Dodaj do ulubionych

Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 17:13
Tomasz Majewski zdobył złoty medal w pchnięciu kulą na Igrzyskach Olimpijskich
w Pekinie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: łaaaaa Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 17:35
      No to fajnie.
    • marzena1lo Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! 15.08.08, 18:11
      Dziekujemy za emocje i szczere gratulacje Panie Tomku od spolecznosci
      Krasiniaka:-)))
      • Gość: paquime Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.08, 18:21
        WIELKIE, WIELKIE GRATULACJE DLA PANA TOMASZA MAJEWSKIEGO - MISTRZA OLIMPIJSKIEGO!!!!!!!!!!
        • magik1985 Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! 15.08.08, 19:40
          I ode mnie ;)
    • outlaw33 Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! 15.08.08, 20:31
      Brawo GRATULACJE!!! Wspaniały występ, pierwsze nasze złoto na
      olipmiadzie, kto wie czy nie ostatnie, cieniutko wygląda to w ym
      roku, ale zobaczymy :)
      • zarek35 Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! 15.08.08, 21:46
        Brawo, Brawo, brawo! Dzięki za wspaniałe chwile! Mam też nadzieję,
        że rodowita ciechanowianka, Wioletta Potępa, też dostarczy nam
        miłych emocji..
        • Gość: Marek Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 22:10
          Z prasy dowiedziałem się, że pan Tomasz jest urodzonym w Nasielsku w
          1981 r.
          Jaki miał związek z "Krasiniakiem" (Liceum Ogólnokształcącym w C-
          wie)? Czy mieszkał w tym czasie w Ciechanowie?
          Napewno jest wielu ciekawych wyjaśnienia tego wątku.
          • phk1 Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! 15.08.08, 23:02
            Miło słyszeć coś dobrego o Ciechamówku i sukcesach ludzi z tego miasta,ale to
            jedna strona medalu.

ps.profesor Zalewski Marek coś o komunistycznych Chinach pozytywnego nam tu
            zaserwuje?
            Mnie tam zwisa i powiewa ta OLIMPIADA ,gdzie nawet
            dzieci zamieniają by śpiewała to ,a nie tamta dziewczynka.
            Najazd ruskich na Gruzinów przemawia dodatkowo przeciw tej Olimpiadzie i jej
            organizatorom.

Czy ten Majewski zrobił jakiś gest w stronę WOLNOśCI i RÓWNOśCI narodów świata?
            -
            Pozdrawiam piszących inaczej - PucHateK1_PHK1
            Zapraszam puchatek1.blogspot.com/
            • Gość: |)@/\/!€/_() Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 12:08
              Skoro Ci zwisa to po co się wypowiadasz? Nie możesz się powstrzymać przed tym,
              żeby trochę pojątrzyć?
              A "ten Majewski" nie jest od tego, żeby robić jakieś gesty polityczne. On jest
              sportowcem a nie politykiem, oni są od tego, a olimpiada to miejsce zmagań
              sportowców.

Gratuluję złotego medalu! Oby tak dalej!
              • Gość: Sztan Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 12:15
                |)@/\/!€/_()
                Jak taki OLBRZYM to mógł zrobić gest przynajmniej wiadomo by było,że szkoła uczy
                i innych wartości ,a tym bardziej ,że skończył politologie więc nie w ciemnię bity.
                • Gość: |)@/\/!€/_() Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 12:25
                  No tak tylko to nie jego rola a poza tym za jakiekolwiek polityczne gesty
                  sportowcowi grozi dyskwalifikacja i strata medalu. Już były w historii takie
                  przypadki
            • phk1 Re: Szymon Kołecki - plus 18.08.08, 15:08
              Duma mnie rozpiera ,że jednak można było zaprotestować przeciw Czerwonej
              Chińskiej Zarazie

www.rp.pl/artykul/75731,178167_Kolecki_jak_dalajlama.html
              Krótko obcięte włosy Szymona Kołeckiego podczas igrzysk olimpijskich były
              protestem przeciw brutalnej pacyfikacji Tybetu przez Chiny. Taką formę hołdu dla
              Tybetańczyków zapowiadał sportowiec przed igrzyskami

* Srebro Szymona Kołeckiego w podnoszeniu ciężarów

Artykuł 53 karty olimpijskiej zabrania manifestacji o charakterze politycznym na
              obiektach olimpijskich. Dlatego Kołecki nie powiedział otwarcie, co oznacza jego
              fryzura. Przed igrzyskami zapowiadał jednak, że na czas startu "ogoli głowę na
              tybetańskiego mnicha", jeśli sytuacja w Tybecie nie ulegnie poprawie.

To pierwsza manifestacja solidarności z Tybetem w wykonaniu polskich sportowców
              na igrzyskach.
    • Gość: memory Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 00:09
      8 sierpnia 1972 na igrzyskach w Monachium odbył się pamiętny konkurs, w którym Władysław Komar już pierwszym pchnięciem (21,18 m) pokonał najlepszych miotaczy amerykańskich i niemieckich.
    • Gość: TVNWSI Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 00:12
      najbardziej obiektywna stacja telewizyjna w Polsce ,wiec poczytajmy i zobaczmy ZERO tam CIECHAMÓWKA

Tomasz Majewski - mistrz olimpijski, który jest magistrem politologii. Wspaniały sportowiec, którego hobby to czytanie książek i oglądanie ambitnych filmów. Przeczytaj, kim jest pierwszy polski złoty medalista igrzysk olimpijskich w Pekinie.
      Tomasz Majewski urodził się 30 sierpnia 1981 roku w Nasielsku i mieszka w Warszawie. Pchnięcie kulą zaczął uprawiać mając 15 lat, reprezentował m.in. kolejno WMKS Płońsk, Skrę Warszawa, Warszawiankę i w końcu - AZS AWF Warszawa.

Wygląda na silnego mężczyznę - ma 206 cm wzrostu i waży 140 kg - i taki też jest. Na igrzyskach olimpijskich w Pekinie pchnął ponad 7-kilogramową kulę najdalej ze wszystkich - na odległość 21 metrów 51 centymetrów - i zdobył olimpijskie złoto.

Wielki dzień

15 sierpnia 2008 nie tylko przejdzie do historii polskiego sportu, tego dnia długo nie zapomni sam Tomasz Majewski. Nie tylko z powodu wywalczenia złotego medalu i zdobycia tytułu mistrza, również ze względu na to, że w ciągu jednego dnia Majewski trzy raz pobijał swój własny rekord życiowy!

- trzy "życiówki"

Najpierw Tomasz Majewski zaskoczył wszystkich świetnym wynikiem w kwalifikacjach do finału turnieju olimpijskiego w pchnięciu kulą. Majewski po raz pierwszy w karierze "wyszedł" poza magiczną barierę 21 metrów i rezultatem 21,04 Majewski wygrał całe kwalifikacje.

W finale było jednak jeszcze lepiej. Chociaż dwie pierwsze próby nie zapowiadały powtórki sukcesu z kwalifikacji, za trzecim razem Majewski ponownie pobił swój życiowy rekord. Pchnął kulę na odległość 21,21 m i został liderem klasyfikacji kulomiotów.

Chociaż Majewski nie musiał już walczyć, przy czwartej próbie dokonał niemożliwego - po raz kolejny pobił życiowy rekord. I to o ile - o 30 centymetrów! Zobacz jak Majewski wywalczył złoto.

Oto mistrz

W kolejnych seriach nikt nie pchnął kuli dalej. Tomasz Majewski mógł więc "szaleć z radości", a my - Polacy - pękać z dumy, że wreszcie jeden z naszych sportowców został mistrzem olimpijskim. Dzięki pchnięciu na odległość 21 metrów 51 centymetrów mogliśmy także wzruszać się podczas dekoracji i słuchania polskiego hymnu.

To pierwszy sukces Tomasza Majewskiego na igrzyskach olimpijskich. Wprawdzie był już na igrzyskach w Atenach, jednak zajął tam dopiero 18 miejsce. Jak mówi sam Majewski, do Aten pojechał jednak "po naukę". Prawdziwe wyniki miały przyjść w Pekinie i... przyszły!

Same plusy

Teraz już nikt nie zaprzeczy, że Tomasz Majewski wielkim sportowcem jest. Eksperci uznają go, za następcę mistrzów: Władysława Komara i Edwarda Sarula. Zdaniem trenera kadry rzutów Henryka Olszewskiego, tak utalentowanego zawodnika w tej konkurencji, z tak dobrymi warunkami fizycznymi, jeszcze nie mieliśmy.

Tomasz Majewski oprócz walorów sportowych, ma także inne zalety. Wielu uważa go za bardzo sympatycznego i życzliwego człowieka. Do tego, chociaż jest mistrzem olimpijskim, to nie zrezygnował także z kariery naukowej - jest magistrem politologii na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

W chwilach relaksu między zawodami i nauką zaś, najbardziej lubi czytać książki i oglądać ambitne filmy. Ponadto, sam jest ambitny. Jego motto brzmi "zawsze naprzód do celu!". Jaki cel postawi sobie mistrz olimpijski teraz?

Dotychczasowe sukcesy:

Igrzyska olimpijskie
      - złoty medal na igrzyskach olimpijskich w Pekinie - 21,51
      - trzy rekordy życiowe - kolejno: 21,04; 21,21; 21,51

Mistrzostwa halowe
      - brązowy medal mistrzostw świata Walencja 2008 - 20,95
      - czwarty w mistrzostwach świata Budapeszt 2004 - 20,83
      - pierwsze miejsce w Pucharze Europy Lievin 2005 - 20,60

Mistrzostwa na stadionie
      - piąty w mistrzostwach świata Osaka 2007 - 20,87
      - złoty medal Uniwersjady Izmir 2005 - 20,60
      - drugi w superlidzie PE Annecy 2008 - 20,31
      - trzeci w superlidze PE Monachium 2007 - 19,93

O pchnięciu...

Pchnięcie kulą polega na jednoręcznym pchnięciu kuli. Zawodnik wykonuje pchnięcie z koła o średnicy 2,135 m. Aby pchnięcie było poprawne przed wypchnięciem kula musi dotknąć szyi zawodnika. Kule różnią się ciężarem: młodzież (do 15 lat) i kobiety korzystają z kuli ważącej 4 kg, seniorzy pchają kulą ważącą 7,26 kg.
      • Gość: ramos Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 10:09
        To hańba!!!! Nie napisali również że 2 razy dziennie przejeżdzał przez Sochocin
        i Ojrzeń.
        A na poważnie to nie rozumiem o co Ci chodzi. Facet w Ciechanowie skończył
        ogólniak ale nie wydaje mi się żeby to miało jakiś mocny wpływ na Jego karierę
        sportową. Pomyśl. W czasie lat szkoły trenuje pod okiem ciechanowskiego trenera
        w ...... Płońsku. Jakie mogą być tego powody? Zamiłowanie do wycieczek czy może
        brak warunków w Ciechanowie??
    • Gość: bajkopisarz W Wikipedii jest ,że uczył się w Ciechanowie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 09:01
      Ale czy Ciechanów miał w jakikolwiek sposób wpływ na jego sukces lub wybór uprawianego sportu ? Najgorsze jest to ,że zdolni ludzie z Ciechanowa już tu nie wracają ,a prezydent Polski mówił ,że ludzie którzy wyemigrowali z Polski do Irlandii kiedyś wrócą z milionami w kieszeniach i tonami wiedzy w głowie ,którą zainwestują w miejsce zamieszkania ,a tu widać bajka . Jedyny przykład człowieka ,który urodził się na wsi ,osiągnął ogromny sukces i wrócił z pieniędzmi i wiedzą w miejsce zamieszkania to jeden z najbogatszych ludzi w Polsce ... Roman Karkosik .
    • Gość: bajkopisarz Artykuł z płockiej GW : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 09:06
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,5594697,Milimetr_spod_Ciechanowa_mistrzem_olimpijskim.html
      Zapomniałem dodać : GRATULACJE !!!!!
      • Gość: Sztan Re: Artykuł z czuba.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 10:41
        O co chodzi z tym szatanem u Majewskiego

Złoto w Pekinie dla Tomasza Majewskiego! Polski olbrzym rozbił rywali w
        konkursie pchnięcia kulą, ale niemal do końca bał się szatana

www.sport.pl/sport/1,92385,5593400,Tomasz_Majewski___walczyl_z_szatanem__zdobyl_zloto.html
    • Gość: 43242 Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.skasowane.pl 16.08.08, 10:29
      To ilu jest ojców sukcesu Majewskiego?

Zabrakło mi szkoły podstawej i wyższej szkoły.
      Rozumiem ,że gazeta wybiórcza wybiórczo potraktowała wykształcenie Mistrza i chciała wypromować Stawickiego radnego z PO i vicka z tej szkoły.

Gratulacje Majewski
      • Gość: ? Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: 213.199.253.* 16.08.08, 11:33
        ja .... czy nawet sukces olimpijski trzeba przeznaczyc na gadanie o tym jak to
        miasto jest niefajne, jak polityczne brzydkie itd.?
        Sorry, jak Wam sie tu nie podoba to zacznijcie migracje - wewnatrzkrajowa,
        wewnatrzunijna czy juz swiatowa, a przestancie trollowac na forum, jak to czytam
        to bywa to frustrujace!

W kazdym razie - Majewskiemu gratuluje, switenie ze chlopak (206cm? CHLOP!)
        osiagnal co sobie zamierzyl. Odwagi w realizacji marzen, tego zas zycze wszystkim,

pozdr
      • zarek35 Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! 16.08.08, 11:33
        Dla mnie nie ważne czy ten Ciechanów przyczynił sie czy nie do złota
        na Olipiadzie. Ważne jest, że jest to POLSKI medal! A nie da się
        ukryć, że Pan Tomek chodził do ciechanowskiego Krasiniaka..
        A w dniu dzisiejszym, jego kolega, pochodzący z Żuromina, a
        trenowany przez ciechanowskiego trenera Witolda Suskiego, odniósł
        sukces w eliminacjach rzutu dyskiem. Oby Pan Piotr Małachowski
        odniósł również taki sam sukces już w finale! Tego mu bardzo życzę!
        Mimo, że pochodzi nie z Ciechanowa a z Żuromina..
      • Gość: Mariusz Stawicki Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: 213.199.253.* 16.08.08, 12:56
        A to ciechanowskie piekiełko właśnie:(!
        Ojcem jestem tylko mojego syna, Mikołaja.
        Mam jednak pewną zasadę, o której moi szanowni adwersarze pewnie nie mają
        zielonego pojęcia: jeśli się cieszę z sukcesu polskiego sportowca, a w dodatku
        pamiętam go z korytarza szkolnego, nie zastanawiam się, kiedy dzwonią do mnie
        dziennikarze, nie pytam z jakiej i czy aby na pewno słusznej politycznie gazety
        (w tym akurat przypadku, żeby było zabawniej, zadzwonił do mnie dziennikarz
        lokalnych mediów bynajmniej niezwiązany z GW, ale mniejsza o to), tylko po
        prostu udzielam informacji. Wiem, że to dla niektórych zbyt trudna prawda, ale
        wierzę i nadzieję mam, że kiedyś dotrze ona także do serc zatwardziałych:)
        Pozdrawiam, a Panu Tomkowi życzę wielu jeszcze sukcesów!
      • Gość: sztan Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.skasowane.pl 16.08.08, 13:13
        Czy Rada Miasta wczoraj i dziś telefonicznie ustaliła wstępnie panie radny Stawicki z sieci MATCOM
        Tytuł Honorowego Obywatela Miasta Ciechanowa bo jak sie cieszyc to na całego czyż nie tak?
        Szymonowi Kołeckiemu osobiście życzę takiego sukcesu i to by był dopiero HIT dla Ciechanowa
        Pozdrawiam
        • Gość: Mariusz Stawicki Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: 213.199.253.* 16.08.08, 13:26
          Dziękuję za pomysł, na razie rozważamy zaproszenie Pana Tomka na spotkanie z
          młodzieżą Krasiniaka. Serdecznie zapraszam także Pana, o terminie poinformuję w
          stosownym czasie!
          P.S. Gratuluję niezwykle trudnej umiejętności odczytywania nr IP wyświetlanego
          przy nicku:) Tylko jaki to ma związek z medalem Pana Tomka?:)
          • Gość: sztan Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.skasowane.pl 16.08.08, 13:31
            Dla mnie ma to znaczenie panie Mariuszu.
            Myślę ,że nasze spotkanie bez kulomiota byłoby CIEKAWSze.
            Pozdrawiam
            • Gość: Mariusz Stawicki Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: 213.199.253.* 16.08.08, 13:53
              Nie wiem, co do tego ma sieć, nieistotne. Żeby zakończyć: zawsze uważałem, że
              spotkania z ciekawymi, życzliwymi i dobrymi ludźmi są wzbogacające.
              Przepraszam wszystkie postronne osoby za off-topic, Panu Tomkowi raz jeszcze
              gratuluję. Jeżeli poszperacie na naszej-klasie, zobaczycie, jak mistrz
              olimpijski wyglądał w wieku licealnym. Było go trochę mniej... nie w długości:)
              • Gość: ciekawski Re:Matrix Waldemara Nicmana IP: *.static.privatedns.com 16.08.08, 15:52
                Zaciekawiony dyskusją poszperałem w lokalnych gazetach i wydaje się ,że stworzono mi tu na forum MATRIX.
                Tygodnik Ciechanowski to żenada z promocją sportu jaką prowadzi Czas Ciechanowa.Wystarczy wrzucić do wyszukiwarki TC nazwisko Majewski i coś tam wyskoczy z 2006 r. nawet przed Olimpiadą wielka cisza u redaktorów ciętego i ostrego pióra.
                Czas Ciechanowa w tekstach Waldemara Nicmana stworzył mi świat wyczynowego sportu rodem z Ciechanowa.
                Tu znowu nie moge posłużyć się wyszukiwarką ,bo strona CC to żenada dla tego miasta panie redaktorze MARKU SZYPERSKI.
                Biorę więc papierowe wydania i czytam
                'Już jutro na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie wystartuje nasz pierwszy ciechanowski rodak-Tomek Majewski'
                w innym wydaniu znowu czytam
                'Już w swym pierwszym tegorocznym starcie w stolicy Kataru - Dausze wywodzący się z Ciechanowa miotacze wychowankowie trenera Witolda Suskiego;Tomasz Majewski i Piotr Małachowski....'
                Jeszcze inne wydanie CC
                'Pochodzący z regionu ciechanowskiego polscy miotacze....'
                W jeszcze jednyn z czasów Ciechanowa Waldemar Nicman pisze
                'Pochodzący z okolic Ciechanowa i zaczynajacy karierę w mieście nad Łydynią wychowanek trenera Witolda Suskiego,brązowy medalista tegorocznych Halowych Mistrzostw Swiata w Walencji -Tomasz Majewski...'

Ciekawskiemu wydaje się ,że coś tu nie gra w przekazie medialnym i szkoda ,że dziennikarze wybiórczej zamiast dzwonić do kręcącego sie po korytarzu szkolnym radnego Stawickiego powinni zasięgnąć opini jednak Waldemara Nicmana z którym Majewski są w bliższym kontakcie i więcej o sobie wiedzą.

• Gość: Mariusz Stawicki Re:Matrix Waldemara Nicmana IP: 213.199.253.* 16.08.08, 16:32
                  Jeszcze raz muszę zatem przeprosić i zabrać głos nieco "obok" tematu.
                  Dlaczego ciekawi, życzliwi i dobrzy ludzie, tacy jak wyżej podpisany nie
                  rozumieją, że pytania dotyczyły szkolnych lat Majewskiego. Przy całym szacunku
                  dla Pana Nicmana nie pamiętam, aby był on nauczycielem w Krasiniaku. Swoją drogą
                  podejrzewam, że osoba, która do mnie dzwoniła, o wiele lepiej zna Pana Waldemara
                  niż mnie. Może nie mogła się z nim skontaktować? Może chciała innych informacji?
                  Dlaczego ciekawy i bez wątpienia dobry człowiek nie zada sobie takich pytań,
                  tylko insynuuje wielu osobom jakieś tajne (więcej: matriksowe!) porozumienie.
                  Przykro mi, że muszę odpowiadać na tego typu uszczypliwości.
                  I jeszcze jedna kwestia: zapraszam do poprzechadzania się ze mną po korytarzach
                  Krasiniaka. Starożytni Grecy nazywali tę odmianę filozoficznej edukacji
                  perypatetyką. Wiele mądrych myśli wtedy się rodzi - w dialogu z młodymi ludźmi,
                  z których ktoś może kiedyś będzie mistrzem olimpijskim...:)
                • Gość: ciekawski Re:Matrix Waldemara Nicmana IP: *.static.privatedns.com 16.08.08, 17:50
                  Miło ,że chociaż jeden z radnych-nieporadnych popisze z ciekawskim.
                  Proszę tam Panu Prezydentowi napomknąć ,żeby też popisał z malkontentami na forum skoro je czyta/wg Czasu Ciechanowa/
                  Miło właśnie posłuchać wyjaśnień zza kulis,bo jak zadaję się pytania to słyszy się teksty typu spiskowa teoria,insynuacje...
                  Miło ,akurat Mariuszowi Stawickiemu ,że wybiórcza czepiła się lat szkolnych i wypadało pochwalić się z widoku korytarza na Milimetra ;-))

Ja natomiast faktycznie czepiam się Waldemara Nicmana by opisał jaki jest związek Tomasza Majewskiego z Ciechanowem taki na codzień,
                  bo o ile inny olimpijczyk Szymon Kołecki mieszka w Ciechanowie ,
                  a należy do klubu 300-400km oddalonego od Ciechanowa to też ciekawostka sportowa dla wielu.

• Gość: Mariusz Stawicki Re:Matrix Waldemara Nicmana IP: 213.199.253.* 16.08.08, 18:25
                    Dobrze wiesz, dobry człowieku, że nie o chwalenie się tu chodzi. Ale tak
                    naprawdę to miła świadomość, że absolwent Krasiniaka został złotym medalistą
                    olimpijskim, choć oczywiście żadna w tym krasiniakowa zasługa. Wiem jednak, że
                    Pan Tomek ma dobre wspomnienia ze szkoły, wiem także, że był szalenie lubiany w
                    klasie i szkole, i mam chyba prawo o tym mówić. A Tobie, dobry i życzliwy
                    człowieku, życzę za Barańczakiem: "więcej spacerów, mniej kawy".
                  • Gość: ciekawski Re:Matrix Waldemara Nicmana i Artura Małeckiego IP: 213.188.130.* 17.08.08, 11:58
                    Muszę potwierdzic ,ze miło mi i wielu mieszkańcom tego miasta i zapewne tysiacom rozsianych po świecie i po Polsce rodzonych ciechanowianom ,ze akcent Ciechanowa pojawia sie w mediach.
                    Jest szansa na takie akcenty za sprawą -Majeski,Kołecki,Potepa,Małachowski trener Suski.

Problem tylko by nie tworzyć legendy jaką tworzy również Artur Małecki z Naszego Miasta ,gdy pisze
                    'Już jutro w konkursie finałowym pchniecia kulą wystartuje pochodzący z Ciechanowa kulomiot Tomasz Majewski.'
    • Gość: offf Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 12:58
      A Szymon Kołecki będzie Ciechanowianinem

Podnoszenie Ciężarów

Szymon Kołecki
      Robert Dołęga
      Marzena Karpińska
      Marieta Gotfryd
      Marcin Dołęga
      Krzysztof Szramiak
      Grzegorz Kleszcz
      Dominika Misterska-Zasowska
      Bartłomiej Bonk
      Aleksandra Klejnowska-Krzywańska

Szymon Kołecki (ur. 12 października 1981 w Oławie) –

polski sztangista mieszkający w Ciechanowie,

zawodnik klubu KPC Górnik Polkowice, zdobywca srebrnego medalu na Igrzyskach
      Olimpijskich w Sydney w 2000 roku, 4-krotny medalista mistrzostw świata,
      6-krotny medalista mistrzostw Europy (5-krotny mistrz Europy). Bardzo obiecującą
      karierę przerwała mu poważna kontuzja kręgosłupa. Do czynnego uprawiania
      podnoszenia ciężarów wrócił dopiero pod koniec 2005 roku. W 2006 roku zdobył
      tytuł mistrza Europy w tej dyscyplinie, co powszechnie uznano za jego wielki
      powrót do zawodowego sportu,zaś w 2008 roku w kategorii do 94 kg ponowił ten
      wyczyn. 6 października 2006 r. zdobył tytuł wicemistrza w kategorii 94 kg na
      rozgrywanych w Santo Domingo mistrzostwach świata seniorów w podnoszeniu
      ciężarów. Pochodzi z miejscowości Wierzbno niedaleko Wrocławia.
    • Gość: ciekawski Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.static.privatedns.com 16.08.08, 19:16
      Ciekawski dobry człowiek już nie będzie męczył pana Profesora i też napisze ,że po włosku nazywa to się ........... ,gdy sprawy idą w kierunku polityki miejskiej.
      pozdrawiam
      • Gość: ceratka Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: 213.199.253.* 16.08.08, 20:27
        Chciałabym zapytać, jaki związek z tematem ma ostatnia wypowiedź tego trolla
        ciekawskiego? Każdą rozmowę nawet tak radosną potrafi sprowadzić na wątki
        polityczne. Żałosny!
        • Gość: |)@/\/!€/_() Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 22:45
          Na tym forum aż roi się od takich nawiedzonych i niewydarzonych politikierów,
          którzy są najzwyczajniej w świecie żałośni i tyle. Plotą trzy po trzy, bez ładu
          i składu
          • Gość: paquime Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 11:01
            na tym wątku mieliśmy cieszyć się i gratulować złota olimpijskiego Panu Tomaszowi Majewskiemu!!!Nie rozumiem, o co niektórym chodzi?jak nie wstydzicie się kłócić i wyciągać jakieś beznadziejne sprawy!!!cieszmy się, że człowiek, który był związany przez jakiś czas z naszym miastem zdobył ZŁOTY MEDAL OLIMPIJSKI!!!!!rzadko się to zdarza i tym bardziej powinniśmy być z tego dumni!!!
          • Gość: ss Re:Najpierw sobie zasłuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 20:27
            Ciekawy i długi wywiad z Tomaszem Majewskim o tym jak patrzy na życie ze stoickim spokojem.

www.rp.pl/artykul/238846.html
            Dla mnie jednym z naszych bohaterów w Pekinie był Rafał Fedaczyński. Zapieprzał w fabryce w Anglii, żeby mieć pieniądze na trenowanie chodu. Zajął na igrzyskach ósme miejsce, wywalczył stypendium, zapewnił sobie spokój na dwa lata. Miał źle, a dzięki sukcesowi może mieć normalnie. I mnie więcej od państwa nie trzeba. Bo pamiętam jeszcze, jak było tam na dole. Zaczynałem w czasach, gdy w polskiej lekkoatletyce działo się z roku na rok gorzej. Kluby padały, nie było gdzie trenować. Najlepsi ludzie odpływali. Nie zapomnę, jak z Piotrkiem Małachowskim jedliśmy przez miesiąc chińskie zupki na obiad, bo na nic lepszego nas nie było stać. Jak przez półtora roku chodziłem codziennie do bankomatu sprawdzać, czy mi pieniądze ze stypendium wpłacili, i nigdy ich tam nie było. Ale dalej ciężko trenowaliśmy i zostaliśmy medalistami olimpijskimi. Dlatego jak ktoś mi dziś mówi, że jemu się od państwa należy tyle i tyle, żeby walczyć o medal, to mówię: nic się nikomu nie należy. Najpierw zasłuż.
    • Gość: mr Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:49
      GRATULACJE!!!
      • Gość: ja Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 18:36
        a gdyby pan Tomasz nie uczyl sie w slynnym krasiniaku to by nie zdobyl tego medalu??? :P szkola raczej nie ma znaczenia w osiagach :)
        GRATULUJE :)
        • magik1985 Re: Gratulacje 24.12.08, 23:19
          Szymon Kołecki nie uczył się w Krasiniaku a medal zdobył... ;)
    • Gość: powodzenia Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 10:50
      Powodzenia
      • Gość: tom Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:54
        Tomek tak trzymaj
        • Gość: rok Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 15:52
          zeby tych złotych medali było więcej teraz czekamy na Londyn
          • Gość: iii Re: Absolwent "Krasiniaka" Mistrzem Olimpijskim!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 21:02
            gratulacje 3 ciego miejsca na najlepszego sportowca roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka