry pomysł.
          • daisy84 Re: Parkometry 23.01.08, 15:40
            Fakty są takie, że przez te parkometry teraz zawalone są samochodami
            sąsiednie mniejsze ulice. Ludzie zawsze znajdą sposób na OMIJANIE
            przepisów (to co innego niż łamanie). Tylko szkoda, że to utrudnia
            życie innym. Rzeczywiście większa możliwość zaparkowania na
            Warszawskiej to duży plus, tylko innym kosztem.
            • Gość: m Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 16:22
              Zobaczycie za dwa lata jak zamkną całkowicie Warszawską co się będzie działo ;)
              • Gość: sceptyk Re: Parkometry IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 17:10
                nie ma czegoś takiego jak OMIJANIE PRZEPISÓW, albo się przestrzega albo nie. Tam
                gdzie zatrzymanie i postój jest dozwolony tam wolno nam parkować. Taki już urok
                stref płatnego parkowania.
                • Gość: Ciekawski Re: Parkometry IP: 217.98.20.* 17.04.08, 08:43
                  Dobra wiadomość od Pana Prezydenta i jego drużyny,że uległ naciskom i presji i wyszedł obronna ręką z opresji ;-)

Nowy cennik strefy od 27 kwietnia

Informujemy, że uchwała Rady Miasta Ciechanów, dotycząca zmian w regulaminie strefy płatnego parkowania została opublikowana w Dzienniku Urzędowym Województwa Mazowieckiego nr 50 z 12 kwietnia. Oznacza to, że nowy cennik strefy zacznie obowiązywać 27 kwietnia (14 dni po ogłoszeniu).
              • Gość: bbbbuła Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:31
                To się będzie działo ,że nikt nie będzie przyjeżdżał na Warszawską . Bo kto będzie "leciał" pieszo w deszcz przez pół Warszawskiej ,żeby coś załatwic . Te czasy były ,ale za średniowiecza . Ładnie to wygląda ,ale jest nie praktyczne . Widac po przykładzie Płocka - 30 mln na już sypiący się deptak - zniszczone nowe budki tel. ,odpadające płyty , zniszczone drzewka ,zniszczone ławki ,brud .

Po drugie zwolniły się miejsca ,bo większosc samochodów ,które parkowały ,była pracowników i pracodawców . Jak można zajmowac miejsce parkingowe własnemu klientowi ? Takie rzeczy to tylko w Polsce . Też dziękuję za prakometry ,chociaż trochę drogo ,nawet bardzo drogo jak na Ciechanów . Teraz mogę coś komfortowo załatwic .
                • mobilek22 Re: Parkometry 25.01.08, 06:29
                  To co sie dzieje to poprostu śmiech na sali <hahaha> Widac ze nasze
                  miasto to miasto zakapiorów i skąpców którzy bedą sie chowac po
                  kątach i stawać gdzie się da na sępa bo przecież wielką stratą
                  bedzie dla nich zapłacic te 1,50zł jak nie bylo parkometrów to palca
                  nie bylo gdzie wsadzic. Paranoja - juz nie wspomne jak odczują to
                  ciechanowscy wlasciciele sklepów w centrum. Albo ludzie przestana
                  robic z siebie dziadów albo bedzie afera az miło
                  • Gość: m Re: Parkometry IP: 212.160.172.* 25.01.08, 09:47
                    A na paliwko to nie żal ;)
                • Gość: m Re: Parkometry IP: 212.160.172.* 25.01.08, 09:51
                  Gdybyś łaskawie spojrzał na plany przebudowy Warszawskiej
                  zauważyłbyś że planowane nowe parkingi są oddalone śrenio o
                  paredziesiąt kroków od deptaka. A jeśli deszcz ci przeszkadza w
                  spacerze to przeprowadź się do Warszawy gdzie deptakami są alejki w
                  hipermarketach.
    • Gość: ja Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 09:31
      Bardzo dobrze, że są te parkometry. Przynajmniej jest gdzie
      zaparkować.
      Ale dlaczego automaty nie wydaja reszty....bez sensu
      • Gość: fiu fiu A w Warszawie wydaję ? Jak tak to gdzie ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 13:47
        • Gość: fiu fió ... wydają ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 13:48
          • Gość: M Re: ... wydają ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:04
            To, ze w Warszawie nie wydaja reszty tzn, ze i u nas maja nie wydawac? Technika
            idzie do przodu, a Warszawa parkometrow nie ma od wczoraj.
            • Gość: kierowca Re: ... wydają ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 18:50
              Interesuje mnie pytanie na które dawno powinienem sam sobie
              odpowiedzieć ale nie zwróciłem na to uwagi, być może przepłacając.
              Czy np. w W-wie jeśli wykupię np. na Woli bilet od 10 - 14-ej to w
              ramach tego biletu mogę stanąć np. o godz. 13-ej na Mokotowie?
              Nigdy nie czytałem tej kartki z lenistwa i nie wiem czy ona dotyczy
              konkretnego miejsca, czy dzielnicy itd.? Jak to będzie u nas?
    • Gość: behemoth Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:11
      Ciechanowiaczkom proponuję kolejny dylemat, który was podzieli.
      Parkometr czy parkomat??? Walcie się jadem.
      Trzy... dwa... jeden... staaaaart!

Szczególnie liczę na ćwoka o xywce phk1 występującego ostatnio jako
      ciekawski czy jakoś tak ;-)
      • Gość: ciekawski Re: Parkometry IP: 217.98.20.* 25.01.08, 19:31
        Ciekawski też zainteresowany był byłby dylematem behamotha co by wybrał parkomet,parkometr,parkodron czy PoHaKontas1.
        Czy woli płacić 50gr za kwadrans czy 1,5zł za kwadrans czy woli by
        chamidło-monidło z niego się rozlało na forum
        • Gość: dokładnie Właśnie brakuje tych 50 gr za 15 minut . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 08:32
      • Gość: m Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:42
        Wiem że to tylko sarkastyczna uwaga z twojej strony, ale obie wersje są poprawne.
        • Gość: paweł Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 22:23
          nareszcie!! skończy się wjeżdżanie niemal do sklepów! teraz jeszcze
          zamknąc wreszcie warszawską
      • Gość: gość Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 20:14
        Z Wikipedii: Parkometr (parkować + gr. metreín - mierzyć) - automat
        mierzący czas postoju na płatnym miejscu parkowania pojazdu i
        pobierający za to określoną opłatę.

Parkomata to może ewentualnie być: poleżenie na macie za opłatą? :).
        Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: Parkometry IP: 212.160.172.* 26.01.08, 20:45
          Słownik języka polskiego PWN: parkometr, parkomat «urządzenie
          ustawiane w miejscach do parkowania, do którego kierowca wrzuca
          pieniądze za czas postoju» :D
    • Gość: 2.misiek65 Re: Parkometry IP: 80.51.94.* 26.01.08, 11:03
      Chcę was pocieszyć!!!
      Nie jesteście sami. W innych miastach pn mazowsza także będą
      parkometry. W Mławie planowane jest założenie ich w marcu lub
      kwietniu. Także nie martwcie się. Nie tylko mieszkańcy Ciechanowa i
      okolic będą musieli płacić za parkowanie!!!
      • Gość: ms18 Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 11:14
        Nie martwcie się? Przecież my się cieszymy :) Naprawdę lepiej zapłacić te 1,50 niż krążyć 5 razy wokół Warszawskiej, szukając miejsca do zaparkowania.
      • Gość: zdziwiony Re: Parkometry IP: *.centertel.pl 28.01.08, 21:24
        czy jeśli chcę zajrzeć np do księgarni czy piekarni Nowakowskiego, a więc
        parkowac będę 10 może 20 min to też muszę płacić za całą godzinę? to chyba lekka
        przesada :(
        • Gość: m Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 10:15
          Life is brutal.
      • Gość: j Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 10:42
        mława to miasto???!!
        • Gość: o.rydzyk Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:47
          w mlawie to by mogli kladki dla pieszych zbudowac bo tam ludzie sie lubia rzucic
          pod kola ;D

A widzieliscie ich genialne oswietlenie przejsc dla pieszych, takie latarnie
          wymalowane na zolto czarno, jakby u nas takie zrobili to by temat na forum byl
          na 200 stron ;]
    • Gość: ciechanowianin Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 14:27
      to jest falstart z tym parkowaniem nabijanie komuś kasy
      stając na parkingu na dziesięć minut by wypłacic kasę z bankomatu
      czy weść do apteki a płacić za godzinę to bardzo nie fer ze strony
      urzędów trzeba będzie zmienić bank spółdzielczy i apteki
      ferrrrrrrrrrrr
      i ciekawe czy czasami niejest to kant w przepisach by nażucać
      wszystkim stawki minimalne 1,50-
      i to że niewydają reszty to powinno być conajmniej 0,50- za 15 min-
    • Gość: gość Re: Parkometry IP: *.gprs.plus.pl 31.01.08, 23:47
      Ciekawe kto ma w tym interes by stawiać parkometry albo wręcz likwidować
      parkingi przed polskimi sklepami.
      • Gość: s Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 01:16
        Ja mysle, ze wrecz obroty na warszawskiej wzrosna w sklepach. Teraz jak mozna
        tam zaparkowac bez robienia 10 kolek coraz czesciej tam kupuje.
        • Gość: lity Re: Parkometry IP: 213.199.253.* 03.02.08, 15:53
          zle chyba jest, że nie ma mozliwości pakingu na 15-30 min, np na
          szybkie zakupy
          • Gość: beata Re: Parkometry IP: 213.199.253.* 04.02.08, 21:34
            niewygodne jest to, ze nie mozna wyskoczyc do bankomatu, czy wejsc
            na 10 min do sklepu, a placi sie za godzine.
            • Gość: saxon parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 12:08
              dobrze ze sa parkometry tylko ceny powinny byc od 50gr za 15min a tu
              jest 1.50zl za godzine paranoja a jak ktos tylko zaparkuje na 15min
              bo tyle akurat potrzeba to co reszta idzie dla panstwa obled w
              Warszawie jest inaczej od 50gr i 15min i tak powinno byc poprostu
              jest to oszustwo nabijanie klijentow w butelkie
              • Gość: kolo Re: parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 20:17
                Wrzucając 50gr na wyświetlaczu pokazuje się wykupiony czas
                parkowania - 20 minut ! Tylko zrealizować tego nie idzie . W Innych
                miastach jest taka możliwość . Ządajmy tego od miasta stanowczo ! A
                może ktoś z urzędu wypowie się dlaczego jesteśmy tak traktowani ? Bo
                jakiś cwaniaczek wymyślił, że za jedne miejsce parkingowe wykupione
                na godzinę postoju można skasować kilka krotnie , rozumiecie ? 4
                razy po 15 min. to godzina powinna kosztować 1,5 i tyle . a tym
                czasem może kosztować 4 ray tyle skandal i tyle
                • Gość: Kolo Re: parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 20:54
                  nie ma odważnych odpowiedzieć na proste pytanie?
                  • Gość: e.t. home Re: parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 08:10
                    Zabroniono w Ciechanowie "jaskini hazardu" z jednorękimi
                    bandytami ,a na chodnikach mamy coś na wzór ...hehe .
    • Gość: mieszkam w centrum Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 07:40
      Jakoś mnie te parkometry czy też parkomaty (jak zwał tak zwał) zbytnio nie cieszą.
      Wprowadzenie strefy płatnego parkowania bardzo utrudniło życie mieszkańcom bocznych uliczek, że wymienię tylko Małgorzacką czy też Nadfosną.Tam teraz parkują właściciele czy pracownicy sklepów z Warszawskiej jak też wszystkie okoliczne sknerusy, których nie stać na opłatę parkingową. A to co dzieje się na placyku za Rossmanem to juz przechodzi ludzkie pojęcie !!! Stają i jeżdżą na i po trawnikach, blokują ruch, tarasują chodniki jak również jeżdżą po nich itp. A przecież tam obowiązuje ZAKAZ WJAZDU (!!!!) spod którego wykluczeni są tylko mieszkańcy i pojazdy odpowiednich służb !!!!! Nie zasłaniajcie się brakiem opłaty za 15 czy tam 20 minut postoju (choć przyznam, że powinna być taka opcja), bo samochody parkują tam o wiele dłużej.A tymczasem piękne parkingi na Ściegiennego zieją pustką. Tak na marginesie to albo mi się wydaje albo ten duży za kioskiem nie jest oznakowany przy wjeżdzie jako płatny a przy innych taka tabliczka stoi.
      • Gość: ja 9 Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:45
        Dziwaki
      • Gość: parkingowy Re: Parkometry IP: 85.17.19.* 08.08.08, 17:31
        Patrzę i oczom swoim nie wierzę jak nasi radni z preziem na czele ustawili się odpowiednia uchwałą Rady Miasta by kilka groszy z cieżko zapracowanych zaoszczędzić na drobne wydatki swoim najbliższym.
        Fragment placu między bankiem, a ratuszem zastawiony jest autami z których miasto nie czerpie zysku.
        Taki eksterytorialny placyk dla tych równych z równiejszych mieszkańców tego miasta.
        Ciekawe gdybym zaparkował w parku czy na chodniku to mógłbym liczyć na brak szykan ze strony służb miejskich?
        Miasto natomiast czerpie zyski nawet z mieszkańców ,którzy muszą wykupić miejsca parkingowe chociaż mieszkaja od lat w tym samym mieszkaniu,natomiast dobrze opłacani urzednicy dziadują kosztem innych.
    • Gość: gosc Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 18:48
      zastanawia mnie fakt co to za zlom zainstalowali, te parkometry to
      jakies dziwadla, dzis w parkometrze na przeciwko urzedu skarbowego
      wykupilem na jedna godzine, bylo to pare chwil po 17 a na bilecie
      wydrukowalo mi ze czas koncowy parkowania to 9.03 heee, smiechu
      warte, utworzyli biuro sobie a nikt nie nadzoruje dzialania tych
      smiesznych urzadzen...zenada
      • Gość: sceptyk Re: Parkometry IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 20:36
        musisz pomyśleć, płatne parkowanie jest od 9.00 do 18.00, ty wykupiłeś 0 17.03 a
        że od 18.00 jest bezpłatnie więc naliczyło z następnego dnia.
        • Gość: kierowca Re: Parkometry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:59
          Jaka jest najniższa jednostka czasu podczas parkowania i jaka opłata
          • Gość: m Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 12:30
            1,5zł za godzinę (mają wprowadzić krótsze okresy) Automat nie wydaje reszty ale jak wrzucisz np 2zł lub 5zł to ci oczywiście policzy proporcjonalnie więcej czasu.
            • Gość: GOŚC Re: Parkometry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 12:41
              a czy nie słychać o zmianach taryf
    • Gość: funek Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:37
      Parkometry...
      - minus: psia kość, zawsze jak podjeżdżam do bankomatu zastanawiam się czy mnie
      nie złapią bo nie płacę (mea culpa...)
      + plus: faktycznie, miejsca więcej
      + plus: i zacząłem chodzić pieszo :)

PS
      ok - ostatni plus to trochę mija się z prawdą ale mam taki zamiar - słowo honoru!
      • Gość: Mieszkaniec Re: Parkometry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 16:00
        Urzędnicy zatrudnieni w Urzędzie Miasta potrzebuja więcej pieniędzy
        na swoje podwyżki za ich ciężka pracę, stąd parkometry w Ciechanowie
        aby zmotoryzowani mieszkańcy mogli dołozyć sie do budżetu miasta;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka