11.03.08, 15:11
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbulwersowana Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 16:32
      Przeczytałam i aż mnie zatkało...
      www.eciechanow.pl/content/view/212/181/
    • Gość: tragedia Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:06
      Nie wierzylam dopóki sama nie zobaczyłam.

www.extraciechanow.pl/img_glowne/179.pdf
      Totalne dno, w zasadzie to nie wiadomo jak reagować na coś takiego i
      nie wiadomo jak to nazwać- totalny debilizm osób tam pracujących?
      Chyba tak, sądząc po tym kto tam pracuje i kto jest redaktorem
      naczelnym.
      • Gość: Ewa Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 17:34
        A ty jeszcze podajesz link dla tych którzy nie widzieli gazety,opanuj się człowieku.
        • Gość: abdullah Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.centertel.pl 11.03.08, 18:59
          Toć przecie ta miejska gadzinówka wydawana jest przez lokalną elitę
          intelektualno-solidaronościową, więc czego od tych osób wymagać?
          • Gość: zdz Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 19:27
            Brawo - umiescic zdjecie trupa
            • Gość: PG Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:21
              w lutym 2006 r. mój Ojciec dostał zawału na ulicy w miejscu
              monitorowanym przez kamery. Mama z przypadkowo przechodzacym
              policjantem reanmowali Ojca. Zostało to zarejestrowane przez kamery.
              Później zdjęcia pokazywał na sesji rady miasta ówczesny komendant
              policji. Te same zdjęcia przekazał jednej z gazet. Dopiero po mojej
              stanowczej interwencji zwrócono mi je. Wszyscy byli zdziwieni moim
              protestem. Teraz ten przypadek, jeszcze tragiczniejszy... Zupełny
              upadek obyczajów. Składam wyrazy współczucia rodzinie.
    • Gość: Ada Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.08, 21:18
      Podpisuję się pod tym co napisał Waldek i myślę jeszcze, że powinniśmy coś z tym
      zrobic, bo nie można pozwolic na bezprawne odbieranie godności Człowiekowi!!!!

Totalny bojkot tej pseudogazeciny!!!!!!!!!! i zero szacunku dla tego, który
      okresla się mianem Redaktora naczelnego - to na Tobie Człowieku ciąży pełna
      odpowiedzialnośc etyczna za umieszczenie tego zdjęcia!!! Jesteś przyczyną bólu,
      żalu i spotęgowanej złości i dalej z tym żyj...albo lepiej wegetuj!!!
    • michalreszka Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 11.03.08, 22:31
      Ty ciekawski a czytać potrafisz??? Gdzie tam napisane jest "KTO ZNA Tą OSOBę?" A
      poza tym takiej potrzeby nie było bo ta osoba była już zidentyfikowana w tamtym
      tygodniu.
      Jeśli uważasz, że te zdjęcie jest ok to szczerze ci współczuje tego kim jesteś.

Pozdrawiam niemyślących i tych, którzy chcieliby zobaczyć swoich bliskich w
      podobnych okolicznościach.
    • michalreszka Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 11.03.08, 22:47
      phk1 tzn. Ciekawski - "dlatego trudno było ustalić jego tożsamość" a napisano,
      że nie ustalono? Jest też napisane, że ciechanowianin a tego skąd się jest nie
      ma się wypisanego na czole?

"Ciekawski nie jest z establiszmentu i elyt Ciechamowskich" - Ciekawski jest
      tchórzem, który boi się wyrazić swoje zdanie pod swoim prawdziwym imieniem i
      nazwiskiem.
      • Gość: Ciekawski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 23:21
        Ciekawski jest takim samym TCHÓRZEM jak
        MICHAŁ RESZKA
        WALDEMAR NOWAKOWSKI
        MARCIN BŁASZCZAK
        I INNE CIECHAMOWSKIE ELITY piszące pod nickami.

tu powtarzasz to co inni ,a dlaczego ? "phk1 tzn. Ciekawski"

RED w Extra Ciechanów tez nie podał swojego nazwiska - nazwiesz go tchórzem czy normalnym prasowym zwyczajem

Pozdrawiam inaczej myślacych
        • michalreszka Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 11.03.08, 23:38
          Michał Reszka to nie nick a może jesteś naprawdę tak prymitywny, że tego nie
          dostrzegasz a wszystkich, którzy myślą innaczej niż ty tzn. normalnie, nazywasz
          "CIECHAMOWSKIE ELITY"?

To była moja ostatnia wymiana zdań z tym czymś, kto nazywa się Ciekawskim TCHóRZEM
    • michalreszka Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 11.03.08, 22:52
      widzę, że doczytałeś, może najpierw przeczytaj całość. Jak dasz radę to pomyśl
      jak człowiek, który ma rodzinę i choć trochę jakichkolwiek ludzkich uczuć i
      napisz obiektywnie czy chciałbyś zobaczyć w taki sposób zdjęcie osoby, którą
      kochałeś?
    • 5aga5 A co chciał zyskać waldemar_nowakowski ? ... 11.03.08, 23:17
      ...pisząc o tym na forum ?
      Istnieja ludzie, którzy nie czytają tygodników a czytują czasem
      forum C-nowa.
      Widzą tragedię.
      Drogi p. Waldku - jesli Panu ten artykuł nie odpowiadał, należało
      napiasać do lokalnej gazety, a nie na forum.
      Gdybym należała do Rodziny zmarłego, miałabym do Pana wielki żal za
      nagłośnienie sprawy w internecie.
      • michalreszka Re: A co chciał zyskać waldemar_nowakowski ? ... 11.03.08, 23:25
        5aga5, ja napisałem do redaktor naczelnej tej gazetki. Od godziny 14 czekam na
        wyjaśnieni moich pytań. Jeśli otrzymam odpowiedz, podzielę się nią z wami.

Może chodzi o to, żeby taka sytuacja sie nie powtórzyła?

Niestety jest też wersja elektroniczna tej gazetki na ich stronie internetowej.
        • 5aga5 Re: A co chciał zyskać waldemar_nowakowski ? ... 11.03.08, 23:36
          Ok. Dzięki za odp.
          Ale ja pytałam czemu autor nagłasnia tą sprawę na forum ?
          Np. ja nigdy bym o tym się może nie dowiedziała, nie wnikała itp.
          Macie rację, dla Rodziny to,, nóż w plecy ".
          • michalreszka Re: A co chciał zyskać waldemar_nowakowski ? ... 11.03.08, 23:44
            Może dlatego autor nagłośnił na forum, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła.
            Myślę, że przemilczenie tej sytuacji byłoby cichym przyzwoleniem na tego typu
            nieetyczne praktyki. A na pewno nikt z nas nie chciałby być na miejscu tej rodziny.
        • Gość: Estera Re: A co chciał zyskać waldemar_nowakowski ? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 23:39
          Wszystko co pozostaje nam to chwila ciszy, bo pożegnać człowieka, który w swej samotności od wielu lat szukał pomocy i oparcia. Nie potrafił sobie pomóc... Inni go zostawili...

Jego świat był daleko od nas, gdzieś głęboko w sobie czuł że staje się słabym duchem, z dnia na dzień pochłaniała go otchłań. Zapadał się...

W szarości jego życia nie było już nic prócz zbliżającej się ostateczności.

Przechodząc obok nas ulicą, był jak milion innych, szarych bezimiennych. Słaby człowiek bez twarzy.

Po śmierci pozostało ciało, które bezczeszczą wszyscy Ci którym tak bardzo wydawał się odrażający gdy żył.

To ciało, sacrum dla kochającej rodziny ,wstyd dla każdego kto nie pomógł gdy żył.

Ile znaczy życie, w chwili gdy ważniejsze jest puste, pozbawione ducha ciało po śmierci? Samotny człowiek, wielki odważny duch, sprostał wyczynowi sprzeciwienia się Bogu w walce o spokój.

Przykre to, ile w nas zakłamania, jak wielkie okazujemy zainteresowanie i troskę dla martwicy ciała bez imienia.
          Fotografia umieszczona w prasie miała ponoć pomóc w zidentyfikowaniu bezimiennego. Ironio, jak łatwo wygrywasz igraszkę życia. Gdybyś wiedział bezimienny, że tak szybko zainteresujesz ludzi swym jestestwem, nie walczyłbyś o zainteresowanie, oddając za to wszystko co miałeś najcenniejsze - życie.

Redakcji prasy, która tak pięknie poszanowała człowieka dedykuję wiersz Charles’a Baudelaire’a Padlina.
          A wszystkim piszącym na forum spokojnej nocy...teraz już tylko cisza i nic prócz tego...
    • waldemar_nowakowski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 08:08
      List (mail) dokładnie tej samej treści wysłałem do EC jeszcze zanim zdecydowałem się na publikację go tutaj. Chciałem zwrócić uwagę na coś, co dla mnie jest nie do przyjęcia. Czy ktokolwiek z Was chciałby zobaczyć w gazecie zdjęcie zmarłej bliskiej osoby? Szczerze wątpię. Dlatego należy piętnować takie publikacje.

Gdyby to był komunikat Policji, w którym byłoby wyraźnie napisane "Komenda Policji prosi o pomoc w identyfikacji..." nie napisałbym słowa ani do redakcji, ani tu, ani na naszej stronie. Dla mnie słowa "... dlatego trudno BYŁO ustalić Jego tożsamość..." są zrozumiałe i oznaczają, że tożsamość w chwili przekazywania gazety do druku była ustalona.

Co ja chciałem zyskać pisząc o tym na forum?
      OK. Zdekonspirowaliście mnie - chciałem zdobyć rozgłos, chciałem żeby całe miasto wytykało mnie palcami i szeptało "zobacz, to ten co zamieścił na forum swój list do EC". A najlepiej, gdyby zamiast palcami wytykano mnie egzemplarzami EC otwartymi na 2 stronie. I właśnie dlatego podałem swoje imię i nazwisko. Prawdziwe. Niech wszyscy wiedzą kim jestem. Zwłaszcza ci, którzy nie mają na tyle odwagi, aby napisać cokolwiek podpisując się pod tym.

• Gość: ania Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 08:37
        Panie Waldemarze nie widzę nic złego w pana poście i zastanawia mnie bardzo
        polowanie na czarownice ,jakie urządzona na Pana.Chyba tylko dlatego żeby
        odwrócić uwagę od meritum sprawy.Uważam ,że był to prawidłowy odruch ludzkiej
        natury,no chyba że niektórzy wolą zamiatać pod dywan i udawać że nic się nie
        dzieję.To prawda że Ciechanów to ciemnogród,i wcale się nie dziwię że tak na nas
        mówią,sztuczne intrygi ,sztuczne problemiki.Z pozdrowieniami dla Pana Waldemara
        Nowakowskiego.
        • Gość: marek zalewski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:04
          Pan Wldemar ma wiele racji to ,,oczywista oczywistość'' ... ale Pani
          ania to ... niestety, ale się wpisała w ten ,,JEJ ciemnogród''... a
          tak naprawdę to normalne miasto z normalnymi problemami ... i z
          NORMALNYMI LUDŹmi, takimi jak wszędzie ... Pani aniu
          • Gość: ania Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 18:42
            Mówią o nas ciemnogród i niczego pan nie zmieni.Ale winszuję optymizmu i
            lokalnego patriotyzmu.
        • Gość: gość X Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 10:36
          Pani Aniu! Nie pochwalam tego "wybryku" z "Exstra". Jednocześnie
          chcę Pani zwrócić uwagę, że Ciechanów to takie same miasto jak każde
          40 tys. czyli dużo osób sie tutaj wzajemnie zna i ma zupełnie inne
          problemy jak w dużych miastach, gdzie nawet ludzie nie znają się z
          jednej klatki schodowej. Szafowanie określeniami typu "ciemnogród" w
          tym wypadku jest co najmniej niestosowne. Szafują tym przeważnie
          moralizatorzy, których kilku mam w swoim najblizszym otoczeniu. No
          niestety oprócz czczych frazesów, które na lewo i na prawo głoszą
          niczym pozytywnym się nie wyróżniają.
          Pozdrawiam w tym miejscu Pana Marka Zalewskiego, z którym się
          całkowicie zgadzam.
          Trochę ciszej z tym "ciemnogrodem", gdyż jak zwykle najciemniej jest
          pod latarnią.
    • waldemar_nowakowski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 13:02
      Otrzymałem odpowiedź na mój list od Pani Julity Borowskiej Redaktor Naczelnej EC, za co bardzo dziękuję. Ze względu na to że prawdopodobnie Pani Julita nie życzyła by sobie tego, a ja o zgodę prosić nie zamierzam, nie zamieszczę go. Nie zamierzam też wdawać się w jakąkolwiek publiczną polemikę z Panią Redaktor. Nie Pani Julito, nie przestraszyłem się, po prostu nie widzę w tym sensu.

Pozdrawiam.
      Waldemar Nowakowski

PS
      Zaczynam odkładać pieniądze na adwokata.
      • waldemar_nowakowski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 13:23
        Przepraszam, że tak post pod postem. Chciałem jeszcze zacytować Kodeks Etyki
        Dziennikarskiej.

Rozdział IV, punkt 16:

"Niedopuszczalne jest pokazywanie w bliskim planie scen śmierci, a krwawe skutki
        wojen i katastrof, przejawy okrucieństwa i przemocy mogą być opisywane i
        pokazywane jedynie pod warunkiem zachowania równowagi między ścisłością relacji
        a względem na wrażliwość odbiorców, zwłaszcza rodzin ofiar i osób im bliskich."

Rozumiem, że można nie być członkiem Stowarzyszenia, jednak znajomość cytowanego
        Kodeksu jest wskazana.
        • Gość: Olga Olszak Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.acn.waw.pl 12.03.08, 13:44
          Jak rozumiem Pani Julita postraszyła Cię sądem? Myślę, że sama nad własnym
          sumieniem powinna się głęboko zastanowić.

Waldzik, mam nadzieję, że się baaaaaaardzo przestraszyłeś:)
          Nie martw się zrzucimy sie na adwokata:)
          • Gość: Niezależny Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:32
            Ciekawy jestem dlaczego ta "gazeta" nie chce pisać o przekrętach
            miejscowych notabli, o podwyżkach wody, gazu, przetargać, nie
            drukauje gdy zwracają się ludzie mobingowani i zwalniani z pracy.
            Zgazetami Ciechanowa jest tak jak ze związkiem zawodowym SOLIDARNOSC
            istnieją lecz udają, że pomagają . Tak naprawdę boją się wysłać do
            śądu prawnika. Nazwiska i osoby jeśli zajdzie potrzeba do poznania.
      • Gość: Ciekawski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.tpnet.pl 12.03.08, 14:45
        Ciekawski podsumuje dyskusję do tego momentu-czyli nic nie wiemy.

Kolega Michała z dawnej pracy nie żyje,Michał nie wie wcześniej kim jest ta osoba,chociaż prowadzi portal miejski i zapewne uważa się za dziennikarza dobrze poinformowanego.
        Nagle tylko dlatego ,że wie więcej niż każdy przeciętny czytelnik Extra czy tego Forum zabiera głos na swoim portalu,ale tam cisza więc z odsieczą przychodzi mu kolega WN w dość niegrzecznym tekście opisując co ON mysli o dziennikarzu RED.
        Z posiłkami przychodzą następni zgorszeni tym zdjęciem by poprzeć w niewybrednym języku redaktorów prowadzących WN i MR.
        Głos zabiera sam MZ,ale jak zawsze pisze nie o tym czego dotyczy post i zrozumiałe bo po co narażać się gazecie.
        Nazywanie mnie tchórzem to tak jak nazywanie każdego tu piszącego ,a na waszym portalu też nie zauważyłem nazwisk.
        Nie wyzywam ludzi więc nie uważam bym był tchórzem.
        Chciałbym zauważyć ,że WN też pisze podpisujac sie Nickiem i też emaile do niego potrafi na forum sprzedać w negatywnym świetle więc niech się nie tłumaczy teraz z braku odwagi.
        Ciekawski ze swoim odrębnym zdaniem oczywiście dostał swój kubełek pomyj od ciechanowskich elit w podobnym stylu od tygodni ;-)

Oczywiście jest coś nie tak z tym zdjęciem i warto było by WN i MR zrobili wcześniej niezły reportaż jak do tego doszło ,że ktoś takie zdjęcie pozwolił opublikować.
        Nie wierzę w złą wolę redaktora by zrobił to dla celów komercyjnych skoro gazeta jest darmowa.
        WN nie czekając na odpowiedz redaktora zamieścił swój tekst i w ten sposób wpisał się w totalny brak profesjonalizmu.

Przeżyjmy to jeszcze raz czytając takie teksty

Zachowaliście się jak hieny. Nie jesteście warci miana człowieka. Postawcie
        się na miejscu rodziny tego człowieka. Czy jego śmierć nie jest już
        wystarczająco bolesna?

Totalny bojkot tej pseudogazeciny!!!!!!!!!! i zero szacunku dla tego, który
        okresla się mianem Redaktora naczelnego - to na Tobie Człowieku ciąży pełna
        odpowiedzialnośc etyczna za umieszczenie tego zdjęcia!!! Jesteś przyczyną bólu,
        żalu i spotęgowanej złości i dalej z tym żyj...albo lepiej wegetuj!!!

Jeśli uważasz, że te zdjęcie jest ok to szczerze ci współczuje tego kim jesteś.

Ciekawski jest tchórzem, który boi się wyrazić swoje zdanie pod swoim prawdziwym imieniem i
        nazwiskiem.

Michał Reszka to nie nick a może jesteś naprawdę tak prymitywny, że tego nie
        dostrzegasz a wszystkich, którzy myślą innaczej niż ty tzn. normalnie, nazywasz
        "CIECHAMOWSKIE ELITY"?
        To była moja ostatnia wymiana zdań z tym czymś, kto nazywa się Ciekawskim TCHóRZEM

Zwłaszcza ci, którzy nie mają na tyle odwagi, aby napisać cokolwiek podpisując się pod tym.

Pozdrawiam inaczej piszących

• michalreszka Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 15:06
          Sprostuję - nie jestem dziennikarzem i nigdy sie takim mianem nie określałem i
          nadal nie zamierzam.
          • Gość: Olga Olszak Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech IP: *.acn.waw.pl 12.03.08, 15:52
            Podsumowując:
            Ciekawski to człowiek bez osobowości, takie nic, które ,jak jego kolega (lub on
            sam-phk, czy coś takiego), nie reprezentuje sobą nic. Ma odwagę pisać na forum,
            ale nie ma odwagi sie przedstawić. Broni pismaka, który zrobił innym ludziom
            ogromną przykrość.
            No cóż panie bezosobowy, gratuluję bycia ślepym i bezdusznym!!!

• Gość: oz [...] IP: 213.199.253.* 12.03.08, 17:03
        • waldemar_nowakowski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 17:11
          Cytat za "Ciekawski":
          "WN nie czekając na odpowiedz redaktora zamieścił swój tekst i w ten sposób
          wpisał się w totalny brak profesjonalizmu."

Tak, wykazałem brak profesjonalizmu, ponieważ nie jestem zawodowym
          dziennikarzem. Nawet przez myśl mi nie przeszło nazywać siebie dziennikarzem.

NPS
          A czy znasz określenie "List otwarty"? Jeśli nie to proszę, oto jego definicja
          według Wikipedii:

List otwarty - tekst interwencyjny napisany przez autora (lub sygnatariuszy) w
          formie bezpośredniej do odbiorcy, podany do publicznej wiadomości (np. poprzez
          publikację w prasie) w celu zwrócenia uwagi opinii publicznej na przedstawianą
          sprawę lub wymuszenie zajęcia w tej sprawie (określonego) stanowiska przez
          adresata listu.
          • Gość: oz [...] IP: 213.199.253.* 12.03.08, 17:27
    • Gość: abdullah "Extra Ciechanów", miejska gadzinówka IP: *.centertel.pl 12.03.08, 18:56
      Przyłączam się do opinii, że miejska gadzinówka p.t. "Extra
      Ciechanów", to "dno, wodorosty i dwa metry mułu". Ale czego mamy się
      spodziewać od lokalnych elit "dziennikarsko-solidarnościowych"?
      Czyżby wydawcom spadała sprzedaż? Jak są tacy odważni, niech piszą o
      hucpach mających miejsce w Szpitalu, w Ratuszu czy innej instytucji
      w mieście. Wiadomo, napiszą prawdę o pracy W.W. z Ratusza, to nie
      dostaną stamtąd reklam i ogłoszeń. Pani "redaktorka" z tego
      szmatławca chce zastraszyć człowieka, który wyraził publicznie swoją
      opinię? Kpina, w Polsce jest, póki co, wolność słowa i wyrażania
      opinii, tym bardziej, że pierwszy post nikogo nie obrażał ale
      emocjonalnie wyraził odczucia autora po lekturze tej badziewnej
      gazetki. Pani odważna "redaktorka" niech napisze lepiej o zamiarach
      rządzących notabli partyjnych z obecnej koalicji, wraz
      ze "środowiskiem lekarskim" o zamiarach przekształceń własnościowych
      majątku Szpitala w Ciechanowie.
    • michalreszka Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 19:37
      Panie Ciekawski skoro tyle wiesz to bądź dokładny, moje nazwisko brzmi RESZKA a
      nie RESZKE
    • waldemar_nowakowski Re: Dno, wodorosty i dwa metry mułu - Extra Ciech 12.03.08, 21:49
      Rozpoczynając ten temat nie miałem zamiaru wdawać się w dyskusję z Ciekawskim.
      Zostałem jednak sprowokowany i dałem się wciągnąć. Ale cóż, całe życie się
      uczymy i nie najmądrzejsi opuścimy ten świat.
      Nigdy wcześniej nie pisałem publicznie o tym co ukazywało się na łamach EC
      ponieważ nigdy wcześniej nic nie zwróciło tak bardzo mojej uwagi.
      Piszesz, że nie miałem odwagi. Więc pokaz jakim jesteś odważnym człowiekiem i
      podpisz się. Imieniem i nazwiskiem. Prawdziwym, tak jak Michał, Ola, ja i wielu
      innych(nie tylko na tym forum). Tak, wiem, pisałem ukrywając się pod mało
      mówiącym nickiem. Ale człowiek dojrzewa i widocznie nadszedł taki moment w moim
      życiu, w którym dojrzałem do tej decyzji. Poza tym temat uważałem za wyjątkowo
      drażliwy i nietaktem byłoby pisanie o tym anonimowo.

Co do beznadziejności stylu ... Pozostawię to bez odpowiedzi i komentarza.

I na koniec - mylisz się pisząc, że chciałem zrobić zadymę. Specjalista od tych
      spraw jesteś tu ty.
      Jeśli postanowisz cokolwiek jeszcze tu napisać to nie spodziewaj się
      jakiejkolwiek odpowiedzi z mojej strony.

PS
      W internetowym wydaniu EC fotografię tragicznie zmarłego zakryto czarnym
      prostokątem. Ładny, choć spóźniony gest Redakcji za który jak najbardziej wyrazy
      uznania z mojej strony. Świadczy to chyba tez o tym, że jednak miałem (i nie
      tylko ja) rację.

Dobrej i spokojnej nocy życzy wszystkim Waldemar Nowakowski
    • waldemar_nowakowski Wielka prośba - zostawmy już ten temat. 13.03.08, 16:05
      Witam.
      Co prawda obiecałem nie zabierać już głosu w tej dyskusji, jednak postanowiłem
      napisać swój ostatni post. Pozwólcie, że zacytuję maila, jakiego napisałem do
      Pani Julity Borowskiej z EC.

Szanowna Pani Julito

Każdy z nas jest tylko człowiekiem i każdy w specyficzny dla siebie sposób
      reaguje na sytuacje dziwne, niecodzienne, wyjątkowe. Szczególnie wydarzenia
      tragiczne wzbudzają wiele emocji. Mocne słowa same cisnął się na usta
      (klawiaturę) w takich momentach. Doceniam Pani gest i proszę mi wierzyć, że nie
      miałem zamiaru obrażać ani Pani, ani Gazety. Nie chowam urazy za to, że chciała
      Pani oddać sprawę do Sądu. To było Pani prawo. Jednak nie zmienię swojego zdania
      na temat tej publikacji. To nie powinno mieć miejsca. Ze swojej strony mogę
      zapewnić, że ani na forum Gazta.pl, ani na www.eciechanow.pl ani w żadnym innym
      medium nie napiszę już ani słowa w którymkolwiek wątków poświęconych tej
      przykrej sprawie. Dajmy temu biednemu człowiekowi spoczywać w spokoju a jego
      rodzinie w ciszy go opłakiwać.

Jedyne, czego nie mogę obiecać to tego, że w przyszłości nie skomentuję jakiegoś
      artykułu z Extra na stronach eciechanow.pl ale obiecuję zachować umiar i ważyć
      słowa. Liczę też na konstruktywna krytykę tego co tam piszę ze strony Pani i
      Pani Kolegów z redakcji.

Na dzisiejsze zimno polecam ciepłe piwo z miodem i sokiem malinowym, przytulny
      koc i dobrą książkę.

Pozdrawiam równie ciepło.
      Waldemar Nowakowski

Napisałem powyższy mail po tym, jak Pani Julita napisała do mnie z informacja,
      że nie wniesie pozwu przeciwko mnie. W swoim liście zwróciła mi słusznie uwage
      na to, że też jest "tylko człowiekiem" i tak jak z każdym człowiekiem można się
      z Nią dogadać.

Pozdrawiam Panią Julitę i wszystkich tu obecnych.
      • Gość: kaja Re: Wielka prośba - zostawmy już ten temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 20:07
        Taka konkluzja nasuwa mi się po przeczytaniu tej jakże burzliwej dyskusji: jest
        ona co najmniej nie ma miejscu. O ile samo zasygnalizowanie sprawy można jeszcze
        usprawiedliwić ( choć uważam, że cały ten list otwarty jest trochę zbyt "ostry"
        ) tak zastanawianie się co osiągnąć chciał niejaki Nowakowski, czy Ciekawski
        jest Tchórzem, czy nie (bo się nie podpisał), jaki związek z autorem tego listu
        ma Pan X, czy Pan Y jest brakiem jakiegokolwiek wyczucia i taktu. Niech każdy z
        Was szanowni Forumowicze zastanowi się, czy gdyby ta tragedia spotkała Wasze
        rodziny chcielibyście aby sytuacja, którą sami stworzyliście miała miejsce?
      • Gość: robert Re: Wielka prośba - zostawmy już ten temat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 01:11
        zabiłeś mnie . reasumując. niepodoba Ci się reakcja EC na smierć kolegi.
        Reagujesz na forum. wywołuje się dyskusja( jestem po Twojej stronie) i kiedy
        dyskusja cichnie ty ni stąd ni zowąd wyjeżdzasz z mailem do redakcji pomimo że
        kilka postów wyżej piszesz że ni chcesz tego rozdrapywać. Czyli - jest afera
        którą słusznie zauważasz, jak cichnie sam ja podbijasz. Eureka . Nie chodziło Ci
        o to żeby napiętnować problem - niewątpliwie słuszny. Chodziło o to żeby samemu
        zabłyszczeć. Czyli motywacje Twoje i EC były takie same?? Hmmmm Dno i 2 metry
        mułu?? Marnyś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka